ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«Κάλυψη» η ΔΟΕ για το προσβλητικο σχολιο Ρογκ



«Κάλυψη» η ΔΟΕ για το προσβλητικο σχολιο Ρογκ

28/7/2012

Ο Ζακ Ρογκ δήλωσε ότι οι Αγώνες «επέστρεψαν σπίτι τους» στο Λονδίνο και η ΔΟΕ δια μέσου του διευθυντή επικοινωνίας της, Μαρκ Άνταμς, κάλυψε τον προεδρό της με ακατανόητα επιχειρήματα!
Σε ερώτηση του απεσταλμένου του Balla, Κώστα Ντάλτα στον ομιλητή τον διευθυντή επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Μαρκ Άνταμς κάλυψε τον πρόεδρο της ΔΟΕ, εμμένοντας στην άποψη ότι οι Αγώνες «γύρισαν σπίτι τους» τόσο στην Αθήνα το 2004 όσο και στο Λονδίνο το 2012!
«Η ομιλία του ήταν πολύ ξεκάθαρη. Ναι, οι Ολυμπιακοί πήγαν στο σπίτι τους στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο, με ένα πολύ ειδικό τρόπο όμως τα παιχνίδια και ο αθλητισμός ήρθαν εδώ στο σπίτι τους. Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνετε αυτό. Όπως είπε και ο κ. Ρογκ, η Αγγλία είναι η γενέτειρα πολλών αθλητικών γεγονότων τον 19ον αιώνα, και σε αυτό κυρίως ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε στην ομιλία του. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Έλληνες και Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι που ο αθλητισμός ήρθε στο σπίτι τους 2004, και το 2012 αντίστοιχα», ήταν η απάντηση του Μαρκ Άνταμς!
Είναι ξεκάθαρο ότι αντί η ΔΟΕ να τα... συμμαζέψει, προσπαθεί να βρει ακατανόητα επιχειρήματα, για να στηρίξει τον πρόεδρό της, Ζακ Ρογκ. Τέλος, απορία προκαλεί η στάση της ΕΟΕ, από την οποία δεν έχουμε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση, όπως επίσης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ και η πολιτική ηγεσία αυτή τη φορά δεν αντέδρασε ούτε καν καθυστερημένα...
Οι δηλώσεις του Ρογκ και η απάντηση του Άνταμς δεν πέρασαν ασχολίαστες από τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Ζακ Ρογκ εννοούσε ότι το Λονδίνο είναι το εξοχικό σπίτι των Ολυμπιακων Αγωνων», ενώ στη συνέχεια σχολίασε το status του και ζήτησε τα σχόλια να είναι... κόσμια.
«Το επισκέπτονται κάθε λίγο και λιγάκι άλλα πότε δεν είναι σπίτι τους (καθώς είναι η τρίτη φορά που φιλοξενούνται από το Λονδίνο). Σχολιάστε άλλα παρακαλώ μην χαρακτηρίζετε κανέναν. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τον θεσμικό μου ρόλο σε αυτούς του Αγώνες και πόσο εύκολο είναι να κατηγορηθώ», έγραψε.

ALEX WEB RADIO/TV

O Μητρογλου πρεπει να μεινει....(video)

 O Μητρογλου πρεπει να μεινει.....(video)
28/7/2012

Στα τρία φιλικά στην Πορτογαλία, ξεχώρισε ο Κώστας Μήτρογλου. Είναι, μάλλον, αστείο να τίθεται θέμα αφισβήτησης και παραμονής στον Ολυμπιακό ενός ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα επιθετικού. Κόντρα σε Φαρένσε και Μπράγκα, δεν βρήκε δίχτυα, αν και ήταν μέσα στις φάσεις. Εναντίον της Νιούκαστλ ξεκίνησε την επίθεση από το κέντρο με έξοχη κάθετη πάσα προς τον Αμπντούν και τελείωσε τη φάση με το δεξί, έπειτα από ασίστ του Αλγερινού εξτρέμ.

Ο 24άχρονος "αεράτος" επιθετικός παρέδωσε μαθήματα πώς παίζεται η θέση του σύγχρονου σέντερ φορ. Συμμετέχει τόσο στην ανασταλτική όσο και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, κρατάει μπάλα, "σπάει" μπάλα και δείχνει πως μπορεί να γίνει άνετα παίκτης συνόλου, όπως ήταν και το μεγάλο παράπονο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Με διαρκή κίνηση στο παιχνίδι του, ο "πιστολέρο" δεν περιμένει πια την μπάλα να του έρθει "συστημένη", αλλά κυνηγάει κάθε φάση. Μπορεί να αγωνίστηκε λιγότερο από ένα ημίχρονο, όμως έφτανε για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε ενώ είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ήταν δραστήριος και σίγουρα έδωσε το μήνυμα στον Ζαρντίμ ότι είναι εδώ και θέλει να παραμείνει στο ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στην Νιούκαστλ, στο τρίτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι επί Πορτογαλικού εδάφους, παίζοντας μάλιστα για ένα τέταρτο με 10 παίκτες λόγω αναίτιας αποβολής του Μοδέστο.
Δειτε το βιντεο με το γκολ του Μητρογλου


ALEX WEB RADIO/TV

Δίνουν μάχη πολλοί!

Δίνουν μάχη πολλοί! 

28/7/2012

Πρέπει να κάνει επιλογές...

Ο ανταγωνισμός μέσα στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι εντονότατος και ο άχαρος ρόλος της επιλογής περνά μοιραία στον Λεονάρντο Ζαρντίμ.


Η σημαντική τριπλέτα φιλικών αγώνων στην Πορτογαλία έφερε τον αναμενόμενο… πονοκέφαλο στον τεχνικό των "ερυθρολεύκων", ο οποίος δοκίμασε διαφορετικά σχήματα ανά ματς - και κατά τη διάρκεια αυτών - και διαπίστωσε το υψηλότατο επίπεδο των ικανοτήτων του ρόστερ που διαθέτουν οι νταμπλούχοι. Το τελευταίο αυτό ευχάριστο συμπέρασμα έρχεται να φέρει και τον προβληματισμό στον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Το λέμε αυτό γιατί ο υψηλός ανταγωνισμός και τα θετικά στοιχεία που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού δε μπορούν να αλλάξουν την αρχική απόφαση του, την προπόνηση με ένα ρόστερ που θα περιλαμβάνει 27-28 ποδοσφαιριστές.

Στην Πορτογαλία βρέθηκαν 24 ποδοσφαιριστές (Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης, Ντιελνά, Σιόβας, Ποτουρίδης, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Καραγκούνης, Τοροσίδης, Τάτος, Σουμπίνιο, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Ντιόγκο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ και Λυκογιάννης). Πίσω έμειναν Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Ζαραδούκας, Δασκαλάκης, Χαβίτο, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής εκεί υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με το Θρύλο ο Λεάντρο Γκρέκο. Αν προστεθεί και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που θα επιστρέψει το Δεκέμβριο, Ο Κέβιν Μιραλάς αλλά και ένα υποψήφιος στόπερ, μα και χαφ που αναμένεται ότι θα αποκτηθούν αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο, τότε, αφαιρώντας του Χαβίτο και Δασκαλάκη που δεν υπολογίζονται, το ρόστερ του Ολυμπιακού απαριθμεί 30 ποδοσφαιριστές.

Τον αριθμό αυτό θέλει να ελαττώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ο Ζαρντίμ και για το λόγο αυτός δεν έχει άλλη επιλογή από το να "κόψει" κάποιους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να δουλέψει αποτελεσματικά την ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Θέλοντας να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το σύλλογο, ο Ζαρντίμ μελετά ακόμα και στο αεροπλάνο της επιστροφής, προκειμένου να αποφασίσει ποιους παίκτες θα πάρει μαζί του στο Έρμελο της Ολλανδίας. 

Μπορεί λοιπόν να προκαλεί ζήλια σε πολλούς αντιπάλους η πληρότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά ένας λειτουργικός αριθμός στο σύνολο των ποδοσφαιριστών αναγκάζει τον Ζαρντίμ να "κόψει" ποδοσφαιριστές με αξιοπρόσεκτα στοιχεία και διακριτούς ρόλους. 


www.olympiacos24.gr/

Μένει έξω από το ρόστερ;

Μένει έξω από το ρόστερ; 

28/7/2012

Εν αναμονή των αποφάσεων του...

O υγιής ανταγωνισμός στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει πολύ τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στο να βγάλει τα τελικά του αποτελέσματα, αναφορικά με το ρόστερ του Θρύλου.


Ανάμεσα πάντως στο συνωστισμό που επικρατεί στη μεσαία γραμμή, με τον εξαιρετικό Μανιάτη, τον αναγεννημένο Φέισα, τον βιρτουόζο Ιμπαγάσα, τον ερχομό του Γκρέκο, τον χαφ που θα αποκτήσει η ομάδα αλλά και τις άλλες επιλογές που έχει στη διάθεση του ο Πορτογάλος, ο παίκτης που φαίνεται να μην κερδίζει έδαφος είναι ο Σουμπίνιο.


Ο Βραζιλιάνος, που έκανε πέρυσι καλό ξεκίνημα με τη φανέλα του ΟΦΗ και είχε ακόμα πιο θετική εξέλιξη με τη φανέλα του Λεβαδειακού αποτελεί εκ νέου τον διακαή πόθο των "πρασίνων", αλλά και άλλων ομάδων της Super League. Το ύψος του συμβολαίου του και η πληθώρα επιλογών στη θέση που αγωνίζεται συνηγορούν στο γεγονός ότι δεν αποτελεί ένα από τα φαβορί για την παραμονή στο φετινό ρόστερ των νταμπλούχων.

www.olympiacos24.gr/

Θετικός ο Μοσορό!

Θετικός ο Μοσορό!

Ο Μοσορό είναι μία από τις επιλογές του Ολυμπιακού για τη θέση του επιτελικού μέσου και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πρωταθλητή Ελλάδας.
Ο Μοσορό μίλησε στον Τύπο, εκθείασε τους Ζαρντίμ και Τάτο, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

"Είμαι παίκτης της Μπράγκα και αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να επικεντρωθώ στη δουλειά μου. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου μέχρι το 2014. Αν ο Ολυμπιακός καταθέσει πρόταση στην Μπράγκα και οι δύο ομάδες συμφωνήσουν για μεταγραφή, εγώ είμαι θετικός", είπε αρχικά ο Μοσορό και συμπλήρωσε:

"Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και το έδειξε και την περσινή σεζόν. Κέρδισε κορυφαίες ομάδες στο Champions League, έχει δυνατό ρόστερ και όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία θα είναι καλύτερος. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές και ξεχώρισα τον Τάτο που έχει καλή τεχνική κατάρτιση".

Όσο για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο 29άχρονος (4/7/1983) Βραζιλιάνος μέσος υπογράμμισε: "Είναι προπονητής με μεγάλες δυνατότητες. Δούλεψα πέρυσι μαζί του και ξέρω πως έχει την όρεξη και τις γνώσεις για να κάνει μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Του αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο και οι εναλλαγές της μπάλας. Θέλει κοντά τις γραμμές και του αρέσουν οι γρήγορες αντεπιθέσεις. Το γκολ που δεχθήκαμε είναι δείγμα ποδοσφαίρου του Ζαρντίμ".


www.redplanet.gr/

Απίστευτη ταλαιπωρία για την αποστολή

Απίστευτη ταλαιπωρία για την αποστολή

"Καθηλωμένη" στην Πορτογαλία για περίπου μία ώρα παρέμεινε η αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία αναμένεται στην Αθήνα τα ξημερώματα της Κυριακής (29/7).
Η μίνι προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία έλαβε τέλος, αλλά το ταξίδι της επιστροφής μόνο ως ευχάριστο δεν χαρακτηρίζεται...

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου (28/7) από το Αλγκάρβε και έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες έφτασαν οδικώς στη Λισσαβώνα (σ.σ. απόσταση 280 χιλιομέτρων).

Η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από την πορτογαλική πρωτεύουσα με προορισμό το Μιλάνο ήταν στις 16:10, αλλά λόγω αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας το αεροπλάνο που μεταφέρει την αποστολή του Ολυμπιακού ξεκίνησε στις 17:10. Με μία ώρα καθυστέρηση, δηλαδή...

Στο Μιλάνο, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα παραμείνουν για περίπου τρεισήμισι ώρες πριν επιβιβαστούν σε νέο αεροσκάφος με προορισμό την Ελλάδα. Η άφιξη της ερυθρόλευκης αποστολής στην Αθήνα υπολογίζεται τα ξημερώματα της Κυριακής (29/7) κατά τη μία.

Να σημειώσουμε πως δεν υπήρχε απευθείας πτήση από τη Λισσαβώνα στην Αθήνα. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

www.redplanet.gr/

Ντύνεται στα ερυθρόλευκα ο Σταμάτης

Ντύνεται στα ερυθρόλευκα ο Σταμάτης

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να "κλείσει" τον Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος θεωρείται μεγάλο ταλέντο και είναι στέλεχος της Εθνικής ομάδας Παίδων.
Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ ετοιμάζεται να ντύσει στα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός!

Ο λόγος για τον γκαρντ της Εθνικής ομάδας Παίδων, Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουν η Λιθουανία και η Λετονία.

Ο 16άχρονος γκαρντ της Ευρυάλης (Α' ΕΣΚΑΝΑ) αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε και ο πατέρας του, Αντώνης Σταμάτης!

Η διοίκηση των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης κινήθηκε μεθοδικά και φέρεται να έχει συμφωνήσει για την απόκτηση του ταλαντούχου γκαρντ.

Η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί μόλις επιστρέψει ο Δημήτρης Σταμάτης στην Ελλάδα, μαζί με την αποστολή της Εθνικής ομάδας Παίδων.

www.redplanet.gr/b

Ντιελνά: "Προτιμώ να παίζω σέντερ μπακ"

Ντιελνά: "Προτιμώ να παίζω σέντερ μπακ"

Ο Κλοντ Ντιελνά προτιμάει να παίζει ως κεντρικός αμυντικός, ανυπομονεί να παίξει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του στον Ολυμπιακό.
Ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στη φιλική αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες του.
"Ήταν ένα πολύ καλό ματς για την ομάδα μας. Είμαι ευχαριστημένος, έπαιξα αριστερό μπακ και πιστεύω να ανταποκρίθηκα", είπε αρχικά ο Κλοντ Ντιελνά στο "novasports.gr".

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό, ο Γάλλος αμυντικός είπε: "Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες μου. Είναι μία ομάδα που θέλει πάντα να κερδίζει το πρωτάθλημα. Κι ελπίζω να πάμε καλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Όσο για τη θέση που προτιμάει να παίζει, ανέφερε: "Προτιμώ να παίζω σέντερ μπακ. Αλλά ο κόουτς μου είπε να παίξω αριστερά και δεν έχω πρόβλημα. Ούτως ή άλλως όπου κι αν παίζω, θα πρέπει να είμαι 100% προσεκτικός και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό".

Για το αν ονειρεύεται την παρουσία του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", υπογράμμισε: "Ναι, ανυπομονώ να παίξω".

Τέλος, για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, υποστήριξε: "Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Ζαρντίμ. Με έχει διδάξει κάποια πράγματα όσον αφορά στην τεχνική και την τακτική. Και πιστεύω ότι θα βελτιωθώ στον Ολυμπιακό σε πολλά σημεία".

www.redplanet.gr/

Παρέμεινε στην Πορτογαλία ο Ζαρντίμ

Παρέμεινε στην Πορτογαλία ο Ζαρντίμ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και οι συνεργάτες του παρέμειναν στην Πορτογαλία και θα έρθουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα (30/7).
Ο προπονητής του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας για την Ελλάδα.

Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν ρεπό την Κυριακή (29/7) προκειμένου να ξεκουραστούν από το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής και ο Πορτογάλος τεχνικός με τους συμπατριώτες του θα έρθουν τη Δευτέρα (30/7) στην Ελλάδα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα επιστρέψουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη για προπόνηση, στην οποία, φυσικά, θα δώσουν κανονικά το "παρών" ο Ζαρντίμ και οι συνεργάτες του.

www.redplanet.gr/

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE

28/7/2012

To κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα θα δημοσιευονται ολα τα νεα της SUPER LEAGUE Ο Τάσος Καραμάνος στην Web TV 

28/7/2012

Ο Τάσος Καραμάνος στην Web TV
Τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και τα «θέλω» του για τη νέα σεζόν έκανε ο Τάσος Καραμάνος, ο οποίος μίλησε στην Web TV του www.sport-fm.gr και τον απεσταλμένο στο Πράβετς της Βουλγαρίας, Βασίλη Μοιρώτσο.




Τρεξιματάκι με απόντες

Τρεξιματάκι με απόντες
Μετά την ολοκλήρωση και του πρώτου μέρους των φιλικών προετοιμασίας της Ξάνθης, η ομάδα επανήλθε στις «σκληρές» προπονήσεις, ώστε να παρουσιάσει ακόμα πιο έτοιμο πρόσωπο στο φιλικό του επόμενου Σαββάτου (4/8), έχοντας τρεις απουσίες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ήδη βγάλει κάποια συμπεράσματα από τους πρώτους αγώνες του συλλόγου και σίγουρα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει και κάποιες εισηγήσεις για μεταγραφές στις θέσεις που έχει κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Το πρωί του Σαββάτου είχε προγραμματιστεί νωρίς-νωρίς προπόνηση η οποία περιλάμβανε ασκήσεις αποθεραπείας, ώστε να χαλαρώσουν οι παίκτες, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν χαλαρό αερόβιο τρέξιμο.

Χωρίς τρεις πραγματοποιήθηκε η προπόνηση, καθώς οι Ντάνι, Φλίσκας και Μπέρτος δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσαν και προτιμήθηκε να προφυλαχθούν. Ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας στο ιατρικό επιτελείο και αναμένεται να «μπουν» κανονικά και πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό.

Στη Φορτούνα ο Μαλεζάς

Στη Φορτούνα ο Μαλεζάς
Στη Φορτούνα Ντίσελντορφ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέλιος Μαλεζάς.

Ύστερα από μέρες διαπραγματεύσεων ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σε όλα με τη γερμανική ομάδα, με τον διεθνή αμυντικό να περνάει από ιατρικές εξετάσεις τη Δευτέρα (29/7) και να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσει τον Στέλιο Μαλεζά να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, προτείνοντάς του πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιό του, έως το 2015 και ετήσιες απολαβές 230.000 ευρώ. Ωστόσο, η απόφαση του διεθνούς αμυντικού ήταν ειλημμένη, καθώς ήθελε να συνεχίσει την καριέρα στην Bundesliga και τη νεοφώτιστη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Έτσι το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σε όλα με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για την παραχώρηση του Μαλεζά, με τον τελευταίο να περνά τη Δευτέρα (30/7) από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βάλει στα ταμεία του περίπου 450.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Μαλεζά και άλλες 50.000 στο τέλος της χρονιάς, εφόσον η Φορτούνα παραμείνει στην Bundesliga.

Ο 26χρονος άσος θα υπογράψει έναντι 350.000 ευρώ ετησίως (με μπόνους που μπορούν να του αποφέρουν μέχρι και 200.000 ευρώ επιπλέον). Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση στόπερ, έχοντας στα υπόψη τον Βαγγέλη Μόρα και δύο περιπτώσεις από το εξωτερικό.

Τέλος και τυπικά ο Κρέσιτς

Τέλος και τυπικά ο Κρέσιτς 
Παρελθόν οριστικά από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Ντάριο Κρέσιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας ζήτησε να αποδεσμευτεί και σήμερα μετά από διαβουλεύσεις βρέθηκε η χρυσή τομή για τη λύση του συμβολαίου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος άσος θα χαρίσει οφειλόμενα που φτάνουν τις 250.000 ευρώ για να κερδίσει την ελευθερία του.

Ο Κρέσιτς αγωνιζόταν από το 2009 στον ΠΑΟΚ (προερχόμενος από τον Πανιώνιο) έχοντας συνολικά 58 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα φημολογείται πως θα καταλήξει κι αυτός στη Λεβερκούζεν, που έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα του Κώστα Σταφυλίδη.

Πλέον και δεδομένου ότι ο Παναγιώτης Γλύκος είναι η μοναδική λύση για τη θέση του γκολκίπερ, ο Δικέφαλος του Βορρά θα κινηθεί για τερματοφύλακα. Στα υπόψη είναι και ο Μιχάλης Σηφάκης, που είναι ελεύθερος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τέλος της συνεργασίας με τον Ντάριο Κρέσιτς:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι λύθηκε κοινή συνεναίσει το συμβόλαιο του Dario Kresic. Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

«Κίτρινος» και επίσημα ο Πουλίδο

«Κίτρινος» και επίσημα ο Πουλίδο
Την απόκτηση του Ρούμπεν Πουλίδο Μάρτιν ανακοίνωσε το Σάββατο (28/7) ο Άρης.

Ο 33χρονος αμυντικός, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης, υπέγραψε (από χθες) συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους «κίτρινους» και την Κυριακή (29/7) αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή στην Ιταλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του Ρούμπεν Πουλίδο Μάρτιν για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 2 Φεβρουαρίου του 1979, έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και δεξί μπακ. Τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης έχοντας συνολικά 45 συμμετοχές και 4 γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει αγωνιστεί σε Κονκουέσε (29 συμ- 5 γκολ) Ράγιο Βαγεκάνο (34συμ-4 γκολ), Σπόρτινγκ Χιχόν (22 συμ-4 γκολ), Χετάφε (81 συμ-4 γκολ), Αλμερία (26 συμ-3 γκολ), Σαραγόσα (45 συμ- 2γκολ)».

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του Πουλίδο δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Είμαι ευχαριστημένος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον Άρη. Είμαι δυο χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης. Ανυπομονώ να βρεθώ με τους συμπαίκτες μου και σίγουρα να παίξω με την φανέλα του Άρη σε ένα γεμάτο Κλ. Βικελίδης».

Ίωση ο Καπίνο

Ίωση ο Καπίνο
Εκτός της σημερινής προπόνησης του Παναθηναϊκού έμεινε ο Στέφανος Καπίνο. Ο νεαρός τερματοφύλακας ταλαιπωρείται από μία ίωση κι δεν προπονήθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και πάλι οι Αντρέ Πίντο και Πάπε Σο, που ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Αμφότεροι δύσκολα θα είναι έστω και στην αποστολή για το ματς της Τρίτης με τη Μάδεργουελ στη Σκωτία.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα ολοκληρώνεται αύριο το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής (14:00) είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για τη Σκωτία.

Τους έστειλε…

Τους έστειλε…
Κατώτεροι των προσδοκιών του Γιάννη Χατζηνικολάου ήταν οι τέσσερις Αργεντινοί που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο του Πλατανιά.

Οι Μάρτιν Ναβάρο, Χοσέ Λουίς Μπαρεάλ, Χουάν Μαρτς και Ματίας Μίνιτς, οι οποίοι βρέθηκαν στην προετοιμασία των Κρητικών από την πρώτη ημέρα, δεν κατάφεραν να πείσουν τον Έλληνα τεχνικό, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Ωστόσο, εξελίξεις για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας των Χανίων αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, ο Κένταλ Ουκάρ, χτες (Παρασκευή, 27/7), πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Πλατανιά.

Κοντά σε Χοσέμι η Βέροια

Κοντά σε Χοσέμι η Βέροια 
Ο σχεδιασμός της Βέροιας συνεχίζεται ενόψει της νέας σεζόν με τη διοίκηση να «κοιτά» δύο παίκτες. Αρχικά, η «Βασίλισσα του Βορρά» βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Χοσέμι.

Ο Ισπανός αμυντικός, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Καρταχένα, με την οποία αγωνίζονταν την προηγούμενη σεζόν, φαίνεται πως θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Βέροιας.

Ακόμη, οι νεοφώτιστοι κοιτάζουν τον Ιωσήφ Δασκαλάκη για τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ όπως όλα δείχνουν χάλασε η υπόθεση του Κώτσιου.

«Κρούση» ΟΦΗ σε Κουτσιανικούλη

«Κρούση» ΟΦΗ σε Κουτσιανικούλη
Την περίπτωση του Βασίλη Κουτσιανικούλη εξετάζει ο ΟΦΗ.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο οποίος πρόσφατα είχε δοκιμαστεί -ανεπιτυχώς- από την αγγλική Χαλ, δέχθηκε την «κρούση» από το Νίκο Μαχλά, μετά την επιστροφή του στην Κρήτη.

Το μοναδικό «αγκάθι» για την ομάδα του Ηρακλείου είναι οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη του Εργοτέλη.

Λόγω του περιορισμού που έχει ο ΟΦΗ, στο θέμα των μεταγραφών, είναι αναγκασμένος να ψάχνει για παίκτες, οι οποίοι είναι γεννημένοι μέχρι το 1988. Από αυτούς που «παίζουν» στην αγορά, ο Νίκος Αναστόπουλος θεωρεί ως ιδανική περίπτωση εκείνη του Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Ο μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη είχε δοκιμαστεί πρόσφατα από την αγγλική Χαλ, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της για τον αποκτήσουν. Έτσι, μετά την επιστροφή του στην Κρήτη, ο νεαρός μέσος δέχθηκε την «κρούση» από τον Νίκο Μαχλά. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η περίπτωση του Κουτσιανικούλη, καθώς ο ΟΦΗ δεν είναι σε θέση να καλύψει ολόκληρο το συμβόλαιό του και γι’ αυτό, η ομάδα του Ηρακλείου προσπαθεί να τον δελεάσει με τη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου.

Είπε το «ναι» ο Γιάντσης

Είπε το «ναι» ο Γιάντσης 
Τη φανέλα της Κέρκυρας θα φορά και την επόμενη σεζόν όπως όλα δείχνουν ο Δημήτρης Γιάντσης, αφού το σίριαλ με τους Φαίακες είχε αίσιο τέλος.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός τα βρήκε με τη διοίκηση και οι υπογραφές του νέου του συμβολαίου αναμένεται να… πέσουν όταν η ομάδα επιστρέψει από το Καρπενήσι.

Τα τυπικά απομένουν και για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, αφού ο Γερμανός αμυντικός φαίνεται πως θα παραμείνει στο νησί του Ιονίου.

Οι εν λόγω περιπτώσεις έχουν λύσει τα χέρια του τεχνικού της Κέρκυρας, Άκη Μάντζιου, ο οποίος έχει το δικαίωμα για ακόμη μία μεταγραφή (άνω των 24 ετών).

Η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της στο Καρπενήσι, μέχρι τις 5 Αυγούστου, όπου και θα επιστρέψει στο νησί.

Πάει Ιαπωνία ο Βελάσκες

Πάει Ιαπωνία ο Βελάσκες
Στην αποστολή της εθνικής Βενεζουέλας για το φιλικό που θα δώσει στις 15 Αυγούστου στην Ιαπωνία με το συγκρότημα της ασιατικής χώρας κλήθηκε ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες. Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός του Παναθηναϊκού θα υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και θα απουσιάσει από αρκετές προπονήσεις των «πράσινων».

Σημειώνεται πως ο Παναθηναϊκός θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στις 21 ή 22 Αυγούστου για τα play offs του Champions League, εφόσον περάσει τη Μάδεργουελ, ή στις 23 του μήνα για τα play offs του Europa League, αν αποκλειστεί από τους Σκωτσέζους.

Τσιάρτας: «Από τους καλύτερους της ΑΕΚ ο Καράμπελας»

Τσιάρτας: «Από τους καλύτερους της ΑΕΚ ο Καράμπελας»
Με τα καλύτερα λόγια για την ποδοσφαιρική αξία, αλλά και το ταλέντο του Νίκου Καράμπελα μίλησε στον ισπανικό Τύπο ο Βασίλης Τσιάρτας, με αφορμή τη μετακίνηση του αριστερού μπακ στη Λεβάντε.

«Είναι ένας παίκτης που δίνει τα πάντα στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ, αξιόπιστος εντός κι εκτός γηπέδου. Μπορεί να τα καταφέρει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν είναι παίκτης του 10 ή κάποιος σταρ, αλλά ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Η Λεβάντε είναι ιδανικός σύλλογος γι’ αυτόν, γιατί παίζει ομαδικά και έχει αμυντικούς προσανατολισμούς. Σε αυτό το σύνολο μπορεί να προσφέρει πολλά», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ.

Για τον Νίκο Καράμπελα μίλησαν επίσης ο Χουάν Κάλα, ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Κίκε Ερνάντεθ. «Είναι μία πολύ καλή μεταγραφή για τη Λεβάντε. Αν καταφέρει να προσαρμοστεί, μπορεί ακόμη και να κερδίσει θέση βασικού από τον Χουανφράν. Είναι δυνατός, γρήγορος και δύσκολα τον περνάς. Δεν είναι Ντάνι Άλβες ή Ζόρντι Άλμπα, φυσικά, αλλά μου άρεσε πολύ να παίζω δίπλα του. Επίσης είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και ανοικτός σε προσωπικό επίπεδο. Εξελίχθηκε πολύ υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ», τόνισε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ.

Ο Ισπανός άλλοτε τεχνικός της «Ένωσης» ανέφερε: «Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ένας παίκτης που μπορείς να εμπιστευτείς και ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει», ενώ ο Κίκε Ερνάντεθ, που συνεργάστηκε μαζί του στον Άρη, είπε: «Ήταν ένα παιδί που έπαιζε με πάθος. Από τότε που τον είχα εγώ στον Άρη έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες κι έχει παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να δούμε πόσο σύντομα θα καταφέρει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζω να το κάνει γρήγορα».

Κάτι παραπάνω από παιχνίδι 

29/7/2012

Κάτι παραπάνω από παιχνίδι
Για τον Παναθηναϊκό οι αναμετρήσεις με τη Μάδεργουελ είναι πολύ πιο… σοβαρή υπόθεση από δύο απλά παιχνίδια. Από την έκβασή τους εξαρτάται σε μεγάλο-για να μην πούμε απόλυτα-η βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Ενδεχόμενη πρόκριση θα αποφέρει στο σύλλογο μίνιμουμ 6 εκατ. ευρώ της παρουσίας στους ομίλους του Europa League, χρήματα που θα αποτελέσουν βάλσαμο για τις οικονομικές πληγές της ομάδας. Παράλληλα θα διατηρηθεί «ζωντανό» το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, που μπορούν να… λύσουν το πρόβλημα του «τριφυλλιού». Αντιθέτως, ενδεχόμενος διπλός αποκλεισμός από την Ευρώπη, όπως συνέβη πέρυσι, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ΠΑΕ και μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη σεζόν. Κι όχι μόνο…

Όλοι στις τάξεις της ομάδας έχουν πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των προσεχών αγώνων. Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να περάσει από την πρωινή προπόνηση στην Παιανία, με σκοπό όχι να φορτώσει με άγχος την ομάδα, αλλά να υπενθυμίσει τη σημασία της πρόκρισης και να εκφράσει την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας. Μαζί με τον Δημήτρη Γόντικα θα αναχωρήσουν αύριο για τη Γλασκώβη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Έχει καταλήξει

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει αποφασίσει ποιους θα εμπιστευτεί στο ματς της Τρίτης απέναντι στη Μάδεργουελ. Καρνέζης στο τέρμα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες και Βύντρα στην άμυνα, Μαρίνος δεξιά και Σπυρόπουλος αριστερά, με τον Βιτόλο κόφτη και λίγο μπροστά τους Ζέκα και Σισόκο, με τον Χριστοδουλόπουλο να κινείται πίσω από τον Τοτσέ. Ο Ισπανός φορ φαίνεται πως κέρδισε τη μάχη από τον Πετρόπουλο, παρότι ο τελευταίος δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και χθες πέτυχε το μοναδικό γκολ του διπλού. Για λίγα λεπτά ως αλλαγή πιθανώς να χρησιμοποιηθεί και ο Φορναρόλι.

Εκτός αποστολής, που αναχωρεί το μεσημέρι (14:00), αναμένεται να μείνουν οι Καπίνο (ταλαιπωρείται από ίωση και υπάρχουν πίσω από τον Καρνέζη οι Κοτσόλης και Ταμπάκης), Πίντο και Σο (ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα).

Πάει γι’ άλλους 

29/7/2012

Πάει γι’ άλλους Ο... φάκελος του Τσιάρτα.
Μάντζιος και Μόρας αποτελούν δύσκολες περιπτώσεις για την ΑΕΚ, που είναι έτοιμη να στραφεί σε άλλες λύσεις για την ενίσχυσή της σε άμυνα κι επίθεση. Ο 29χρονος επιθετικός φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση 250.000 ευρώ από την Ίντερ Μπακού, ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η περίπτωση απόκτησης του έμπειρου αμυντικού.

Η ΑΕΚ ήδη κοιτάζει (και) αλλού για να δυναμώσει το ρόστερ της. Ο Βασίλης Τσιάρτας έχει εντοπίσει δύο ποδοσφαιριστές στη γνώριμη για τον ίδιο ισπανική αγορά. Πρόκειται για τον 22χρονο Ισπανό εξτρέμ Αλμπέρτο Νογκέρα, που είναι ελεύθερος, και τον 21χρονο Ιάπωνα σέντερ φορ Χιρόσι Ιμπουσούκι, που ανήκει στη Σεβίλλη αλλά μπορεί να αποκτηθεί δανεικός.

Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» έχει υπόψη του και εναλλακτικές λύσεις (μια από αυτές είναι ο 26χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Κριστιάν Στουάνι που ανήκει στη Ρετζίνα και έπαιξε για τρία χρόνια δανεικός στην Ισπανία σε Αλμπαθέτε, Λεβάντε και Σανταντέρ, έχοντας με την τελευταία 13 γκολ σε 36 εμφανίσεις την περασμένη περίοδο), αλλά για να προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ουσιαστικές επαφές πρέπει να εξασφαλίσει η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει ζητήσει έναν στόπερ, δύο αμυντικά χαφ κι έναν φορ.

Έρχεται ο Τσουκαλάς, αναμονή για Μπουγαΐδη

Την αποδέσμευση του Σταύρου Τσουκαλά από τον ΠΑΟΚ περιμένει η ΑΕΚ για να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Ο 24χρονος μεσοαμυντικός περιμένει να ρυθμιστούν κάποιες οφειλές απέναντί του για να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει. Σε ό,τι αφορά στον Μαυρουδή Μπουγαΐδη, αναμένεται επίσημη πρόταση για την πώλησή του και είναι πολύ πιθανό να πωληθεί.

Σήμερα με Μπλάκμπερν

Το πρώτο δείγμα ήταν ενθαρρυντικό, αλλά σήμερα έρχονται τα δύσκολα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 16:00 (Novasports 1) την Μπλάκμπερν στο δεύτερο φιλικό στο Φλίτγουντ, που είναι σαφώς πιο δύσκολο από αυτό του Σαββάτου κόντρα στην Πρέστον. Οι «ρόβερς» υποβιβάστηκαν στην Championship αλλά παραμένουν μία ιστορική ομάδα με δυνατό ρόστερ, στο οποίο ξεχωρίζουν παίκτες όπως οι Ρόμπινσον, Ζιβέ, Νταν, Φορμίκα, Πέντερσεν, Μέρφι, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Νούνο Γκόμες.

Ο Βαγγέλης Βλάχος που έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδα χθες, ελπίζει σε ανάλογη εμφάνιση γνωρίζοντας τη σημασία του να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι νεαροί παίκτες της ομάδας σε αυτά τα ματς. Εκτός πλάνων θα είναι και σήμερα οι Κοντοές (έχει μείνει στην Αθήνα για θεραπεία), Σιαλμάς (ενοχλήσεις στη μέση), αλλά και οι Παυλής και Κατσέτης που θα ενσωματωθούν τις επόμενες ώρες στην αποστολή στο Τσέστερ.

Μπάγεβιτς: «Νωρίς για πολλά λόγια» 

28/7/2012

Μπάγεβιτς: «Νωρίς για πολλά λόγια» 
Υπομονή για ασφαλέστερα συμπεράσματα, όσον αφορά την αγωνιστικότητα της ομάδας του, ζήτησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά και το δεύτερο νικηφόρο παιχνίδι του Ατρόμητου, καθώς είναι πολύ νωρίς να κριθούν είτε θετικά είτε αρνητικά οι ποδοσφαιριστές του.

Παράλληλα, «κλειστά» χαρτιά κράτησε ο Σέρβος προπονητής σχετικά με το θέμα των μεταγραφών, μη θέλοντας να αποκαλύψει κάτι περισσότερο.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, όπου είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και αρκετά παιχνίδια, ώστε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα. Δεν χρειάζεται να λέμε από τώρα μεγάλα λόγια», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Μπάγεβιτς στην κάμερα της Nova και πρόσθεσε για το θέμα των μεταγραφών:

«Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, όταν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο και θα ισχύει θα το ανακοινώσουμε».

Από την μεριά των παικτών ο Εντουάρδο Μπρίτο τόνισε: «Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα δείχνει ότι είναι καλύτερη, όμως χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη δουλειά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

«Διαφορετικός τρόπος λειτουργίας από τους δύο προπονητές, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που μας ζητάνε», σχολίασε ο Μπρίτο για τις διαφορές των Μπάγεβιτς και Δώνη», ενώ ερωτηθείς για τη θέση που αγωνίζεται:

«Πρέπει να δοκιμάζεις διάφορες θέσεις σε ένα παίκτη προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όταν του ζητηθεί».

Έβγαλε τα συμπεράσματά του

Έβγαλε τα συμπεράσματά του 
Μπορεί ο Λεβαδειακός να έμεινε στο 0-0 με τον Πιερικό σε φιλικό παιχνίδι, όμως ο Γιώργος Παράσχος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την συνέχεια της προετοιμασίας. Ο Έλληνας τεχνικός είδε κάθε παίκτη που είχε στην διάθεσή του και έδειξε ικανοποιημένος από όσα είδε, όχι όμως και από το γεγονός πως η ομάδα του δεν σκόραρε.

Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Τσιντώτας (46’ Κυριακίδης), Μαχαίρας (46’ Κοτίτσας), Γεωργίου, Ζαννιάς (80’ Καραματσούκης), Κουτσόπουλος (60’ Μανωλάς), Ζησόπουλος (46’ Κόρμπος), Κάλφας (υπό δοκιμή) (46’ Νικολακάκης), Μίλιεβιτς (46’ Ακόμα), Ζαουί (46’ Μπουντόπουλος), Ροτζέριο, Βασιλείου (70’ Γκριτζάπης).

Πιερικός: Βασιλειάδης, Δήμου, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Κωτσιόπουλος, Λόπεζ, Φαμπίνιο, Κόιτς, Μιχαηλίδης, Νίκου, Σεχολάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Παπατολίκας, Σκέντος (80’ Τουλίκας), Τσιώμης, Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Ίτσιος, Παπατόλιος, Μετενίδης, Καραγκούνης, Παπαδόπουλος, Βραχνός.

Δώνης: «Θέλω δυνατούς χαρακτήρες»

Δώνης: «Θέλω δυνατούς χαρακτήρες» 
Κάθε άλλο παρά προβληματισμένος από τις απρόσμενες αποχωρήσεις, εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του στον ΠΑΟΚ και τους κάλεσε να δείξουν χαρακτήρα.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτά συμβαίνουν. Θα επαναλάβω κάτι που είχα πει πριν καιρό. Όποιος δεν μπορεί να μου το πει και εγώ θα είμαι μαζί του. Εγώ θέλω όσοι μείνουν μαζί μου να είναι ισχυροί χαρακτήρες να δουλέψουν μαζί για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τίτλους», τους είπε.

Είναι βέβαιο ότι θα προτιμούσε να έχει τον Κρέσιτς και τον Μαλεζά στην διάθεσή του, αλλά αυτό δεν τον πτοεί από το να συνεχίσει την δουλειά του. Έτσι, με το μήνυμά του θέλησε να μεταφέρει το ίδιο μαχητικό πνεύμα και στους παίκτες του.

Το δελτίου τύπου της προπόνησης:

Ασκήσεις τακτικής στην κατοχή της μπάλας και την εναλλαγή του παιχνιδιού περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΟΚ.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ένα αιμάτωμα στην έξω επιφάνεια του γόνατος.

Εξτρα πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο ακολούθησαν οι Κάτσε, Πέλκας και Πόποβιτς, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης αισθάνθηκε «βαρύ» τον προσαγωγό του και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Πριν από την προπόνηση ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Dario Kresic βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία και αποχαιρέτησαν τους συμπαίκτες του και το προσωπικό της ομάδας.

Η νέα δοκιμασία του Άρη

Η νέα δοκιμασία του Άρη
Το πρώτο δείγμα του φετινού Άρη απέναντι στη Σιένα άφησε με ικανοποίηση την τεχνική ηγεσία. Η φρεσκάδα, η μαχητικότητα και το πάθος του νεανικού σχήματος που παρέταξε ο Μάκης Κατσαβάκης υποσκέλισαν τα όποια αρνητικά στοιχεία προκύπτουν στο αρχικό στάδιο μιας προετοιμασίας -ειδικά κάτω από τις συνθήκες που διεξάγεται στην προκειμένη περίπτωση.

Όσοι πήραν χρόνο συμμετοχής ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα σήμερα το απόγευμα στο Πράτο, υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας, Ηλία Καρακώστα, καθώς αύριο ακολουθεί ένα δυνατό τουρνουά, με τους «κίτρινους» να αντιμετωπίζουν αύριο τις Κόμο και Παλέρμο (από ένα ημίχρονο με την κάθε μία). Οι υπόλοιποι έκαναν βάρη στο γυμναστήριο και εν συνεχεία βγήκαν στο γήπεδο για ασκήσεις με την μπάλα και δίτερμα στο μισό γήπεδο.

Τους έστησαν οι… διαιτητές

Τους έστησαν οι… διαιτητές
Όλα ήταν έτοιμα. Οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού και της Νέας Σαλαμίνας είχαν ξεκινήσει ζέσταμα, προκειμένου να είναι έτοιμοι για το μεταξύ τους φιλικό που θα γινόταν στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Ωστόσο, ο αγώνας μεταξύ των δύο συλλόγων δεν έγινε ποτέ, καθώς οι διαιτητές της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν έδωσαν το «παρών», όπως κανονικά θα έπρεπε. .

Έτσι, ο προπονητής του Πανθρακικού, Σάββας Παντελίδης, δεν είχε την ευκαιρία να δει την ομάδα του να αγωνίζεται κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο.

Με αποτέλεσμα, να μη βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τους νέους παίκτες.

Έτοιμος… τρέξιμο

Έτοιμος… τρέξιμο 
Στο Καρπενήσι προκειμένου να ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του είναι ο Πλατανιάς. Οι νεοφώτιστοι θα έχουν την ευκαιρία να «μοντάρουν» την ομάδα τους, ενώ μαζί ταξιδεύουν φυσικά και οι «νέοι» Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Αναστασάκος, Ουκάρ και Κοκκαλάς.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να παρουσιάσει τον Πλατανιά, όσο το δυνατόν πιο καλό μπορεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής σύντομα.

Η αποστολή που ταξίδεψε Καρπενήσι: Λαζαρίδης, Τζανής, Δημήτρης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Δέντσας, Μιρτσέτα, Τσοντάκης, Μαρτσάκης, Γκονζάλες, Πάγκαλος, Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης και Δράμι (από το περσινό ρόστερ), Κάλαϊτζιτς, Γιακουμάκης, Κανακούδης, Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Αναστασάκος, Ουκάρ (οι νέοι), Κοκκαλάς (προωθήθηκε από την ομάδα Νέων).


ALEX WEB RADIO/TV

Πάρντιου: «Άξιζε την ισοφάριση ο Ολυμπιακός»

Πάρντιου: «Άξιζε την ισοφάριση ο Ολυμπιακός» 

28/7/2012

Πάρντιου: «Άξιζε την ισοφάριση ο Ολυμπιακός»
Δίκαιο αποτέλεσμα χαρακτήρισε την ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό ο προπονητής της Νιούκαστλ, Άλαν Πάρντιου, τονίζοντας πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

«Πιστεύω πως ειδικά στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές και έβαλαν μέσα φρέσκα πόδια. Αυτό έγειρε την πλάστιγγα λίγο προς το μέρος του Ολυμπιακού και νομίζω πως άξιζε την ισοφάριση. Έμεινα ικανοποιημένος με την απόδοσή μας, καθώς είχαμε οκτώ παίκτες που έπαιξαν όλο το ματς», τόνισε ο προπονητής της αγγλικής ομάδας.

www.sport-fm.gr/

Ανηκουστο...δεν καλεσαν κανεναν απο την Δημοτική Αρχή ή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Αρχαίας Ολυμπίας

Ανηκουστο...δεν καλεσαν κανεναν απο την Δημοτική Αρχή ή  Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Αρχαίας Ολυμπίας 

 28/7/2012

Οργισμένος είναι ο αντιπεφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με την συμπεριφορά των Βρετανών διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας καταγγέλλει ότι οι διοργανωτές δεν προσκάλεσαν όπως συνηθίζεται στην τελετή 'Εναρξης τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, ούτε κάποιον άλλο θεσμικό φορέα από την Ηλεία και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί.

Η δήλωση – διαμαρτυρία του Χαράλαμπου Καφύρα

«Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας (ΛΟΝΔΙΝΟ 2012) ξεκίνησαν με το άναμα της Ιερής Φλόγας της Ολυμπίας, που μετά από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, θα λάμπει και θα φωτίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εμείς ως Ηλείοι και Ολύμπιοι, χαιρετίζουμε τους Αγώνες αυτούς και ελπίζουμε πως το Φως της Ολυμπίας θα φωτίζει και θα εμπνέει με τα πανάρχαια οικουμενικά μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

Σε αυτή την γιορτή, που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές, όταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία και οι σύγχρονοι το 1896 , υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους Ηλείους και τους Ολυμπίους. Από την τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδίνο το 2012, δεν έχει προσκληθεί κανείς Ηλείος, ούτε Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας  ή  η Δημοτική Αρχή ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Αυτή η απαράδεκτη εξαίρεση μας προσβάλλει και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για αυτό και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό.
Δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτή την παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία και η διοργανώτρια πόλη Ήλιδα, που αυτές «γέννησαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα και χάρις αυτών τελούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε απρέπεια αυτή την ενέργεια, την εξαίρεση της Ολυμπίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον».
 
Πηγή: dete.gr

Οι αντιδρασεις για το προσβλητικο σχολιο Ρογκ

 Οι αντιδρασεις για το προσβλητικο σχολιο Ρογκ

28/7/2012

«Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες ο Ζαγκ Ρογκ» 

28/7/2012

«Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες ο Ζαγκ Ρογκ»
«Να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θα είναι εσαεί η μητέρα τους» ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, Τέρενς Κουίκ, από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ, ο οποίος κατά την έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, είπε χθες ότι «οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους».

Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο, ανιστόρητο, προκλητικό και άξιο συνεχιστή της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους» τον Ζαγκ Ρογκ και καταλόγισε έλλειψη αντίδρασης από πλευράς της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, τόσο του προέδρου Σπύρου Καπράλου, όσο και του επικεφαλής Ισίδωρου Κούβελου, καθώς επίσης και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Υπενθύμισε, τέλος, την πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε, «πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει».





ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ...ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ!!!

Αφου δεν εκαναν και κανα GAY PRIDE στην τελετη τους παλι καλα...


Καλησπερα συγγαυροι,μετα απο πολυ καιρο μπαινω να γραψω τις προσωπικες μου αποψεις...Αφου και η google μας επετρεψε να ξανα ανοιξουμε τους λογαριασμους μας και να "δουλεψουμε" πανω στο μπλογκ του Alexwebradio/tv.

Εκατσα και ειδα χθες αδερφια την τελετη εναρξη της Ολυμπιαδας του Λονδινου,το πρωτο που σκεφτηκα..."Οι τσιγγανικοι γαμοι εχουν μεγαλυτερο γουστο".Ειμαι σιγουρος οτι εμειναν εκθαμβοι τα δισεκατομμυρια τηλεθεατων που παρακολουθησαν αυτη την γιορτη του "κιτς".

Το πραγμα αρχισε να μυριζει ξεφτιλα απο την ωρα που η ιερη φλογα της Ολυμπιας εφτασε στον τελικο προορισμο της,ο καθε τυχαιος ειχε προσβαση στην δαδα...αλλος για να βγει μια φωτογραφια λες και ηταν ο Justin Bieber,αλλος για να αναψει το τσιγαρο του (ακουσον ακουσον),στοιχεια που πραγματικα σε κανει να απορεις με το μεγεθος της αμορφωσυνης που μπορει να υπαρχει σε μια προηγμενη και μεγαλη Ευρωπαικη χωρα...ουτε τα στοιχειωδη του σεβασμου.Λες ενταξει....και συνεχιζεις,το πανηγυρι δεν εχει τελειωσει ακομα...Μιστερ Μπιν,δαιμονες,Τζεημς Μποντ κατι γιδια και κατι φοραδες...σκεφτομαι "ο καθενας οτι εχει δειχνει...αυτη ειναι η ιστορια τους...ενα δεντρο".Το αποτελειωμα η δηλωση του Ζακ Ρογκ στην τελετη "Ειναι σαν να επεστρεψαν στο σπιτι τους οι Ολυμπιακοι αγωνες",ωπα μεγαλε...παρτο αλλιως...εμεις δειξαμε τουλαχιστον την ιστορια μας...ασχετα αν στο τελος ριξαμε κι ενα τσιφτεντελι ετσι για ξεμουδιασμα...η μαλακια δεν ειναι προνομιο...ειναι δικαιωμα...και το εχουν ολοι...ακομα και αυτοι που δωσαν τα φωτα τους στην οικουμενη.
Οι Αγγλοι δεν εκμεταλλευτηκαν στο επακρο την μεγαλυτερη κληρονομια τους μετα το ποδοσφαιρο...την μουσικη...ισως ετσι κατι να γλιτωνανε απο αυτη την τραγικη γιορτη...
δεν τους κατηγορω ομως...αυτο ειχανε,αυτο σερβιρανε...αυτη εξαλλου ειναι η παλια και η συγχρονη ιστορια τους...Τζεημς Μποντ,Μιστερ Μπιν,Μπεκαμ και μια βασιλισσα στην φορμολη.
Μ'αρεσει το θεατρο σκιων...μετα το χθεσινο ομως αλλαξα γνωμη για τα καραγκιοζιλικια.

Υγ:Η ομαδα μας δειχνει καλα στοιχεια και ο προπονητης φαινεται σοβαρος...πειραματιζεται και αυτο φαινεται.Υπομονη...να κλεισει το ροστερ και να αρχισουν τα επισημα..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

28/7/2012

 
*Το κειμενο θα ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα θα δημοσιευονται ολες οι ειδησεις για τους Ολυμπιακους αγωνες

 Μα… τί νίκη!

28/7/2012

Μα… τί νίκη!
Με το δεξί ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών της Κίνας, επικρατώντας με σκορ 66-57 της Τσεχίας, για τον πρώτο όμιλο.

Πρώτη σκόρερ για τις Ασιάτισσες ήταν η Μα με 16 πόντους, ενώ άλλους 12 πρόσθεσε η Μιάο.

Από τις ηττημένες ξεχώρισαν οι Βιτέτσκοβα και Ελχότοβα με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-29, 51-44, 66-57.

Στα ημιτελικά η Βουρνά

Στα ημιτελικά η Βουρνά Photo: (Action Images)
Στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρασε Κριστέλ Βουρνά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά με χρόνο 58,74’’, αρκετά κοντά στην καλύτερη φετινή της επίδοση (58,39’’).

Η 20χρονη αθλήτρια ήταν η τελευταία (16η θέση) που προκρίθηκε βάσει επίδοσης, μόλις δύο εκατοστά μπροστά από την Καναδέζα Κατρίν Σαβάρ.

Οι ημιτελικοί θα γίνουν σήμερα στις 21:40.

Οι επιδόσεις, όπου ξεχώρισε το ολυμπιακό ρεκόρ της Αμερικανίδας Ντάνα Βόλμερ με 56,25 (κατέρριψε το 56,61 της Ίνγκε Ντε Μπρούιν από το 2000):

1. Ντάνα Βόλμερ (ΗΠΑ) 56,25
2. Λου Γινγκ (Κίνα) 57,17
3. Αλίσια Κάοουτς (Αυστραλία) 57,36
4. Σάρα Σιόστρομ (Σουηδία) 57,45
5. Ζανέτ Γκρέι Ότεσεν (Δανία) 57,64
6. Λιουγιάνγκ Τζιάο (Κίνα) 57,71
7. Κλερ Ντόναχιου (ΗΠΑ) 58,06
8. Φραντσέσκα Χάλσαλ (Μ. Βρετανία) 58,23
9. Έλεν Γκάντι (Μ. Βρετανία) 58,25
10. Ίνγκε Ντέκερ (Ολλανδία) 58,30
11. Λι Τάο (Σιγκαπούρη) 58,34
12. Ιλάρια Μπιάνκι (Ιταλία) 58,42
13. Αλεξάντρα Χερασιμένια (Λευκορωσία) 58,50
14. Μαρτίνα Γκράνστρομ (Σουηδία) 58,70
15. Γιούκα Κάτο (Ιαπωνία) 58,72
16. Κριστέλ Βουρνά (Ελλάδα) 58,74

Ολυμπιακό ρεκόρ για τις Βρετανίδες 

28/7/2012

Ολυμπιακό ρεκόρ για τις Βρετανίδες
Με το δεξί ξεκίνησαν οι Γκλόβερ και Στάνινγκ στα προκριματικά στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό, κάνοντας μάλιστα Ολυμπιακό ρεκόρ (6:57.29).

Οι Βρετανίδες ήλεγχαν τον αγώνα από την έναρξη του και η πρωτιά ήρθε εύκολα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το πλήρωμα των ΗΠΑ.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η ομάδα από τη Ρουμανία, κάνοντας την έκπληξη.


Σε… βαθιά νερά 

28/7/2012

Σε… βαθιά νερά
Η εκκίνηση για την ελληνική κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά… δεν γινόταν αλλιώς. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος έμεινε εκτός τελικού στα 400μ. μικτής ατομικής έχοντας να αντιμετωπίσει στην ίδια σειρά μεγαθήρια όπως ο Μάικλ Φελπς και ο Λάζλο Τσεχ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έβδομος στην τέταρτη προκριματική σειρά με 4:17,04, μακριά από την καλύτερη φετινή του επίδοση (4:14,71'').

Πρώτος ήταν ο Αμερικανός με 4:13,33, ενώ ακολούθησε ο Ούγγρος με 4:13,4, που έμεινε εκτός τελικού έχοντας την ένατη καλύτερη επίδοση.

Η οκτάδα του τελικού, που θα γίνει στις 21:30:

1. Κοσούκε Χαγκίνο (Ιαπωνία) 4:10,01
2. Τσαντ Λε Κλος (Νότιος Αφρική) 4:12,24
3. Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ) 4:12,35
4. Τιάγκο Περέιρα (Βραζιλία) 4:12,39
5. Τόμας Φρέιζερ Χολμς (Αυστραλία) 4:12,66
6. Λούκα Μαρίν (Ιταλία) 4:13,02
7. Γιούγια Χοριχάτα (Ιαπωνία) 4:13,09
8. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 4:13,33

Βόλεϊ (Γ): Εύκολα η Ιαπωνία την Αλγερία

28/7/201

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα η Ιαπωνία, στην πρεμιέρα της στο ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ γυναικών.
Οι ασιάτισες επικράτησαν πάρα πολύ εύκολα της αδύναμης Αλγερίας με 3-0 σετ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι αφρικανές κατάφεραν να σκοράρουν μόλις επτά πόντους στο τελευταίο σετ.
Τα σετ: 25-15, 25-14, 25-7.









Αποτελέσματα προκριματικών δικώπου γυναικών

28/7/201

Στον τελικό της δικώπου γυναικών προκρίθηκαν τέσσερα πληρώματα, δύο από κάθε προκριματική σειρά.
Στην 1η προκριματική σειρά, οι Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ/Χέδερ Στάνινγκ, παρακινούμενες από 30 χιλιάδες θεατές, στην λίμνη Ντόρνι του Ίτον, πέρασαν πρώτες τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6 λεπτά 57.29''. Ως δεύτερες πήραν την πρόκριση οι Αμερικανίδες Σάρα Χέντερσοτ και Σάρα Ζελέκνα (6:59.29).
Δυσάρεστη έκπληξη η 3η θέση που κατέλαβαν τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και χρυσές στη δίκωπο γυναικών, τόσο στο Πεκίνο, όσο και στην Αθήνα, Γκεοργκέτα Αντρουνάτσε και Βιόριτσα Σουζάνου (7:05.39). Οι δύο Ρουμάνες θα αγωνιστούν σε αγώνες ρεπεσάζ τη Δευτέρα (30/7) στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το χρυσό, με την Αντρουνάτσε να είναι έτοιμη να γράψει ιστορία ως η πρώτη με 6 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κωπηλασίας.
Στον τελικό της Τετάρτης (1/8) προκρίθηκαν απευθείας επίσης οι Κέιτ Χόρνσεϊ/Σάρα Τέιτ από την Αυστραλία ως πρώτες της 2ης προκριματική σειράς (7:1.60'') και οι Νεοζηλανδές Τζούλιετ Χάιφ, Ρεμπέκα Σκόουν με (7:06.93).
Στον τελικό της δικώπου γυναικών (Τετάρτη 1/8) προκρίθηκαν οι εξής:
Βρετανία (Χέλεν Γκλόβερ/Χέδερ Στάνινγκ) 6 λεπτά 57.29
ΗΠΑ (Σάρα Χέντερσοτ/Σάρα Ζελένκα) 6:59.29
Αυστραλία (Κέιτ Χόρνσεϊ/Σάρα Τέιτ) 7:01.60
Νέα Ζηλανδία (Τζούλιετ Χάιφ/Ρεμπέκα Σκόουν) 7:06.93
Τα υπόλοιπα 6 πληρώματα -τρία από κάθε προκριματική σειρά- θα συμμετάσχουν σε επαναληπτικούς αγώνες τη Δευτέρα (30/7).
Ρουμανία (Γκεοργκέτα Αντρουνάτσε/Βιορίκα Σουζάνου) 7:05.39
Γερμανία (Κέρστιν Χάρτμαν/Μαρλένε Σίνιγκ) 7:10.28
Αργεντινή (Λάουρα Αμπάλο/Γκαμπριέλα Μπεστ) 7:12.17
Κίνα (Ζανγκ Γιάγκε/Γκάο Γιουλάν) 7:13.38
Νότια Αφρική (Ναϊντίν Σμιθ/Λι-Αν Πέρσι) 7:14.31
Ιταλία (Κλαούντια Βούρτσελ/Σάρα Μπερτολάσι) 7:21.44

Πινγκ πονγκ: Αποτελέσματα προκριματικού μονού γυναικών

28/7/2012

Σε αγώνες για τον προκριματικό γύρο στο μονό πινγκ πονγκ γυναικών, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ολοφούνκε Οσονουϊάκε (Νιγηρία)-Νέντα Σασαβάρι (Ιράν) 4-3
Λίγκια Σίλβα (Βραζιλία)-Ανολίν Λούλου (Βανουάτου) 4-0
Μο Ζανγκ (Καναδάς)-Αϊα Μοχάμεντ (Κατάρ) 4-0
Καρολίν Κουμαχάρα (Βραζιλία)-Γιασμίν Χασάν (Τζιμπουτί) 4-0
Σάρα Χανφου (Καμερούν)-Τβιν Μουμιογκλιάν (Λίβανος) 4-0
Ντίνα Μεσρέφ (Αίγυπτος)-Οφιονγκ Εντέμ (Νιγηρία) 4-2

Αποτελέσματα α΄ προκριματικού γύρου τζούντο γυναικών (-48κ.)

28/7/2012

Τα αποτελέσματα του α΄ προκριματικού γύρου στην κατηγορία των -48 κιλών γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο, έχουν ως εξής:
Τοκόμο Φουκούμι (Ιαπωνία)-Οϊάνα Μπλάνκο (Ισπανία) 1000-0000 (2:30) Ippon
Νταγιάρις Μέστρε Αλβάρες (Κούβα)-Νατάλια Κοντρατίεβα (Ρωσία) 0100-0000 (5:00) Waza-ari
Σάρα Μενέζες (Βραζιλία)-Νγκόκ Του Βαν (Βιετνάμ) 0020-0000 (5:00) Yuko
Τα ζευγάρια του β΄ προκριματικού γύρου:
Τοκόμο Φουκούμι (Ιαπωνία)-Κέλι Έντουαρντς (Μ. Βρετανία)
Πάουλα Παρέτο (Αργεντινή)-Έλενα Μορέτι (Ιταλία)
Αλίνα Ντουμίτρου (Ρουμανία)-Νταγιάρις Μέστρε Αλβάρες (Κούβα)
Ουραντσετσέγκ Μουνχμπάτ (Μογγολία)-Αλεξάντρα Ποντριάντοβα (Καζακστάν)
Σάρα Μενέζες (Βραζιλία)-Λετίσια Παγιέ (Γαλλία)
Σουγκέν Βου (Κίνα)-Λίσα Κέρνεϊ (Ιρλανδία)
Σαρλίν Βαν Σνικ (Βέλγιο)-Γιουνγκ Γέον Τσούνγκ (Ν. Κορέα)
Έβα Τσερνοβίτσκι (Ουγγαρία)-Μπιργκίτ Έντε (Ολλανδία)

Εκπληξη στο πρώτο ματς μπιτς βολλευ

28/7/2012

Εκπληξη σημειώθηκε στον πρώτο αγώνα του Β' ομίλου της προκριματικής φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο Λονδίνο.
Οι ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα (Νο23 στην παγκόσμια κατάταξη) ανέτρεψαν τα προγνωστικά και νίκησαν με 2-1 σετ (18-21, 21-14 και 16-14) τις Κινέζες Ζανγκ Ξι/Ξούε (Νο 2).
Το αποτέλεσμα αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στον ίδιο όμιλο μετέχουν και οι ελληνίδες Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στις 23:00GR κόντρα στις Ελβετίδες Κουν/Τσούμκερ.
Τη Δευτέρα, στις 18:30ΓΡ, θα παίξουν με τις ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα, ενώ την Τετάρτη (11:00) θα αντιμετωπίσουν τις κινέζες Ζανγκ Ξι/Ξούε.
Την πρόκριση στους «16» παίρνουν τα δύο πρώτα ζευγάρια από κάθε όμιλο, καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα καταταγούν τρίτες θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ, για να συμπληρωθούν οι θέσεις της 16άδας.

*Το κειμενο θα ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα θα δημοσιευονται ολες οι ειδησεις για τους Ολυμπιακους αγωνες

ALEX WEB RADIO/TV