ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Με πρωταγωνιστή τον Φιλίποφ

Με πρωταγωνιστή τον Φιλίποφ

09/07/2011

Την τρίτη νίκη της επί της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ πέτυχε η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, η οποία επικράτησε με 3-0 στα Χανιά, στον πρώτο αγώνα των δύο συγκροτημάτων για την 6η και τελευταία εβδομάδα της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-16, 25-22, 25-17.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Φιλίποφ 6 (3/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης 9 (6/16 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 8 (6/12 επ., 41% υπ., 2 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 6 (3/11 επ., 2 άσοι, 54% υπ., 1 μπλοκ), Πελεκούδας 7 (2 άσοι, 4/7 επ., 1 μπλοκ), Πετρέας 8 (8/9 επ.), Στεφάνου (λ., 60% υπ.), Παπαδημητρίου (λ.), Μαντέκας (25% υπ.), Πανταλέων 1 (1 μπλοκ), Μαρούλης, Ασπιώτης.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Μίκαελ Γουόρμ): Μπίντερ, Γκάβαν 1 (1/5 επ.), Ζαας 13 (12/35 επ., 1 μπλοκ), Γκούτμαν 8 (8/12 επ., 43% υπ.) Ρέιζερ 7 (6/7 επ., 1 μπλοκ), Φρόιμπερ 3 (2 άσοι, 1/2 επ., 59% υπ.), Λάουρε (λ., 50% υπ.), Κιενμπάουερ, Μπέργκερ 1 (1/2 επ., 57% υπ.), Γουέμπερ.

Ο προπονητής της Εθνικής, Αλέκος Λεώνης, δήλωσε: «Παίξαμε αρκετά καλά σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Με ικανοποίησε ιδιαίρερα η αγωνιστικότητα που δείξαμε και αυτό το στοιχείο θέλω να το κρατήσουμε και στη συνέχεια, ακόμα και αν κληθούν νέα πρόσωπα για να στελεχώσουν την ομάδα».
 
www.thrylos.gr

Θέλει Θεοδωρόπουλο ο ΠΑΟ

Θέλει Θεοδωρόπουλο ο ΠΑΟ

09/07/2011
Τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο θέλει ο Παναθηναϊκός. Ο άσος του Ολυμπιακού δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με την ομάδα του Πειραιά και τις προηγούμενες ημέρες τον πλησίασαν από τον Παναθηναϊκό για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα αλλά είναι δύσκολο ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο.
www.thrylos.gr/

Δείτε τις ΠΡΩΤΕΣ φωτογραφίες από το Ζέεφελντ!

1

Δείτε τις ΠΡΩΤΕΣ φωτογραφίες από το Ζέεφελντ!

9/7/2011
Ποιος ήταν ο «νεροκουβαλητής», τα χαγόμελα ορισμένων και η σοβαρότητα άλλων!
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την Αυστρία και την προσπάθεια των πρωταθλητών μας!
www.olympiacos24.gr/

«Κοκκίνισε» το Μόναχο! (ΦΩΤΟ) ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ !!!!!!

ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ !!!!!!

«Κοκκίνισε» το Μόναχο! (ΦΩΤΟ)

 09.07.2011 
Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επιφύλασσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο του Μονάχο στην αποστολή της ομάδας.

«Κοκκίνισε» το Μόναχο! (ΦΩΤΟ)
Η πτήση A3 802 της Aegean Airlines αφίχθη στη γερμανική πόλη στις 11:10 (ώρα Ελλάδος) και, πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" θα ταξιδέψουν οδικώς για τη δυτική Αυστρία.
Οι φίλοι των Πειραιωτών έβγαλαν πολλές φωτογραφίες με τους παίκτες της ομάδας και πήραν τα απαραίτητα αυτόγραφα.


Βαλβέρδε: "Να μη χαλάσω το σερί"

Βαλβέρδε: "Να μη χαλάσω το σερί"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού,Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε στους απεσταλμένους στην Αυστρία εκπροσώπους του Τύπου αμέσως μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης της ομάδας στο Ζέεφελντ, τονίζοντας πως θέλει να συνεχίσει το σερί πρωταθλημάτων που έχει.
Αμέσως μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, ο προπονητής της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ.
Αναλυτικά, ο Ισπανός τεχνικός είπε:

"Σήμερα το πρόγραμμά μας ήταν χαλαρό καθώς προερχόμασταν από ταξίδι με αεροπλάνο και πούλμαν. Εδώ θα δουλέψουμε κυρίως στην τακτική, αλλά και στη φυσική κατάσταση. Στο Ρέντη τις προηγούμενες ημέρες κάναμε καλή δουλειά με πολύ τρέξιμο και σχεδόν καθόλου μπάλα καθώς προερχόμασταν από μεγάλο διάστημα διακοπών. Από αύριο θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε περισσότερο και με μπάλα. Εδώ στο Σέεφελντ, στόχος μας είναι οι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και του παιχνιδιού μας.

Επίσης θέλουμε να δουλέψουμε και σε κάποια πράγματα τα οποία πέρυσι κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν τα κάναμε όσο καλά θα θέλαμε. Στην Ολλανδία όπου θα δώσουμε και τα φιλικά θα γίνει το μοντάρισμα της ομάδας.

Την πρώτη φορά που ήλθα κατάφερα να πάρω το πρωτάθλημα, το ίδιο και πέρυσι, ελπίζω να μην το χαλάσω εφέτος. Θα μου άρεσε να πανηγυρίσουμε και εφέτος τον τίτλο".
www.redplanet.gr/

Εξετάζει Τζέιμς Γουάιτ (video)

Εξετάζει Τζέιμς Γουάιτ (video)

09/07/2011
Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον MVP και πρώτο σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος, Τζέιμς Γουάιτ, κάνει λόγο η ιστοσελίδα basketinside.com.

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ντίναμο Σάσαρι, καθώς επιδιώκει να συμφωνήσει με ομάδα που θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν και το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Ο Γουάιτ, που επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ του ’06 στη θέση 31, από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, έχει αγωνιστεί κατά σειρά στις Όστιν Τόρος, Σαν Αντόνιο Σπέρς, Φενέρμπαχτσε, Άναχαϊμ Άρσεναλ, Χιούστον Ρόκετς και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, πριν φορέσει πέρυσι για πρώτη φορά τη φανέλα της Ντινάμο Σάσαρι.

O Τζέιμς Γουάιτ εν δράσει



www.thrylos.gr

Σε καλό δρόμο ο «Ράσο»

Σε καλό δρόμο ο «Ράσο»

9 Ιουλίου, 2011 
Για την πορεία της αποθεραπείας του μιλησε ο Ράσο Νεστέροβιτς καθώς και για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό
ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣΣε μία βδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Νεστέροβιτς, καθώς λήγει η προθεσμία που θα πρέπει να ενημερωθεί από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την παραμονή ή την αποχώρησή του.
Το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι ο  Σλοβένος σέντερ, ήταν για  1+1 έτη ,αλλά το 1 εκατομμύριο που προβλέπεται να παίρνει κατά το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την παραμονή του.
Ωστόσο, από το περιβάλλον του Νεστέροβιτς, διαρρέει οτι ο παίχτης είναι πρόθυμος σε μείωση αποδοχών, αρκεί να του καταβληθούν όσα προέβλεπε το φετινό του συμβόλαιο.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νεστέροβιτς με δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του :
«Ολα πηγαίνουν καλά και είναι πλέον ευθύνη μου να ακολουθήσω τις σωστές ασκήσεις. Μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη θα έχω ξεκινήσει να γυμνάζομαι κανονικά», είπε ο «Ράσο» ο οποίος για το μέλλον του είπε: «Ισως ταξιδέψω την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, για να δω τι θα συμβεί.Εχω ακόμη αρκετά καύσιμα στο ντεπόζιτο».

www.olympiacos24.gr

Έδωσαν στίγμα!

Έδωσαν στίγμα!

9 Ιουλίου, 2011 
marc
















Μιραλάς και Μαρκάνο έδωσαν…στίγμα όταν έφτασαν στην Αυστρία, ενημερώνοντας τους φίλους του στο facebook!
Ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες, ο Κέβιν Μιραλάς και ο Ιβάν Μαρκάνο,  ενημέρωσαν τον κόσμο στη γλώσσα τους, με το«Arrivée en Autriche» και  «llegada a Austria» (σ.σ.: άφιξη στην Αυστρία) αντίστοιχα!
www.olympiacos24.gr

Πιο ώριμος φέτος ο «Φέτφα»! (videos)

Πιο ώριμος φέτος ο «Φέτφα»! (videos) 

9 Ιουλίου, 2011

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣΟ Γιάννης Φετφατζίδης  έχει δείξει ότι διαθέτει αρκετό ταλέντο και φέτος θα είναι πιο ώριμος από πέρσι έτσι ώστε να αγωνιστεί σε περισσότερα ματς.
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια με την φανέλα του Ολυμπιακού σκοράροντας σε δύο από αυτά. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού διαθέτει πλούσιο ταλέντο και με το «μαγικό» αριστερό του πόδι μπορεί να κάνει θαύματα. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι δημιούργησε αρκετές ασίστ για τους συμπαίκτες του και υπήρξαν παιχνίδια που ήταν «χάρμα οφθαλμών».
Μάλιστα το όνομά του έφτασε να «παίζει» μέχρι και στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και, παρόλα τα σχόλια του Τύπου, τα μυαλά του νεαρού ποδοσφαιριστή δεν πήραν «αέρα», όπως θα μπορούσαν σε κάθε παίκτη της ηλικίας του. Αντίθετα έβαλε το κεφάλι κάτω και συνέχισε να δουλεύει.
Το τελευταίο ματς που έπαιξε με την Εθνική κόντρα στη Μάλτα στο Καραϊσκάκη, του ανέβασε το ηθικό και σίγουρα φέτος θέλει να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα πολύ περισσότερο.
Μάλιστα, σε φιλικό του περιβάλλον είπε ότι θέλει να δουλέψει περισσότερο και να πείσει τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε, ότι αξίζει την εμπιστοσύνη του και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Δείτε τον Φέτφα μας!







www.olympiacos24.gr

«Ξανά μαζί Βαλβέρδε-Γέστε»

«Ξανά μαζί Βαλβέρδε-Γέστε»

09/07/2011

Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Φραν Γέστε και εκτός αυτού υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ισπανική ιστοσελίδα «mundodeportivo» αναφέρει χαρακτηριστικά οτι ο Γέστε και ο Βαλβέρδε, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, τρέφουν μεγάλη εκτίμηση ο ένας για τον άλλο.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν αρνείται οτι έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό αλλά ακόμα τίποτα δεν πρέπει  να θεωρείται τελεσίδικο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει να θα πάρει ή όχι τον Γέστε στον Θρύλο.  
www.thrylos.gr/

«Γι’ αυτό έφυγα»

«Γι’ αυτό έφυγα»

09/07/2011
Για την απόφαση του να φύγει από τον Ολυμπιακό μίλησε στο www.thrylos.gr ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο λιμάνι φεύγει για να επιστρέψει στη Βουλιαγμένη και μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

"Μίλησα με τον Ολυμπιακό και αποφάσισα να φύγω. Αυτή η απόφαση μου δεν έχει να κάνει με τη νέα διοίκηση και τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη. Έκανε ότι μπορούσε για να με κρατήσει στον Ολυμπιακό ο Κουντούρης. Απλά τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό αισθάνθηκα πως με κοροϊδεύουν και εγώ και οι συμπαίκτες μου.

Η παλιά διοίκηση (σ.σ. Συγγελίδης) έκανε μεγάλο κακό στον Ολυμπιακό. Χάθηκε η αξιοπιστία. Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Δεν μας υπολόγιζαν σαν παίκτες. Είναι δύσκολο να το ζεις αυτό. Πέρασα δύσκολα χρόνια αλλά πήρα τίτλους με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάει και καλύτερα.

Ελπίζω ο Ολυμπιακός να παραμείνει δυνατός γιατι είναι βαρόμετρο. Εάν υπάρχει δυνατός Ολυμπιακός υπάρχει και ελληνικό πόλο", τόνισε για τον Ολυμπιακό ενώ για τη Βουλιαγμένη σημείωσε: "Έχω προφορική συμφωνία με τη Βουλιαγμένη".
 
www.thrylos.gr

Γράφουν για Κασάεφ

Γράφουν για Κασάεφ

09/07/2011
Το όνομα του Άλαν Κασάεφ θυμήθηκαν οι Ρώσοι, τονίζοντας ότι ο 25χρονος μέσος της Ρούμπιν Καζάν εξετάζεται από τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας lifesports.ru, αναφέρει ότι για τον παίκτη ενδιαφέρονταν από πέρυσι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με τους Ρώσους μάλιστα να απορρίπτον πρόταση ύψους 7 εκ. ευρώ! Πλέον, όμως η ρωσική ομάδα τον παραχωρεί με ένα ποσό που φτάνει τα 5 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο Κασάεφ έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την Ρούμπιν μέχρι το 2012.
www.thrylos.gr/

Οι Ελληνικες αθλητικές εφημερίδες

Οι Ελληνικες αθλητικές εφημερίδες



Οι ελληνικές αθλητικές εφημερίδες
Στη χώρα μας την 1η Οκτωβρίου του 1945 οι ,σκαπανείς τουελληνικού αθλητικού Τύπου, Γιώργος Γεωργαλάς και Αθανάσιος Σέμπος εκδίδουν την "Αθλητική Ηχώ". Το μονοπώλιο της "Ηχούς" έσπασε σταμέσα της 10ετίας ο Θόδωρος Νικολαίδης με το "Φως των Σπορ". Οδιπολισμός σπάει τον Νοέμβριο του 1982, με τον "Φίλαθλο" του ΝίκουΚαραγιαννίδη. Τον Σεπτέμβριο του 1991 η οικογένεια Σέμπου ιδρύειτην "Ώρα για Σπορ", που προέκυψε από διάσπαση της "ΑθλητικήςΗχούς". Σταθμό στον ελληνικό αθλητικό Τύπο αποτέλεσε η έκδοση της"Sportime" (Φεβρουάριος 1994), του πρώτου φύλλου με ξένο όνομα καισχήμα ταμπλόιντ, που θα βρει αρκετούς μιμητές τα επόμεναχρόνια.
Το 1998 ο Θέμος Αναστασιάδης κι ο Σωτήρης Πουλόπουλος ιδρύουντον "Πρωταθλητή", εφημερίδα για "άρρωστους Ολυμπιακούς" όπωςεπιμένει ο πρώτος στη διαφημιστική καμπάνια του φύλλου. Ο ΓιώργοςΤράγκας μιμείται το πετυχημένο δίδυμο και το 2001 βγάζει το "Derby"που απευθύνεται στο αντίπαλο δέος! Το 2002 γεννιούνται ακόμα δύοφύλλα. Ο όμιλος Μπόμπολα εκδίδει τη "Goal News" , εφημερίδα πουπροέκυψε ουσιαστικά απ' τη διάσπαση της Sportime. Από την άλλη οΓιώργος Τράγκας εκμεταλλεύεται τη ρήξη μερίδας οπαδών της ΑΕΚ μετην "Ώρα για Σπορ" και βγάζει την "Score Live" που απευθύνεται σε...σκληροπυρηνικούς ΑΕΚτζήδες. Τέλος, τον Μάρτιο του 2005κυκλοφορεί η 10η (!) αθλητική εφημερίδα η Sportday, βασισμένη στοέμψυχο δυναμικό του άκρως επιτυχημένου ραδιοφωνικού σταθμούSport-Fm 94.6.

Τέλος ο Αφρουδάκης

Τέλος ο Αφρουδάκης

09/07/2011

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Χρήστος Αφρουδάκης. Ο διεθνής άσος έδωσε αρνητική απάντηση στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, ανακοινώνοντας ότι έπειτα από τέσσερα χρόνια αποχωρεί από τον ερυθρόλευκο σύλλογο. Ο Αφρουδάκης έχει καλύτερη πρόταση από τη Βουλιαγμένη η οποία θέλει να κινηθεί δυναμικά και στο ανδρικό και θα κάνει αποδεκτή την προσφορά της.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός έκανε βελτιωμένη προσφορά στον Μανώλη Μυλωνάκη, ο οποίος φάνηκε ικανοποιημένος σε πρώτη φάση από αυτά που άκουσε, ωστόσο, δεσμεύτηκε να απαντήσει την επόμενη βδομάδα.
 
www.thrylos.gr

Στην πόρτα της εξόδου ο Πάτερος

Στην πόρτα της εξόδου ο Πάτερος

09/07/2011
Στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Βαγγέλης Πάτερος. Ο έμπειρος τεχνικός μετά από έξι χρόνια στο λιμάνι φεύγει και όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο συμβούλιο του ερασιτέχνη προχωράει η διαδικασία αναζήτησης νέου τεχνικού.

Ως λύσεις φαίνονται οι Κραβαρίτης, Βενετόπουλος που είναι και φτηνοί αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός αφού δεν έχουν την εμπειρία να αναλάβουν μια τέτοια ομάδα. Η συνεργασία με τον Βαγγέλη Πάτερο δεν έχει λήξει τυπικά αλλά ο μόνος πλέον που τον στηρίζει είναι ο μάναντζερ του Ολυμπιακού Άκης Λογοθέτης.

Ως γνωστόν για τον Πάτερο είχαν εκφραστεί αρνητικά πολλοί παίκτες της ομάδας σε πρόσφατες συζητήσεις τους με τον Μιχάλη Κουντούρη αλλά μπορεί κάποιοι να θέλουν να "αδειάσει" ο Ολυμπιακός για να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Το σίγουρο είναι πως ο νέος πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης φροντίζει για το καλό της ομάδας και έχει γνώσει των καταστάσεων που είχαν διαμορφωθεί τόσα χρόνια και έφερναν τον Ολυμπιακό κάθε σεζόν και πιο... κάτω αγωνιστικά.

www.thrylos.gr/

Nέο όνομα στη λίστα ο Μαρτίνες (vid)

Nέο όνομα στη λίστα ο Μαρτίνες (vid)

09/07/2011

Ο Ολυμπιακός εξετάζει κάθε μέρα και εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που η υπόθεση Κάρλος Σάντσες δεν τελεσφορήσει.

Μια από αυτές και ο Ρομάν Φερνάντο Μαρτίνες (1.85μ. 76κ.) ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος ιδιοκτησίας Εσπανιόλ που προτάθηκε στον Θρύλο. Το κόστος απόκτησής του δεν είναι μεγαλύτερο του 1 εκ. ευρώ και στον Ολυμπιακό τον έχουν ψηλά στη λίστα των κεντρικών μέσων που εξετάζουν.

 Φέτος ως δανεικός στην Τίγκρες έκανε καλή σεζόν (24 συμ. 3 γκολ, 5 ασίστ), ενώ ήρθε στην Ευρώπη το 2008 για χάρη της Εσπανιόλ με την οποία είχε 32 συμμετοχές με 5 γκολ και 1 ασίστ τη σεζόν 2008-2009.

 «Πρόκειται για παίκτη που μεταφέρει γρήγορα τη μπάλα χωρίς ποτέ να κάνει λάθη στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να τρέχει και στα ενενήντα λεπτά λόγω της φυσικής του κατάστασης. Το πάσινγκ γκέιμ του είναι επίσης καλό», αναφέρει το IMScouting για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή.



www.thrylos.gr

Κούπα στο κέρμα-Πανάξιος θρίαμβος!!!

Κούπα στο κέρμα-Πανάξιος θρίαμβος!!!

09/07/2011 10:12
Ημερομηνίες σαν αυτή είναι που έκαναν τον Παναθηναϊκό τον γνωστό σε όλους... βάζελο. Ξέρετε την ομάδα που όλο το σύμπαν συνομωτεί κατά διαβολικό τρόπο υπέρ της ώστε να πετυχαίνει τον σκοπό της.

Σαν σήμερα λοιπόν  9 Ιουλίου του 1969 ο Παναθηναϊκός κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό. Κατακτά βέβαια είναι μια κουβέντα. Ηταν η πρώτη φορά που έπειτα από 37 (!) ολόκληρα χρόνια οι «πράσινοι» κατάφεραν να μην χάσουν από τον Θρύλο σε οποιαδήποτε φάση του θεσμού!  Διαχρονικοί πελάτες που λέμε! Ακου 37 χρόνια!

Μας νίκησαν βέβαια τρόπος του λέγειν... Διότι ενώ ο τελικός έληξε ισόπαλος 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση επειδή δεν υπήρχαν τότε πέναλτι και επαναληπτικός ο κυπελλούχος αναδείχθηκε στο... στρίψιμο του κέρματος! 

Ο διαιτητής Χρήστος Μίχας χρησιμοποίησε μια δεκάρα, ο Μίμης Δομάζος είπε «κορώνα», το κέρμα έπεσε στο χορτάρι του Καραϊσκάκη και οι αντίπαλοι πανηγύρισαν μια... πανάξια κατάκτηση του τροπαίου! 

Με τον τρόπο φυσικά που μόνο αυτοί θα μπορούσαν.

«Κούπα στο κέρμα» που λέει και το σύνθημα...

Στο 49' ο Γιώργος Σιδέρης άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό για να ισοφαρίσει για τον ΠΑΟ στο 55'  ο Μίμης Δομάζος.
Αποβλήθηκαν οι Μποτίνος και Μητρόπουλος.

Διαιτητής: Χρήστος Μίχας

ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: Λιαδέλης (57' Ξαρχάκος) - Γκαϊτατζής, Αγανιάν, Ζαντέρογλου, Παυλίδης, Νίκος Σιδέρης, Στολίγκας (67' Μίχας), Βασιλείου, Γιώργος Σιδέρης, Κουμαριάς, Μποτίνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος  Μητρόπουλος, Καμάρας, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Eλευθεράκης, Ροκίδης (46' Φραντζής), Δομάζος, Γραμμός (106' Γονιός), Φυλακούρης





www.thrylos.gr

Xώρισαν Ντόσκας-Ολυμπιακός

Xώρισαν Ντόσκας-Ολυμπιακός

9 Ιουλίου, 2011 
ΝΤΟΣΚΑΣΠαρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Ντόσκας, μετά από 8 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο.
Ο Ντόσκας δεν αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης για ανανέωση της συνεργασίας και έμεινε ελεύθερος.
Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του θα είναι η Χίος, απ' όπου κατάγεται κιόλας.
www.olympiacos24.gr

Εγκαίνια του νέου «σπιτιού» της Θύρας 7 του Πύργου

Εγκαίνια του νέου «σπιτιού» της Θύρας 7 του Πύργου

9 Ιουλίου, 2011 
ef5bb_756933Σήμερα εγκαινιάζεται ο νέος χώρος όπου θα στεγάζεται η  «Θύρα 7 » του Πύργου.
Τα μέλη του συνδέσμου περιμένουν να έρθει αρκετός κόσμος και ετοιμάζουν εκδήλωση προκειμένου να γιορτάσουν το γεγονός.
  • Η «Θύρα 7" Πύργου ανακοίνωσε:
«Το Σάββατο 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του νέου χώρου στον οποίο στεγάζεται πια ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7 στον Πύργο (στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Λετρίνων).
Περιμένουμε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού της πόλης και της περιοχής μας να παρευρεθούν, να δουν από κοντά το νέο «σπίτι» μας και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια! Δεν πρέπει να λείπει κανείς… Η γιορτή θα αρχίσει από τις 19:00, ενώ θα βρίσκονται και στελέχη – μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού μας!»

www.olympiacos24.gr

Μπομπό: «Τιμή μου να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού»

ΜΠΟΜΠΟΜπομπό: «Τιμή μου να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού»

9 Ιουλίου, 2011 
Ο Μπομπό, που έμεινε ελεύθερος από τη Μπεσίκτας, με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα τόνισε ότι ότι θα ήταν τιμή του να φορέσει τα ερυθρόλευκα, χαρακτηρίζοντας των Ολυμπιακό ως «ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης».
  • Αναλυτικά οι δηλώσεις του 27χρονου Βραζιλιάνου στον «Πρωταθλητή»:
«Σίγουρα με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός. Είναι ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και το να φορέσω τη φανέλα του θα είναι μεγάλη τιμή για μένα.
Δεν έχω ενημερωθεί από τον μάνατζερ μου ότι υπάρχει κάποια πρόταση από τον Ολυμπιακό. Όταν γίνει αυτό θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα.
Αυτό που μπορώ να σας πω τώρα είναι ότι ο Ολυμπιακός με καλύπτει απόλυτα και θα ήθελα να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα».
www.olympiacos24.gr/

Έφτασε στο Μόναχο ο Ολυμπιακός και πάει οδικώς στην Αυστρία

Έφτασε στο Μόναχο ο Ολυμπιακός και πάει οδικώς στην Αυστρία

9 Ιουλίου, 2011 
pro4
Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε αεροπορικώς στο Μόναχο, προκειμένου να μεταβεί από εκεί οδικώς στο Ζέεφελντ.

Στη γερμανική πόλη η πτήση A3 802 της Aegean Airlines, με την οποία ταξίδεψε η αποστολή των «ερυθρόλευκων» αφίχθη στις 11:10 ώρα Ελλάδος.

Από εκεί η αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς για Ζέεφελντ στη δυτική Αυστρία, όπου θα εγκατασταθεί και θα ετοιμαστεί  ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν….

www.olympiacos24.gr

Αλγερινά σενάρια για Γιάχια

Αλγερινά σενάρια για Γιάχια

9 Ιουλίου, 2011
Σύμφωνα με την αλγερινή εφημερίδα  «Le Buteur» ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον κεντρικό αμυντικό της Μπόχουμ Αντάρ Γιάχια.
Ο 29χρονοςς κεντρικό αμυντικός φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Ράφικ Τζιμπούρ, που είναι το πρόσωπο… κλειδί.

Ο Γιαχία, πάντως, είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Μπόχουμ, καθώς θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΓΙΑΧΙΑ«Ο διεθνής Αλγερινός αμυντικός της Μπόχουμ, Γιαχία, εξακολουθεί να βρίσκεται στην λίστα ομάδων που θέλουν να ωφεληθούν από την εμπειρία του.
Αυτό που αναφέρθηκε στον ελληνικό Τύπο είναι ότι ο παίκτης είναι κοντά στην μεταγραφή του σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Πράγματι υπήρχαν επαφές με τον Ολυμπιακό και πίσω από όλα αυτά είναι η καλή σχέση που έχει ο Γιαχία με τον συμπατριώτη του που παίζει στους πρωταθλητές, Τζιμπούρ.
Τις δυνατότητες του παίκτη εκτιμούν ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης έχει τονίζει ότι ‘’Δεν νομίζω να φύγω αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω καλά στην Μπόχουμ και δεν θα με κάνει τίποτα να φύγω’’».
Οι Αλγερινοί από την άλλη, έχουν γράψει κατά καιρούς αρκετές ειδήσεις που… απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

www.olympiacos24.gr

Αισιόδοξος ο Πάντελιτς κατά την αναχώρηση (video)

Αισιόδοξος ο Πάντελιτς κατά την αναχώρηση (video)

9 Ιουλίου, 2011
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 4Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ο Μάρκο Πάντελιτς  που ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος μίλησε στον Τύπο.
«Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η προετοιμασία. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην Αυστρία και μετά στο Έρμελο. Θα παρουσιαστούμε δυνατοί.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές, δεν είχα κάνει προετοιμασία, ούτε με τον Άγιαξ, ούτε με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, που δεν έχω τραυματισμούς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα»,
ανέφερε ο Μάρκο.
Δείτε και το video με τις δηλώσεις του:



www.olympiacos24.gr

Εξετάζεται και η περίπτωση του Χάινς

Εξετάζεται και η περίπτωση του Χάινς

Εκτός του Τέρενς Μόρις, ο Ολυμπιακός εξετάζει και την περίπτωση του δυναμικού Αμερικανού φόργουορντ, Κάιλ Χάινς,για την θέση "4", ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Μπάμπεργκ. Στην Γερμανία είχε κάνει την "ζημιά" στους Πειραιώτες.
Ύστερα από το διαζύγιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, οι ερυθρόλευκοι, πλέον, κοιτάζουν άλλους παίκτες ώστε να ενισχυθούν στην θέση "4" κοντά στην ρακέτα. Οι Πειραιώτες θα έχουν σύντομα επαφές με τον Γιώργο Πρίντεζη ώστε να να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, αλλά, παράλληλα, εξετάζουν και περιπτώσεις Αμερικανών παικτών για το πόστο του πάουερ-φόργουορντ.

Εκτός του Τέρενς Μόρις, περίπτωση την οποία σας είχαμε αναλύσει, ο Ολυμπιακός εξετάζει και το ενδεχόμενο απόκτηση τους Αμερικανού, Κάιλ Χάινς, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Μπάμπεργκ. Η γερμανική ομάδα προσπαθεί να τον πείσει να ανανεώσουν την συνεργασία τους, αλλά ο 25χρονος (2/9/1986) πάουερ-φόργουορντ δεν το κάνει σε πράξη, καθώς φέρεται να περιμένει ενδιαφέρον από μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύλλογο ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.


Ο Κάιλ Χάινς πρόκειται για έναν ικανότατο πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος ναι μεν δεν είναι πολύ ψηλός (1.98μ), αλλά μπορεί να παίξει άνετα τόσο στο "4", όσο και σαν σέντερ (!) αν χρειαστεί (έχει παίξει στο "5" στην καριέρα του), λόγω ότι ξεχωρίζει για την δύναμη του. Αθλητικός παίκτης, με πολύ καλή σωματοδομή, γρήγορος, αλτικός, έχοντας έφεση στα ριμπάουντ. Αποτελεσματικός στην επίθεση κυρίως -σχεδόν αποκλειστικά- κοντά στο καλάθι, καθώς δεν επιλέγει να σουτάρει από την περιφέρεια, ενώ αρέσκεται και στα εντυπωσιακά καρφώματα. Έχουμε να κάνουμε όμως και με έναν εξαιρετικό αμυντικό κάτω από την ρακέτα, καθώς μαρκάρει, κόβει, κλέβει μπάλες, μοιράζει τάπες, ρίχνει "ξύλο", σπρώχνει και μπορεί να τα βάλει κόντρα σε μεγαλόσωμους αντιπάλους, όντας εξπέρ στο "psysical game".

Στον Ολυμπιακό τον θυμούνται πολύ καλά, καθώς ο "δυναμίτης" Κάιλ Χάινς είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με την Μπάμπεργκ κόντρα στους ερυθρόλευκους, έχοντας μάλιστα νικήσει την πειραϊκή ομάδα στην Γερμανία με 73-61. Στην "Jako Arena", στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας, ο Αμερικανός φόργουορντ είχε σημειώσει 14 πόντους (7/11δ, 3ρ, 2κλ), ενώ στο ΣΕΦ αν και ο Ολυμπιακός κέρδισε με 86-69, πέτυχε 15 πόντους (6/13δ, 3/5β), έχοντας μαζέψει 10 ριμπάουντ (4επ, 6αμ). Γενικά στην διοργάνωση, σε 10 αγώνες, έχοντας χρόνο συμμετοχής 23 λεπτά, είχε μέσο όρο στην επίθεση 12.9 πόντους (64.3%δ) και 5.4 ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του στην Ευρωλίγκα για την σεζόν 2010-11:



Ο Κάιλ Χάινς εν δράσει:

Kyle Hines - Brose Baskets 2010-2011 Highlights by Zamponakos

www.redplanet.gr

Ο Φουστέρ, ο Ριέρα και ο Γέστε

Ο Φουστέρ, ο Ριέρα και ο Γέστε

Ο Φρανθίσκο Γέστε τις τελευταίες μέρες φέρεται να είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μία περίπτωση που εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος και θα αποφασίσει σύντομα για το αν είναι πολυτέλεια ή όχι η απόκτηση του από την στιγμή που υπάρχουν οι Φουστέρ και Ριέρα. Το RedPlanet.gr αναλύει...
Η ομάδα του Πειραιά τη νέα περίοδο με δεδομένη την παρουσία της στους ομίλους του Champions League έχει αυξημένες υποχρεώσεις.
Αυτό σημαίνει, πως ο Θρύλος χρειάζεται δύο καλούς παίκτες για κάθε θέση, έτσι ώστε, να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στον... αγωνιστικό μαραθώνιο που ξεκινάει τα τέλη Αυγούστου. Κάποτε, όταν ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τους Ζάχοβιτς και Ζιοβάνι, τόνιζαν πως όλοι οι καλοί χωράνε.

Τελικά, για πολλούς και διάφορους λόγους, το... γλυκό που είχε στο μυαλό του, τότε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν πέτυχε, καθώς ήταν δύο παίκτες που κάλυπταν σχεδόν την ίδια θέση. Το 2011 έχουν αλλάξει πολλά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Βάσκος ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με δύο παίκτες σχεδόν ίσης αξίας στην ίδια θέση. Είναι γεγονός πως ναι μεν θέλει ανταγωνισμό στις προπονήσεις, αλλά ποτέ δεν θα έπαιζε με τις λεπτές ισορροπίες σε μία ομάδα. Έτσι, θέλει μικρό και ευέλικτο ρόστερ με παίκτες που θα χωρίζονται σε πρώτης γραμμής και δεύτερης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, θέλει κάποιους εξαιρετικούς και κάποιους πολύ καλούς.

Χωράει, λοιπόν, ένας ακόμα πρώτης γραμμής ποδοσφαιριστής, όπως ο Φρανθίσκο Γέστε για να καλύψει είτε την αριστερή πτέρυγα είτε τον άξονα της μεσαίας γραμμής; Το ερώτημα αυτό σίγουρα θα απαντήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πως έχει η κατάσταση βάσει των όσων είδαμε την περασμένη περίοδο και δείχνουν κατά κάποιο τρόπο το... μπούσουλα που ακολουθεί ο Βάσκος τεχνικός.

Γιατί ο Ριέρα δεν βγαίνει από την ενδεκάδα

Ο Άλμπερτ Ριέρα εκτός από μεγάλος ποδοσφαιριστής θέλει και ειδική μεταχείριση. Το γεγονός ότι, την περσινή περίοδο ήταν υπόδειγμα επαγγελματία αποτελεί προσωπική επιτυχία του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τα... κουμπιά του συμπατριώτη του αριστερού χαφ και ένα απ' αυτά είναι η αγωνιστική εμπιστοσύνη που πρέπει να του δείχνουν συνέχεια με την χρησιμοποίηση του στο αρχικό σχήμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να παίζει ο Ισπανός, αντίθετα πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα. Παράλληλα, αποτελεί και μία τεράστια επένδυση που άπαντες πρέπει να στηρίξουν και αυτό το γνωρίζει καλά ο Βαλβέρδε. Επί τούτου, το ενδεχόμενο να αποκτηθεί κι άλλος παίκτης, όπως ο Γέστε για την θέση του είναι σχεδόν απίθανο.

Νταβίδ: ο αγαπημένος παίκτης κάθε προπονητή

Ο Γέστε έκτος από αριστερό χαφ, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και πίσω από τον επιθετικό. Με λίγα λόγια στην θέση του Νταβίδ Φουστέρ. Του ποδοσφαιριστή που έπαιξε περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο πέρυσι, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο 29χρονος άσος, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος βιρτουόζος της μπάλας στον πλανήτη, ωστόσο είναι ένα "μηχανάκι" που τρέχει ασταμάτητα, κάνοντας παραπάνω και από ότι του ζητάνε δουλειές μέσα στο γήπεδο. Το πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες ξεκινάει απ' αυτόν και ειδικά στα ματς ειδικών συνθηκών του Champions League πολύ δύσκολα δεν βρίσκεται εκτός ενδεκάδας.

Ο Γέστε από την πλευρά του, ναι μεν είναι καλύτερος ποιοτικά παίκτης, ωστόσο όπως οι περισσότεροι τεχνίτες δεν φημίζεται για την διάθεση του να μαρκάρει ψηλά. Ο καλός ο Γέστε (έχουμε γράψει για τα ερωτηματικά που υπάρχουν όσον αφορά την αγωνιστική του κατάσταση, μετά το πέρασμα του από το Ντουμπάι) είναι ο παίκτης, ο οποίος με μία ενέργεια του μπορεί να κρίνει ένα ματς υπέρ της ομάδας του, ωστόσο ο Βαλβέρδε δείχνει στα χρόνια παρουσίας του στον Θρύλο να ψηφίζει τα εργαλεία και όχι τους δαντελένιους ποδοσφαιριστές. Το αν θα αλλάξει κάτι θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες. Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον Γέστε να είναι κοντά στον Ολυμπιακό και το μόνο που απομένει είναι το... πράσινο φως από τον τεχνικό του Θρύλου.

www.redplanet.gr

«Μίλησε» στο τέλος (video)

«Μίλησε» στο τέλος (video)

09/07/2011
«Μίλησε» στο τέλος (video)
Πιο κοντά στην πρόκριση στην οκτάδα του Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής βρίσκεται το Περού.

Η ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν επικράτησε με 1-0 του νεανικού Μεξικού, χάρη στο γκολ του Γκερέρο στο 82’ και έφτασε στους τέσσερις βαθμούς και την κορυφή του τρίτου ομίλου, μαζί με τη Χιλή, μετά από δυο αγωνιστικές.

Αντίθετα, οι Μεξικανοί παρέμειναν χωρίς πόντο και, μοιραία, έμειναν εκτός συνέχειας.

Οι νικητές ήταν σαφώς ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα μέτριο πρώτο και με «καταιγισμό πυρών» και δυο δοκάρια του Βάργκας, έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Χιλή 4
Περού 4
Ουρουγουάη 2
Μεξικό 0


Το ματς:

Οι παίκτες του Σέρτζιο Μαρκαριάν ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο εξάλεπτο, δείχνοντας πως θα μπορούσαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους με τη μεγαλύτερη εμπειρία που διέθεταν κόντρα στους αντιπάλους τους. Όμως, όσο δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους στην περιοχή του Μίτσελ, άρχισαν να αγχώνονται και να μην έχουν «καθαρό» μυαλό, περιμένοντας τις εξάρσεις του Γκερέρο, που δεν είχε τον κατάλληλο και άξιο συμπαραστάτη στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Έτσι, ο Ντος Σάντος πήρε τις πρωτοβουλίες και ανέβασε τους Μεξικάνους, που έβλεπαν πως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λίμπμαν, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο 29’, όταν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Περού πρόλαβαν τον Ακουϊνο. Ο Ντος Σάντος συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους στην άμυνα του Περού, που σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει τους διαδρόμους από τα πλάγια, όμως η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά στον Γκερέρο για να απειλήσει. Έτσι, ήταν αναπόφευκτο το 0-0 στην ανάπαυλα.

Με εντελώς διαφορετική διάθεση μπήκαν οι Περουβιανοί στο δεύτερο ημίχρονο και άρχισαν να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Μίτσελ, με κορυφαίες την κεφαλιά μόλις άουτ του Γκερέρο και το σουτ του Βάργκας στο αριστερό δοκάρι στο 59’, με την άμυνα του Μεξικού να «πελαγοδρομεί» σε αυτό το διάστημα και να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά στις κατά κύματα επιθέσεις των αντιπάλων του, με τους «σομπρερίστας» να βρίσκονται πίσω από τη σέντρα. Σιγά σιγά φαινόταν, όμως, πως η κόπωση «βάραινε» τα πόδια των Περουβιανών, αφού άρχισαν να αναλώνονται σε περιττές ενέργειες και αψυχολόγητα σουτάκια έξω από την αντίπαλη περιοχή, που δεν ανησυχούσαν τον Μίτσελ. Έτσι, οι Μεξικανοί άρχισαν δειλά δειλά με κοντινές πασούλες να ξαναβγαίνουν μπροστά, περιμένοντας και τα λάθη των αντιπάλων τους, που ήταν πιο συχνά πλέον. Όμως, οι Περουβιανοί ξαναπήραν την πρωτοβουλία και είχαν και δεύτερο δοκάρι με το φάουλ του Βάργκας στο 73’ και φαινόταν ξανά πως ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν.

Τελικά, μετά από δυο χαμένες ευκαιρίες, ήρθε η «λύτρωση» για το Περού, όταν ο Γκερέρο από κανονική θέση στο κέντρο της μεγάλης περιοχής δέχτηκε την μπαλιά από τον Γκεβάρα και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους τυπικά γηπεδούχους στο 82'. Οι Μεξικανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν και οι Περουβιανοί πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.


Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΟΥ: Λίμπμαν, Ροντρίγκεθ, Ακασιέτε, Βίλτσες, Μπαλμπίν, Βάργκας, Γκερέρο, Κρουσάδο (76' Γκεβάρα), Λομπατόν (86' Μπαγιόν), Ανβίντσουλα (46' Γιοτούν), Καρμόνα

ΜΕΞΙΚΟ: Μίτσελ, Τσάβεζ, Μάρκεζ, Ντος Σάντος, Ακουϊνο (87' Πόνσε), Αραούχο, Ενρίκεζ, Ρεϊνόζο, Μίερ, Αγκιλάρ (46' Πατσέκο), Ρέγες



www.sport-fm.gr/

Για την τιμή των «μεγάλων»

Για την τιμή των «μεγάλων»

09/07/2011
Για την τιμή των «μεγάλων»
Το πρεστίζ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης καλείται να διασώσει η Βραζιλία στη σημερινή της αναμέτρηση με την Παραγουάη (22:00/Novasports1), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Βενεζουέλα κοντράρεται με τον Ισημερινό(00:30/Novasports1), με το νικητή να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης.


ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Μετά το «στείρο» 0-0 κόντρα στη Βενεζουέλα, στην πρεμιέρα της στο Κόπα Αμέρικα 2011, η Βραζιλία θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη που δεν υπολείπεται, τουλάχιστον, σε βαθμούς των αντιπάλων της στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μάνο Μενέσες κόντρα στην Παραγουάη ψάχνει το πρώτο τρίποντό της στη διοργάνωση, αν και η ισοπαλία δεν θα είναι καταδικαστική.

Ο τεχνικός της «σελεσάο» δεν προτίθεται να αλλάξει το βασικό σχήμα που χρησιμοποιεί, περιμένοντας ωστόσο από τους ποδοσφαιριστές του να «ξυπνήσουν» και να αποδώσουν ανάλογα με τις δυνατότητές του, αν και παίζουν με την πιο δυνατή από αντίπαλο, από τις υπόλοιπες του ομίλου. Η τετράδα των Νεϊμάρ, Ρομπίνιο, Πάτο και Γκάνσο θα τραβήξει και πάλι όλο το «κουπί» στην επίθεση, στην προσπάθειά της να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Παραγουανών.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η «αλμπιρόχα» στάθηκε πολύ άτυχη στον πρώτο της αγώνα, αφού παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη από τον Ισημερινό, έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ελισάγα, ο οποίος σταμάτησε όλες τις προσπάθειες των επιθετικών της. Ο Γκεράρδο Μαρτίνο θα βασιστεί για άλλη μια φορά στους Σάντα Κρους και Μπάριος, αλλά όχι και τον Βαλντές, ο οποίος για άλλη μία φορά δεν υπολογίζεται να ξεκινήσει βασικός.


Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία (Μάνο Μενέσες): Χούλιο Σέζαρ, Ντάνιελ Άλβες, Λούσιο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος, Λούκας, Ραμίρες, Γκάνσο, Ρομπίνιο, Νεϊμάρ, Πάτο

Παραγουάη (Γκεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Πίρις, Ντα Σίλβα, Βερόν, Τόρες, Μπαρέτο, Ορτιγκόσα, Ριβέρος, Εστιγκαρίμπια, Σάντα Κρους, Μπάριος

Διαιτητής: Βιλμάρ Ροντάν (Κολομβία)
Γήπεδο: Μάριο Αλμπέρο Κέμπες



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ

Με «ζωντανές τις ελπίδες της για να πάρει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση, η Βενεζουέλα βλέπει με άλλο μάτι τη διοργάνωση από τη στιγμή που κατάφερε να πάρει βαθμό κόντρα στη Βραζιλία και μάλιστα να μην δεχθεί γκολ. Ο Σέζαρ Φαρίας πολύ δύσκολα θα αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο του, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη αγωνιστική, αν και για να ελπίζει σε παρουσία στα προημιτελικά, θα πρέπει να πάρει το τρίποντο κόντρα στον Ισημερινό, με την Παραγουάη να περιμένει στην τρίτη αγωνιστική.

Παρόμοια, ίσως και πιο δύσκολη η αποστολή του Ισημερινού, αφού αν δεν κερδίσει τη σημερινή του αντίπαλο, θα πρέπει να κάνει ένα θαύμα κόντρα στη Βραζιλία, στον επόμενο αγώνα της. Οι …μικροί του Ρεϊνάλδο Ρουέδα αποδίδουν πολύ καλά στο 4-2-3-1 του προπονητή τους, ο οποίος περιμένει και κάτι παραπάνω από το μεγάλο του αστέρι, τον Αντόνιο Βαλένσια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Καϊσέδο και Μπενίτεθ θα είναι και πάλι τα στηρίγματά του στην επιθετική γραμμή του Ισημερινού, ενώ ο «κέρβερος» Ελισάγα προέρχεται από την καταπληκτική εμφάνισή της προηγούμενης αγωνιστικής.


Πιθανές ενδεκάδες:

Βενεζουέλα (Σέζαρ Φαρίας): Βέγκα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Περόσο, Σίσερο, Λουκένα, Γκονσάλες, Ρινκόν, Αράνγκο, Μίκου, Ροντόν

Ισημερινός (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Ελισάγα, Ρεάσκο, Εράσο, Αγιοβί, Καστίγιο, Νόμποα, Μέντες, Αρόγιο, Μπενίτες, Καϊσέδο

Διαιτητής: Βάλτερ Κουεσάδα (Κόστα Ρίκα)
Γήπεδο: Πάδρε Ερνέστο Μαρτεαρένα


Αναλυτικά ο Β’ Όμιλος

Παραγουάη 1(1)
Βραζιλία 1(1)
Ισημερινός 1(1)
Βενεζουέλα 1(1)
www.sport-fm.gr/

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κύριοι του ΟΠΑΠ, εξηγηθείτε...


Κύριοι του ΟΠΑΠ, εξηγηθείτε...

 08.07.2011 
Ποιο ματς του σημερινού κουπονιού άλλαξε η απόδοσή του στην ΟΠΑΠ ΑΕ, μόνο όσον αφορά στο τελικό σκορ της αναμέτρησης «4-2», και μετά από μερικές ώρες ήρθε… 4-2;
Κύριοι του ΟΠΑΠ, εξηγηθείτε...
Μία περίεργη υπόθεση για την οποία η ΟΠΑΠ Α.Ε οφείλει να μας δώσει εξηγήσεις έγινε στο κουπόνι της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2011.
Στο κουπόνι υπήρχε ένας αγώνας για το φινλανδικό πρωτάθλημα μεταξύ της Ελσίνκι και της Ίντερ Τούρκου.
Λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του ματς, η ΟΠΑΠ ΑΕ άλλαξε αισθητά την απόδοσή που έδινε στο τελικό σκορ 4-2 υπέρ των γηπεδούχων. Την έριξε στο 35,00, ενώ το συγκεκριμένο σκορ σε ανάλογης απόδοσης ματς δίνει απόδοση από 70,00 έως 80,00. Κι όμως, η ΟΠΑΠ ΑΕ άλλαξε την απόδοση ΜΟΝΟ σε αυτό το ματς και ΜΟΝΟ γι' αυτό το σκορ, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα!
Όπως σωστά φανταστήκατε, το ματς ήρθε εν τέλει 4-2 υπέρ των γηπεδούχων. Μάλιστα, έχει τη σημασία του να σας πούμε ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 4-0 και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το τελικό 4-2 στο 87’ με πέναλτι. Αυτομάτως προκύπτουν τεράστια ερωτήματα. Γιατί ο ΟΠΑΠ άλλαξε την απόδοση του συγκεκριμένου σκορ; Γνώριζε κάτι; Το πιο φυσιολογικό είναι να την άλλαξε, επειδή δέχτηκε αρκετά πονταρίσματα το συγκεκριμένο σκορ.
Ποιοι ήταν αυτοί που πήγαν και έπαιξαν μεγάλα ποσά στο 4-2 ενός φινλανδικού αγώνα, όμως; Και πόσα χρήματα παίχτηκαν σε αυτό το σκορ, ώστε να πέσει τόσο πολύ η απόδοσή του; Και αν κάποιοι πόνταραν τόσα πολλά λεφτά, γιατί το ματς δεν κλειδώθηκε;
Νομίζουμε ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, υπό την έννοια όχι της δική της εμπλοκής ασφαλώς, αλλά υπό την έννοια ότι πρέπει να μάθουμε τα πώς και τα γιατί πίσω από αυτήν την -αν μη τι άλλο πολύ περίεργη- ιστορία.
Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα θα «παίξει» και για Βιτόλο!

Τώρα θα «παίξει» και για Βιτόλο!
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ 8/7/2011
Ο Ολυμπιακός δεδομένα θέλει τον Σάντσες και κάνει ότι μπορεί για να βρει τη χρυσή τομή με την Βαλενσιέν. Η Γαλλική ομάδα από την πλευρά της έχει κρατήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις και απλά αναμένουμε το νικητή από αυτό το άτυπο μπραντεφέρ…

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό από τη Θεσσαλονίκη ότι ο Βίκτορ Βιτόλο θα μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ καθώς δεν δέχεται την μείωση αποδοχών που του προτείνει η διοίκηση του Δικεφάλου του Βορρά.

Να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός άσος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τους ερυθρόλευκους, αλλά ποτέ δεν έγινε επίσημη κρούση λόγω φυσικά και των «ισορροπιών» που υπάρχουν πάντα με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του.

Τα νέα δεδομένα όμως αλλάζουν κατά πολύ την υπόθεση, καθώς ο Βαλβέρδε τον ξέρει και τον θέλει τον ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή λοιπόν που η Βαλενσιέν δεν ρίχνει τις απαιτήσεις της για Σάντσες, δεν θα είναι διόλου παράξενο να κάνει ο Ολυμπιακός κίνηση απόκτησης του Βιτόλο.

Και ο παίκτης είναι γνωστός και δοκιμασμένος, ενώ και οικονομικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις…
www.rednews.gr

Θα πάρει σίγουρα και επιθετικό!

Θα πάρει σίγουρα και επιθετικό!
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ 8/7/2011
Ο Βαλβέρδε θα πάρει μαζί του στην Αυστρία αυτούς που όλοι περίμεναν και από όσα θα δει στην προετοιμασία στη συνέχεια θα «κόψει» τέσσερις με πέντε, ανάλογα και με τις προσθήκες που θα γίνουν στη συνέχεια.

Στον Ολυμπιακό για την ώρα λένε ότι με εξαίρεση την περίπτωση Σάντσες, θα περιμένουν τι θα πει ο Βαλβέρδε και αναλόγως ίσως κάνουν μία δύο ακόμη προσθήκες.

Πέραν των παραπάνω που προκύπτουν από τον επίσημο Ολυμπιακό, αυτό που θα πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους, είναι ότι με το ρόστερ που έχει τώρα στην διάθεσή του ο Βαλβέρδε είναι σχεδόν απίθανο να μην γίνει μία ακόμη προσθήκη στην επιθετική γραμμή.

Σαφώς υπάρχουν οι Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Σέρβος έχει πάρει μηνύματα ότι δεν θα παίζει όσο πέρυσι, συνεπώς οι λύσεις θα περιοριστούν κατά πολύ.

Σίγουρα δεν υπάρχει η πίεση χρόνου, αλλά οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που και ο ίδιος ο Βαλβέρδε θα ζητήσει έναν ακόμη φορ, πιθανότατα μετά το τέλος της προετοιμασίας.

www.rednews.gr

Οι 16 «εκλεκτοί» του Ζούρου

Οι 16 «εκλεκτοί» του Ζούρου

08/07/2011

Τους 16 παίκτες της προεπιλογής της Εθνικής Ανδρών, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, γνωστοποίησε αργά σήμερα το βράδυ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος.

Ο Ελληνας προπονητής συμπεριέλαβε στους παίκτες που θα αρχίσουν την προετοιμασία τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα του ΕΣΚΑΝ. Εκτός Εθνικής έμεινε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ενώ νέα πρόσωπα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι οι Σλούκας, Μάντζαρης και Μπράμος. Από τον Ολυμπιακό το παρών δίνουν οι Σπανούλης, Σλούκας, Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδης.

Αναλυτικά οι 16 «εκλεκτοί»:

Σπανούλης Βασίλης, Καλάθης Νικ, Ζήσης Νίκος, Σλούκας Κώστας, Μάντζαρης Βαγγέλης, Βασιλειάδης Κώστας, Μπράμος Μάικ, Περπέρογλου Στράτος, Παπανικολάου Κώστας, Μαυροκεφαλίδης Λουκάς, Φώτσης Αντώνης, Κουφός Κώστας, Σχορτσιανίτης Σοφοκλής, Καϊμακόγλου Κώστας, Βουγιούκας Ιαν, Μπουρούσης Γιάννης.
 
www.thrylos.gr/