ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Να σέβεστε την ομάδα»

«Να σέβεστε την ομάδα»

27/04/2013
 Το δικό του μήνυμα εν όψει των δύο ματς που απομένουν στο Κύπελλο για τη λήξη της σεζόν έστειλε ο Μίτσελ στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. «Δείτε το σαν πρόβα για τον τελικό», τόνισε ο Ισπανός.

«Να σέβεστε την ομάδα»
Προσπάθεια να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν όψει των δύο αγώνων που απομένουν στο Κύπελλο Ελλάδας καταβάλει ο Μίτσελ.

Στην πρώτη προπόνηση μετά από τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες, χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα», ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να τους αφυπνίσει και να τους εξηγήσει πως πρέπει να παίξουν στο προσεχές ματς με τον Πανθρακικό, στον επαναληπτικό του 6-2 του «Καραϊσκάκη».

«Αυτό που θέλω είναι να σέβεστε την ομάδα και τον εαυτό σας. Ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε στα παιχνίδια που μένουν και θέλω να είστε το ίδιο σοβαροί και την Κυριακή (αυρίο) στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Δεν θέλω να έχετε στο μυαλό σας το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά να το δείτε σαν πρόβα για τον τελικό», είπε μεταξύ άλλων ο 50χρονος προπονητής χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Οι Πειραιώτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα, όμως καλούνται να κάνουν το νταμπλ και να κλίσει με χαμόγελα η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Τα δύο εναπομείναντα ματς που απομένουν αποτελούν «κριτήριο» για αρκετούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να αποδείξουν στον Μίτσελ πως αξίζουν να έχουν μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Πάντως, οι παίκτες πήραν το μήνυμα του Μαρινάκη, ο οποίος θέλησε να τους εξηγήσει πως δεν τους παίρνει άλλο να πραγματοποιούν χαλαρές εμφανίσεις. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου για «κλίκες», κάτι που υπάρχει σε όλες τις ομάδες.

Στους Πειραιώτες, για παράδειγμα, είναι Ελληνες, οι Αλγερινοί, οι λάτιν, οι πιο παλιοί ξένοι και οι προερχόμενοι από τη Γερμανία Ελληνες. Ωστόσο, έχει διαφορά η παρέα με την οικογένεια. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθούσε να έχει καλά αποδυτήρια και αυτό είχε αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Όσον αφορά τις πιθανές αποχωρήσεις, πολλά θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα φτάσουν στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ το καλοκαίρι. Τζεμπούρ, Αμπντούν, Μανωλά και Μήτρογλου είναι μόνο μερικοί από τους παίκτες που παρακολουθούνται από ομάδες του εξωτερικού.


www.sport-fm.gr/

Θέλει Ισπανία στο μέλλον ο Μιραλάς

Θέλει Ισπανία στο μέλλον ο Μιραλάς

Ο Κέβιν Μιραλάς εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί στο μέλλον στην Primera Division, καθώς από την Ισπανία είναι η καταγωγή της μητέρας του.
Ο επιθετικός της Έβερτον παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο "RTBF" του Βελγίου και στάθηκε στο ποδοσφαιρικό του μέλλον, τονίζοντας πως κάποια στιγμή θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ισπανία.
"Τώρα είμαι στην Αγγλία και όταν μιλάω με την οικογένειά μου και τον ατζέντη μου, το μόνο που λέω είναι για την Αγγλία. Το επίπεδο του πρωταθλήματος, είναι το καλύτερο.

Ωστόσο οι ρίζες μου με κάνουν να θέλω να πάω να παίξω στην Ισπανία. Θα δούμε αν θα γίνει", τόνισε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, ο 26άχρονος επιθετικός αναφέρθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, υπογραμμίζοντας πως θέλει κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα της, καθώς από την Ακαδημία της άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Από το 1999 μέχρι το 2004, συγκεκριμένα, αλλά ουδέποτε αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Σταντάρ.


www.redplanet.gr/

Σχίζας: "Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα"

Σχίζας: "Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα"

Ο Τάσος Σχίζας υποστήριξε πως το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει ουσιαστικά για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους τελικούς με την Βουλιαγμένη. Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Ντόσκας.
Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου ζευγάρωσαν την Παρασκευή (26/4) τις νίκες τους επί του Ν.Ο. Αργοστολίου και στους τελικούς των πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν, με πλεονέκτημα έδρας, τον  πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ο οποίος απέκλεισε επίσης με 2-0 νίκες τον Ν.Ο. Χίου.
"Όλο αυτό το διάστημα στο μυαλό μας έχουμε τους τελικούς της Α1 και το Final - 4 του Κυπέλλου. Εκεί έχουμε εστιάσει και την προετοιμασία μας στο πλαίσιο της οποίας ήταν και οι δύο ημιτελικοί με το Αργοστόλι. Σίγουρα οι αγώνες αυτοί δεν είχαν τον βαθμό δυσκολίας που θα επιθυμούσαμε.

Την έλλειψη ανταγωνιστικότητας την πληρώσαμε εφέτος στην Ευρώπη αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να επικεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι.

Τώρα αρχίζει ουσιαστικά το πρωτάθλημα και καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι στην νταμπλούχο Βουλιαγμένη", τόνισε μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού ο αρχηγός της ομάδας μας, Τάσος Σχίζας και ο Γιώργος Ντόσκας δήλωσε:

"Γνωρίζαμε τη διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους μας αλλά θεωρώ ότι κερδίσαμε και τους δύο ημιτελικούς εύκολα καθώς ήμασταν και εμείς συγκεντρωμένοι στην τακτική μας. Κάναμε δηλαδή το έργο μας ακόμη ευκολότερο. Όλη τη χρονιά δουλεύουμε για τους αγώνες που θα κρίνουν τους δύο εφετινούς τίτλους.

Θα παίξουμε κόντρα στην ομάδα που έχει τα σκήπτρα και του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας. Το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει τη Βουλιαγμένη δύο φορές στην κανονική περίοδο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το κοντέρ έχει μηδενίσει και τα παιχνίδια που δίνουν τίτλους ξεκινούν σε λίγες ημέρες".


www.redplanet.gr/

Αργοστόλι - Ολυμπιακός 3-18

Αργοστόλι - Ολυμπιακός 3-18

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Αργοστόλι με 18-3 και με 2-0 νίκες "σκούπισε" την ημιτελική σειρά, παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών όπου θα αντιμετωπίσει την Βουλιαγμένη.
Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν ολοκληρωτικά των αντιπάλων τους στο δεύτερο οκτάλεπτο, το οποίο κέρδισαν με ένα επιμέρους 6-0 και το υπόλοιπο της αναμέτρησης έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει για ακόμη μια φορά την Βουλιαγμένη ("σκούπισε" την σειρά κόντρα στην Χίο), με το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων να διεξάγεται την Τετάρτη 8 Μαΐου.
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-6, 1-5, 1-3.

Ν.Ο. Αργοστολίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Πλατίδης, Τρίκας, Μητρόπουλος, Στελλάτος, Σαλάχας 1, Παπαδόπουλος, Κατσιγιάννης, Π. Δουδέσης, Μπουρνάζος, Χαραλαμπόπουλος 1, Τραυλός, Ε. Δουδέσης 1, Ντότσικας, Μάναλης.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Δερβίσης 2, Καπότσης, Φουντούλης 5, Ποντικέας, Μπλάνης 1, Ντόσκας, Μουρίκης 4, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Σχίζας 2.

Οι ημερομηνίες των τελικών:

1ος τελικός, Τετάρτη 8 Μαΐου: Κολυμβητήριο Πειραιά, 19:00 Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης

2ος τελικός Σάββατο 11 Μαΐου: Κολυμβητήριο Βουλιαγμένης, 19:00, ΝΟΒ – Ολυμπιακός

3ος τελικός, Τετάρτη 22 Μαΐου: Κολυμβητήριο Πειραιά, 19:00 Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης

4ος τελικός, Σάββατο 25 Μαΐου (εάν χρειαστεί): Κολυμβητήριο Βουλιαγμένης, 19:00, ΝΟΒ – Ολυμπιακός

5ος τελικός, Κυριακή 26 Μαΐου (εάν χρειαστεί): Κολυμβητήριο Πειραιά, 19:00 Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης


www.redplanet.gr/

Οι τιμές των εισιτηρίων του τελικού

Οι τιμές των εισιτηρίων του τελικού

Η ΕΠΟ αποφάσισε ότι οι τιμές των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας θα κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.
Η ΕΠΟ πραγματοποίησε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή (26/4) και αποφάσισε να ορίσει αυτές τις τιμές για τον αγώνα του ΟΑΚΑ.
Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και οι τιμές θα κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.

 ALEX WEB RADIO/TV

Φάρμαρ: «Το άξιζε ο Ολυμπιακός»

Φάρμαρ: «Το άξιζε ο Ολυμπιακός»

Ο Τζόρνταν Φάρμαρ υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό μιλώντας στο www.sport-fm.gr μετά τη νίκη των πρωταθλητών επί της Αναντολού Εφές. «Πολύ ισορροπημένο το Final 4», εκτίμησε.

Φάρμαρ: «Το άξιζε ο Ολυμπιακός»
Τελευταία ενημέρωση 27/04/2013, 10:01
Τα μεγάλα σουτ του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την αστοχία και την ατυχία της Αναντολού Εφές έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του πέμπτου αγώνα των play offs, όπως δήλωσε ο Τζόρνταν Φάρμαρ στο www.sport-fm.gr.

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ χαρακτήρισε δίκαια την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4, το οποίο χαρακτήρισε ανοικτό σε κάθε προγνωστικό.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζόρνταν Φάρμαρ στο www.sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη:

-Φτάσατε πολύ κοντά, αλλά δεν τα καταφέρατε και πάλι. Προηγηθήκατε με διαφορά 15 πόντων, αλλά τελικά αυτός που πήρε το εισιτήριο για το Final 4 ήταν ο Ολυμπιακός. Τι έφταιξε; «Τίποτα συγκεκριμένο. Έτσι είναι το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάποια μεγάλα σουτ όταν τα χρειαζόταν, είχε και τη βοήθεια του κόσμου του, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δυστυχώς εγώ χτύπησα στο γόνατο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπόρεσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου όπως και όσο θα ήθελα. Είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας σαν ομάδα, αλλά οφείλουμε να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό για τη νίκη του και την πρόκριση στο Final 4. Το άξιζε».

-Πιστεύεις πως ξυπνήσατε αργά σε αυτή τη σειρά των αγώνων; «Όχι, δεν είναι έτσι. Παλέψαμε σε όλα τα παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ήμασταν σε όλα ανταγωνιστικοί. Δυστυχώς όμως στα κρίσιμα σημεία δεν ήμασταν εύστοχοι, ενώ είχαμε και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς».

-Η Εφές συμπλήρωσε πλέον 12 χρόνια χωρίς πρόκριση στο Final 4. Πιστεύεις πως αν αυτή η ομάδα μείνει ενωμένη μπορεί να τα καταφέρει του χρόνου; «Το ελπίζω. Σίγουρα θα το προσπαθήσουμε. Για την ώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε».

-Ποιες πιστεύεις πως είναι οι πιθανότητες στο Final 4; Έχεις αντιμετωπίσει ή δει όλες τις ομάδες που πήραν την πρόκριση για το Λονδίνο… «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι ένα πολύ ισορροπημένο Final 4, δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Θα εξαρτηθεί από το ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα. Πλέον δεν υπάρχει μία σειρά αγώνων, αλλά ένα ματς, μια κι έξω. Οπότε όλα είναι πιθανά».

-Σου λείπει το ΝΒΑ; «Ναι».

-Φαίνεται πως λείπεις κι εσύ στους Λέικερς… «Ναι, το ξέρω (γέλια)».


www.sport-fm.gr/

Γεμισε γαυρους το...παρκε (pics+videos)

 Γεμισε γαυρους το...παρκε (pics+videos)
27/04/2013

Η μεγάλη πρόκριση του Θρύλου επί της Εφές προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στο λαό του Θρύλου που μπήκε μέσα στο παρκέ του ΣΕΦ και σήκωσε τους παίκτες στα ύψη! Δείτε φωτο και video από το γλέντι της προκρισης στο final-4 του Λονδίνου!
 








 Δειτε τα βιντεο:
Eιχαν ετοιμα τα...μπλουζακια...


 Η ληξη του αγωνα και το..ΝΤΟΥ των πανηγυρισμων 

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ 



 Διαφορα video απο τον αμιμητο λαο του Θρυλου, απολαυστε τα...
Ολυμπιακός - Εφές 



Ολυμπιακός - Εφές κόσμος 


Ολυμπιακός - Εφές κόσμος (

Η αποθέωση των παικτών του Ολυμπιακού  
 

Ολυμπιακός - Εφές κόσμος
 

ALEX WEB RADIO/TV

Η τάπα του Χάινς και η τριποντάρα του Λο (videos)

Η τάπα του Χάινς και η τριποντάρα του Λο (videos)

Η Euroleague ξεχώρισε την εντυπωσιακή τάπα του Χάινς στον Λούκας και το τρίποντο - μαχαιριά του Λο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, ανακηρύσσοντας τα σε Block of the Night και Play of the Night αντίστοιχα. Δείτε τα βίντεο.


Block of the Night: Kyle Hines, Olympiacos Piraeus από Euroleague_Basketball


Play of the Night: Acie Law, Olympiacos Piraeus από Euroleague_Basketball

Το Top 5 της Euroleague:

Playoffs Game 5 Top 5 Plays από Euroleague_Basketball


Playoffs Game 5 Top 5 Plays από Euroleague_Basketball

ALEX WEB RADIO/TV

Τα πανηγύρια των Αγγελόπουλων (video)

Τα πανηγύρια των Αγγελόπουλων (video)

Δείτε σε βίντεο τους πανηγυρισμούς του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου για την πρόκριση των Πειραιωτών στο Final-4 του Λονδίνου!
Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για το Final-4 της Ευρωλίγκας (82-72) έπειτα από τη νίκη του κόντρα στην Εφές και το 3-2 στη σειρά των πλέι οφ της διοργάνωσης.
Ο κόσμος των ερυθρολεύκων μπήκε στο παρκέ για να πανηγυρίσει την τέταρτη παρουσία της ομάδας του τα τελευταία πέντε χρόνια στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, κάτι το οποίο έκαναν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

Δείτε το video του Sport24.gr, με τους πανηγυρισμούς του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, μετά την πρόκριση των Πειραιωτών στο Final-4, όπου και θα υπερασπιστούν τον περυσινό τίτλο που κατέκτησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Αγγελόπουλοι πανηγυρίζουν την πρόκριση

ALEX WEB RADIO/TV

Η συντευξη των Αγγελοπουλων μετα την προκριση-Δηλωσεις προπονητη και παικτων (videos)

Η συντευξη των Αγγελοπουλων μετα την προκριση-Δηλωσεις προπονητη και παικτων (videos)

27/04/2013

Δικαιομενοι για την πιστη τους για αυτην την ομαδα και γεματοι υπερηφανεια και χαρα οι Προεδροι του Ολυμπιακου Παναγιωτης και Γιωργος Αγγελοπουλος εδωσαν συνεντευξη τυπου αμεσως μετα την μεγαλη προκριση στι Final Four του Λονδινου
Δειτε το βιντεο



Μπαρτζώκας: "Συγχαρητήρια σε όλους"

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του στο Final-4, τονίζοντας ότι το άξιζε με την εικόνα που παρουσίασε ολόκληρη τη χρονιά.

"Καλησπέρα. Όπως είδατε όλοι ήταν ένα ματς με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Η Εφές, όπως πήρε και τα δύο ματς στην Τουρκία απέβαλε το άγχος", είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

"Έτσι, ο τρόπος για να κερδίσουμε ήταν να δείξουμε για ακόμα μία φορά την επιμονή μας στον στόχο μας. Τελικά τα καταφέραμε. Νιώθω και πάλι ότι ήμασταν καλύτεροι κόντρα στην Εφές. Στο δεύτερο ματς που χάσαμε, αν μπορούσαμε να παίξουμε και πάλι θα το κάναμε την ίδια ημέρα.

Είναι, πάντως πιο γλυκιά η γεύση που νικήσαμε εδώ. Προκριθήκαμε για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Όλοι όσοι δουλέψαμε και οι πρόεδροι μαζί αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια.

Με το νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κάτι πιο δίκαιο. Παίξαμε πολλά ματς και καταφέραμε να περάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το τι θα γίνει εκεί, είναι κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται καμία τεχνική ανάλυση, όλη η προσοχή πρέπει να είναι στους παίκτες, καθώς εκείνοι είναι που τα κατάφεραν".

Για το -15 που βρέθηκε ο Ολυμπιακός είπε: "Η Εφές επέλεξε να μας δώσει το σουτ. Τα ποσοστά μας ήταν κακά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά αν ήσουν ψύχραιμος μπορούσες να καταλάβεις ότι δεν γίνεται αυτό να συνεχιστεί και στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε να κοιτάξουμε το ματς επίθεση με επίθεση. Μπήκαμε γρήγορα στο ματς. Στο τρίτο δεκάλεπτο αν δεν κάνω λάθος ο αγώνας ήταν "Χ". Όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσετε τον χαρακτήρα των παικτών μας. Ο Περπέρογλου έβαλε κρίσιμα σουτ, όπως και ο Άντιτς, ο Σπανούλης ήταν ηγέτης. Έχουμε, λοιπόν παίκτες με χαρακτήρα".

Στη συνέχεια τόνισε: "Το "πρέπει" στον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Για τον Ολυμπιακό που είναι πρωταθλητής είναι κίνητρο. Όσοι ήρθατε μαζί μας στο εξωτερικό είδατε τη πίεση είχαμε, όλοι ήθελαν να κερδίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η πίεση ήταν και από εκείνους που ότι και να γινόταν στην Ελλάδα έψαχναν για ενόχους. Είναι λίγοι αυτοί, βέβαια, αλλά για αυτούς έχω να πω ότι η μιζέρια δεν είναι οικονομικό μέγεθος, αλλά ψυχικό μέγεθος".

Να αναφέρουμε ότι ο Οκτάι Μαχμουτί δεν ήρθε στην συνέντευξη Τύπου.

Σπανούλης: "Παίξαμε με ψυχή"

Στην ενέργεια που έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού, στη θέληση και τη διάρκεια που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι καθώς και στο χαρακτήρα της ομάδας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη φετινή σεζόν που απαιτεί διάρκεια στην απόδοση και μεγάλη θέληση.

"Ξέρουμε ότι μετά το πρωτάθλημα Ευρώπης είναι δύσκολη η χρονιά για όλες τις ομάδες και για όλους τους παίκτες. Φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη γιατί πρώτη φορά είχαμε πολλά ματς", σχολίασε ο Βασίλης Σπανούλης και συνέχισε:

"Πέρασαν οι ομάδες που είχαν διάρκεια και θέληση και για μας είναι σημαντικό καθώς ήταν δύσκολο να συνέλθουμε μετά τις δύο ήττες. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος. Μας έδωσε ενέργεια. Στην αρχή είχαμε λίγο πίεση και χάσαμε ελεύθερα σουτ. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα και αυτό είχε συνέπεια να μην έχουμε ρυθμό και στην επίθεση. Στο τρίτο δεκάλεπτο διορθώσαμε την άμυνά μας, παίξαμε με ψυχή και δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο".

Όσον αφορά τα λάθη στο τέλος, σχολίασε: "Λάθη γίνονται. Είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ. Σκοπός είναι η ομάδα να κερδίσει. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως η Εφές επέστρεψε και πέρασε μπροστά (σ.σ. στο 54-53 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου), δείξαμε και πάλι χαρακτήρα και μετά από αυτό, δείχνει ότι δεν είμαστε τυχαία στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Το αποδείξαμε μέσα στον γήπεδο. Θα προετοιμαστούμε πολύ ταπεινά και με μεγάλη δουλειά για δύο ματς".

Σε ερώτηση για το Final - 4 υπογράμμισε: "Εμείς δεν έχουμε πίεση. Είναι τεράστια επιτυχία που είμαστε εδώ. Θα πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, ελεύθερα, με καρδιά, με πάθος και καλή τακτική. Σε ένα Final 4 χρειάζεται και η τύχη και ελπίζουμε να είναι με το μέρος μας".

Τέλος, επισήμανε: "Δεν υπάρχει ομάδα με καλά. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει πνευματική και σωματική κούραση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και να μην μας ρίχνουν τα άσχημα αποτελέσματα. Να συνεχίζεις με δύναμη".

Ο Σπανούλης στα αποδυτήρια

Λο: "Δεν φοβηθήκαμε στο -15"

Ο Έισι Λο τόνισε πώς ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε όταν η Εφές βρέθηκε μπροστά με 15 πόντους. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε.

"Στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν το πρωτάθλημα και η παρουσία μας στο Final-4. Στον έναν πάμε εξαιρετικά, τον δεύτερο τον πετύχαμε σήμερα. Δεν φοβηθήκαμε όταν η Εφές ήταν μπροστά με 15 πόντους", είπε ο Αμερικανός γκαρντ και πρόσθεσε:

"Άλλωστε έχουμε βρεθεί ξανά σε παρόμοιες καταστάσεις και ξέρουμε πώς να το γυρίζουμε. Αυτό κάναμε και σήμερα, αφού καταφέραμε να επιστρέψουμε.

Τώρα πια πάμε στο Λονδίνο, μαζί με άλλες τρεις ομάδες. Είμαστε οι τέσσερις καλύτεροι και νομίζω πως έχουμε ίσες πιθανότητες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο".



 

 Ο Λο στα αποδυτήρια  

Κατσιβελης:Τρομερη εμπειρια το Final Four

 
Εκστασιασμένος έμοιαζε ο Δημήτρης Κατσίβελης, που δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την πρόκριση της ομάδας του, για δεύτερη σερί χρονιά, στο Final 4.
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι τρομερή εμπειρία να περάσουμε στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι φανταστική εμπειρία για μένα προσωπικά. Προσπαθώ να προετοιμάζομαι μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, όταν παίρνω χρόνο συμμετοχής. Κλήθηκα να βοηθήσω και μέσα από την δουλειά μπόρεσα να το προσφέρω. Δεν έχω κάποιο μυστικό. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Όταν έχω τη συγκέντρωση που πρέπει, μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό. Είμαστε παρέα και φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε αυτά τα δύο παιχνίδια».

Πρίντεζης: "Η περσινή κατάκτηση δεν ήταν τυχαία!"

Σε πελάγη ευτυχίας ο Γιώργος Πρίντεζης μετά την πρόκριση των ερυθρολεύκων στο Final-4 του Λονδίνου, τόνισε ότι η επιτυχία του Ολυμπιακού αποδεικνύει πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο πέρσι.

"Σίγουρα είναι μία μεγάλη επιτυχία, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε Final-4. Ουσιαστικά αποδείχθηκε πως η περσινή κατάκτηση δεν ήταν τυχαία, πως είμαστε καλή ομάδα", σχολίασε και ο Πρίντεζης και συνέχισε:

"Σούπερ, ο κόσμος ήταν σούπερ! Τον ευχαριστούμε πολύ".

Στην αντίπερα όχθη, ο Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε: "Καταρχήν η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί σχεδόν καμία ομάδα μετά την κατάκτηση της Euroleague δεν έχει πάει την επόμενη σεζόν στο Final-4. Η ομάδα έχει  αποδείξει πως έχει καρδιά και  πάθος. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, γιατί και οι τέσσερις ομάδες που πάνε στο Λονδίνο είναι  πολύ καλές".

Οι πρωταγωνιστές στην Super BasketBALL

Γιώργος Μπαρτζώκας, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας και ο διευθυντής της KΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, μίλησαν στην εκπομπή Super BasketBALL μετά την πρόκριση των ερυθρολεύκων στο Final-4 του Λονδίνου. Δείτε τα βίντεο!
 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Super BasketBALL 26.04 από Dailymotion_Greece
Ο Κώστας Παπανικολάου στη Super BasketBALL 26.04 από Dailymotion_Greece
Ο Κώστας Σλούκας στη Super BasketBALL 26.04 από Dailymotion_Greece
Ο Χρήστος Σταυρόπουλος στη Super BasketBALL 26.04 από Dailymotion_Greece



ALEX WEB RADIO/TV 

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 82-72(pics+video)

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 82-72(pics+video)

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση του -15, κέρδισε με 82-72 την Αναντολού Εφές και έκανε το 3-2 στην προημιτελική φάση της Euroleague παίρνοντας το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου! Ο Σπανούλης είχε 19 "σκληρούς" πόντους στο οπλοστάσιο του, ο "Πριντ" άλλους 15, ενώ βοήθησαν πολύ στην επανάληψη οι Χάινς (6π., 6ρ.), Λο (7π.) Πάουελ (9π., 4ρ.) και "Πέρπε" (7π.).

Η καρδιά του Πρωταθλητή Ευρώπης "μίλησε" και ο μαχητικός Ολυμπιακός νίκησε την Αναντολού Εφές με 82-72 στο καμίνι του ΣΕΦ, για το πέμπτο ματς των playoffs της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι με αυτόν τον τρόπο έκαναν το 3-2 στην προημιτελική σειρά και πήραν πανάξια το εισιτήριο για το Final-Four του Λονδίνου όπου θα έχoυν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι μπήκαν "ζεστοί" στο ματς, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και από το ξεκίνημα πήραν "κεφάλι" στο σκορ, δείχνοντας αποφασισμένοι να κάνουν το "break" στο Φάληρο και να κλέψουν την πρόκριση για την αγγλική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς αγχωμένοι, δεν είχαν ενέργεια στην άμυνα και ψυχραιμία στην επίθεση, γεγονός που επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να έχουν σταθερά το προβάδισμα στο ματς και καλή ψυχολογία.
Ο Μαχμουτί έδειχνε να απολαμβάνει το γεγονός πως οι παίκτες του εκτελούσαν άριστα τις οδηγίες του στο παρκέ και να παίρνουν διαφορά +15 πόντους (21-36) στα μέσα της 2ης περιόδου! Οι οπαδοί στις κερκίδες είχαν παγώσει, το ίδιο και οι παίκτες στο παρκέ, με τον Παπανικολάου να δίνει "ανάσα ζωής" με δύο τρίποντα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ρίχνοντας την διαφορά στο -8 (33-41).
 
Σταδιακά από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός άρχισε να "ροκανίζει" την διαφορά, βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις από αρκετούς παίκτες στην επίθεση. Ο Λο μετά το χείριστο πρώτο ημίχρονο "πήρε μπρος", ο Περπέρογλου "κόλλησε" δύο τρίποντα, ο Άντιτς άλλο ένα, ενώ και ο Πάουελ με προσωπικούς πόντους έδωσε λύσεις!
 
Η άμυνα των Τούρκων μοιραία "άνοιξε" και οι Σπανούλης - Πρίντεζης πήραν την "σκυτάλη" σκοράροντας κρίσιμους πόντους, με το ΣΕΦ να παίρνει "φωτιά" και ο Μπαρτζώκας να βλέπει τους παίκτες του να φτάνουν στο υπέρ τους 66-59 με τρίποντο του "Πέρπε" στο 33'! Ο Μαχμουτί γύρισε ξανά σε ζώνη, οι Πειραιώτες "κόλλησαν" και η Εφές με τρίποντο του Τουντσερί πέρασε ξανά μπροστά με 67-68! Σε εκείνο το σημείο οι Σπανούλης - Πρίντεζης ανέλαβαν ξανά δράση, ήταν καθοριστικοί σε άμυνα και επίθεση, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει στο θριαμβευτικό 82-72 που του έδωσε το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου!

Κορυφαίος παίκτης για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση ήταν ο ηγέτης Σπανούλης (19π, 5ασ), ο οποίος γύρισε το ματς με τα μεγάλα του σουτ, αλλά και τις πολύτιμες ασίστ του στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε πολύτιμες λύσεις σε επίθεση και ριμπάουντ ο Πρίντεζης (15π, 7ρ), βοήθησε την ομάδα ο Χάινς (6π, 6ρ, 2ασ), έσπρωξε τους ερυθρόλευκους με τα πολύτιμα τρίποντα του ο Παπανικολάου (8π, 4ασ), ενώ ήταν χρήσιμος στο ματς και ο Πάουελ (9π, 4ρ), με τον φίλαθλο κόσμο να είναι άξιος συγχαρητηρίων, καθώς δημιούργησε μία "καυτή" ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Από την Εφές ξεχώρισε ο Λούκας (14π, 6ρ, 5ασ) και ο Σαβάνοβιτς (12π, 6ρ).

 

Το ματς


Εντυπωσιακά εύστοχη η Εφές και το μεγάλο τρίποντο του Πάουελ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι. Η Εφές ήταν εύστοχη στις πρώτες της προσπάθειες, αλλά ο αρχηγός έδωσε τον προβάδισμα στους Πειραιώτες με τρίποντο (5-4). Ο Ερντέν στο low-post ήταν αποτελεσματικός, ο Παπανικολάου έκανε το σκορ 7-6, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι έχοντας σκοράρει σε όλες τους τις προσπάθειες, και χάρη στα λέι-απ των Φάρμαρ-Σαβάνοβιτς προηγήθηκαν με 7-10 στο 4’. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν με ωραίο σουτ του Πρίντεζη από το «ζωγραφιστό», αλλά η Αναντολού απάντησε γρήγορα με γκολ-φάουλ του Σαβάνοβιτς (9-13), με την ομάδα του Μαχμουτί να δείχνει ασταμάτητη στην επίθεση. Ο Red-Bill απάντησε με μία επιβλητική διείσδυση, αλλά ο Ερντέν συνέχιζε να κερδίζει σε όλες τις μονομαχίες τον Σερμαντίνι, με αποτέλεσμα η Εφές να συνεχίζει να προηγείται με 11-15 στο 5’, έχοντας 7/7 δίποντα!

Ο Πάουελ αντικατάστησε τον Σερμαντίνι, αλλά οι Τούρκοι συνέχιζαν να είναι εύστοχοι με σουτ από μέση απόσταση του Λούκας, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο +6 (11-17), συνεχίζοντας να είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικοί (8/8δ) κοντά στο καλάθι. Ο Άντιτς πέρασε στην θέση του Πρίντεζη ώστε να μαρκάρει καλύτερα τον Σαβάνοβιτς, με τους διαιτητές να χρεώνουν με φάουλ τον Πέρο και τον Ολυμπιακό να παίρνει σκορ κυρίως από τις βολές, με τον Σπανούλη να μειώνει σε 15-19. Ο Κατσίβελης πέρασε στο ματς για να μαρκάρει καλύτερα τον Φάρμαρ, μειώνοντας και με βολή (16-19), αλλά στη συνέχεια έχασε ελεύθερο τρίποντο, με τους γηπεδούχους να βελτιώνονται στα ριμπάουντ, αλλά δεν μπορούσαν να τρέξουν όπως ήθελαν στο ανοιχτό γήπεδο λόγω ότι η Εφές είχε καλές επιστροφές στην άμυνα. Ο Φάρμαρ στον αιφνιδιασμό «έγραψε» το 16-21 ύστερα από λάθος του Σπανούλη, ο Άντιτς μείωσε απ’ το low-post (18-21), ενώ στην εκπνοή του δεκαλέπτου η μπάλα βρέθηκε στον Πάουελ, που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά όντας στην περιφέρεια δοκίμασε τρίποντο στο οποίο και ευστόχησε (!) μέσα σε αποθέωση, μειώνοντας σε 21-23.

Δίχως σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά και βρέθηκε στο -15

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Σλούκα, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Πάουελ, με τον Μπάρατς να σκοράρει από μέση απόσταση και τον Άντιτς να δίνει την μπάλα στο… πουθενά. Οι Πειραιώτες δυσκολευόντουσαν να βάλουν την μπάλα μέσα στο καλάθι, όντας άστοχοι από μακριά, ενώ δεν μπορούσαν παράλληλα να πλησιάσουν στο «ζωγραφιστό» στην επίθεση, έχοντας «βραχυκυκλώσει». Λο και Περπέρογλου επέστρεψαν στο παρκέ, τα σουτ συνέχιζαν να μην μπαίνουν, με τον Φάρμαρ παράλληλα να «γράφει» το 21-27 στο 13’, κερδίζοντας στη μονομαχία τον Λο. Οι Τούρκοι κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και ο Γκιουλέρ που βρέθηκε ελεύθερος «εκτέλεσε» από την περιφέρεια, ανεβάζοντας την διαφορά στο +9 (21-30), με τον Μπαρτζώκα να βάζει για πρώτη φορά στο ματς τον Χάινς, μαζί με τους Σπανούλη-Πρίντεζη, ενώ ο Φάρμαρ τιμώρησε τους γηπεδούχους και πάλι από τα 6.75 μέτρα, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +12 (21-33), με την Αναντολού να δημιουργεί ένα σερί 10-0, κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι μέσα στο παρκέ, ειδικά στην επίθεση, καθώς της έβγαιναν όλες οι εμπνεύσεις της στο ματς.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε δίχως σκορ για πέντε λεπτά, ο Τουντσερί ευστόχησε σε ένα ακόμη τρίποντο εκτοξεύοντας την διαφορά στο +15 (21-36), με τον Πρίντεζη να δίνει τέλος στην επιθετική ανομβρία των ερυθρολεύκων, μειώνοντας σε 23-36. Ο Φάρμαρ όμως βρήκε ξανά τον δρόμο προς το καλάθι (23-38), με την Εφές να πατά καλύτερα στο παρκέ από τους Πειραιώτες, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού, όντας ανώτερη σε όλους τους τομείς του αγώνα. Ζητούμενο ήταν η κατάλληλη αντίδραση από τους Πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Σπανούλη να δίνει ασίστ στον Χάινς, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθεια όντας υπό πίεση στο low-post, μειώνοντας σε 27-38 στα 3’44’’ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες ακολούθως στα μετόπισθεν έβγαλαν άμυνες, πήραν τα ριμπάουντ, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχοι από τα 6.75 μέτρα, μετρώντας 2/15 (!) τρίποντα στο ματς, χάνοντας ευκαιρίες ώστε να ροκανίσουν περισσότερο την διαφορά. Ο Παπανικολάου με τρίποντο μείωσε σε 30-40 ξεσηκώνοντας το κοινό στο ΣΕΦ, με τους ερυθρόλευκους στη συνέχεια να βγάζουν νέες άμυνες, αλλά τόσο το τρίποντο του Περπέρογλου, όσο και του Σπανούλη, όντας ελεύθερα και αμαρκάριστα, βρήκαν σίδερο, με τους γηπεδούχους να χάνουν και άλλες ευκαιρίες ώστε να πλησιάσουν. Το μεγάλο τρίποντο ήρθε και πάλι από τον Παπανικολάου, ο οποίος «έγραψε» το σκορ του πρώτου μέρους, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να μειώνουν σε 33-41, μετρώντας 4/19 σουτ από την περιφέρεια, υστερώντας και στα ριμπάουντ (18-23).


 
Ερυθρόλευκη ανατροπή με Σπανούλη και τρίποντα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ, αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι σε δύο σερί προσπάθειες τους, χάνοντας ευκαιρίες ώστε να μειώσουν, αλλά και τα ριμπάουντ στην άμυνα, με τον Λούκας να ανεβάζει την διαφορά στο +12 (33-43). Ο Τζος μείωσε (35-43), με τους Πειραιώτες όμως να εξακολουθούν να «σπάνε» τα καλάθια, χάνοντας και τα ριμπάουντ, με τον Πάουελ να παραμένει η μόνη λύση στην επίθεση για τους Πρωταθλητές Ευρώπης (37-47). Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν άμυνα, ο Σπανούλης με ντράιβ μείωσε σε 39-47, με τον Σλούκα να αντικαθιστά τον Λο που έδειχνε εκτός κλίματος, ενώ ο αρχηγός με νέο μπάσιμο έριξε την διαφορά στο -6 (41-47) στο 25’, με τον κόσμο στην κερκίδα να παίρνει «φωτιά».
 
Ο Πάουελ συνέχιζε να είναι εύστοχος (43-49), ο Ολυμπιακός είχε βελτιωθεί στην άμυνα και με υπονομή ροκάνιζε την διαφορά, καθώς με το μεγάλο τρίποντο του ελεύθερου Σλούκα μείωσε σε 46-49 στο 27’, με τον κόσμο να εκστασιάζεται στην εξέδρα. Η Εφές είχε μπλοκάρει στην επίθεση, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν αναγκάζοντας τους Τούρκους να κάνουν λάθη. Η κατοχή επέστρεψε στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον ηγέτη Σπανούλη έφερε το σκορ στα ίσα (49-49), χάρη στο μεγάλο σουτ του αρχηγού από τα 6.75 μέτρα, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να δείχνουν «αναγεννημένοι» στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν… χαμένα τόσο από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όσο και από την μαχητικότητα των Πειραιωτών, με τον Ερντέν να χάνει βολή (49-50), ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης σημείωσε γκολ-φάουλ, το οποίο και αξιοποίησε, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ύστερα από αρκετή ώρα, με 52-50 στο 28’. Ο Γκιουλέρ ισοφάρισε (52-52), ο Σιπ πήρε επιθετικό ριμπάουντ και ευστόχησε με βολή (52-53), αλλά ο γίγαντας Χάινς μπροστά σε δύο αντιπάλους σκόραρε κάτω από την ρακέτα (54-53). Πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Γκονλούμ ευστόχησε σε βολές, ο Χάινς αστόχησε στην εκπνοή, με την Αναντολού στο 30’ να προηγείται με ένα πόντο (54-55).

Πήρε τη νίκη και την πρόκριση στο Final-Four!

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς, με τον Σκοπιανό να «πυροβολεί» από τα 6.75 μέτρα, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 57-55, ενώ ακολούθως ο Έισι με μία εκπληκτική διείσδυση «έγραψε» το 59-55. Το ερυθρόλευκο ξέσπασμα συνεχίστηκε με το μακρινό σουτ του Περπέρογλου, ανεβάζοντας την διαφορά στο  +6 (61-55) , με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να ελέγχουν πλέον τον ρυθμό, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους. Το ζητούμενο πλέον ήταν η άμυνα και η προστασία του ερυθρόλευκου προβαδίσματος, με τον Σπανούλη να επιστρέφει στο παρκέ αντί του Σλούκα. Ο Σιπ μείωσε (61-57), αλλά ο Λο απάντησε άμεσα από το «ζωγραφιστό (63-57), με τους γηπεδούχους να δίνουν μάχες στην άμυνα. Ο Σαβάνοβιτς στον αιφνιδιασμό κατάφερε να μειώσει σε 63-59, αλλά ο Περπέρογλου απάντησε με τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στο +7 (66-59) στο 34’, με τον κόσμο να πανηγυρίζει έντονα από τις κερκίδες. Το ματς είχε τεράστια ένταση και αγωνία, με τις δύο ομάδες να παλεύουν σε κάθε φάση, με τον Λούκας με μακρινό σουτ να μειώνει σε 66-62.
 
Ο Ολυμπιακός έδειχνε σε εκείνο το σημείο να έχει πρόβλημα στην επίθεση, ο Σιπ απάντησε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, με το σερί των Τούρκων να φτάνει στο 8-0, καθώς ο Τουντσερί ευστόχησε σε τρίποντο, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην Εφές (66-67), στα 4’33’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Σαβάνοβιτς στη συνέχεια αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ, με τον Σπανούλη να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι με ένα επιβλητικό μπάσιμο, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (68-67), ενώ ο Πρίντεζης ακολούθως ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο, «γράφοντας» το 71-67 στο ματς. Με καλάθι… Κωνσταντινούπολης, χάρη στην ασίστ του Σπανούλη στον Πρίντεζη, ο 28χρονος φόργουορντ με το «πεταχτάρι» του «έγραψε» το 73-68, ενώ χάθηκε και αιφνιδιασμός ώστε να αυξηθεί η διαφορά. Δύο λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 73-69, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έβγαλαν άμυνα, αλλά ο «Παπ» έδωσε λάθος πάσα στον Σπανούλη, με τους Τούρκους να κλέβουν την μπάλα και να πηγαίνουν στις βολές με τον Ερντέν. Έχασε την μία (73-70, 1’40’’), με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τον Λο να βάζει ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο, κάνοντας το σκορ 76-70 στο 1’22’’ πριν το τέλος, μέσα σε αποθέωση στο ΣΕΦ.
 
 
Οι Πειραιώτες συνέχισαν με τρία γκαρντ (Λο, Σπανούλη, Σλούκα), συν τους Πρίντεζη, Χάινς, με τον «Πριντ» να βγάζει άμυνα κλέβοντας την μπάλα! Πήγε στις βολές, έβαλε την πρώτη, έχασε την δεύτερη, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, με τον Σπανούλη να πηγαίνει και πάλι στις βολές. Ο αρχηγός με βολές «έγραψε» το 80-72, με τον Χάινς να διαμορφώνει με κάρφωμα το τελικό σκορ της αναμέτρησης, Ολυμπιακός – Εφές 82-72, με τον κόσμο να μπαίνει μέσα στο γήπεδο ώστε να πανηγυρίσει μαζί με την ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72.

Ανά δεκάλεπτο: 21-23, 12-18, 21-14, 28-17.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6ρ.), Λο 7 (2ασ.), Άντιτς 5 (6ρ.), Σπανούλης 19 (5ασ.), Περπέρογλου 7, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 3, Πάουελ 9 (4ρ.), Γκετσεβίτσιους (DNP), Πρίντεζης 15 (7ρ.), Παπανικολάου 8 (4ασ.), Κατσίβελης 1 (2ρ., 2ασ.).

Αναντολού Εφές (Οκτάι Μαχμουτί): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 11, Μπατούκ (DNP), Ερντέν 8 (8ρ.), Τουντσερί 7 (4ασ.), Σιπ 6, Γκονλούμ 3 (3ρ.), Σαβάνοβιτς 12 (6ρ.), Λούκας 14 (6ρ., 5ασ.), Κούκο (DNP), Γκιουλέρ 9, Μπάρατς 2 (7ρ.).

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών της Αναντολού Εφές:


Δείτε στο βίντεο τα highlights του αγώνα:






ALEX WEB RADIO/TV

Τα εισιτήρια για το Final-Four του Λονδίνου

Τα εισιτήρια για το Final-Four του Λονδίνου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για τον τρόπο που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για το Final-Four του Λονδίνου. Τα 1.000 εισιτήρια είναι σίγουρα, θα γίνουν προσπάθειες ώστε να αποκτηθούν περισσότερα.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση προς ενημέρωση των φιλάθλων των ερυθρολεύκων, για τον τον τρόπο που θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για το Final-Four του Λονδίνου. Οι Πειραιώτες δικαιούται και θα έχουν 1.000 εισιτήρια, αλλά θα γίνει προσπάθεια ώστε να αποκτήσουν περισσότερα ώστε να δώσουν στο κοινό τους.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:


"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στο Turkish Airlines Euroleague Final Four 2013 στο Λονδίνο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της που επιθυμούν να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν απο κοντά τις προσπάθειες της ομάδας μας, ανακοινώνει τα εξής:

Όπως κάθε ομάδα του Final Four έτσι και η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, θα παραλάβει 1.000 εισιτήρια. Όπως γίνεται αντιληπτό ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός να καλύψει τα αιτήματα των πολλών φίλων της ομάδας μας εντός και εκτός Ελλάδας, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες. Παρόλα αυτά, γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση και άλλων εισιτηρίων.

Για την εξυπηρέτηση όλων των φίλων της ομάδας, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως σε κάθε Final Four θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία κατανομής και διανομής των εισιτηρίων, με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη και δικαιότερη κατανομή και διάθεση των εισιτηρίων στους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, αυτή τη φορά δικαίωμα υποβολής αίτησης αγοράς εισιτηρίου θα έχουν και φίλαθλοι που δεν κατέχουν εισιτηρίο διαρκείας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνονται τα εξής:

•    Δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με προτεραιότητα όμως στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της φετινής περιόδου 2012-2013, για τους οποίους θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προηγούμενων Final Fours.

•    Κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να προμηθευτεί, μέσω αγοράς, 1 (ένα) εισιτήριο για το Turkish Airlines Euroleague Final Four 2013 στο Λονδίνο.

•    Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει μια Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Αγοράς Εισιτηρίου για το Turkish Airlines Euroleague Final Four 2013. Την αίτηση μπορεί να την προμηθευτεί μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της ΚΑΕ – www.olympiacosbc.gr ή/και απο τα γραφεία της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Στην αίτηση θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώνεται και ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας του ενδιαφερόμενου μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η σχετική χρέωση, μόλις γίνει η κατανομή του εισιτηρίου. Αιτήσεις που θα σταλούν χωρίς αριθμό πιστωτικής κάρτας, δεν θα είναι έγκυρες.

•    Στην αίτηση επίσης, δηλώνεται η επιθυμή κατηγορία εισιτηρίου για τον κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και η σειρά προτίμησης (1 για την πρώτη επιλογή – 3 για την τελευταία) με βάση την οποία θα πραγματοποιηθεί αυτόματα η κατανομή του διαθέσιμου εισιτηρίου και αντίστοιχα η χρέωση στην πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία εισιτηρίου, συμπληρώνει μόνο το αντίστοιχο κουτάκι.

•    Στην περίπτωση που οι αιτήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά εισιτηρίων ξεπεράσουν τα διαθέσιμα προς το κοινό εισιτήρια (αφού εξαιρεθούν οι ανάγκες της ΚΑΕ, Χορηγοί, κ.λπ.) τότε τα διαθέσιμα εισιτήρια θα κατανεμηθούν με βάση τα παρακάτω κριτήρια του κατόχου εισιτηρίου διαρκείας:

1.    Κάθε κάτοχος θέσης Court Seat (Central & Baseline) δικαιούται ένα εισιτήριο.

2.    Κάθε κάτοχος θέσης VIP δικαιούται ένα εισιτήριο.

3.    Κάθε κάτοχος θέσης Executive A & B δικαιούται ένα εισιτήριο, με προτεραιότητα των παλαιότερων κατόχων φυσικά να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά και την κατανομή των ανώτερων κατηγοριών.

4.    Κάθε κάτοχος των υπόλοιπων κατηγοριών εισιτηρίων διαρκείας δικαιούται ένα εισιτήριο.

Προτεραιότητα σε κάθε κατανομή θα έχουν οι παλαιότεροι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας.

Η κατανομή εισιτηρίων σε φιλάθλους που δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, θα πραγματοποιηθεί μόλις ικανοποιηθούν όσοι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείων έχουν υποβάλλει αίτηση και στην περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια. Η κατανομή στους μη κατόχους εισιτηρίων διαρκείας θα πραγματοποιηθεί με βασικά κριτήρια την χρονική στιγμή υποβολής της αίτησης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) και τον συνδυασμό διαθέσιμων και επιθυμητών κατηγοριών εισιτηρίων απο τον ενδιαφερόμενο, με βάση τις πληροφορίες που θα αναγράφονται στην αίτηση που θα υποβάλλει.

•    Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλλεί μέσω των παρακάτω τρόπων:

1.    Ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ www.olympiacosbc.gr.

2.    Με εκτύπωση και αποστολή μέσω fax στο 210 4527601.

3.    Με αποστολή στο email info@olympiacosbc.gr με την ένδειξη Αίτηση Αγοράς Εισιτηρίου Λονδίνο 2013.

4.    Αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο ΣΕΦ απο την Δευτέρα 29/4/2013 στις 10.00 ώς και την Τρίτη 30/4/2013 στις 18.00.

5.    Τηλεφωνικά μέσω συνομιλίας με τους εκπροσώπους της Δ/νσης Εισιτηρίων της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στα τηλ. 210 4527471, 210 4527473, 210 4527474.

•    Η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων ξεκινάει το Σάββατο 27/04/2013 (ηλεκτρονικά και μέσω fax) και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30/04/2013 στις 18:00 για όλες τις αιτήσεις. Απο την Τετάρτη 1/5/2013 θα αρχίσουν να ενημερώνονται οι δικαιούχοι των εισιτηρίων ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

•    Όλοι οι ενδιαφερόμενοι στους οποίους τελικά θα δοθεί εισιτήριο, είναι υποχρεωμένοι να μας δηλώσουν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα (ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής, αριθμούς πτήσεων, ώρες πτήσεων, ξενοδοχεία διαμονής).

Κάντε κλικ στο εικονίδιο ή στο link για να ανοίξετε ή να κατεβάσετε την αίτηση. Αφού την εκτυπώσετε, μπορείτε τη στείλετε με στον αριθμό ΦΑΞ: 210452760

 Για να συμπληρώσετε ONLINΕ την αίτηση σας πιέστε εδώ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να έχει ο φίλαθλος, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου για το Turkish Airlines Euroleague Final Four 2013 θα πρέπει απαραιτήτως να καταθέσει την Αίτηση, σωστά συμπληρωμένη και εντός της προθεσμίας που ανακοινώθηκε στη παρούσα ανακοίνωση. Φίλαθλος που δεν καταθέσει αίτηση σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στη διαδικασία κατανομής και διάθεσης εισιτηρίων. Επίσης, κάθε Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά εισιτηρίου για το Final Four θεωρείται και είναι δεσμευτική. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί η τάξη στην κατανομή των εισιτηρίων και να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα στη διαδικασία διάθεσης καθώς φέτος, για πρώτη φορά, το Final Four διεξάγεται μόλις 10 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας κατανομής και διανομής εισιτηρίων.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει βασικό στόχο να εφαρμόσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων για το Turkish Airlines Euroleague Final Four. Έχει επίσης πρώτιστο στόχο να επιβραβεύσει όλους τους πιστούς φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα φέτος αλλά και τα προηγούμενα έτη. Κατανοούμε πλήρως ότι δεν είναι εφικτό να ικανοποιήσουμε όλους τους φίλους της ομάδας αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η δικαιότερη δυνατή.

Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των φιλάθλων στους οποίους θα δοθούν εισιτήρια ή/ και για λόγους καλύτερης οργάνωσης της διαδικασίας διάθεσης των εισιτηρίων, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή ή/και μετατροπή της διαδικασίας διάθεσης των εισιτηρίων για το Euroleague Final Four στο Λονδίνο.

Για οποιαδήποτε μετατροπή ή αλλαγή στη παραπάνω διαδικασία η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα προβεί σε νέα σχετική ανακοίνωση."


ALEX WEB RADIO/TV

«Από εδώ και πέρα μόνο επιτυχίες»

«Από εδώ και πέρα μόνο επιτυχίες»

27/04/2013
 Την πεποίθηση ότι από εδώ και στο εξής ο Ολυμπιακός θα γεύεται μόνο επιτυχίες εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Από εδώ και πέρα μόνο επιτυχίες»
Ως επιβράβευση της προσπάθειας και της πολύ καλής δουλειάς της διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου και των παικτών χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταυρόπουλος την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 του Λονδίνου.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ αναφέρθηκε στον κόσμο και τη δίψα του για επιτυχίες, αλλά και τον τρόπο που η ομάδα διαχειρίστηκε την πίεση και το άγχος του φαβορί στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Εφές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Pick & Roll» στους Χρήστο Ρομπόλη και Νίκο Ζέρβα:

Για τον τρόπο που πανηγύρισαν οι παίκτες μετά τη νίκη και την πρόκριση:
«Είναι επιβράβευση για τον αγώνα και για την προσπάθεια που έχει γίνει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στα παιδιά, στον προπονητή για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει. Και να μην ξεχνάμε ότι μας είχε μείνει πικρή γεύση από τον τελευταίο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη για τον τρόπο που χάσαμε. Όμως τώρα είναι μεγάλη επιτυχία το να έχεις πάει τέσσερις φορές στο Final-4 τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των προέδρων, των οδηγητών».

Για την πίεση που υπήρχε στον τελευταίο αγώνα:
«Η επιτυχία και η πίεση είναι μεγάλη. Το να είσαι φαβορί, να είσαι η ομάδα που πρέπει να περάσεις σε αγχώνει και πρέπει να διαχειριστείς αυτή την πίεση. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά βγήκε η ψυχή που οδηγεί σε επιτυχίες. Από εδώ και πέρα θα έχουμε μόνο επιτυχίες. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας, είχαμε μία ατυχία στο Κύπελλο, όμως είμαστε στο Final 4 και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο:
«Ο κόσμος είναι απίστευτος, βοηθάει την ομάδα και τα παιδιά το αισθάνονται αυτό, νιώθουν την ανάσα του κόσμου. Το ότι μπήκαν μέσα δείχνει την δίψα του κόσμου, αυτές οι στιγμές είναι απίστευτες και ο κόσμος το αξίζει, να χαρεί λίγο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Για την επόμενη ημέρα και τα εισιτήρια:
«Ήμασταν έτοιμοι. Υπάρχει ανακοίνωση που εξηγεί πως έχει η κατάσταση με τη διάθεση των εισιτηρίων. Θα έχουμε 1000 με 1100 εισιτήρια. Τις επόμενες ημέρες θα φύγω για το Λονδίνο όπου και θα έχω συναντήσεις για την ασφάλεια και για τα εισιτήρια. Σίγουρα θα έχουμε πολύ κόσμο. Από εδώ και πέρα θα έχουμε και τα αιτήματα και θα ξέρουμε τι δυναμική θα έχουμε. Το γήπεδο είναι μεγάλο και υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια. Συνεπώς, νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού θα ικανοποιηθεί».

www.sport-fm.gr/

To ερυθρολευκο..twitter !!!

To ερυθρολευκο..twitter !!!

27/04/2013
 Πάρα πολλά ήταν τα συγχαρητήρια που δέχτηκε ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στο Final-4, καθώς αρκετοί ήταν οι «συνάδελφοί» αθλητές που έγραψαν για την επιτυχία στο twitter.

Τα… τιτβίσματα για τον Ολυμπιακό
Πολλοί ήταν οι αθλητές που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον Ολυμπιακό για την πολύ μεγάλη πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας, μέσα από τους λογαριασμούς τους στο twitter.

Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης με τους «ερυθρόλευκους» Μάρκο Κέσελ, ο Μανώλης Παπαμακάριος, αλλά και από τους ποδοσφαιριστές, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος και ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας του Πειραιά Ιωσήφ Δασκαλάκης.

Ξεχωριστή μνεία στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και άκρως… μπασκετικό Μπάλας Μέγερι, ο οποίος είδε το παιχνίδι φορώντας τη φανέλα του Κάιλ Χάινς.

Δείτε τα… τιτιβίσματά τους:






Συγχαρητήρια σε Ολυμπιακό από Γουντς

Ο Κιντέλ Γουντς συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την πρόκρισή του στο Final 4.

Συγχαρητήρια σε Ολυμπιακό από Γουντς
Ένας… παλιόφιλος του Ολυμπιακού, ο Κιντέλ Γουντς, συνεχάρη την ομάδα για την πρόκρισή της στο Final 4.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στο Final 4. Θύρα 7», έγραψε ο Αμερικανός φόργουορντ, που πλέον αγωνίζεται στην Ισπανία με τη Λαγκούν Άρο.


ALEX WEB RADIO/TV