ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σαρρής: "Είμαι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων της ΕΠΟ"

Σαρρής: "Είμαι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων της ΕΠΟ"

6/10/2012

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής απάντησε στην ανακοίνωση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" που αναφερόταν προς το πρόσωπό του, τονίζοντας πως είναι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων. Διαβάστε τι δήλωσε
Απάντησε στην ανακοίνωση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, η οποία αναφερόταν προς το πρόσωπό του.
Ο κ. Σαρρής στην δήλωσή του αναφέρει πως είναι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων της ΕΠΟ που συμμετείχαν στις εκλογές και πως δεν επιθυμεί να ρίξει λάδι στην φωτιά.

"Είμαι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων της ΕΠΟ που συμμετείχαν στις εκλογές, είτε αυτές με τίμησαν με την ψήφο τους, είτε όχι. Δεν επιθυμώ να ρίξω λάδι στη φωτιά και επιμένω σε όσα είπα μετά την εκλογή μου:
Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει το ποδόσφαιρο, κλειδί της επιτυχίας για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα είναι η άριστη συνεργασία όλης της ποδοσφαιρικής οικογένειας".

www.sport24.gr/

Kαθαρισε ο Ζιρου για Αρσεναλ( video)

 Kαθαρισε ο Ζιρου για Αρσεναλ( video)

6/10/2012

Στην πρώτη του επιβλητική εμφάνιση με την φανέλα της Άρσεναλ ο Ολιβιέ Ζιρού οδήγησε την ομάδα του στη νίκη κόντρα στην Γουέστ Χαμ με σκορ 3-1 και απέδειξε γιατί ο Αρσέν Βενγκέρ ξόδεψε αρκετά χρήματα προκειμένου να τον φέρει στο Λονδίνο.
Καλώς τον!
Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League και σέρβιρε ακόμα ένα.

Βαθμολογική… ανάσα για τους Λονδρέζους που προσωρινά μπαίνουν στην πεντάδα.

Στο «Upton Park», το παιχνίδι ξεκίνησε… τραγικά για την Άρσεναλ. Στο 21’ ο Ντιαμέ με εξαιρετική ενέργεια και αφού «έσβησε» τον Ράμσεϊ έκανε υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Προς στιγμήν οι παίκτες της Άρσεναλ «πάγωσαν» ωστόσο στο 41’ «μίλησε» ο Ζιρού. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την ασίστ από τον Ποντόλσκι και έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» και ισοφάρισε σε 1-1.

Τα πράγματα ήταν «σκούρα» για τον Αρσέν Βενγκέρ και αναγκάστηκε να ρίξει στον αγώνα τον Γουόλκοτ. Ο διεθνής Άγγλος είχε περάσει σαν αλλαγή λίγο νωρίτερα και αφού δέχθηκε καταπληκτική ασίστ από τον Ζιρού σημείωσε το 2-1 στο 77’ και έκανε την ανατροπή για την Άρσεναλ.

Στο 83’ ο Σάντι Καθόρλα με ένα ακόμα πολύ όμορφο γκολ από όταν μετακόμισε στο Λονδίνο έβαλε το «κερασάκι στη τούρτα» για την ομάδα του, κάνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Άρσεναλ να παίρνει σημαντικό τρίποντο και να μπαίνει εκ νέου στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, με τον Ζιρού να είναι ο MVP της αναμέτρησης.

Footreview

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6/10 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ 3-0
(5' Κολάροφ, 60' Αγκουέρο, 89' Μίλνερ)

Τσέλσι – Νόριτς 4-1
(14’ Τόρες, 22’ Λάμπαρντ, 31’ Αζάρ, 76’ Ιβάνοβιτς – 11’ Χολτ)

Σουόνσι – Ρέντινγκ 2-2
(71’ Μίτσου, 78’ Ρούτλετζ – 31’ Πογκρέμπνιακ, 44’ Χαντ)

Γουέστ Μπρομ – ΚΠΡ 3-2
(5’ Μόρισον, 22’ Γκέρα, 85’ Μουλούμπου – 35’ Τααράμπ, 90’ Γκρανέρο)

Γουίγκαν – Έβερτον 2-2
(10’ Κονέ, 23’ Ντι Σάντο – 11’ Γέλαβιτς, 87’ πεν. Μπάινς)

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 1-3
(21' Ντιαμέ - 41' Ζιρού, 77' Γουόλκοτ, 83' Καθόρλα)

Κυριακή 7/10

Σαουθάμπτον – Φούλαμ (15:30)
Λίβερπουλ – Στόουκ (17:00)
Τότεναμ – Άστον Βίλα (17:00)
Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Σάββατο 20/10

Τότεναμ – Τσέλσι (14:45)
Φούλαμ – Άστον Βίλα (17:00)
Λίβερπουλ – Ρέντινγκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στόουκ
Σουόνσι – Γουίγκαν
Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρόμιτς – Μάντσεστερ Σίτι
Νόριτς – Άρσεναλ (19:00)

Κυριακή 21/10

Σάντερλαντ – Νιούκαστλ (15:30)
ΚΠΡ – Έβερτον (18:00)

ALEX WEB RADIO/TV

Η αποστολή του Αστερα Τριπολης για την αναμετρηση με τον Ολυμπιακό

Η αποστολή του Αστερα Τριπολης για την αναμετρηση με τον Ολυμπιακό

6/10/2012

Ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την 20μελη αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", με τους Πιπίνη και Φούλοπ να βρίσκονται μέσα σε αυτή παρά τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Στην αποστολή των Αρκάδων για το δύσκολο ματς της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον πρωτοπόρο συμπεριλήφθηκε και ο Χαλιφά Σανκαρέ, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις που είχε στο γόνατό του.
Οι είκοσι ποδοσφαιριστές του Αστέρα για το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως τους ανακοίνωσε ο Σάκης Τσιώλης μετά τη λήξη της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου είναι οι: Φούλοπ, Μπαντής, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Καστέλς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας, Περόνε, Καλαντζής.
Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επέστρεψαν στην αποστολή οι Κωστούλας, Φραγκουλάκης και Μπακασέτας, ενώ στον αντίποδα έμειναν εκτός οι Τσαμπούρης, Αναστασόπουλος και Έγκον.

ALEX WEB RADIO/TV

Ο Θρύλος σε live-streaming με την Μονπελιέ στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών

Ο Θρύλος σε live-streaming με την Μονπελιέ στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών

6/10/2012

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μονπελιέ στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών, σε ένα παιχνίδι που η γαλλική ομάδα το προβάλλει σε live-streaming από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Για όσους ενδιαφέρονται λοιπόν να δουν τον «αυτοκράτορα» του πόλο να αγωνίζεται κόντρα στην ομάδα πόλο του συλλόγου που θα αντιμετωπίσει και ο «αιώνιος Πρωταθλητής» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις 24 Οκτώβρη, μπορεί να πατήσει το παρακάτω link λίγο πριν τις 21:30 απόψε Σάββατο 6 του μήνα.


ΑLEX WEB RADIO/TV

Κοντρέρας: "Έχω προσαρμοστεί στην ομάδα"

Κοντρέρας: "Έχω προσαρμοστεί στην ομάδα"

Σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Χιλής ο Πάμπλο Κοντρέρας τόνισε πως περνάει υπέροχα στον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας πως έχει προσαρμοστεί καλά χάρη στη βοήθεια των συμπαικτών του.
Δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις έρχονται για την Εθνική Χιλής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, κόντρα σε Εκουαδόρ και Αργεντινή. Με αφορμή αυτά τα παιχνίδια, ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cooperativa" της πατρίδας του και αναφέρθηκε τόσο στις ημέρες του στον Ολυμπιακό, όσο και στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

"Κάναμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Κάναμε καλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιον βαθμό. Προσωπικά νιώθω υπέροχα στον Ολυμπιακό και έχω προσαρμοστεί καλά στην ομάδα. Όλοι οι συμπαίκτες μου με έχουν υποδεχθεί καλά. Παράλληλα έχουν πάρει και πολλά αγωνιστικά λεπτά. Μακάρι να συνεχίσω έτσι", υποστήριξε αρχικά ο Κοντρέρας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με τα δύο δύσκολα ματς που έρχονται για την Εθνική Χιλής:

"Υπάρχουν πολλές απουσίες και δεν είναι καλό, όμως πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Θα είναι δύο δύσκολα ματς απέναντι σε Εκουαδόρ και Αργεντινή. Το ποιος θα ηγηθεί της Εθνικής είναι ένα θέμα που θα το δούμε τότε. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές μας που έχουν παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και μπορούν να παίξουν τον συγκεκριμένο ρόλο.

Δεν χρειάζεται να μένετε σε έναν παίκτη. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουμε σωστά ως ομάδα και να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, ώστε να κάνουμε μερικά βήματα ακόμα για να πάμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας".


www.redplanet.gr/

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Λεονάρντο ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 19 ποδοσφαιριστές, για τον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Μέσα ο Τάτος, έξω ο Ντιόγκο, ο Ντιακιτέ, και για μία ακόμα φορά ο Βλαχοδήμος.
Με μία τελευταία προπόνηση, η οποία διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου (6/10) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (7/10, 20:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Οι Λιούμπομιρ Φέισα και Τάσος Παπάζογλου συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν, κάνοντας θεραπεία, ενώ ο Σέρβος μέσος έκανε και ατομικό. Κλινήρης παρέμεινε ο Γιάννης Ζαραδούκας λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν στο κομμάτι της αμυντικής, αλλά και της επιθετικής τακτικής, ενώ έκαναν και ασκήσεις επάνω στις στημένες φάσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ορισμένους ποδοσφαιριστές να κάνουν τελειώματα φάσεων και σουτ, την ώρα που άλλοι επιδόθηκαν σε εκτελέσεις φάουλ.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε γνωστά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που αποτελούν την αποστολή. Αυτοί είναι οι: Κάρολ, Μέγκιερι, Σιόβας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Τάτος, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας.

Εκτός 19άδας έμειναν για λόγους τακτικής οι Ντιακιτέ, Ντιόγκο και Βλαχοδήμος, όπως και οι τραυματίες Παπάζογλου, Φέισα, αλλά και ο κλινήρης Ζαραδούκας.

Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής θα γυμναστούν το πρωί της Κυριακής (7/10) στις 10:30 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.


www.redplanet.gr/

«Σιγουρα δεν είμαστε εμείς ο στόχος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας»

«Σιγουρα δεν είμαστε εμείς ο στόχος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας» 

6/10/2012

«Δεν είμαστε εμείς στόχος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας»
Τη βεβαιότητα πως η Skoda Ξάνθη δεν θα είναι… θύμα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας εκφράζει η διοίκηση του ακριτικού συλλόγου με ανακοίνωση που εξέδωσε κι επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Προφανώς η ομάδα της Θράκης θεωρεί πως με τη χθεσινή τοποθέτηση της «Συμμαχίας» μπορεί να επηρεαστεί η διαιτησία του μεταξύ τους αγώνα την Κυριακή, αλλά τονίζει με σιγουριά πως στόχος δεν είναι να πληγεί η ίδια η Skoda Ξάνθη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είμαστε σίγουροι εκ των προτέρων ό,τι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναθηναϊκή Συμμαχία παραμονές του κρίσιμου, όπως λέει, αγώνα με την SKODA ΞΑΝΘΗ, δεν έχει στόχο την SKODA ΞΑΝΘΗ. Είμαστε σίγουροι ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν θα ήθελε να είναι το θύμα η SKODA ΞΑΝΘΗ».

ALEX WEB RADIO/TV

Ο ΝΤΙΑΚΙΤΙΕ ΣΤΟ RED STORE (video)

 Ο ΝΤΙΑΚΙΤΙΕ ΣΤΟ RED STORE (video)
6/10/2012

 Ο μέσος από το Μάλι έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που έγινε στο Red Store το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι παραχώρησε συνέντευξη στη συνδρομητική τηλεόραση και αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό και την έως τώρα προσαρμογή του στην ομάδα.



Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντρισά Ντιακιτέ στην κάμερα της Nova:

Ντρίσα, πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να κάνεις το ντεμπούτο σου στον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα με μεγάλες απαιτήσεις, όπως ήταν αυτός με την Άρσεναλ;

"Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις σε διοργανώσεις όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα πρωταθλήματα είναι δύσκολα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως τα πρωτάθλημα είναι εδώ, είναι τοπικό. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι παγκόσμιο. Έχει πάρα πολύ καλές ομάδες και πάρα πολύ καλούς παίκτες. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Οπότε ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Δεν ήταν και τόσο απλό να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά αν σκεφθείτε πως είχα να παίξω σε επίσημο ματς απ' τον Ιούνιο".

Έχεις προσαρμοστεί στην ομάδα και αν χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να βγάλεις στο γήπεδο το 100% των δυνατοτήτων σου;

"Είμαι μόνο ένα μήνα εδώ. Οπότε δεν έχω προλάβει να γνωρίσω ούτε πολύ κόσμο, ούτε καλά τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι έχω και την πολυτέλεια του χρόνου για να μπορέσω να προσαρμοστώ. Έχω προσαρμοστεί έως εκεί που χρειάζεται. Και από 'κει και πέρα είμαι στη διάθεση του προπονητή για ό,τι επιθυμεί".

Στο Λονδίνο σε είδαμε σε ρόλο δεξιού μπακ. Γνωρίζουμε πώς παίζεις και αμυντικός μέσος. Εσύ, που θεωρείς πως μπορείς ν' αποδώσεις καλύτερα;

"Εδώ, ουσιαστικά ήρθα ως αμυντικός χαφ. Όμως, από 'κει και πέρα έχω και παίξει και δεξιά. Στο Μαλί, στην Εθνική ομάδα παίζω επίσης δεξιά. Αλλά στη Νις έχω παίξει και στο κέντρο. Κάποιους αγώνες έτσι και σε κάποιους αλλιώς. Προτιμώ το κέντρο, αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν αισθάνομαι καλά και σ' αυτή τη θέση".

Ποια ειναι η εικόνα έχεις σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Έχω δει λίγα παιχνίδια, μόλις δύο. Αλλά πιστεύω πως είναι πολύ διαφορετικό απ' το πρωτάθλημα της Γαλλίας. Στη Γαλλία υπάρχει πάρα πολύ τακτική. Εδώ παίζουμε πιο πολύ με την μπάλα. Παίζουμε. Πάει γρήγορα. Και μάλιστα στο 4-1 πριν από δύο αγωνιστικές, πρώτη φορά είδα να μπαίνουν τόσα πολλά γκολ μέσα σε 15 λεπτά. Αλλά ακόμη δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα".

Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Έχεις άποψη για τον αντίπαλό σας που την περασμένη αγωνιστική έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο;

"Εμείς πρέπει να έχουμε νοοτροπία νικητή. Αυτό είναι το θέμα. Να τους πιέσουμε ψηλά και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε σωστή νοοτροπία, τη νοοτροπία του νικητή. Αυτή που μας αρμόζει".

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον κόσμο του Ολυμπιακού που έκανε αισθητή την παρουσία του στο Λονδίνο; Και αν θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας.

"Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο κοινό. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το ότι ήρθαν στην Άρσεναλ και μας υποστήριξαν ήταν καταπληκτικό. Ήμουν εδώ και στο παιχνίδι με την Σάλκε. Τους είδα. Ακόμη και την ώρα που χάναμε δεν μας άφησαν ποτέ. Ουσιαστικά αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να μην αφήνουμε τον αγώνα ποτέ. Ελπίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο τις επόμενες αγωνιστικές που απομένουν. Και να τους υποσχεθούμε όπως είναι αυτοί εδώ για εμάς, έτσι και εμείς είμαστε εδώ γι' αυτούς. Τους αξίζει και πρέπει να το κάνουμε".


ALEX WEB RADIO/TV

Eιπαμε...τωρα που αθωωθηκαν θα λενε οτι θελουν και με τον νομο....

 Eιπαμε...τωρα που αθωωθηκαν θα λενε οτι θελουν και με τον νομο....

6/10/2012


Τρεις ανακοινωσεις σε μια ημερα...ρεκορ λεμε...και που εισαι ακομα ποιος τον μαζευει τον Αλαφουζο τωρα και το βρωμοστομα του αφου απετυχε η Δικαιοσυνη? ΚΑΝΕΙΣ !!!!

Ακομα δεν προλαβε να εκλεγει ο Γιωργος Σαρρης και ο Αλαφουζος ειπε και ελαλησε...

«Εντολοδόχος του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ»

Απαγορευεται δηλαδη να εκλεγεται καποιος στο αξιωμα της ΕΠΟ η της SUPER LEAGUE  οταν ειναι Ολυμπιακος ετσι? αν γινοταν να μην ειχε και δικαιωμα κανεις απο τον Ολυμπιακο να δηλωνει υποψηφιοτητα σε αθλητικους φορεις θα ηταν ακομα καλυτερο ετσι κυριε Αλαφουζο? 

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΛΑΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ Ε?


 Οταν ηταν ο Πιλαβιοςδεν ετρεχε τιποτε...ηταν ολα οκ...δικο μας παιδι ηταν...πανηγυριζε και με πρασινη φανελα μια απο τις στημενες νικες του εξασφυριχτου στην καταδυναστευση του Ελληνικου μπασκετ και κατα του Ολυμπιακου...δεν κραταγε ουτε καν τα προσχηματα...ποιος θα τον πειραζε? ιδου το βιντεακι για να μην ξεχνιομαστε....

Εγω πλεον νιπτω τας χειρας μου με αυτο το νουμερο...δεν ξερω που θα οδηγησουν οι συνεχεις ανακοινωσεις και δηλωσεις του χωρις κανεις να τον σταματησει...ακομα και ο Ποδοσφαιρικος Εισαγγελεας που δοκιμασε....βρηκε τον μπελα του...δεν υπαρχει κανενας φορεας που να του βουλωσει το στομα? Δηλαδη ο Αλαφουζος εχει το δικαιωμα πριν καν καποιος ξεκινησει καποιος την θητεια του σε καποιο αθλητικο φορεα να τον λασπολογει και να θεωρτειται αναξιος επειδη και μονο ειχε την στηριξη του Ολυμπιακου? δεν ειχε μονο του Ολυμπιακου αλλα και αλλων ομαδων κυριε Αλαφουζο...να τους ριξουμε ολους αυτους στην Δ Εθνικη κατηγορια να ησυχασεις?

«Εντολοδόχος του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ» 

6/10/2012

«Εντολοδόχος του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ» 
Σε ανακοίνωσή της η Παναθηναϊκή Συμμαχία, αφού τονίζει πως θεωρεί την ΕΠΟ ως βασικό υπεύθυνο για «την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου», χαρακτηρίζει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό της, Γιώργο Σαρρή «εντολοδόχο του Ολυμπιακού».

Η ανακοίνωση:

«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δηλώνει προβληματισμένη από την ανάδειξη του εντολοδόχου του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ, την οποία και θεωρούμε ως το βασικό υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Σαρρής έχει δείξει από την θητεία του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πόσο λίγο ικανός είναι και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τη δράση του».

Παράλληλα, το σωματείο εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινήσεις σχετικά με προηγούμενες αναφορικά με τους «άρχοντες» των αγώνων:

«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία διευκρινίζει ότι οι πάγιες επισημάνσεις της για την χαμηλή ποιότητα διαιτητών, παρατηρητών, αλλά και εκείνων που τους ορίζουν, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τους αντιπάλους μας μέσα στο γήπεδο, αλλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συστηματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επομένως δεν αφορά ούτε και την Ξάνθη, την οποία θεωρούμε από τους πιο σταθερούς και συμπαγείς διοικητικά συλλόγους».

ALEX WEB RADIO/TV

Νέος πρόεδρος ο Σαρρής

Νέος πρόεδρος ο Σαρρής 

6/10/2012

Νέος πρόεδρος ο Σαρρής 
Ο Γιώργος Σαρρής, όπως αναμενόταν, εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ και διαδέχεται τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου επικράτησε του Βασίλη Γκαγκάτση συγκεντρώνοντας 37 ψήφους από τις Ενώσεις έναντι 20 του αντιπάλου του, ο οποίος χάνει για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία.

Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, η θητεία του οποίου θα είναι τετραετής, αναμένεται να εκλέξει 15 δικούς του συμβούλους στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ.

Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση, στις 12:15, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατέθεσε ένσταση καταγγέλλοντας σημαδεμένα ψηφοδέλτια από την πλευρά Σαρρή και ζήτησε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να μη δεχτεί κανένα ψηφοδέλτιο, παρά μόνο όσα έχουν τη δική του μονογραφή. Η ένστασή του, ωστόσο, απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Το προφίλ του νέου προέδρου

Γεννημένος το 1958 στη Χίο και γιατρός-παθολόγος στο επάγγελμα, ο Γιώργος Σαρρής ανέρχεται με αστραπιαία ταχύτητα στην… πρωθυπουργία του ποδοσφαίρου. Εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου το 2001 και το 2003 ανέλαβε την προεδρία της. Τον Οκτώβρη του 2008 εξελέγη για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Γκαγκάτση (δεν υπήρχε άλλο, άλλωστε).

Από πέρυσι, οπότε την διοίκηση της διαιτησίας ανέλαβαν οι παράγοντες, στον Γιώργο Σαρρή ανετέθη η προεδρία της ΚΕΔ, από την οποία παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό και αφού είχαν καταρτιστεί οι πίνακες διαιτητών της φετινής σεζόν (γεγονός που αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης με τους αντιπάλους του).

Στη σύντομη θητεία του στην ΚΕΔ, δεν έλειψαν οι φωνές και δέχτηκε αρκετά πυρά από τις ομάδες. Στα αξιοσημείωτα του περάσματός του από την ηγεσία της διαιτησίας, το γεγονός ότι αφαίρεσε από τον Κύρο Βασάρα την ευθύνη για τους ορισμούς των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, την επομένη του αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός όπου ο διαιτητής Κωνσταντινέας δεν έδωσε πέναλτι στους «ερυθρόλευκους».

Η παρατεταμένη και έντονη φημολογία ότι στηρίζεται από τον Ολυμπιακό, δεν διαψεύστηκε ποτέ από τους Πειραιώτες.

www.sport-fm.gr/

Η κίνηση ανθρωπιάς του "πιστολέρο"

Η κίνηση ανθρωπιάς του "πιστολέρο"

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πρόσφερε 50.000 ευρώ στο "Χαμόγελο του Παιδιού".
Είναι παρεξηγημένος, αλλά όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά έχουν να λένε ότι είναι ένα μεγάλο παιδί.
Ο Κώστας Μήτρογλου επέλεξε το "Χαμόγελο του Παιδιού" για να προσφέρει 50.000 ευρώ και να συμβάλει στην ανακούφιση ενός μη κυβερνητικού οργανισμού σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο Έλληνας επιθετικός, όπως αποκαλύπτει το Σάββατο (6/10) η εφημερίδα "Espresso", είχε το δικαίωμα να δώσει όπου εκείνος θέλει τα 50.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της δωρεάς, συνολικού ύψους 1.250.000 ευρώ, που ενέκρινε τον Ιούνιο του 2012 το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συλλογική προσπάθεια και αγωνιστικότητα της ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της περσινής του παρουσίας στον Ατρόμητο, ο Κώστας Μήτρογλου ήρθε πολύ κοντά με το "Χαμόγελο του Παιδιού" και το σπουδαίο έργο που κάνει, στηρίζοντας παιδιά που δεν έχουν οικογένεια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο "πιστολέρο" αποφάσισε να δώσει εκεί τα χρήματα και μέσα στις επόμενες μέρες το "Χαμόγελο του Παιδιού" θα τιμήσει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, παρουσία των παιδιών του ιδρύματος.

"Πράγματι, είναι μεγάλη η χαρά μας που ο Κώστας επέλεξε το “Χαμόγελο” και τον ευχαριστούμε πολύ θερμά για την απόφαση που πήρε", σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Γιαννόπουλος.


www.redplanet.gr/

Χωράνε και οι δύο

Χωράνε και οι δύο 

6/10/2012

Χωράνε και οι δύο
Έτοιμος να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού τον Ράφικ Τζεμπούρ και τον Κώστα Μήτρογλου στον αυριανό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αυτή η σκέψη υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Πορτογάλου, όμως φαίνεται ότι έφτασε ο καιρός να δούμε το συγκεκριμένο επιθετικό δίδυμο. Άλλωστε, αυτό φάνηκε στη χθεσινή προπόνηση των Πειραιωτών στου Ρέντη και φανερώθηκαν τα πλάνα του 38χρονου κόουτς.

Ο Ζαρντίμ θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι δύο φορ έχουν το γκολ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Τζεμπούρ σκοράρει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Μήτρογλου κέρδισε πόντους μετά το γκολ που πέτυχε την Τετάρτη στο «Έμιρεϊτς».

Εκτός από την επίθεση, ο 38χρονος κόουτς ετοιμάζει αλλαγές και στα μετόπισθεν. Ο Σιόβας είναι και εκείνος σε καλή κατάσταση, όμως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας (δίπλα στον Κοντρέρας) αντί του Μανωλάς. Εν τω μεταξύ, στο δεξί άκρο της άμυνας επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του ο Τοροσίδης και στην άλλη πλευρά παραμένει ο Χολέμπας.

Όσον αφορά τώρα τους παίκτες που θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ζαρντίμ να χρησιμοποιήσει ξανά τον Ντιακιτέ και από δεξί μπακ να τον κάνει ανασταλτικό μέσο. Εκτός του διεθνούς παίκτη από το Μάλι ο Πορτογάλος ετοιμάζει τον Ιμπαγάσα και τον Μοντέστο, τους οποίους είδε να παίζουν μαζί μετά τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Άρσεναλ. Πάντως, θέση βασικού διεκδικεί και ο Γκρέκο μετά την καλή εμφάνισή του στην Αγγλία. Για την άλλη θέση της επίθεσης (εκτός από τους Μήτρογλου και Τζεμπούρ) φανέλα βασικού φαίνεται ότι παίρνει ο Αμπντούν.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του 38χρονου κόουτς, τη θέση τα «ερυθρόλευκα» γκολποστ θα υπερασπιστεί ο Κάρολ. Ο έμπειρος τερματοφύλακας δείχνει πιο έτοιμος αυτή τη στιγμή σε σχέση με τον Μέγιερι, ο οποίος χθες γυμνάστηκε κανονικά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ο Ούγγρος πορτιέρο υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ο οποίες ήταν καθαρές και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Σε κάθε περίπτωση, τα πλάνα του Ζαρντίμ θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή-τελευταία προπόνηση εν όψει του αυριανού αγώνα με τους Αρκάδες. Όλα, όμως, δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θέλει να δώσει «ανάσες» στον Μανιάτη, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική και πιθανότατα θα είναι βασικό στα παιχνίδια με Βοσνία και Σλοβακία. Έτσι θα επιβαρυνθεί περισσότερο από τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.


www.sport-fm.gr/

Αμπντούν: «Αν δεν ήταν ο Ράφικ…»

Αμπντούν: «Αν δεν ήταν ο Ράφικ…» 

6/10/2012

Αμπντούν: «Αν δεν ήταν ο Ράφικ…»
Ευγνώμων στον Ράφικ Τζεμπούρ, δίχως τον οποίο δεν θα αγωνιζόταν-όπως ο ίδιος λέει-ποτέ στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Τζαμέλ Αμπντούν μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλγερίας, ενώ τόνισε πως είναι πανευτυχής μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Ο Τζεμπούρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να έρθω στον Ολυμπιακό. Αν δεν υπήρχε αυτός, δεν θα ερχόμουν ποτέ. Με βοήθησε πολύ και συνεχώς μιλούσε καλά για μένα», είπε για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στους «ερυθρόλευκους» και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό, είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Πρόσφατα επεκτάθηκε το συμβόλαιό μου μέχρι το 2015 κι όλα πάνε καλά για μένα».

Παρά τις φήμες περί του αντιθέτου, ο 26χρονος άσος δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα για τα προσεχή της παιχνίδια και παραμένει εκτός από τις 27 Μαρτίου του 2011. Ο ίδιος δεν κρατά κακία στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Βαχίντ Χαλίλοτζιτς, παρότι ο τελευταίος δήλωσε προ ημερών πως… δεν του κάνει. «Πάντα είμαι στη διάθεση της εθνικής ομάδας, με την ίδια επιθυμία και περηφάνια. Πιστεύω πως έχω την ποιότητα για να παίξω στην εθνική ομάδα. Αν δεν αρέσω στον προπονητή, είναι επιλογή του και σαν επαγγελματίας πρέπει να το σεβαστώ αυτό. Τον σέβομαι, αν και θεωρεί ότι δεν χωράω στα πλάνα του. Αν δεν αγωνίζομαι, θα είμαι οπαδός της εθνικής ομάδας. Σημασία έχει η Αλγερία, όχι ο Αμπντούν», τόνισε.

Όσο για τις φήμες πως δεν καλείται λόγω προβλημάτων στις σχέσεις του με την ηγεσία της ομοσπονδίας, είπε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους συμπαίκτες μου ή με την ομοσπονδία. Όσα έχουν ακουστεί είναι φήμες και με απογοητεύει να λέγονται τέτοια πράγματα. Ποτέ δεν έδειξα ασέβεια απέναντι στον πρόεδρο της ομοσπονδίας».

www.sport-fm.gr/

Μανωλάς: «Μπορούμε και αήττητοι»

Μανωλάς: «Μπορούμε και αήττητοι» 

6/10/2012

Μανωλάς: «Μπορούμε και αήττητοι» 
Αισιόδοξος ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμη και αήττητος εμφανίστηκε ο Κώστας Μανωλάς. «Παίζοντας όπως το έχουμε κάνει σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα», τόνισε ο νεαρός στόπερ. «Δάσκαλος για εμένα ο Κοντρέρας», το σχόλιό του για τη συνεργασία που έχει με τον Χιλιανό.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κώστας Μανωλάς στην εφημερίδα «Stadio»

Σπουδαίο ματς εκείνο κόντρα στην Άρσεναλ την Τετάρτη. Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά, παρά το τελικό αποτέλεσμα. Πώς ήταν η εμπειρία για εσένα;

«Από την όποια πλευρά και αν το δει κανείς, το να έχεις τη δυνατότητα να παίξεις και να παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο είναι κάτι το υπέροχο. Πρόκειται για ένα γήπεδο πραγματικό “θέατρο”, όπως λέμε. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρό για εμένα, που είμαι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Ως εμπειρία, ήταν κάτι μοναδικό, αναμφίβολα.

Στέκομαι, όμως, πολύ στο γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας ή να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, εν γένει. Αν και παίξαμε καλά, δεν κατορθώσαμε να πάρουμε αυτό που μπορούσαμε. Για εμάς, όμως, το συγκεκριμένο παιχνίδι, πέρα από μεγάλη εμπειρία, ήταν και ένας “οδηγός” για τη συνέχεια. Θα πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε αυτό τον ρυθμό, ώστε να μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα πράγματα στη συνέχεια του Champions League
».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος στην Ευρώπη;

«Σίγουρα το παιχνίδι με την Μονπελιέ. Δεν πάμε μακριά. Εκεί θα επικεντρωθούμε στη συνέχεια. Να διεκδικήσουμε τη νίκη εκεί, και να δούμε από εκεί και πέρα τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Από άποψη εμπειριών, πόσο πολύ σε βοηθούν τέτοια παιχνίδια να βελτιώνεσαι και να αναπτύσσεις το ταλέντο που ήδη έχεις δείξει ότι διαθέτεις;

«Το να παίζεις αντίπαλος με τέτοιους ποδοσφαιριστές είναι κάτι σπουδαίο. Το να έχεις απέναντί σου παίκτες, όπως ο Καθόρλα, ο Ζερβίνιο, ο Γουόλκοτ, ο Βερμάελεν είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά για έναν νεαρό παίκτη όπως εγώ. Το να ζεις τέτοιες εμπειρίες σε ένα γήπεδο με 70.000 κόσμο, σε κάνει να είσαι πιο δυνατός, να χτίζεις τον χαρακτήρα σου ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, και σε βοηθάει για τη συνέχεια, να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Ο στόχος σου, άλλωστε, αυτός είναι: να βελτιώνεσαι και να βοηθάς ολοένα και περισσότερο την ομάδα σου».

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό που αφορούσε εσένα και έναν συμπαίκτη σου. Πιστεύεις ότι αυτό που βγαίνει στο γήπεδο, η καλή σχέση των παικτών, η καθοδήγηση του ενός προς τον άλλο, είναι η καλύτερη απάντηση;

«Πραγματικά, η καλύτερη απάντηση δίνεται εκεί. Στο γήπεδο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας, όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Τώρα, το τι μπορεί να βγαίνει στη δημοσιότητα και να γράφεται δεν μας αφορά. Αιφνιδιάστηκα και εγώ, αλλά και ο Ρόι Κάρολ από αυτό το επεισόδια που γράφτηκε πως είχαμε, και γελούσαμε εκείνο το πρωί στην προπόνηση. Ωστόσο, όταν το σκεφτήκαμε καλύτερα, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι κάτι σοβαρό και για αυτό εμείς περιμένουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμη και αήττητη! Εσύ τι πιστεύεις για αυτό;

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο. Το να κάνεις 30 ματς αήττητος σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά, παίζοντας όπως το έχουμε κάνει σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Αν τερματίσουμε πρώτοι και αήττητοι, θα είναι ακόμη πιο σπουδαίο. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Έχεις αγγίξει κάποιες φορές το πρώτο σου γκολ σε επίσημο ματς. Περιμένεις τη στιγμή που θα το πετύχεις;

«Περιμένω, πρώτα ο Θεός, πετύχω το πρώτο μου επίσημο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και είμαι σίγουρος ότι, αν συνεχίσω να αγωνίζομαι βασικός, αργά ή γρήγορα θα έρθει και αυτό».

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές που καλύπτουν οποιοδήποτε κενό εμφανιστεί από κάτι απρόοπτο. Τελευταίο παράδειγμα, ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος έπαιξε αμυντικό χαφ στο «Emirates».

«Σίγουρα ο Δημήτρης έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι σωστό αυτό το παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει βάθος στο ρόστερ του, πάρα πολλούς ισάξιους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί υπάρχει και ο ανταγωνισμός, με την καλή έννοια πάντα. Αυτό το πράγμα βοηθάει συνολικά την ομάδα».

Το τελευταίο διάστημα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο δίπλα στον Κοντρέρας. Νιώθεις ότι παιχνίδι με το παιχνίδι το δίδυμο αυτό «δένει»;

«Σίγουρα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο κ. Ζαρντίμ μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και εγώ προσπαθώ καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις να γίνομαι καλύτερος και να αποδίδω καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Εκείνο που μετράει και θέλω περισσότερο είναι να μπορώ να παίζω καλύτερο ποδόσφαιρο και να βοηθάω την ομάδα μου, μέσα και από την συνεργασία μου με τον Κοντρέρας, να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι».

Θα έλεγες ότι, σε προσωπικό επίπεδο, μαθαίνεις καθημερινά νέα πράγματα, αγωνιζόμενος δίπλα σε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Πάμπλο Κοντρέρας;

«Σίγουρα ο Πάμπλο για εμένα είναι ένας δάσκαλος. Το λένε και άλλοι ποδοσφαιριστές αυτό, όχι μόνο εγώ. Με βοηθάει πάρα πολύ, σε κάθε ματς, σε κάθε φάση. Μου μιλάει διαρκώς μέσα στο γήπεδο, με καθοδηγεί. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η χρονιά θα είναι πάρα πολύ καλή για εμένα, παίζοντας δίπλα σε έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Κοντρέρας. Περιμένουμε, βέβαια, και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας σέντερ μπακ. Πιστεύω πως όταν με το καλό επιστρέψει και εκείνος, θα μας βοηθήσει πολύ».

Ανέφερες τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Πώς ζείτε εσείς, τα υπόλοιπα παιδιά, την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος καθημερινά για να επιστρέψει στην ενεργό δράση;

«Εγώ που τον βλέπω καθημερινά καταλαβαίνω ότι ο Αβραάμ είναι ένας τεράστιος επαγγελματίας. Πρόκειται για σπουδαίο αθλητή, αλλά και ένα πάρα πολύ καλό παιδί, το οποίο από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στου Ρέντη με έχει βοηθήσει απίστευτα. Για εμένα επαναλαμβάνω είναι ο καλύτερος Έλληνας κεντρικός αμυντικός και εύχομαι να έχει ταχεία ανάρρωση και αυτός να είναι ο πρώτος και τελευταίος τραυματισμός του».

Αυτό το παιχνίδι πρωταθλήματος φέρνει απέναντί σας μία καλή, οργανωμένη ομάδα, η οποία ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Το έδειξε και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η εικόνα που έχει εσύ για τον Αστέρα Τρίπολης;

«Πρόκειται για αξιόλογη ομάδα. Ο κ. Σάκης Τσιώλης, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, είναι εξαιρετικός προπονητής. Είναι ο άνθρωπος που με έκανε επαγγελματία και τον έχω ζήσει. Ο τρόπος με τον οποίο προπονεί καθημερινά τον Αστέρα Τρίπολης, από πέρυσι κιόλας, φαίνεται. Η βελτίωση είναι σαφής. Προτιμά ιδιαιτέρως τις αντεπιθέσεις, στηριζόμενος στον Περόνε».

www.sport-fm.gr/

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό!

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό! 

6/10/2012

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό!
Σε κίνδυνο τίθεται το εγγυημένο συμβόλαιο του Ολυμπιακού με την Ευρωλίγκα. Ο λόγος είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν χαμηλό μέσο όρο διαρκείας, ενώ φέτος έχουν διαθέσει μέχρι τώρα μόλις 1.700 κάρτες, παρότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές και η ομάδα προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας.

Ένα από τα κριτήρια της Ευρωλίγκας για την παραχώρηση άδειας τύπου Α, όπως αποκαλείται το εγγυημένο συμβόλαιο για μια ομάδα, είναι (πέραν του να διαθέτει γήπεδο 10.000+ θέσεων και μία μίνιμουμ θέση στην κατάταξη του εγχώριου πρωταθλήματος) και ένας ικανός αριθμός διαρκείας. Ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετών δεν πληροί ακριβώς το κριτήριο αυτό και για το λόγο αυτό είναι υπό την επιτήρηση της Ευρωλίγκας. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλες ομάδες με μεγάλο όνομα, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα.

Στον Ολυμπιακό δεν κρύβουν ότι περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στα διαρκείας μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν. Περισσότερο τους προβληματίζει αυτό παρά ο πιθανός κίνδυνος να χάσουν το εγγυημένο συμβόλαιο, κάτι που ούτως ή άλλως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ελπίζουν, δε, πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα γεμίσουν το ΣΕΦ στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (21:00).

Παίζει ο Λο

Ημέρα ρεπό ήταν η χθεσινή για τους παίκτες του Ολυμπιακού που από σήμερα-ελλείψει τζάμπολ στην Α1-αρχίζουν την προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης. Σε αυτό αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ από Δευτέρα θα μπει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων, έχοντας αφήσει πίσω του τη θλάση που υπέστη στις 12 Σεπτεμβρίου.

www.sport-fm.gr/

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

6/10/2012

 

Αποφασίζουν για τη στάση τους 

5/10/2012

Αποφασίζουν για τη στάση τους 
Την στρατηγική και τους στόχους της υπεράσπισης του Γιώργου Δώνη θα αποφασίσει η διοίκηση του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στα γραφεία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Πρόθεση των Θεσσαλονικέων είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η ποινή του 43χρονου προπονητή, στον οποίο επιβλήθηκε αποκλεισμό ενός μήνα από τους αγωνιστικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το ύψος του προστίμου (που έφτασε τις 42.000 ευρώ) για μία επιγραφή που εμφανίστηκε κάποια δευτερόλεπτα στα μάτριξ της Τούμπας. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του συλλόγου υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν έχουν καταγραφεί χειρότερες εκφράσεις στο παρελθόν σε πίνακες ελληνικών γηπέδων, όμως δεν υπήρξε το παραμικρό «παρατράγουδο».

Για αυτό το λόγο στη σημερινή σύσκεψη θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την στάση του ΠΑΟΚ στη λειτουργία της διοργανώτριας αρχής και των υπόλοιπων αρμόδιων οργάνων.

Σε κάθε περίπτωση, οι εφέσεις εκδικάζονται από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ και συνεδριάζει συνήθως κάθε Τετάρτη. Πάντως, δεν είναι σίγουρο ότι την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, αφού το Σάββατο είναι οι εκλογές της ΕΠΟ.

Από την πλευρά του, ο Δώνης θα βρίσκεται στη θύρα 6 του Γεντί Κουλέ και θα κοουτσάρει την ομάδα απέναντι στον ΟΦΗ.

«Τρέξιμο» μέσα στον Οκτώβρη 

5/10/2012

«Τρέξιμο» μέσα στον Οκτώβρη
Κρίσιμος θεωρείται ο Οκτώβριος για την «Κοινωνία Μελών Άρη», αφού μέσα στον τρέχων μήνα καλείται να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την εξέλιξη του άρθρου 99.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έκδοση προσωρινής διαταγής και μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή ουσιαστική εξέλιξη στις επαφές με την Πολιτεία ή τους ποδοσφαιριστές για τα οφειλόμενα ποσά.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της «ΚΜΑ» με τη διοικούσα και τους νομικούς που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση μπήκαν κάποιες προτεραιότητες. Οι Θεσσαλονικείς θα επιδιώξουν απευθείας συζήτηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Πρόνοιας για την επιμήκυνση των δόσεων σε 90 και 60 δόσεις αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπάρξουν ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη για να συζητηθεί το θέμα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθούν οι δικηγόροι που είναι επιφορτισμένοι με τις υποθέσεις στην ΕΠΟ, δηλαδή οι Γρόλλιος και Χριστοφορίδης να αρχίσουν επαφές με τους πρώην «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές και προπονητές ή τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόθεσή τους στην προοπτική… κουρέματος των οφειλομένων τους.

Εν αναμονή του ΟΠΑΠ 

5/10/2012

Εν αναμονή του ΟΠΑΠ 
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας περιμένουν στον Πανιώνιο τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Οι Νεοσμυρνιώτες αναμένεται να δώσουν ένα ποσό στο υπαλληλικό προσωπικό και, ίσως, στους ποδοσφαιριστές.

Άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα οι υπάλληλοι είχαν παρουσιαστεί αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή από τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, όμως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Βαγγέλη Σουφλέρη, αυτό το ενδεχόμενο εγκαταλείφθηκε προσωρινά.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στη χθεσινή προπόνηση των «κυανέρυθρων» έπεσε ο ρυθμός εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τις προηγούμενες μέρες ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης για τους παίκτες του, εκ των οποίων δεν υπολογίζει τον Θέμη Κουλουχέρη.

Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Χρήστο Δάρα. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός νιώθει αρκετά καλύτερα, αλλά περισσότερα θα φανούν τις επόμενες μέρες για το αν θα αποφύγει ή όχι τελικά την αρθροσκόπηση.

Νοκ άουτ ο Τσοντάκης 

5/10/2012

Νοκ άουτ ο Τσοντάκης 
Ένα νέο πρόβλημα προέκυψε για τον Γιάννη Χατζηνικολάου εν όψει του κυριακάτικο αγώνα του Πλατανιά στην έδρα του Άρη.

Συγκεκριμένα, ο Νικηφόρος Τσοντάκης διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες.

Την ίδια ώρα, ο 47χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους Μάρκο Μαραγκουδάκη (δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα στον αστράγαλο) και τον Ιγκόρ Μιρτσέτα (αισθάνεται ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο).

Αντίθετα στο αρχικό σχήμα της χανιώτικου συλλόγου επιστρέφει ο Γιάννης Ποτουρίδης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Αναστασάκος χθες προπονήθηκε κανονικά και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του. Μαρτσάκης και Ναζλίδης διεκδικούν τη θέση του Μαραγκουδάκη στην επίθεση των Κρητικών.

Βγαίνει από το «ψυγείο» ο Βάντο 

5/10/2012

Βγαίνει από το «ψυγείο» ο Βάντο 
Ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική διάταξη του ΟΦΗ για τον αυριανό – εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ έχει δώσει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο «αλινατόρε» γνωρίζει ότι είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ζαχαράκη, η οποία σε συνδυασμό με την απουσία του Χρήστου Μπούρμπου, τον αναγκάζει να εξετάζει την επιστροφή του Μονιάκη στο αρχικό σχήμα.

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Βάντο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος είχε μπει στο «ψυγείο» για δυο αγωνιστικές, αλλά όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην ενδεκάδα των Κρητικών.

Παράλληλα, ο Αναστόπουλος έχει επιδοθεί σε τετ α τετ με τους «έμπειρους» ποδοσφαιριστές της ομάδας, σε μια προσπάθεια να τους κάνει σαφές ότι περιμένει περισσότερα από αυτούς.

«Κάποιοι δεν με γουστάρουν στον Άρη» 

5/10/2012

«Κάποιοι δεν με γουστάρουν στον Άρη»
Τους λόγους που –κατά τη γνώμη του- έπαιξαν ρόλο να μην φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας ανέφερε ο Άγγελος Χαριστέας σε συνέντευξή του στην Metrosport. «Κάποιοι δεν με γουστάρουν στον Άρη. Εγώ ήθελα να γυρίσω, αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στην ομάδα», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα

- Άγγελε αρχές Οκτώβρη και εσύ κάνεις προπονήσεις με τον Διγενή για να είσαι έτοιμος. Είναι κάτι που φαντάζομαι δεν το έχεις συνηθίσει αυτή την εποχή.
«Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα. Ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα βρω μία ομάδα που θα μου αρέσει και θα με «γεμίζει». Μπορώ να πω ότι φέτος, είχα τις περισσότερες προτάσεις από κάθε άλλη χρονιά! Όμως θέλω να παίξω σε συγκεκριμένη χώρα και γι΄ αυτό απέρριψα τις προτάσεις που είχα».

- Όταν λες χώρα που προτιμάς, ποία εννοείς;
«Εννοώ χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία… Είναι ο τρόπος ζωής τέτοιος που μου αρέσει. Θέλω να πάω σε μία ομάδα και να κατασταλάξω. Να κλείσω εκεί την καριέρα μου».

- Προτάσεις να φανταστώ είχες και από ομάδες εκτός Ελλάδας.
«Ναι είχα από την Πολωνία, την Ουκρανία, την Αυστραλία… Μπορώ να πω ότι ήταν και καλές οικονομικά. Δεν είναι όμως του στιλ μου τέτοια εγχειρήματα. Αν ήμουν διαφορετικός χαρακτήρας μπορεί και να το έκανα. Τώρα όμως όχι. Προτιμώ να περιμένω και να βρω μία ευρωπαϊκή ομάδα που θέλω εκεί που μου αρέσει».

- Μία από τις ομάδες που σου χτύπησαν την πόρτα ήταν και ο Άρης.
«Ήταν πιο συγκεκριμένα από τις πρώτες ομάδες που μιλήσαμε. Είχε γίνει νωρίς σχετικά μία πρώτη διερευνητική κουβέντα και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιστρέψω. Εγώ εξήγησα το σκεπτικό μου στους ανθρώπους και ήθελα πρώτα να δω κάποια πράγματα και μετά να πάρω τις αποφάσεις μου. Προσωπικά διέκρινα ότι στον Άρη υπάρχουν τρεις διαφορετικές κλίκες. Σαν διαφορετικά στρατόπεδα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια και γι΄ αυτό δεν έκανα κίνηση να επιστρέψω. Θα το ήθελα ειλικρινά. Για μένα θα ήταν πολύ θετικό να δουλέψω με Έλληνες παίκτες, νέα παιδιά, από τα οποία θα είχα αρκετά να πάρω και πολλά να δώσω. Όταν είσαι ένας πιο έμπειρος παίκτης, μπορείς να αισθάνεται και εσύ πιο «γεμάτος» βοηθώντας τους πιτσιρικάδες και να παίρνουν και αυτοί πράγματα από εσένα».

- Θέμα οικονομικό τέθηκε;
«Ποτέ. Δεν τέθηκε καθόλου το οικονομικό ζήτημα. Εγώ δεν είχα την απαίτηση να έχω ούτε το συμβόλαιο του Παναιτωλικού, ούτε αυτό που είχα σε προηγούμενες ομάδες. Δεν είμαι τρελός. Ξέρω την κατάσταση του Άρη. Ήταν άλλοι οι λόγοι που δεν ήρθα και ειδικά ο Αλέκος Κατσιαούνης και ο Σταύρος Λαμπριάκος τους ξέρουν πολύ καλά».

- Πόσες φορές μίλησες με τον Άρη; Γιατί απ΄ όσο ξέρω δεν ήταν μόνο μία η επαφή.
«Είχα μιλήσει δύο φορές με ανθρώπους της διοίκησης, αλλά με είχαν πάρει και δύο άλλοι, διαφορετικοί άνθρωποι που μου έλεγαν ότι σύντομα θα αλλάξει η διοίκηση και γενικότερα μου έλεγαν διαφορετικά πράγματα. Όταν έβλεπα όλα αυτά, θεώρησα ότι με αυτή την κατάσταση εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω. Έβλεπα μία ομάδα που δεν είχε κοινή γραμμή. Σκέφτηκα πως δεν είναι ευνοϊκά τα πράγματα για μένα. Όταν είχα μιλήσει με τους ανθρώπους του Άρη, μου είπαν ότι θα γίνουν κάποια πράγματα. Εγώ λοιπόν περίμενα μερικές ημέρες και έβλεπα να γίνονται ακριβώς τα αντίθετα. Δεν τους είχα πλέον καμία εμπιστοσύνη».

- Για να το καταλάβω καλύτερα αυτό που λες… υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα;
«Ναι, θα σας πω για παράδειγμα τι συνέβη στο θέμα του προπονητή. Μου είπαν λοιπόν οι άνθρωποι ότι θα έπαιρναν ένα νέο προπονητή. Όχι και τόσο έμπειρο αλλά με διάθεση και φιλοδοξία. Εγώ τότε διάβαζα ότι είναι υποψήφιος και ο κ. Κατσαβάκης. Μου έλεγαν ότι δεν τον θέλουν και δεν θα συνεργαστούν μαζί του. Και μετά από μερικές ημέρες, βλέπω ότι ήταν ο νέος προπονητής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον άνθρωπο. Απλώς περιγράφω την κατάσταση. Δεν υπήρχε καμία σοβαρότητα και το κερασάκι στην τούρτα ήταν αυτό. Ήμουν σίγουρος ότι θα έκαναν το ίδιο και με μένα ή πιθανώς και με κάποιες άλλες περιπτώσεις. Άλλα λένε την μία και άλλα την άλλη. Όσο για το δικό μου θέμα, αντιλήφθηκα τι συμβαίνει και πρόσφατα που δεν με άφησαν να παίρνω μέρος στις προπονήσεις. Είπαν ότι δεν ήρθα στον Άρη και μάλιστα ότι δεν απάντησα και γι΄ αυτό δεν μου επέτρεπαν να προπονηθώ. Δηλαδή πέρυσι που ήθελα πάλι να κάνω κάτι ανάλογο και είχα πει στους ανθρώπους του Άρη ότι είμαι διαθέσιμος γι΄ αυτούς, όταν έφυγα από την Σάλκε τι έγινε; Πάλι δεν με άφηναν να προπονηθώ και ούτε ασχολήθηκαν. Συνεπώς δεν με γουστάρουν κάποιοι στον Άρη και αυτό το είχα καταλάβει. Με όλα αυτά που έγιναν, δικαιώθηκα πιστεύω για την επιλογή μου να μην συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Εγώ ήθελα να γυρίσω στον Άρη, αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στην ομάδα».

- Ναι όμως φέτος είναι μία άλλη διοίκηση με άλλους ανθρώπους και ίσως άλλο σκεπτικό.
«Το πρόβλημα είναι όμως ίδιο. Στην Ελλάδα τελευταία έχει γίνει μόδα για όλες σχεδόν τις ομάδες να μην κρατούν καλές σχέσεις με παίκτες που φεύγουν. Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν σε αυτό και τιμούν ποδοσφαιριστές. Ίσως τελευταία και η ΑΕΚ. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που και χρήματα έφερε στην ομάδα και διαπρέπει στο εξωτερικό. Δυστυχώς όμως είναι εξαίρεση. Είναι πολύ άσχημο αυτό το φαινόμενο. Όμως ειδικά στον Άρη το κακό παραγίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που φεύγουν, θα φύγουν με κατάρες και δεν θα πούνε μετά καλές κουβέντες για την ομάδα. Το χειρότερο όμως είναι ότι ακόμη και άνθρωποι που λατρεύουν τον Άρη, όταν μπαίνουν στα γραφεία και γίνονται διοίκηση, αλλάζουν εντελώς. Όμως δεν το παραδέχονται ποτέ. Τουλάχιστον να έχουν το σθένος και να λένε ότι «είμαστε εγωιστές». Οι πράξεις το δείχνουν…».

- Οι άνθρωποι του Άρη επιμένουν ότι δεν απάντησες ποτέ στις δύο προτάσεις που σου έκαναν. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό;
«Καταρχήν πρέπει να πω ότι πολύ καιρό τώρα, γράφονται και ακούγονται για τον Χαριστέα πράγματα που δεν μπορώ να διαβάζω και να ακούω. Το έκαναν και παλαιότερα βέβαια που ήμουν στο εξωτερικό. Θα πω λοιπόν τώρα κάποια πράγματα και είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι. Πάνω σε αυτό που με ρώτησες λοιπόν. Εγώ πήρα τηλέφωνο τον Κώστα Ταουσάνη, που ήξερε τις επαφές που υπήρχαν με τον Άρη και του είπα να μεταφέρει στους υπεύθυνους της ομάδας, την απόφαση μου. Ότι δεν θα αγωνιστώ δηλαδή στον Άρη».

- Δεν έπρεπε να το κάνεις εσύ ο ίδιος; Πιο προσωπικά; Αφού είχαν γίνει ήδη επαφές.
«Απέφυγα να το κάνω γιατί δεν ήξερα ποίον να πρωτοπάρω στο φινάλε. Το έβλεπα. Δεν είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Η μοναδική ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε σε αυτό το συμβούλιο ήταν για μένα! Να μην προπονούμαι. Αν θέλουν ας μην το παραδεχθούν. Ο καθένας έτσι κι αλλιώς εδώ λέει ότι θέλει. Θα το πω λοιπόν για τελευταία φορά. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Εγώ απάντησα και οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν πολύ καλά το σκεπτικό μου και την απόφαση μου».

- Διακρίνω πάντως μία πικρία στα λόγια σου. Ειδικά για το θέμα της προπόνησης.
«Όχι δεν νιώθω πικρία. Είναι η νοοτροπία μου τέτοια. Έχω πάθει ανοσία πια σε κακίες και εμπάθειες. Αν είχα ψυχολογικά προβλήματα ή δεν ήξερα ποίος είμαι, τότε θα στεναχωριόμουν. Τώρα απλώς λυπάμαι. Εγώ τον Άρη τον αγαπάω. Είναι η ομάδα που αναδείχθηκα. Όμως τόσα χρόνια ήμουν εδώ, τόσα χρόνια έλειψα και στην ομάδα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς τα εμπρός. Ας μου δείξουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτό μετράει. Μην μου πει κανείς για μία – δύο εξόδους στην Ευρώπη ή για κάποια πολύ καλά αποτελέσματα εκεί. Μιλάω για μία ομάδα που θα έχει σταθερότητα. Θα έχει μία σταθερή διοίκηση που θα πάψει κάθε φορά να ζητάει την βοήθεια του κόσμου. Είμαστε στο 2012 και πάλι ζητούν από τον κόσμο χρήματα. Όταν ήμουν εγώ, ζητούσαν πάλι τα 20χίλιαρα από τον κόσμο. Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Δεν έμαθα για παράδειγμα ακόμη που πήγαν τα χρήματα της δικής μου μεταγραφής…».

- Μια που είπες προηγουμένως για ΠΑΟΚ, τέθηκε θέμα να προπονείσαι με τον ΠΑΟΚ; Σου έγινε κάποια τέτοια πρόταση;
«Δεν έγινε ποτέ αυτό. Δεν ισχύει όπως ειπώθηκε και γράφτηκε ίσως. Αν μου έκανε οποιαδήποτε πρόταση ο ΠΑΟΚ, δεν θα το μάθαινε κανείς. Απλώς πιστεύω ότι ήθελαν να ιντριγκάρουν… Να κράζει ο κόσμος περισσότερο τον Χαριστέα».

- Ακούστηκε ότι υπήρχε προσέγγιση και από τον Ηρακλή.
«Έγινε πραγματικά ένα διερευνητικό τηλεφώνημα, όμως καμία επίσημη πρόταση. Ξεκαθάρισα άλλωστε ότι δεν ήθελα να συνεχίσω στην Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως από την Καβάλα, επειδή γραφόταν πολύ και με ρωτούσαν κάποιοι φίλοι, δεν με πήρε ποτέ κανένας τηλέφωνο. Κι εγώ μάθαινα ότι… θα με ανακοινώσουν. Προσωπικά σέβομαι όλους όσους ασχολούνται μαζί μου και με τιμούν. Με πήραν πέντε ομάδες από την Super League και δεν το έμαθε ποτέ κανείς αυτό. Δεν ήθελα να απορρίπτω τις ομάδες και να βγαίνω να το διαφημίζω για να διαφημίζω τον εαυτό μου. Ήταν ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, η Βέροια.. Όμως δεν θα πήγαινα. Είχα πάρει τις αποφάσεις μου. Για μένα μετράει αυτό που γίνεται και για τον λόγο αυτό δεν ήθελα να βγει κάτι προς τα έξω».

- Μετάνιωσες που επέστρεψες στην Ελλάδα;
«Δεν μετάνιωσα, ίσως γιατί πήγα σε ένα πολύ υγιές σωματείο. Αν ήταν χάλια η ομάδα που θα πήγαινε, μπορεί να το μετάνιωνα. Ο Παναιτωλικός όμως ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Δείτε όμως πως αντιμετωπίστηκε από το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία ομάδα που είχε δικό της γήπεδο, κόσμο, έναν σοβαρό και σωστό πρόεδρο…».

- Ήταν συνειδητή η επιλογή σου δηλαδή να μην πας σε άλλη ελληνική ομάδα.
«Καθαρά συνειδητή επιλογή. Θα περιμένω αν μου προκύψει κάτι καλό από την Ευρώπη…».

- Κι αν δεν προκύψει;
«Θα κάνω υπομονή όσο χρειαστεί. Δεν θέλω να σκέφτομαι απαισιόδοξα. Εφόσον έχω απορρίψει τόσες προτάσεις μέχρι τώρα, ευελπιστώ ότι θα έχω αυτό που θέλω και αναζητώ».

- Το κεφάλαιο Άρης κλείνει για σένα οριστικά;
«Ποτέ δεν μου αρέσει να κλείνω κεφάλαια. Με την υπάρχουσα όμως κατάσταση και με αυτούς τους ανθρώπους δεν νομίζω ότι θα ασχοληθώ ποτέ περισσότερο. Δεν μπορείς να ασχοληθείς γενικά με ένα σύστημα που δεν σε θέλει».

- Εσύ είχες μιλήσει με κάποιο άτομο της διοίκησης πριν πας να προπονηθείς;
«Εγώ πήρα τον Μάκη Κατσαβάκη, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο άρχοντας μίας ομάδας είναι ο προπονητής. Αυτός κάνει το κουμάντο. Εκτός αν στον Άρη δεν συμβαίνει αυτό. Σε όλες τις χώρες του κόσμου όμως, ο προπονητής κάνει κουμάντο στις προπονήσεις και το γήπεδο. Στα έξι χρόνια που ήμουν στον Άρη, είχε περάσει η σάρα και η μάρα για να προπονηθεί. Απ΄ όλα τα κράτη του κόσμου ερχόταν παίκτες και ποτέ μα ποτέ δεν έδιωξαν κανέναν. Σε μένα βρήκαν να το κάνουν, που στο φινάλε έφερα και 3εκ. Ευρώ στην ομάδα από μεταγραφή στο εξωτερικό. Άσχετα που έφυγα μικρός και δεν είχα δώσει ίσως όλα όσα μπορούσα στον Άρη. Έλεος όμως πια με τον Χαριστέα. Ας σκεφτούν λίγο και αυτά. Τόσα χρόνια ακούω τα χίλια μύρια από τον καθένα. Δηλαδή αναρωτιέμαι, δεν θα ήταν καλό για τα νέα παιδιά που έχει ο Άρης, να ήμουν μαζί τους, να τους στήριζα ενδεχομένως, να τους βοηθούσα σε οτιδήποτε ήθελαν; Κακό θα έκανε ο Χαριστέας στον Άρη; Αυτοί οι εγωισμοί έχουν φάει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι σκέφτονται στενόμυαλα και εγωιστικά».

- Είναι αλήθεια τώρα που το έφερε η κουβέντα, ότι είχες κάνει κίνηση για να μειώνονται βαθμοί από τον Άρη εξαιτίας οφειλομένων;
«Άλλο παραμύθι αυτό. Ως παίκτης της Βέρντερ Βρέμης που ήμουν τότε, επειδή ακριβώς έπαιζα στο εξωτερικό, αν ήθελα να κυνηγήσω τον Άρη θα μπορούσα να το κάνω. Μου είχε πει ένας πολύ καλός δικηγόρος, ότι θα μπορούσα να κάνω κίνηση και να αφαιρούνται τρεις βαθμοί από κάθε παιχνίδι του Άρη αν δεν έπαιρνα τα χρήματα μου. Σημειωτέον, εγώ δεν είχα πάρει φράγκο από τον Άρη. Υπέγραψα υποτίθεται ένα καλό συμβόλαιο από το οποίο δεν πήρα δραχμή. Δεν είχα πάρει χρήματα από τον Άρη, όμως δεν σκέφτηκαν καν να μπω σε μία τέτοια διαδικασία. Έλεγα ότι θέλω να έχω ήσυχη την συνείδηση μου και να μην με «κυνηγάει» αυτό κάθε φορά που θα σκέφτομαι τον Άρη. Όπως γίνεται τώρα με τον Κουλουχέρη. Αυτοί που τα λένε και τα έλεγαν και παλαιότερα αυτά είναι λαμόγια και ψεύτες. Να πάνε να ψάξουν τι πήρε και πόσα πήρε ο Χαριστέας. Αν και μπορούσα, δεν απείλησα ούτε μία φορά τον Άρη και καλά έκανα. Δεν το μετανιώνω φυσικά».

- Προπονήθηκες μόνο μία φορά, όμως έχεις δει φαντάζομαι και τον Άρη σε κάποια παιχνίδια. Έχεις άποψη;
«Η ομάδα είναι δεδομένο ότι θέλει πολύ δουλειά. Λόγω της κρίσης, κάποιοι παίκτες βρέθηκαν στο επίκεντρο και έχουν απολύτως πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ευτύχημα κατά την γνώμη μου είναι ότι ο Άρης διαθέτει τρεις πολύ καλούς ξένους. Είναι λίγοι και καλοί που λέμε. Έχει και κάποιους Έλληνες ταλαντούχους, τους οποίους πρέπει να «κλειδώσει» για να μην τους χάσει τσάμπα. Ο Άρης πρέπει να επενδύσει σε αυτό. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα βλέπω ότι λειτουργεί πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι. Παράγει παίκτες και τους πουλάει. Χαμένος βγαίνει δηλαδή; Να το κάνει και ο Άρης. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ότι είναι υπάρχει κριτική για τα παιδιά αυτά. Ακόμη και για ορισμένους παίκτες που είναι από πέρυσι στην ομάδα. Παίζουν απλήρωτα τα παιδιά και τα ακούνε κιόλας μερικές φορές».

«Λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης» 

5/10/2012

«Λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης» 
Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επηρεάστηκαν από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και «λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης» στο χθεσινό ματς με την Τότεναμ εξέφρασε Αριστείδης Καμάρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Προκάλεσε σοκ» το σχόλιο του εκ των ιδρυτών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» για την απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αριστείδης Καμάρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τη χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, επειδή είναι γνωστή η δυναμικότητα της Τότεναμ. Μία ομάδα πλήρης, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, γυμνασμένους και με τα γνωστά στοιχεία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Όλα αυτά τα στοιχεία φάνηκαν στο χθεσινό ματς. Υπήρξε ένα μεγάλο εμπόδιο και μετά τα όσα είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός και πολλές επιφυλάξεις που απομάκρυναν χθες τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι εμφανίσεις της ομάδας που ακολούθησαν τον αγώνα με την Μάδεργουελ ήταν απογοητευτικές. Αν σκεφτείτε τον τρόπο που χάθηκαν βαθμοί και αγώνες, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί καναβάτσο».

Για την εικόνα της ομάδας στο χθεσινό ματς

«Υπάρχει καλύτερο κλίμα σε σχέση με όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού οι παίκτες έφτασαν στο έσχατο σημείο. Όλο αυτό λειτούργησε ευεργετικά, κάτι που φάνηκε στον τρόπο που αντέδρασαν οι παίκτες πριν από τον αγώνα. Είχαν φτάσει στο μη περαιτέρω… Από την άλλη μεριά, αυτό ήταν ένα περίεργο παιχνίδι της αλήθειας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και όσο ήταν πετυχημένες κάποιες προσπάθειες, ανέβαινε το ηθικό της ομάδας και ζεστάθηκε η κερκίδα.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι αυτή η ομάδα και οι συγκεκριμένες παίκτες έχουν δυνατότητες. Δεν μπορούσε η ομάδα του Παναθηναϊκού να εμφανιστεί όπως στα προηγούμενα ματς. Το θέμα του Παναθηναϊκού ήταν η ψυχολογία και έτσι δεν υπήρχε το αγωνιστικό πάθος. Κατά περίεργο λόγο έρχεται και φεύγει από τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε ένα δεδομένο ότι οι παίκτες έχουν τις δυνατότητες, εφόσον προσπαθούν και είναι στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Θα πρέπει, όμως, σε κάθε παιχνίδι να υπερασπίζονται τη φανέλα της ομάδας.

Ακόμα και τώρα που λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο πλήρης ομάδας, ακόμη και εκείνος παλεύει για να κερδίσει. Δεν είναι εύκολες οι ομάδες και οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εκείνοι πλέον έχουν πάρει τη σκυτάλη. Η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να αγωνιστεί η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έρθουν κάποιοι παίκτες και να μην υπάρχει πρόβλημα για τον σύλλογο. Δεν κερδίζονται πλέον οι αγώνες με τον στυλ το αγωνιστικό που είχε ο Παναθηναϊκός με τα Γιάννενα, τον Πανθρακικό και πολύ περισσότερο με τη Μάριμπορ. Θέλει αρετή και τόλμη για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα
».

Για τις ευθύνες του Ζεσουάλντο Φερέιρα

«Ναι, σίγουρα έχει ευθύνες ο προπονητής. Είπε μία σοφή κουβέντα ο Φερέιρα για να ξεπεράσει κανείς και τις δύσκολες στιγμές. Εύχομαι, ελπίζω και προσδοκώ ότι οι πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας να ανήκουν στο παρελθόν. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν νεαρά παιδιά, τα οποία έχουν ταλέντο και χρειάζεται να πάρουν τις δικές του ευκαιρίες»

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού»

«Θα πρέπει να δοκιμαστεί τώρα η ανθεκτικότητα και η αντοχή αυτών των παικτών. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει όπως κατέβηκε στο χθεσινό παιχνίδι. Δεν θα πάει στην Ξάνθη για να δώσει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες και η ομάδα παίζουν την ύπαρξή τους. τουλάχιστον όσο είναι κοντά τους ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση. Το μόνο που θέλει να δει αγωνιστικότητα και προσπάθεια.

Αυτό το φαινόμενο, κυρίως στο Μάριμπορ, που ήταν κάτι χειρότερο από χαλαρός και η επιπολαιότητα κάποιων παικτών σε χαμένες ευκαιρίες ή πουλήματα της μπάλας, έχουν σημασία οι ανοησίες που γίνονται στο κέντρο. Ο Παναθηναϊκός έχει κινδυνέψει από απίστευτα λάθη που έχουν γίνει στη μεσαία γραμμή ή στην επίθεση. Αυτά τα πράγματα δεν συγχωρούνται σε ομάδες του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί ένας παίκτης που έχει τόσες συμμετοχές να πουλάει την μπάλα μπροστά από την περιοχή της ομάδας του
».

Για το χθεσινό ντεμπούτο του νεαρού Τριανταφυλλόπουλου

«Τον είχα δει σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ανόρθωση και είχε δείξει ότι είχε δυνατότητες. Χρειάζεται να έχουν υπομονή. Πρόκειται για “κλαράκια” και πρέπει να τα αφήσουμε να αναπτυχτούν. Με την πάροδο του χρόνου μέσα στον αγώνα υπήρχε μία συνεχής βελτίωσή του. Στην αρχή ήταν διστακτικός, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερος. Επίσης, και ο Μαυρίας είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος».

Για την χθεσινή εμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη

«Συμφωνώ με τα όσα είπε ο Φερέιρα. Πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος Σεϊταρίδης. Για το αν παίζει ένας παίκτης σε μία ομάδα ή όχι εξαρτάται από το πρόσωπο που δείχνει στις προπονήσεις ή στους αγώνες. Ανάλογες ευκαιρίες είχαν δοθεί και στον Πετρόπουλο, ο οποίος δεν τις είχε αρπάξει. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας και τις παραστάσεις που έχει ο Σεϊταρίδης να μην είναι αναντικατάστατος τουλάχιστον σε μία ελληνική ομάδα.

Πρέπει να ψάξει ο ίδιος για ποιον λόγο δεν ήταν βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας το προηγούμενο διάστημα, παρά τις αμυντικές αδυναμίες που έχει.

Ο Μπέιλ, από την πλευρά του, μου θυμίζει εκείνο τον άλλο Ουαλό Κλιφ Τζόουνς, ο οποίος ήταν επίσης παίκτης της Τότεναμ. Εκείνη την εποχή η Τότεναμ είχε τρομακτική ομάδα και πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Πλέον σε αυτή τη θέση υπάρχει ο Μπέιλ, ο οποίος είναι εξαιρετικός ακραίος. Είναι ένας άνθρωπος που είναι αστραπή και πρόσφατα είχε πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
».

Για το αν θα έρθει τεχνικός διεθυντή ή γενικός αρχηγός

«Χρειάζεται ψυχολογική τόνωση και προκατασκευή σε μία ομάδα πριν από τους αγώνες. Ο Κώστας Αντωνίου είχε πολλές θέσεις και αξιώματα μέσα στην ομάδα. Είχε άμεση συνεργασία τότε με τον Τεν Κάτε και θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας στέρεος δεσμός ανάμεσα στον προπονητή και τους συνεργάτες του για να μην επικρατεί χάος στα αποδυτήρια της ομάδας. Η παρουσία ενός ή δύο ανθρώπων, όπως είχαν δοθεί τα αξιώματα στον Αντωνίου, θα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν πλουσιοπάροχοι παράγοντες και όλοι δοκιμάζονται μέσα στην ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός είχε διοικούσα επιτροπή και είχε φτάσει μία ανάσα από το πρωτοδικείο. Δεν ξέρουμε αν θα έρθει κάποιος μέσα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας».

Για την απομάκρυνση του Κατσουράνη

«Αυτές τις μέρες δεν είχα ανέβει καθόλου στα γραφεία της ΠΑΕ, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος, και δεν ήξερα κάτι νωρίτερα. Νομίζω ότι αυτό έγινε με σκοπό την ανανέωση της ομάδας και να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Από ό,τι κατάλαβα προκάλεσε σοκ στον κόσμο, όχι όμως αρνητικό. Στο πνεύμα της δυσαρέσκειας που υπήρχε και προκάλεσε αρνητική αντίδραση από τους οπαδούς της ομάδας. Ίσως αυτό να λειτούργησε θετικά για την ομάδα.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω λεπτομέρειες και δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τη διοίκηση του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, αυτά γίνονται σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν απομακρυνθεί από τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες, οι οποίοι ήταν σημαίες. Το δρεπάνι παίρνει τα ψιλά σταράκια και τη γλιτώνουν τα κοντά χορτάρια. Όταν παίρνεις παίκτες για έξι μήνες, δεν μπορούν να παραπέμπουν στο όνομα της ομάδας και την αξία του συλλόγου
».
   
«Μακάρι να μπει ο Βιντιάδης» 

5/10/2012

«Μακάρι να μπει ο Βιντιάδης» 
Άλλο ένα θετικό σημάδι για την ενδεχόμενη είσοδο των Χάρις – Βιντιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ…

Ο Ανδρέας Δημητρέλος απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από μικρομέτοχο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που είναι σε εξέλιξη έδωσε έναν λόγο για να αισιοδοξούν οι οπαδοί της Ένωσης για το μέλλον της ομάδας.

«Υπάρχει κάποιο σχέδιο εξυγίανσης και διάσωσης της ΑΕΚ;», ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος…

«Ναι υπάρχει και θα το δούμε με τον νέο μέτοχο», απάντησε για να δεχθεί άλλη μια ερώτηση από τον μικρομέτοχο.

«Υπάρχει νέος μέτοχος;».

«Υπάρχει ο Βιντιάδης που θέλει να μπει και πιστεύω να μπει. Μακάρι να μπει», απάντησε ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος πρόσθεσε:

«Εμείς κάνουμε την αύξηση για να μπουν. Μέχρι 15/11 αν δεν έχουν βάλει λεφτά, θα δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς τους δώσαμε τα αληθή στοιχεία. Ό,τι έχουμε στο λογιστήριο. Τους έχουμε πει και για το χρέος προς την Ερασιτεχνική, το οποίο είναι περίπου 500.000 ευρώ. Δεν ξέρω με πόσα λεφτά θα μπουν και όχι δεν έχω ζητήσει έγγραφα ότι έχει τα χρήματα ο Βιντιάδης», κατέληξε.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στα Σπάτα. Σε αυτή –σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να αποφασιστεί η ΑΜΚ κατά 18 εκατομμύρια ευρώ αλλά και η… επιστροφή του Ανδρέα Δημητρέλου στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ.

«Η επόμενη κίνησή μου στην προπονητική» 

5/10/2012

«Η επόμενη κίνησή μου στην προπονητική»
Τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Κέρκυρα, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τον σχεδιασμό της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν ανέφερε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «Φαιάκων» αποκάλυψε πως πλέον θέλει να βρεθεί στον πάγκο μιας ομάδας ως προπονητής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Κέρκυρα:
«Δεν ήταν εύκολο να μείνω στην Κέρκυρα για προσωπικούς λόγους. Έχω μία πολυμελής οικογένεια και τα πράγματα ήταν δύσκολα, έτσι έπρεπε να επιστρέψουμε πίσω. Υπήρχαν προβλήματα που δεν λυνόντουσαν τόσο εύκολα».

Για την Κέρκυρα:
«Ήταν πολύ δύσκολο να κατεβάσεις μια ομάδα με τα προβλήματα που είχαμε και υπάρχουν ομάδες με πολλά περισσότερα. Ο προπονητής ήρθε πριν την αδειοδότηση, σχεδιάζαμε άλλα πράγματα, μετά ήρθαν οι ποινές και κάθε δέκα μέρες έπρεπε να αλλάξουμε το πλάνο μας κάτι που δεν ήταν εύκολο.

Πήραμε μικρά παιδιά και ήρθαν παιδιά από μικρές κατηγορίες. Αυτό είναι καλό γιατί κάποια παιδιά θα βγουν και σιγά-σιγά θα έρθουν τα αποτελέσματα για την ομάδα. Ακόμη, στην αρχή είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, λογικό να έχει μέτρα απόδοση».

Για τους προσωπικούς του στόχους:
«Η επόμενη κίνηση μου θέλω να στην προπονητική, είτε ως βοηθός, είτε ως προπονητής».

Για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο:
«Μου άρεσε πάρα πολύ, το βασικό είναι να στηρίξουν ένα νέο παιδί και όχι να τον καταδικάσουν από το πρώτο του λάθος. Τα νέα παιδιά θέλουν υποστήριξη, όπως και ο προπονητής. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά».

Στο πλευρό της UNICEF ο Άρης 

5/10/2012

Στο πλευρό της UNICEF ο Άρης
Την έναρξη της συνεργασίας της με την UNICEF με στόχο την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων της για την προστασία των παιδιών και την προώθηση των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα και τον κόσμο, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης, δείχνοντας για άλλη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο.

Οι «κίτρινοι» ενημερώνουν για τις ενέργειες που προβλέπει η εν λόγω κίνηση, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι από την προσεχή Κυριακή (7/10) και μέχρι το τέλος της σεζόν, 1 ευρώ από την κάθε επίσημη εμφάνιση θα διατίθεται στη UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ σε μια ακόμη πρωτοποριακή -για τα ελληνικά επαγγελματικά ποδοσφαιρικά δεδομένα- κίνηση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως θα πορευθεί μαζί με την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF σ’ ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειών που αποσκοπούν στην οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων της UNICEF για την προστασία των παιδιών και την προώθηση των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

H συμφωνία της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ με τη UNICEF περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού κατά τη διάρκεια των αγώνων, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παικτών και παράλληλες προωθητικές ενέργειες.

Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό πως από την ερχόμενη Κυριακή (07/10) και τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πλατανιά Χανίων (και μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου), 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ 2012-2013 θα διατίθεται στη UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιαστεί αναλυτικά η συνεργασία (ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν προσεχώς).

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλοντας να εγκαινιάσει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ σημαντική συμφωνία με την UNICEF, ανακοινώνει ότι την Κυριακή (07/10), πριν από το παιχνίδι με τον Πλατανιά στο Κλεάνθης Βικελίδης, οι Γιάννης Γιαννιώτας και Βασίλης Τριανταφυλλάκος θα βρίσκονται στο ARIS MEGASTORE από τις 16:30 μέχρι τις 17:15 για να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους φίλους της ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι από την πώληση κάθε επίσημης εμφάνισης της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, 1 ευρώ θα διατίθεται στη UNICEF για τα παιδιά του κόσμου».

Ποια είναι η UNICEF

H UNICEF, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1977, ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, που σκοπό της έχει την πληροφόρηση των Ελλήνων για την κατάσταση των παιδιών και των μητέρων τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον από μια ευαισθητοποιημένη νέα γενιά, την πώληση προϊόντων (κάρτες, τετράδια, παιχνίδια, είδη γραφείου κ.ά.) και τη συλλογή πόρων μέσω δωρεών για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης ή επείγουσας ανάγκης σε σχεδόν 160 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και της Ανατολικής Ευρώπης.

Η γενέθλια ημέρα της UNICEF (11 Δεκεμβρίου) έχει αναγνωρισθεί και εορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού».

Χωρίς Γκαρσία στην Κρήτη 

5/10/2012

Χωρίς Γκαρσία στην Κρήτη 
Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει του αυριανού (Σάββατο, 6/10) αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός έμειναν ο Πάμπλο Γκαρσία, που κρίθηκε ανέτοιμος, ο τραυματίας Ματέους Βιβιάν και οι τιμωρημένοι Λίαμ Λόρενς και Γιώργος Κατσικάς.

Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές που ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κίτσιου, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Άλβες, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λαζάρ, Ρομπέρ, Χακόμπο.

Στα της σημερινής (Παρασκευή, 5/10) προπόνησης, αυτή περιελάμβανε χαλάρωμα και ασκήσεις τακτικής.

Αθανασιάδης: «Όπως με τον Άρη στην Κρήτη» 

5/10/2012

Αθανασιάδης: «Όπως με τον Άρη στην Κρήτη»
Τη βεβαιότητα ότι αν ο ΠΑΟΚ δείξει την αποφασιστικότητα που έδειξε στο παιχνίδι με τον Άρη, θα πανηγυρίσει την νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, στο αυριανό (Σάββατο, 6/10) ματς στο Ηράκλειο, εξέφρασε ο Στέφανος Αθανασιάδης, κατά την παραλαβή του βραβείου για το καλύτερο γκολ της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 23χρονου επιθετικού:

Για το γκολ που πέτυχε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Είναι από τα πιο όμορφα γκολ που έχω πετύχει και μακάρι να έρθουν και άλλα».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ και αν είμαστε αποφασισμένοι όπως με τον Άρη θα πάρουμε τη νίκη».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: «Είχαμε σημαντικές απουσίες και στα προηγούμενα παιχνίδια, όπως θα έχουμε και σε αυτό, αλλά όποιος και να παίξει πιστεύω θα ανταποκριθεί».

Για το γεγονός ότι έχασε κάποια τετ α τετ στα προηγούμενα ματς: «Είναι πιο εύκολο για μένα να σκοράρω με μία επαφή. Αυτό δείχνουν και τα γκολ που έχω πετύχει. Στα τετ α τετ δουλεύω στην προπόνηση».

Για το κλίμα στην ομάδα μετά τα θετικά αποτελέσματα: «Είμαστε πολύ καλά και μετά την νίκη με τον Άρη η ψυχολογία είναι ανεβασμένη. Μακάρι να συνεχίσουμε με νίκη και στο αυριανό παιχνίδι».

Για τον προσωπικό του στόχο σε ό,τι αφορά τα γκολ που θα πετύχει: «Έχω δηλώσει ότι θέλω να ξεπεράσω σε αριθμό τα περσινά γκολ. Μακάρι να έρθουν και άλλα».

Μόνοι τους Μπουμσόνγκ, Βελάσκες 

5/10/2012

Μόνοι τους Μπουμσόνγκ, Βελάσκες
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν στη σημερινή (5/10) προπόνηση του Παναθηναϊκού οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σέμα Βελάσκες, ενώ ο Πάπε Σο υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Οσοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το 90λεπτο στο ισόπαλο 1-1 με την Τότεναμ έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχύτητας- ταχυδύναμης και ολοκλήρωσαν την προπόνηση με δίτερμα.

Ικανοποίηση και… Ξάνθη

Όπως είναι κατανοητό, στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού επικρατεί ικανοποίηση για την ισοπαλία με την Τότεναμ, ένα αποτέλεσμα που βάζει τους «πράσινους» ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Η ικανοποίηση, βέβαια, γίνεται μεγαλύτερη κυρίως για την… αντίδραση που έδειξε η ομάδα και πραγματοποίησε το καλύτερο της φετινό παιχνίδι, κυρίως στο β’ μέρος, απέναντι, μάλιστα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη ομάδα, όπως είναι η Τότεναμ.

Πλέον, το μυαλό είναι στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με την Ξάνθη. Οι «πράσινοι», έπειτα από τις «γκέλες» με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, θέλουν πάση θυσία το «τρίποντο» στα Πηγάδια για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους και να κάνουν… restart στο πρωτάθλημα.

Λόρενς: «Θα σκοράρουν Κλάους & Σαλπιγγίδης» 

5/10/2012

Λόρενς: «Θα σκοράρουν Κλάους & Σαλπιγγίδης» 
Την πεποίθηση ότι οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Αθανασιάδης θα πετύχουν τα γκολ που πρέπει προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, αύριο (Σάββατο 6/10) στο Ηράκλειο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Λίαμ Λόρενς, κατά την παραλαβή του βραβείου για τον πολυτιμότερο παίκτη της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ιρλανδός μεσοεπιθετικός:

Για το δεύτερο βραβείο του MVP: «Είναι μία μεγάλη τιμή γιατί δεν περίμενα τόσο καλό ξεκίνημα τόσο γρήγορα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου δίνουν αυτό το βραβείο. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη διάκριση».

Για την αναγνώριση από τον κόσμο από τόσο νωρίς: «Οι φίλαθλοι εκτιμούν το γεγονός ότι δουλεύω πολύ στο γήπεδο και δίνω όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό το βραβείο είναι η επιβράβευσή τους».

Για την απουσία του από το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ: «Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, επιστρέφει και ο Σαλπιγγίδης και πιστεύω ότι μαζί με τον Κλάους μπορούν να πετύχουν τα γκολ που πρέπει».

«Υπάρχει και άλλος ξένος προπονητής» 

5/10/2012

«Υπάρχει και άλλος ξένος προπονητής»
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε ότι αφορά το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ ήταν ο Ανδρέας Δημητρέλος μετά το τέλος της ΓΣ στα Σπάτα.

«Εκτός από τους Πάντιτς, Χάβο, Λίνεν υπάρχει και άλλος ξένος προπονητής με τον οποίο θα έχουμε επαφή», πρόσθεσε και προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας ενδέχεται να έχει γίνει γνωστός ο νέος τεχνικός.

Διαβάστε όσα είπε για τους Βιντιάδη-Χάρις, τον Βλάχο και τους διακανονισμούς με τους παίκτες.

Για προπονητή: «Επειδή αργήσαμε τη Γ.Σ. τώρα θα ξεκινήσω κάποια τηλέφωνα. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό ακόμα. Μέχρι το βράδυ πιστεύω θα έχουμε ολοκληρώσει»

Για τον Χάβο και τον Πάντιτς: «Ο Χάβος και ο Πάντιτς είναι οι δύο επιλογές μας. Υπάρχει και μία κουβέντα με τον Λίνεν, αλλά υπάρχει και άλλος ένας ξένος προπονητής δικής μου επιλογής. Δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του. Με αυτόν θα μιλήσω τώρα. Αύριο την ομάδα θα την οδηγήσουν ο Παπαδόπουλος με τον Παπακωστούλη».

Για την υπόθεση Βιντιάδη: «Έχουμε δώσει ό,τι μας ζήτησαν. Είμαι πολύ θετικός και νομίζω ότι είμαστε κοντά. Σε 7 με 10 μέρες υπολογίζω να έρθουν οι ορκωτοί και από εκεί και πέρα σε ένα διάστημα 10 ημερών να έχουμε τελειώσει. Μίλησα τελευταία φορά με τον κ. Βιντιάδη όταν έστειλα το mail με τις απαντήσεις. Τον έχω ενημερώσει για την κατάσταση στην ΑΕΚ, με όλα αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, γιατί υπήρξε από πλευράς του μία ανησυχία. Τον ενημερώνω και για το θέμα του προπονητή, αλλά δεν θα έχει λόγο στη λήψη της απόφασης.

Για Βλάχο: «Θεώρησα επιβεβλημένη την αποχώρησή του, γιατί όταν είσαι με έναν βαθμό σε μία μεγάλη ομάδα κάτι πρέπει να κάνεις».

Για τους διακανονισμούς με τους παίκτες: «Δεν θα φανούμε πάλι συνεπής. Πρέπει να πάνε πάλι πίσω οι διακανονισμοί περιμένοντας τον νέο επενδυτή».

Με τις γνωστές απουσίες η Βέροια 

5/10/2012

Με τις γνωστές απουσίες η Βέροια
Χωρίς τους Ζε Βιτόρ και Τόμας η Βέροια θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (6/10, 17:15).

Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται από τον Νίκο Καρύδα.

Από την άλλη, στην αποστολή επέστρεψε ο Ηλίας Ιωάννου, μετά το πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει την προηγούμενη αγωνιστική, το οποίο δεν του είχε επιτρέψει να αγωνιστεί.

Οι 19 εκλεκτοί του Νίκου Καρύδα είναι οι εξής: Καντιμοίρης, Τζόναθαν, Μπάρμπας, Ορέστες, Καλί, Γεωργέας, Γεωργιάδης, Έβερτον, Βεργώνης, Καλογέρης, Καφές, Μπεγιόν, Ολαϊτάν, Κάρλος, Μπαργκάν, Καλτσάς, Γκιγέρμο, Ιωάννου και Κόστλι.

Ανοίγει ο δρόμος για τους επενδυτές! 

5/10/2012

Ανοίγει ο δρόμος για τους επενδυτές!
Τον… δρόμο για να μπουν οι νέοι επενδυτές στην ΠΑΕ ΑΕΚ άνοιξε η Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Σε αυτήν αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 23,5 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχή 1,2 ενώ ορίστηκε νέο ΔΣ με πρόεδρο τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Σόου μικρομετόχων και διάλογοι με ένταση που δεν τιμούν το όνομα της Ένωσης.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η σημερινή ΓΣ είναι τρεις. Οι δύο βασικοί έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Η πρώτη έχει να κάνει με την ΑΜΚ που αποφασίστηκε να γίνει με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου. Το ύψος της θα είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ και η τιμή μετοχής στα 1,2 ευρώ. Σε αυτή μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί με ελάχιστη καταβολή 50.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή δίνει την ευκαιρία φυσικά και στους Χάρις-Βιντιάδη να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και ουσιαστικά να αποκτήσουν -με τον τρόπο αυτό- το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Καθοριστικό ρόλο στη μεταβατική αυτή περίοδο θα παίξει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος από σήμερα επέστρεψε στον προεδρικό θώκο της Ένωσης. Ο τελευταίος σε ερώτηση που δέχθηκε από μικρομέτοχο αναφορικά με το αν υπάρχει πλάνο εξυγίανσης της ομάδας, απάντησε: «Ναι, υπάρχει και θα το τρέξουμε μαζί με τον νέο μέτοχο». Εκεί ρωτήθηκε ξανά: «Θα έρθει ο νέος μέτοχος»;… Και απάντησε: «Ναι, θα έρθει».

Ωστόσο αμέσως μετά ο Ανδρέας Δημητρέλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και είπε ότι ακόμα οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις και με τα στοιχεία που έχουν σταλεί το επόμενο βήμα είναι να μπουν οι ορκωτοί λογιστές για να ξεκαθαρίσει πώς οι Χάρις-Βιντιάδης θα μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως η εκτίμηση δια στόματος του προέδρου της ΠΑΕ είναι ότι μέχρι τις 20-25 Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει η διαδικασία.

Το νέο ΔΣ, το show των μικρομετόχων και η ενημέρωση του Χάρη Οικονομόπουλου

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την σημερινή ΓΣ είναι η εκλογή νέου ΔΣ. Σε αυτό πρόεδρος, μετά την αποχώρηση του Θωμά Μαύρου θα είναι ο Ανδρέας Δημητρέλος ενώ μέλη θα είναι οι Νοτιάς, Γρυσμπολάκης, Μπρουσιανός, Παπαδημητρίου, Γεώργας, Σίμος.

Πάντως, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπήρξαν πολλές εντάσεις και διάλογοι που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ. Ενδεικτικό του… αλαλούμ που επικρατούσε στην διαδικασία, είναι ότι όταν ο Χάρης Οικονομόπουλος ανέλαβε να κάνει ενημέρωση αναφορικά με την υπόθεση Ψωμιάδη, η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε από μικρομέτοχο ήταν σχετικά με το ποια θα είναι η αμοιβή του σε περίπτωση δικαίωσης της ΑΕΚ.

Ο Χάρης Οικονομόπουλος απάντησε ότι θα είναι αυτή που προβλέπεται από τον νόμο και ανέφερε το προφανές -πως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, επισήμανε ότι όσα εισπράξει η Ένωση από την συγκεκριμένη υπόθεση και εφόσον υπάρξει αίσιο τέλος, έχει ήδη ξεκαθαριστεί με απόφαση ΔΣ ότι θα πάνε κατά προτεραιότητα σε οφειλές της ΠΑΕ προς το δημόσιο και τρίτους.

Απαλλάχθηκε ο ΠΑΟ και η Παναθηναϊκή Συμμαχία 

5/10/2012

Απαλλάχθηκε ο ΠΑΟ και η Παναθηναϊκή Συμμαχία
Από τις κατηγορίες για δυσφήμιση του αθλήματος αθώωθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η Παναθηναϊκή Συμμαχία για τις ανακοινώσεις μετά το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Λεβαδειακό.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με σχετική ανακοίνωση..

Αυτή έχει ως εξής…

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ’ αριθμ. 313/04.10.2012 απόφασή της απορρίπτει ως αβάσιμες τις υποβληθείσες από τους εγκαλούμενους ενστάσεις, α) έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης, β) απαραδέκτου της δίωξης και γ) αοριστίας του κατηγορητηρίου και κηρύσσει ως μη πειθαρχικώς ελεγκτέους, α) το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» και β) την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για δυσφήμηση του αθλήματος του ποδοσφαίρου με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων αυτού».

Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Έκθετος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» 

5/10/2012

Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Έκθετος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» 
Με αφορμή την απαλλαγή τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας από τις κατηγορίες για δυσφήμιση του αθλήματος, το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως αυτή η εξέλιξη αφήνει έκθετο τον κ. Καρρά, ο οποίος είχε ασκήσει τη δίωξη.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η Παναθηναϊκή Συμμαχία απαλλάχθηκαν, όπως είναι γνωστό, των κατηγοριών περί «δυσφήμησης του αθλήματος» σε σχέση με την ανακοίνωση για τη διαιτησία του αγώνα Λεβαδειακός –Παναθηναϊκός αλλά και τις απαντήσεις μας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι προφανές πως η εξέλιξη αυτή αφήνει πολλαπλώς έκθετο τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Καρρά για τις διώξεις που μας άσκησε και όχι μόνο…»

«Συναγερμός» για Λεωφόρο! 

5/10/2012

«Συναγερμός» για Λεωφόρο!
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός περνάει στην αντεπίθεση, μετά την απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Λιβεριάτου να κατατεθεί προεδρικό διάταγμα, που προβλέπει την κατεδάφιση του «Απ. Νικολαϊδης».

«Οποιαδήποτε συζήτηση έχει γίνει μέχρι τώρα ως άκυρη και θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα περιουσιακά μας στοιχεία», τονίζει το «τριφύλλι».

Η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λοιπόν, στην απόφαση του κ. Λιβιεράτου να κατατεθεί το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα την 1η Νοεμβρίου ήταν άμεση. Να σημειωθεί αν περάσει το διάταγμα από το ΣτΕ γίνεται νόμος του κράτους και προβλέπει έκδοση άδειας για γκρέμισμα της Λεωφόρου, κατασκευή εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, αλλά και ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου του κ. Βωβού! Δεν προβλέπει, όμως, πουθενά το χτίσιμο του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η ομάδα του «τριφυλλιού», σε μια τέτοια περίπτωση μπαίνει σε περιπέτειες, τη στιγμή μάλιστα που, εκτός των άλλων, οι άνθρωποι του ΠΑΟ έχουν στο μυαλό τους την επιστροφή στη φυσική τους έδρα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί αήθη και μονομερή την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Λιβιεράτου για το θέμα της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Θεωρούμε οποιαδήποτε συζήτηση έχει γίνει μέχρι τώρα ως άκυρη και θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Και η UEFA για τον Δανιήλ! 

5/10/2012

Και η UEFA για τον Δανιήλ!
Η επιστροφή του Βασίλη Δανιήλ στους πάγκο, η ατυχία του και η αντικατάστασή του συμπεριλήφθηκε και στη λίστα με τα… παράξενα των τελευταίων ημερών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Διαβάστε την αναφορά της ιστοσελίδας της UEFA στο ρεκόρ που παραλίγο να… πετύχει ο 74χρονος τεχνικός αλλά και στην… μοίρα που τελικά του το στέρησε!

Σε αυτό, η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στέκεται στο γεγονός ότι στα 74 του χρόνια ζωής ο Βασίλης Δανιήλ έγινε ο γηραιότερος προπονητής που αναλάμβανε χρέη τεχνικού σε κάποια ομάδα της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την περασμένη Κυριακή, Ο Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος έκλεισε 74 χρόνια ζωής στις 3 Αυγούστου, και ταυτόχρονα γινόταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής σε ομάδα της Ελληνικής Σούπερ Λίγκας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης μετά από την απόλυση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Παρόλα αυτά η μοίρα γύρισε την πλάτη στον προπονητή του Παναθηναϊκύ και της Εθνικής Ελλάδος τη δεκαετία 1980 ο οποίος είχε μείνει μακριά από τους πάγκους από τον Φεβρουάριο 1999.

Ο Πορτογάλος μέσος όμως έπεσε επάνω του στην προπόνηση της Πέμπτης, ρίχνοντας τον προπονητή στο έδαφος, και σπάζοντας το πόδι του.

Την στιγμή που ο Δανιήλ ήταν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση η Ξάνθη ανακοίνωσε ότι χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Κωστένογλου, στερώντας από τον Δανιήλ την ευκαιρία να καταγράψει ένα ρεκόρ.

«Στο χέρι μας το θετικό αποτέλεσμα» 

5/10/2012

«Στο χέρι μας το θετικό αποτέλεσμα» 
Για την επικείμενη αναμέτρηση του Ατρομήτου με τη Βέροια (Σάββατο 6/10, 17:15), στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του Super League μίλησε στην κάμερα της Nova ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής.

Ο βοηθός του Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε ότι είναι στο χέρι των παικτών της ομάδας να πάρουν το «τρίποντο», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για έναν δυνατό αντίπαλο που χρειάζεται προσοχή.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Βέροιας, αλλά και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Τί πιστεύετε ότι έφταιξε και η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό;

«Πραγματικά ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Έχω την εντύπωση ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο, κάναμε αυτό που έπρεπε, δημιουργήσαμε φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Έχω την εντύπωση ότι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι και νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω σε αυτό το σημείο. Να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια για να μπορούμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που κάνουμε πάρα πολλές σε κάθε παιχνίδι».


Έχει πει και ο κύριος Μπάγεβιτς ότι τόσο ο Κούτσι όσο και ο Καραμάνος δουλεύουν πολύ στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο λείπει το γκολ. Τί πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να έρθει και το γκολ;

«Και αμυντικά και επιθετικά η δουλειά είναι ομαδική. Έχω την εντύπωση ότι όταν μια ομάδα λειτουργεί επιθετικά, βοηθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, όχι μόνο αυτοί οι δύο ή αυτός που παίζει σέντερ φορ. Το ίδιο γίνεται και αμυντικά. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα ομαδικά επιθετικά και τα αποτελέσματα θα έρθουν πιστεύω πολύ γρήγορα».


Ένα ματς κόντρα στην Βέροια η οποία έχει δείξει αρκετά θετικά δείγματα ως τώρα. Πως περιμένετε το παιχνίδι;

«Έχω την εντύπωση ότι θα είναι κι αυτό ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Βέροια προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα και στο γήπεδο της αλλά και εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υποτιμήσουμε κανέναν και σε καμία στιγμή του πρωταθλήματος. Έχουμε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Πιστεύω θα συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε κάνει και είναι στο χέρι μας να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».


Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Βέροιας που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος και τί είναι αυτό που πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του. Θα γίνουν και αλλαγές στην εντεκάδα;

«Πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα της. Είναι μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές και νέους που έχουν ενθουσιασμό. Γενικά είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα. Τώρα όσον αφορά για τις αλλαγές, το Σάββατο θα δούμε. Εμείς πάντως πρέπει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και το θετικό αποτέλεσμα για μας είναι μόνο η νίκη».

Έτο: «Ακόμη και πρωταθλητές» 

5/10/2012

Έτο: «Ακόμη και πρωταθλητές» 
Μετά την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ένα σερί νικών, που όλοι θέλουν να διευρυνθεί στις τέσσερις απέναντι στον ΟΦΗ.

«Μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε δυνατοί στο ελληνικό πρωτάθλημα», σημείωσε ο Έτο εν όψει του αγώνα της Κρήτης για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Μπορούμε να φτάσουμε - ακόμη και - στην πρώτη θέση, να βγούμε πρωταθλητές», ανέφερε ο Βραζιλιάνος μπακ για τις δυνατότητες του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Προσωπικά, δεν ξεκίνησα καλά. Δυο εβδομάδες ήμουν εκτός. Τώρα κάθε μέρα που περνάει είμαι και αισθάνομαι καλύτερα. Θα συνεχίσω να προπονούμαι δυνατά . Ήρθε ένας καινούριος προπονητής, είχαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή αλλά είναι ένας καλός προπονητής, κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη: «Το σημαντικότερο είναι πως έχουμε κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες κι αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε δυνατοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς αυτή με 4-1 επί του Αρη».

Για την δυνατότητα της ομάδας να …χτυπήσει τον Ολυμπιακό: «Όντως εμείς μέσα από τις προπονήσεις όπου δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής σ' αυτές και μέσα στο γήπεδο προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε. Όσο γι' αυτά που λέει ο κόσμος, εγώ πιστεύω πως ναι, μπορούμε να φτάσουμε - ακόμη και - στην πρώτη θέση, να βγούμε πρωταθλητές».

Για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ: «Σίγουρα είναι ένας αγώνας δύσκολος, κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα, σ' ένα γήπεδο πολύ μικρό. Πάνω σ' αυτό δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, για να διορθώσουμε τις αδυναμίες που δείξαμε στον πλέον πρόσφατο αγώνα μας. Θέλουμε τη νίκη και γι' αυτήν δουλεύουμε κάθε μέρα. Πρέπει να μπούμε δυνατά και με συγκέντρωση να παίξουμε μόνον για τη νίκη, δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας».

«Στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι» 

5/10/2012

«Στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι»
Σίγουρος πως ο ΟΦΗ θα παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο στο ματς του Σαββάτου (6/10) απέναντι στον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο προπονητής των Κρητικών μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Ηρακλείου τόνισε πως οι παίκτες του πάντα στο «Γεντί Κουλέ» παίζουν καλύτερα, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο φόρμας που διανύει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

«Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε περίοδο φόρμας αλλά εμείς στο γήπεδο μας δείχνουμε πάντα ένα διαφορετικό πρόσωπο. Θα γίνει ένα καλό και δυνατό παιχνίδι με τον αντίπαλο να χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι και θα καταθέσουμε και την ψυχή μας για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω στο γήπεδο μας δείχνουμε ένα άλλο, καλύτερο, πρόσωπο και με την βοήθεια του κόσμου μας», τα λόγια του «Αναστό» στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ.

«Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο» 

5/10/2012

«Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο» 
Μετά την ήττα από την Κέρκυρα οι παίκτες του ΟΦΗ είναι πεισμωμένοι, με αποτέλεσμα να έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα του Σαββάτου (6/10) απέναντι στον ΠΑΟΚ και πως θα πάρουν τη νίκη σε αυτόν, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι Λάζαρος Χαριτωνίδης και Ματίας Βερόν.

Οι δύο παίκτες έδωσαν «παρών» σε εκδήλωση χορηγού της κρητικής ομάδας και μίλησαν για το παιχνίδι απέναντι στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και τις δυσκολίες που αυτό θα έχει.

«Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει και ειδικά σε δύσκολα παιχνίδια όπως είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ, που περιμένουμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας όπως κάνει πάντα. Πιστεύω ότι αν δούμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια και παίξουμε δυνατά μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ήττα από την Κέρκυρα μας έχει πεισμώσει και δεν μας φοβίζει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται με καλή ψυχολογία στο Ηράκλειο μετά τη νίκη επί του Άρη», είπε αρχικά ο Χαριτωνίδης.

Από την πλευρά του ο Ματίας Βερόν στάθηκε στις δυσκολίες του παιχνιδιού του απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τους νεαρούς παίκτες του ΟΦΗ που ήρθαν το καλοκαίρι στις τάξεις της ομάδας:

«Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά στην έδρα μας αλλάζουμε πρόσωπο και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε να πάρουμε το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Έχουν περάσει πέντε παιχνίδια πλέον και σιγά- σιγά οι νέοι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν καταλάβει που είναι και αρχίζουμε και βρίσκουμε τα πατήματά μας ώστε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Με την Κέρκυρα στο πρώτο ημίχρονο πιαστήκαμε στον ύπνο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και αυτό πρέπει να κάνουμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Κούτσι: «Να γίνω καλύτερος και να πετύχω γκολ» 

5/10/2012

Κούτσι: «Να γίνω καλύτερος και να πετύχω γκολ» 
Ο Νιάζι Κούτσι δεν έχει καταφέρει να πετύχει ακόμα το πρώτο του τέρμα με την ομάδα του Ατρομήτου, αυτό ωστόσο δεν τον αγχώνει.

Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο 29χρονος επιθετικός εξήγησε πως πρώτα πρέπει ο ίδιος να βελτιωθεί ,να παίξει καλύτερα και έτσι θα έρθει το γκολ, τόνισε όμως ότι αυτό που προέχει είναι να παίξει καλύτερα η ομάδα.

Η μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου των δυτικών προαστίων είναι καλή, ο Κούτσι θεωρεί όμως πως μπορούσε το κάτι παραπάνω με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νιάζι Κούτσι

Πρώτη σου χρονιά στον Ατρόμητο, πως νιώθεις που είσαι στην ομάδα;

«Νιώθω πολύ καλά. Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο. Τα πράγματα βαίνουν καλώς, αν και θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα και γι' αυτό δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Τα πάντα είναι καλά μέχρι στιγμής».


Λες ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα. Εννοείς και σε προσωπικό επίπεδο καθώς ακόμα δεν έχεις καταφέρει να πετύχεις κάποιο γκολ.

«Ναι, πρώτα απ' όλα σε προσωπικό επίπεδο θέλω να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να γίνω καλύτερος και να πετύχω γκολ. Να αρχίσω με το πρώτο γκολ που μου λείπει και στη συνέχεια να έρθουν κι άλλα. Και σαν ομάδα όμως θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους πόντους, αλλά αυτή είναι η κατάσταση για την ώρα. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και όχι το παρελθόν».


Βλέπουμε ότι η ομάδα κάνει αρκετές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, αλλά δε σκοράρει αναλογικά με τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πρόβλημα;

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πρόκειται για λεπτομέρειες. Πρέπει να παίξουμε πιο πολύ μαζί σαν ομάδα και τότε θα βελτιωθούν τα πράγματα. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα, με νέο σύστημα και νέο προπονητή. Όλα είναι καινούρια στην ομάδα οπότε είναι φυσιολογικό. Όταν οι λεπτομέρειες αρχίσουν να πηγαίνουν καλά, κανείς δε θα μπορεί να μας σταματήσει».


Νιώθεις πίεση για το γεγονός ότι δεν έχει έρθει ακόμα το πρώτο γκολ;

«Όχι, αν υπήρχε πίεση θα ήταν λάθος. Ασφαλώς νιώθουμε κάποια πίεση ώστε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν ξέρω τί ακριβώς πίεση εννοείς, αλλά υπάρχει η πίεση ώστε να τα κάνουμε όλα σωστά. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ, για να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και να κάνουμε τα πράγματα όσο καλύτερα γίνεται».


Μετά από πέντε παιχνίδια και έχοντας παίξει με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έχετε οκτώ βαθμούς. Πιστεύεις ότι είναι καλή συγκομιδή για την ομάδα σου;

«Όχι δεν είναι καλή η συγκομιδή, νομίζω ότι χάσαμε δύο πόντους με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον έναν πόντο».


Τώρα έχετε μπροστά σας ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Βέροια. Πως περιμένεις αυτό το ματς;

«Πρέπει να πάμε εκεί, να κάνουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να ξεχάσουμε τα μεγάλα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και να συγκεντρωθούμε και με τις μικρότερες ομάδες γιατί καμιά φορά ξεχνάμε ότι με τις μικρές ομάδες πρέπει να συγκεντρωθούμε ακόμα περισσότερο γιατί αν πας με την λάθος νοοτροπία θα σε τιμωρήσουν αν δεν είσαι σωστός εσύ».


Έχεις δει τη Βέροια και το πως πρέπει να την αντιμετωπίσετε;

«Δεν την έχω δει προσωπικά, αλλά θα τη δούμε μες την εβδομάδα και θα μάθουμε περισσότερα γι΄ αυτούς».

«Έπρεπε να είναι πιο… διπλωμάτης ο Φερέιρα» 

5/10/2012

«Έπρεπε να είναι πιο… διπλωμάτης ο Φερέιρα» 
Την άποψη ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί το θέμα με τον Κώστα Κατσουράνη με περισσότερη διπλωματία ώστε να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα, εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM ο Γιάννης Γκούμας. Ο παλαίμαχος παίκτης των «πράσινων» επισήμανε ότι στο αγωνιστικό η ομάδα είναι στην «εντατική ακόμα αλλά έδειξε σημάδια ανάκαμψης» στο ματς με την Τότεναμ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα στους 94,6:

Για το αν θυμάται τον Παναθηναϊκό σε ένα τόσο κακό ξεκίνημα:

«Τόσο έντονα όχι. Θυμάμαι με τον Σάντος τις δύο πρώτες αγωνιστικές που δεν είχαμε αρχίσει καλά αλλά μετά πήραμε νίκη. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές να είναι τόσο χαμηλά δεν τον έχω ξαναζήσει έτσι».

Για το θέμα της απομάκρυνσης του Κατσουράνη από την ομάδα:

«Θεωρώ ότι ο κ. Φερέιρα δεν ήθελε τον Κατσουράνη από την αρχή της σεζόν. Και από το καλοκαίρι έπρεπε να βρεθεί μία λύση συμβιβαστική για να φύγει ο παίκτης. Αφού αρχίσει η σεζόν είναι λάθος να διώχνεις έτσι έναν παίκτη. Τον μειώνεις, δεν είναι τυχαίος παίκτης, είναι ο αρχηγός εθνικής με ευρωπαϊκή εμπειρία. Δεν φέρεσαι όπως πρέπει σε έναν τέτοιο παίκτη. Το λες από το καλοκαίρι για να βρεθεί μία λύση. Και εγώ με παρόμοιο τρόπο έφυγα με τον κ. Τεν Κάτε. Την ίδια τύχη είχα».

Για τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτό το σημείο:

«Νομίζω ότι δεν ταιριάζει η χημεία του Κατσουράνη με τον Φερέιρα. Άλλη νοοτροπία έχει ο Κατσουράνης και άλλη ο προπονητής. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους που λέμε. Ο προπονητής για μένα πρέπει να προσπαθεί να είναι και κάπου διπλωμάτης. Να βρει το κουμπί του κάθε παίκτη και να τον κερδίσει. Αν βλέπεις ότι ένας παλιός θέλει να επηρεάσει το κλίμα στα αποδυτήρια, πρέπει να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση για να μην χαλάσει το κλίμα. Και εμένα μου έχει τύχη. Προσπαθούσα να το καταπιώ και να έρθω κοντά στον προπονητή. Χωρίς κόντρα...»

Για τον χαρακτήρα του Κώστα Κατσουράνη:

«Αγωνιστικά είναι ένας παίκτης μεγάλης αξίας. Παίκτης που στην Ελλάδα παίζει παντού και είναι πρωταγωνιστής. Τώρα εξωαγωνιστικά η συμπεριφορά του δεν μπορώ να ξέρω πώς ήταν γιατί δεν ήμουν τώρα μέσα στα αποδυτήρια. Από όσο γνωρίζω είναι ένας παλιός παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα, μπορεί να πει και μία κουβέντα παραπάνω. Είναι θέμα πώς θα το διαχειριστεί ένας προπονητής. Αν είναι αυτοί οι λόγοι που έφυγε έτσι, δεν ξέρουμε... Αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλά θα είχε έρθει στην επιφάνεια αυτό; Όχι βέβαια θα είχε θαφτεί το θέμα»

Για τον Παναθηναϊκό και το ματς με την Τότεναμ:

«Εγώ θα πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι στην εντατική και χθες έδειξε σημάδια ζωής. Θέλω να δω τι διάρκεια θα έχει και αν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Υπάρχουν δυνατότητες, έχει παίκτες αλλά θα πρέπει να φτιάξει ομάδα, σύνολο. Σε σχέση με άλλες ομάδες το υλικό του είναι πολύ καλό. Η βαθμολογική του θέση είναι πλασματική. Είναι σε θέση να ανακάμψει. Μην γελιόμαστε το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο να το πάρει, έχει μείνει πολύ πίσω. Πρέπει να μπει στα πλέι οφ και να πάρει την δεύτερη θέση. Θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια»

«Να πιστέψουμε ότι έχουμε δυνατότητες» 

5/10/2012

«Να πιστέψουμε ότι έχουμε δυνατότητες»
Στην ανάγκη των παικτών του Παναθηναϊκού να πιστέψουν στις δυνατότητές τους στάθηκε σε συνέντευξή του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για το ματς με την Τότεναμ, όπου οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, αναφέρθηκε σ’ εκείνου που ακολουθεί, ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, τόνισε πως η φιλοσοφία του πάντα είναι προσανατολισμένη στην προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλντο Φερέιρα στη Nova:

Για το αν ο Παναθηναϊκός είχε κέρδη που ξεπερνούν το γεγονός πως δεν πήρε τους τρεις βαθμούς:

«Όχι, δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Η νίκη είναι πάντα νίκη. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε νικήσει χθες ώστε να είχαμε σήμερα μια χαρά την οποία έχουμε να δεχτούμε καιρό. Αν θυμάστε έτσι ήταν και στην αρχή, έτσι ξεκινήσαμε: νικήσαμε τη Μάδεργουελ τόσο στη Σκωτία όσο και εδώ, ενώ στη συνέχεια με τη Μάλαγα κάναμε εδώ ένα παιχνίδι ανάλογο με το χθεσινό. Όμως για λόγους που δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν δεν μπορέσαμε μετά να συνεχίσουμε με νίκες. Όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές, οι εξηγήσεις που δίνονται μετά από ένα παιχνίδι έχουν σαν βάση και σαν κριτήριο το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Και δεν ξέρω αν, χθες το βράδυ, η προσπάθεια του Τοτσέ δεν είχε ευοδωθεί και ο Τοτσέ δεν είχε βρει δίχτυα και δεν είχε πετύχει το γκολ, αν θα μιλάγαμε σήμερα στην ίδια ατμόσφαιρα που μιλάμε τώρα. Έτσι λοιπόν οι δικές μου απόψεις για το ποδόσφαιρο, για τα αποτελέσματα, για τους αγώνες, μπορεί να είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες άλλων ανθρώπων και το λέω αυτό επειδή εγώ αναλύω τον αγώνα, αξιολογώ τις φάσεις και τις καταστάσεις, κοιτάζω τα λάθη και ουσιαστικά η άποψή μου είναι διαφορετική από αυτή που μπορεί να δηλώνουν άλλα άτομα που κρίνουν με αποκλειστικό κριτήριο το αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό λέω ότι η χθεσινή ισοπαλία δεν είναι ένα αποτέλεσμα καλό και θα πω ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας μου: εγώ έχω συνηθίσει να κερδίζω ομάδες το ίδιο ισχυρές ή ακόμα και ισχυρότερες από την Τότεναμ.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός παλιότερα κέρδιζε και συνήθιζε να κερδίζει ομάδες ισχυρότερες από την Τότεναμ και πλέον και για μένα και για τους παίκτες η πραγματικότητα είναι διαφορετική, δεν είναι αυτή που ήταν στο παρελθόν. Θα έλεγα λοιπόν ότι η υποχρέωσή μας είναι κάθε μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και οι παίκτες να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, ακόμα καλύτεροι, πιο δυνατοί με σκοπό να κατακτάμε περισσότερες νίκες. Έχουμε κάποιες δυσκολίες, όλοι το ξέρουν ότι η ομάδα έχει δυσκολίες. Όπως είπα και πριν από λίγο, άλλοι παίκτες αρχίζουν και γίνονται καλύτεροι, ενώ παράλληλα, άλλες δυσκολίες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Η ιδέα είναι να έχουμε στη διάθεσή μας ένα ρόστερ πιο δυνατό και να ανταποκρινόμαστε όλο και καλύτερα στις δυσκολίες που θα εμφανίζονται κάθε φορά μπροστά μας. Θα έλεγα επίσης ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι δυνατό, ότι είναι εφικτό να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα. Αυτό είναι ανάγκη να το πιστέψουμε όλοι: Και όλοι εμείς που είμαστε στην ομάδα, αλλά και όσοι μας παρακολουθούν απ' έξω, αλλά και όσοι αναλύουν τις καταστάσεις. Ουσιαστικά πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να πάμε καλύτερα
».

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη που ακολουθεί σε μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με το προηγούμενο ματς και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα κατέβει με πολλές απουσίες:

«Αυτό είναι κάτι που το είχαμε συζητήσει με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο πολλές φορές φέρνει αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος πολύ κοντά με ευρωπαϊκούς αγώνες. Φαντάζομαι ότι γι' αυτό υπάρχουν και λόγοι που υπερβαίνουν τους καθαρά αθλητικούς λόγους και αυτό ίσως είναι και εύκολο να το κατανοήσουμε. Όμως τα εμπορικά θέματα πάντοτε καθορίζονται και βοηθούνται από τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα των ομάδων. Εφόσον υπάρχει μια ανοιχτή ημερομηνία τη Δευτέρα δεν κατανοώ γιατί πρέπει να παίζουμε την Κυριακή. Διότι αν παίζαμε τη Δευτέρα θα υπήρχε μια μέρα παραπάνω ώστε να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους καλύτερα, να προετοιμαστούν καλύτερα και, κατά συνέπεια, να παίξουν και καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό βέβαια φαντάζομαι ότι είναι κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και όσο συνεχίζεται και εγώ θα συνεχίζω να λέω τα ίδια πράγματα και ενδεχομένως κάποια στιγμή οι άνθρωποι να το κατανοήσουν.
Άρα λοιπόν πρέπει να ανασυνταχθούμε γρήγορα, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας γρήγορα. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στους βιολογικούς και στους φυσιολογικούς κανόνες, αλλά το σημαντικό είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να εμφανιστούμε αξιόμαχοι. Είναι λογικό λοιπόν στο επόμενο παιχνίδι να υπάρξουν αλλαγές, να χρησιμοποιήσω παίκτες πιο φρέσκους, οι οποίοι θα μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην Ξάνθη.

Τα πρώτα αποτελέσματα της Ξάνθης δεν ήταν θετικά, όμως η ομάδα άλλαξε προπονητή οπότε δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει. Όμως είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες. Θυμάμαι ότι πέρσι είχε μια πολύ καλή παρουσία. Βέβαια μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακό νομίζω ότι δεν ξανακέρδισε αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο με αφορά. Θα δούμε πως θα εμφανιστεί την Κυριακή εναντίον μας
».

Για τον νεαρό Τριανταφυλλόπουλο, τον οποίο εμπιστεύτηκε αλλά και τους υπόλοιπους νέους ποδοσφαιριστές:


«Πράγματι, η ομάδα μας κέρδισε έναν ακόμα παίκτη. Ελπίζω όμως να μην αρχίσουν να γράφουν αύριο οι εφημερίδες ότι θα πάει στη Γιουβέντους, θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα πάει στην Μπαρτσελόνα ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα και να αρχίσουν να ξεφεύγουν πάλι με μια τρέλα η οποία δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ λογική. Ο Κώστας πράγματι είναι ένας νέος παίκτης με ποιότητα, είναι μαχητής και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να εξελιχθεί σε έναν καλό, σε έναν μεγάλο παίκτη. Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό να τονίσουμε είναι ότι ο Τριανταφυλλόπουλος προέρχεται από εμάς, από τα σπλάχνα μας, από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και γι' αυτό ο σκοπός μας είναι να τον βοηθήσουμε και να τον προστατεύσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Και το λέω αυτό διότι θα μπορούσατε να με ρωτήσετε: ένας προπονητής σαν κι εμένα γιατί χρειάζεται έναν νεαρό παίκτη. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έμπειρους ποδοσφαιριστές που φέρνουν πιο εύκολα τις νίκες και να τελειώνουμε εκεί. Όμως, αυτή είναι η φιλοσοφία μου και ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να δώσω ευκαιρίες και να αναδείξω νέους παίκτες με μεγάλες δυνατότητες και με προσόντα. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν ορισμένοι, εγώ έτσι θα προχωρήσω και αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Είναι σημαντικό λοιπόν να πούμε ότι τόσο εγώ, όσο και ο Σύλλογος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο στους δύο τελευταίους αγώνες με τον Αστέρα και με την Τότεναμ.

Εάν είχαμε χάσει αυτόν τον αγώνα οι κριτικές θα ήταν εντελώς διαφορετικές και θα στρεφόντουσαν εναντίον όλων μας. Ήταν λοιπόν ένα ρίσκο και αυτό αφορά τόσο τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή όσο και γενικότερα. Για το λόγο αυτό επαναλαμβάνω ότι ο τρόπος με τον οποίο αναλύω εγώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο τα αναλύουν ή τα βλέπουν άλλοι άνθρωποι. Αλλά εγώ έχω έρθει εδώ για να αναλάβω ρίσκα και για να δημιουργήσω ένα μέλλον. Εάν δεν επιθυμούσα να λαμβάνω ρίσκα δεν θα υπήρχε και λόγος να είμαι εδώ, θα είχα φύγει. Το ίδιο ρίσκο όμως το είχα πάρει και με άλλους νέους παίκτες, δεν είναι μόνο ο Τριανταφυλλόπουλος. Έχουν υπάρξει και ο Φουρλάνος και ο Μαυρίας και άλλοι νέοι παίκτες. Αυτός όμως είναι ο σκοπός και αυτός είναι και ο στόχος που έχουμε συζητήσει με τη διοίκηση και ακριβώς γι' αυτό είμαι εδώ, αναλαμβάνοντας αυτά τα ρίσκα και προσπαθώντας να δημιουργήσω κάτι καλό για το μέλλον
».

«Προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος ορισμού παρατηρητών» 

5/10/2012

«Προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος ορισμού παρατηρητών»
Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των αρμοδίων σε θέματα διαιτησίας και τονίζει ότι «προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται από τον κ. Μπριάκο, οι παρατηρητές».

Το Σωματείο, εκφράζει την ανησυχία του για τον ορισμό του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» με τη SKODA Ξάνθη στα «Πηγάδια», ενώ γίνεται αναφορά στις βαθμολογίες που έλαβαν οι Κουκουλάκης και Τσολάκης για τις αποφάσεις τους, την τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το προσεχές παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη ορίστηκε να διευθύνει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (γιος του γνωστού για το πέρασμά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο Θανάση). Ένας νέος διαιτητής του οποίου συχνά οι διαιτησίες του συνοδεύονται από χαμηλές βαθμολογίες και είναι αμφίβολο αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αγώνες αυξημένου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο ορίζονται από τον κύριο Μπριάκο οι παρατηρητές. Την προηγούμενη αγωνιστική ο κ. Μπίκας βαθμολόγησε υψηλά τον διαιτητή Κουκουλάκη, παρότι δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί κι άλλες φορές.

Την ίδια ώρα ο βοηθός Τσολάκης (που ακύρωσε το γκολ της Βέροιας στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό) δεν χρειάστηκε περισσότερες από τρεις αγωνιστικές για να επιστρέψει καθώς ορίστηκε εκ νέου στον αγώνα Άρης – Πλατανιάς. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία εφιστά την προσοχή των αρμοδίων σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα».

Έξω ο Αγρίτης, μέσα ο Μπάρκογλου 

5/10/2012

Έξω ο Αγρίτης, μέσα ο Μπάρκογλου 
Χωρίς τον Ανέστη Αγρίτη θα πρέπει να καταστρώσει τα σχέδιά του ενόψει του εκτός έδρας παιχνιδιού με την ΑΕΚ ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος.

Ο Έλληνας επιθετικός από την προπόνηση της Πέμπτης (4/10) αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα, το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και έτσι έμεινε εκτός αποστολής από το ματς κόντρα στην «Ένωση».

Στον αντίποδα ο Μάντζιος θα μπορεί να υπολογίζει στον Γιώργο Μπάρκογλου. Ο έμπειρος στράικερ προερχόταν από διάταση στον δικέφαλο, όμως δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να νιώσει τίποτα και έτσι εάν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι θα κριθεί από το τεχνικό επιτελείο των Φαιάκων.

Αναλυτικά η αποστολή της Κέρκυρας:

Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Ζουμπουλάκης, Τσουμάνης, Έντερ Μοντέιρο, Βενέτης, Γκούμας, Παπαδήμας, Χαμπλ, Λεόν, Σταμογιάννος, Ηλιάδης, Κρητικός, Καραλής, Τσοκάνης, Βασιλόγιαννης, Μπάρκογλου, Γιάντσης, Σίμωσης.

«Το αποτέλεσμα έχει λείψει από την ΑΕΚ» 

5/10/2012

«Το αποτέλεσμα έχει λείψει από την ΑΕΚ» 
Απόλυτα συνειδητοποιημένος για τη βαθμολογική… κακουχία που ζει η ΑΕΚ, αλλά και πεπεισμένος πως αυτή αποτελεί και προϊόν συγκυριών παρουσιάστηκε ο Αντώνης Ρίκκα.

Ο Έλληνας μέσος τόνισε πως η «Ένωση» ήταν καλή στα ματς του ΟΑΚΑ και το μόνο που της έλειψε -τουλάχιστον σε αυτά- ήταν το αποτέλεσμα.

Παρόλο που παραδέχθηκε λοιπόν ότι η ομάδα είναι επηρεασμένη από το θέμα του προπονητή, τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει την πρώτη νίκη με την Κέρκυρα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ρίκκα στη NOVA

Για την προπονητολογία και την ανάγκη για νίκη: «Σίγουρα έχουμε επηρεαστεί, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε και να σκεφτόμαστε μόνο τα αγωνιστικά. Η εντύπωση ότι παίζουμε με το… πιστόλι στον κρόταφο έχει δοθεί επειδή είμαστε τελευταίοι και είναι λογικό.

Αν κοιτάξουμε όμως καλά το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, στα ματς που δώσαμε στο Ολυμπιακό στάδιο νομίζω ήμασταν καλοί. Το αποτέλεσμα μόνο μας έλειψε. Τώρα πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε»
.

Για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ΑΕΚ το Σάββατο: «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερες σκέψεις για όλα όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν. Γιατί αν σκεφτόμαστε το τι έχει γίνει θα είμαστε μπερδεμένοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι. Μόνο με νίκη επανέρχεται η ηρεμία».

Για την Κέρκυρα: «Πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας και μετά με τον αντίπαλο. Η Κέρκυρα έχει πάρει μια νίκη και έχει ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πως θα νικήσουμε».

Η ΑΕΚ να νικήσει και… «βλέπουμε» 

5/10/2012

Η ΑΕΚ να νικήσει και… «βλέπουμε» 
Προπονητή δεν έχει (ακόμα).

Λεφτά δεν έχει (ακόμα).

Ανεξάρτητα απ’ αυτά όμως, η ΑΕΚ δεν γίνεται να μην έχει και… νίκη μετά από έξι αγωνιστικές.

Προσπαθώντας να μείνει ανεπηρέαστη από τα όσα συμβαίνουν γύρω της, η «Ένωση» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον «τελικό» όπως έχει διαμορφωθεί αυτός με την Κέρκυρα.

Και ευτυχώς θα παραταχθεί σ’ αυτόν το Σάββατο χωρίς πολλά αγωνιστικά (τουλάχιστον) προβλήματα.

Μπορεί λοιπόν στον πάγκο να μην κάθεται ο κανονικός προπονητής, ωστόσο οι Μανώλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Παπακωστούλης (που θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν την ομάδα) θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτίσουν μια αρκετά… κανονική ενδεκάδα για το κρίσιμο ματς με τους «Φαίακες».

Κι αυτό διότι η τελευταία προπόνηση της Παρασκευής δεν επεφύλαξε κάποιο απρόοπτο και πέραν των «γνωστών» απόντων Κατσικοκέρη (έκανε πάλι ατομικό), Φούντα (είναι διεθνής, αλλά και τιμωρημένος) και Κωνσταντίνου Βλάχου, όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» είναι κανονικά διαθέσιμοι.

Άπαντες λοιπόν (εκτός του Φέτση και του Βαλεντίνου Βλάχου που έχει χάσει αρκετές προπονήσεις εξαιτίας του τραυματισμού του) συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, ενώ επανέρχεται σε αυτή ο Λαγός, αλλά και ο Κωνσταντόπουλος (που είχε ζητήσει να αποκλειστεί την προηγούμενη φορά για οικογενειακούς λόγους).

Αναλυτικά οι 20 «εκλεκτοί» του Μανώλη Παπαδόπουλου για το ματς με την Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Κοτσαρίδης, Ρίκκα, Σταματής, Λαγός, Φουρτάδο, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Νικολιάς, Αρκούδας, Γροντής, Κουρέλλας, Κουτρουμπής.

Εκτός Αγκάνθο και Πουλίδο 

5/10/2012

Εκτός Αγκάνθο και Πουλίδο 
Εκτός του κανονικού προγράμματος του Άρη έμειναν οι Νταβίντ Αγκάνθο και Ρούμπεν Πουλίδο.

Οι δύο Ισπανοί προφυλάχθηκαν ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας» για την συμμετοχή τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πλατανιά Χανίων στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Αγκάνθο γυμνάστηκε συντηρητικά, ενώ ο Πουλίδο κρίθηκε προτιμότερο να μην ζοριστεί, καθώς προέρχεται από ίωση. Οι δυο τους αναμένονται να επανέλθουν στο αυριανό πρόγραμμα (τελευταίο και σε πιο χαμηλούς ρυθμούς παραμονή του ματς) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Ν. Ρύσιο.

Εκτός πλάνων του Μάκη Κατσαβάκη βρίσκεται ο ανέτοιμος Βασίλης Τριανταφυλλάκος.

Ανεβάζουν στροφές ενόψει ΠΑΟ 

5/10/2012

Ανεβάζουν στροφές ενόψει ΠΑΟ
Σε δυνατούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της Ξάνθης την Παρασκευή (5/10) πριν το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο νέος τεχνικός των ακριτών, Νίκος Κωστένογλου, είδε τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν χωρίς κάποιο πρόβλημα τις ασκήσεις του προγράμματος και έτσι όλοι τους θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα απέναντι στους «πράσινους».

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα εκγύμνασης των ακριτών στην προπόνηση της Παρασκευής (5/10) περιείχε ασκήσεις νευρομυικού συντονισμού, αλλά και τακτικής.

Αργότερα, ο Έλληνας τεχνικός χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο γκρουπ. Τόσο οι παίκτες του πρώτου, όσο και εκείνοι του δεύτερου έδωσαν έμφαση στην αμυντική και επιθετική λειτουργία, ενώ στο τέλος έκαναν τελειώματα φάσεων.

Πάντιτς… προσεχώς 

5/10/2012

Πάντιτς… προσεχώς
Τελικά κι αυτό θα γίνει σίριαλ.

Όπως ακριβώς και στις προηγούμενες περιπτώσεις για τη διαδοχή του Βαγγέλη Βλάχου (και κρίνοντας πλέον ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης) η ΑΕΚ δεν έδωσε απλώς τον λίγο παραπάνω χρόνο που της ζήτησε ο Μίλινκο Πάντιτς.

Αλλά του έδωσε προθεσμία ως την Κυριακή ν’ απαντήσει -δουλεύοντας παράλληλα και την άλλη υποψηφιότητα που αποκάλυψε ο Ανδρέας Δημητρέλος ότι υπάρχει για τον πάγκο.

Στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής ο Ανδρέας Δημητρέλος τόνισε πως θεωρεί πιθανότατο ως το βράδυ να έχει επιτευχθεί συμφωνία με προπονητή. Όταν ήρθε όμως το… βράδυ και ξαναμίλησε με τον Μίλινκο Πάντιτς (την απάντηση του οποίου ανέμενε) δεν φάνηκε βιαστικός.

Στο αίτημα λοιπόν του Σέρβου να του δοθεί λίγος ακόμα χρόνος και κρίνοντας πως δεν συντρέχει λόγος για βεβιασμένες κινήσεις (αφού η ομάδα θα πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στο ματς με την Κέρκυρα και ακολουθεί διακοπή) ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε καταφατικά. Του τόνισε μάλιστα ότι θέλει την απάντησή του ως την Κυριακή -και όχι ως απόψε το βράδυ όπως είχε ζητήσει ο Πάντιτς.

Κάτι που αποδίδεται σε δυο λόγους: Αφενός στο ότι ο Δημητρέλος δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή της ομάδας ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Κέρκυρα. Και αφετέρου διότι θα έχει επιπλέον χρόνο για να δουλέψει την περίπτωση του άλλου ξένου τεχνικού, με τον οποίο αποκάλυψε (στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης) ότι έχει επαφές.

Την ίδια ώρα, ο Μάκης Χάβος βρίσκεται «σταντ μπάι», αλλά η (δεδομένη) συμφωνία μαζί του θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ούτε η περίπτωση του Πάντιτς, ούτε εκείνη που κρατά μυστική ο Δημητρέλος.

Ετοιμάζει «αλχημείες» ο Αναστόπουλος 

5/10/2012

Ετοιμάζει «αλχημείες» ο Αναστόπουλος 
Χωρίς τους Χρήστο Μπούρμπο, Μανόλη Ζαχαράκη και Γιώργο Βαλεριάνο θα υποδεχτεί στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ τον ΠΑΟΚ στον αγώνα του Σαββάτου (6/10) στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κυρίως η απουσία του Ζαχαράκη «πονοκεφαλιάζει» τον Νίκο Αναστόπουλο, καθώς θα πρέπει να κάνει «αλχημείες», προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην δεξιά πλευρά της άμυνας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται για τον αγώνα κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Έλληνας τεχνικός να χρησιμοποιήσει τον Μανόλη Μονιάκη ως δεξί μπακ και να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τον Βραζιλιάνο, Βάντο, ο οποίος θα αγωνίζεται στο αριστερό «φτερό» της άμυνας.

Παράλληλα, αυτοί που τέθηκαν εκτός πλάνων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι οι Αγριμάκης, Ροβίθης, αλλά και ο Σαρ, ο οποίος είναι ακόμα ανέτοιμος.

Αναλυτικά η αποστολή του ΟΦΗ:

Σαχσανίδης, Γουναρίδης, Μονιάκης, Βάντο, Σόουζα, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης, Βιτώρος, Κουρδάκης, Περογαμβράκης, Χαριτωνίδης, Βερόν, Ζορμπάς, Ιωαννίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Σίσιτς, Καπουράνης, Χατζηκοσμάς και Νύκταρης.

«Επιθετικά και δεν θα ‘χουμε πρόβλημα» 

5/10/2012

«Επιθετικά και δεν θα ‘χουμε πρόβλημα» 
Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ούτε πρόσωπα, ούτε αγωνιστική φιλοσοφία. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε ο Έργκους Κάτσε μιλώντας για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

«Ν' αγωνιστούμε έτσι όπως κάναμε με την Ξάνθη και με τον Αρη, επιθετικά και πιστεύω πως εάν είμαστε συγκεντρωμένοι δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο μέσος του «Δικεφάλου».


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Αυτό που ζω φέτος, για μένα είναι ένα όνειρο. Περίμενα πως και πως αυτή τη στιγμή, να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε μια τέτοια, μεγάλη ομάδα. Και για να φτάσω εδώ μ' έχουν βοηθήσει κάποιοι άνθρωποι, προπονητές, οι γονείς μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Τ' ονειρευόμουν από μικρός να παίξω εδώ στον ΠΑΟΚ, ειδικά μέσα στην Τούμπα, όνειρο από μικρός το είχα. Είμαι επίσης χαρούμενος που έχω και συμπαίκτες που μ' έχουν βοηθήσει και με βοηθάνε πάρα πολύ. Και είμαι κι επίσης πολύ χαρούμενος που έχω συμπαίκτη έναν άνθρωπο σαν τον Πάμπλο Γκαρσία, που μ' έχουν βάλει να παίξω στη θέση του, ο οποίος είναι για μένα ένας τεράστιος παίκτης. Είμαι χαρούμενος που είμαι συμπαίκτης του».

Για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να αναδειχθεί: «Μ' έχουν βοηθήσει πολλοί προπονητές αλλά μέχρι στιγμής ο προπονητής που μ' έχει βοηθήσει περισσότερο και καθοριστικά και παίζω αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ είναι ο κ. Δώνης, τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει σε κάθε ματς που παίζω».

Για την βελτίωση που έχει παρουσιάσει από τότε που ξεκίνησε επαγγελματικά: «Πριν από δυο χρόνια δεν ήμουν έμπειρος, ήμουν ανώριμος, δεν ήμουν έτοιμος. Πήγα Β' Εθνική, έπαιξα ένα χρόνο, αγωνίστηκε σε είκοσι ματς. Πιστεύω πως με βοήθησε πάρα πολύ. Απέκτησα πολλές εμπειρίες εκεί, γι' αυτό πιστεύω άλλαξε και ο χαρακτήρας μου και παικτικά».

Για το αγωνιστικό του στιλ: «Μ' αρέσει να τρέχω, εντάξει αυτό το βλέπετε όλοι μέσα στο γήπεδο (σ.σ. γέλια), μ' αρέσει να μοιράζω και να 'κόβω'. Αυτό μ' αρέσει περισσότερο, όταν 'κόβω' τον αντίπαλο και παίρνω την μπάλα».

Για το ζήτημα με τις Εθνικές ομάδες: «Με την Εθνική δεν έχω αποφασίσει ακόμη που θα πάω γιατί αυτή τη στιγμή που είμαι στον ΠΑΟΚ και παίζω θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα μου, να παίξω και μετά εντάξει, η Εθνική είναι μια επιλογή που θα την κάνω πιο μετά. Μπορεί να περιμένει κιόλας, δε βιάζομαι για Εθνική. Το σημαντικό για μένα είναι να κάτσω εδώ στον ΠΑΟΚ, να παίξω και μετά με την Εθνική θα δω».

Για το ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΟΦΗ: «Πιστεύω πως δεν πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να συνεχίσουμε όπως στα προηγούμενα δυο παιχνίδια που παίξαμε. Ν' αγωνιστούμε έτσι όπως κάναμε με την Ξάνθη και με τον Αρη, επιθετικά και πιστεύω πως εάν είμαστε συγκεντρωμένοι δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

«Δείξτε ότι ξέρετε που παίζετε» 

5/10/2012

«Δείξτε ότι ξέρετε που παίζετε» 
Τον ρόλο (και) του εμψυχωτή προσπάθησε να παίξει ο Ανδρέας Δημητρέλος στην ΑΕΚ.

Απόντος πλέον του Θωμά Μαύρου και δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα με την Κέρκυρα, ο πρόεδρος της «Ένωσης» μπήκε στα αποδυτήρια πριν την προπόνηση της Παρασκευής και προσπάθησε να «ντοπάρει» τους παίκτες.

Αφού τους τόνισε λοιπόν τη δυσκολία της κατάστασης και την απόλυτη στήριξή του στους υπηρεσιακούς Μανώλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπακωστούλη, ο Δημητρέλος ξεκαθάρισε πως «το παιχνίδι δεν είναι σημαντικό μόνο για εμάς, αλλά και για την ΑΕΚ».

Εξήγησε, δε, ότι κατανοεί την τεράστια πίεση που υπάρχει, ωστόσο τόνισε στους παίκτες ότι έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη της ομάδας και τους προέτρεψε να δείξουν ότι γνωρίζουν «τι σημαίνει να φορά κανείς τη φανέλα της ΑΕΚ».

Κατά τ’ άλλα ο πρόεδρος της «Ένωσης» αναφέρθηκε εμμέσως και στο θέμα του προπονητή (λέγοντας πως «από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα») αλλά ξεκαθάρισε πως πάνω απ’ όλα είναι το παιχνίδι με την Κέρκυρα, στο οποίο άπαντες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι.

Η ORIGINAL στο ξενοδοχείο της ΑΕΚ 

5/10/2012

Η ORIGINAL στο ξενοδοχείο της ΑΕΚ
Ένα από τα κλασικότερα συνθήματα που ακούγονται από το πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ δεσμεύεται πως «όπου κι αν παίζεις πάντα θα σ’ ακολουθώ».

Ε, όταν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα -όπως τώρα για την Ένωση- οι οπαδοί της την ακολουθούν ενίοτε από το… ξενοδοχείο!

Περισσότερα από 100 της ORIGINAL λοιπόν βρέθηκαν -είτε μεμονωμένα, είτε με πούλμαν- στο κατάλυμα της αποστολής και ντόπαραν τους παίκτες ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Κέρκυρα.

Με την κίνησή τους αυτοί οι φίλοι της ΑΕΚ θέλησαν να δείξουν πως βρίσκονται στο πλευρό των «κιτρινόμαυρων», παρά τα αρνητικά αποτελέσματα και την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αναγνωρίζουν εμπράκτως, δε, πως το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για την πορεία της ομάδας βαραίνει τους νεαρούς παίκτες -χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θέλουν να βλέπουν άπαντες να «σκίζονται» στο γήπεδο.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο επιβεβαιώνουν πως παραμένουν πιο ενεργοί ίσως από κάθε άλλη χρονιά και ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα -όπως έκαναν υποδειγματικά μέχρι σήμερα, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στην Ξάνθη όπου τους δόθηκαν εισιτήρια.

«Ένα αποτέλεσμα στο μυαλό της ΑΕΚ» 

5/10/2012

«Ένα αποτέλεσμα στο μυαλό της ΑΕΚ» 
Την απουσία οποιασδήποτε άλλης σκέψης στην ΑΕΚ πλην της νίκης επί της Κέρκυρας, επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Μακρυωνίτης.

Ο νεαρός τερματοφύλακας τόνισε πως η «Ένωση» στάθηκε άτυχη μέχρι σήμερα και η βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της στα παιχνίδια.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει ν’ αφήσουν πίσω όλα αυτά και να συγκεντρωθούν στο πώς θα πάρουν το μοναδικό… αποδεκτό αποτέλεσμα το Σάββατο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μακρυωνίτης στη NOVA

Για την εικόνα της ομάδας: «Το αγωνιστικό μας πρόσωπο πιστεύω ότι είναι καλό, απλά έχουμε σταθεί άτυχοι. Η βαθμολογική μας θέση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαμε στους αγώνες. Στους περισσότερους παίξαμε αρκετά καλά, αλλά όπως είπα και πριν ήμασταν άτυχοι. Καλώς ή κακώς όμως πρέπει να τους αφήσουμε πίσω, να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό και να έχουμε στο μυαλό μας μόνο ένα αποτέλεσμα».

Για το αν αποσπάται η προσοχή από τα εξωαγωνιστικά: «Όσο να 'ναι επηρεάζουν όλα αυτά που γίνονται, αλλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε μ' αυτά. Δική μας αρμοδιότητα είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Θα κοιτάξουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω, για να αφοσιωθούμε στον αγώνα του Σαββάτου με την Κέρκυρα».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Η Κέρκυρα έκανε το καθήκον της την προηγούμενη αγωνιστική, μέσα στην έδρα της. Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς τώρα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να αναπτερωθεί το ηθικό μας και για να ανέβουμε βαθμολογικά».

Για τη δική του παρουσία: «Εγώ προσπαθώ να δουλεύω όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα η προετοιμασία με μια ομάδα της Super League».

«Να βελτιωθούμε στην άμυνα» 

5/10/2012

«Να βελτιωθούμε στην άμυνα» 
Ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία, αλλά όχι και την εικόνα της άμυνας του Πανθρακικού κόντρα στην Βέροια εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (5/10) ο Σάββας Παντελίδης.

Εκτός αυτού ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό και πως πρόκειται για ένα ποιοτικό σύνολο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου, ο Σάββας Παντελίδης:

«Για το ματς το ματς με την Βέροια:

«Μπορέσαμε και είχαμε πολύ καλή παρουσία με ολοκληρωμένες επιθέσεις και πάρα πολλές τελικές ενέργειες. Αυξήσαμε τις προσπάθειες μας οι οποίες ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες από τα προηγούμενα παιχνίδια. Μετά από κάθε παιχνίδι όλη η ομάδα κάνει την αυτοκριτική της, από την αναμέτρηση με την Βέροια κρατάμε τη διάθεση που είχαμε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, την επιθετικότητα και την ενέργεια που βγάλαμε. Κρατάμε επίσης και το 10λεπτο μπλακ – άουτ που είχαμε μετά το γκολ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Βρισκόμαστε σε καλό σημείο μεσοεπιθετικά, θα προσπαθήσουμε όμως να βελτιωθούμε αμυντικά καθώς σε ακόμη ένα παιχνίδι δεχτήκαμε γκολ. Πρέπει στα παιχνίδια μας να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:

«Πρόκειται για μια ποιοτική ομάδα που θα έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς. Διαθέτει πολύ καλούς παίχτες και οι επιθέσεις τους πραγματοποιούνται με πολλούς παίχτες. Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθώ να περάσω στους παίχτες μου την κατάλληλη ψυχολογία ώστε σε κάθε έδρα να κυνηγάμε τους βαθμούς της νίκης και ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους».

Μιλά με Κονσεϊσάο 

6/10/2012

Μιλά με Κονσεϊσάο
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι ο προπονητής με τον οποίο είναι σε συζητήσεις η ΠΑΕ ΑΕΚ και τον οποίο δεν αποκάλυψε ο Ανδρέας Δημητρέλος στη γενική συνέλευση της Παρασκευής. Με τον Πορτογάλο προπονητή, μάλιστα, οι επαφές είναι προχωρημένες και του έχει προταθεί συνεργασία. Η διοίκηση της «Ένωσης» φέρεται να ζήτησε τη γνώμη του… παλιόφιλου Φερνάντο Σάντος, ο οποίος όχι απλώς έκανε θετική εισήγηση, αλλά λέγεται πως συμβούλεψε τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ να πει το «ναι». Ανάλογα έπραξε και ο άλλοτε συνεργάτης του Σάντος στην ΑΕΚ, Ζορζ Ροζάριο, που πλέον είναι βοηθός του Κονσεϊσάο στην Ολιανένσε.

Ο 38χρονος Κονσεϊσάο εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2012 σαν προπονητής και την περασμένη περίοδο οδήγησε την Ολιανένσε στην όγδοη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Φέτος η ομάδα του δεν έχει αρχίσει καλά τη σεζόν και μετά από πέντε αγωνιστικές είναι προτελευταία με τέσσερις βαθμούς. Θεωρείται, δε, πολύ πιθανό να διακοπεί η συνεργασία του με την ομάδα την Κυριακή, όταν και αντιμετωπίζει την Μπράγκα. Συνολικά πέρυσι είχε 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ φέτος 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Ο Κονσεϊσάο έχει κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε Πόρτο, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Σταντάρ Λιέγης μεταξύ άλλων, ενώ είχε 56 συμμετοχές και 12 γκολ με το εθνόσημο.

Η ΑΕΚ δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Μίλινκο Πάντιτς, την οποία «δουλεύει» παράλληλα θέλοντας να έχει δύο επιλογές και να μη μείνει χωρίς εναλλακτική λύση. Πληροφορίες αναφέρουν πως διερευνητική κρούση έγινε και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι προ των πυλών της εξόδου από τον ΑΠΟΕΛ και μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις μετά το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην Ομόνοια. Αν δεν προχωρήσει καμία από τις περιπτώσεις ξένων προπονητών, υπάρχει πάντα η λύση του Μάκη Χάβου.

Ανανέωση κι ενίσχυση 

6/10/2012

Ανανέωση κι ενίσχυση
Σε πλάνο ανανέωσης του Παναθηναϊκού προχωρούν μαζί Γιάννης Αλαφούζος και Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πρόεδρος και προπονητής έχουν συμφωνήσει στη χρησιμοποίηση περισσότερων νέων παικτών στην ομάδα, ενώ ήδη σχεδιάζουν τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο.

Η πολύ καλή απόδοση των Τριανταφυλλόπουλου και Μαυρία απέναντι στην Τότεναμ (κι όχι μόνο) αποδεικνύει πως οι «πράσινοι» μπορούν να βασιστούν στα δικά τους παιδιά. Έτσι αμφότεροι λογίζονται πλέον ως βασικοί παίκτες κι όχι λύσεις ανάγκης, ενώ σύντομα θα πάρουν κι άλλοι ευκαιρίες. Πρώτος στη λίστα αυτή είναι ο 18χρονος Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος θα αποτελεί την πρώτη εναλλακτική για τον Νίκο Σπυρόπουλο στη θέση του αριστερού μπακ.

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, η απόφαση για δύο κινήσεις είναι ειλημμένη. Η πρώτη θα αφορά ένα «οκτάρι», δηλαδή έναν μέσο που θα μαρκάρει αλλά και θα έχει καλή πάσα, ενώ η δεύτερη έναν σέντερ φορ

Αλλαγές με Ξάνθη

Με ορισμένες αλλαγές θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ματς με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, προκειμένου να «φρεσκαριστεί» μετά το ματς της Πέμπτης. Σίγουρα εκτός παραμένουν οι Μπουμσόνγκ και Βελάσκες (ο τελευταίος πιθανώς να μην ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας) λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σο συνεχίζει θεραπεία και θα μείνει επίσης στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, αναμένεται να επανέλθει στο βασικό σχήμα ο Σπυρόπουλος, πιθανώς και ο Φορναρόλι, ενώ από την αρχή θα παίξει ο Σισοκό και ίσως ο Μαυρίας.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε το σύνθημα χθες μιλώντας στους παίκτες: «Μπράβο σας. Κάνατε μεγάλη προσπάθεια και γι' αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια. Σας λέω εδώ και καιρό ότι πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα. Αυτό έγινε χθες. Παίξατε ένας για όλους και όλοι για έναν. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε. Ο βαθμός ήταν σημαντικός, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε. Αν παίζουμε έτσι στη συνέχεια δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε. Την Κυριακή είναι απαραίτητο να νικήσουμε την Ξάνθη».

* Ο Ορέστης Καρνέζης και ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τον Κώστα Κατσουράνη στην τριάδα των αρχηγών. Μετά την αποχώρηση του διεθνούς μέσου έχουν απομείνει μόνο οι Μπουμσόνγκ και Βύντρα.

Αθανασιάδης: «Μακάρι πάνω από 20» 

6/10/2012

Αθανασιάδης: «Μακάρι πάνω από 20» 
Την επιθυμία να πετύχει περισσότερα γκολ σε σχέση με την περσινή σεζόν εξέφρασε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μιλώντας στη SportDay. «Μακάρι να πετύχω περισσότερα από 20. Για να γίνει αυτό, δουλεύω πάρα πολύ και στα τετ α τετ στην προπόνηση», τόνισε ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος πέρυσι είχε σταματήσει στα 16 τέρματα. «Μακάρι να συνεχίσουμε με νίκη», το σχόλιό του για το σημερινό ματς με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανος Αθανασιάδης στη SportDay

Πού αφιερώνεις αυτό το βραβείο σου;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξή του. Το γκολ μου με τον Αρη είναι από τα πιο όμορφα που έχω πετύχει. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο οποίο χρειάζεται το πάθος που είχαμε με τον Αρη για να πάρουμε ξανά τη νίκη».

Με τον Αρη πέτυχες ένα σπουδαίο γκολ. Γιατί βάζεις τα δύσκολα και χάνεις τα εύκολα;

«Φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο για μένα να σκοράρω με τη μία επαφή. Πλέον τώρα μου λείπει ένα γκολ με... ψαλιδάκι. Εχω δηλώσει ότι στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον περσινό αριθμό των γκολ που σημείωσα, δηλαδή να πάω πάνω από τα 17. Μακάρι να πετύχω περισσότερα από 20. Για να γίνει αυτό, δουλεύω πάρα πολύ και στα τετ α τετ στην προπόνηση».

Μπροστά σας θα βρεθεί ο ΟΦΗ. Θα γίνει το 5 στα 6;

«Είμαστε πολύ καλά μετά και τη νίκη επί του Αρη. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Μακάρι να συνεχίσουμε με νίκη και στο αυριανό (σ.σ.: σημερινό) παιχνίδι».

Πλησιάζει στο Περιστέρι ο Πάντελιτς 

6/10/2012

Πλησιάζει στο Περιστέρι ο Πάντελιτς 
Αρκετά πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο ο Μάρκο Πάντελιτς να γίνει παίκτης του Ατρομήτου τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτει σήμερα (06/10) η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, εκτός από τον συμπατριώτη του επιθετικό, θα πάρει ακόμη έναν παίκτη του Ολυμπιακού την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τον 34χρονο φορ, από το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό ότι οι Περιστεριώτες ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του. Δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη και τελικά έμεινε στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από την αρχή της σεζόν έχει φανεί ότι οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα και πλέον έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες ο Πάντελιτς να «μετακομίσει» στο Περιστέρι.

Επιστροφή στις νίκες

Στις νίκες καλείται να επιστρέψει σήμερα ο Ατρόμητος, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βέροια (17:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Περιστεριώτες προέρχονται από δύο σερί ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ στις τελευταίες τους επισκέψεις στην Ημαθία έχουν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε πέντε αγώνες.

Ειλημμένες θεωρούνται οι αλλαγές από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος θέλει να «φρεσκάρει» την ομάδα και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για κάποιες θέσει στο αρχικό σχήμα.

Στην ενδεκάδα επιστρέφει ο Μπέλιτς σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού, ενώ στα αριστερά είναι πιθανό να αγωνιστεί ο Πίτου Γκαρσία, κάτι που δοκίμασε ο Σερβοέλληνας τεχνικός κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού.

Αρκετές είναι οι πιθανότητες να πάρει «ανάσες» ο Κώστας Γιαννούλης, με τον Ντένις Επστάιν να οπισθοχωρεί προκειμένου να καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Καραμάνος, αφού ο Κούτσι έμεινε εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού του.

Σουμ: «Άλλη έδρα η Λεωφόρος» 

6/10/2012

Σουμ: «Άλλη έδρα η Λεωφόρος» 
Στα οφέλη που είχε για τον Παναθηναϊκό η παρουσία του στο γήπεδο της Λεωφόρου στάθηκε ο Γιτζάκ Σουμ. «Οι αντίπαλοι δυσκολεύονταν να μας αντιμετωπίσουν. Δεν ξέρω αν θα τον βοηθήσει τώρα. Πραγματικά και το εύχομαι», τόνισε ο πρώην τεχνικός των «πράσινων». «Δεν το γνωρίζω», η απάντησή του για το ενδεχόμενο να αναλάβει ξανά την ομάδα στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιτζάκ Σουμ στην «Πράσινη»

Είστε καλά;

«Everything… καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ήρθα για να παρακολουθήσω τον Παναθηναϊκό. Το αποψινό (προχθεσινό) παιχνίδι είναι δύσκολο και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η Τότεναμ προέρχεται από σπουδαία νίκη στο Πρωτάθλημα και θα επιδιώξει να κατακτήσει την πρώτη της νίκη στο Europa League».

Επί των ημερών σας ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η διοίκηση δρομολογεί εκ νέου την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εκτιμάτε ότι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό;

«Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε ένα γήπεδο 16.000 θέσεων και διαφορετικό σε ένα στάδιο που απαιτεί περισσότερους από 60.000 θεατές για να γεμίσει. Θυμάμαι ότι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Είτε αγωνιζόμασταν στο πρωτάθλημα είτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι αντίπαλοι δυσκολεύονταν να μας αντιμετωπίσουν. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά και το εύχομαι».

Υπάρχει περίπτωση να σας ξαναδούμε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού;

«Δεν το γνωρίζω…».

Διοίκηση… προσεχώς 

6/10/2012

Διοίκηση… προσεχώς
Θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν τις τελευταίες ώρες οι Κατσιαούνης, Λαμπριάκος και Στεφανίδης να συμμετάσχουν στη διοίκηση Πρωτοδικείου του Άρη. Πλέον είναι αρκετές οι πιθανότητες να βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται η «κίτρινη» ΠΑΕ να έχει διοίκηση μετά από αρκετό καιρό.

Οι τρεις άνδρες πήραν διαβεβαιώσεις πως δεν κινδυνεύουν με νομικές κυρώσεις.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν αμέσως μετά την αυριανή αναμέτρηση με τον Πλατανιά και, εφόσον δώσουν τη συγκατάθεσή τους, τότε η «ΚΜΑ» θα πρέπει να υποδείξει τα δύο δικά της μέλη που θα μπουν στη διοίκηση, μαζί με τους Αντώνη Ζαμπέτα και Χρήστο Γρόλλιο, που ήδη έχουν συμφωνήσει.

ALEX WEB RADIO/TV