ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


Διαφορα απο SUPER LEAGUE


30/05/2013

 

Ιδού το χαρτί!

29/05/2013
 Κάποιοι έκαναν λόγο πως πρόκειται για πλαστό. Η Sportday φέρνει στην δημοσιότητα το έγγραφο που έχει σταλεί από την FIFA στην ΕΠΟ, το οποίο επισημαίνει τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων.

Ιδού το χαρτί!
Κάποιοι έκαναν λόγο πως πρόκειται για πλαστό. Η Sportday φέρνει στην δημοσιότητα το έγγραφο που έχει σταλεί από την FIFA στην ΕΠΟ, το οποίο επισημαίνει τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων.

Τελικά, ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο οι σύλλογοι όσο και η Εθνική ομάδα, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Η Sportday δημοσιεύει το έγγραφο, το οποίο εστάλη από την FIFA στην ΕΠΟ και είναι γνήσιο παρά όσα υποστήριζε η αντιπολίτευση και αναφέρει αυτό ακριβώς.

Αν το δικαστήριο δεν έδινε χθες αναβολή για τις 11 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα είχε κάθε λόγο να «τινάξει στον αέρα» το ελληνικό ποδόσφαιρο και να τιμωρήσει την ΕΠΟ, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Το έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας έφερε την υπογραφή του εκτελεστικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και στην αρχή αναφέρει:

«Σας αναφέρουμε ότι είμαστε ήδη ενήμεροι από την αλληλογραφία σας της 27/5 2013, το περιεχόμενο της οποίας μας "τράβηξε" όλη την προσοχή μας. Συγκεκριμένα, εμείς έχουμε επίγνωση ότι οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν κινηθεί νομικά απέναντι στην εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ στα ελληνικά δικαστήρια. Πάνω σε αυτό, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες οι ομοσπονδίες-μέλη της ΦΙΦΑ χειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή τρίτων μερών, όπως ρητά αναφέρεται στα άρθρα 13 και 17 αντίστοιχα του κανονισμού της ΦΙΦΑ. Παρ' όλα αυτά, αν οποιαδήποτε προσφυγή σε ελληνικό δικαστήριο απέναντι στην ΕΠΟ ή οποιονδήποτε από τους αξιωματούχους θα θεωρηθεί σαν παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΠΟ και η υπόθεση θα φτάσει στα ανώτερα όργανα της ΦΙΦΑ για τις ανάλογες κυρώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και την αποβολή».

Οι κύριοι Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου που έκαναν και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αμφισβήτησαν την ύπαρξη και την γνησιότητα του εγγράφου αυτού, το οποίο στην συνέχεια λέει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ.2 και παρ.3 των κανονισμών της ΦΙΦΑ ενδεχόμενη προσφυγή σε τακτικά δικαστήρια απαγορεύεται και είναι υποχρέωση των ομοσπονδιών-μελών μας να διαβεβαιώσουν ότι αυτός ο όρος τηρείται ουσιαστικά από όλες τις ενώσεις-μέλη, καθώς επίσης και να τιμωρεί αυτούς οι οποίοι αποτυγχάνουν να σεβαστούν αυτή την υποχρέωση. Ενδεχόμενη αδυναμία να πράξετε έτσι, μπορεί να επιφέρει σαν αποτέλεσμα την τιμωρία της ίδιας της ΕΠΟ από εμάς.

Σχετικά με αυτό, θα θέλαμε να σας υπογραμμίσουμε τις επιπτώσεις της αποβολής που μπορεί να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα από την Ελλάδα, οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων και των συλλόγων, δεν θα μπορεί να έχει καμία διεθνή επαφή-δραστηριότητα (άρθρο 14, παρ.3 του καταστατικού της ΦΙΦΑ). Επίσης αυτό σημαίνει ότι ούτε η ομοσπονδία ούτε κανένα μέλος ή εκπρόσωπός της μπορεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε αναπτυξιακά προγράμματα, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από τη ΦΙΦΑ ή την ΟΥΕΦΑ. Επιπλέον, είστε ενήμεροι ότι κάθε απόφαση των ελληνικών τακτικών δικαστηρίων, η οποία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΠΟ δεν θα αναγνωριστεί και δεν θα συγχωρηθεί για κανέναν λόγο από τη ΦΙΦΑ. Συγκεκριμένα, καμία προσωρινή διοίκηση και μάλιστα διορισμένη από το κράτος δεν θα μπορεί να αναγνωριστεί, ούτε να έχει επαφή ή σχέση με τη ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε δράσης δρομολογηθεί από αυτή την επιτροπή. Όπως ρητώς αναφέρεται στις ακόλουθες παραγράφους του άρθρου 17 των κανονισμών της ΦΙΦΑ.

Μια επιτροπή ενός μέλους-ομοσπονδίας μας πρέπει είτε να εκλέγεται είτε να διορίζεται από την ίδια την ομοσπονδία. Το καταστατικό αυτής θα εξηγεί την πρέπουσα διαδικασία, η οποία εγγυάται την ολοκληρωτική ανεξαρτησία από την εκλογή ή διορισμό. Οποιοδήποτε επιτροπή που δεν έχει εκλεγεί ή διοριστεί σε συμφωνία με τις υποδείξεις της παραγράφου 2, ακόμα κι αν έχει προσωρινή μορφή, δεν θα αναγνωρίζεται από τη ΦΙΦΑ. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τις επιτροπές οι οποίες δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί, σύμφωνα με την παράγραφο 2, δεν θα αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα, να μας κρατάτε ενήμερους καθημερινά και διαρκώς, για οποιαδήποτε ενέργεια».

Πού «παίζει μπάλα» ο Μελισσανίδης;

29/05/2013
 Οργανωμένα πράγματα από τον Μελισσανίδη που ασχολείται με την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Το ρόστερ της Ένωσης, διαμόρφωση του Ελληνικού, γήπεδο και οι εκλογές στην Ερασιτεχνική τα τρέχοντα ζητήματα.

Πού «παίζει μπάλα» ο Μελισσανίδης;
Οργανωμένα πράγματα από την ομάδα του Μελισσανίδη που ασχολείται με την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Το ρόστερ της Ένωσης, διαμόρφωση του Ελληνικού, γήπεδο και οι εκλογές στην Ερασιτεχνική τα τρέχοντα ζητήματα.

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο «Τίγρης» έχει βάλει στην ατζέντα του όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ΑΕΚ και έχει την επίβλεψη τους. Η αναγέννηση του «Δικεφάλου» έχει ξεκινήσει αλλά τα θεμέλια της θα μπουν όταν κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ομάδας.

Ο Μελισσανίδης έχει ήδη συναντηθεί με ανθρώπους που ξέρουν και γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και δεν αποκλείεται στις επόμενες δύο εβδομάδες να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις αναφορικά με τις κατασκευαστικές εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο και τα αρχιτεκτονικά γραφεία που θα το επιμεληθούν.

Βέβαια, μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο η ΑΕΚ θα φιλοξενείται στο Ελληνικό. Ο «Τίγρης» θέλει να είναι σε «κιτρινόμαυρο» φόντο και να θυμίζει Ένωση. Με καθίσματα στα χρώματα της ΑΕΚ, με λυόμενες εξέδρες που θα αυξήσουν την χωρητικότητα και να γίνει ό,τι πρέπει προκειμένου μια ομάδα με την ιστορία του «Δικεφάλου» να παίξει σε αυτό το γήπεδο.

Βάση για όλα τα παραπάνω είναι οι εκλογές στην Ερασιτεχνική. Από ώρα σε ώρα «κλείνει» το θέμα του ψηφοδελτίου της Ερασιτεχνικής με τον Μελισσανίδη να έχει συνεχή επικοινωνία με τους Κοτσάτο και Αλεξίου ενώ αναμένεται και δημόσια τοποθέτηση του πρώτου.

Τέλος, έχουμε το ρόστερ. Στη νέα ΑΕΚ θα αγωνίζονται οι Τσουμάγκας, Ανάκογλου και Τσουκαλάς ενώ έχει γίνει πρόταση στους Κουτρουμπή, Κ. Βλάχο, Αρκούδα, Καραλή, Παυλή, Καλογέρη, Τσίτα και Μητρόπουλο. Με όλους υπάρχει καλή διάθεση και το κλίμα είναι υπέρ του να παραμείνουν στην ομάδα. Με τον Μητρόπουλο επειδή χρειάζονται και περισσότερα χρήματα λόγω Παναιτωλικού το θέμα είναι μπερδεμένο αλλά μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει ξεκαθαρίσει. Μόλις τελειώσουν οι περιπτώσεις των παραμονών τότε Νίκος Λυμπερόπουλος και Τραϊανός Δέλλας θα δουν τι έχουν στα χέρια τους και θα πράξουν αναλόγως. «Κλεισμένοι» θεωρούνται οι Γεωργέας, Βούρας ενώ είναι η «επανασύνδεση» των Τσιρίλο, Μπούρμπου είναι πιθανή. Επίσης, η Ένωση βλέπει την περίπτωση του Φώτη Γεωργίου ενώ έχει προταθεί και ο χαφ, Αλέξανδρος Καλογέρης, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Βέροια.

«Τον έχουν λατρέψει»

29/05/2013
 Με τα καλύτερα λόγια σκιαγραφεί στη «Sportday» τον Χουμπ Στέφενς ο Βασίλης Πλιάτσικας, εξηγώντας παράλληλα γιατί ο Ολλανδός θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

«Τον έχουν λατρέψει»
Ο 25χρονος μέσος συνεργάστηκε έστω και για λίγο με τον πρώην τεχνικό της Σάλκε και παρά το γεγονός ότι η προσωπική του εμπειρία δεν ήταν και η καλύτερη, τονίζει τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι ομάδες του, όπως για παράδειγμα το επιθετικό ποδόσφαιρο.

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, με σπουδαίες επιτυχίες στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Μάλιστα στη Σάλκε, στην πρώτη του θητεία, έκανε… θαύματα και κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1997-98. Τον έχουν λατρέψει στη Σάλκε, αν και στη δεύτερη θητεία του είχε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και διακόπηκε η συνεργασία των δύο πλευρών», σχολίασε ο Βασίλης Πλιάτσικας στη «Sportday» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο στυλ παιχνιδιού που προτιμά ο Στέφενς .

«Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι πολύ έμπειρος κι όποια ομάδα αν τον πάρει, θα βοηθήσει αρκετά. Γνωρίζει πάρα πολλά, είναι λάτρης της πειθαρχίας, αλλά και της πολύ καλής τακτικής. Για παράδειγμα, παίζει 4-3-3, με πολύ γρήγορους και καλούς τεχνίτες ακραίους επιθετικούς. Στη Σάλκε, για παράδειγμα, είχε τον Τζέφερσον Φαρφάν, έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα, τον οποίο είχε και παλιότερα στην Αϊντχόφεν. Είναι υπέρμαχος του επιθετικού ποδοσφαίρου, δεν καταλαβαίνει από φαβορί κι έδρες. Όποιος είδε τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ κατάλαβε. Η Σάλκε ήταν ανώτερη κι έβγαζε… μάτια. Έτσι του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του. Να είναι αρκετά επιθετικές».

«Το τσάμπα στην Παιανία τελείωσε»

29/05/2013
 Λάβρος εναντίον της τωρινής διοίκησης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για την Παιανία και εξέφρασε την ενόχληση του για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της οικογένειας του.

«Το τσάμπα στην Παιανία τελείωσε»
Λάβρος εναντίον της τωρινής διοίκησης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για την Παιανία και εξέφρασε την ενόχληση του για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της οικογένειας του.

Έχει να μιλήσει πολύ καιρό αλλά όταν αποφασίσει να το κάνει τότε υπάρχει θέμα. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας και το τι ακριβώς έγινε ενώ τόνισε πως το τσάμπα πλέον τελείωσε.

Ο «Καπετάνιος» επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται εις βάρος της οικογένειας του στο γήπεδο.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στην Livesport:

«Η ΠΑΕ ήταν αυτή που απευθύνθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία, σε εκτιμητή μεσίτη και ρώτησε σχετικά με την ενοικίαση της Παιανίας. Επί της τιμής αυτής που της δόθηκε από την μεσιτική εταιρεία (1,8 εκ. ευρώ), εγώ έκανα έκπτωση 600.000 ευρώ. Το τσάμπα τελείωσε. Το ξαναλέω, η ΠΑΕ ζήτησε να μάθει πόσο είναι το ενοίκιο της ΠΑΕ. Εγώ δεν κάνω δωρεά. Αρκετά…»

Για το θέμα των υβριστικών συνθημάτων εις βάρος της οικογένειας του: «Είπα στον κύριο Παναγόπουλο ότι δεν έχω δει καμία αντίδραση τους στο θέμα των υβριστικών συνθημάτων που ακούγονται εις βάρος της οικογένειας μου στο γήπεδο. Τον Παναθηναϊκό σας τον χαρίσαμε. Δεν είδα να καταδικάζετε όλη τη χρονιά με μία ανακοίνωση αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Μου είπε «δεν είμαστε εμείς, άλλοι είναι πίσω από αυτά». Δεν ελέχθη όνομα αλλά το φωτογράφισε».

Για το θέμα της Παιανίας: «Δεν είναι προς πώληση η Παιανία. Αλλά αν υπάρξει πρόταση τη συζητώ. Δεν έχω πει εγώ κανένα νούμερο. Από τη μία λένε δεν έχουμε λεφτά και από την άλλη θέλουν να αγοράσουν την Παιανία. Αυτή την στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία. Συμφωνήσαμε για το τίμημα αλλά υπαναχώρησαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν δεν έχουμε τόσα λεφτά. Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν αλλά αυτό δεν θα γίνει».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο να επιστρέψει: «Με πικραίνει αυτός ο Παναθηναϊκός. Εγώ δεν μπήκα το 1979 για να εκμεταλλευθώ τον Παναθηναϊκό. Μπήκα με μεράκι εις βάρος της οικογένειας μου και της δουλειάς μου. Δεν κάνω κρίση για κανέναν. Με τις παρούσες συνθήκες δεν βλέπω να επιστρέφω στην ομάδα. Έχει αλλάξει τίποτα στον αθλητισμό από τη μέρα που έφυγα;».

Μιλάει με Σούλη Παπαδόπουλο

29/05/2013
 Συνάντηση με τον Σούλη Παπαδόπουλο θα έχει στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης.

Μιλάει με Σούλη Παπαδόπουλο
Δεν δείχνει να βιάζεται να πάρει αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα είναι προπονητής του Άρη την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» έχει αντιληφθεί πως ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει ισχυρό έρεισμα μεταξύ των οπαδών της ομάδας, ενώ κατάλαβε πως το κλίμα σχετικά με τη φημολογούμενη συνεργασία με τον Γιάννη Χατζηνικολάου δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

Ζυγίζοντας αυτά τα στοιχεία, ο κ. Ηλιάδης δεν θέλει να ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Έτσι αποφάσισε να έρθει σε μια πρώτη επικοινωνία με τον τεχνικό με τον οποίο ο Άρης κατάφερε να «σώσει» την κατηγορία την περίοδο 2012-13. Σε αυτήν τον ευχαρίστησε για όσα πρόσφερε στο μικρό διάστημα της παραμονής του, ενώ τον ενημέρωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα τα πουν και από κοντά επί αθηναϊκού εδάφους.

Από την πλευρά του ο 46χρονος προπονητής τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη έτοιμη έκθεση για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας αλλά και τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα.

Μετά από αυτό το ραντεβού θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις στο θέμα του τεχνικού, αφού ο Ηλιάδης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα περσινα με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών.

Βλέπει Γουνδουλάκη ο Πλατανιάς

29/05/2013
 Δεν πρόλαβε να μείνει ελεύθερος και ήδη βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα πολλών ομάδων. Ο Πλατανιάς όμως φαίνεται πως έχει ήδη «ενοχλήσει» τον Φανούρη Γουνδουλάκη.

Βλέπει  Γουνδουλάκη ο Πλατανιάς
Δεν πρόλαβε να μείνει ελεύθερος και ήδη βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα πολλών ομάδων. Ο Πλατανιάς όμως φαίνεται πως έχει ήδη «ενοχλήσει» τον Φανούρη Γουνδουλάκη.

Ούτε τέσσερις μέρες δεν έχουν συμπληρωθεί από τότε που μάθαμε πως ο Φανούρης Γουνδουλάκης δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Πανιώνιο. Και απομένουν λίγες ημέρες μέχρι να μείνει ελεύθερος και τυπικά. Ήδη ο Φανούρης βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα πολλών ομάδων αλλά ο Πλατανιάς είναι εκείνος που «φλερτάρει» περισσότερο με τον παίκτη.

Η ομάδα των Χανιών έχει «ενοχλήσει» τον ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να μάθει τις προθέσεις του και στην πρώτη επαφή φαίνεται να υπήρξε καλή χημεία χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο.

Πολλοί «άσσοι» για τον ΟΦΗ

29/05/2013
 Μετά τον Δασκαλάκη, οι Αναστασόπουλος και Κυριακίδης μπήκαν στην λίστα του ΟΦΗ για να καλύψει το κενό στην θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Πολλοί «άσσοι» για τον ΟΦΗ
Μετά τον Δασκαλάκη, οι Αναστασόπουλος και Κυριακίδης μπήκαν στην λίστα του ΟΦΗ για να καλύψει το κενό στην θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις τερματοφυλάκων που εξετάζουν στον ΟΦΗ. Η απόκτηση ενός καλού γκολκίπερ θεωρείται αναγκαία και έτσι μετά τον Σήφη Δασκαλάκη, στην λίστα μπήκαν οι Δημήτρης Κυριακίδης του Λεβαδειακού και ο Νίκος Αναστασόπουλος της Κέρκυρας.

Ο πρώτος τα πήγε εξαιρετικά με τον Λεβαδειακό την σεζόν που πέρασε και οι Βοιωτοί δεν πρόκειται να τον αφήσουν έτσι εύκολα. Για τον δεύτερο τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ο Αναστασόπουλος είναι ελεύθερος να επιλέξει όποια ομάδα θέλει για να συνεχίσει την καριέρα του αφού τελείωσε το συμβόλαιο του με την Κέρκυρα.

Σίγουροι Μπαϊράμι, Φάλκενμπουργκ

29/05/2013
 Βεβαιότητα επικρατεί στον Παναθηναϊκό πως οι Μπαϊράμι και Φάλκενμπουργκ θα φορέσουν τη φανέλα με το τριφύλλι ανεξάρτητα από το αν η ομάδα αδειοδοτηθεί ή όχι.

Σίγουροι Μπαϊράμι, Φάλκενμπουργκ
Πάντως, οι «πράσινοι» κινούνται με… αισιοδοξία η οποία πηγάζει από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Γιάννη Αλαφούζου πως ο σύλλογος θα δικαιωθεί και δεν θα αντιμετωπίσει τελικά κανένα πρόβλημα.

Ανεξάρτητα από την πορεία του συγκεκριμένου θέματος, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν και εναλλακτικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν καλύπτοντας έτσι τις δύο από τις τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών που θα μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Παράλληλα παραμένει ανοιχτό το θέμα της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη που αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις του μετά το παιχνίδι της Εθνικής, ενώ σε καλό δρόμο είναι η υπόθεση του Ντελαπλάς που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας για τη θέση του αμυντικού χαφ, αφού ο Βιτόλο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και οι Σο, Λαγός θεωρούνται εναλλακτικές λύσεις από τον Γιάννη Αναστασίου.

«Ο Τσακίρης ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο»

29/05/2013
 Μπορεί ο Παντελής Τσιλαλίδης να παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου για προσωπικούς λόγους αλλά τόνισε πως μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα ήταν ο Κώστας Τσακίρης.

«Ο Τσακίρης ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο»
Μπορεί ο Παντελής Τσιλαλίδης να παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου για προσωπικούς λόγους αλλά τόνισε πως μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα ήταν ο Κώστας Τσακίρης.

Ο Παντελής Τσιλαλίδης παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και λόγους υγείας αλλά δεν θα πάψει ποτέ να ασχολείται με την αγαπημένη του ομάδα. Μιλώντας για αυτήν τόνισε πως για τους «κυανέρυθρους» μεγάλη ευκαιρία ήταν ο Κώστας Τσακίρης.

Διαβάστε όσα είπε ο Παντελής Τσιλαλίδης στην Sportday:

Ποιοι ήταν οι λόγοι της παραίτησης σας;

«Βασικός παράγοντας είναι το… βαρίδι της Εφορίας που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια μου και στον περίγυρο μου. Επίσης, μένω εκτός Αθηνών μέχρι τον Σεπτέμβριο και λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας, δεν είναι εύκολο να μετακινούμαι διαρκώς».

Υπήρξαν διαφορές και αν ναι τι είδους;

«Υπήρχαν και διαφορετικές αντιλήψεις. Όμως το βρίσκω απόλυτα λογικό να συμβαίνει αυτό και θεωρώ ότι είναι υγιές».

Είστε σύμφωνος με την απομάκρυνση του Γουνδουλάκη και την απεμπλοκή του Μανίκα από την πρώτη ομάδα;

«Οι αποφάσεις πάρθηκαν στο Δ.Σ. Υπήρξαν αναλύσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος που κατέληξαν εκεί. Δεν υπήρξε διαφοροποίηση εκ μέρους μου. Το κριτήριο στην περίπτωση του Γουνδουλάκη ήταν καθαρά οικονομικό».

Θεωρείτε σωστό να μην φωνάξει καν η διοίκηση τον αρχηγό του Πανιωνίου μετά από 9,5 χρόνια προσφοράς να μιλήσουν;

«Εκεί υπάρχει κενό! Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει».

Και για τον Μανίκα;

«Ήταν επιθυμία της διοίκησης να ανακατανεμηθούν οι αρμοδιότητες. Ο ρόλος του Μανίκα ήταν άχαρος! Στις ακαδημίες θα φανεί το έργο του».

Ποια είναι η λύση στα οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου;

«Το πρώτο που πρέπει να λυθεί είναι της Εφορίας. Έχουμε μπει στο άρθρο 70Α που μας δίνει δικαίωμα για άρση των περιοριστικών μέτρων. Πρέπει να βρεθεί υγιής και σοβαρός επενδυτής. Η εποχή Τσακίρη ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο κόσμος του Πανιωνίου δεν έδιωξε τον Τσακίρη. Οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του το έκαναν».

Κοιτάει και στην Κύπρο ο Λεμονής

29/05/2013
 Την μεταγραφική ενίσχυση του Λεβαδειακού έχει βάλει μπροστά ο Τάκης Λεμονής. Την ελληνική αλλά και την κυπριακή αγορά «ξεψαχνίζει» ο Έλληνας τεχνικός.

Κοιτάει και στην Κύπρο ο Λεμονής
Την μεταγραφική ενίσχυση του Λεβαδειακού έχει βάλει μπροστά ο Τάκης Λεμονής. Την ελληνική αλλά και την κυπριακή αγορά «ξεψαχνίζει» ο Έλληνας τεχνικός.

Από την στιγμή που ο Κομπότης αποφάσισε ποιος θα βρίσκεται στον πάγκο του Λεβαδειακού αρχίζει η δουλειά. Ο Τάκης Λεμονής γνωρίζει τους παίκτες του ήδη υπάρχοντος ρόστερ και ξέρει πάνω-κάτω τι μεταγραφές πρέπει να κάνουν οι Βοιωτοί για να είναι ανταγωνιστικοί την επόμενη περίοδο.

Κύρια πηγή των μεταγραφών θα είναι σίγουρα η ελληνική αγορά, η οποία θα έχει πλήθος ποδοσφαιριστών που θα μείνουν ελεύθεροι. Όμως, ο Λεμονής που γνωρίζει και την αγορά της Κύπρου, αναζητά και στην Μεγαλόνησο «λαβράκια» που θα φέρει στην Λιβαδειά και μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Κανονίζει ο… κουμπάρος

29/05/2013
 Βαλίτσες για την Ουκρανία ετοιμάζει ο Αντώνης Πετρόπουλος αφού είναι έτοιμος να υπογράψει στην Χόβερλα, ομάδα του κουμπάρου του, Σωτήρη Μπαλάφα.

Κανονίζει ο… κουμπάρος
Μπορεί να δέχθηκε πρόταση να παραμείνει στην νέα ΑΕΚ της Football League 2 αλλά φαίνεται πως ο Αντώνης Πετρόπουλος έχει άλλα σχέδια. Ο ‘Ελληνας επιθετικός σίγουρα αν δεν συμφωνούσε με την Ένωση θα έβρισκε ομάδα στην Σουπερλίγκα να αγωνιστεί αλλά ούτε αυτό φαίνεται να θέλει.

Ο Πετρόπουλος πιθανότατα προτιμά να δοκιμάσει και να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και δη στην Ουκρανία. Εκεί όπου αγωνίζεται ήδη ο κουμπάρος του, Σωτήρης Μπαλάφας. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ παίζει με τη φανέλα το Χόβερλα, η οποία μπορεί να υποβιβάστηκε αλλά θέλει να επανέλθει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Για να το πετύχει αυτό θέλει έναν ικανό επιθετικό και μάλλον τον βρήκε στο πρόσωπο του Αντώνη Πετρόπουλο, με το «προξενιό» να το κάνει ο Μπαλάφας.

Κοντά στον Παναθηναϊκό ο Γιαννιώτας

29/05/2013
 Όλο και πιο στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Γιάννης Γιαννιώτας. Προχωρημένες οι επαφές του ποδοσφαιριστή με το «τριφύλλι» και όλα δείχνουν πως θα φορέσει την «πράσινη» φανέλα.

Κοντά στον Παναθηναϊκό ο Γιαννιώτας
Το ενδεχόμενο να φορέσει ο Γιάννης Γιαννιώτας τη φανέλα του Παναθηναϊκού συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Ο νεαρός άσος του Άρης έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους» κάτι που ξεκαθάρισε και στον νέο πρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Ηλιάδη και από την στιγμή που δεν έχει βρει κάτι… ελκυστικό στο εξωτερικό είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με το «τριφύλλι».

Ειδικά όταν ο Γιαννιώτας έβλεπε πως ο καιρός περνάει και πως δεν βρίσκει κάποια ομάδα που να τον ενδιαφέρει τότε είπε το «οκ» για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Όπως προκύπτει δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις, οι «πράσινοι» μπορούν να καλύψουν την ρήτρα των 150.000 ευρώ που έχει ο ποδοσφαιριστής και έτσι λογικά ο 20χρονος θα υπογράψει με τον Παναθηναϊκό στο άμεσο μέλλον.

«Κανένα θέμα με Γιαννιώτα»

29/05/2013
 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν για τον Γιάννη Γιαννιώτα και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχεδόν συμφωνία με τον παίκτη. Κανένα θέμα και με Ρομπέρ.

«Κανένα θέμα με Γιαννιώτα»
Από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» τονιζόταν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την διαρροή των οποιονδήποτε σχετικών πληροφοριών». Θυμίζουμε, δε, ότι και στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιάννη Αναστασίου, ο Ελληνας τεχνικός δεν φάνηκε ιδιαίτερα «ψημένος» με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή του Αρη…

Παράλληλα, οι «πράσινοι» ξεκαθαρίζουν κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται ενδιαφέρον ούτε για τον Ρομπέρ του ΠΑΟΚ.

Ετοιμάζει πρόταση για Εφραίμ

29/05/2013
 Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Γιώργου Εφραίμ από την Ομόνοια ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Metrosport», η ομάδα της Θεσσαλονίκης «χτενίζει» την κυπριακή αγορά από όπου έχει ξεχωρίσει η περίπτωση του 23χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τις Ακαδημίες της Άρσεναλ αλλά και τη Ρέιντζερς.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «… ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του 23χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος εμφανίζεται κάτι περισσότερο από θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Τούμπα και να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Τσουκαλάς: «Όλοι ξέρουμε που μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης»

29/05/2013
 Ο Σωκράτης Τσουκαλάς παρέμεινε στην ΑΕΚ και έκανε αυτό που ήθελε από την αρχή. Ο νεαρός άσος τόνισε για το πλάνο της Ένωσης και για το που μπορεί να φτάσει την ομάδα ο Μελισσανίδης.

Τσουκαλάς: «Όλοι ξέρουμε που μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης»
Ο Σωκράτης Τσουκαλάς παρέμεινε στην ΑΕΚ και έκανε αυτό που ήθελε από την αρχή. Ο νεαρός άσος τόνισε για το πλάνο της Ένωσης και για το που μπορεί να φτάσει την ομάδα ο Μελισσανίδης.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Σωκράτης Τσουκαλάς στην Ώρα των Σπορ:

«Έκανα αυτό που ήθελα από την αρχή. Όλοι μας ξέρουμε ποιος είναι ο Μελισσανίδης και που μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ. Ήθελα να παίξω στην ΑΕΚ και το έκανα. Μου είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος για το πλάνο της νέας ΑΕΚ, μου άρεσε πάρα πολύ και θέλω να είμαι μέσα σε αυτό. Για αυτό είπα αμέσως ναι, δίχως να περιμένω. Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω προσφυγή και ας μου χρωστούσε η ΑΕΚ χρήματα. Συνεχίζω στην ΑΕΚ και σε δύο χρόνια θα είμαστε στην Σουπερλίγκα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι ιδανική η επιλογή να μείνει ο Δέλλας όπως και όταν ανέλαβε στο τέλος του πρωταθλήματος. Μαζί με τους Ζήκο, Μπορμπόκη, Κέζο κάνουν εξαιρετική δουλειά. Τον Δέλλα όλοι τον σέβονται ως προσωπικότητα και στα αποδυτήρια η παρουσία του θα βοηθήσει και αγωνιστικά.

Συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας

29/05/2013
 Για απάτη συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας, Χαρίλαος Αρβανιτίδης.

Συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας
Ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας, Χαρίλαος, κι όχι ο ίδιος, Γιώργος Αρβανιτίδης, είναι αυτός που συνελήφθη για υπόθεση απάτης στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σε αποθήκες βρέθηκαν περισσότερες από 4.460 φιάλες μαϊμού απορρυπαντικών, τα οποία και πουλούσε στα σούπερ μάρκετ του. Σε βάρος αυτού, αλλά και ενός 45χρονου συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας.

Τα διαφυγόντα κέρδη, μόνο για τις 4.460 φιάλες των μαϊμού απορρυπαντικών, υπολογίζονται στις 62.000 ευρώ.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Εντοπίστηκαν δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις οποίες παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, 45χρονος συνεργός του καθώς και 33χρονος αλλοδαπός

Σε έρευνες αποθηκών κατασχέθηκαν πάνω από 4.400 φιάλες απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού

Επίσης ερευνάται η προέλευση καλλυντικών προϊόντων, η ποσότητα των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 φιάλες

Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.

Συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας απογευματινές ώρες χθες (28-05-2013) σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στις οποίες είχε πρόσβαση και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό του ο 45χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4.460) φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,
Τρεις (3) πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,
Δεκαεννέα (19) δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός (1) τόνου, σε δεκατρείς (13) εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,
(468) κενές φιάλες απορρυπαντικού,
(20) πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,
(630) φιάλες κρεμοσάπουνου,
(22.428) φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,
Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και
Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα (5.000) φιαλών απορρυπαντικών.
Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος (απορρυπαντικού), η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.

Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
».

Δύο επιλογές για τον Άρη

29/05/2013
 Ανάμεσα σε δύο αθλητικά κέντρα (Πράβετς - Βουλγαρία ή Ρόγκλα - Σλοβενία) θα επιλέξει ο Άρης το μέρος που θα γίνει το βασικό προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα περίοδο.

Δύο επιλογές για τον Άρη
Πολλά θέματα «τρέχει» η νέα διοίκηση του Άρη. Ένα από αυτά ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα σεζόν, με διαδοχικές συναντήσεις με παίκτες.

Επιπλέον σύντομα πρέπει να αποφασιστεί το μέρος που θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κάτι που θα γίνει σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας (Σούλης Παπαδόπουλος ή όποιος άλλος). Φυσικά ήδη έχει γίνει μια προεργασία.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν καταλήξει σε δύο περιπτώσεις αθλητικών κέντρων: η μία στο Πράβετς (Βουλγαρία) και η άλλη στη Ρόγκλα (Σλοβενία). Εντός των επόμενων ημερών θα διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συνεχίζει στη Βέροια ο Ορέστες

29/05/2013
 Την φανέλα της Βέροιας θα φορά και την επόμενη σεζόν ο Ορέστες, αφού οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για να πορευτούν μαζί και στο μέλλον.

Συνεχίζει στη Βέροια ο Ορέστες
Δεν το κουνάει από την Βέροια.

Ο Ορέστες θα συνεχίσει να φορά την φανέλα της «βασίλισσας του βορρά» του χρόνου, αφού βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις, αφού αμφότεροι ήθελαν να συνεχίσουν μαζί στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο υπήρχε μια διαφορά στο οικονομικό. Αυτό το εμπόδιο εν τέλει κάμφθηκε και ο Βραζιλιάνος στόπερ θα παραμείνει στο ρόστερ του συλλόγου.

Εξάλλου την φετινή σεζόν ήταν από τα βασικά «γρανάζια» της Βέροιας, αφού αγωνίστηκε 26 φορές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα γκολ.

Υπέγραψε ο Τσουκαλάς στην ΑΕΚ

29/05/2013
 Μετά τους Ανάκογλου και Τσουμάγκα, παίκτης της ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι και ο Σωκράτης Τσουκαλάς. Ο 21χρονος μπακ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την «Ένωση».

Υπέγραψε ο Τσουκαλάς στην ΑΕΚ
Τη φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσει να φορά ο Σωκράτης Τσουκαλάς. Ο 21χρονος άσος πέρασε σήμερα από τα γραφεία της ΕΠΟ μαζί με τον μάνατζέρ του και υπέγραψε συμβόλαιο συνολικής διάρκειας τριών ετών.

Η συμφωνία, καθώς εκκρεμεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ, προβλέπει ιδιωτικό συμφωνητικό ενός έτους και στη συνέχεια επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 2014.

Ο Τσουκαλάς, που αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και μεσοαμυντικός, είχε φέτος συνολικά εννιά συμμετοχές με την ΑΕΚ (επτά στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο). Πρόκειται για τον τρίτο παίκτη, μετά τους Ανάκογλου και Τσουμάγκα, που υπογράφει συμβόλαιο με την «Ένωση» και θα την ακολουθήσει στην τρίτη.

Ψηλά ο Πασιένσια

29/05/2013
 Ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ για την θέση του νέου προπονητή φαίνεται πως βρίσκεται ο Ντομίνγκος Πασιένσια.

Ψηλά ο Πασιένσια
Η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν ξεχωρίσει φυσικά κάποιες περιπτώσεις ξένων τεχνικών.

Μια από αυτές η οποία κερδίζει πόντους είναι εκείνη του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Πορτογάλος που στο παρελθόν εξετάστηκε πολύ σοβαρά και από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα, τον «εγκρίνουν» οι Φερνάντο Σάντος και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ και ο ίδιος φέρεται να βλέπει θετικά την προοπτική του "Δικεφάλου".

Οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ. 

Αντίπαλος με φυλακισμένους ο Βιτόλο

29/05/2013
 Σε φιλικό παιχνίδι με ομάδα έγκλειστων στις φυλακές της Τενερίφης θα λάβει μέρος ο Βίκτορ Βιτόλο.

Αντίπαλος με φυλακισμένους ο Βιτόλο
Ο Βίκτορ Βιτόλο συνεχίζει να δείχνει τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Έτσι μετά το ετήσιο φιλικό που διοργανώνει στην Τενερίφη για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αυτή τη φορά ο μεσοαμυντικός του Παναθηναϊκού θα ηγηθεί μίας ομάδας επίλεκτων που θα αντιμετωπίσει έγκλειστους στις φυλακές της ιδιαίτερης πατρίδας του.

«Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί εργαλείο για την επανένταξη ανθρώπων που σήμερα είναι στη φυλακή, αλλά αύριο θα είναι και πάλι μέλη της κοινωνίας της Τενερίφης. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να τους βοηθούμε και να τους δίνουμε κίνητρα», τόνισε ο Βιτόλο.

Επίθεση της Ξάνθης σε Βούρα και Αγγελή!

29/05/2013
 Έξαλλοι με τον μάνατζερ του Ηλία Βούρα, Βαγγέλη Αγγελή είναι στην Ξάνθη. Οι Ακρίτες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου.

Επίθεση της Ξάνθης σε Βούρα και Αγγελή!
Καμία δόση αλήθειας δεν έχει το ενδιαφέρον της Ξάνθης για την περίπτωση του Ηλία Βούρα, όπως ξεκαθάρισε η ΠΑΕ. Σ’αυτή, οι Ακρίτες κατηγορούν ευθέως τον μάνατζερ του 25χρονου γκολκίπερ πως «διαδίδει» ότι η ομάδα ενδιαφέρεται για τον παίκτη.

Να σημειωθεί, ότι ο Ηλίας Βούρας βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ένας κύριος Αγγελής ή Χατζηαγγελής διαδίδει ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ ενδιαφέρεται για κάποιο παίκτη Μπούρα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Τα άλλα όλα είναι παιχνίδια Αγγελίδων ή Χατζηαγγελίδων».

Πιθανά έσοδα Πανιωνίου από «Απήλιον»

29/05/2013
 Τη συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την παραχώρηση του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» στον Παναθηναϊκό εξετάζουν στον Πανιώνιο, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να έχουν έσοδα.

Πιθανά έσοδα Πανιωνίου από «Απήλιον»
Η αποχώρηση του Πανιωνίου από το προπονητικό κέντρο «Απήλιον» ασφαλώς δεν είναι θετική εξέλιξη για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, αφού πέραν των «κυανέρυθρων» θα… ξεσπιτωθούν και τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου.

Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να περιοριστεί η ζημιά με κάποια έσοδα. Υπάρχει η πληροφόρηση πως στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπει το 10% των χρημάτων για την πώληση του προπονητικού κέντρου στον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι του Πανιωνίου εξετάζουν τα συμφωνητικά και το ενδεχόμενο να μπει ένα σημαντικό ποσό σταδιακά στα ταμεία του.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη αφορά την αγορά του προπονητικού κέντρου έναντι 7,5 εκατ. ευρώ συν άλλων 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά μίας έκτασης δίπλα στο «Απήλιον», ποσά που θα αποπληρωθούν σε δέκα χρόνια.

Μετακομίζει την 1η Ιουλίου!

29/05/2013
 Την 1η Ιουλίου θα μετακομίσει ο Παναθηναϊκός στο «Απήλιον» σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την ΠΑΕ! Ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει!

Μετακομίζει την 1η Ιουλίου!
Νωρίτερα σχετικά με την αρχική πληροφόρηση το Απήλιον θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πράσινοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο προπονητικό κέντρο τον Ιανουάριο του 2014, ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από την ΠΑΕ οι παίκτες θα αρχίσουν τις προπονήσεις σε αυτό από την 1η Ιουλίου.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κάποια θέματα με την Παιανία, όπως και τα μηχανήματα τα οποία ανήκουν στην ΠΑΕ καθώς και άλλα ζητήματα έτσι ώστε η… μετακόμιση να γίνει με όμαλό τρόπο.

Το πρόβλημα!

Ένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα είναι η… Ευρώπη! Στην περίπτωση που οι πράσινοι εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Europa League της νέας σεζόν τότε θα αλλάξει ο προγραμματισμός.

Βάσει του πλάνου που έχει καταστρώσει ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του οι προπονήσεις εάν η ομάδα λάβει μέρος στην Ευρώπη θα αρχίσουν στις 18 Ιουνίου!

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα προπονητικό κέντρο για να γίνονται εκεί οι προπονήσεις της ομάδας μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση το Απήλιον.

Θα είναι δικό του!

Ιδιοκτησία της ΠΑΕ θα είναι το Απήλιον. Αυτό ξεκαθαρίζουν οι υπεύθυνοι οι οποίοι αποκλείουν όποια άλλη πληροφορία – φημολογία υπάρχει.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κίνηση που κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος λύνει ένα ζήτημα που απασχολούσε αρκετά την ομάδα από την ημέρα διαφοροποιήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς με την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ψάχνει… δουλειά ο Αγκιρίμπα

29/05/2013
 Μετά το τέλος του από την ΑΕΚ ο Γιόζεφ Αγκιρίμπα αναζητά στη Γαλλία τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ψάχνει… δουλειά ο Αγκιρίμπα
Έπειτα τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ (τα δύο ως δανεικός) ο Γκανέζος με γαλλική υπηκοότητα μέσος έβαλε αρκετά χρήματα στους λογαριασμούς του (περίπου 200.000ευρώ), όμως η καριέρα του μόνο ανοδική πορεία δεν είχε, αφού για δύο σεζόν ήταν εκτός ομάδας στην «Ένωση».

Έτσι, μετά το φινάλε της συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους», ο Αγκιρίμπα ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Ο 24χρονος μέσος, βρίσκεται από τα μέσα Μαΐου στη Γαλλία, για να δοκιμαστεί σε ομάδες με τελευταία τη Ρουάν, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Κατέπεσε η εγγυητική της Κέρκυρας

29/05/2013
 Σε ολική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Κέρκυρας, προχώρησε η ΕΕΑ, λόγω οφειλών σε Μπάντοβιτς, Φλαβίνιο. Ανακλήθηκε το πιστοποιητικό της ΑΕΚ για τυπικούς λόγους.

Κατέπεσε η εγγυητική της Κέρκυρας
Η Κέρκυρα θα πρέπει να καταθέσει νέα εγγυητική ενόψει της νέας σεζόν καθώς η παλιά κατέπεσε υπέρ των πιστωτών της, ενώ ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΑΕΚ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα διότι δεν συμπλήρωσε την εγγυητική της. Η απόφαση για την Ένωση είναι άνευ ουσίας, καθώς έχει υποβιβαστεί οικειοθελώς στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, από την πλευρά του, προσκόμισε εγγυητική επιστολή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

«1. Αίτηση των αθλητών Flavio Jose De Carvalho Silveira και Λουκά Αποστολίδη, του προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και της εταιρείας «SQUADRA ΜΟΝ. ΕΠΕ» περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

2. Αίτηση των αθλητών Στέργιου Ψιάνου και Francisco Delgado και των προπονητών Απόστολου Μάντζιου και Φωτίου Τσουβαλτσίδη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13

3. Αίτημα αλλαγής του προϋπολογισμού της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13

4α. Προσκόμιση εγγυητικής επιστολής από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΗΚΕ

4β. Κλήση για συμπλήρωση της εγγυητικής τους επιστολής:
- ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13
- ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13
- ΠΑΕ ΑΕΚ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ».

Θέλει… τσάμπα Φούντα η Πάρμα!

29/05/2013
 Διερευνητικές επαφές με την πλευρά του Ταξιάρχη Φούντα έχει ξεκινήσει η Πάρμα, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα. Στον υποβιβασμό της ΑΕΚ ποντάρουν οι «παρμέντσι» για να αποκτήσουν ελεύθερο τον 17χρονο.

Θέλει… τσάμπα Φούντα η Πάρμα!
Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «calciomercato», η Πάρμα ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Ταξιάρχη Φούντα και μάλιστα οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν έρθει ήδη σε επαφή με την πλευρά του παίκτη.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Οι άνθρωποι της Πάρμα έχουν κάνει έρευνα από την ελληνική αγορά για τον 17χρονο εξτρέμ της ΑΕΚ, Ταξιάρχη Φούντα. Ο παίκτης μετά την αποτυχία του συλλόγου να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία μπορεί να έρθει στην ομάδα δίχως κόστος. Αυτό όμως που πρέπει να κάνει η Πάρμα είναι να ανταγωνιστεί τις Βέρντερ Βρέμης, Στουτγκάρδη και Σάλτσμπουργκ, που επίσης ενδιαφέρονται».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τα λεγόμενα των Ιταλών, ο παίκτης θα ανήκει στην «Ένωση» ακόμη και μετά την εκκαθάριση της ΠΑΕ που θα την φέρει στη «νέα» Γ’ Εθνική την επόμενη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ θα συνεχίσει να κατέχει τα δικαιώματα του Φούντα άρα και οικονομικές απαιτήσεις στο ενδεχόμενο μεταγραφής.

Οι ατσίδες με τα μπλε!

29/05/2013
 Βλέπει αστεράκια! Με τρομερή εμφάνιση και γκολ του Ναπολεόνι στο φινάλε, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έτσι πήρε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το προβάδισμα για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι ατσίδες με τα μπλε!
Όλα τούμπα!

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλλπιγγίδη (33');

Με αντεπίθεση στο β' ημίχρονο, σωρεία χαμένων ευκαιρίων, δύο δοκάρια με τους Σουμπίνιο, Μπρίτο και ισάριθμα τέρματα από τον Ναπολεόνι (46', 90') ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 στην Τούμπα και την κορυφή στα πλέι οφ!

"Σκοτωμός" την τελευταία αγωνιστική για το εισιτήριο που δίνει μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η βαθμολογία:

1. Ατρόμητος 10
2. ΠΑΟΚ 10
3. ΠΑΣ Γιάννινα 7
4. Αστέρας Τρίπολης 5

Η τελευταία αγωνιστική (2/6):

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

Το ματς:


Έχοντας το πλεονέκτημα να βολεύεται με δύο αποτελέσματα, καθώς του έκανε και η ισοπαλία, o ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να ρισκάρει. Με τον Σταφυλίδη κατά συνθήκη στα χαφ, τον Ολίσε πιο ορεξάτο απ’ όλους και με εντολή να χτυπήσει από τα άκρα, εμφανίστηκε ο «Δικέφαλος.

Το πρώτο σουτ του αγώνα από τον Βούκιτς ήταν η πρώτη και μοναδική ενέργεια στο πρώτο ημίωρο για τους γηπεδούχους προς την εστία του Ράντμαν, που μέχρι εκείνο το διάστημα δεν είχε απειληθεί. Έμελλε ωστόσο από ένα προσωπικό του λάθος να δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν. Από δική του ασταθή επέμβαση -είχε προηγηθεί σουτ του Ολίσε- ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το «δώρο» και με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος ισορρόπησε, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. Ό,τι όμως δεν κατάφερε σε 45 λεπτά, το πέτυχε με το… καλησπέρα βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ουντότζι έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Ναπολεόνι με εξαιρετικό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια.

Η αντεπίθεση του Ατρόμητου είχε μόλις αρχίσει παρόλο που η τύχη ήταν δεν ήταν με το μέρος του. Πότε το δοκάρι (σε προσπάθειες των Σουμπίνιο και Μπρίτο) και πότε ο Γλύκος τον κράτησαν μακριά από ένα δεύτερο τέρμα, που δικαιωματικά το άξιζε.

Και έστω και στο φινάλε ήρθε. Ξανά με δράστη τον Ναπολεόνι που τελείωσε υποδειγματικά και αυτή την φάση υπογράφοντας μια νίκη, που ενδέχεται να αποδειχθεί ιστορική για τους φιλοξενούμενους αν τελικά καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κουμάλο, Λίνο, Σταφυλίδης (79’ Λόρενς), Φωτάκης (68’ Αθανασιάδης), Ρομπέρ, Ολίσε, Βούκιτς (55’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Κατσικάς, Κίτσιου, Καμαρά.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (70’ Μπάλλας), Καραγκούνης (58’ Μπρίτο), Ουντότζι, Σουμπίνιο (82' Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι.

Στον πάγκο: Μανόλο, Καλλέργης, Κούτσι, Καραμάνος.

Δημούτσος: «Τώρα πάμε για την πρώτη θέση»

29/05/2013
 Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ ο Ελίνι Δημούτσος, που πλέον «βλέπει» πρωτιά στα play offs.

Δημούτσος: «Τώρα πάμε για την πρώτη θέση»
Ο Ελίνι Δημούτσος μπορεί να κάνει πλέον δικαιωματικά σχέδια για την πρώτη θέση στα play offs μετά τη νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2).

«Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, είχαμε δύο δοκάρια και η νίκη ήταν δίκαια. Το πιστεύαμε, είχαμε καλή παράδοση με τον ΠΑΟΚ και τα καταφέραμε», τόνισε ο νεαρός μέσος και πρόσθεσε: «Είμαστε ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε το πλεονέκτημα και πάμε να νικήσουμε τώρα την Κυριακή τον Αστέρα για να πάρουμε εμείς την πρώτη θέση στα play offs».

Αισιοδοξία για Κουτρουμπή, δύσκολα ο Αρκούδας

29/05/2013
 Πολλές είναι οι πιθανότητες παραμονής του Γιώργου Κουτρουμπή στην ΑΕΚ, ενώ αντίθετα λίγες αυτές για τον Χρήστο Αρκούδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ξεκαθαρίζει το τοπίο για το υπάρχον ρόστερ.

Αισιοδοξία για Κουτρουμπή, δύσκολα ο Αρκούδας
Μία σαφή εικόνα για το ποιοι παίκτες από το ρόστερ της φετινής σεζόν θα ακολουθήσουν την ΑΕΚ και στη Γ’ Εθνική θέλουν να έχουν οι άνθρωποι της ομάδας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ήδη τρεις παίκτες, οι Ανάκογλου, Τσουμάγκας και Τσουκαλάς, έχουν υπογράψει, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

Ένας από τους παίκτες που θέλει πολύ ο Τραϊανός Δέλλας για τη νέα ΑΕΚ είναι ο Γιώργος Κουτρουμπής. Οι δύο πλευρές θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή και είναι δεδομένο ότι υπάρχει καλή διάθεση εκατέρωθεν. Για να υπάρξει, ωστόσο, και συμφωνία θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, κάτι που δεν είναι τόσο απλό από τη στιγμή που ο 22χρονος στόπερ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Από την έκβαση της υπόθεσης του Κουτρουμπή πιθανώς να εξαρτηθεί και η επάνοδος του Μπρούνο Τσιρίλο.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως ο Χρήστος Αρκούδας δύσκολα θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα με τον εκπρόσωπό του, ο νεαρός μπακ και ο Γιάννης Καραλής ήταν οι δύο στους οποίους δεν έγινε πρόταση. Με δεδομένη την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τσουκαλά, την επιστροφή του Νίκου Γεωργέα (που υπολογίζεται πάντως πρώτα ως αμυντικό χαφ) και ίσως κι αυτή του Χρήστου Μπούρμπου, δεν φαίνεται να υπάρχει «χώρος» και για τον Αρκούδα.

Από εκεί και πέρα, από τους παίκτες που θέλουν πολύ οι «κιτρινόμαυροι», οι Ταξιάρχης Φούντας και Βαλεντίνος Βλάχος οδεύουν προς εξωτερικό, ενώ ο για τον Παύλο Μητρόπουλο θα χρειαστεί και η συγκατάθεση του Παναιτωλικού.

Αισιοδοξία για Κουτρουμπή, δύσκολα ο Αρκούδας

29/05/2013
 Πολλές είναι οι πιθανότητες παραμονής του Γιώργου Κουτρουμπή στην ΑΕΚ, ενώ αντίθετα λίγες αυτές για τον Χρήστο Αρκούδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ξεκαθαρίζει το τοπίο για το υπάρχον ρόστερ.

Αισιοδοξία για Κουτρουμπή, δύσκολα ο Αρκούδας
Μία σαφή εικόνα για το ποιοι παίκτες από το ρόστερ της φετινής σεζόν θα ακολουθήσουν την ΑΕΚ και στη Γ’ Εθνική θέλουν να έχουν οι άνθρωποι της ομάδας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ήδη τρεις παίκτες, οι Ανάκογλου, Τσουμάγκας και Τσουκαλάς, έχουν υπογράψει, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

Ένας από τους παίκτες που θέλει πολύ ο Τραϊανός Δέλλας για τη νέα ΑΕΚ είναι ο Γιώργος Κουτρουμπής. Οι δύο πλευρές θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή και είναι δεδομένο ότι υπάρχει καλή διάθεση εκατέρωθεν. Για να υπάρξει, ωστόσο, και συμφωνία θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, κάτι που δεν είναι τόσο απλό από τη στιγμή που ο 22χρονος στόπερ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Από την έκβαση της υπόθεσης του Κουτρουμπή πιθανώς να εξαρτηθεί και η επάνοδος του Μπρούνο Τσιρίλο.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως ο Χρήστος Αρκούδας δύσκολα θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα με τον εκπρόσωπό του, ο νεαρός μπακ και ο Γιάννης Καραλής ήταν οι δύο στους οποίους δεν έγινε πρόταση. Με δεδομένη την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τσουκαλά, την επιστροφή του Νίκου Γεωργέα (που υπολογίζεται πάντως πρώτα ως αμυντικό χαφ) και ίσως κι αυτή του Χρήστου Μπούρμπου, δεν φαίνεται να υπάρχει «χώρος» και για τον Αρκούδα.

Από εκεί και πέρα, από τους παίκτες που θέλουν πολύ οι «κιτρινόμαυροι», οι Ταξιάρχης Φούντας και Βαλεντίνος Βλάχος οδεύουν προς εξωτερικό, ενώ ο για τον Παύλο Μητρόπουλο θα χρειαστεί και η συγκατάθεση του Παναιτωλικού.

Σπανός: «Την τύχη στα χέρια μας»

29/05/2013
 «Έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας», τόνισε ο Γιώργος Σπανός μετά τη νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πανευτυχής για την νίκη επί του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Σπανός μίλησε στα ΜΜΕ μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας…

«Έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας», τόνισε ο πρόεδρος του Ατρόμητου και συνέχισε:

«Ελπίζω με την βοήθεια του κόσμου μας να πάρουμε τη νίκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και να πετύχουμε κάτι πραγματικά ιστορικό. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ κερδίζοντας δύο φορές στον ΠΑΟΚ», κατέληξε.

Κόσμος έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ

29/05/2013
 Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας, μετά την ήττα (2-1) από τον Ατρόμητο.

Κόσμος έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ
Αναστάτωση έφερε στον κόσμο του ΠΑΟΚ η ήττα από τον Ατρόμητο. Το δεύτερο τέρμα του Ναπολεόνι προκάλεσε αντιδράσεις και συνθήματα με αιχμές για τους παίκτες «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα». Μάλιστα περίπου 300 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας στην Τούμπα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ευθύνες στους παίκτες από τον Γεωργιάδη

29/05/2013
 Στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έριξε ευθύνες ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλώντας μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που συνοδεύτηκε με ήττα 2-1.

Ευθύνες στους παίκτες από τον Γεωργιάδη
Στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έριξε ευθύνες ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλώντας μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που συνοδεύτηκε με ήττα 2-1.

Ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά επεσήμανε ότι παρά τις εντολές που έδινε να παίξουν αμυντικά για να κρατήσουν την νίκη εκείνοι «ήταν συνεχώς μπροστά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης ανέφερε:

-για την ήττα από τον Ατρόμητο:
«Χάσαμε τρία παιχνίδια με γκολ στο τέλος. Για να πετύχει τους στόχους σου θέλει και λίγη τύχη. Υπάρχει ένα παιχνίδι ακόμα αλλά το κακό είναι ότι δεν εξαρτάται πλέον από εμάς. Θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε και να δούμε το παιχνίδι της Κυριακής.
Τρία παιχνίδια τα χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Είχαμε ευκαιρίες με Αθανασιάδη και Γεωργιάδη και στην αντεπίθεση δεχτήκαμε το τέρμα. Τα παιδιά προσπάθησαν, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι. Δεν είχαμε παίκτες στον πάγκο, είχαμε μόνο τον Κατσικά και τον Κίτσιου. Μακάρι να είχαμε κάποιον που να κρατήσει τον ρυθμό, ακόμη και ο Λόρενς που του το ζητήσαμε παρασύρθηκε από τον ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας».

-γιατί η ομάδα δεν προσπάθησε να κρατήσει τη νίκη:
«Όσο και να φωνάζαμε πίσω, ήταν το μόνο που λέγαμε από τον πάγκο. Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ήταν συνεχώς μπροστά. Σίγουρα μας έλειπαν παίκτες από τα αμυντικά χαφ και όλοι μας οι επιθετικοί και η τετράδα προσπαθούσε να βάλει γκολ. Αυτό μας στοίχισε».

-για το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή:
«Ο Σταφυλίδης ζήτησε αλλαγή. Νομίζω ήταν ο καλύτερός μας παίκτης αλλά δεν μπορούσε άλλο. Ο Φωτάκης νομίζω είχε κι αυτός πρόβλημα δυνάμεων, έπαιξε μετά από πολύ καιρό και χρειάστηκε να βάλουμε δύο παίκτες και ο Ρομπέρ και ο Λόρενς που δεν είναι η θέση τους».

Τα άκουσε και ο Σαββίδης

29/05/2013
 Τεταμένη η κατάσταση στην Τούμπα μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο. Οπαδοί έξω από τα αποδυτήρια. Έντονες αποδοκιμασίες, αλλά και αντικείμενα προς τους παίκτες. Τα άκουσε και ο Ιβάν Σαββίδης.

Τα άκουσε και ο Σαββίδης
Έντονες αποδοκιμασίες μετά την ήττα από τον Ατρόμητο σε παίκτες αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη από τους περίπου 500 οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια!

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί άρχισαν να μαζεύονται έξω από τα αποδυτήρια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των παικτών και όχι μόνο…

«Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ#@$λα», αλλά και «ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με αρ#$%# και όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια», ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ κάποιοι θυμήθηκαν τον Πάμπλο Γκαρσία.

Αποδοκιμασίες άκουσε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ιβάν Σαββίδης όταν έγινε αντιληπτός από τους οπαδούς κατά την έξοδό του από το γήπεδο.

Κάποιοι τον αποδοκίμασαν, κάποιοι τον χειροκρότησαν ειρωνικά και άλλοι τον καλούσαν να κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα.

Η… μπόρα πήρε και τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα όταν τους είδαν οι οπαδοί.

Παράσχος: «Δίκαια νικήσαμε»

29/05/2013
 Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ατρομήτου και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Δίκαια νικήσαμε»
Απόλυτα δίκαια βάσει και της εικόνας του αγώνα ήταν η νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ανταποκρίθηκαν σε μια έδρα καυτή. Καταφέραμε να κερδίσουμε δίκαια. Παίξαμε στα ίσια τον ΠΑΟΚ, πήραμε μια νίκη με τεράστια βαθμολογική σημασία και είναι στο χέρι μας να την διαχειριστούμε σωστά στο επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα την Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και εμείς ήμασταν φοβερά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις», τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου.

«Δεν σας κρύβω πως ποντάραμε στο ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε δυνάμεις. Από εκεί και πέρα ρισκάραμε και ήμασταν πιο τυχεροί εμείς και κερδίσαμε. Αφού δεν κατάφερε να πετύχει γκολ ο ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη και τον Βούκιτς, στο τέλος πήραμε εμείς την νίκη. Ο ΠΑΟΚ έλεγχε τον χώρο του κέντρου στο πρώτο ημίχρονο αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο», πρόσθεσε.

«Με τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα»

29/05/2013
 Ο Μάνθος Πουλινάκης έδωσε το «παρών» στο φιλικό της Κ-20 του ΟΦΗ με την αντίστοιχη των Χανίων.

«Με τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα»
Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ μίλησε για την άνοδο του ΑΟΧ στη Football League, ευχόμενος να βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα την επόμενη περίοδο, ενώ ευελπιστεί να δικαιωθεί η ομάδα στην έφεση που κατέθεσε για την αδειοδότηση, περιμένοντας καλύτερη πορεία από τη φετινή του χρόνου.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στα Χανιά για να γιορτάσουμε μαζί με τον ΑΟΧ την άνοδό του στη δεύτερη Εθνική. Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε ξανά εδώ για να γιορτάσουμε τέσσερις ομάδες από την Κρήτη στην πρώτη Εθνική, με την άνοδο του ΑΟΧ. Μακάρι να αποδειχτούμε γουρλήδες», τόνισε αρχικά.

Για τον ΟΦΗ: «Θεωρώ ότι φέτος θα είναι καλύτερα τα πράγματα απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά, που ήταν πιο δύσκολη. Δουλεύουμε πάρα πολύ και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για την έφεση σχετικά με την αδειοδότηση: «Ευελπιστούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχουμε, όμως, έχουμε πει ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε τη φετινή χρονιά, ακόμα και χωρίς άδεια, να μην υπάρχουν τα περυσινά προβλήματα».

«Καταφέραμε να χάσουμε»

  29/05/2013
 Απογοητευμένος ήταν ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο (1-2).

«Καταφέραμε να χάσουμε»
Ιδανικός αυτόχειρας ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο, όπως δήλωσε ο μεσοεπιθετικός της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, μετά την ήττα στην Τούμπα (1-2).

«Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά το ματς γύρισε προς το μέρος μας με το γκολ του Σαλπιγγίδη. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για εμάς καθώς δεχτήκαμε αμέσως γκολ. Στη συνέχεια προς τα τελευταία λεπτά δείξαμε έλλειψη συγκέντρωσης και καταφέραμε να χάσουμε το παιχνίδι αν και μας ευνοούσε και η ισοπαλία», δήλωσε ο 25χρονος άσος και πρόσθεσε: «Υπήρχε κούραση αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία γιατί όλοι είναι κουρασμένοι. Οι περισσότεροι ήθελαν να κερδίσουν το παιχνίδι για να τελειώνουν από σήμερα. Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε στα Γιάννενα και να κάνουμε το καθήκον μας».

Κουμάλο: «Αστοχία και έλλειψη δυνάμεων»

29/05/2013
 Δύο ήταν οι αιτίες για την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, σύμφωνα με τον Μπονγκανί Κουμάλο.

Κουμάλο: «Αστοχία και έλλειψη δυνάμεων»
Στην επιθετική δυστοκία του ΠΑΟΚ και την έλλειψη δυνάμεων στα τελευταία λεπτά απέδωσε την ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα (1-2) ο Μπονγκανί Κουμάλο.

«Μπήκαμε με ένα σχέδιο παρά την κούραση μας να κερδίσουμε. Είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά δεν το καταφέραμε σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που σε δύο φάσεις έβαλε δύο γκολ και ειδικά το δεύτερο γκολ δεν μπορώ να πιστέψω πώς το δεχτήκαμε», δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε και να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα και για τις αλλαγές. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις ευκαιρίες μας γκολ και στο τέλος μας εγκατέλειψαν και οι δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

Οι κάρτες διαρκείας του Πλατανιά

29/05/2013
 Ο Πλατανιάς πέτυχε τον στόχο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα περίοδο όλοι στην ομάδα των Χανίων περιμένουν μια καλύτερη πορεία από την περυσινή.

Οι κάρτες διαρκείας του Πλατανιά
Σε αυτό, θα ποντάρουν σίγουρα και στη συμπαράσταση του κόσμου, οπότε όλοι από τώρα "δουλεύουν" για τους φίλους του συλλόγου. Έτσι, η ΠΑΕ εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση για τις κάρτες διαρκείας του 2013-2014, ενημερώνοντας για το τι χρειάζεται για να τις προμηθευτεί κάποιος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τη διάθεση των νέων καρτών διαρκείας (VIP, Βασική, Νεανική) για την αγωνιστική περίοδο 2013–2014 του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 από τα γραφεία της ΠΑΕ στον Πλατανιά και από ειδικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Προτεραιότητα για τις πρώτες δέκα ημέρες εγγραφής, δηλαδή έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, θα έχουν αποκλειστικά και μόνο οι κάτοχοι παλαιών καρτών διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013, οι οποίοι θα μπορούν να ανανεώσουν τις κάρτες διαρκείας τους, εξασφαλίζοντας τις ίδιες θέσεις που είχαν στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων σε όλους τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος της ομάδας του Πλατανιά Χανίων.

Παράλληλα, θα έχουν δικαίωμα αλλαγής θέσης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που θα προκύψει μετά τη δεκαήμερη εγγραφή των παλαιών κατόχων καρτών διαρκείας.

Από την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής για τη διάθεση των νέων καρτών διαρκείας προς όλους, ανεξαιρέτως, τους ενδιαφερόμενους φιλάθλους και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ανεξαρτήτως κατοχής παλαιάς κάρτας διαρκείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν αίτηση αγοράς κάρτας διαρκείας για το πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ 2013 – 2014 και θα πληρώνουν το σύνολο του ποσού, κατοχυρώνοντας, έτσι, την απόκτηση της κάρτας διαρκείας, δηλαδή μιας συγκεκριμένης θέσης στις κερκίδες του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League ΟΠΑΠ 2013–2014. Στη συνέχεια, θα λαμβάνουν μία απόδειξη, με την οποία θα παραλαμβάνουν την κάρτα διαρκείας από την 1η Αυγούστου και μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2013 – 2014) η ομάδα του Πλατανιά Χανίων θα δώσει 17 αγώνες πρωταθλήματος εντός έδρας έναντι 15 την περίοδο 2012 – 2013, καθώς οι ομάδες στη Super League αυξήθηκαν από 16 σε 18.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά κάρτας διαρκείας είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και η προσκόμιση της παλαιάς κάρτας διαρκείας από τους παλαιούς κατόχους, που επιθυμούν να ανανεώσουν.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι κάρτες διαρκείας είναι τριών κατηγοριών:

1. Οι κάρτες VIP, κόστους 1.000 ευρώ, με ειδικά προνόμια για τους κατόχους τους (Κίτρινο χρώμα). Υπενθυμίζεται ότι οι κάρτες VIP ισχύουν και για τους αγώνες Κυπέλλου. Σημειώνεται, επίσης, ότι η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακαινίζει πλήρως τη θύρα VIP.

2. Η βασική κάρτα διαρκείας, κόστους 300 ευρώ στις θύρες 1 και 2 (Κόκκινο χρώμα).

3. Η νεανική κάρτα διαρκείας, κόστους 200 ευρώ, στη Θύρα 3 (Μπλε χρώμα)».

Επίθεση και στους παίκτες του ΠΑΟΚ

29/05/2013
 Εξαγριωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ κινήθηκαν απειλητικά κατά παικτών της ομάδας μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Τους πέταξαν αντικείμενα, ένα εκ των οποίων φέρεται να βρήκε τον Γλύκο.

Επίθεση και στους παίκτες του ΠΑΟΚ
Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση των παικτών του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας μετά την ήττα από τον Ατρόμητο (1-2).

Εξαγριωμένοι οπαδοί της ομάδας περίμεναν τους παίκτες αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ματς και πέρα από αποδοκιμασίες, τους πέταξαν και αντικείμενα. Ένα εξ αυτών φέρεται να χτύπησε τον τερματοφύλακα της ομάδας, Παναγιώτη Γλύκο.

Η οργή των οπαδών εκδηλώθηκε κυρίως σε βάρος των Ελλήνων παικτών, που τελικά πήγαν συνοδεία ανδρών ιδιωτικής ασφάλειας για να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους

Όλα ή τίποτα

29/05/2013
 Ο Αστέρας επικράτησε 2-1 στην Τρίπολη του ΠΑΣ, στερώντας του οριστικά την πρώτη θέση στα πλέι-οφ. Οι Αρκάδες θα παλέψουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά.

Όλα ή τίποτα
Μεγάλη εντός έδρας επικράτηση για τον Αστέρα που με το 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές του για κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Τα γκολ των Αρκάδων σημείωσαν οι Κάφα (6’) και Τσαμπούρης (16’), ενώ για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, που έδειξε πως ξέμεινε από ανάσες μείωσε στο 23’ ο Κοροβέσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Πλέον, η ομάδα του Τσιώλη χρειάζεται νίκη στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική και ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ για είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά, οι Γιαννιώτες αποχαιρέτησαν οριστικά το «όνειρο» της πρώτης θέσης και στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «Ζωσιμάδες» θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Το ματς:


Ιδανικό το ξεκίνημα για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη στο πρώτο ημίχρονο. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που βρήκαν στην άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, έπειτα από σουτ στην κίνηση του Κάφα. Μετά την «ψυχρολουσία» των πρώτων λεπτών, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πήρε την κυκλοφορία της μπάλας και κέρδιζε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο, όμως πάνω που ισορρόπησε ήρθε και το δεύτερο γκολ του Αστέρα, στο 16ο λεπτό με τον Τσαμπούρη να στέλνει «αδιάβαστο» τον Φεγκρούς με διαγώνιο σουτ.

Η απάντηση για τους Γιαννιώτες άμεση, οι παίκτες του ΠΑΣ δεν έχασαν τη συνοχή τους έπειτα από τα δύο γκολ στο ξεκίνημα και έφτασαν στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοροβέση στο 22’. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε καθώς ο Αστέρας όσες φορές επιχείρησε δεν βρήκε χώρους προς την εστία των φιλοξενούμενων. Ενώ η ομάδα του Χριστόπουλου έδειξε πως της έλειπε η φαντασία στην τελική πάσα.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΣ αν και ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση έδειξε να μην έχει ανάσες αλλά και να του λείπει πολύ ο Ντε Βιντσέντι στο δημιουργικό κομμάτι. Από την άλλη η ομάδα του Τσιώλη μπορεί να μην έφτανε με την ίδια ευκολία στην εστία του Φεγκρούς, ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου την έφερνε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην νίκη, που τελικά ήρθε χωρίς να χρειαστεί να «ιδρώσει» ιδιαίτερα.
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46’ Ναβάρο, 57’ Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79’Καστέλς), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Λέντσε, Καλαντζής, Σέτι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Οικονόμου, Ρουμπουλάκου (65’ Τσουκαλάς), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74’ Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (53’ Ίλιτς).

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Γιάκος, Ιωάννου, Νάκος.

Διαιτητής: Χ.Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Α.Γρεβενής, Κ.Χασάν
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Νταμπίζας στη Τούμπα, Σαραβάκος στη Τρίπολη

29/05/2013
 Πιθανούς στόχους του Παναθηναϊκού από την ελληνική αγορά παρακολούθησαν οι Νίκος Νταμπίζας και Δημήτρης Σαραβάκος την Τετάρτη.

Νταμπίζας στη Τούμπα, Σαραβάκος στη Τρίπολη
Ο Παναθηναϊκός δεν «χτενίζει» μόνο την αγορά του εξωτερικού, αλλά και την ελληνική.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Νίκος Νταμπίζας και Δημήτρης Σαραβάκος βρέθηκαν σε Τούμπα και Τρίπολη αντίστοιχα για τα δύο παιχνίδια των πλέι οφ.

Ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη για να τσεκάρει παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου. Με πρώτο από όλους τον Σωκράτη Φυτανίδη που ναι μεν η περίπτωσή του παρουσιάζει δυσκολίες, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν την έχουν εγκαταλείψει ακόμη. Φυσικά, στη λίστα πιθανώς να είναι κι άλλοι παίκτες των δύο ομάδων, χωρίς να έχουν διαρεύσει ονόματα.

Από την άλλη, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού πήγε στην Τρίπολη για το ματς του Αστέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί, όπου υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες που κέντρισαν την προσοχή με τις φετινές εμφανίσεις τους, όπως ο Κουρμπέλης των Αρκάδων και οι Κοροβέσης, Γεωργίου του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Tα σενάρια για τα πλέι-οφ

29/05/2013
 Τρεις ομάδες διεκδικούν την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική και το sport-fm.gr αναλύει τα σενάρια της τελικής κατάταξης των πλέι-οφ.

Tα σενάρια για τα πλέι-οφ
Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ.

• Με νίκη του Ατρόμητου σε βάρος του Αστέρα και νίκη του ΠΑΟΚ σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννενα οι Περιστεριώτες βγαίνουν πρώτοι στην ισοβαθμία με τον Δικέφαλο του Βορρά που έρχεται 2ος (θα έχουν από 13), 3ος ο Αστέρας με 8 και 4ος ο ΠΑΣ με 7.

• Με ισοπαλία και στα δύο παιχνίδια και πάλι ο Ατρόμητος βγαίνει πρώτος σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ 2ο (θα έχουν από 11), με τον Αστέρα 3ο (9) και τον ΠΑΣ Γιάννενα 4ο (8).

• Ο Ατρόμητος είναι πρώτος και πάλι σε περίπτωση ισοπαλίας, αν ο ΠΑΟΚ χάσει στα Γιάννενα. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ χάνει και την 2η θέση και καταλήγει 3ος . Μιας και ο Ατρόμητος θα έχει 11, ο ΠΑΣ 10, ο ΠΑΟΚ 10 και ο Αστέρας 9. Ο ΠΑΟΚ μειονεκτεί σε ισοβαθμία με τον ΠΑΣ, αφού θα έχει χάσει και το δεύτερο μεταξύ τους ματς.

• Με νίκη του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα και ισοπαλία του Ατρόμητου με τον Αστέρα, πρώτος έρχεται ο Δικέφαλος του Βορρά. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος (13), ο Ατρόμητος 2ος (11), 3ος ο Αστέρας (9) και 4ος ο ΠΑΣ (7).

• Οι Θεσσαλονικείς τερματίζουν πρώτοι αν ο Αστέρας επικρατήσει στο Περιστέρι και εκείνοι κερδίσουν στα Γιάννενα. Θα τερματίσει πρώτος ο ΠΑΟΚ με δεκατρείς, δεύτερος ο Αστέρας Τρίπολης με 11. Τρίτος θα είναι ο Ατρόμητος με 10 και 4ος ο ΠΑΣ Γιάννενα με 7.

• Ο ΠΑΟΚ ευνοείται για την πρώτη θέση με ισοπαλία, αν νικητής στο Περιστέρι είναι ο Αστέρας. Σε αυτή την περίπτωση πρώτος έρχεται ο ΠΑΟΚ με 11, παρότι θα έχει ίδιους βαθμούς με τον Αστέρα, αλλά θα τον έχει κερδίσει μέσα-έξω, με την ομάδα της Τρίπολης 2η. Στην 3η θέση ο Ατρόμητος με 10 και 4ος ο ΠΑΣ με 8.

• Αν ο ΠΑΟΚ χάσει στα Γιάννενα και ο Αστέρας νικήσει μέσα στο Περιστέρι, τότε ο Αστέρας παίρνει την πρώτη θέση με 11 και οι υπόλοιποι τρεις θα ισοβαθμήσουν στους δέκα. Ο Ατρόμητος θα βγει 2ος αφού θα έχει 10 πόντους στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, ο ΠΑΣ 3ος μιας και θα έχει 7 και ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει ούτε πόντο στην τριπλή ισοβαθμία μεταξύ τους, μιας και οι έξι αγωνιστικοί πόντοι που πήρε στα πλέι-οφ (δίχως τους 4 με τους οποίους ξεκίνησε) θα έχουν έρθει στα ματς με τον Αστέρα.

• Με ήττες και του ΠΑΟΚ και του Αστέρα, ο Ατρόμητος βγαίνει πρώτος με 13, με δεύτερο τον ΠΑΣ με 10, αφού θα επικρατεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ (10), μιας και οι Γιαννιώτες θα έχουν κερδίσει και στα δύο ματς τον Δικέφαλο του Βορρά και τελευταίο τον Αστέρα Τρίπολης με 8.

• Σε περίπτωση που ο Ατρόμητος κερδίσει και ο ΠΑΟΚ έρθει ισόπαλος στα Γιάννενα, ο Ατρόμητος είναι πρώτος με 13, ο Δικέφαλος του Βορρά δεύτερος με 11, ενώ ο Αστέρας που θα έχει οκτώ και θα ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ, θα περάσει σαν 3ος. Αμφότεροι Αστέρας και ΠΑΣ νίκησαν στην έδρα τους με 2-1, οπότε σε αυτή την περίπτωση μετράει η κατάταξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οπότε ευνοείται ο Αστέρας.

Κάφα: «Έκλεισε καλά η χρονιά»

29/05/2013
 Ευχαριστημένος με τον τρόπο που έκλεισε η χρονιά για τον Αστέρα Τρίπολης στα εντός έδρας ματς έδειξε ο Χουάν Κάφα, μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κάφα: «Έκλεισε καλά η χρονιά»
Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των Αρκάδων στην αναμέτρηση με τους Γιαννιώτες, τόνισε πως επόμενος στόχος της ομάδας είναι η νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο.

«Έκλεισε πολύ καλά αυτή χρονιά για εμάς και για τον κόσμο και θα επιδιώξουμε και με τον Ατρόμητο τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί αλλά μετά χάσαμε λίγο την κατοχή της μπάλας αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», ήταν το σχόλιό του.

Τσιώλης: «Δικαίωμα στην πρώτη θέση»

29/05/2013
 Στις πιθανότητες του Αστέρα Τρίπολης να διεκδικήσει την πρωτιά στα πλέιο- οφ στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάκης Τσιώλης.

Τσιώλης: «Δικαίωμα στην πρώτη θέση»
Ο τεχνικός του Αστέρα αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά και στο «δέσιμο» που απέκτησε έπειτα από τη φετινή χρονιά στον πάγκο της ομάδας.

«Πήραμε μια νίκη που μας δίνει το δικαίωμα για την πρώτη θέση. Σίγουρα μας μένει μια πικρία ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στα προηγούμενα ματς. Αποδείχτηκε πολύ αρνητικό για μας ότι δεν έγιναν νωρίτερα τα πλέι-οφ»,
ήταν το σχόλιο του τεχνικού των Αρκάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιώλη


Για το ότι δεν έκανε δηλώσεις μετά τον τελικό: «Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δε μίλησα πιο σκληρά μετά τον τελικό. Αφού μίλησαν οι ιδιοκτήτες, ο επαγγελματίας προπονητής έπρεπε να μαζέψει την ομάδα για τα πλέι-οφ. Για αυτό που είδε όλη η Ελλάδα τι παραπάνω να έλεγα εγώ».

Για τα πλέι οφ: «Σήμερα παίξαμε καλά, ενώ μια σκληρή αγωνιστική έρχεται. Θα κοιτάξουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Ήταν αμφίρροπα όλα τα ματς στα πλέι-οφ. Τεράστια επιτυχία για μας σήμερα. Την τελευταία αγωνιστική όλοι ας κοιτάξουν την ομάδα τους».


Για τις απουσίες: «Είχαμε την ατυχία να χάσουμε πολλούς παίκτες, Μπαρτολίνι, Πιπίνη, Φορμίκα, Φούλοπ, Κοντοές και σήμερα ο Ναβάρο. Ελπίζω όμως να τον έχουμε την Κυριακή. Ο ΠΑΣ έχει μεγάλο κίνητρο. Να μην ξεκινήσει από τελευταίος προετοιμασία. Σήμερα πήρε παράταση στην αδειοδότηση οπότε έχει τις ελπίδες του για όλα».


Για τα πολλά ματς του Αστέρα: «Για το μαραθώνιο που κάναμε φέτος βοήθησε η καλή αποκατάσταση. Ήταν πολύ μεγάλη χρονιά, ποδοσφαιρικά τη ζήσαμε έντονα και όμορφα. Ο κόσμος υποστηρίζει τον Αστέρα με πολύ πάθος πλέον».


Για όσα έζησε εφέτος: «Έχουμε δεθεί με την ομάδα, πρώτη φορά τελικό, πρώτη φορά Ευρώπη, η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλο πράγμα. Ας μη γελιόμαστε όμως, η αγάπη του κόσμου είναι προς την ομάδα και όχι προς εμένα. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου για όλα όσα έκαναν φέτος».

Απομένει η ανακοίνωση για Απήλιον!

29/05/2013
 Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον».

Απομένει η ανακοίνωση για Απήλιον!
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον».

Αυτό ουσιαστικά έχει απομείνει για να «κλείσει» το deal με τον πρώην ιδιοκτήτη του Πανιώνιου.

Μάλιστα, άλλο ένα σημείο το οποίο αποδεικνύει ότι το «Απήλιον» έχει αλλάξει χέρια είναι το γεγονός πως σήμερα οι πράσινοι το δήλωσαν στο φάκελο αδειοδότησης αντικαθιστώντας την Παιανία που είχαν δηλώσει.

Εκτός αυτού –σύμφωνα με πληροφορίες- ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ενημέρωσε και επίσημα την διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος για την αλλαγή ιδιοκτησίας.

Χριστόπουλος: «Δεν φταίνε οι παίκτες»

29/05/2013
 Καμία ευθύνη δεν θέλησε να «ρίξει» στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Χριστόπουλος, μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Χριστόπουλος: «Δεν φταίνε οι παίκτες»
Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια ενώ αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο απάντησε αινιγματικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι στα τελευταία παιχνίδια η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Είναι πολύ δύσκολο σε μια έδρα όπως αυτή να έχεις μια τέτοια ευκαιρία στο 3ο λεπτό και να την χάνεις. Δεν φταίει η τύχη σίγουρα, φταίμε κι εμείς.

Σίγουρα θα περίμενα περισσότερα από κάποιους παίκτες. Από την άλλη δε θέλω να ρίξω ευθύνες στα παιδιά που έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια. Δεν καταφέραμε να πάρουμε αυτό που αξίζαμε στα 3 ματς. Μας απομένει ένα ματς με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να πάρουμε τη νίκη.

Δε θεωρώ ότι δείξαμε κάποια κόπωση, προσπαθήσαμε να μοιράσουμε το χρόνο. Βλέπουμε κάποιους παίκτες πως μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Δεν είδα κάποια κόπωση μεγαλύτερη από των αντιπάλων μας.

Προφυλάξαμε κάποιους παίκτες, δεν καταφέραμε να προφυλάξουμε και τον Μιχαήλ, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε σε μία νίκη.

Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον μου. Αν ο πρόεδρος είπε ότι θα μείνω κάτι θα ξέρει.»

Αποθέωση για τον Ατρόμητο

30/05/2013
 Την αποθέωση από περίπου 400 οπαδούς γνώρισε η αποστολή του Ατρόμητου στην επιστροφή της από την Θεσσαλονίκη.

Αποθέωση για τον Ατρόμητο
Η μεγάλη νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ 2-1 στην Τούμπα και η ελπίδα για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφεραν ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του συλλόγου.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα επέστρεψε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Περιστέρι, περίπου 400 οπαδοί αψήφησαν το περασμένο της ώρας και αποθέωσαν τους μεγάλους νικητές της Τούμπας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλη η ομάδα χειροκροτήθηκε έντονα, αυτός που ήταν ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Στέφανο Ναπολεόνι, που ήταν ο σκόρερ των δύο «χρυσών» γκολ του Ατρόμητο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Συνεχίζει με Βοσνιάδη

30/05/201
 Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να υπάρχει έντονη φημολογία περί μη ανανέωσης του συμβολαίου του Αλέκου Βοσνιάδη με τον Απόλλωνα, αλλά φαίνεται πως η πρόθεση της διοίκησης είναι να τον κρατήσει.

Συνεχίζει με Βοσνιάδη
Δεν πρόλαβε καλά- καλά ο Απόλλων Σμύρνης να τελειώσει με τους εορτασμούς για την άνοδο μετά από 13 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και άπαντες έχουν ξεκινήσει τα… σενάρια περί αλλαγών στην ομάδα.

Πρώτο… θύμα αυτής της φημολογίας ο Αλέκος Βοσνιάδης για τον οποίο έχει ακουστεί ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την «ελαφρά ταξιαρχία», ώστε να αποκτηθεί ένας πιο έμπειρος τεχνικός, που θα οδηγήσει την ομάδα στη δύσκολη χρονιά της στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε τέτοιου είδους θέματα είναι ο Σταμάτης Βελλής. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα είναι άκρως ικανοποιημένος με τον Βοσνιάδη και πρόθεσή του είναι οι δύο πλευρές να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία και στα.. σαλόνια.

Όσα λοιπόν κι αν ακούγονται, όλα δείχνουν ότι ο άνθρωπος που ανέβασε τον Απόλλωνα στην πρώτη κατηγορία, θα είναι και αυτός που θα αναλάβει να τον διατηρήσει και εκεί.


ALEX WEB RADIO/TV