ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Superleague: Preview σεζόν 2014- 2015

Superleague: Preview σεζόν 2014- 2015


Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015 

Tο πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, η Σούπερ Λίγκ  ή Α΄Εθνική όπως έχουμε συνηθίσει να τη λέμε, κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και η αδρεναλίνη των φιλάθλων ανεβαίνει. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς οι 18 ομάδες ρίχνονται στη μάχη με υψηλούς στόχους αλλά χαμηλό προφίλ.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 34 αγωνιστικές καθώς οι ομάδες έρχονται αντιμέτωπες δύο φορές μεταξύ τους σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στο τέλος της κανονικής περιόδου η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς ανακυρήσεται Πρωταθλήτρια Ελλάδος και κερδίζει την είσοδο της στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Συνάμα οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις τελευταίες θέσεις υποβιβάζονται στη Football League.

Η αγωνία θα παραταθεί για τις ομάδες που θα τερματίσουν από την δεύτερη έως και την πέμπτη θέση καθώς θα συμμετέχουν σε ένα μίνι πρωτάθλήμα μεταξύ τους όπου η  ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα κερδίσει την συμμετοχή της στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λίγκ. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις υπόλοιπες θέσεις αυτού του μίνι πρωταθλήματος συμμετέχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λίγκ.

Οι ομαδες της Superleague

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρυσι: Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 86 βαθμούς ενώ σκόραρε 88 φορές διατηρώντας παράλληλα και την καλύτερη άμυνα δεχόμενος μόλις 19 τέρματα.
Γήπεδο: Γεώργιος Καραισκάκης (32.115)
Μεταγραφές: Μεγάλος αριθμός μεταγραφών για ακόμα μια χρονιά για τους πρωταθλητές που έως τώρα έχουν πραγματοποιήσει 15. Αρκετοί από τους παίχτες που αποκτήθηκαν προορίζονται να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες ενώ σημαντικές προσθήκες αποτελούν οι Αφελάι, Αμπιντάλ, Μπενίτες, Κασάμι και Μαζουάκου. Στις αποχωρήσεις που και αυτές έφτασαν διψήφιο αριθμό ξεχωρίζει η επιστροφή του Τζό Κάμπελ στην Άρσεναλ.
Φιλικά προετοιμασίας: Συμμετείχε στο International Champions Cup όπου αντιμετώπισε δυνατούς αντιπάλους όπως η Μίλαν η Λίβερπουλ και η Μαν. Σίτυ ενώ έδωσε και  φιλικά με Ατλέτικο Μπιλμπάο, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Κιέβου και την Ρωσική Κράσνονταρ. Συνολικός απολογισμός 1Ν – 3Ι – 3Η.
Εκτίμηση: Μόνο ο κακός του εαυτός μπορεί να του στερήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα καθώς η ψαλίδα με τις υπόλοιπες ομάδες ανοίγει διαρκώς. Ο στόχος της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος χωρίς να ηττηθεί είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικός.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε μόλις τέταρτος στην κανονική διάρκεια όμως πραγματοποιώντας ένα ντεμαράζ καλών εμφανίσεων στα πλέι οφ κατέκτησε την δεύτερη θέση. Στα αξιοσημείωτα τα 57 τέρματα ενεργητικό και τα μόλις 28 παθητικό.
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαίδης (16.003)
Μεταγραφές: Ελάχιστες κινήσεις με μόλις τρείς αποκτήσεις ποδοσφαιριστών. Μπουί, Στίλ και Μπούρμπος φόρεσαν τα πράσινα ενώ διατηρήθηκε ο βασικός κορμός καθώς μοναδική αποχώρηση ήταν αυτή του Καπίνο.
Φιλικά Προετοιμασίας: Με απολογισμό 4Ν-0Ι-1Η ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους οι πράσινοι. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ηττήθηκε μόνο από τη Διναμό Γκντασκ με το βαρύ 4-0 ωστόσο επικράτησε στα υπόλοιπα φιλικά με σαφώς όμως μικρότερους αντιπάλους.
Εκτίμηση: Θα δώσει μάχη για τη δεύτερη θέση χωρίς όμως να είναι το φαβορί με πιθανότερο πλασάρισμα εντός της πεντάδας και συμμετοχή στα Πλέι οφ.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015 

ΠΑΟΚ


Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ωστόσο έχασε τη θέση του στα Πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό τερματίζοντας τελικά τρίτος. Κατάφερε να διατηρήσει αήττητη την έδρα του παραχωρώντας μόλις μια ισοπαλία ενώ σημειώσε συνολικά 68 τέρματα και δέχθηκε 37.
Γήπεδο: Τούμπα (28703)
Μεταγραφές: Γκολάσα, Μάκ, Ράτ και Περέιρα αποτελούν τις λίγες αλλά προσεγμένες προσθήκες του Άγγελου Αναστασιάδη που αναζητά ακόμα κάποιους παίχτες. Μεγάλος ο αριθμός των αποχωρήσεων με τους Κατσουράνη, Νίνη, Στόχ, Λίνο, Λάζαρ, Νάτχο και Λούκας να αποτελούν τις πιο σημαντικές.
Φιλικά προετοιμασίας: Με τρεις ήττες ξεκίνησε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ αφού ηττήθηκε διαδοχικά από Σταντάρ Λιέγης, Ντνίπρο και Τσβόλε. Στη συνέχεια ανέβασε στροφές νικώντας Βααλβάικ, Ξάνθη και ΚΠΡ  έχοντας ηττηθεί ενδιάμεσα από τη Νάπολι και έχοντας έρθει ισοπαλία με την Καμπούρ. Τελευταίο φιλικό στις 14/08 με αντίπαλο την Ίντερ όπου μετά από καλή εμφάνιση, αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0.
Εκτίμηση: Αποτελεί το φαβορί για την δεύτερη θέση ωστόσο η αδυναμία που παρουσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι το αδύνατο του σημείο που του στερεί το κάτι παραπάνω.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Ατρόμητος

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη τρίτη θέση της κανονικής περιόδου ωστόσο έχασε μια θέση στα Πλέι οφ αφού παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων με μόλις μια νίκη. Σκόραρε 64 φορές ενώ δέχθηκε μόλις 25 γκολ επίδοση που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (9.035)
Μεταγραφές: Εγκουέμ, Κούρος και Τάτος αποτελούν τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Ατρόμητου η οποία ενισχύθηκε και με τον Παπάζογλου που ήρθε δανεικός από τον Ολυμπιακό. Στις αποχωρήσεις δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο πέρα από κάποιους δανεισμούς νεαρών παιχτών.
Φιλικά προετοιμασίας: Μόλις τρία τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας των Δυτικών προαστίων που επικράτησε της Καλλιθέας και του Αστέρα Τρίπολης ενώ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο πιο δυνατό τεστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Περιστερίου αποκλείστηκε από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ από την Σαράγεβο της Βοσνίας παρότι επικράτησε εκτός έδρας με 1-2 αφού  ηττήθηκε στο Περιστέρι στην παράταση με 1-3.
Εκτίμηση: Στις υψηλές θέσεις θα παραμείνει καθώς διατήρησε τον κεντρικό κορμό. Απαλλαγμένος από τις Ευρωπαικές υποχρεώσεις έχει βλέψεις για πολύ ψηλά.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Αστέρας Τρίπολης

Τι έκανε πέρυσι: Πέμπτος τερμάτισε στην κανονική διάρκεια την ίδια θέση κατέλαβε και στα πλέι οφ. Ηττήθηκε μόλις μια φορά στην έδρα του ενώ σημείωσε 46 τέρματα και δέχθηκε 35.
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (7.616)
Μεταγραφές: Πολλές όπως συνηθίζεται ήταν και φέτος οι αφίξεις στην Τρίπολη. Από αυτές ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Μπαντιμπαγκά, Κίτόκο, Μάσα, Ρολέ και Τορμένα. Στην επίσης μεγάλη λίστα των αποχωρήσεων συναντάμε τους Ναβάρο, Φορμίκα, Κοντοέ, Καράσκο και Κάφα που αποχαιρέτησαν.
Φιλικά Προετοιμασίας: Χωρίς νίκη τα τρία φιλικά της ομάδας της Πελοποννήσου που όμως απέκλεισε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ την Ροβανιέμι αλλά και την Γερμανική Μάιντζ πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις.
Εκτίμηση: Η είσοδος στην πεντάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ωστόσο υπάρχουν τα φόντα και για κατάληψη ακόμα και της δεύτερης θέσης.

 

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015 

ΟΦΗ


Τι έκανε πέρυσι: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κατάληψη της έκτης θέσης από τους Κρητικούς που όμως απείχαν πολύ από την είσοδο στην πεντάδα. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε αρνητική διαφορά τερμάτων αφού σκόραρε μόλις 30 τέρματα και δέχθηκε 39 ενώ στα μελανά σημεία της χρονιάς πρέπει να προσθέσουμε και τις 10 εκτός έδρας ήττες.
Γήπεδο:Θεόδωρος Βαρδινογιάννης (9.088)
Μεταγραφές: Μικρός ο αριθμός των αποχωρήσεων με μόλις τέσσερις παίχτες  να αποδεσμεύονται Ντουντού, Παπάζογλου, Κυζίρίδης και Μπούρμπος έδωσαν τη θέση τους στους Πετρόπουλο, Φερνάντεζ, Μεϊτέ και Αρτόζα που φορούν πλέον τα ασπρόμαυρα.
Φιλικά προετοιμασίας: Τρία φιλικά με αντιπάλους από την Ολλανδία έδωσε ο ΌΦΗ χωρίς όμως να καταφέρει να φύγει νικητής σε κάποιο από αυτά. Εδώ να σημειώσουμε ότι η ομάδα του νέου προπονητή Τζενάρο Γκατούζο σκόραρε μόλις μια φορά γεγονός που προβλημάτισε αρκετά το τεχνικό επιτελείο.
Εκτίμηση: Λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας θα κινηθεί και φέτος η ομάδα του Ηρακλείου που μάλλον αποδυναμώθηκε ελαφρώς στο μεταγραφικό παζάρι.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Εργοτέλης

Τι έκανε πέρυσι: Ικανοποίηση με την έβδομη θέση που κατέλαβε πέρυσι καθώς το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό. Με ενεργητικό 39 τέρματα και παθητικό 40 η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη.
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο (25.780)
Μεταγραφές: Μόνο με ελεύθερους και δανεικούς κινήθηκε η ομάδα του Εργοτέλη που ενισχύθηκε με τους Γιουσούφ, Αλβαράδο, Τσέρνι, Ζαφείρη, Κασναφέρη, Μπουγκντάνοφ, Σόουζα, και Λυκογιάννη. Μεγάλη και η λίστα των αποχωρήσεων με τους Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκο, Μεχία, Ρομάνο και Κιούμπικ να αποτελούν παρελθόν.
Φιλικά προετοιμασίας: Μόλις τρία φιλικά έδωσαν οι κίτρινοι του Ηρακλείου που έχασαν με 2-0 απο το ΑΠΟΕΛ ενώ ήρθαν ισόπαλοι με Χανιά και Πλατανιά.
Εκτίμηση: Ερωτηματικό θα είναι η ομάδα του Εργοτέλη καθώς οι προσθήκες που έγιναν δεν φαίνεται να είναι αυτές που θα δώσουν το κάτι παραπάνω και το ενδεχόμενο να μπλέξει η ομάδα σε περιπέτειες είναι ορατό.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Λεβαδειακός

Τι έκανε πέρυσι: Στην όγδοη θέση τερμάτισε η ομάδα της Λιβαδειάς έχοντας σαν συγκομιδή τους 42 βαθμούς μόλις 4 πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλο αρνητικό οι 16 ήττες εκτός έδρας σε 17 παιχνίδια.
Γήπεδο: Στάδιο Λιβαδειάς (5.915)
Μεταγραφές: Με μια σειρά από ελεύθερους παίχτες ενισχύθηκε  το ρόστερ της ομάδας με τους Τομάς, Λαντζί, Γκόμεζ και Γεωργιάδη να αποτελούν πλέον μέρος της ομάδας. Στην αντίπερα όχθη Πετράτσι, Μανόλο, Γεωργίου, Λαμπρόπουλος, Λυκογιάννης και Ιντζίδης.
Φιλικά προετοιμασίας: Ένα ουσιαστικό φιλικό έδωσαν οι πράσινοι με αντίπαλο τον Πανιώνιο πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση χάνοντας 0-2.
Εκτίμηση: Δύσκολη θα είναι η χρονιά για την ομάδα της Λιβαδειάς που δύσκολα θα γλιτώσει τις περιπέτειες. Η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση κρίνεται απαραίτητη.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015 

Παναιτωλικός


Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια χρονιά και ένατη θέση για την ομάδα του Αγρινίου που με 43 βαθμούς γλίτωσε τα χειρότερα και την εμπλοκή σε περιπέτειες.
Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού (5.230)
Μεταγραφές: Σημαντική η ενίσχυση με τους Βιγιαφάνες, Κόρμπο, Άλβες, Κολοβούρη, Μαλεζά, Μπεχαράνο, Κάπελ και Εντζεγκέλε να είναι τα νέα όπλα της ομάδας ενώ οι Σφακιανάκης, Μπόγοβίτς, Καλί, Μελισσάς, Μπακάκης, Τζούνιορ και Γκάλο αποτελούν παρελθόν. Σημαντική επίσης θεωρείται και η αποχώρηση του Καμαρά που αποτελούσε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.
Φιλικά προετοιμασίας: Χωρίς ουσιαστικά φιλικά ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Παναιτωλικός πλην αυτού που έδωσε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 3-1
Εκτίμηση: Ουσιαστική εκτίμηση δεν μπορεί να κάνει κανείς καθώς δεν έχουμε δεί επί της ουσίας τα νέα αποκτήματα της ομάδας.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Πανθρακικός

Τι έκανε πέρυσι: Δέκατος με 41 βαθμούς και με μόλις 31 τέρματα ενεργητικό ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά η ομάδα της Κομοτηνής. Η επιθετική της συγκομιδή ήταν η χειρότερη της κατηγορίας μετά από αυτή του τελευταίου Άρη.
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής (5.601)
Μεταγραφές: Σερφά, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Πέρεθ, Τριανταφυλλάκος, Αράμπα και Φερνάντεζ αποτελούν την επτάδα των ελεύθερων αποκτημάτων της ομάδας της Κομοτηνής από την οποία αποδεσμεύθηκαν οι Τριανταφύλλου, Μακρυδημήτρης, Κουτσούπος και Τζανής ενώ πουλήθηκε στον Ολυμπιακό και ο Καθάριος.
Φιλικά προετοιμασίας: Τρεις νίκες επί πολωνικού εδάφους με 1-0 πραγματοποίησε η ομάδα της Κομοτηνής με αντιπάλους την Χαποέλ Ρανανά και Άστοντ από το Ισραήλ και την δεύτερη ομάδα της Λέγκια Βαρσοβίας. Τα φιλικά συνεχίστηκαν και εντός των συνόρων με νίκες επί του Αχαρναϊκού με 0-3 της Ξάνθης με 1-0 και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με το ίδιο σκορ.
Εκτίμηση: Σημαντικές οι προσθήκες για την ομάδα της Θράκης που λογικά θα σωθεί αρκετά νωρίς και θα πλασαριστεί στη μέση της βαθμολογίας.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015ΠΑΣ Γιάννινα

Τι έκανε πέρυσι: Με πολλά προβλήματα εξελίχθηκε η περσινή χρονιά και η ομάδα των Ιωαννίνων τερμάτισε μόλις στην ενδέκατη θέση παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα αφού εκτός έδρας κέρδισε μόλις 10 βαθμούς από τους συνολικά 41.
Γήπεδο: Σταδιο Ζωσιμάδες (7.652)
Μεταγραφές: Δύο μόλις μεταγραφικές κινήσεις πραγματοποίησε η ομάδα της Ηπείρου με τον Μανιά να αποτελεί την μόνη ουσιαστική καθώς ο νεαρός Σαπαλίδης που αποκτήθηκε από τους Τράχωνες δύσκολα θα αποτελέσει βασικό όπλο στη φαρέτρα του Άγιαξ της Ηπείρου.
Φιλικά προετοιμασίας: Ένα μόλις ουσιαστικό φιλικό πραγματοποίησε η ομάδα της Ηπείρου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο από τον οποίο ηττήθηκε με 3-1.
Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την κακή περσινή χρονιά και με ακόμα δυο προσθήκες που θα γίνουν θα σώσει την κατηγορία πολύ νωρίς.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Α.Ε.Λ.Καλλονής

Τι έκανε πέρυσι: Ικανοποιητική ήταν η πρώτη χρονιά της ομάδας της Λέσβου αν συνυπολογίσει κανείς ότι έδωσε όλα της τα παιχνίδια μακριά από την φυσική της έδρα λόγω ανακατασκευής του γηπέδου της Μυτιλήνης. Η δωδέκατη θέση κάτω από αυτές τις συνθήκες μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί.
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (3.000)
Μεταγραφές: Με ελεύθερους παίχτες ενισχύθηκε η ομάδα του Αιγαίου που ενέταξε στο δυναμικό της τους Καμαρά. Ναβάρο, Μπαρέρα, Στεφάνοβιτς, Ντελγκάδο, Πιπίνη, Μίνγκα και Δαύκο. Από τις Σαρδέλες αποχώρησαν οι Φουρλάνος. Ζακουάνι, Γκαρσία, Ντάμπος, Περόνε, Σιλιγαρδάκης, Καζάκης, Σιδεράκης, Μάπας και Γάλας.
Φιλικά προετοιμασίας: Σε Ιταλικό έδαφος έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της η Καλλονή που αντιμετώπισε την Φιορεντίνα και την Νάπολι από τις οποίες ηττήθηκε με 3-0 και 3-1 αντίστοιχα. Στη Μυτιλήνη υποδέχθηκε την Ουντινέζε με την οποία ήρθε ισόπαλη με 2-2 ενώ ολοκλήρωσε τα φιλικά της σε Τουρκικό έδαφος με αντίπαλο την Μπαλικεσιρσπόρ από την οποία ηττήθηκε με 2-1.
Εκτίμηση: Το μεγάλο όπλο της χρονιάς είναι η επιστροφή της ομάδας στην έδρα της που λογικά θα την ανεβάσει επίπεδο. Η είσοδος στη  δεκάδα μοιάζει πιθανή.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Πανιώνιος

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια χρονιά με πολλά προβλήματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Δωδέκατη θέση με μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης (11.700)
Μεταγραφές: Στροφή στην Ελληνική αγορά έκανε η ομάδα της πλατείας που πραγματοποίησε επτά μεταγραφές Ελλήνων παιχτών. Οι Φουρλάνος, Χαροντάκης, Μασούρας, Τασουλής, Αποστόλου, Σμυρλής, Μπουμάλ, Χατζηησαϊας αποτελούν παίχτες των κυανέρυθρων ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιχτών που έφυγαν από την πλατεία με τους Ντούνη, Κολοβό, Αυλωνίτη, Καπάνταη, Λάσνικ και Κουλοχέρη να είναι  οι πιο σημαντικοί. Το «μπαμ» της τελευταίας στιγμής έκανε ο Πανιώνιος, αφού συμφώνησε με τον Αριέλ Ιμπαγάσα για την επόμενη χρονιά.
Φιλικά προετοιμασίας: Με εγχώριους αντιπάλους αναμετρήθηκε στα φιλικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης με ανάμεικτα αποτελέσματα. Νίκες με Γιάννινα και Λεβαδειακό, ισοπαλίες με Αχαρναϊκό και Ιωνικό και ήττα από τον Πλατανιά είναι τα αποτελέσματα των κυανέρυθρων που στην πρεμιέρα υποδέχεται τον Εργοτέλη.
Εκτίμηση: Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τις περιπέτειες και λογικά θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Πλατανιάς Χανίων

Τι έκανε πέρυσι: Την τελευταία αγωνιστική και μετά από ισοβαθμίες κατάφερε να σώσει την κατηγορία η ομάδα των Χανιών. Η δέκατη τέταρτη θέση με μόλις 38 βαθμούς αποτελεί μια κάκιστη επίδοση που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία
Γήπεδο: Γήπεδο Περιβολίων (3700)
Μεταγραφές: Ενίσχυση στα μετόπισθεν με την απόκτηση μόνο αμυντικών παιχτών για τη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα οι Αποστολόπουλος, Κουλιμπαλί και Νέπλιακ ήρθαν για να βοηθήσουν αμυντικά ενώ αποκτήθηκε και ο 19χρονος Φιγκλέιρα από την Τσέλσι. Από την  ομάδα των Χανίων  αποδεσμεύθηκαν οι Βλαχοδήμος, Σιαλμάς, Μπέλιτς, Γιωργαλλιδης, Ινκούμ, Κατάι, Γιαχία και Καζναφέρης.
Φιλικά προετοιμασίας: Ήττες από Λεβαδειακό και Γιάννενα και νίκες με Καλλιθέα,  Πανιώνιο και Ηρόδοτο περιελάμβαναν τα φιλικά προετοιμασίας των Κρητικών που είχαν και ισοπαλίες  με τους συντοπίτες Εργοτέλη και ΟΦΗ.
Εκτίμηση: Αποδυναμώθηκε στη μεταγραφική περίοδο και πολύ δύσυκολα θα σώσει την κατηγορία.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Βέροια

Τι έκανε πέρυσι: Στο παραπέντε γλίτωσε τον υποβιβασμό καθώς εκμεταλλεύθηκε την τριπλή ισοβαθμία προκειμένου να καταλάβει την δέκατη πέμπτη θέση και να παραμείνει στη φετινή Σούπερ Λίγκ.
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο  Βέροιας (5.900)
Μεταγραφές : Σε ελεύθερους παίχτες στράφηκε η ομάδα της Μακεδονίας με τους Καλί, Μαλονγκά, Εσπάρθα, Βάσκεθ, Κάμπορα, Ντουμίτρου και Γεωργιάδη να είναι πλέον κάτοικοι Βέροιας. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις οι Τζημογιάννης, Περεθ, Αμαραντίδης, Γκονζάλβες, Σιόντης, Ζεζίνιο και Μπάρμπας είναι πια παρελθόν.
Φιλικά προετοιμασίας: Τέσσερις ήττες σε ισάριθμα φιλικά για την Βέροια με αντιπάλους τη Νίκη Βόλου την ΑΕΛ τα Γιάννενα και την Κέρκυρα.
Εκτίμηση: Η μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζεται αλλά πολύ δύσκολα θα αποφύγει την μάχη του υποβιβασμού.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Skoda Ξάνθη

Τι έκανε πέρυσι: Η πιο άσχημη χρονιά στην ιστορία της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ που την οδήγησε ένα βήμα πριν τη Football League καθώς έδωσε αγώνες μπαράζ για την παραμονή. Τελικώς τα κατάφερε και θα βρίσκεται και φέτος στα μεγάλα σαλόνια.
Γήπεδο: Στάδιο Πηγαδίων (7.361)
Μεταγραφές: Ενίσχυση σε όλες τις γραμμές για τους Θρακιώτες που απέκτησαν τους Λισγάρα, Καπετάνο, Καρυπίδη, Λουσέρο, Παπαστεργιανό, Μανωλά και Γουάλας ενώ εκτός ομάδας βρίσκονται οι Σολάρι, Χοσέμι, Παϊτο, Μαρίν, Σουάρεθ, Μάνταλος και Βάλλας.
Φιλικά προετοιμασίας: Δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Βέροια μια ήττα από τον ΠΑΟΚ και μια νίκη επί του Απόλλωνα ήταν ο απολογισμός των Ακριτών στα φετινά φιλικά προετοιμασίας.
Εκτίμηση: Να φύγει και να μην ξανάρθει η περσινή χρονιά για τους Ακρίτες που με την φετινή τους ενίσχυση αναμένετε να σώσουν την κατηγορία πολύ πιο εύκολα.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Κέρκυρα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε πρώτη στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League και συμμετείχε στα πλέι οφ ανόδου τερματίζοντας δεύτερη παίρνοντας έτσι απευθείας την άνοδο στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.
Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας (2.776)
Μεταγραφές: Το ρόστερ των Φαιάκων ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές κυρίως με παίχτες εκτός συνόρων. Σετκούς,  Καικούτ, Σάντσεθ, Χαβίτο, Ρόχας, Ντιμιτρόφσκι, Ομπράντοβιτς, Καρντόσο, Ζορντάο  και Μαρκόφσκι βρίσκονται ήδη στο νησί του Ιονίου το οποίο έχουν εγκαταλείψει οι Μπεριάν, Γυφτοκώστας, Καραδεμήτρος και Βρονταράς.
Φιλικά προετοιμασίας : Νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα και ήττα από την Αλβανική Φλαμουτάρι ήταν τα πιο σπουδαία φιλικά της ομάδας της Κέρκυρας η οποία αγωνίστηκε και εναντίον του Αγροτικού Αστέρα με τον οποίο έμεινε στο 0-0.
Εκτίμηση: Μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα δώσουν οι Φαίακες καθώς λείπει η εμπειρία μιας και πρόκειται για καινούργια ομάδα.

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2014  2015Νίκη Βόλου

Τι έκανε πέρυσι:  Δεύτερη στην κανονική διάρκεια κέρδισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου εκεί που διέπρεψε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση κερδίζοντας επάξια την άνοδο της στη Σούπερ Λιγκ.
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)
Μεταγραφές: Ως πρωταθλήτρια των μεταγραφών μπορεί να χαρακτηρισθεί η Νίκη Βόλου αφού ούτε λίγο ούτε πολύ πραγματοποίησε 15 μεταγραφές με την ενίσχυση να συνεχίζεται. Οι Ίβενς, Γιαννιτσάνης, Κοτσαρίδης, Αργυρίου, Κυζιρίδης, Γεωργακόπουλος, Αρκούδας, Μαρινάκης, Καλλέργης, Καρασαλίδης, Σκούρτης, Νικλητσιώτης, Σταμπόζλιεφ, Γυφτοκώστας, Παπουτσογιανόπουλος και Λαούξ είναι οι μέχρι τώρα μεταγραφές ενώ παρελθόν αποτελούν οι Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσας, Σοϊλέδης, Ανιέτε και Γκοτοβός.
Φιλικά προετοιμασίας: Ισοπαλίες με Εθνικό Άχνας και Τέτεκς ήττα από την ΑΕΚ αλλά και νίκες επί Ρήγα Φεραίου και Βέροιας είναι ο απολογισμός των φιλικών της ομάδας του Βόλου.
Εκτίμηση: Η παραμονή αποτελεί στόχο για την ομάδα του Βόλου που όμως θα πρέπει να δώσει μάχη μέχρι το τέλος προκειμένου να τα καταφέρει.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου