ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα
30/03/2013

Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα στην 27η αγωνιστικη της SUPER LEAGUE















ALEX WEB RADIO/TV

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββατου

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββατου 

30/03/2013 

 


Ενημερωθείτε για τις αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις για να ξέρετε τι σας γίνετα...

Ποδόσφαιρο
14:00 Χετρα – Μποχουμ (Bundesliga 2), ΟΤΕ Sport 3
14:45 Σαντερλαντ – Μαντσεστερ Γ. (Premier League), Novasports 1
16:00 Ιντερ – Γιουβέντους (Serie A), ΟΤΕ Sport 1
16:00 Παλερμο – Ρομα (Serie A), ΟΤΕ Sport 3
16:00 Λατσιο – Κατανια (Serie A), ΟΤΕ Sport 4
16:00 Μέταλουργκ Ντ. – Ζαπορίζια (Πρωτάθλημα Ουκρανίας), Action 24
16:30 Στουτγαρδη – Ντορτμουντ (Bundesliga), ΟΤΕ Sport 2
17:15 Οφη – Πας Γιαννινα (Super League), Novasports 3
17:15 Αρης – Πανθρακικος (Super League), Novasports 2
19:00 Θελτα – Μπαρτσελονα (Primera Division), ΟΤΕ Sport 1
19:30 Παναθηναϊκος – Πλατανιας (Super League), Novasports 2
19:30 Εβερτον – Στόουκ (Premier League), Novasports 1
19:30 Μπαγερν Μ. – Αμβούργο (Bundesliga), ΟΤΕ Sport 2
19:30 Κιεβο – Μιλαν (Serie A), ΟΤΕ Sport 4
20:15 Ακαδεμικα – Πορτo (Primeira Liga), Novasports 3
21:00 Σαραγοσα – Ρεαλ Μ.(Primera Division), ΟΤΕ Sport 1
21:45 Χέρενφεϊν – Φέγενορντ (Eredivisie), Action 24
22:00 Τορινο – Ναπολι (Serie A), ΟΤΕ Sport 2
22:30 Μπενφικα – Ριο Αβε (Primeira Liga), Novasports 2
23:00 Λεβαντε – Σεβιλη (Primera Division), ΟΤΕ Sport 1

Μπάσκετ
16:00 Απόλλων Π. – Πανελευσινιακός (A1), ΕΤ1
04:00 Γιούτα Τζαζ – Μπρούκλιν Νετς (NBA), OTE Sport 2

Βόλεϊ
16:30 Παναθηναϊκός – Νίκη Αιγινίου (Volley League), Novasports 4
16:30 Παμβοχαϊκός – Φοίνικας Σύρου (Volley League), Novasports 7

Πόλο
15:00 Εθνικός – Νηρέας Χαλανδρίου (Α1), ΕΤ1

Σνούκερ
09:30 China Open (Ημιτελικά), Eurosport
13:30 China Open (Ημιτελικά), Εurosport

ALEX WEB RADIO/TV

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

  30/03/2013 

 

Μπαρτζώκας: "Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του για να πάρει την πρόκριση, στάθηκε στο ότι η ομάδα μετράει 9 εκτός έδρας νίκες, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες τους για την προσπάθεια.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς σχολίασε πως ο Ολυμπιακός πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στα προημιτελικά, στάθηκε στο ότι η ομάδα μετράει εννέα εκτός έδρας νίκες φέτος, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Καθώς το TOP-16 φτάνει στο τέλος του και στα δύο γκρουπ το κάθε ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η πίεση στις ομάδες που εχουν κίνητρο είναι μεγάλη. Και πρέπει να τη διαχειριστούμε αυτή την πίεση. Η Φενέρ δεν είχε κίνητρο, αλλά σίγουρα είναι ομάδα με ταλέντο.

Εμείς έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα, ειδικά όταν βρεθήκαμε στο -8 και τα καταφέραμε. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε αυτή τη στιγμή. Τώρα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας.

Θέλουμε τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας ματς για να πάμε στο TOP-8. Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά για την απόδοση τους καθώς κάθε ματς είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή.

Αυτή ήταν η 9η εκτός έδρας νίκη μας φέτος στην Euroleague και  θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου διότι έχουν δείξει χαρακτήρα σε πολλές ευρωπαϊκές έδρες, σημειώνοντας σημαντικές νίκες. Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ".

Eρντογάν: "Αξίζαμε τη νίκη"

Ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε, Ερντογάν, σχολίασε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως η Ευρωλίγκα είναι... περίεργη φέτος. "Μας έλειψε η πειθαρχία", δήλωσε.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ερτουγκρουλ Ερντογάν, μίλησε για την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας πως η τουρκική ομάδα άξιζε τη νίκη.
Ο Ερτογλούλ Ερντογάν είπε τα εξής: "Αξίζαμε τη νίκη γιατί παίξαμε καλά και είμαστε όλοι μας αρκετά λυπημένοι από αυτή την ήττα. Μπορώ να πω πως παρά το ότι ηττηθήκαμε ίσως και να κάναμε το καλύτερο ματς παιχνίδι φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό. Εάν είχαμε λίγη παραπάνω πειθαρχία στο παιχνίδι μας και παίζαμε πιο σωστά, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

 Είχαμε καλή αντίδραση ανά διαστήματα και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως παίξαμε δίχως δύο σημαντικούς παίκτες μας, όπως τους Μπογκντάνοβιτς και Άντερσεν.

Η Ευρωλίγκα είναι… περίεργη φέτος. Ο καθένας στην ομάδα έδωσε το καλύτερο που μπορεί σε αυτό το ματς, αλλά τώρα επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος που πρέπει να πάρουμε τη νίκη.

Το ματς με την Μπάνβιτ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Επίσης, αυτό που πρέπει να κερδίσουμε είναι και ο κόσμος".

Άντιτς: "Χρησιμοποιήσαμε την εμπειρία μας"

Ο Άντιτς τόνισε πως ο Ολυμπιακός όταν βρέθηκε στο -8 (61-69) στο 35' χρησιμοποίησε την εμπειρία του και κατάφερε να κάνει το come-back φτάνοντας στη νίκη.
Ο Πέρο Άντιτς σημείωσε 3/8 τρίποντα στο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, μετρώντας αρχικά 3/4 από την περιφέρεια, με τις "βόμβες" του από την περιφέρεια να δίνουν πολύτιμες "ανάσες" στους Πειραιώτες στην επίθεση. Στις δηλώσεις του ο Σκοπιανός φόργουορντ σχολίασε πως η ομάδα χρησιμοποίησε την εμπειρία της ώστε να φτάσει στη νίκη.
Ο Πέρο Άντιτς είπε τα εξής: "Η Φενέρμπαχτσε φέτος δεν τα πήγε καλά στην Ευρωλίγκα, έχοντας υποφέρει με αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, και ξέραμε πως θα θελήσει να μας κερδίσει σε αυτό το ματς ώστε να τονώσει το ηθικό της. Εμείς όμως θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη για να παραμείνουμε ζωντανοί στο γκρουπ.

Οι λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι και πιστεύω πως τα καταφέραμε διότι όταν βρεθήκαμε στο -8 στο 35' καταφέραμε να κερδίσουμε και να ανατρέψουμε το σκορ χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας.

Έχουμε πλέον μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας ώστε να περάσουμε στα playoffs της διοργάνωσης".

Παπανικολάου: "Θέλουμε γεμάτο το ΣΕΦ με Χίμκι"

Ο Παπανικολάου έκανε κάλεσμα στον κόσμο ώστε να γεμίσει το ΣΕΦ στον "τελικό" την ερχόμενη Πέμπτη (4/4) κόντρα στη Χίμκι, καθώς αν ο Ολυμπιακός κερδίσει προκρίνεται στους "8". "Είχαμε δύσκολες στιγμές μέσα στο ματς αλλά η ουσία είναι ότι κερδίσαμε", σχολίασε.
Ο Κώστας Παπανικολάου στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στη Πόλη, στάθηκε στο ότι η ουσία είναι πως η ομάδα κέρδισε αν και πέρασε δύσκολες στιγμές μέσα στο ματς, ενώ έκανε και κάλεσμα στους φιλάθλους ώστε να γεμίσουν το ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη (4/4) κόντρα στη Χίμκι, στην αυλαία του TOP-16, καθώς με νίκη οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο Κώστας Παπανικολάου είπε τα εξής: "Κάθε παιχνιδι είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα που θεωρείται φαβορί πρέπει να το κάνει εύκολο. Η Φενέρ είναι ομάδα με ταλεντο και παίκτες με μεγάλη αξία, μπορεί να μην είχε την απαιτούμενη χημεία και να μην ταίριαξε το ρόστερ μέχρι τώρα, αλλα έχει τέτοια ποιότητα που σε ένα ματς μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Εμείς γενικά σταθήκαμε καλά, παλέψαμε και πήραμε το ματς.

Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε μόνο η νίκη μετράει. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και περάσαμε και δύσκολες στιγμές μέσα στο ματς. Μέσα σε μια χρονιά υπάρχουν και τα προβλήματα των τραυματισμών. Είχαμε πολλά προβλήματα όλη τη χρονιά, αλλά αυτά υπάρχουν μέσα σε μια σεζόν, το θέμα είναι να παίρνεις τις νίκες που χρειάζεται. Τώρα αν είχαμε νικήσει τη Μακάμπι θα μιλάγαμε για άλλα πράγματα και αλλιώς.

Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι τελικό, ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί και εμείς να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε. Ίσως, με βάση τα άλλα αποτελέσματα που δεν τα ξέρω ακόμα, ο νικητής να περνάει στην επόμενη φάση. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να γεμίσει στο ΣΕΦ κόντρα στη Χίμκι. Τους το ζητάμε και τους περιμένουμε για να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε τόσο πολύ".

ALEX WEB RADIO/TV

Αποτελεσματα EUROLEAGUE


Αποτελεσματα EUROLEAGUE

 30/03/2013

Μεγάλο "διπλό" της Κάχα μέσα στην Μόσχα

Η Κάχα Λαμποράλ κέρδισε με σκορ 86-82 την Χίμκι μέσα στη Μόσχα και παραμένει μέσα στο "κόλπο" της πρόκρισης. Εξαιρετικός ο Νοτσιόνι, δυναμικό "come back" των Ρώσων στο τέλος από το -16 και ο όμιλος έγινε άνω-κάτω!
Η Κάχα Λαμποράλ, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Αντρές Νοτσιόνι επικράτησε με σκορ 86-82 της Χίμκι για την 13η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας κι έκανε άνω κάτω τον όμιλο του Ολυμπιακού.
Οι Βάσκοι πάλεψαν να καλύψουν και το -12 του α' αγώνα (71-83 είχαν χάσει στην έδρα τους), ωστόσο στο τέλος οι Ρώσοι κατάφεραν με ένα δυναμικό "come back" να γυρίσουν το παιχνίδι από το -16, μειώνοντας σε 80-81.

Στο 1.36'' πριν το τέλος ο Νοτσιόνι με τρίποντο έγραψε το 80-84, ωστόσο στην επόμενη επίθεση της ομάδας του έκανε επιθετικό φάουλ.

Στα 46'' πριν τη λήξη ο Ντέιβις έκανε το 82-84 και ο Κόπονεν ήταν ο μοιραίος παίκτης της Χίμκι καθώς πήρε την μπάλα στην τελευταία επίθεση, αλλά η έμπνευση του αποδείχτηκε λανθασμένη. Κράτησε την μπάλα σε όλο τον χρόνο στα χέρια του, δεν έδωσε πάσα και ούτε πήγε σε τρίποντο, επιλέγοντας να κάνει ένα κατά μέτωπο ντράιβ το οποίο ήταν άστοχο.

Ο αγώνας:

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι στο α' ημίχρονο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τελικά την Κάχα Λαμποράλ να φεύγει για τα αποδυτήρια στο +3 (43-46) μετά από κάρφωμα του Λάμπε.Στο 27' η Κάχα Λαμποράλ με τον Νοτσιόνι να κάνει πράματα και θάματα μέσα στο παρκέ και να φτάνει τους 21 πόντους με 3/3 τρίποντα ξέφυγε με 10 πόντους διαφορά (60-70) πλησιάζοντας να καλύψει τη διαφορά με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι.

Το τέλος του γ' δεκαλέπτου, βρήκε τους Βάσκους να προηγούνται με 60-68, ωστόσο ένα σερί 5-0 έκανε το 60-73 και υπερκάλυψε στιγμιαία το -12 του πρώτου αγώνα. Ακολούθησε ένα επιμέρους 17-2 από πλευράς γηπεδούχων οι οποίοι έδειχναν να παίρνουν το μομέντουμ της αναμέτρησης και μετέτρεψαν το 63-79 σε 80-81 με το  Ρίβερς να σκοράρει στο 38'.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 43-46, 60-68, 82-86

Η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της στη Σιένα

Aν και "λαβωμένη" η πρωτοπόρος του Στ' ομίλου, Μπαρτσελόνα έκανε το... χρέος της με αντίπαλο το Σιένα της οποίας επικράτησε με 77-69, σε ένα αποτέλεσμα που βολεύει τον Ολυμπιακό.
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 77-69 της Σιένα μέσα στην Ιταλία και παρά τις απουσίες της έδειξε ότι είναι μία εξαιρετική ομάδα φέτος. Χωρίς τους Ναβάρο, Μάικλ και Τόμιτς, οι Καταλανοί πήραν τη νίκη αν και "αδιάφοροι" καθώς έχουν καπαρώσει την πρωτιά του Στ' ομίλου. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ό,τι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά την ήττα της Χίμκι από την Κάχα Λαμποράλ.
Στα του αγώνα, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με τέσσερις δικούς του πόντους έκανε το 69-76 στα 30'' πριν τη λήξη και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Ο αγώνας:

Η Σιένα ξεκίνησε το παιχνίδι εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 10-0 στο δίλεπτο, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου έχτισε διαφορά 15 πόντων (21-6). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αφυπνίστηκαν στη συνέχεια κι έτρεξαν ένα επιμέρους 17-2 με το οποίο ισοφάρισαν σε 23-23.

Το 25-23 του δεκαλέπτου, δεν έδινε σαφές προβάδισμα στη Σιένα που είχε ξεκινήσει καυτή από τα 6.75μ. (5/9), όμως δύσκολα θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι τόσο εύστοχη.

Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα επέβαλε το ρυθμό της και χωρίς πολλούς βασικούς της παίκτες, κατάφερε να προηγηθεί με 13 πόντους (48-61) διαφορά. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπαρτσελόνα είχε "καθαρίσει" το παιχνίδι, η Σιένα έδειξε στοιχεία μεγάλης μαχητικότητας.

Με τον Κάνγκουρ οι Ιταλοί μείωσαν σε 69-72, πλησιάζοντας στους τρεις πόντους, ωστόσο στο 1.14'' πριν τη λήξη ο Χουέρτας πέτυχε καθοριστικό τρίποντο. Δύο κρίσιμα σουτ από τους Μπράουν και Κάνγκουρ ήταν άστοχα και το παιχνίδι έληξε υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 40-45, 55-65, 69-77

Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 15(2), Έζε 2, Καραρέτο, Ράσιτς 9(1), Κάνγκουρ 10(2), Σανικίτζε 8, Ρες 10(2), Όρτνερ 3, Μος 12(2).

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 5(1), Χουέρτας 14(2), Αμπρίνες 7(1), Γιασικεβίτσιους 3, Τοντόροβιτς 1, Γουάλας, Ίνγκλς 20(2), Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 5, Τζαβάι 22.

ALEX WEB RADIO/TV

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Χίμκι είναι τουλάχιστον 3ος κι αν χάσει η Μακάμπι στη Βαρκελώνη αποκτά και πλεονέκτημα έδρας! "Σώζεται" ακόμη και με ήττες, ενώ ουσιαστικά χάνει το τρένο για τους "8" μόνο αν χάσει με 5 πόντους ή σε άλλα σενάρια με 12 ή 20. Διαβάστε αναλυτικά όλα τα σενάρια πρόκρισης για τους Πειραιώτες.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, στην τελευταία και 14η αγωνιστική των ομίλων του TOP-16 της Euroleague, και πλέον ξέρουμε ξεκάθαρα τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βγει 2ος και τι πρέπει να αποφύγει για να μείνει μακριά από τις περιπέτειες.
Η ουσία είναι ότι το καλύτερο σενάριο που χαρίζει πλεονέκτημα έδρας είναι το εξής: νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (την Πέμπτη 4 Απριλίου) και νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μακάμπι στη Βαρκελώνη. Υπάρχουν όμως σενάρια που "σώζεται" ακόμη και με ήττα.

Να σημειωθεί ότι αν γίνει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία καμιά ομάδα δεν θα έχει κερδίσει την άλλη δύο φορές! Οπότε θα την πληρώσουν η Σιένα που έχασε με 31 πόντους στο Τελ Αβίβ και ενδεχομένως η Μακάμπι που επίσης έχασε με μεγάλη διαφορά στη Μόσχα (-21).

Το φάσμα του αποκλεισμού απειλεί τους πάντες μα πάνω από όλα τον χαμένο του Κάχα Λαμποράλ - Σιένα που δεν έχει άλλη τύχη.

Αναλυτικά η κατάταξη (13η αγωνιστική):


1) Μπαρτσελόνα 12-1
2) Μακάμπι 8-5
3) Ολυμπιακός 8-5
4) Χίμκι 7-6
---
5) Σιένα 7-6
6) Κάχα Λαμποράλ 7-6
7) Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-11
8) Μπεσίκτας 1-12

Η τελευταία αγωνιστική:

Ολυμπιακός-Χίμκι (4/4, 21:45)
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (4/4, 21:45)
Κάχα Λαμποράλ-Σιένα (4/4, 21:45)
Μπεσίκτας-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (5/4, 19:30)

Ο Ολυμπιακός είναι 2ος:


Αν κερδίσει την Κίμκι και χάσει η Μακάμπι στη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα 3ος αν κερδίσει την Χίμκι και η Μακάμπι κερδίσει την Μπαρστελόνα. Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις (ήττα της Χίμκι δηλαδή) την 4η θέση θα πάρει ο νικητής του Κάχα Λαμποράλ - Σιένα. Θα μείνει εκτός η Χίμκι και ο ηττημένος του ματς στη Βιτόρια.

Από εκεί και πέρα:

Αν ο Ολυμπιακός χάσει...


α) κερδίσει η Μακάμπι κι η Κάχα Λαμποράλ τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Χίμκι, Κάχα Λαμποράλ). Θα παίξει ρόλο δηλαδή η τελική διαφορά.

1) Μέχρι έναν πόντο ο Ολυμπιακός είναι 3ος (Μπαρτσελόνα 12-2, Μακάμπι 9-5, Ολυμπιακός 8-6, Χίμκι 8-6 --- Κάχα Λαμποράλ 8-6, Σιένα 7-7).

2) Από 2-12 πόντους είναι 4ος (Μπαρτσελόνα 12-2, Μακάμπι 9-5, Χίμκι 8-6, Ολυμπιακός 8-6 --- Κάχα Λαμποράλ 8-6, Σιένα 7-7).

3) Από 12 πόντους και πάνω μένει εκτός! (Μπαρτσελόνα 12-2, Μακάμπι 9-5, Χίμκι 8-6, Κάχα Λαμποράλ 8-6 --- Ολυμπιακός 8-6, Σιένα 7-7).

Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής το goal average είναι Ολυμπιακός +5, Χίμκι +3, Κάχα Λαμποράλ -8.

β) κερδίσει η Μακάμπι κι η Σιένα τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Κίμκι, Σιένα)

Θα παίξει ρόλο και πάλι η τελική διαφορά:


1) Μέχρι 3 πόντους ο Ολυμπιακός είναι τρίτος (Μπαρτσελόνα 12-2, Μακάμπι 9-5, Ολυμπιακός 8-6, Σιένα 8-6 --- Χίμκι 8-6, Κάχα Λαμποράλ 7-7).

2) Από 5 πόντους και πάνω ο Ολυμπιακός μένει εκτός (Μπαρτσελόνα 12-2, Μακάμπι 9-5, Χίμκι 8-6, Σιένα 8-6 --- Ολυμπιακός 8-6, Κάχα Λαμποράλ 7-7).

Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής το goal average είναι Ολυμπιακός +4, Σιένα 0, Χίμκι -4.

γ) χάσει η Μακάμπι και κερδίσει η Κάχα Λαμποράλ τότε έχουμε 4πλη ισοβαθμία.

Θα παίξει ρόλο και πάλι η τελική διαφορά:

 

1) Μέχρι 10 πόντους ο Ολυμπιακός είναι τρίτος (Μπαρτσελόνα 13-1, Χίμκι 8-6, Ολυμπιακός 8-6, Κάχα Λαμποράλ --- Μακάμπι 8-6, Σιένα 7-7).

2) Με 11 πόντους είναι 4ος (Μπαρτσελόνα 13-1, Χίμκι 8-6, Κάχα Λαμποράλ 8-6, Ολυμπιακός 8-6 --- Μακάμπι 8-6, Σιένα 7-7).

3) Από 12 πόντους και πάνω μένει εκτός (Μπαρτσελόνα 13-1, Χίμκι 8-6, Κάχα Λαμποράλ 8-6, Μακάμπι 8-6 --- Ολυμπιακός 8-6, Σιένα 7-7).

δ) χάσει η Μακάμπι και κερδίσει η Σιένα, τότε έχουμε 4πλη ισοβαθμία.

θα παίξει ρόλο η τελική διαφορά (επί της ουσίας όχι και τόσο):


1) Από 1 ως 20 πόντους θα είναι 4ος (Μπαρτσελόνα 13-1, Χίμκι 8-6, Μακάμπι 8-6, Ολυμπιακός 8-6 --- Σιένα 8-6, Κάχα Λαμποράλ 7-7).

2) Από 20 πόντους και πάνω μένει εκτός (Μπαρτσελόνα 13-1, Χίμκι 8-6, Μακάμπι 8-6, Σιένα 8-6 --- Ολυμπιακός 8-6, Κάχα Λαμποράλ).

www.redplanet.gr/

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Ολυμπιακός 73-78

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Ολυμπιακός 73-78

Ο Ολυμπιακός στο 35' βρέθηκε να χάνει με 69-61, αλλά στη συνέχεια έδειξε χαρακτήρα και χάρη σε ένα παλικαρίσιο σερί 13-0 που σημείωσαν τα "λιοντάρια" του Θρύλου κατάφεραν να προηγηθούν και να πάρουν τη νίκη στο τέλος με σκορ 73-78 επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Πόλη. Τεράστιας σημασίας νίκη για τους ερυθρόλευκους που έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους "8". Ξεχώρισαν οι Σπανούλης, Παπανικολάου και Πρίντεζης (video).

Για την 13η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μέσα στην Πόλη με σκορ 73-78, σημειώνοντας μία τεράστιας σημασίας νίκη στον όμιλο του, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με αυτό το "διπλό" οι Πειραιώτες βρίσκονται μία... ανάσα από την επόμενη φάση, ενώ αν έχαναν θα φλέρταραν ακόμη και με τον αποκλεισμό, καθώς το γκρουπ των ερυθρολεύκων έχει γίνει "σαλάτα".

Οι Πρωταθλητές είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, καθώς έχαναν εύκολα τις διαφορές που με κόπο "έχτιζαν", ενώ στο 35' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 69-61. Σε εκείνο το σημείο όμως τα "λιοντάρια" του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν χαρακτήρα σαν ομάδα και αντέδρασαν με ένα καθοριστικό σερί 13-0 φτάνοντας στο 69-74, καταφέρνοντας στο τέλος να κατακτήσουν το πολυπόθητο "διπλό", όντας η 9η (!) εκτός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού στον θεσμό φέτος. Η Χίμκι θα είναι ο επόμενος αντίπαλος των Πειραιωτών στην τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη (4/4).
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος επεδίωξε τον αιφνιδιασμό, αν και στην επανάληψη δεν το έπραξε συχνά, ενώ εκμεταλεύθηκε στο ματς την τρομερή του ευστοχία από την περιφέρεια, σημειώντας 11/24 (45%) τρίποντα, ενώ ήταν αποτελεσματικός και κοντά στο καλάθι (15/30δ, 50%). Οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα στα ριμπάουντ (37-32) αν και στο τέλος τα ισορρόπησαν, ενώ έχασαν και αρκετές βολές (15/21). Από τους Πειραιώτες ξεχώρισε ο Σπανούλης που βοήθησε σε επίθεση και δημιουργία (14π, 7ασ, 5λ), ήταν "καυτός" από τα 6.75 μέτρα ο Παπανικολάου (16π, 4/4τρ, 3ρ, 2ασ), ενώ ήταν πολύτιμος στο ματς και ειδικά στην 4η περίοδο ο Πρίντεζης (12π, 5/10δ, 5ρ). Βοήθησε στην οργάνωση ο Λο (5π, 5ασ), έβαλε μεγάλα σουτ ο Άντιτς (9π, 3/8τρ), καθοριστικές οι άμυνες του Χάινς λίγο πριν το τέλος (5π, 5ρ, 2κ), ενώ έδωσε λύσεις επιθετικά ο Περπέρογλου (9π).

Το ματς


Ένας Ολυμπιακός που έτρεχε γρήγορα, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, με τον "Παπ" να "πυροβολεί" από την περιφέρεια (2-3), ενώ στη συνέχεια ο αρχηγός στον αιφνιδιασμό "'έγραψε" το 2-5. Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε με τον ΜακΚάλεμπ (6-7) με διείσδυση, αλλά οι Πειραιώτες απάντησαν με τον "Πριντ", ο οποίος αξιοποίησε την ικανότητα του στην επίθεση από το χαμηλό ποστ (6-7). Το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν γρήγορο ρυθμό, καθώς και οι δύο ομάδες επεδίωκαν τον αιφνιδιασμό, σουτάροντας επίσης αρκετά τρίποντα, αλλά αμφότερες ήταν άστοχες από την περιφέρεια. Οι ερυθρόλευκοι σε εκείνο το σημείο έχασαν και ορισμένα ριμπάουντ, δίνοντας τέσσερα επιθετικά στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να προηγηθούν με +4 (11-7), χάρη στον Σάτο.

Ο Σλούκας πέρασε στην θέση του Έισι, με τους Πειραιώτες να επιδιώκουν το να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν με σερί πόντους από τον Σερμαντίνι, τον οποίο και αξιοποίησαν στην επίθεση. Το σερί του Ολυμπιακού έφτασε στο 6-0 χάρη στην υπέροχη κίνηση του Πρίντεζη στο low-post, με τους Πειραιώτες να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (11-13), παίζοντας γρήγορο μπάσκετ, λειτουργώντας σωστά στο transition παιχνίδι. Οι Περπέρογλου, Πάουελ και Γκετσεβίτσιους μπήκαν στο ματς, με τον Παπανικολάου να παραμένει στην πεντάδα συνεχίζοντας στο "4", με την Φενέρμπαχτσε να είναι αρκετά άστοχη και τους Πειραιώτες να μαζεύουν τα απαραίτητα ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν στα τελευταία λεπτά τον ρυθμό του παιχνιδιού, καταφέρνοντας μάλιστα να ξεφύγουν στον σκορ, με τον "Παπ" να δίνει μία έξυπνη ασίστ στον Πάουελ, ενώ συν τις βολές των Σπανούλη-Σλούκα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο όντας στο +6 (13-19).

Χαράμισε την διαφορά που είχε "χτίσει" και βρέθηκε πίσω στο σκορ

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τους Σλούκα, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου, Παπανικολάου (στο 4) και Πάουελ, με τον "Πέρπε" να ανεβάζει την διαφορά στο +8 (13-21). Στις επόμενες φάσεις, όμως, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ευάλωτοι στην άμυνα και άστοχοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να αντιδράσει κάνοντας ένα σερί 8-0, αποκτώντας το προβάδισμα στο σκορ (22-21). Βλέποντας αυτή την εξέλιξη ο Μπαρτζώκας επανέφερε στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη και Πρίντεζη, με τον Στράτο να σημειώνει ένα μακρινό σουτ, δίνοντας "ανάσα" στους Πειραιώτες (20-23). Στο 14' ο Πεκέρ χρεώθηκε με τεχνική ποινή, με τους Σπανούλη-Χάινς να σημειώνουν τις τρεις από τις τέσσερις βολές, ενώ με το καλάθι του Κάιλ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +6 (22-28) στο 15', αποκτώντας και πάλι ένα προβάδισμα ασφαλείας.

Ο Άντιτς ακολούθως πέρασε για πρώτη φορά στο ματς, αλλά η Φενέρμπαχτσε κατάφερε και πάλι να πλησιάσει στο παιχνίδι (26-28), με τους Πειραιώτες να χάνουν σε εκείνο το σημείο ελεύθερα σουτ για τρίποντο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν στο 19' με τον Πεκέρ (28-28). Ο Πέρκινς μπήκε και εκείνος για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να χαραμίζουν για ακόμη μία φορά το προβάδισμα τους, μη χρησιμοποιώντας τα φάουλ στην άμυνα, με τον Πεκέρ κιόλας να δίνει κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του (30-28). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε προς στιγμήν με τον Σπανούλη να δίνει μία ωραία ασίστ στον Σκοπιανό, ο οποίος με τρίποντο "έγραψε" το 30-31, ενώ ακολούθως ο Λο ευστόχησε με μία εντυπωσιακή κατά μέτωπο διείσδυση (32-33). Οι Τούρκοι όμως κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, καθώς o Ερμίς σημείωσε στην εκπνοή ένα buzzer-beater σουτ εκτός ισορροπίας (34-33).


 
"Βομβαρδισμός" τριπόντων με Άντιτς και Παπανικολάου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, με τον "Παπ" με τρίποντο να ισοφαρίζει (36-36), αλλά ακολούθως ο "Πριντ" ήταν άστοχος τόσο από την περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με +5 (41-36) στο 23'. Στη συνέχεια όμως είχαμε το ρεσιτάλ του Άντιτς, ο οποίος αντικατέστησε τον Έλληνα πάουερ-φόργουορντ, καθώς με δύο σερί εύστοχα σουτ από τα 6.75 μέτρα, από το ίδιο σημείο μάλιστα, έφερε τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 41-42. Ο ΜακΚάλεμπ με βολές έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (44-42), με την Φενέρ να κάνει θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, σε αντίθεση με τους Πρωταθλητές οι οποίοι δεν είχαν ούτε ένα (!), μη καταφέρνοντας να ανανεώσουν επιθέσεις τους.

Ο Σπανούλης ακολούθως απάντησε με τρίποντο, ενώ με τον ίδιο τρόπο σκόραρε και ο Παπανικολάου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα με σκορ 47-48 στο 27', δίνοντας ψυχολογία στους φιλοξενούμενους. Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, με τον Πρέλντζιτς να φέρνει στο +3 την ομάδα του (51-48), και τον Χάινς να έχει επιστρέψει στο παρκέ. Με λέι-απ του Παπανικολάου και με βολή του αρχηγού το ματς ήρθε στα ίσα (51-51), αλλά ο εντυπωσιακός "Παπ" ήταν "καυτός" από την περιφέρεια. Με ένα ακόμη δικό του εύστοχο σουτ από τα 6.75 μέτρα, μετρώντας 4/4 (!) από την περιφέρεια, συν το μπάσιμο του Λο, οι Πειραιώτες πήραν και πάλι τα ηνία του σκορ, φτάνοντας στο +3 (53-56) στο 30'.

Έδειξε χαρακτήρα και στο -8 έκανε σερί 13-0 παίρνοντας τη νίκη

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σλούκα, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς, με τον Πεκέρ όμως να μειώνει σε 55-56 και τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν να δείχνουν αδυναμία στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο Ονάν να φέρνει την Φενέρμπαχτσε στο +3 (59-56), σημειώνοντας ένα σερί 6-0 στο 33'. Ο Μπαρτζώκας σε εκείνο το σημείο πήρε τάιμ-άουτ ώστε να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι είχαν αρκετά νεκρά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, καθώς έχαναν εύκολα τις διαφορές που με κόπο "έχτιζαν". Ο Κάιλ ακολούθως πήρε το επιθετικό ριμπάουντ (το πρώτο της ομάδας στο ματς) και σκόραρε, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με καλές άμυνες και με μεγάλα σουτ στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με +6 (64-58). Ο Λο αντικατέστησε τον Σλούκα, οι φιλοξενούμενοι στα μετόπισθεν πήραν το ριμπάουντ και με τρίποντο του Περπέρογλου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 64-61, δίνοντας "ανάσα" στους Πρωταθλητές.

Ο Ονάν όμως απάντησε με τρίποντο "μαχαιριά" (67-61), με τον Λο να κάνει λάθος στην επίθεση και τον Σαβάς στον αιφνιδιασμό να εκτοξεύει την διαφορά στο +8 (69-61) στο 35'. Το ματς είχε φτάσει σε κομβικό σημείο και ο Ολυμπιακός έπρεπε να αντιδράσει, με τον Πρίντεζη να σημειώνει ένα ηρωικό καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ, αξιοποιώντας το έμμεσο τρίποντο που κέρδισε (69-64). Ακολούθως ο Έλληνας πάουερ-φόργουορντ έβγαλε καλή άμυνα πάνω στον Πεκέρ, με τον Περπέρογλου να παρουσιάζεται ψύχραιμος στο σουτ (69-66), ενώ ο Πρίντεζης στον αιφνιδιασμό μείωσε στον πόντο (69-68), μετρώντας ένα σερί 7-0. Οι Πρωταθλητές αν και έχαναν κάποια ριμπάουντ, κατάφερναν και έβγαζαν καλές άμυνες, με τον Σπανούλη στα 2:25 πριν το τέλος να ευστοχεί σε ένα σημαντικό τρίποντο, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ στους Πειραιώτες με 69-71, με τον "Πριντ" να αγκαλιάζει τον Red-Bill.

Ακολούθησε μία εξαιρετική άμυνα του Χάινς που έδωσε την δυνατότητα στον Λο να σκοράρει στον αιφνιδιασμό  με ένα ακόμη τρίποντο (69-74), το οποίο αρχικά οι διαιτητές είχαν μετρήσει για δύο πόντους, αλλάζοντας στη συνέχεια την απόφαση τους. Στην επόμενη φάση ο Πρίντεζης έχασε ένα εύκολο λέι-απ, με τον  ΜακΚάλεμπ να απαντά με ένα γρήγορο ντράιβ μειώνοντας σε 71-74. Οι Τούρκοι στη συνέχεια πίεσαν αποτελεσματικά στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο αρχηγός να αστοχήσει σε ένα μακρινό σουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα στα  37'' πριν το τέλος. Ο Ονάν στη συνέχεια επιχείρησε τρίποντο αλλά αστόχησε, με την Φενέρ να κάνει φάουλ πάνω στον Red-Bill, ο οποίος στις βολές μέτρησε 1/2, με το σκορ να γίνεται 71-75 στα 22'' πριν το τέλος. Ο ψυχωμένος Χάινς στην άμυνα τάπωσε τον Σαβάς, με τον Πρίντεζη να παίρνει το πολύτιμο ριμπάουντ, πηγαίνοντας και στις βολές, στις οποίες μέτρησε 1/2 (71-76). Τελικό σκορ στην αναμέτρηση, Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 73-78, με τον "Πριντ" να σκοράρει στο τέλος, δίνοντας μία τεράστιας σημασίας νίκη στους ερυθρόλευκους.

Τα δεκάλεπτα: 13-16. 34-33, 53-56, 73-78

Ανά δεκάλεπτο: 13-16, 21-14, 19-23, 20-22

Φενερμπαχτσέ (Ερντογάν): ΜακΚάλεμπ 12, Ονάν 12 (2), Ερμίς 4, Σάτο 12, Τρίπκοβιτς, Πεκέρ 10, Σαβάς 8, Μπατίστ 3 (1), Κάραμαν 6 (1), Πρέλντζιτς 6.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Λο 5 (1), Αντιτς 9 (3), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 4, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16 (4/4 τριπ.).

Αναλυτικά τα στατιστικά της Φενέρμπαχτσε στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

 

Δείτε σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης:


Highlights: Fenerbahce Ulker-Olympiacos από Euroleague_Basketball  

www.redplanet.gr/

Στη γύρα για… Μιραλάς

Στη γύρα για… Μιραλάς

30/03/2013
 Πολλά είναι τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απασχολούν τον Ολυμπιακό, ο οποίος ψάχνεται για την ενίσχυση των άκρων της επίθεσής του.

Στη γύρα για… Μιραλάς
Η προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή στα άκρα της επίθεσης είναι μία από τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Αυτός περιγράφεται συνήθως ως νέος… Μιραλάς, ένας παίκτης δηλαδή που θα κάνει τη διαφορά.

Στο μυαλό του ο Μίτσελ έχει κάποιες περιπτώσεις παικτών, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι Πειραιώτες είχαν ασχοληθεί με κάποιες άλλες στο παρελθόν.

Μία από αυτές είναι εκείνη του Ράιαν Μπάμπελ, τον οποίο είχαν προσπαθήσει να φέρουν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Ολλανδός εξτρέμ προτίμησε να επιστρέψει στην Ολλανδία για λογαριασμό του Άγιαξ.

Φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες (Χαλ και Ρέντινγκ). Ο 26χρονος φορ έχει παίξει σε 15 ματς, έχοντας πετύχει 3 γκολ και μοιράσει 4 ασίστ στους συμπαίκτες του στον «Αίαντα».

Στο προσκήνιο, επίσης, επανήλθε η περίπτωση του Γκαέλ Κακουτά. Από τη διοίκηση δεν προέκυπτε ότι έχει γίνει συζήτηση για τον Γάλλο φορ, αλλά σημείωναν ότι δύο φορές είχε αρνηθεί να έρθει στη χώρα μας (παρά τις καλές προτάσεις που του είχαν γίνει).

Ο 21χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί σε 20 ματς με τη φανέλα της Φίτεσε (στην οποία έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι) και έχει πετύχει ένα γκολ, ενώ στο λογαριασμό του έχει και 5 ασίστ.

Όσον αφορά την υπόθεση του Τζόναθαν ντος Σάντος, η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται διατεθειμένη να συζητήσει μόνο τον δανεισμό του Μεξικανού χαφ (4 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Καταλανών).

Την ίδια ώρα, στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρον για τον 23χρονο παίκτη έχουν εκδηλώσει η Έβερτον και η Γουέστ Χαμ. Το δυνατό «όπλο» του Ολυμπιακού είναι η παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο της ομάδας και οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται στα τέλη του επόμενου μήνα.

www.sport-fm.gr/

«Έτσι θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»

«Έτσι θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»

30/03/2013
 Τα σημεία που χρειάζεται να επιδείξουν προσοχή στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ανέλυσε ο Μίτσελ στους παίκτες του Ολυμπιακού στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

«Έτσι θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ»
Την προσοχή των παικτών του Ολυμπιακού στα «όπλα» και τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ επέστησε ο Μίτσελ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε στους αμυντικούς να μην κρατούν περισσότερο από όσο πρέπει την μπάλα και οι επιθετικοί να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η άμυνα των Θεσσαλονικέων δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι.

Σε κάθε περίπτωση, ο 50χρονος προπονητής περιμένει οι παίκτες του να δείξουν ότι είναι ανώτεροι σε σχέση με εκείνους του «Δικεφάλου του Βορρά» και να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη.

«Θα παίξουν με δύο επιθετικούς για να μας πιέσουν. Για αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε τις περισσότερες ντρίμπλες και το κουβάλημα της μπάλας κοντά στην περιοχή μας. Θα πρέπει η μπάλα να φεύγει γρήγορα προς τα άκρα απ’ όπου θα κάνουμε επιθέσεις και θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα», ανέφερε αρχικά ο Μίτσελ και συνέχισε:

«Θα πρέπει να… ανοίξουμε το παιχνίδι μας, να δώσουμε πλάτος στην ομάδα. Έχουν αρκετά αργούς στόπερ αλλά και μπακ κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Έτσι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Αρκεί να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Επίσης, ο Ισπανός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη δεξιά πλευρά, επειδή από εκεί θα κάνει επιθέσεις και ο Λίνο, ένα μπακ με συχνές προωθήσεις, άρα το ζητούμενο είναι και οι ανάλογες επιστροφές.

Στη συγκεκριμένη θέση δοκίμασε τον Φουστέρ, όμως προβάδισμα να πάρει φανέλα βασικού έχει ο Βλαχοδήμος. Ο Φουστέρ ενδέχεται να παίξει στη θέση του Μασάντο.

Την πιθανή σύνθεση των πρωταθλητών θα αποτελέσουν οι Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο ή Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Αμπντούν και Τζεμπούρ. Πάντως, στα πλάνα του Μίτσελ περιλαμβάνονται ο Μήτρογλου και ο Γκρέκο, τους οποίους δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση.

www.sport-fm.gr/

«Κατασκοπεία» στο Φάληρο

«Κατασκοπεία» στο Φάληρο

30/03/2013
 Την επιθετική της γραμμή θέλει να ενισχύσει η Μαρσέιγ, η οποία θα στείλει σκάουτερ να δει από κοντά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και να «τσεκάρει» Τζεμπούρ και Μήτρογλου. Ποιες άλλες ομάδες θα είναι στο Φάληρο.

«Κατασκοπεία» στο Φάληρο
Την ευκαιρία να «τσεκάρουν» ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ΠΑΟΚ στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευτούν σύλλογοι που ενδιαφέρονται για παίκτες των Πειραιωτών.

Πρόκειται για ένα δυνατό ματς, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τους υπόλοιπους αγώνες της Σούπερ Λίγκας που έχουν δώσει μέχρι σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ γνωρίζουν ότι στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα είναι σκάουτερ τριών ομάδων: της Μαρσέιγ, της Νανσί και της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Οι Μασσαλοί ψάχνονται για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής τους. Για αυτό το ενδιαφέρον τους θα είναι στραμμένο στον Ραφίκ Τζεμπούρ και τον Κώστα Μήτρογλου, αν και ο Μίτσελ επιλέγει συνήθως έναν από τους δύο για την επίθεση και συνήθως αυτός είναι ο Αλγερινός.

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι η Μαρσέιγ εξετάζει και την περίπτωση του Τζαμέλ Αμπντούν, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά της, η Νανσί δύσκολα μπορεί να «χτυπήσει» κάποιον παίκτη και το γεγονός ότι στέλνει τον διευθυντή ακαδημιών ίσως έχει να κάνει με κάποιον παίκτη από τη δεύτερη ομάδα. Ίσως να παρακολουθήσει τον αγώνα των ομάδων Κ-20 των δύο συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά τη Φορτούνα, κοιτάζει περισσότερο παίκτες του ΠΑΟΚ, έχοντας ήδη πάρει τον Μαλεζά.

Στο Φάληρο ενδέχεται να βρεθούν «κατάσκοποι» και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως της Φούλαμ, της Ουντινέζε και της Λιλ, αν και επίσημα δεν έχουν ενημερώσει τον Ολυμπιακό για την παρουσία τους.

www.sport-fm.gr/

Θύρα 7: «Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει»

Θύρα 7: «Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει»

29/03/2013
 Θέση ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον ντόρο που έχει προκύψει γύρω από αυτό πήρε η «Θύρα 7» μέσα από ανακοίνωσή της.

Θύρα 7: «Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει»
Ανακοίνωση εξέδωσε η «Θύρα 7» με την οποία παίρνει θέση για τον ντόρο που έχει προκύψει γύρω από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού θεωρώντας ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται σε βάρος του συλλόγου τονίζουν ότι το «πρωτάθλημα τώρα αρχίζει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Θύρας 7»:

«Είναι επιλογή μας να μην κάνουμε συχνές τοποθετήσεις μέσω ανακοινώσεων, παρά μόνο όταν έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ή δεν ασχολούμαστε καθημερινά με τον λυσσαλέο πόλεμο που κάνουν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ τα γνωστά κέντρα σπίλωσης και παραγωγής λάσπης από τα ΜΜΕ της ντροπής.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι η μαζική μας παρουσία στο γήπεδο! Γεμίζουμε τον ΝΑΟ και μαζί με την ομάδα μας ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Όλοι αυτοί που ποτίζουν αυτοί την κατάσταση ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ το σκανδαλώδες διαιτητικό σπρώξιμο του ΠΑΟΚ (είναι οι ίδιοι που ουρλιάζουν σε κάθε σφύριγμα υπέρ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και βάζουν τον κάθε γραφικό «καθηγητή» διαιτησίας να κάνει το άσπρο… μαύρο).

Όλοι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ότι οι μούντζες γίνονται… χαιρετίσματα στην εξουσία!

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Και αν κάποιοι θεωρούν ότι η χρονιά για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ έχει τελειώσει, για εμάς ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ. Θέλουμε ΝΙΚΕΣ στα παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα και φυσικά το Κύπελλο. Και αυτό το ξέρουν καλά και οι ποδοσφαιριστές μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για ένα θριαμβευτικό κλείσιμο της χρονιάς.
Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συντρίψουμε όσους προσπαθήσουν να κάνουν κακό στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΥΓ.: Επειδή η οικονομική και πολιτική κρίση έχει οξύνει τις πολιτικές καταστάσεις, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ΙΔΕΑ μας και η ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας. Για 88 χρόνια, η ερυθρόλευκη σημαία είναι η πιο ιερή. Και δίπλα της δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί καμιά πολιτική σημαιούλα.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει το γήπεδο μας και η Θύρα 7 τόπος πολιτικών διαφωνιών και αντιπαραθέσεων. Το λέμε προληπτικά και είναι η τελευταία μας κουβέντα για αυτό.

ΥΓ.2: Η ΘΥΡΑ 7 συνεχίζει να δίνει αίμα και ζωή στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Γεμάτο γήπεδο σημαίνει οικονομική ανάσα για τον ερασιτέχνη. Κοντά μας είναι πάντα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Και όταν έρθει η ώρα θα πούμε περισσότερα και για αυτούς που στέκονται δίπλα μας αλλά και για τους απόντες.

ΥΓ.3: Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε όσους στοχοποιούν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές με σφυρίγματα και αποδοκιμασίες. Είναι άλλο να ζητάμε καλό θέαμα και άλλο το να κάνουμε κακό στην ομάδα μας. Αυτά τα κάνουν οπαδοί άλλων ομάδων που ακόμα δεν έχουν μάθει ότι η ριγωτή ερυθρόλευκη είναι πάνω από ονόματα
».

ALEX WEB RADIO/TV

Φόρεσαν τα… καλά τους οι «ερυθρόλευκοι»

Φόρεσαν τα… καλά τους οι «ερυθρόλευκοι»

29/03/2013
 Γεύση από καλό ντύσιμο πήραν αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι μαζί με τον Μίτσελ και ανθρώπους της «ερυθρόλευκης» διοίκησης έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση χορηγού της ΠΑΕ.

Φόρεσαν τα… καλά τους οι «ερυθρόλευκοι»
Ομάδα… μοντέλο! Εννιά παίκτες του Ολυμπιακού, μαζί με τον προπονητή, Μίτσελ, τον βοηθό του, Αντώνη Νικοπολίδη, αλλά και τους Γιάννη Βρέντζο, Σάββα Θεοδωρίδη και Κώστα Καραπαπά που εκπροσώπησαν τη διοίκηση, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της Brooks Brothers, όπου δοκίμασαν κοστούμια και πόζαραν μπροστά στις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες που φόρεσαν τα… καλά τους ήταν οι: Τάσος Παπάζογλου, Μπάμπης Λυκογιάννης, Νταβίδ Φουστέρ, Μπάλαζ Μέγιερι, Λιούμπομιρ Φέισα, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Κώστας Μανωλάς, Λεονάρντο Γκρέκο και Πάουλο Μασάντο.

Ένας από τους πλέον πιο καλοντυμένους προπονητές του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Μίτσελ, δήλωσε αρχικά: «Χαιρόμαστε που ήμαστε σε μία εταιρία με τόσο μεγάλο πρεστίζ όπως έχει και ο Ολυμπιακός. Σίγουρα υπάρχει φινέτσα σε αυτά τα ρούχα και όταν τα φοράω αισθάνομαι κομψός, κάτι που μου επισημαίνουν και όταν πηγαίνω στην Ισπανία, και αυτό είναι σημαντικό γιατί δύσκολο να είσαι κομψός μέσα στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για αυτή τη συνεργασία και ελπίζω να πάνε όλα καλά στο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός -όπως είναι φυσικό- αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: «Την Κυριακή στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγάλουμε το κοστούμι γιατί το παιχνίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο και πρέπει για να νικήσουμε θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην χαλαρώσουμε, όπως και σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν».

Τους «ερυθρόλευκους» υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Brooks Brothers κ. Τζουβελεκάκης:

«Θέλω να σας καλησπερίσω όλους και να σας συγχαρώ για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Μας κάνατε περήφανους από την πρώτη χρονιά που είμαστε χορηγοί της ομάδας και σας ευχαριστούμε. Η εταιρία μας είχε πάντα σχέση με την κορυφή και εσείς μας φέρατε πάλι εκεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι η συνέχεια να είναι το ίδιο επιτυχημένη και να κατακτήσετε το πρωτάθλημα και του χρόνου αλλά και να κάνετε και μια καλή πορεία και στην Ευρώπη. Επιτρέψτε μου τώρα να σας ξεναγήσω στο κατάστημα και να σας παρουσιάσω την ανοιξιάτικο κολεξιόν 2012-13».

www.sport-fm.gr/

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


30/03/2013


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhArLvAvR-f2BRFphIMj7CRY0C9wDsSOxKvRQiZnXKR4_Wyhcg-aqwLHhPlJrljUAQkn1DNZff6JpwDvilgWxIIMOGxZycPzfr_NCjQ1nlC62Uzr_b5h5drZRD016a9l2R6B0c9Cmr-H_I/s1600/ktgkktktkk.JPG Η 27η αγωνιστικη



 














 

Να «σπάσει» η κατάρα

29/03/2013
 Αυτό που γίνεται στη Ξάνθη είναι πραγματικά κατάρα. Η Skoda τα πάει καλά στο φετινό πρωτάθλημα αλλά θα τα πήγαινε καλύτερα αν νικούσε και εντός έδρας!

Να «σπάσει» η κατάρα
Η Ξάνθη επιθυμεί να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες στο ματς με τον Ατρόμητο, κάτι που έχει να κάνει από τις αρχές Φεβρουαρίου όταν και επικράτησε του Πλατανιά. Χαρακτηριστικό είναι πως στα Πηγάδια, οι Ακρίτες μετρούν 5 νίκες ενώ μακριά από την έδρα τους έχουν 4!

Έτσι, πρώτο μέλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να «σπάσει» την κατάρα που ακολουθεί την ομάδα του, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς κόντρα στους Περιστεριώτες.

Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης

29/03/2013
 Οι φήμες που θέλουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να επιστρέφει στα διοικητικά του ΠΑΟΚ δεν αντηχούν καλά στα αυτιά των οπαδών της ομάδας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις.

Πισωγύρισμα για ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης
Τα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στην Θεσσαλονίκη θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να έχει προτείνει στον Θοδωρή Ζαγοράκη πόστο στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο όμως δεν ακούστηκε και τόσο καλά από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας δεν επιθυμούν την επιστροφή του «Ζαγόρ» και όπως λένε, θεωρούν πως είναι πισωγύρισμα για τον ΠΑΟΚ μια τέτοια κίνηση. Ειδικά από την στιγμή που το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη συνδέθηκε με αποτυχίες, χρέη και τον διχασμό της ομάδας, σύμφωνα με εκείνους, οι οποίοι μάλιστα ύστερα από ανακοινώσεις τους ζητούν από τον Ζαγοράκη να μείνει μακριά από τον ΠΑΟΚ.

Γρηγορίου: «Έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη»

29/03/2013
 Σίγουρος ότι «έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη» δήλωσε ο Χάρης Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχολιάζοντας τη χθεσινή απολογία του παίκτη της ΑΕΚ για τον φασιστικό χαιρετισμό του κόντρα στη Βέροια.

Γρηγορίου: «Έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη»
Σίγουρος ότι «έχει μεστώσει το μυαλό του Κατίδη» δήλωσε ο Χάρης Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχολιάζοντας την χθεσινή απολογία του παίκτη της ΑΕΚ για τον φασιστικό χαιρετισμό του στο παιχνίδι με τη Βέροια.

«Ξέρει πια πόσο του έχει κοστίσει η ιστορία αυτή. Το έχει συνειδητοποιήσει πια», πρόσθεσε ο νομικός σύμμβουλος της Ένωσης…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Γιάννη Θειακό και Νικόλα Ακτύπη:

-Για την χθεσινή απολογία του Γιώργου Κατίδη στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας:

«Ο Γιώργος ήταν με τον εκπρόσωπό του και έχει μια εμπεδομένη αντίληψη του λάθους που έκανε. Έχει καταλάβει και ξέρει πια πόσο του έχει κοστίσει η ιστορία αυτή. Έχει συνειδητοποιήσει και έχει μεστώσει το μυαλό του μετά από αυτή την ιστορία. Εάν το Γιώργος Κατίδης δεν ήταν ένα δημόσιο πρόσωπο αυτό θα πέρναγε στο ντούκου. Την στιγμή που πετυχαίνει το γκολ αισθάνεται λυτρωτής. Δεν ήταν κάτι το προσχεδιασμένο. Ήθελε να κλέψει την παράσταση. Και δυστυχώς την έκλεψε αρνητικά. Από τις επόμενες ημέρες έπεσε μια κοινωνία για να τον κατασπαράξει. Και το ένα και ο άλλο ήταν υπερβολές. Δεν ήταν πρόθεση του να προσβάλλει κανέναν. Αυτό το εγωκεντρικό κομμάτι του εξέφρασε με λάθος τρόπο. Αμέσως έδειξε την μεταμέλειά του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει η ΑΕΚ ευθύνη. ΜΕ λυπεί το γεγονός που ο Εισαγγελέας συνέταξε κάτι με βάσει τα όσα γράφηκαν στον Τύπο. Μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο αγωνιστικό τερέν Εάν ένας ποδοσφαιριστής δηλώσει σε μια συνέντευξη την πολιτική του πεποίθηση… Αυτό θα αποτελέσει το λόγο να αποκλειστεί από την Εθνική ομάδα και ο Εισαγγελέας αντιδράσει έτσι…»

-για την χθεσινή κατάθεση του Ντέμη Νικολαϊδη:
«Δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό… Είμαι δικηγόρος της ΑΕΚ. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ο κ.Δημητρέλος κάνει μεγάλο αγώνα για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα. Είναι δύσκολα αλλά»…

Εισιτήρια και το Σαββατοκύριακο

29/03/2013
 Την ευκαιρία να προμηθευτούν εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το Σαββατοκύριακο θα έχουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Εισιτήρια και το Σαββατοκύριακο
Σε αυτή επισημαίνεται ότι τα εκδοτήρια στο Καραϊσκάκη θα παραμείνουν ανοικτά το Σάββατο αλλά και την Κυριακή από το πρωί μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει…


H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την 27η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Κυριακή 31/3/2013 και ώρα 19:30, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, το Σάββατο 30/03 με ώρες διάθεσης 10:00-17:00 και την ημέρα του αγώνα 31/03 από τις 10:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 15 €, 17 €, 20 €, 25 €, 35 € & 85 € (VIP).

Κανένα θέμα με Τοτσέ

29/03/2013
 Έκπληξη προκάλεσε στους ανθρώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για άρνηση του Χοσέ Τοτσέ να υπογράψει διακανονισμό για τα οφειλόμενα.

Κανένα θέμα με Τοτσέ
Συγκεκριμένα, καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η φημολογία για την στάση που τηρεί ο Χοσέ Τοτσέ αναφορικά με το αν υπογράψει τον διακανονισμό για τα χρέη του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο του.

Ο Ισπανός επιθετικός δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στις τάξεις της ομάδας και σύμφωνα με την «πράσινη» ΠΑΕ και δεν έχει φέρει αντίρρηση στα όσα του έχουν προταθεί από τη διοίκηση.

Μάλιστα, και ο Κουίνσι βρίσκεται μια ανάσα από το να βάλει την υπογραφή του στον διακανονισμό και απομένει μόνο το τυπικό κομμάτι για να επέλθει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Κορδέρο ο μαχητής

29/03/2013
 Μέχρι την τελευταία στιγμή πρόκειται να «παλέψει» ο Μιγκέλ Κορδέρο για να είναι έτοιμος για το ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό. Μέσα και ο Ρίκκα.

Κορδέρο ο μαχητής
Ο Μιγκέλ Κορδέρο ακολούθησε μέρος το προγράμματος και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προλάβει το κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό.

Ο Ισπανός θέλει πολύ να προλάβει το παιχνίδι με τους Βοιωτούς, αφού σε δύο από τα επόμενα τέσσερα θα λείπει λόγω τιμωρίας.

Η επιθυμία του είναι να βοηθήσει την Ένωση να φύγει με ό,τι καλύτερο μπορεί από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό λειτουργεί ως κίνητρο προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε.

Ο Έβαλντ Λίνεν μετά το τέλος της προπόνησης ήταν διπλά χαρούμενος αφού εκτός του Κορδέρο, ο οποίος την «παλεύει», και ο Αντώνης Ρικκα τέθηκε στη διάθεση του. Ο Μιχάλης Παυλής, όμως, συνέχισε τη φυσιοθεραπεία.

Δεν πρόλαβε ο Σισοκό

29/03/2013
 Εκτός αποστολής ενόψει του ματς με τον Πλατανιά θα μείνει τελικά ο Ιμπραϊμ Σισοκό. Ο Ιβοριανός άσος δεν ξεπέρασε την ίωση που το ταλαιπωρούσε και ο Φάμπρι δεν θα τον έχει στα πλάνα του.

Δεν πρόλαβε ο Σισοκό
Το ενδεχόμενο να προλάβει ο Σισοκό το ματς με τον Πλατανιά συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες κι έτσι και έγινε εντέλει. Ο Ιβοριανός άσος του Παναθηναϊκού δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί εδώ και τρεις μέρες. Έτσι ο Φάμπρι τον άφησε εκτός αποστολής και τη θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Γιοκίν Εσπάρθα. Επίσης, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ταμπάκης, Πίντο και Σεϊταρίδης.

Εκτός της 19μελούς αποστολής έμειναν οι Ταμπάκης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης, Καπίνο, Αποστολόπουλος, Φουρλάνος, Κάιπερ, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης και ο τιμωρημένος Χαμπίμπ Σο.

Φάμπρι: «Άλλος ένας τελικός με Πλατανιά»

29/03/2013
Τελικό χαρακτήρισε το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά ο Φάμπρι για την προσπάθεια που κάνει το «τριφύλλι» να μπει στα play-offs.

Φάμπρι: «Άλλος ένας τελικός με Πλατανιά»
Ο Φάμπρι τόνισε πως το ματς με την Πλατανιά είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και πρέπει οι παίκτες του να δώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τρίποντο που θα φέρει το «τριφύλλι» πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του να μπει στα play-offs.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπρι Γκονθάλεθ στην κάμερα της Nova:

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, που στοίχισε βαθμολογικά στον Παναθηναϊκό, υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα, ενώ έλειψαν από τις προπονήσεις αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα σας ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά;


«Ήταν καλό που υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα, διότι με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν ορισμένοι παίκτες να αλλάξουν κάποιες παραστάσεις και να γυρίσουν πιο φρέσκοι. Άρα τώρα έχουμε μια ομάδα που έχει μεγαλύτερη φρεσκάδα. Ο αγώνας με τον Πλατανιά είναι άλλος ένας τελικός, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε και σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να παίξουμε δίνοντας το 200% των δυνατοτήτων μας, για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς».

Κάνατε ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πλατανιά, ενώ με αντίπαλο την ομάδα των Χανίων βιώσατε την χειρότερη στιγμή σας στην ομάδα, καθώς ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας. Πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου;

«Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Ούτε να θεωρήσουμε ότι αυτός ο αγώνας αποτελεί ρεβάνς του προηγούμενου αγώνα. Εντάξει, εκεί ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν καλό για εμάς, γιατί χάσαμε. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καινούργιο αγώνα, στον οποίο θα πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να μπορέσουμε να τον κερδίσουμε. Έχουμε ενενήντα λεπτά μπροστά μας και πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση και μεγάλη συγκέντρωση με σκοπό να κερδίσουμε και ουσιαστικά να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που ίσως γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς την έχετε αντιμετωπίσει δύο φορές. Τι γνώμη έχετε σχηματίσει;

«Είναι μια ομάδα που μου αρέσει πολύ. Έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, παίζει ισορροπημένα και ένα θεαματικό - μερικές φορές- παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στιγμές είχε και κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα μας δυσκολέψει».

Επιστρέφει ο Τοτσέ στη δράση, όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται και η κατάσταση του Φιγκερόα. Υπάρχει πλέον ένα δίλημμα για την επιθετική γραμμή. Η απάντηση είναι και οι δύο στην ενδεκάδα; Και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα;

«Δεν θα κρύψω ότι μέσα στην εβδομάδα χρησιμοποίησα και τους δύο παίκτες που αναφέρατε στην επίθεση. Ίσως και οι δύο μαζί να αποτελέσουν μια λύση, η οποία να είναι καλή για εμάς. Και αυτό γιατί και οι δύο προπονήθηκαν το ίδιο καλά. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο Χαμπίμπ Σο αποτελεί για εμάς μια απώλεια, διότι είναι ένας καλός παίκτης και επίσης άλλη μια απώλεια θα είναι και ο Πίντο. Όμως πιστεύω ότι θα παρατάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα, η οποία θα είναι ανταγωνιστική, για να μπορέσει να τα καταφέρει στον αγώνα που έρχεται».

Η υπόθεση πλέι οφ δεν εξαρτάται πλέον από τον Παναθηναϊκό, γιατί χρειάζεται και στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα, για να μπει η ομάδα σας στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Τι πιστεύετε για αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα σας;
«Όπως είπατε, δυστυχώς τα πράγματα δεν εξαρτώνται πλέον από εμάς, αλλά από την απόδοση μιας άλλης ομάδας. Όμως από την δική μας πλευρά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίζουμε όλους τους υπολειπόμενους αγώνες και να περιμένουμε κάποια στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οπότε με αυτόν τον τρόπο θα ανατραπεί η κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να αναφερθώ και στον Ατρόμητο, ο οποίος και αυτός παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Βεβαίως τον τελευταίο καιρό δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ακόμα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία και δίνει ξανά την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν την αναμέτρηση, ενώ το εισιτήριο του αγώνα είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει κάτι πολύ σημαντικό, διότι δίνει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό. Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους μας, ότι αυτή τη στιγμή τους χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ. Έχουμε ανάγκη την βοήθεια τους και θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο και να βρεθούν στο πλευρό μας, καθώς η διάσπαση και τα προβλήματα δεν βοηθούν κανέναν. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να πορευτούμε».

Υπήρξε πρόσφατα δημοσίευμα στην Ισπανία, που ανέφερε ότι είχατε κρούση από ομάδα της πατρίδας σας. Αληθεύει;

«Το μόνο που μπορώ να είναι ότι με όλη μου την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα βρίσκομαι εδώ για να δώσω το 200% των δυνατοτήτων μου στον Παναθηναϊκό. Κοιτάω το καλύτερο και σαν επαγγελματίας βρίσκομαι εδώ, για να βοηθήσω την ομάδα για το καλύτερο. Για να μπούμε στα πλέι οφ, για να βγούμε στην Ευρώπη, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Νομίζω ότι θα ήταν λάθος για κάποιον επαγγελματία, ενώ βρίσκεται με όλη του την ψυχή και το σώμα σε έναν συγκεκριμένο χώρο, να αρχίσει να μιλάει παράλληλα με κάποιους άλλους. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ, δεν είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, ούτε ο τρόπος που ενεργώ».

Κόντης: «Για τα μάτια του κόσμου»

29/03/2013
 «Πιστεύετε πως δεν θα μπορούν να τους απαλλάξουν αργότερα; Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου», σχολίασε ο Γιάννης Κόντης για την μη απαλλαγή της διοίκησης των Αθανασιάδη – Ζαμπέτα στον Άρη.

Κόντης: «Για τα μάτια του κόσμου»
«Πιστεύω ότι οι ορκωτοί λογιστές θα βρήκαν κάποια θέματα που δεν τους κάθονται από πλευράς δικαιολογητικών και είπαν να μην τους απαλλάξουν ακόμη. Όμως πιστεύετε πως δε θα μπορούν να τους απαλλάξουν αργότερα; Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου», τόνισε στο Metropolis και συνέχισε:

«Στον μόνο που εμπιστεύομαι πως μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη είναι ο αθλητικός εισαγγελέας και καμία ιδιωτική εταιρία που μπορείς να κανονίσεις το αποτέλεσμα. Ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει συνδρομή και ξένων αρχών.

Εγώ στο Άρη δεν ασχολήθηκα ποτέ με οικονομικά θέματα. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ τίποτα. Όταν ένας παίκτης ζητούσε κάποια χρήματα, εγώ μετέφερα στη διοίκηση τις απατήσεις του», κατέληξε.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ΠΑΣ

29/03/2013
 Με τα γνωστά προβλήματα θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Βίλα και τον τραυματία Αυγενικού.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ΠΑΣ
Η τελευταία προπόνηση της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ κύλησε ομαλά για τον Γιάννη Χριστόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους εκτός των ήδη γνωστών. Ο Βίλα είχε δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του λόγω καρτών στο συγκεκριμένο ματς ενώ τραυματίας παραμένει ο Αυγενικού.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το ματς με τον ΟΦΗ:

Φέγκρους, Μπαμπανιώτης, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Πάντος, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Κεϊτά, Λίλα, Γεωργίου, Νικλητσιώτης, Κοροβέσης, Νάκος, Ντε Βινσέντι. Ίλιτς, Γιάκος.

Με «Παπ» στην Θεσσαλονίκη!

29/03/2013
 Παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συμπεριλήφθη στην αποστολή του Πανθρακικού για τον «τελικό» με τον Άρη!

Με «Παπ» στην Θεσσαλονίκη!
Διαψεύστηκαν τα προγνωστικά! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος… έσφιξε τα δόντια και τελικά θα δώσει το «παρών» στον… τελικό του Πανθρακικού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Βέβαια είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα ξεκινήσει βασικός ή θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα.

Κατά τα άλλα, ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει τρία σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Εκτός λόγω τραυματισμών έμειναν οι Λαδάκης και Κοντογουλίδης, όπως επίσης και ο Ντιόγκο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και έχει αποφασιστεί να εκτίσει κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά, η αποστολή: Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Σκλιοπίδης, Στάθης, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Μελίσσης, Μουνάφο, Κάσελαν, Μίνγκας, Βαχίρουα, Μπαικαρά, Λουσέρο, Τζάνης, Γωνιάδης, Παπαδόπουλος, Καθάριος.

Όλοι πάνω στον ΠΑΟΚ

29/03/2013
 Από τη στάση του ΠΑΟΚ συνεχίζουν να εξαρτώνται οι ημερομηνίες των πλέι-οφ. Ο «δικέφαλος» επιμένει να ξεκινήσουν μετά τον τελικό, με τους υπόλοιπους να έχουν πέσει πάνω του για να τον μεταπείσουν.

Όλοι πάνω στον ΠΑΟΚ
Ανυποχώρητος στη θέση του να διεξαχθούν τα πλέι-οφ μετά τον τελικό Κυπέλλου παραμένει ο ΠΑΟΚ.

Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Σούπερ Λίγκα συνεχίζουν να πιέζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ώστε να δεχθεί την αλλαγή στον προγραμματισμό και οι αγώνες κατάταξης να μην ξεκινήσουν περισσότερες από 20 μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, η ομοσπονδία κατέθεσε πρόταση να αρχίσουν τα πλέι-οφ την Πρωτομαγιά, να γίνει η δεύτερη αγωνιστική στις 8 Μαΐου και ο τελικός Κυπέλλου να μετατεθεί από τις 11 στις 12 του μήνα.

Ενώ σε αυτό λοιπόν συνηγορούν όλες οι ομάδες (και το ΟΤΕ Sports δεν έχει πρόβλημα να πάει ο τελικός μια μέρα μετά) ο ΠΑΟΚ επιμένει ότι πρέπει να ισχύσει ο προγραμματισμός που έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς και τα πλέι-οφ να ξεκινήσουν στις 16 του μήνα.

Έτσι -και με δεδομένο ότι η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη για να περάσει η τροποποίηση του κανονισμού- η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει τις επαφές με τον ΠΑΟΚ για να τον μεταπείσει. Κι εφόσον αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες ώστε να βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή».

ΑΕΚ… για λίγους

29/03/2013
 Αριθμό εισιτηρίων που δεν καλύπτει τις ανάγκες των οπαδών της (και δεν επιτρέπει παρουσία τους ανάλογη με αυτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο) εξασφάλισε για τη Λιβαδειά η ΑΕΚ.

ΑΕΚ… για λίγους
Έπρεπε να φτάσει Παρασκευή για να μάθει η ΑΕΚ αν και πόσα εισιτήρια θα της διατεθούν για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Και σήμερα που το έμαθε, διαπίστωσε πως είναι κατά πολύ λιγότερα απ’ αυτά που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες των φίλων της που θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο.

Αντίθετα με την τακτική της λοιπόν στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η διοίκηση του Λεβαδειακού διέθεσε 350 εισιτήρια στην «Ένωση» (τα οποία τιμώνται 20 ευρώ).

Κάτι που δεν φάνηκε να ενοχλεί παρόλα αυτά την ΠΑΕ, η οποία σχεδόν ευχαρίστησε τον Γιάννη Κομπότη στην ανακοίνωσή της.


Αναλυτικά αυτή αναφέρει

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός κ. Γιάννη Κομπότη εξασφάλισε 350 εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής στην Λιβαδειά.

Τα εισιτήρια θα παραδοθούν σήμερα στον εκπρόσωπο της ΠΑΕ και θα διατίθενται από το τοπικό κλαμπ της ORIGINAL στην τιμή των 20 ευρώ»
.

Κοντοές: «Είμαστε καλύτεροι από τον Πανιώνιο»

29/03/2013
 Ο Γιάννης Κοντοές μίλησε στην Nova για την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την πρώην ομάδα του, Πανιώνιο, υποστηρίζοντας πως οι Αρκάδες θα κερδίσουν επειδή είναι καλύτερη ομάδα.

Κοντοές: «Είμαστε καλύτεροι από τον Πανιώνιο»
Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Αστέρα Τρίπολης, ο Γιάννης Κοντοές μίλησε στην τηλεόραση της Nova για τον αγώνα με την πρώην του ομάδα, τον Πανιώνιο και το που θα κριθεί η αναμέτρηση της Δευτέρας.

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο:
«Η αλήθεια είναι ότι εμείς βρισκόμαστε ίσως στο καλύτερο σημείο της χρονιάς σε ότι έχει να κάνει με την κατάστασή μας. Έχουμε πολλές συνεχόμενες νίκες, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το που θα κριθεί το ματς:
«Ο Ελευθερόπουλος έχει κάνει καλή δουλειά και ο κύριος Παναγόπουλος πατάει πάνω σ' αυτή τη δουλειά. Είναι παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη, στο πάθος και στο ποιος θα δείξει πραγματικά μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει πιο πολύ. Ο Πανιώνιος μπορεί να αγωνίζεται για τη σωτηρία του, αλλά εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση και αν είναι δυνατόν να διευρύνουμε την απόσταση από τον ΠΑΟΚ».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Πανιώνιο:
«Ο Φανούρης έχει μεγάλη ποιότητα, ο Σάμαρης είναι πολύ καλός παίκτης, ο Μενδρινός. Από τους πιτσιρικάδες ο Κολοβός, έχει καλούς παίκτες γενικότερα, απλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε και καλύτερη ομάδα».

«Θα μπούμε για τη νίκη»

29/03/2013
 Τον καλύτερό τους εαυτό θα δώσουν οι παίκτες του Πανιωνίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να πάρουν την νίκη, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο επιθετικός των «κυανέρυθρων», Δημήτρης Κολοβός.

«Θα μπούμε για τη νίκη»
Με στόχο την νίκη θα παραταχτούν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου στην αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κολοβός.

Ωστόσο, ο στράικερ των «κυανέρυθρων» ξέρει πως αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού οι Αρκάδες διαθέτουν ένα καλοδουλεμένο σύνολο.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Δημήτρης Κολοβός:


Για τον αγώνα με τον Αστέρα:


«Ο Αστέρας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Φαίνεται αυτό από τη δεύτερη θέση που κατέχει. Εμείς το βλέπουμε σαν ένα δύσκολο ματς, ότι έχουμε μπροστά μας μια επικίνδυνη ομάδα, αλλά θα μπούμε για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θα μπούμε καθαρά για τη νίκη».

Για τις πέντε νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν οι Αρκάδες:

«Είναι ένα καλό σύνολο αγώνων που έχει νίκες ο Αστέρας, αλλά δεν το κοιτάμε. Παίζουμε στο γήπεδό μας. Αυτοί έρχονται για να πάρουν το διπλό, εμείς πιστεύω ότι στο γήπεδό μας είμαστε καλοί και πρέπει να το αποδείξουμε και σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν μπορούν να κερδίσουν τον σύλλογο της Τρίπολης, όπως έκαναν και κόντρα στον Ατρόμητο:

«Πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο, με κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε. Τυχαίνει να παίζουμε με τον Αστέρα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».


Για το τι ξεχωρίζει από τον Αστέρα:

«Γενικά πρέπει να κοιτάξουμε συνολικά τον Αστέρα. Από το κέντρο και μπροστά είναι πολύ καλοί. Το δείχνουν με τις ενέργειες που κάνουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μπούμε όπως μπήκαμε με τον Ατρόμητο και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Με Σαββίδη στο Φάληρο

29/03/2013
 Σύμφωνα με την ενημέρωση από το στενό περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα δώσει το «παρών» στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε την θέση της ΠΑΕ για τα πλέι οφ.

Με Σαββίδη στο Φάληρο
Το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχει από μόνο του μεγάλο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα δώσει το «παρών» στο Καραϊσκάκη.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του Βορρά» έχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι θα βρίσκεται στο Φάληρο και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και μία δεύτερη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από εκεί και πέρα, ανυποχώρητος στη θέση του να διεξαχθούν τα πλέι-οφ μετά τον τελικό Κυπέλλου παραμένει ο ΠΑΟΚ. Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Σούπερ Λίγκα συνεχίζουν να πιέζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ώστε να δεχθεί την αλλαγή στον προγραμματισμό και οι αγώνες κατάταξης να μην ξεκινήσουν περισσότερες από 20 μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ.

SOS από τους προπονητές της ΑΕΚ

29/03/2013
 Δραματική -όσο και γεμάτη αξιοπρέπεια- έκκληση για βοήθεια στις ακαδημίες της ΑΕΚ απηύθυναν οι προπονητές των τμημάτων υποδομών.

SOS από τους προπονητές της ΑΕΚ
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ είναι βαθιά. Τόσο πολύ που φτάνουν μέχρι τα «φυτώρια» της.

Με την ίδια αξιοπρέπεια λοιπόν που δεν τα αφήνουν να… φυτοζωούν, οι προπονητές τους απηύθυναν δημόσια έκκληση για οικονομική στήριξη.

Έτσι, ονόματα που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα της «Ένωσης» (όπως των Στέλιου Σεραφείδη, Ντανιέλ Μπατίστα, Χάρη Κοπιτσή και Μιχάλη Βλάχου) υπογράφουν την ανακοίνωση που εκδόθηκε και ζητά -ανεξάρτητα από την αφοσίωση με την οποία οι ίδιοι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους- να υποστηριχθεί εκείνη από επιφανείς και εύπορους φίλους της ΑΕΚ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Έγινε σήμερα συνάντηση των προπονητών ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ με βασικό θέμα το οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όπως και το ευρύτερο πρόβλημα της διάρθρωσης τους. Τελικά, μέσα από ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, καταλήξαμε στα ακόλουθα.

Α. Να ζητήσουμε άμεσα για την Δευτέρα 1.4.2013 συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλο.

Β. Σεβόμενοι το έμβλημα της ομάδας μας και νιώθοντας ιερή υποχρέωση απέναντι στα παιδιά που εκπαιδεύουμε, στον κόσμο μας και την ιστορία της ΑΕΚ μας, να συνεχίσουμε με κόστος προσωπικό και οικογενειακό τις προπονήσεις των τμημάτων. Απλήρωτοι, μη λείποντας ούτε μια μέρα από την προπόνηση, όπως κάνουμε από την αρχή της χρονιάς.

Γ. Να κάνουμε μια έκκληση στους επιφανείς και εύπορους Ενωσίτες να συνδράμουν οικονομικά έστω και μορφή δανείου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

ΣΕΡΑΦΕΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

BATISTA DANIEL

ΚΟΠΙΤΣΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΕΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»

Εκτός Λάζαρ, Σταφυλίδης

29/03/2013
 Δύο σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα για τον Δώνη στον ΠΑΟΚ εν όψει Ολυμπιακού, αφού ο Λάζαρ και ο Σταφυλίδης έμειναν εκτός αποστολής.

Εκτός Λάζαρ, Σταφυλίδης
Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό αλλά τα νέα από την σημερινή προπόνηση δεν ήταν ευχάριστα για τον Γιώργο Δώνη. Και αυτό διότι ο Κοστίν Λάζαρ δεν κατάφερε ούτε σήμερα να γυμναστεί λόγω ίωσης και έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή.

Επιπλέον, ο Κώστας Σταφυλίδης ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, τέθηκε νοκ άουτ για το ματς με τους «ερυθρόλευκους» και το Σάββατο θα κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Έχει… θέματα

29/03/2013
 Τα πλάνα του χωρίς τους Ζαχαράκη, Αγριμάκη, Κυζιρίδη και τον τιμωρημένο Μπανούση θα καταστρώσει για το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

Έχει… θέματα
Με αρκετές απουσίες θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τεχνικός του συλλόγου του Ηρακλείου, Γιάννης Πετράκης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον άρρωστο Μιχάλη Αγριμάκη, τους τραυματίες Μανώλη Ζαχαράκη, Γρηγόρη Κυζιρίδη, αλλά και στον τιμωρημένο Κώστα Μπανούση.

Εκτός από τους παραπάνω εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες έμειναν και οι Γιαγκιόζης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Καπουράνης αλλά και ο μακροχρόνια τραυματίας Χαριτωνίδης.

Οι «εκλεκτοί» του Πετράκη για το ματς με τον ΠΑΣ:

Γουναρίδης, Συνάνης, Μπούρμπος, Μονιάκης, Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Κουρδάκης, Βερόν, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Περογαμβράκης, Ζορμπάς, Ροβίθης, Νύκταρης, Κανούλας και Κολιακουδάκης.

Αρχηγού παρόντος στο ΟΑΚΑ

29/03/2013
 Με τον Μάρκο Μαραγκουδάκη στην αποστολή θα παραταχθεί ο Πλατανιάς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αρχηγού παρόντος στο ΟΑΚΑ
Παρά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα, ο Μάρκος Μαραγκουδάκης συμπεριλήφθη κανονικά στην αποστολή του Πλατανιά για την δύσκολη αποστολή με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αβέβαιο είναι το κατά πόσο ο αρχηγός των Κρητικών θα ξεκινήσει βασικός, κάτι που θα αποφασίσει ο Αναστασιάδης την ύστατη ώρα.

Μπορεί από το συγκεκριμένο «μέτωπο» τα νέα να ήταν ευχάριστα για τον προπονητή των νεοφώτιστων, ωστόσο έχει αρκετούς «πονοκεφάλους» να διαχειριστεί για το ματς με τους «πράσινους».

Κι αυτό διότι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Αργυρόπουλος, Λαμπάρθε, Γκονζάλες και Καστέλς. Επίσης εκτός έμεινε και ο τιμωρημένος Κάλαϊτζιτς.

Αναλυτικά, η αποστολή: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Γιακουμάκης, Γιάννου, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Στόλερ, Τέτε, Τζανής, Τσιντί.

«Συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι κόντρα στον ΠΑΟ»

29/03/2013
 Μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός των Κρητικών, Άγγελος Αναστασιάδης.

«Συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι κόντρα στον ΠΑΟ»
Απόλυτα προσηλωμένοι στο επερχόμενο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να είναι οι παίκτες του Πλατανιά, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός των Κρητικών, Άγγελος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Άγγελος Αναστασιάδης:

«Ήταν πολύ σημαντική νίκη και η εμφάνισή μας ήταν πολύ καλή. Ο τρόπος αντιμετώπισης ήταν πολύ καλός αλλά αυτό τελείωσε και κοιτάμε μπροστά. Εμείς πρέπει να σωθούμε και βαθμολογικά για να είμαστε ήσυχοι. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό και παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα που έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τα παιχνίδια και προσπαθώ να πείσω τα παιδιά να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τα παιδιά δουλεύουν και θα πάρουν τους καρπούς τους. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε πολλά παιχνίδια φέτος και πολλοί δεν έχουν την εμπειρία για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν».

«Τελικός» χωρίς αύριο…

29/03/2013
 Ή τώρα ή ποτέ! Ο Άρης υποδέχεται τον Πανθρακικό και ο Σούλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τους 20 «κίτρινους» που θα έχει μαζί του. Επιστρέφουν Τάτος και Κοέλιο.

«Τελικός» χωρίς αύριο…
Ο θάνατος σου, η ζωή μου.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης καλείται να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πανθρακικό για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής. Η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων ολοκληρώθηκε, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να ανακοινώνει την αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κοτσαρίδης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Γιαννίτσης, Αντωνιάδης και Ρένια. Ο τεχνικός του Άρη έχει δύο και πολύ σημαντικές επιστροφές. Κι αυτό γιατί οι Τάτος και Κοέλιο εξέτισαν την τιμωρία τους και επιστρέφουν στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι.

Αναλυτικά, η αποστολή: Διούδης, Βελλίδης, Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο, Πουλίδο, Αγγελούδης, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τάτος, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης.

(Ξανα)μύρισαν Φιλαδέλφεια

29/03/2013
(Ξανα)μύρισαν Φιλαδέλφεια

Έχει γίνει σχεδόν παράδοση το τελευταίο διάστημα. Κι αφού… πιάνει (και κυρίως συμβάλλει στο να διατηρείται το εξαιρετικό κλίμα στ’ αποδυτήρια) οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ την τήρησαν και αυτή την εβδομάδα.

Έτσι -πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό- οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στην ίδια ταβέρνα της Νέας Φιλαδέλφειας που είχαν βρεθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στην ίδια οικογενειακή ατμόσφαιρα, λοιπόν, με ίδια την καλή διάθεση και ελπίδα ότι ίδιο θα είναι και το… αποτέλεσμα που θα φέρουν την Κυριακή στη Λιβαδειά, οι παίκτες της «Ένωσης» γευμάτισαν και πέρασαν ξανά χρόνο μαζί.

Με κανονικά παρόντες τον Έβαλντ Λίνεν και τους συνεργάτες του, τον Παυλή να αποθεώνεται κατά την άφιξή του, τον Φουρτάδο να επιστρέφει στις συγκεντρώσεις της ομάδας και το υποδειγματικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της να επιβεβαιώνεται από το ότι ένα εκ των «αχώριστων» διδύμων στις παρέες ήταν οι Βλάχος και Τσουκαλάς που όλη τη βδομάδα «μάχονται» για την ίδια θέση στην ενδεκάδα.

Υπέγραψαν όλοι…

29/03/2013
 Φορναρόλι και Πίντο ήταν οι δύο τελευταίοι παίκτες που υπέγραψαν τους διακανονισμούς και πλέον ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για τον έλεγχο της UEFA.

Υπέγραψαν όλοι…
Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε και με τους δύο τελευταίους παίκτες αναφορικά με τις υπογραφές τους για τους διακανονισμούς των οφειλόμενων και πλέον είναι πανέτοιμος για τον έλεγχο που θα κάνει το κλιμάκιο της UEFA για το financial fair play.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τα αδύνατα-δυνατά και «έτρεξε» όλα τα θέματα και την Παρασκευή το απόγευμα, με τις υπογραφές των Φορναρόλι και Πίντο ο πρώτος σκόπελος ξεπεράστηκε.

Αφού ξεπεράσει τον πρώτο έλεγχο της UEFA, ο Παναθηναϊκός θα περιμένει και τον δεύτερο, που θα γίνει τον Μάιο. Τότε θα κριθεί και… τελεσίδικα εάν το «τριφύλλι» θα πάρει η όχι την άδεια συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2013-14. Και για να γίνει αυτό, ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ένα πλάνο επιβίωσης. Και ήδη «τρέχει» για αυτό…

«Έχουμε ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον ΠΑΟ»

29/03/2013
 Ένα παραπάνω κίνητρο έχουν κάθε φορά όταν αγωνίζονται με ομάδες, σαν τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Πλατανιά, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τερματοφύλακας των Κρητικών, Φώτης Κηπουρός.

«Έχουμε ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον ΠΑΟ»
Έναν λόγο παραπάνω να νικήσουν ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό έχουν όταν αγωνίζονται απέναντί τους οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Φώτης Κηπουρός.

Ο τερματοφύλακας των Κρητικών μίλησε και για την νίκη της ομάδας του απέναντι στον Πανιώνιο την προηγούμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αλλά και για το αν έχει ξεκαθαρίσει η βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τερματοφύλακας στην κάμερα της Νοva:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου:

«Μετά τη νίκη σίγουρα είμαστε πολύ καλύτερα ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά που είναι το κυριότερο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Όπως είπα, στο ποδόσφαιρο μετράνε οι τρεις βαθμοί και στο συγκεκριμένο παιχνίδι δικαιούμασταν τη νίκη».

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:

«Έχουμε το ψυχολογικό αβαντάζ αλλά όταν παίζεις με έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός σου δίνει ένα διαφορετικό κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς, εμείς κοιτάμε να σωθούμε και είμαστε σε καλή περίοδο αυτή τη στιγμή. Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας».


Για το ξεκαθάρισμα στις θέσεις της βαθμολογίας:

«Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει καθώς πολλές ομάδες είναι κοντά βαθμολογικά. Εμείς δεν κοιτάμε τους άλλους αλλά να παίρνουμε σε κάθε παιχνίδι ένα θετικό αποτέλεσμα έστω και εκτός έδρας για να είμαστε πιο άνετοι όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος και τότε θα γίνει και ο τελικός απολογισμός».
Για το εάν είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του να αγωνιστεί στον Πλατανιά:

«Δεν το σκέφτηκα καν. Είπα ότι δέχομαι να έρθω απ' τη στιγμή που πήρα το οκ και ήρθα σε μία πολύ καλή ομάδα. Είχα μάθει τα καλύτερα και δεν άργησα να πάρω την απόφασή μου. Η ομάδα πήγε καλά φέτος θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Δυστυχώς δεχόμαστε σχετικά εύκολα αλλά η συγκομιδή που έχουμε κάνει είναι αρκετά καλή».

Φιγκερόα ή Τοτσέ;

29/03/2013
 Τους μπέρδεψε όλους ο Φάμπρι με την χρησιμοποίηση του Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Πλατανιά, αφού ο Φιγκερόα έδειχνε τόσες μέρες το φαβορί!

Φιγκερόα ή Τοτσέ;
Οι δέκα παίκτες που θα ξεκινήσουν με τον Πλατανιά είναι σίγουροι στο μυαλό του Φάμπρι. Ο φορ, όμως, φαίνεται να τον προβληματίζει.

Στην αρχή της εβδομάδας ο Ισπανός προπονητής δοκίμαζε το 4-4-2 με τους Φιγκερόα και Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης. Τα αποτελέσματα που ήθελε να δει δεν του έβγαιναν στο νέο σύστημα και το γύρισε σε 4-2-3-1 με τον Αργεντινό στην κορυφή και όλα έδειχναν πως ο Φιγκερόα θα ξεκινήσει βασικός.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Πλατανιά που διεξήχθη την Παρασκευή στην Παιανία, ο Φάμπρι έβαλε με τους βασικούς τον Τοτσέ και τους μπέρδεψε όλους. Αφού πλέον, είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για το ποιος από τους δύο στράικερ που διαθέτει το «τριφύλλι» θα ξεκινήσει απέναντι στους Κρητικούς.

Οι υπόλοιποι δέκα όμως, είναι σίγουροι. Τερματοφύλακας ο Καρνέζης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, θα αγωνιστούν οι Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρίνος. Στο κέντρο, οι Βιτόλο-Ζέκα θα είναι οι αμυντικοί μέσοι με τον Πορτογάλο σε πιο ελεύθερο ρόλο και μπροστά τους, η τριάδα των μεσοεπιθετικών θα αποτελείται από τους Μαυρία, Εσπάρθα(πτέρυγες) και Καζιγιάμα (κέντρο και πίσω από τον φορ).

Ψάχνει για λύσεις

29/03/2013
 Τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν με επιτυχία το κενό τόσο του Νικολά Μαρίν όσο και του Θοδωρή Βασιλακάκη ψάχνει να βρει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, για το ματς με τον Ατρόμητο.

Ψάχνει για λύσεις
Δύο είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, ενόψει Ατρόμητου ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο έμπειρος προπονητής για την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Νικολά Μαρίν, αλλά και του τραυματία Θοδωρή Βασιλακάκη.

Γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες ο τεχνικός των ακριτών προσπαθεί να βρει τους δύο παίκτες που αντικαταστήσουν με επιτυχία το κενό των προαναφερθέντων.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (29/3) ο Ουζουνίδης έριξε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική, αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας.

«Κατά 95% θα σωθεί η ΑΕΚ…»

29/03/2013
 Η ΑΕΚ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη σωτηρία της. Μια νίκη στη Λιβαδειά όμως θα της επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό να ηρεμήσει απ’ τους μπελάδες. Κι αυτό παραδέχθηκε και ο Παύλος Μητρόπουλος.

«Κατά 95% θα σωθεί η ΑΕΚ…»
Νίκη που -αν την κατακτήσει- θα της δώσει τη δυνατότητα να πάει… σχεδόν ήρεμη στις τελευταίες αγωνιστικές είναι αυτή που θα ψάξει η ΑΕΚ στη Λιβαδειά, σύμφωνα με τον Παύλο Μητρόπουλο.

Μιλώντας στη NOVA, ο μέσος της «Ένωσης» τόνισε ότι το κυριακάτικο ματς είναι ένας ακόμα «τελικός» για την ομάδα. Αφού σημείωσε λοιπόν ότι τέτοια παιχνίδια κρίνονται στη δύναμη και το πάθος, τόνισε πως εφόσον η ΑΕΚ δείξει αυτά τα στοιχεία και κατακτήσει τη νίκη, κατά 95% θα έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Ερωτώμενος, δε, για τον Κατίδη, ο Μητρόπουλος εξέφρασε κι εκείνος την άποψη ότι «δεν εννοούσε με τον τρόπο που φάνηκε τη χειρονομία του» και τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του παραμένουν στο πλευρό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μητρόπουλος

Για το παιχνίδι της Κυριακής: «Είναι ένας ακόμα τελικός. Ξέρουμε ότι παίρνοντας τη νίκη σ' αυτό το παιχνίδι, 95% έχουμε μείνει στην κατηγορία, οπότε για μας είναι ένα κομβικό ματς μετά τη Βέροια. Πρέπει να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα στο ματς με τον Λεβαδειακό. Σ' αυτά τα ματς η τακτική και η τεχνική έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτά τα ματς κρίνονται στη δύναμη και στο πάθος».

Για την πρόσληψη Βέλιτς από τον Λεβαδειακό: «Η αλλαγή προπονητή άλλοτε επηρεάζει θετικά, άλλοτε αρνητικά. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα βγει αυτό στους παίκτες. Τις πιο πολλές φορές λειτουργεί θετικά, γι' αυτό και για μας αποτελεί έναν ακόμα λόγο πίεσης και πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και πιο πειθαρχημένοι».

Για την κακή εικόνα της ΑΕΚ εκτός έδρας: «Ξέρουμε ότι εντός έδρας είμαστε καλύτεροι, αλλά όσο φτάνουμε προς το τέλος, τα στατιστικά παίζουν μικρότερο ρόλο. Το κίνητρο που υπάρχει τις τελευταίες αγωνιστικές τα ξεπερνάει όλα και το μόνο που κοιτάμε είναι πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στον στόχο μας».

Για τον Γιώργο Κατίδη: «Αυτό που περνάει ο Γιώργος είναι πολύ δύσκολο. Το γνωρίζουμε όλοι γιατί είμαστε παιδιά της ηλικίας του και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν το εννοούσε μ' αυτό τον τρόπο. Εμείς είμαστε δίπλα του και κατά κάποιο τρόπο θα παίξουμε και γι' αυτόν. Πάντα υπάρχει αυτό το θέμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει».
 

Έτοιμοι οι Μπαργκάν και Κόστλι

29/03/2013
 Οι Μπαργκάν και Κόστλι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους αφού προπονήθηκαν με την υπόλοιπη αποστολή της Βέροιας κα υπολογίζονται κανονικά για το ματς με την Κέρκυρα. Εκτός οι Καλί και Σνάουτσνερ.

Έτοιμοι οι Μπαργκάν και Κόστλι
Οι Μπαργκάν και Κόστλι επέστρεψαν την Παρασκευή στις προπονήσεις της Βέροιας και υπολογίζονται κανονικά από τον προπονητή της ομάδας της Ημαθίας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Αντιθέτως, οι Καλί και Σνάουτσνερ συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται.

«Από τις καλύτερες ομάδες ο Παναθηναϊκός»

29/03/2013
 Το εγκώμιο του Παναθηναϊκού «έπλεξε» με δηλώσεις του ο επιθετικός του Πλατανιά, Θωμάς Ναζλίδης.

«Από τις καλύτερες ομάδες ο Παναθηναϊκός»
Ως από μία από τις καλύτερες ομάδες χαρακτήρισε με δηλώσεις του τον Παναθηναϊκό ο στράικερ του Πλατανιά, Θωμάς Ναζλίδης.

Μάλιστα, ο επιθετικός των Κρητικών υπογράμμισε πως το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στο «τριφύλλι» αναμένεται αρκετά δύσκολο γι’ αυτόν και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, προκειμένου να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στους «πράσινους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα ποδοσφαιριστή στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:

«Δεν θα το έλεγα τρίποντο παραμονής αλλά σίγουρα ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Μία πολύ σημαντική νίκη που τη χρειαζόμασταν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί έδωσαν την ψυχή τους και θα πρέπει να ματώσουμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Για την προσεχή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε κάτι θετικό από αυτά τα παιχνίδια».

Ένας «πονοκέφαλος» για Αναστόπουλο

29/03/2013
 Χωρίς τον Επστάιν θα παραταχθεί ο Ατρόμητος κόντρα στην Ξάνθη, με τον Νίκο Αναστόπουλο να ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Μετά από καιρό ο Μπάλλας στην αποστολή.

Ένας «πονοκέφαλος» για Αναστόπουλο
Με ένα πρόβλημα καλείται να καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει Ξάνθης, ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο «μουστάκιας» δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ντένις Επστάιν, αφού ταλαιπωρείται από μια φλεγμονή στα δόντια και έμεινε εκτός αποστολής.

Κατά τα άλλα, ο Ατρόμητος είναι κομπλέ, με τον Παναγιώτη Μπάλλα να βρίσκεται ανάμεσα στους 20 «εκλεκτούς» μετά από καιρό.

Αναλυτικά, η αποστολή: Ράντμαν, Μανόλο, Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Γιαννούλη, Νάστο, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Σκόνδρα, Μπρίτο, Καραγκούνη, Ουντόζι, Κούτσι, Μάντζιο, Ναπολεόνι, Φάμπιο, Μπάλλα, Καλλέργη.

«Με τον κόσμο δίπλα μας δεν φοβόμαστε κανέναν»

29/03/2013
 Αισιόδοξος για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο επιθετικός του ΟΦΗ, Θωμάς Καπουράνης.

«Με τον κόσμο δίπλα μας δεν φοβόμαστε κανέναν»
Τον κόσμο του ΟΦΗ θέλουν δίπλα τους οι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου για το επερχόμενο εντός έδρας ματς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Θωμάς Καπουράνης.

Μάλιστα, ο επιθετικός των Κρητικών υπογράμμισε πως με ακόμη δύο νίκες ο ΟΦΗ θα «κλειδώσει» για τα καλά την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα ποδοσφαιριστή στην κάμερα της Nova:

Για τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας:

«Αυτά τα παιχνίδια μας έδωσαν μία ανάσα και τώρα πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να τελειώνουμε επιτέλους με την παραμονή. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ματς».


Για την αναμέτρηση με τα Γιάννενα:


«Είναι καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι με τον κόσμο στο πλάι μας δεν φοβόμαστε τίποτα. Ο κόσμος είναι κοντά και αυτό το παιχνίδι είναι όλη η χρονιά και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».


Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

«Πιστεύω ότι μετράει και η τακτική αλλά η δύναμη και το πάθος θα κρίνουν το παιχνίδι».


Για τα επόμενα ματς:

«Εάν καταφέρουμε να κάνουμε δύο νίκες στην έδρα μας πιστεύω ότι θα τελειώσει το θέμα της παραμονής και η ομάδα θα σωθεί. Σε αυτά τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Βαϊρουά: «Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη»

29/03/2013
 Την πεποίθηση πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη στο ματς με τον Άρη, τόνισε με δηλώσεις του ο Μαραμά Βαϊρούα του Πανθρακικού.

Βαϊρουά: «Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη στην κάμερα της NOVA:

Για τη δυσκολία του παιχνιδιού: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε αλλά είναι πολύ σύνθετο το παιχνίδι. Το πρώτο ματς που παίξαμε εδώ. Μπορέσαμε και σκοράραμε γρήγορα αλλά σε αυτό το παιχνίδι ο Άρης είναι διαφορετικός και υπάρχει πίεση για τη νίκη».

Για την έδρα του Άρη και το κοινό του: «Σίγουρα ο κόσμος είναι ένα μεγάλο αβαντάζ αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σαν να είναι άδειο το γήπεδο και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε».

Για το αρνητικό σερί που έχει ο Πανθρακικός: «Στα τρία από τα πέντε ματς παίξαμε καλά αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Υπάρχει συνέχεια και πιστεύω θα κερδίσουμε στα επόμενα. Με την Ξάνθη δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως εμείς θέλουμε αλλά στο τέλος θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για το αν πάει στη Θεσσαλονίκη για δύο αποτελέσματα: «Πάντα πηγαίνουμε στα παιχνίδια για τη νίκη και μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν τη νίκη: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίζουμε ομαδικά. Αν συμβεί αυτό τότε θα κερδίσουμε. Τώρα τελευταία δεν παίζουμε ομαδικά και γι' αυτό δεν μπορούμε να σκοράρουμε εύκολα».

Για το αν θα μείνει ο Πανθρακικός στην κατηγορία: «Σίγουρα θα μείνει και αυτός είναι ο στόχος από την αρχή της χρονιάς».

Πιέζουν και οι… νοικάρηδες στην ΑΕΚ

29/03/2013
 Όλο και εντονότερες γίνονται οι πιέσεις ιδιοκτητών σπιτιών προς τους παίκτες της ΑΕΚ.

Πιέζουν και οι… νοικάρηδες στην ΑΕΚ
Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ δεν της επιτρέπουν να έχει εξασφαλισμένα ούτε τα απαραίτητα.

Όχι μόνο για τον ίδιο τον σύλλογο, αλλά και για τους παίκτες του. Δεν είναι κρυφό λοιπόν ότι στις ανάγκες που αδυνατεί να καλύψει η ΠΑΕ συμπεριλαμβάνονται και τα ενοίκια στα σπίτια που μένουν αρκετοί νέοι (ή και ξένοι) ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Και πώς να ήταν δηλαδή, από τη στιγμή που οι τελευταίοι αναγκάζονται να έρχονται συχνά αντιμέτωποι με νοικάρηδες που ζητούν τα χρήματά τους.

Το ακόμα χειρότερο, δε, είναι ότι οι εκείνοι έχουν αρχίσει πλέον να καταφεύγουν στο τελευταίο μέτρο πίεσης: Την έκδοση εξωδίκων και γενικώς την κίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους. Κάτι που φέρνει, όπως είναι λογικό, σε τεράστια αμηχανία τους παίκτες και τους απειλεί, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και με έξωση.

«Δεν μένει πολύς χρόνος στην ΑΕΚ»

29/03/2013
 Λίγος χρόνος ζωής απομένει στην ΑΕΚ αν δεν δοθεί λύση στο διοικητικό, σύμφωνα με τον Φώντα Φέτση.

«Δεν μένει πολύς χρόνος στην ΑΕΚ»
Τον χρόνο να τελειώνει στην… κλεψύδρα της ΑΕΚ, όσο περνούν οι μέρες και δεν δίνεται λύση, βλέπει ο Φώντας Φέτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μέσος της «Ένωσης» δήλωσε αισιόδοξος για την σωτηρία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Τόνισε ωστόσο ότι διοικητικά δεν έχει ακόμη πολύ χρόνο και ευχήθηκε η υπόθεση Βιντιάδη να έχει θετική κατάληξη.


Αναλυτικά όσα είπε ο Φέτσης

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ να σωθεί: «Η ομάδα πρέπει να πάει για το απόλυτο. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά αν πάρουμε στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια 4 βαθμούς, θα εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας. Φτάσαμε πολύ χαμηλά φέτος, όμως αυτό θα μας δώσει δύναμη, για να επανέλθουμε δυναμικά».

Για τα διοικητικά: «Από αυτά που καταλαβαίνω, θεωρώ πως δεν της μένει και πολύς χρόνος της ΑΕΚ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν και τρέχουν για την ομάδα, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη αυτό θα είναι δυνατό. Σίγουρα αν μπει ένας άνθρωπος με την οικονομική επιφάνεια του κύριου Βιντιάδη πιστεύω ότι θα ήταν καλό για όλους μας στην ΑΕΚ».

Για το θέμα Κατίδη: «Ο Γιώργος δεν είχε καταλάβει τι είχε κάνει και πιστεύω πως αυτό το θέμα το παραφούσκωσαν τα μίντια».

Preview: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα (16:30, Novasports 3)

30/03/2013
 Τον ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τις δύο ομάδες να θέλουν τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς –βέβαια- λόγους.

Preview: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα (16:30, Novasports 3)
Το πρωτάθλημα ξεκινά ξανά!

Και έστω αν δημιουργήθηκε αναστάτωση με τον πυλώνα στο «Γεντί Κουλέ», έστω και αν χρειάστηκε να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα «μονομαχούν» για τους τρεις βαθμούς.

Οι μεν Κρητικοί με στόχο να ξεφύγουν περαιτέρω και να απομακρύνουν τον φόβο του υποβιβασμού, οι δε Ηπειρώτες να κάνουν ακόμη ένα καθοριστικό βήμα εισόδου στα πλέι οφ.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη της αναμέτρησης στο sport-fm.gr

ΟΦΗ
Μόνο εύκολο δεν θα είναι το παιχνίδι για τον ΟΦΗ. Κι αυτό διότι ο Γιάννης Πετράκης καλείται να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές απουσίες, κάνοντας αλχημείες για το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Ο τεχνικός του συλλόγου δεν θα έχει στην διάθεσή του τον άρρωστο Μιχάλη Αγριμάκη, τους τραυματίες Μανώλη Ζαχαράκη, Γρηγόρη Κυζιρίδη, καθώς και τον τιμωρημένο Κώστα Μπανούση.

Εκτός από τους παραπάνω εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες έμειναν και οι Γιαγκιόζης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Καπουράνης –για τακτικούς λόγους- αλλά και ο μακροχρόνια τραυματίας Χαριτωνίδης.

Η αποστολή του ΟΦΗ: Γουναρίδης, Συνάνης, Μπούρμπος, Μονιάκης, Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Κουρδάκης, Βερόν, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Περογαμβράκης, Ζορμπάς, Ροβίθης, Νύκταρης, Κανούλας και Κολιακουδάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα

Έχει φορτσάρει για τα καλά και συνεχίζει για το ευρωπαϊκό όνειρο. Σύμμαχός του σε αυτή την προσπάθεια στο Ηράκλειο, οι ελάχιστες απουσίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ έχει πιο συγκεκριμένα μόλις δύο απόντες από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο πρώτος είναι ο Βίλα που είναι τιμωρημένος για το ματς με τον ΟΦΗ, καθώς και ο Αυγενικού που είναι τραυματίας και δεν κατάφερε να συμπεριληφθή στην αποστολή.

Κατά τα άλλα, οι Ηπειρώτες αναμένεται να παραταχθούν χωρίς εκπλήξεις με στόχο τι άλλο; Το τρίποντο που θα τους «ριζώσει» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η αποστολή του ΠΑΣ: Φέγκρους, Μπαμπανιώτης, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Πάντος, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Κεϊτά, Λίλα, Γεωργίου, Νικλητσιώτης, Κοροβέσης, Νάκος, Ντε Βινσέντι. Ίλιτς, Γιάκος.

Preview: ΠΑΟ-Πλατανιάς (19:30, Novasports 2)

30/03/2013
 Κυνηγώντας την είσοδο στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον κακό του «δαίμονα» φέτος, Πλατανιά, σε ματς για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Preview: ΠΑΟ-Πλατανιάς (19:30, Novasports 2)
Οι «πράσινοι» έχουν ηττηθεί ήδη δύο φορές από τον Πλατανιά –σε ματς που έγιναν στην Κρήτη πάντως- τόσο για το πρωτάθλημα (2-1), όσο και για το Κύπελλο (1-0 αποτέλεσμα που έφερε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού).

Ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εκτός αποστολής του ματς με τον Πλατανιά έμεινε τελικά ο Ιμπραϊμ Σισοκό. Ο Ιβοριανός άσος δεν ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στο παιχνίδι με την ομάδα της Κρήτης.

Τη θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Γιοκίν Εσπάρθα.

Εκτός της 19μελούς αποστολής έμειναν οι Ταμπάκης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης, Καπίνο, Αποστολόπουλος, Φουρλάνος, Κάιπερ, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης και ο τιμωρημένος Χαμπίμπ Σο.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, το σύστημα θα είναι 4-2-3-1 και το πιθανότερο σχήμα θα είναι το εξής: Τερματοφύλακας ο Καρνέζης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, θα αγωνιστούν οι Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρίνος. Στο κέντρο, οι Βιτόλο-Ζέκα θα είναι οι αμυντικοί μέσοι με τον Πορτογάλο σε πιο ελεύθερο ρόλο και μπροστά τους, η τριάδα των μεσοεπιθετικών θα αποτελείται από τους Μαυρία, Εσπάρθα(πτέρυγες) και Καζιγιάμα (κέντρο και πίσω από τον φορ). Τέλος στην επίθεση ο Φιγκερόα με τον Τοτσέ μονομαχούν με φαβορί να είναι ο Αργεντινός αν αν και δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της αναμέτρησης να χρησιμοποιηθούν και οι δύο στο 4-4-2 που δοκίμασε ο Φάμπρι στην αρχή της εβδομάδας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Παρά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα, ο Μάρκος Μαραγκουδάκης συμπεριλήφθη κανονικά στην αποστολή του Πλατανιά για την δύσκολη αποστολή με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αβέβαιο είναι το κατά πόσο ο αρχηγός των Κρητικών θα ξεκινήσει βασικός, κάτι που θα αποφασίσει ο Αναστασιάδης την ύστατη ώρα.

Μπορεί από το συγκεκριμένο «μέτωπο» τα νέα να ήταν ευχάριστα για τον προπονητή των νεοφώτιστων, ωστόσο έχει αρκετούς «πονοκεφάλους» να διαχειριστεί για το ματς με τους «πράσινους».

Κι αυτό διότι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Αργυρόπουλος, Λαμπάρθε, Γκονζάλες και Καστέλς. Επίσης εκτός έμεινε και ο τιμωρημένος Κάλαϊτζιτς.

Αναλυτικά, η αποστολή: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Γιακουμάκης, Γιάννου, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Στόλερ, Τέτε, Τζανής, Τσιντί.

Άλλοι για το ζην και άλλοι για το ευ ζην

30/03/2013
 Τέσσερις ομάδες παίζουν σήμερα για την… ζωή τους και οι άλλες δύο για την συμμετοχή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Άλλοι για το ζην και άλλοι για το ευ ζην
Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή που υπήρξε λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας υπάρχει ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο οι Κρητικοί παίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία και οι Ηπειρώτες θέλουν να παραμείνουν στην πέμπτη που οδηγεί στα πλέι οφ.

Το απόγευμα ο Άρης υποδέχεται τον Πανθρακικό, σε ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου», αφού και οι δύο ομάδες είναι σε δεινή θέση και θέλουν να πάρουν τους βαθμούς που θα τις φέρουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στις 19:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Πλατανιά. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο κυνήγι του ΠΑΣ και οι Κρητικοί θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Ο.Φ.Η. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16:30 (NS3)
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 17:15 (NS2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19:30 (NS2)

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 15:00 (NS1)
ΒΕΡΟΙΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15 (NS2)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - A.E.K. 17:15 (NS1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:30 (NS1)

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:30 (NS1)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο, 06 Απριλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17:15 (NS3)
Π.Α.Ο.Κ. – ΒΕΡΟΙΑ 17:15 (NS2)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ 19:30 (NS1)

Κυριακή, 07 Απριλίου 2013

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η. 15:00 (NS1)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 (NS3)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15 (NS1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 (NS1)

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - A.E.K. 19:30 (NS2)

Επεισόδιο Βιτόλο-Τοτσέ!

30/03/2013
 Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στον Βίκτορ Βιτόλο και τον Χοσέ Τοτσέ για... χάρη του Μπρούνο Φορναρόλι την ώρα της προβολής βίντεο των τελευταίων αγώνων του Πλατανιά.

Επεισόδιο Βιτόλο-Τοτσέ!
Η απόφαση του συνεργάτη του Φάμπρι, Φερέιρα Κινγκ να διώξει τον… χαλαρό, Φορναρόλι προκάλεσε την αντίδραση του Τοτσέ, τη στιγμή που οι «πράσινοι» ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα των τελευταίων παιχνιδιών του Πλατανιά.

Ο Ισπανός φορ προσπάθησε να καλύψει τον Ουρουγουανό, λέγοντας στον Κινγκ ότι εκείνη την ώρα μιλούσαν οι περισσότεροι παίκτες.

Στη συνέχεια, ο Βιτόλο που δεν ήταν σύμφωνος, την… είπε στον συμπατριώτη του και χρειάστηκε η παρέμβαση των συμπαικτών τους για να μην έρθουν στα χέρια οι δύο ποδοσφαιριστές. Στο σημείο εκείνο έσβησε η φωτιά, σίγουρα όμως, άφησε τα σημάδια της, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με την ομάδα των Χανίων στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιλέγει Λόρενς

30/03/2013
 Με δεδομένη την απουσία του Κοστίν Λάζαρ, ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον Λίαμ Λόρενς.

Επιλέγει Λόρενς
Ο Ρουμάνος χαφ που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης είναι η πιο σημαντική απουσία για τον ΠΑΟΚ ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Στη Θεσσαλονίκη θα μείνουν και οι: Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Πέλκας και Κουμάλο.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δείχνει να έχει αποφασίσει ότι ο Ιρλανδός είναι ο ιδανικότερος αντικαταστάτης του Λάζαρ και εκτός απροόπτου θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Έργκους Κάτσε στα χαφ.

Οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν με τη γνωστή διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ιτάνζ, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο. Τα δύο στόπερ θα είναι ο Κατσουράνης με τον Σίλντενφελντ.

Από αριστερά προς δεξιά στη μεσαία γραμμή Καμαρά, Κάτσε, Λόρενς και Ολίσε, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Στην Κλαμπ Μπριζ ο Φουρλάνος

30/03/2013
 Προτεραιότητα του Σπύρου Φουρλάνου είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Στην Κλαμπ Μπριζ ο Φουρλάνος
Ο νεαρός διεθνής έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τη φετινή περίοδο στον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι έχει αποφασίσει να ξενιτευτεί.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι η ομάδα που έχει πλησιάσει τον Φουρλάνο και οι πληροφορίες λένε ότι έχει αποσπάσει τη θετική απάντηση του παίκτη στην πρόταση για τετραετές ή πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οι Βέλγοι είχαν παρακολουθήσει τον 19χρονο χαφ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων το περασμένο καλοκαίρι στην Εσθονία και γενικά έχουν συλλέξει αρκετές πληροφορίες.

Επιθυμία του νεαρού διεθνή είναι να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να βελτιωθεί ποδοσφαιρικά και να αποκτήσει εμπειρίες. Το γεγονός ότι μιλάει γαλλικά θα τον βοηθήσει σημαντικά εφόσον επιλέξει το πρωτάθλημα του Βελγίου.

Ως γέννημα θρέμμα της Παιανίας ο Σπύρος Φουρλάνος, σέβεται τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που τον ανέδειξε, όμως η επιθυμία του είναι να αλλάξει περιβάλλον. Άλλωστε, η διοίκηση του «τριφυλλιού» θα αποσπάσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα τροφεία του ποδοσφαιριστή που φτάνει τα 250.000 ευρώ.

Βέβαια, εκκρεμεί μία ακόμα συνάντηση της πλευράς του παίκτη με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Μεγάλη η… χάρη του

30/03/2013
 Την έλευση του Κιθ Χάρις με… χρήματα περιμένουν στην ΑΕΚ, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε τραγική κατάσταση τα οικονομικά της ΠΑΕ.

Μεγάλη η… χάρη του
Σαν… Μεσσία περιμένουν τον Κιθ Χάρις στην ΑΕΚ. Η άφιξη του Άγγλου πρώην τραπεζίτη στην Αθήνα υπολογίζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα, και όλοι ελπίζουν πως το deal για να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια του Δημήτρη Βιντιάδη θα ολοκληρωθεί. Ο τελευταίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Κιθ Χάρις και κορυφώνονται οι επαφές για να συγκεκριμενοποιηθεί το ποσό που έχει συγκεντρωθεί και που σε πρώτη φάση θα μπει στα ταμεία της ομάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος εφοπλιστής δεν έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που υπολόγιζε πως θα πρόσφεραν σιγουριά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην επένδυσή του, ωστόσο είναι αποφασισμένος ακόμη κι έτσι να πάρει την ομάδα στα χέρια του. Προφανώς επειδή έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης. Με την έλευση του Κιθ Χάρις θα οριστικοποιηθεί και το ραντεβού με Παππά και Μελισσανίδη, από τους οποίους η πλευρά Βιντιάδη δεν θα θελήσει να εξασφαλίσει άμεσα την οικονομική τους βοήθεια, αλλά τη δέσμευση πως θα το πράξουν μελλοντικά.

Η κατάσταση στην ΠΑΕ είναι οριακή. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να βρεθούν περίπου 130.000 ευρώ για άμεσες υποχρεώσεις. Οφείλονται 22.500 ευρώ στον Αργυρίου, 50.000 ευρώ στην Κέρκυρα για τη μεταγραφή του Κωνσταντόπουλου, ενώ από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πληρωθεί πολλά ενοίκια ποδοσφαιριστών που απειλούνται με… έξωση! Παράλληλα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμη και για να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα, όπως αυτό της μετακίνησης στα Γιάννενα για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ.

Στο άγνωστο η ΑΕΚ

30/03/2013
 Προβληματισμένος από τον… άγνωστο Λεβαδειακό, που θα συναντήσει η ΑΕΚ μετά την αλλαγή προπονητή, είναι ο Έβαλντ Λίνεν. Έτοιμος ο Ρίκκα, σίγουρος ο Κορδέρο, ανησυχία για Τσουμάγκα.

Στο άγνωστο η ΑΕΚ
Δύο λόγους να ανησυχεί έχει ο Έβαλντ Λίνεν εν όψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (17:15). Ο πρώτος έχει να κάνει με το… άγνωστο του αντιπάλου. Στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε τη θέση του Γιώργου Παράσχου και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα παρατάξει ο νέος προπονητής την ομάδα της Βοιωτίας. «Δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος», ομολόγησε χθες κατά την ανάλυση του αντιπάλου ο Γερμανός τεχνικός, ωστόσο επισήμανε κάποια σημεία που-σε κάθε περίπτωση-οφείλουν να προσέξουν οι παίκτες του.

Η δεύτερη ανησυχία του προπονητή της «Ένωσης» αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα. Στη δεδομένη απουσία του τιμωρημένου Γκερέιρο, τη θέση του οποίου θα πάρει στο βασικό σχήμα ο Ανάκογλου, αλλά και σε αυτή του Παυλή που είναι καταβεβλημένος από ίωση και δεν υπολογίζεται, υπάρχει κίνδυνος να προστεθεί τουλάχιστον ένας ακόμη βασικός. Ο Τσουμάγκας αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς που εντείνονται όταν… φορτσάρει και χθες δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας. Ο Έβαλντ Λίνεν είναι υποχρεωμένος να τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς για τη θέση του αριστερού μπακ δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Δεδομένη δεν είναι και η συμμετοχή του Κορδέρο, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις αλλά εμφανίζεται βέβαιος πως θα είναι παρών. Πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά και μετά θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί μιας και είναι τιμωρημένος για τα δύο επόμενα ματς, με ΠΑΣ στα Γιάννενα και Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Το παρήγορο είναι πως ο Ρίκκα είναι 100% έτοιμος και διεκδικεί μία θέση στο βασικό σχήμα με τον Φέτση.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση στις 12:00 και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Φέτσης, ο... πρώην ρέμπελος αλλά νυν αισιόδοξος

30/03/2013
 Το απόλυτο μέχρι τη λήξη της σεζόν έθεσε ο Φώντας Φέτσης ως στόχο της ΑΕΚ, ώστε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Φέτσης, ο... πρώην ρέμπελος αλλά νυν αισιόδοξος
Το σύνθημα για τους εναπομείναντες αγώνες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έστειλε ο Φώντας Φέτσης.

«Αν πάρουμε τέσσερις βαθμούς στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, τότε θα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας», τόνισε ο νεαρός μέσος της Ένωσης και στη συνέχεια μίλησε για την υπόθεση Βιντιάδη:

«Σίγουρα αν μπει ένας άνθρωπος με την οικονομική επιφάνεια του κυρίου Βιντιάδη πιστεύω ότι θα ήταν καλό για όλους μας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώντας Φέτσης στο «ΣΚΑΪ Γκολ»

Για τους εναπομείναντες αγώνες στο πρωτάθλημα:

«Η ομάδα πρέπει να πάει για το απόλυτο. Δεν είναι ότι πιο εύκολο, αλλά αν πάρουμε στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια 4 βαθμούς, θα εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας. Φτάσαμε πολύ χαμηλά φέτος, όμως αυτό θα μας δώσει δύναμη για να επανέλθουμε δυναμικά».

Για τη διοικητικά κατάσταση της ΑΕΚ:

«Από αυτά που καταλαβαίνω θεωρώ πως δεν την μένει και πολύς χρόνος της ΑΕΚ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν και τρέχουν για την ομάδα, αλλά δεν ξέρω ακόμα για πόσο αυτό θα είναι δυνατό».

Για την κίνηση του Γιώργου Κατίδη:

«Ο Γιώργος δεν είχε καταλάβει τι είχε κάνει και πιστεύω πως αυτό το θέμα το παραφούσκωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης».

Για την περίπτωση του Δημήτρη Βιντιάδη:

«Σίγουρα αν μπει ένας άνθρωπος με την οικονομική επιφάνεια του κυρίου Βιντιάδη πιστεύω ότι θα ήταν καλό για όλους μας στην ΑΕΚ. Από αυτή τη χρονιά κρατάμε πως η ομάδα κέρδισε κάποιους νεαρούς παίκτες, ο κόσμος της την στηρίζει παντού και ελπίζουμε να βρεθεί και μια λύση στα διοικητικά».

Για την συνεργασία του με τους άλλους παίκτες:

«Με τον Κορδέρο συνεργάζομαι καλύτερα από κάθε άλλον, έχει τέτοιο ποιότητα που μπορεί να δεχθεί ακόμα και τις δύσκολες πάσες, ενώ ως αμυντικογερνής δυσκολεύομαι λίγο με τους επιθετικούς».

Για την προσωπική του ζωή:

«Είμαι επιρρεπής στις γυναίκες και στο φαγητό. Μικρός ήμουν τελείως ρέμπελος, αλλά στην πορεία το διόρθωσα».

Αφήστε τα… μίση

30/03/2013
 Στη σκιά του επεισοδίου μεταξύ Βιτόλο-Τοτσέ, αλλά και παρά τις σημαντικές απουσίες, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη σήμερα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πλατανιά για να δει play offs. Στο βάθος… μεταγραφές.

Αφήστε τα… μίση
Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν… Ο Παναθηναϊκός καλείται στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να υπερκαλύψει τη διαφορά των τριών βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η αρχή να γίνει από σήμερα, όταν υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Το κλίμα διαταράχτηκε χθες από τον… εμφύλιο μεταξύ Βιτόλο και Τοτσέ, αλλά γρήγορα η ηρεμία επανήλθε και όλοι βλέπουν μόνο νίκη. Ο Φάμπρι αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σεϊταρίδης και Πίντο (που αναμένεται να επανέλθουν με Πανιώνιο), ο τιμωρημένος Σο, αλλά και ο Σισοκό που δεν ξεπέρασε την ίωση.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταλήξει στο σχήμα που θα παρατάξει, σε διάταξη 4-2-3-1, με μοναδικό ερωτηματικό τον σέντερ φορ, αφού βρίσκεται σε δίλημμα μεταξύ Τοτσέ (δοκιμάστηκε χθες) και Φιγκερόα (που φαινόταν να έχει προβάδισμα τις προηγούμενες μέρες). Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, οι Σπυρόπουλος και Μαρίνος στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, Μπουμσόνγκ και Τριανταφυλλόπουλος θα είναι οι στόπερ, Βιτόλο και Καζιγιάμα θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ με τον Ζέκα μπροστά τους (δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος να είναι πιο πίσω και ο Ιάπωνας μπροστά), ενώ Εσπάρθα από δεξιά και Μαυρίας από αριστερά θα πλαισιώνουν τον φορ. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Κουίνσι, που είναι πιθανό να παίξει σαν αλλαγή.

Στο βάθος… ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης. Ο Καμίλο Μαγιάδα πρέπει να θεωρείται κλεισμένος και θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με την πλευρά του Σωκράτη Φυτανίδη, που προορίζεται για την άμυνα στη θέση του Βελάσκες που είναι υπό αποχώρηση. Θα αποκτηθεί κι ένας ξένος στόπερ αντί του Μπουμσόνγκ, με τους Βιτόρια και Κοέν να είναι στη λίστα. Σε ό,τι αφορά στον Καραγκούνη, μεγαλύτερο εμπόδιο για πιθανή επιστροφή του είναι το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Φούλαμ.


ALEX WEB RADIO/TV