ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Γκέκος: "Να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα"

Γκέκος: "Να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα"

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Μηνάς Γκέκος, τόνισε ότι θέλει οι παίκτες του να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, το μεσημέρι της Κυριακής (25/11, 13:00).
Δηλώσεις για το παιχνίδι Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, έκανε και ο γκαρντ των γηπεδούχων, Γιώργος Καλαϊτζής.
"Ξέρουμε πολύ καλά με ποιον παίζουμε. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης και έχει τελείως διαφορετικούς στόχους από μας", δήλωσε ο Γκέκος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και συμπλήρωσε:

"Είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας, να γεμίσει το γήπεδο και να απολαύσει ένα ωραίο παιχνίδι".

Καλαϊτζής: "Να παρακολουθήσει ο κόσμος ένα καλό ματς"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαϊτζής δήλωσε: "Η δική μας ομάδα θα πρέπει να χειριστεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά κέρδη. Εκ των πραγμάτων η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι θα είναι καλό για το φίλαθλο κοινό της Ρόδου να έρθει την ομάδα μας απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, που διανύει μία εξαιρετική περίοδο. Είναι ευκαιρία να μας συμπαρασταθούν και να παρακολουθήσουν ένα καλό παιχνίδι".


www.redplanet.gr/

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παυλάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παυλάκης

Ο Γιώργος Παυλάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών βυθίζοντας στο πένθος τόσο τους οικείους του, όσο και την οικογένειά του μπάσκετ.
Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παυλάκης ο οποίος είχε φορέσει στο παρελθόν την φανέλα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προδόθηκε από την καρδιά του, στον ύπνο του το Σάββατο (24/11), τις πρώτες πρωινές ώρες. Όταν η σύζυγός του πήγε να τον ξυπνήσει διαπίστωσε ότι κάτι άσχημο συνέβαινε και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Είχε γεννηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 1951) κι έπαιξε στην Ολυμπιάδα, τον Ολυμπιακό, τον Απόλλωνα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και του Αχαιού ΄47, προς το τέλος της μπασκετικής του καριέρας.

Αγαπούσε πολύ τα σπορ κι έκανε επίσης στίβο (τριπλούν), έπαιζε βόλεϊ, ενώ είχε ενασχόληση και μει άλλα αθλήματα. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από τον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

www.redplanet.gr/

«Μπορούμε να φύγουμε νικητές»

«Μπορούμε να φύγουμε νικητές» 

24/11/2012

«Μπορούμε να φύγουμε νικητές»
Αισιόδοξος πως Ολυμπιακός μπορεί να φύγει με το «διπλό» από την Τούμπα είναι ο Κώστας Μανωλάς.

Ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» πρόσθεσε πως σε περίπτωση νίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ομάδα του αποκτά πολύ σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, ενώ μίλησε και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μανωλάς στην κάμερα της Nova:


Κώστα, πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα όταν έχει προηγηθεί ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως ήταν αυτό με την Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν;

«Σίγουρα το παιχνίδι με την Σάλκε ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απ' ότι είδαμε, τρέξαμε πάρα πολύ σ' αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχει κόπωση, αλλά τώρα πηγαίνουμε στην Τούμπα με μόνο σκοπό να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα παλέψουμε. Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Αλλά πιστεύω αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, τότε θα φύγουμε νικητές».

Πριν προχωρήσουμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θεωρείς πως το Europa League είναι μία διοργάνωση στην οποία μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει όνειρα για διάκριση;

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε ως στόχο να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν το καταφέραμε. Και τώρα θα κοιτάξουμε στο Europa League να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ο Θεός θα δείξει».

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ν' αποκτήσει με νίκη ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο;

«Αν κερδίσεις αυτό το παιχνίδι, θα περνάς τον ΠΑΟΚ έντεκα βαθμούς. Σίγουρα θα αποκτήσεις ένα μεγάλο προβάδισμα, ώστε να συνεχίσεις στο πρωτάθλημα με περισσότερη άνεση. Και να κοιτάς και τα παιχνίδια του Europa League με περισσότερη άνεση. Το λέω αυτό για την κούραση».

Αλήθεια, αν η διαφορά αυξηθεί στους 11 βαθμούς απ' τον ΠΑΟΚ, μπορεί να υπερκαλυφθεί απ' τον βασικό σας αντίπαλό στο δρόμο προς τον τίτλο, στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Ποτέ δεν ξέρεις. Γι' αυτό πρέπει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Τι θα έλεγες αν σου ζητούσα ν' αναλύσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Δώνη, ο οποίος όπως έχουμε δει όπου έχει πάει οι ομάδες του παίζουν ποδόσφαιρο, με κάτω τη μπάλα. Έχει καλούς παίκτες με προσωπικότητες, όπως είναι ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης. Πολλοί παίκτες, δε χρειάζεται να τους αναφέρω. Εμείς, όμως, είμαστε καλύτερη ομάδα απ' τον ΠΑΟΚ. Θα πάμε στην Τούμπα για να κερδίσουμε. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Πώς σχολιάζεις το γεγονός πως θα παίξεις ξανά σε μία απ' τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος;

«Και στη Σάλκε καυτή έδρα ήταν, όπως και στην Άρσεναλ. Πάντα οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο και να τον κερδίσουν. Και η Τούμπα θα είναι «καυτή» έδρα. Αλλά δεν παίζει ο κόσμος μπάλα. Οι ομάδες παίζουν μπάλα. Και πιστεύω πως μέσα σ' αυτήν την «καυτή» έδρα θα βγούμε νικητές»

Και ένα προσωπικό ερώτημα. Εσύ αισθάνεσαι πως είσαι σε καλή κατάσταση; Ήσουν απ' τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στη Γερμανία. Αισθάνεσαι πως έχεις προσαρμοστεί καλά στην ομάδα;

«Πιστεύω πως έχω προσαρμοστεί. Με βοήθησαν όλα τα παιδιά εδώ για να προσαρμοστώ στην ομάδα. Όπως σας έχω αναφέρει απ' την αρχή, έχω στόχο να δουλεύω καθημερινά στις προπονήσεις για να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στους αγώνες, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου. Από 'κει και πέρα, σκοπός μου είναι να παίζω σε κάθε παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτερα. Στόχος μου είναι να μπορέσω να καθιερωθώ εδώ στον Ολυμπιακό, ώστε μετά από κάποια χρόνια να κάνω το βήμα παραπάνω».

Στόχος σου θα είναι και η Εθνική. Δεν είχες την ευκαιρία να παίξεις στο τελευταίο φιλικό.

«Δεν είχα την ευκαιρία. Ήμουν άτυχος σε αυτό το κομμάτι. Ήμουν τραυματίας. Αλλά πιστεύω πως αν συνεχίσω να παίζω καλό ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι θα έχω την ευκαιρία ν' αποδείξω ότι έχω μία θέση στην Εθνική ομάδα».

www.sport-fm.gr/

Το πρώτο ντέρμπι στον Ολυμπιακό

Το πρώτο ντέρμπι στον Ολυμπιακό 

24/11/2012

Το πρώτο ντέρμπι στον Ολυμπιακό
Οι Νέοι του Ολυμπιακού νίκησαν με σκορ 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ανέβηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος υποδομών με 25 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και με ωραίο σουτ του Βουτσιώτη (76’) και απευθείας φάουλ του Λεάντρο (86’) έφτασαν στο «τρίποντο».

Στο γήπεδο της Λητής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, οι Παναγιώτης Ποικιλίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, Γιώργος Τουρσουνίδης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Αμανατίδης και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Πέλκας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Κυριάκος Αλεξανδρίδης): Στρέζος, Αποστολόπουλος, Ποζατζίδης, Ιντζίδης, Χατζόπουλος, Κιόσε, Παναγιωτούδης, Δεμιρτζόγλου, Σαββίδης (46' Ταουσιάνης), Παπαδόπουλος (64' Ανδριόπουλος), Δεληγιαννίδης (64' Γεωργιάδης).

Ολυμπιακός (Μπερντ Στορκ): Χουτετσιώτης, Καραγκούνης, Δημακάκος, Σωτηράκος, Λεάντρο, Σιώπης Ε., Παιδάκης, Βουτσιώτης, Ιωαννίδης (62' Βέργος), Γκίνο (68' Παπαδόπουλος), Λίρας. 


www.sport-fm.gr/

O κόσμος... μίλησε!(video)

O κόσμος... μίλησε!(video)

24/11/2012

ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός; Δείτε τι απάντησε ο κόσμος στην κάμερα του woop.gr!
Το woop.gr για ακόμη μια φορά βγήκε στο δρόμο για να ρωτήσει την άποψη του φίλαθλου κοινού για το παιχνίδι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός που θα γίνει στην Τούμπα την Κυριακή στις 19:30...
Πήραμε τους δρόμους παγανιά... Πήγαμε σε λαϊκή αγορά, βρήκαμε "προπονηταράδες", τρελούς και φανατικούς οπαδούς... Βρεθήκαμε ανάμεσα σε ψάρια, λαχανικά και φρούτα, μπας και πάρουμε καμιά λογική απάντηση για το παιχνίδι... Περάσαμε και από Τ.Ε.Ι. για να πάρουμε και μία δεύτερη γνώμη!
Εντάξει, εντάξει... Θα σας πούμε την αλήθεια.
Η αλήθεια είναι πως πήγαμε μήπως και δούμε καμιά φοιτητριούλα, να τσεπώσουμε κανένα τηλέφωνάκι, αλλά... τζίφος! Όλες οι πόρτες κλειστές!
Εν τέλει καταλήξαμε σε προποτζίδικο! Βρήκαμε μεγάλους bookers, ανθρώπους που βλέπουν μπροστά και άλλους οι οποίοι μας ανέλυσαν τα μυστικά του... πονταρίσματος!
ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός τελικά; Απάντηση ολοκληρωμένη δεν πήραμε. Οι απόψεις μοιρασμένες! Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νικητής του ντέρμπι, όμως αυτό το γκάλοπ είχε νικητή! Και αυτός δεν ήταν άλλος από το γέλιο...!
Δείτε το video με το γκάλοπ του woop.gr

www.woop.gr/

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

24/11/2012

Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα στην 12η αγωνιστικη της Super League












ALEX WEB RADIO/TV

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου 

24/11/2012 

Ενημερωθείτε για τις live αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις για να ξέρετε τι σας γίνεται...


Superleague
17.15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (novasports1/1HD)
17.15 Ατρόμητος-Ξάνθη (novasports2/2HD)
19.30 ΑΕΚ-Λεβαδειακός (novasports2/2HD)
Basketleague
17.00 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (ΕΤ1)
19.00 Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΤ3)
Premier League
14.45 Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρόμιτς (novasports1/1HD)
19.30 Άστον Βίλα-Άρσεναλ (novasports1/1HD)
Bundesliga
16.30 Μπάγερν-Ανόβερο (OTE Sport2)
16.30 Μάιντς-Ντόρτμουντ (OTE Sport1)
Primera Division
19.00 Βαγιαδολίδ-Γρανάδα (OTE Sport1)
21.00 Μάλαγα-Βαλένθια (OTE Sport1/HD)
23.00 Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (OTE Sport1/HD)
Formula 1 (Βραζιλία)
14.50 Ελεύθερα δοκιμαστικά (OTE Sport3/HD)
17.50 Κατατακτήριες δοκιμές (OTE Sport3/HD)
--
14.00 Bundesliga 2: Φρανκφούρτη 1899-Καϊζερσλάουτερν (OTE Sport2)
16.30 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (ΕΤ3 & ΕΡΤ HD)
17.00 Volleyleague: Άρης-Λαμία (novasports4)
21.45 Serie A: Παλέρμο-Κατάνια (OTE Sport2)
22.30 Πορτογαλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Liga ZON Sagres: Μπενφίκα-Ολαένσε (novasports2/2HD)
02.00 ΝΒΑ: Ατλάντα Χοκς-Λ.Α. Κλίπερς (OTE SportHD)

ALEX WEB RADIO/TV

ΕΠΟ : Εκτός ΚΕΔ ο Κύρος Βασσάρας

ΕΠΟ : Εκτός ΚΕΔ ο Κύρος Βασσάρας

24/11/2012
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή κατά την διάρκεια του συμβουλίου της ΕΠΟ η νέα στελέχωση των Επιτροπών. Εκτός ΚΕΔ όπως ήταν αναμενόμενο ο Κύρος Βασσάρας. Διαβάστε όλες τις αποφάσεις
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, όπου έγινε και η νέα στελέχωση των Επιτροπών.
Όπως ήταν αναμενόμενο εκτός ΚΕΔ έμεινε ο Κύρος Βασσάρας και στην θέση του προάχθηκε ο Μπριάκος. Παράλληλα όπως αποφασίστηκε το φιλικό ματς της Εθνικής με την Ελβετία θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου στο γήπεδο "Καραΐσκάκη".
Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΠΟ:
"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις.
Να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10.00, έκτακτη γενική συνέλευση των Ενώσεων μελών της.
Προχώρησε στη στελέχωση των καταστατικών της επιτροπών της ΕΠΟ ως εξής:
ΚΕΔ
Πρόεδρος:  Γ. Καραμελίδης
Αν/της Πρόεδρος:  Αθ. Μπριάκος
Μέλη:  Γ. Δούρος, Δ. Καλύβας, Ιωαν. Τσαχειλίδης
Ασφάλειας- Βίας
Πρόεδρος:  Νικ. Προύντζος
Αν/της Πρόεδρος: Αθ. Μπουτζιώλης
Mέλη: Παν. Καρράς
Συνεργάτες:  Κ. Ζωντανός,  Χαρ. Κλαυδιανός
Νομικών Θεμάτων
Πρόεδρος: Ν. Ανασόπουλος
Αν/της Πρόεδρος: Μιχ. Τσιχριτζής
Μέλη: Κ. Μεϊμάρης, Θ. Κουρίδης, Δ. Σιώτος
Κυπέλλου
Πρόεδρος: Ν. Προύντζος
Αν/της Πρόεδρος: Αθ. Μπουτζιώλης
Μέλος: Μιχ. Τσιχριτζής
Οικονομική
Πρόεδρος: Γ. Γκιρτζίκης
Αν/της Πρόεδρος: Αθ. Μπουτζιώλης
Μέλος: Αθ. Τρομπούκης
Συνεργάτες:  Παν. Αντωνόπουλος , Ιωαν. Δεσύλλας,  Κ. Χολέβας
Προμηθειών
Πρόεδρος: Γ. Γκιρτζίκης
Μέλη: Γ. Καραμελίδης,  Ευ. Τοπολιάτης
Τεχνική
Πρόεδρος: Α. Βούλγαρης
Αν/της Πρόεδρος: Ν. Ανασόπουλος
Μέλη: Κ. Γκίτσιος, Δ. Γαβριηλίδης, Ευ. Τοπολιάτης
Υγειονομική
Πρόεδρος: Ι. Οικονομίδης
Μέλη: Γ. Βούρβαχης,  Λ. Μαλιούφας
Κεντρική Επιτροπή Στατιστικής Γηπέδων
Πρόεδρος: Κ. Γκίτσιος
Αν/της Πρόεδρος: Ι. Παππάς
Μέλη: Ιωαν. Σιγάλας,  Παντ. Χατζημαρινάκης
Συνεργάτης ( για θέματα γηπέδων): Ιωαν.  Φιλίππου
ΜΜΕ- Δημοσίων Σχέσεων:
Πρόεδρος: Ι. Παπακωνσταντίνου
Μέλη: Στυλ. Μπρατσόλης, Ιωάν.  Παναγιωτίδης, Αγγ. Νικόπουλος, Ιορδ. Ακασιάδης
Διεθνών Σχέσεων
Πρόεδρος:  Ιωαν. Οικονομίδης
Μέλη: Γ. Βούρβαχης,  Ευ. Μαζαράκης
Διαμεσολαβητών
Πρόεδρος: Γ. Βούρβαχης
Αν/της Πρόεδρος: Αν. Προβατάς
Μέλη: Χ. Παπαθανασίου, Θ. Κουρίδης, Εκπρόσωπος ΠΣΑΠ
Διεθνούς Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου
Πρόεδρος; Ν. Ανασόπουλος
Μέλη: Γ. Παπατζίμας, Θ. Παπουτσάκης, Αλκιβ. Νουσηκύρου
Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου
Πρόεδρος; Ν. Ανασόπουλος
Μέλη: Π. Δημητρίου, Μιχ. Τζανόπουλος, Ευ. Τοπολιάτης,  Ν. Βακάλης
Δ' Εθνικής
Πρόεδρος: Μιχ. Τζανόπουλος
Αν/της Πρόεδρος: Στ. Μπρατσόλης
Μέλος: Δ. Κουτρουμάνος
Μικτών Ομάδων Ενώσεων
Πρόεδρος: Παν. Δημητρίου
Αν/της Πρόεδρος: Στ. Ψαρόπουλος
Μέλη: Ι. Αποστολόπουλος, Α. Παπαπετρίδης, Χρ. Μελισσάς
Εκπαιδευτικού Συμβουλίου
Πρόεδρος: Κ. Γκίτσιος
Μέλη: Α. Μπατάκης, Κ. Τσάνας, Π. Αντωνίου, Ευ. Πρόκος
Σχολών Προπονητών
Πρόεδρος: Δ. Γαβριηλίδης
Μέλη: Α. Μπατάκης, Κ. Τσάνας, Π. Αντωνίου, Α. Προβατάς
Ποδοσφαίρου Γυναικών
Πρόεδρος:  Ν. Προύντζος
Αν/της Πρόεδρος; Κ. Μαρίνος
Μέλος: Γ. Σταράκης
Συνεργάτης: Σταύρος Χατζηδημητρίου
Ειδικών Μορφών Ποδοσφαίρου
Πρόεδρος: Ευαγ. Μαζαράκης
Μέλη:  Κ. Μαρινάκης, Χριστοφ. Τερζίδης
Συνεργάτες: Ιωαν. Δεσύλλας, Κ. Ανατολίτης
Ενέκρινε στο σύνολό της την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, η οποία πρότεινε:
Τη διεξαγωγή των ακόλουθων φιλικών αγώνων των Εθνικών ομάδών:
Εθνική Ανδρών: Ελλάδα – Ελβετία στις 6/2/2013 στο γήπεδο Καραϊσκάκη
Εθνική Ελπίδων: Ελλάδα – Σκοτία στις 6/2/2013 στην Κόρινθο
Εθνική Νέων: Ελλάδα – Βέλγιο στις 6/2/2013 στην Αθήνα
Εθνική Νέων: Καλαμάτα-Εθνική Νέων στις 12/12/2013 στην Καλαμάτα για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Εθνική Γυναικών: Ελλάδα – Ουαλία στις 15/1/2013 στην Αθήνα
Εθνική Κορασίδων: Στην Εύβοια θα φιλοξενηθεί την Ανοιξη του 2013 το 1ο πιλοτικό τουρνουά της UEFA για κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων κάτω των 16 ετών, τη διοργάνωση του οποίου ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην ΕΠΟ. 
Τη σύναψη συνεργασίας με τους παρακάτω προπονητές, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των περιφερειών:
1η περιφέρεια: Βασίλος Μουρατίδης
2η περιφέρεια: Πέτρος Πασσαλής
3η περιφέρεια: Νικόλαος Βασιλείου
4η περιφέρεια: Χρήστος Χασιώτης
5η περιφέρεια: Σωτήριος Ζαβογιάννης
6η περιφέρεια: Γεώργιος Φαμέλης
7η περιφέρεια: Σπυρίδων Λιβαθηνός
8η περιφέρεια: Βασίλειος Νταλαπέρας
9η περιφέρεια: Πολύβιος Χατζόπουλος
10η περιφέρεια: Δημοσθένης Κάβουρας
11η περιφέρεια: Ευάγγελος Πρόκος
Την ανανέωση, για ακόμη έναν χρόνο, των συμβάσεων με τους προπονητές Στέφανο Σοϊλεμέ (Εθνικές Ομάδες Σάλας και Άμμου) και Θεόδωρο Ελευθεριάδη (Εθνική Ομάδα Κ-15)".

ALEX WEB RADIO/TV

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης

24/11/2012

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης από τη νέα περίοδο με δύο ομίλους στην Β' Εθνική και έξι ομίλους στην ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική. Την Πέμπτη το τελικό ραντεβού Ιωαννίδη-ΕΠΟ. Διαβάστε τι αλλαγές θα γίνουν
σέντρα μπάλα
Ένα νέο Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχει η χώρα μας από τη νέα σεζόν, κάτι το οποίο αναμένεται να επισημοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη (22/11) στην συνάντηση που θα έχουν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Σε αυτό τον νέο χάρτη του ποδοσφαίρου θα υπάρχει η Super League με 18 πλέον ομάδες, η Β' Εθνική (ή Football League) με δύο ομίλους και η ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική ('ή Football League2-Περιφερειακό) με έξι ομίλους.
Ας δούμε όμως τι αλλαγές θα γίνουν. Αρχικά στην Super League, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα προβιβαστούν από την Football League (Β' Εθνική) τέσσερις ομάδες, ώστε η νέα περίοδος να βρει ένα πρωτάθλημα 18 συλλόγων.
Η Football League (Β' Εθνική) θα αλλάξει μορφή και πλέον θα έχει δύο ομίλους με σύνολο 28 ομάδες (14 και 14 σε κάθε όμιλο).
Για να γίνει αυτό από τις 21 που είναι τώρα στην κατηγορία, θα ανέβουν οι τέσσερις στην Super League, θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι και από την Football League 2 θα ανέβουν έντεκα ομάδες, συν τις δύο που θα υποβιβαστούν από την Super League.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο όμιλοι θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε ώστε να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων.
Σε ότι αφορά την Football League 2 (Γ' Εθνική) και το Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ' Εθνική) θα γίνει ενοποίηση και θα υπάρχουν έξι όμιλοι των 16 ομάδων ο καθένας.
Από τους νυν ομίλους της Δ' Εθνικής θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα συλλόγους και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 συλλόγους, ενώ από τις ΕΠΣ θα προβιβαστούν 14 ομάδες, συν τις ομάδες της Football League 2.
Πλέον το μόνο που απομένει είναι να γίνει το τελικό ραντεβού της ΕΠΟ με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ώστε και επίσημα να αλλάξει ο χάρτης από τη νέα περίοδο.

www.sport24.gr/

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

 Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

24/11/2012

Το μεγάλο ντέρμπι στην Ευρώπη αυτό το διήμερο είναι φυσικά το Μίλαν - Γιουβέντους, ενώ ντεμπούτο στον πάγκο της Τσέλσι κάνει ο Μπενίτεθ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου...
Η Μίλαν φιλοξενεί την Γιουβέντους το βράδυ της Κυριακής, στην κορυφαία αναμέτρηση στην Ευρώπη αυτό το διήμερο.
Το ντέρμπι αυτό φαντάζει η τελευταία ευκαιρία για τους "ροσονέρι" να αποκτήσουν ξανά έστω κάποιες λίγες ελπίδες για τίτλο.
Θυμίζουμε πως πέρσι σε αυτό ματς είχε κριθεί το τίτλος, όταν δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Μουντάρι και η Γιουβέντους έφυγε την ισοπαλία από το Μιλάνο...
Ντεμπούτο Μπενίτεθ με Σίτι
Ο Ράφα Μπενίτεθ αντικατέστησε τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της Τσέλσι και κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Στάμφορντ Μπριτζ".
 Το πρόγραμμα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων:

Premier League - 13η αγωνιστική


Σάββατο
Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ (14:45)
Έβερτον - Νόριτς (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΚΠΡ
Στόουκ - Φούλαμ
Γουίγκαν - Ρέντινγκ
Άστον Βίλα - Άρσεναλ (19:30)
Κυριακή
Σουόνσι - Λίβερπουλ (15:30)
Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ (17:00)
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ - Γουέστ Χαμ


Serie A - 14η αγωνιστική


Σάββατο
Παλέρμο - Κατάνια (21:45)
Κυριακή
Αταλάντα - Τζένοα (16:00)
Κιέβο - Σιένα
Πεσκάρα - Ρόμα
Σαμπντόρια - Μπολόνια
Τορίνο - Φιορεντίνα
Μίλαν - Γιουβέντους (21:45)
Δευτέρα
Κάλιαρι - Νάπολι (20:00)
Πάρμα - Ίντερ (21:45)
Τρίτη
Λάτσιο - Ουντινέζε (21:45)


Primera Division - 13η αγωνιστική


Παρασκευή
Σοθιεδάδ - Οσασούνα (22:30)
Σάββατο
Ράγιο Βαγιεκάνο - Μαγιόρκα (17:00)
Βαγιαδολίδ - Γρανάδα (19:00)
Μάλαγα - Βαλένθια (21:00)
Μπέτις - Ρεάλ (23:00)
Κυριακή
Εσπανιόλ - Χετάφε (13:00)
Μπιλμπάο - Ντεπορτίβο (18:00)
Ατλέτικο - Σεβίλλη (20:00)
Λεβάντε - Μπαρτσελόνα (22:00)
Δευτέρα
Σαραγόσα - Θέλτα (22:00)


Bundesliga - 13η αγωνιστική


Παρασκευή
Φορτούνα Ντίσελντορφ - Αμβούργο (21:30)
Σάββατο
Μπάγερν - Ανόβερο (16:30)
Σάλκε - Φρανκφούρτη
Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ
Μάιντς - Ντόρτμουντ
Γκρόιτερ Φιρτ - Νυρεμβέργη
Κυριακή
Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη (16:30)
Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν (18:30)
Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ


Ligue 1 - 14η αγωνιστική


Παρασκευή
Σεντ-Ετιέν - Βαλανσιέν (21:45)
Σάββατο
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τρουά (18:00)
Νανσί - Αζαξιό (21:00)
Σοσό - Νις
Μπαστιά - Λοριάν
Ρεμς - Μπρεστ
Ρεν - Εβιάν
Κυριακή
Μονπελιέ - Μπορντό (15:00)
Τουλούζ - Λιόν (18:00)
Μαρσέιγ - Λιλ (22:00)


Primeira Liga - 10η αγωνιστική


Παρασκευή
Μπέιρα-Μαρ - Γκιμαράες (22:15)
Σάββατο
Μπενφίκα - Ολιανένσε (22:30)
Κυριακή
Σετούμπαλ - Ρίο Άβε (18:00)
Νασιονάλ - Εστορίλ
Ακαντέμικα - Ζιλ Βισέντε (20:00)
Μπράγκα - Πόρτο (22:15)
Δευτέρα
Μορεϊρένσε - Σπόρτινγκ (22:15)
Τρίτη
Πάσος Φερέιρα - Μαρίτιμο (22:15)


Eredivisie - 14η αγωνιστική


Παρασκευή
Μπρέντα - Ντεν Χάαχ (21:00)
Σάββατο
Νάιμεχεν - Ουτρέχτη (19:45)
Βάαλβαϊκ - Χρόνινχεν (20:45)
Φένλο - Χέρενφεν
Βίλεμ - Χεράκλες (21:45)
Κυριακή
Ρόντα - Άγιαξ (13:30)
Αϊντχόφεν - Φιτέσε (15:30)
Άλκμααρ - Φέγενοορντ
Τβέντε - Τσβόλε (17:30)


SüperLig - 13η αγωνιστική


Παρασκευή
Μερσίν - Καράμπιουκσπορ (20:00)
Μπεσικτάς - Μπελεντίγεσπορ
Σάββατο
Κασίμπασα - Όρντουσπορ (16:00)
Μπούρσασπορ - Αντάλιασπορ (19:00)
Ελάζιγκσπορ - Γαλατάσαράι
Κυριακή
Γκαζιάντεπσπορ - Ιστανμπούλ (16:00)
Σίβασπορ - Κάισερισπορ (19:00)
Φενέρμπαχτσε - Γκεντσλέρμπιρλιγί
Δευτέρα
Τράμπζονσπορ - Εσκίσεχιρσπορ (20:00)


Jupiler League - 17η αγωνιστική


Παρασκευή
Σταντάρ Λιέγης - Λιρς (21:30)
Σάββατο
Μπίρσχοτ - Άντερλεχτ (19:00)
Γάνδη - Ζούλτε-Βάρεχεμ (21:00)
Κόρτραϊκ - Σερκλ Μπριζ
Μέχελεν - Βάασλαντ-Μπέβερεν
Μονς - Λόκερεν
Κυριακή
Μπριζ - Σαρλερουά (19:00)
Γκενκ - Λόιβεν (21:30)


Scottish Premier League - 15η αγωνιστική


Σάββατο
Μάδεργουελ - Χαρτς (14:45)
Σέλτικ - Ινβερνές (17:00)
Χιμπέρνιαν - Αμπερντίν
Κιλμάρνοκ - Σεντ Τζόνστοουν
Ρος Κάουντι - Νταντί Γιουνάιτεντ
Σεντ Μίρεν - Νταντί


Κύπρος - 11η αγωνιστική


Σάββατο
Εθνικός - ΕΝΠ (17:00)
Ομόνοια - ΑΕΠ (18:00)
ΑΕΚ - Ανόρθωση
Κυριακή
Αγία Νάπα - Δόξα (17:00)
Ολυμπιακός - Απόλλων (18:00)
Νέα Σαλαμίνα - Αλκή
Δευτέρα
ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ (19:00)


ALEX WEB RADIO/TV

Τα αποτελεσματα του Europa League (videos)

 Τα αποτελεσματα του Europa League (videos)

24/11/2012


Η Λάτσιο έμεινε στο 0-0 με την Τότεναμ και εξασφάλισε την πρόκριση, ενώ οι «σπερς» θα παίξουν τελικό με τον Παναθηναϊκό στο Λονδίνο. 
Λάτσιο και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στην Ρώμη, κάτι που σημαίνει πως οι Ιταλοί εξασφάλισαν την πρόκριση στους «32″ του Europa League.
Για να τους ακολουθήσουν οι «σπερς» θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική απλά να μην χάσουν από τον Παναθηναϊκό στο Λονδίνο, αλλιώς με «διπλό» το «τριφύλλι» θα πάρει αυτό την πρόκριση.
Η Ρουμπίν Καζάν νίκησε με 3-0 την Ίντερ και απλά εξασφάλισε την κορυφή του 8ου ομίλου, καθώς αμφότερες είχαν πάρει την πρόκριση.
Την πρόκριση πήρε και η Γκενκ με το «διπλό» στην Ουγγαρία επί της Βίντεοτον, αλλά η Λεβάντε νικώντας με 3-1 στην Σουηδία την Χέλσινγκμποργκ.
1ος όμιλος  
Ανζί – Ουντινέζε 2-0 (72′ Σαμπά, 75′ Ετο’ό)

Anzhi Makhachkala 2 - 0 Udinese από dtthanhnha

Λίβερπουλ – Γιουνγκ Μπόις 2-2 (33′ Σέλβεϊ, 72′ Τζο Κόουλ / 52′ Μπομπαντίγια, 88′ Σβέροτιτς)

2ος όμιλος
Ατλέτικο – Χαποέλ Τελ-Αβίβ 1-0 (7′ Ραούλ Γκαρθία)


Ακαντέμικα – Βικτόρια Πλζεν 1-1 (88′ πέν. Εντίνιο / 57′ Χόρβατ)

3ος όμιλος
Γκλάντμπαχ – ΑΕΛ 1-0 (79′ Ντε Καμάργκο)


Μαρσέιγ – Φενέρμπαχτσε 0-1 (40′ Μπεκίρ Ιρτεγκιούν)

4ος όμιλος
Νιούκαστλ – Μαρίτιμο 1-1 (23′ Μαρβό / 79′ Φιντέλις)


Μπριζ – Μπορντό 1-2 (86′ Λεστιέν / 3′ και 40′ Ζουσιέ)

5ος όμιλος
Στεάουα – Στουτγκάρδη 1-5 (83′ Κοστέα / 5′ Ταστσί, 18′ Χάρνικ, 23′ Σακάι, 31′ και 55′ Οκαζάκι)


Μόλντε – Κοπεγχάγη 1-2 (61′ Τσίμα / 21′ πέν. Σέζαρ Σαντίν, 75′ Γκίσλασον)

6ος όμιλος
Αϊντχόφεν – Ντνίπρο 1-2 (18′ Βαϊνάλντουμ / 24′ Σελέζνιοβ, 74′ Κονοπλιάνκα)


ΑΪΚ – Νάπολι 1-2 (35′ Ντάνιελσον / 20′ Ντζεμαϊλί, 94′ πέν. Καβάνι)

7ος όμιλος
Βασιλεία – Σπόρτινγκ 3-0 (22′ Σερ, 67′ Στόκερ, 70′ Νταβίντ Ντεγκέν)

 Βίντεοτον – Γκενκ 0-1 (19′ Μπαρντά)

8ος όμιλος
Ρουμπίν Καζάν – Ίντερ 3-0 (2′ Καραντενίζ, 86′ καιν 92′ Ροντόν)


Νέφτσι – Παρτίζαν 1-1 (10′ Φλαβίνιο / 67′ Μίτροβιτς)

FK Neftchi 1 - 1 Partizan Belgrad από dtthanhnha
9ος όμιλος
Σπάρτα Πράγας – Λιόν 1-1 (53′ Χούσμπαουερ / 46′ Μπενζιά)


Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα – Μπιλμπάο (ΑΝΑΒΟΛΗ)

10ος όμιλος
Παναθηναϊκός – Μάριμπορ 1-0 (67′ πέν. Βιτόλο)


Λάτσιο – Τότεναμ 0-0

11ος όμιλος
Ρόζενμποργκ – Ραπίντ 3-2 (28′ Τσιμπουίκε, 76′ Ελιονουσί, 79′ Πρίτσα / 53′ Σράμελ, 66′ Μπόιντ)


Μεταλίστ – Λεβερκούζεν 2-0 (46′ Κριστιάλδο, 85′ Κλέιτον Σαβιέρ)

12ος όμιλος
Χέλσινγκμποργκ – Λεβάντε 1-3 (89′ Σόρουμ / 8′ Άνχελ, 37′ Παπακουλί, 81′ Ιμπόρα)


Ανόβερο – Τβέντε 0-0





 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


1ος όμιλος
ΑΝΖΙ: Γκαμπούλοβ, Λογκασόβ, Σαμπά (87' Λαχιγιάλοβ), Ζοάο Κάρλος, Ταγκιρμπέκοβ, Σάτοβ, Ζουσιλέι, Μπουσουφά, Καρσελά-Γκονσάλες (68' Λασινά Τραόρέ), Ζιρκόβ, Ετο'ό.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (3-5-2): Μπρκιτς, Ερτό, Ντανίλο, Ντομίτσι, Ουίλιανς, Φαραόνι (57' Μπάστα) (76' Ρανεζί), Αρμέρο (71' Πασκουάλε), Αγκιέμανγκ-Μπάντου, Ρομπέρτο Περέιρα, Ντι Νατάλε, Φαμπρίνι.
*κόκκινη 80' Ουίλιανς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γουίζντομ (31' Τζέραρντ), Σκρτελ, Κάραγκερ, Ντάουνινγκ, Νουρί Σαχίν, Σούσο (61' Λουίς Σουάρες), Χέντερσον, Τζο Κόουλ (61' Σούσο), Ασαϊντί, Σέλβεϊ.
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Βέλφλι, Σούτερ, Νεφ, Βέσκοβατς (23' Όγιαλα), Λέτσακς, Ζβέροτιτς, Φάρνερουντ, Σνόιβλι (82' Βίκτιεβιεζ), Σάρατε, Νουτσόλο (77' Μίκαελ Φράι), Μπομπαντίγια.

2ος όμιλος
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ασένχο, Σίλβιο, Πουλίδο, Κάτα Ντίας, Θίσμα, Μάριο Σουάρεθ, Εμρέ Μπελόζογλου, Κριστιάν Ροντρίγκες (87' Πέδρο Μαρτίν), Αντριάν Λόπεθ, Ραούλ Γκαρθία, Ντιέγκο Κόστα (58' Κόκε).
ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ (5-4-1): Απουλά Εντέλ, Πάντσιλ, Σούσαν, Χαϊμόβιτς, Πέτκοβιτς, Ντάνιν, Μάμαν, Γκορντάνα (77' Μαρί), Βερμούτ (62' Τουάμα), Ταλ Μπεν Χαΐμ ΙΙ, Νταμάρι.

ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ: Ρικάρντο, Ζοάο Ντίας, Ζοάο Ρεάλ, Φλάβιο, Ρέινερ, Κεϊτά, Κλέιτον, Όγκου (70' Σαλίμ Σισέ), Μαρίνιο, Ουίλσον Εντουάρντο (81' Αφόνσο), Εντίνιο.
ΠΛΖΕΝ: Κοζάτσικ, Ρέζνικ, Προχάζκα, Τσιζόβσκι, Λιμπέρσκι, Χόρβατ, Νταρίντα, Ντούρις (73' Ζέμαν), Στίπεκ (73' Ζέμαν), Χόρα (89' Σεβίνσκι), Μπάκος.

3ος όμιλος
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Στραντσλ, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Βεντ, Νόρντβαϊτ, Μαρξ (72' Γκρανίτ Τζάκα), Ρινγκ (63' Μλάπα), Αράνγκο, Χέρμαν, Χάνκε (74' Ντε Καμάργκο).
ΑΕΛ: Ντεγκρά, Μάρκο Αϊρόσα, Πάρπας (70' Ντίκσον), Ντόσα Ζούνιορ, Καρλίτος, Ντεντέ, Λουσιάνο, Νικολάου, Ρουί Μιγκέλ (85' Μιχάλης Κωνσταντίνου), Εντμάρ Σίλβα, Ορλάντο Σα.
*κόκκινη 76' Λουσιάνο Μπεμπέ

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αμπνταλά, Φανί, Λούκας Μέντες, Μορέλ, Αμπντουλά, Μπάρτον (86' Ζομπεγιό), Αμαλφιτανό, Ρασπεντινό (70' Μπενουά Σεϊρού), Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μπεκίρ Ιρτεγκιούν, Γιόμπο, Χασάν-Αλί Καλντιρίμ, Ραούλ Μεϊρέλες, Μεχμέτ Τοπάλ, Κρίστιαν Μπαρόνι (89' Σελτσούκ Σαχίν), Κάιτ, Τσανέρ Ερκίν (85' Στοχ), Μουσά Σο (80' Μεχμέτ Τοπούζ).

4ος όμιλος
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Σίμπσον, Στίβεν Τέιλορ, Κολοτσίνι, Σαντόν, Μπιγκιριμανα, Ανίτα, Μαρβό, Σάμι Αμεόμπι (77' Αμπίντ), Μπεν Αρφά (40' Ντεμπά Μπα), Παπίς Σισέ (51' Αμαλφιτανό).
ΜΑΡΙΤΙΜΟ: Σαλέν, Ζοάο Ντιόγκο, Ρομπέρζ, Μάρσιο Ροζάριο, Ρούμπεν Φερέιρα, Ραφαέλ Μιράντα, Ζοάο Λουίζ, Νταβίντ Σιμάο (73' Ρούμπεν Μπρίγκιντο), Ντανίλο Ντίας, Σαμί, Αντίλσον (59' Φιντέλις).

ΜΠΡΙΖ: Κούγιοβιτς, Άλμεμπακ (46' Μπλοντέλ), Τζόρντι Φιγκέιρας, Μπούισε, Ντονκ, Γιόργκενσεν, Οτζότζα-Οφόε, Ρεφαέλοβ (46' Βλέμινκξ), Λεστιέν, Μπάκα (46' Μπλοντέλ).
ΜΠΟΡΝΤΟ (3-5-2): Καρασό, Σανέ, Ενρίκε, Πλανούς, Ν'Γκουεμό, Πλάζιλ (79' Μπεν Καλφαλά), Τρεμουλινάς, Μαριάνο, Σερτίκ, Ζουσιέ (74' Μπεγιόν), Μορίς-Μπελέ (46' Ντιαμπατέ).

5ος όμιλος
ΣΤΕΑΟΥΑ (3-4-3): Ταταρουσάνου, Σουκάλα, Κίρικες, Γκάρντος (32' Κοστέα), Μπουρτσεάνου, Πιντίλι (58' Πρεπελίτα), Κιπτσίου, Λατοβλέβιτσι, Αντιάν Πόπα, Τανάσε, Ρουσέσκου.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Ούλραϊχ, Σακάι (70' Ρέντιγκερ), Ταστσί, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Μολινάρο, Κβιστ, Κουζμάνοβιτς, Χάρνικ (61' Ιμπραϊμά Τραορέ), Οκαζάκι, Γκέντνερ (46' Χάιναλ), Ιμπίσεβιτς.

ΜΟΛΝΤΕ: Πέτερσεν, Λίνες, Βάτσχαουγκ, Φόρεν, Ρίνταροϊ, Έικρεμ (84' Ανγκάν), Χέσταντ (46' Χουσαΐν), Γκατ, Μόστρεμ, Μπέργκετ (54' Ντιούφ), Τσίμα.
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Κρίστενσεν, Γιάκομπσεν, Σίγκουρντσον, Στάντσγκααρντ, Μπένγκτσον, Γκίσλασον, Κρίστενσεν, Κλαουντεμίρ, Ντιλέινι, Σαντίν (86' Αουάνκουα), Κορνέλιους (79' Μπολάνιος)

6ος όμιλος
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Βάτερμαν, Μανόλεφ (87' Λόκαντια), Ντεράικ, Μαρσέλο, Μπάουμα, Χάτσινσον, Βαϊνάλντουμ, Ένχελαρ (67' Ντεπάι), Λενς, Μέρτενς, Μάταβς.
ΝΤΝΙΠΡΟ: Λάστουβκα, Μάντζιουκ, Μάζουχ, Τσεμπεριάτσκο, Στρίνιτς (69' Ντενισόβ), Νασιμέντο, Ρόταν, Κανκάβα, Κονοπλιάνκα (85' Φεντέτσκι), Ζιουλιάνο, Σελέζνιοβ (77' Ζοζούλια).

ΑΪΚ: Τούρινα, Λόρεντσον, Κάρλσον, Μπάκμαν, Γιόχανσον, Λούντμπεργκ, Ντάνιελσον, Μορό, Κουάισον (76' Καρικαρί), Μπανγκουρά, Μπόρχες.
ΝΑΠΟΛΙ: Ροζάτι, Γκαμπερίνι, Αρόνικα, Μπρίτος, Μέστο (64' Σούνιγα), Ντοναντέλ (62' Ινλέρ), Μπεχράμι, Ντοσένα, Τζεμαϊλί (73' Χάμσικ), Καβάνι, Εντουάρντο Βάργκας.

7ος όμιλος
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φιλίπ Ντεγκέν, Σερ, Ντράγκοβιτς, Στάινχεφερ, Καμπράλ, Νταβίντ Ντεγκέν, Στόκερ (80' Ζουά), Μαρσέλο Ντίας, Φάμπιαν Φράι (89' Αζετί), Αλεξάντερ Φράι (65' Μοχάμεντ Σαλάχ).
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Σαντάο, Ρόχο, Εμιλιάνο Ινσούα, Ζέλσον Φερνάντες (68' Μπετίνιο), Ελίας, Ντιέγκο Καπέλ, Πράνιτς, Λαμπιάντ (60' Καρίγιο), Φαν Βόλφσβινκελ.
*κόκκινη 58' Καμπράλ

ΒΙΝΤΕΟΤΟΝ: Μπόζοβιτς, Άλβαρο Μπράτσι, Κακά (82' Βάλτερ Μπαλούφο), Πάουλο Βινίσιους, Σονλόκι, Ρενάτο Νέτο, Μίτροβιτς, Γκιούρσο, Φιλίπε Ολιβέιρα (46' Κόβατς), Σάντορ (76' Τόργκελε), Νίκολιτς.
ΓΚΕΝΚ: Βαν Άουτ, Ντάνι Φερνάντεθ, Νγκόνγκσα, Νάντσον, Τσιμανγκά, Χάιλαντ, Γκοριούς, Μπάφελ, Ζοζέφ-Μονρόζ (76' Μαζίκα), Μπαρντά (70' Πλετ), Βόσεν (90' Κουμόρτζι).

8ος όμιλος
ΡΟΥΜΠΙΝ: Ριζικόβ, Κουζμίν, Σαρόνοβ, Μποκέτι, Ανσάλντι, Ορμπάιθ, Νάτχο, Ερεμένκο (8' Κάρλος Εντουάρντο), Καραντενίζ, Κασάεβ (61' Γκιοκχάν Τερέ), Ντιαντιούν (59' Ροντόν).
ΙΝΤΕΡ (3-5-2): Μπέλετς, Σιλβέστρε, Ρανόκια (73' Ντόνκορ), Ζουάν Ζεζούς, Μπενάσι, Γκαργκάνο, Ρομανό (46' Σανέτι), Ζόναταν, Άλβαρο Περέιρα, Κοουτίνιο, Λίβαγια (46' Παλάσιο).

ΝΕΦΤΣΙ: Σταμένκοβιτς, Μεντίγεβ, Γιουνουσάντα, Μιτρέσκι, Μπρούνο Μπερτούσι, Κιλίγεβ, Σαντίκοβ, Βομπάι, Φλαβίνιο, Ιμαμβερντίγεβ (61' Αμπντουλάγεβ), Κανάλες.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Νίκολα Πέτροβιτς, Μίλκοβιτς, Όστοϊτς, Ιβάνοφ, Βολκόβ, Γιόγιτς (83' Σάσα Μάρκοβιτς), Σμίλιανιτς, Τόμιτς, Λάζαρ Μάρκοβιτς (46' Μίτροβιτς), Ίλιτς, Στέφαν Στσέποβιτς (66' Μάρκο Στσέποβιτς).

9ος όμιλος
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Βάτσλικ, Ζαποτότσνι, Σβέντικ, Γιαρόσικ, Πάμιτς, Χόλεκ, Ματεγιόβσκι (89' Γιράσεκ), Καντεράμπεκ (53' Πρίκριλ), Κρέιτσι (92' Σκάλακ), Χουσμπάουερ, Κουέκ.
ΛΙΟΝ: Βερκούτρ, Μονσόν, Ουμτιτί, Μπακαρί Κονέ, Ρεβεγιέρ, Γκρενιέρ, Φοφανά, Γκουρκούφ (69' Πλεά), Γκαζάλ, Φερί, Μπενζιά (71' Νοβιγιό).

10ος όμιλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Αλί Σισοκό (81' Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι (35' Φορναρόλι), Τοτσέ (72' Πετρόπουλος).
ΜΑΡΙΤΙΜΟ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς (69' Βίλερ), Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Μέγιατς, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Τσβιγιάνοβιτς (46' Ποτόκαρ), Ιμπραΐμι, Μάρκος Ταβάρες (77' Ντόντλεκ), Μπέριτς.
*κόκκινη 45'+1 Μέγιατς
**χαμένο πέναλτι 54' Βιτόλο

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Καβάντρα, Μπιάβα, Σιανί, Ράντου, Λεντέσμα, Άλβαρο Γκονσάλες, Μάουρι, Λούλιτς (79' Καντρέβα), Ερνάνες (69' Έντερσον), Κόζακ (79' Φλόκαρι).
ΤΟΤΕΝΑΜ: Λόρις, Γουόκερ, Κόκερ, Βερτόνχεν, Σάντρο, Τομ Κάρολ (77' Ντεμπελέ), Σίγκουρντσον (64' Λένον), Μπέιλ, Ντέμπσεϊ (64' Ντεφόου), Αντεμπαγιόρ.

11ος όμιλος
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Χάνσεν, Γκαμπόα, Στράντμπεργκ, Ρετζίνιουσεν, Ντόρσιν, Ντίσκερουντ, Σβένσον, Ντότσκαλ (75' Ίβερσεν), Χολμ (60' Σέλνες), Ελιονουσί, Τσιμπουίκε (75' Πρίτσα).
ΡΑΠΙΝΤ: Νοβότα, Σίμπελσμπεργκερ (86' Γκρόζουρεκ), Σόλναϊτνερ, Ζέρσον, Σράμελ, Χέικινεν, Πίσλερ (83' Βίντρα), Τρίμελ, Μπούργκσταλερ, Άλαρ (51' Ντράζαν), Μπόιντ.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Χοριαϊνόβ, Βιγιάγκρα, Γκουέγ, Μάρκο Τορσιλιέρι, Φιλίνιο, Χουάν Τόρες, Εντμάρ, Ουίλιαν (71' Μάρλος), Τάισον (88' Σάρπαρ), Κλέιτον Σαβιέρ, Κριστιάλδο (83' Σεμπαστιάν Μπλάνκο).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Καρλίνιος, Μίρνε Φρίντριχ, Βόλσχαϊντ, Πους, Χέγκελερ, Ράιναρτς (65' Μέφερτ), Κοχρ, Στέφερ (46' Αϊντίν), Ρενάτο Αουγκούστο, Τζούνιορ Φερνάντες (78' Κίσλινγκ).

12ος όμιλος
ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ: Χάνσον, Άντερσον (25' Κραφτ), Χάνστβαϊτ, Μπάφο, Ούρονεν, Μαλάνγκου, Γκάσι, Λίντστρεμ (68' Άκαμ), Μπεντόγια, Άλβαρο Σάντος (78' Σόρουμ), Τζούρτζιτς.
ΛΕΒΑΝΤΕ: Κέιλος Νάβας, Καράμπελας, Μπαγεστέρος, Έκτορ Ρόδας, Λελ, Παπακουλί Ντιόπ, Ιμπόρα (83' Παγιαρδό), Μίτσελ (86' Πέδρο Λόπεθ), Πέδρο Ρίος, Ρουμπέν Γκαρσία (73' Μπαρκέρο), Άνχελ.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Τσίλερ, Τσερούντολο, Έγκιμαν, Χάγκουι, Πάντερ, Σουλτς, Σέρζιο Πίντο, Νίκτσι (71' Σμίντεμπαχ), Χούστι (78' Ράους), Σλάουντραφ (62' Για Κονάν), Σόμπιεχ.
ΤΒΕΝΤΕ: Μπόσχκερ, Ροσάλες (77' Μπρόικερς), Ντόουγκλας, Μπένγκτσον, Μπράαφχαϊντ, Μπράμα, Βίλεμ Γιάνσεν, Πελούπεσι (63' Φερ), Φελίπε Γκουτιέρες, Τάντιτς, Μπουλίκιν (71' Καστενιό).
*κόκκινη 84' Μπένγκτσον

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ


1ος όμιλος
1. Ανζί 10 (6-2)
2. Λίβερπουλ 7 (10-9)
3. Γιουνγκ Μπόις 7 (11-12)
4. Ουντινέζε 4 (6-8)

2ος όμιλος
1. Ατλέτικο 12 (7-3)
2. Βικτόρια Πλζεν 9 (9-3)
3. Ακαντέμικα 5 (6-7)
4. Χαποέλ Τελ-Αβίβ 1 (2-11)

3ος όμιλος
1. Φενέρμπαχτσε 13 (10-4)
2. Γκλάντμπαχ 8 (8-6)
3. Μαρσέιγ 5 (9-8)
4. ΑΕΛ 1 (1-10)

4ος όμιλος
1. Μπορντό 10 (8-5)
2. Νιούκαστλ 9 (7-3)
3. Μπριζ 4 (4-9)
4. Μαρίτιμο 3 (2-5)

5ος όμιλος
1. Στεάουα Βουκουρεστίου 10 (8-8)
2. Στουτγκάρδη 8 (9-5)
3. Κοπεγχάγη 7 (4-5)
4. Μόλντε 3 (4-8)

6ος όμιλος
1. Ντνίπρο 12 (12-8)
2. Νάπολι 9 (11-9)
3. Αϊντχόφεν 4 (5-6)
4. ΑΪΚ 4 (5-10)

7ος όμιλος
1. Γκενκ 11 (9-4)
3. Βασιλεία 8 (7-4)
2. Βίντεοτον 6 (5-6)
4. Σπόρτινγκ 2 (2-9)

8ος όμιλος
1. Ρουμπίν Καζάν 13 (9-2)
2. Ίντερ 10 (9-7)
3. Νέφτσι Μπακού 2 (2-6)
4. Παρτίζαν 2 (2-7)

9ος όμιλος
1. Λιόν 13 (12-8)
2. Σπάρτα Πράγας 8 (9-6)
3. Χαποέλ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα 2 (6-9)
4. Μπιλμπάο 1 (5-9)

10ος όμιλος
1. Λάτσιο 9 (5-1)
2. Τότεναμ 7 (5-3)
4. Παναθηναϊκός 5 (3-8)
3. Μάριμπορ 4 (5-6)

11ος όμιλος
1. Μεταλίστ 13 (9-2)
2. Λεβερκούζεν 10 (8-2)
3. Ρόζενμποργκ 6 (7-9)
4. Ραπίντ 0 (3-14)

12ος όμιλος
1. Ανόβερο 11 (9-6)
2. Λεβάντε 10 (8-3)
3. Τβέντε 4 (4-7)
4. Χέλσινγκμποργκ 1 (6-11)

ΣΚΟΡΕΡΣ


6 γκολ
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

5 γκολ
Ραούλ Μπομπαντίγια (Γιουνγκ Μπόις)

4 γκολ
Τζόντζο Σέλβεϊ (Λίβερπουλ)

3 γκολ
Κλέιτον Σαβιέρ (Μεταλίστ)
Μάρκο Στρέλερ (Βασιλεία)
Ροντρίγκο Παλάσιο (Ίντερ)
Ρόμπερτ Μπέριτς (Μάριμπορ)
Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)
Μπενζαμέν ντε Κολέρ (Γκενκ)
Μαμ Μπιράμ Ντιούφ (Ανόβερο)
Εντουάρντο Βάργκας (Νάπολι)
Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)
Ουίλσον Εντουάρντο (Ακαντέμικα)
Νίκολα Τζούρτζιτς (Χέλσινγκμποργκ)
Σίμον Αμπουχατζίρα (Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα)


ALEX WEB RADIO/TV

Yπομονη και...χαιρεται...(video)

 Yπομονη και...χαιρεται...(video)
24/11/2012

Ελεήστε τον Yiannis (video)
Aκους εκει...βιαζονται κιολας να παρουν τα λεφτα τους? τι να κανουμε? δεν εχουμε δεν ...πληρωνουμε...τι να κανετε? Υπομονη και...χαιρεται !!!





ALEX WEB RADIO/TV

Play Of The Night: ο "χορός" του Πρίντεζη!

Play Of The Night: ο "χορός" του Πρίντεζη!

Η Euroleague ξεχώρισε ως φάση της αγωνιστικής, δηλαδή ως Play Of The Night, την στιγμή που ο Πρίντεζης "χόρεψε" στο ΣΕΦ την άμυνα στην Εφες, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό καλάθι (vid).
Στο όγδοο λεπτό του αγώνα, με το σκορ να είναι στο 17-13 για τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι ήταν στην επίθεση.
Η μπάλα πήγε στα χέρια του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος αποφάσισε με μία υπέροχη ατομική προσπάθεια να φτάσει στο καλάθι. Ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ, όντας υπό το στενό μαρκάρισμα του Γκονλούμ, πέφτοντας πάνω του στη συνέχεια ο πανύψηλος σέντερ της Εφές, Μπάρατς, κατάφερε να... χορέψει την τουρκική άμυνα.Έχοντας καλό χειρισμό της μπάλας, στη συνέχεια με ριβέρς ντρίμπλα και ακολούθως με προσποίηση, "σμπαράλιασε" την άμυνα της Αναντολού, η οποία τον... έχασε από τα μάτια της, με τον Έλληνα διεθνή να τελειώσει την φάση με αριστερό λέι-απ και το κοινό στο ΣΕΦ να τον αποθεώνει για τον θεαματικό τρόπο με τον οποίο σκόραρε. Δείτε στο βίντεο την χαρακτηριστική φάση την οποία η Euroleague έχρισε ως Play Of The Night. Το εντυπωσιακό και απολαυστικό καλάθι από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Play of the Night: Georgios Printezis... από Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Σκέψη για Σπυρόπουλο

Σκέψη για Σπυρόπουλο

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος κερδίζει έδαφος και είναι πιθανό να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό τον ερχόμενο Γενάρη
Την ενίσχυση στην θέση του δεξιού μπακ αναζητά ο Ολυμπιακός την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Πειραιώτες εξετάζουν μία λύση που θα είναι αξιόπιστη και θα πρόκειται για ένα παίκτη με μέλλον και προοπτική.William Hill | Κάνε κατάθεση €50 και παίξε στοίχημα με €100 με τον κωδικό EL100
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών ο Γιάννης Σκόνδρας του Ατρομήτου είναι το φαβορί για να καλύψει την συγκεκριμένη θέση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα ο "Γαύρος", εκτός από τον αμυντικό της ομάδας του Ατρομήτου και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος του Πανιωνίου κερδίζει έδαφος και είναι πιθανόν να αποκτηθεί.

Ο 20χρονος αμυντικός των "κυανέρυθρων" έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ομάδα κερδίζοντας την θέση του βασικού στον Πανιώνιο.

Πηγές του Ολυμπιακού αναφέρονται με πολύ καλά λόγια στον ταλαντούχο νεαρό άσο και η παρουσία του σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας δείχνει ότι αξίζει προσοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού έχει κάνει μια πρώτη επαφή με την ομάδα της Νέας Σμύρνης με σκοπό να μάθουν τις απαιτήσεις των "κυανέρυθρων".

Όσον αφορά το θέμα του Σκόνδρα είναι "κολλημένο" και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη καθώς η ομάδα του Ατρόμητου δεν παραχωρεί τον παίκτη με βάση του όρους που θέλει ο Ολυμπιακός.

www.redplanet.gr/

Ο Μανιάτης σε βίντεο-κλιπ του Χολίδη!

Ο Μανιάτης σε βίντεο-κλιπ του Χολίδη!

Δείτε στο βίντεο την συμμετοχή του Γιάννη Μανιάτη στο video-clip του τραγουδιστή Χρήστου Χολίδη, "Άκου το φίλο σου". Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κάνει βόλτες και παίζει μπάσκετ!

Χρήστος Χολίδης - Άκου το φίλο σου από ligomilitos

www.redplanet.gr/

Με οδηγό την άμυνα

Με οδηγό την άμυνα

Ο Ολυμπιακός με οδηγό την άμυνα κέρδισε την Εφές και από τους 98 πόντους στην Πόλη, την κράτησε στους 53! Τέσσερις σερί νίκες στην Euroleague και προχωρεί. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος.
Όταν στο ματς του πρώτου γύρου η Εφές έχει σκοράρει 98 πόντους με τους Φάρμαρ-Βούγιασιτς μαζί να μετρούν 40 και στο ΣΕΦ οι Τούρκοι σημειώνουν μόλις 53, με τους δύο αστέρες της να μένουν συνολικά στους 14, τότε είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός νίκησε χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στον τρόπο που λειτούργησε ως σύνολο στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ένα μήνα μετά (19/10) από την τραγική εμφάνιση και την "βαριά" ήττα στην Πόλη (98-72), οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν στο Φάληρο την Αναντολού με το επιβλητικό 75-53.
Πέρα βέβαια από τον σχεδόν άριστο τρόπο με τον οποίο αμύνθηκαν οι Πειραιώτες, η Εφές ήταν και απελπιστικά άστοχη στο παιχνίδι στο ΣΕΦ (16/48δ, 2/9τρ, 15/25β), σε αντίθεση με την τρομερή αποτελεσματικότητα που είχε στην Πόλη (25/49δ, 9/14τρ, 21/32β). Η ομάδα του Ολυμπιακού έβγαλε και πάλι στο παρκέ χαρακτηριστικά τα οποία την οδήγησαν την κορυφή της Ευρώπης, με κυριότερο την προσήλωση στην άμυνα. "Καταλάβαμε πως θα πρέπει να θυσιάσουμε τα κορμιά μας στην άμυνα", δήλωσε στα αποδυτήρια ο Στράτος Περπέρογλου. Και οι ερυθρόλευκοι πλέον δίνουν μάχες σώμα με σώμα στο ατομικό μαρκάρισμα, παλεύουν για την κάθε κατοχή της μπάλας, παίζουν με αλληλοκαλύψεις (υστερεί εδώ ο Πάουελ, αλλά ακόμη μαθαίνει) ενώ πλέον λειτουργούν καλύτερα στα μετόπισθεν και ως σύνολο, ως ομάδα, ως "ένα".

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν και περιόρισαν τον τρόπο ανάπτυξης της Εφές, "βραχυκυκλώνοντας" το δημιουργικό της κομμάτι, σταματώντας την γρήγορη εκτέλεση που επιδιώκει στα παιχνίδια της. Στην Πόλη είχε μοιράσει 21 ασίστ, ενώ στο ΣΕΦ έμεινε στις 8. Οι Πειραιώτες ήταν διαβασμένοι στο παιχνίδι και κατάφεραν να σταματήσουν τα επιθετικά όπλα των Τούρκων (Φάρμαρ 6π, Βούγιασιτς 8π), χάρη στην καλή άμυνα που έπαιξαν κυρίως οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Έισι Λο στην περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν εντυπωσίασε, ενώ υπήρξαν στιγμές που ήταν διστακτικός στο να τελειώσει τις φάσεις. Η καλή άμυνα του έδινε ρυθμό και κατοχές ώστε να αυξάνει σιγά-σιγά την διαφορά στο σκορ. Από την πρώτη περίοδο που πήρε το προβάδισμα το διατήρησε έως το τέλος, δείχνοντας χαρακτήρα, υπομονή και ποιότητα, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι Πειραιώτες δεν έβγαλαν πολλές συνεργασίες στο παρκέ (11 ασίστ) και έκαναν αρκετά λάθη (16), αλλά αγωνιστικά το αρνητικό πρόσημο σε αυτόν τον σημαντικό συσχετισμό δεν τους στοίχισε.

Σημασία για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι είχε η νίκη, τόσο για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο TOP-16, όσο και για να πάρει προβάδισμα στην βαθμολογία μένοντας μόνος στην δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη την Εφές. Σαφώς και οι Πειραιώτες στην τελευταία περίοδο με μία καλύτερη διαχείριση θα μπορούσαν να καλύψουν την ήττα του πρώτου αγώνα (98-72, +26), έχοντας φτάσει στο 33' στο +24 (66-42), ώστε σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας να έχουν αβαντάζ επί των Τούρκων, αλλά δεν πειράζει. Η ουσία είναι στο ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν και έχουν μία επικράτηση παραπάνω από την Αναντολού, ενώ και με ενδεχόμενο "διπλό" την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Ζαλγκίρις (30/11) στο Κάουνας θα ελπίζουν ακόμη και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Ας πάμε όμως στα ουσιαστικά θέματα. Ο Ολυμπιακός μετά τις "σφαλιάρες" από τις ήττες με Εφές (98-72) και Ζαλγκίρις (61-79), ζώντας σαν ομάδα μία αγωνιστική κρίση, σε συνδυασμό με την ξαφνική αποχώρηση του Τζόι Ντόρσεϊ, έχει μόνο νίκες! Στην Euroleague μετράει τέσσερις επικρατήσεις στη σειρά και αν εξαιρέσουμε την κακή εμφάνιση (παρά το ότι κέρδισε) με την Τσεντεβίτα (79-77), ακολούθησαν τρεις καταπληκτικές του εμφανίσεις σε Μιλάνο (71-84), Βιτόρια (72-89) και Φάληρο επί της Εφές (75-53). Στα δύσκολα και στα κρίσιμα οι Πειραιώτες έδειξαν σοβαρότητα, χαρακτήρα, ποιότητα, αλλά και το μέταλλο του νικητή, του μαχητή, στοιχεία τα οποία τον οδήγησαν την περασμένη σεζόν στην κορυφή της Ευρώπης. Πλέον, αρχίζουν σιγά-σιγά να βγάζουν στους αγώνες πράγματα που κάνουν στις προπονήσεις, κάτι το οποίο δε συνέβαινε στα προηγούμενα παιχνίδια, τόσο λόγω ότι τα πόδια ήταν "βαριά", όσο και λόγω ψυχολογίας.

Όπως εύκολα και βιαστικά ορισμένοι έριξαν τις ευθύνες στις πρώτες γκέλες στον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα, τότε θα πρέπει να δώσουν επίσης εύκολα και τα εύσημα σε εκείνον για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα στα τελευταία ματς. Στα δύσκολα και σε μία περίοδο κρίσης και αμφισβήτησης, ύστερα από κακές εμφανίσεις και αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία γέμισαν με πίεση και άγχος την ομάδα, κατάφερε να την διατηρήσει ενωμένη και συσπειρωμένη, βγάζοντας την από όλα αυτά νικήτρια και θριαμβεύτρια. Είναι ξεκάθαρο πως έχει τον σεβασμό, την στήριξη, την εκτίμηση  και την εμπιστοσύνη των παικτών του. Και αυτό το τονίζουμε για όσους εκτιμούν το αντίθετο. Διαβάζοντας και ακούγοντας τις δηλώσεις των καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού, όλοι τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά, αλλά και για τον χαρακτήρα του Έλληνα τεχνικού. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Η ομάδα ήταν και παραμένει πολύ καλή, δίχως καμία αμφιβολία, παίζοντας πλέον και ωραίο μπάσκετ. Και βρισκόμαστε στον Νοέμβρη. Που να φορτσάρει δηλαδή τον Φλεβάρη όπως είναι προγραμματισμένο.

Οι συνεχόμενες νίκες και οι εξαιρετικές εμφανίσεις, έχουν φέρει καλή ψυχολογία, τόνωση ηθικού,αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη διάθεση στην ομάδα, πράγματα τα οποία είχε ανάγκη, καθώς ξεκίνησε την σεζόν έχοντας υπερβολικό άγχος και έξτρα πίεση, δίχως λόγο. Ο Ολυμπιακός φαινόταν να μην μπορεί να διαχειριστεί αγωνιστικά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, με τους παίκτες να δείχνουν μπερδεμένοι ψυχολογικά και αγωνιστικά στο παρκέ. Σιγά-σιγά όμως βρήκαν και πάλι τους ρόλους τους, ηρέμησαν, συγκεντρώθηκαν, κατάλαβαν πως δεν χρειάζεται να κάνουν το κάτι παραπάνω, αλλά μόνο αυτά που πρέπει και χρειάζεται, με αποτέλεσμα να λειτουργούν όπως πρέπει στο παρκέ. Πλέον, πιστεύουν και απέκτησαν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους, και όπως έχουν τονίσει "αν παίζουμε όπως ξέρουμε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, και μπορούμε να χάσουμε από την οποιαδήποτε αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο".

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές ως σύνολο! Ο κάθε παίκτης προσέφερε από το πόστο του. Οι Παπανικολάου, Σπανούλης, Λο, Περπέρογλου και Πρίντεζης στην επίθεση, οι Σπανούλης και Σλούκας στην δημιουργία (μαζί 7 ασίστ), οι Χάινς, Πρίντεζης και Παπανικολάου στα ριμπάουντ, οι Μάντζαρης και Λο στην άμυνα, ενώ βοήθησε στο παιχνίδι και ο Άντιτς, με τον Πάουελ να δείχνει επηρεασμένος. Ο καθένας στον Ολυμπιακό έχει τον ρόλο του και βάζει την ομάδα πάνω από το "εγώ" του, έχοντας ως μόνο σκοπό το να κερδίσει η ομάδα.

Θα ξεχωρίσουμε όμως από την αναμέτρηση τον 22χρονο σμολ-φόργουορντ, κυρίως για την εκτελεστική του δεινότητα από την περιφέρεια. Σημείωσε 4/7 τρίποντα, ενώ στην διοργάνωση μετράει 14/22 (63.6%) σουτ από τα 6.75 μέτρα. Εντυπωσιακό ποσοστό. Δείγμα και προϊόν της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει στην προπόνηση. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια των ερυθρολεύκων παίζει περισσότερο, φτάνοντας κοντά στα 24 λεπτά συμμετοχής, σε αντίθεση με τα 14 στα δύο πρώτα ματς. Η παρουσία του στην πεντάδα του Ολυμπιακού είναι πολύτιμη και απαραίτητη, καθώς προσφέρει ενέργεια και ώθηση σε άμυνα και επίθεση.

Χρειάζεται χρόνο και υπομονή ο Τζος Πάουελ. Είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Ντόρσεϊ. Καλύτερος στην επίθεση, λιγότερο ικανός στην άμυνα. Σε ένα μήνα περίπου θα είναι έτοιμος. Ακόμη μαθαίνει συστήματα, τακτικές και συμπεριφορές. Έκανε ορισμένα λάθη στο ματς με την Εφές, ίσως η παρουσία του να μην άξιζε 17 λεπτά συμμετοχής στο παρκέ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκρινε πως έπρεπε να παίξει αρκετά ώστε να δοκιμαστεί και να "ψηθεί" περισσότερο.

Ολυμπιακός-Anadolu Efes 75-53 Τα highlights από Pireotis7

www.redplanet.gr/