ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Σημερα Σάββατο τα τελευταία εισιτήρια

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Σημερα Σάββατο τα τελευταία εισιτήρια

11/05/2013

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός το Σάββατο 11/5 θα διατεθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα που δεν πωλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα
"Από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται αύριο 11/5 η διάθεση εισιτηρίων, για τον Τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, που θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α το Σάββατο, 11/5/2013 και ώρα 20:30.
Τα εισιτήρια του αγώνα διατίθενται για όλους τους φιλάθλους (και τα συνδεσμιακά) από τα εκδοτήρια της Θύρας 25 στο Καραϊσκάκη, με ώρες διάθεσης 10:00 - 15:30", αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10€, 20€, 25 €, 30 €. Τέλος η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι δεν θα λειτουργήσει εκδοτήριο στο Ο.Α.Κ.Α. Φίλαθλοι, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού".

ALEX WEB RADIO/TV

H αποστολή του Αστερα Τριπολης

 H αποστολή του Αστερα Τριπολης

11/05/2013

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε προπόνηση στο ΟΑΚΑ με τον Σάκη Τσιώλη να ανακοινώνει την αποστολή στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο τραυματίας Φορμίκα
Αστέρας Τρίπολης προπόνηση ΟΑΚΑ
Τελευταία προπόνηση πριν τον τελικό Κυπέλλου για τους Αρκάδες στο ΟΑΚΑ, με τον Σάκη Τσιώλη να φανερώνει ορισμένα από τα πλάνα του. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Φούλοπ, ενώ ο Κουρμπέλης έχει προβάδισμα στο κέντρο της άμυνας έναντι του Μπαρτολίνι.
Την προπόνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο παρακολούθησαν και οι ιδιοκτήτες της ομάδας Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.
Αναλυτικά η αποστολή:
Φούλοπ, Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Σέτι, Ουσέρο, Ουρτάδο, Κουρμπέλης, Κοντοές, Λέντσε, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Κάφα, Περόνε, Καλαντζής, Μπακασέτας.

 ALEX WEB RADIO/TV

Ο Πίνο και ο Αβραάμ στην 20άδα της αποστολης του Ολυμπιακου

Ο Πίνο και ο Αβραάμ στην 20άδα της αποστολης του Ολυμπιακου
11/05/2013

Ανακοινώθηκε η αποστολή του Ολυμπιακού για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (11/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ.Στην 20άδα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όπως και για πρώτη φορά μετά τη λήξη της τιμωρίας του ο Χουάν Πάμπλο Πίνο.

Στην προπονησητο  πρόγραμμα περιελάμβανε δουλειά επάνω στο κομμάτι της τακτικής, της ανάπτυξης και της κατοχής και σωστής κυκλοφορίας. Έπαιξαν πολλή ώρα με την μπάλα στα πόδια, κάνοντας δίτερμα και δουλεύοντας πολύ υπό τις οδηγίες όλου του τεχνικού τιμ της ομάδας.

Συντηρητικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της αποκατάστασής του έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως συμπεριλήφθηκε στην 20μελή αποστολή για τον αποψινο  μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά: Κάρολ, Μέγκιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Πίνο, Ρουγκάλας, Σιόβας.


ALEX WEB RADIO/TV

"Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε το νταμπλ"

"Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε το νταμπλ"

Μίτσελ και Μανιάτης στάθηκαν στην σπουδαιότητα της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου και έδωσαν το σύνθημα της νίκης. Τσιώλης και Τσαμπούρης τόνισαν πως θέλουν να το απολαύσουν και παράλληλα δήλωσαν κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις.
Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (10/5) το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, με τους Μίτσελ και Μανιάτη από πλευράς Ολυμπιακού να δίνουν το σύνθημα της νίκης και του νταμπλ. Τόσο ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, όσο και ο αρχηγός (εν τη απουσία του Αβραάμ) της ομάδας στάθηκαν στις δυσκολίες του παιχνιδιού και τόνισαν πως θα πρέπει ο Ολυμπιακός να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης και να κατακτήσει το τρόπαιο. Από την πλευρά των Αρκάδων, ο Σάκης Τσιώλης υποστήριξε πως στην ομάδα ζουν το όνειρο τους, κάλεσε τους παίκτες του να απολαύσουν τον τελικό και τόνισε πως ο Αστέρας είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να κοντράρει τους Πειραιώτες για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Σάββας Τσαμπούρης δήλωσε πως το άγχος είναι με το μέρος του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου:

"Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για το ενδιαφέρον που έδειξαν προς εμένα αυτές τις τελευταίες ημέρες, για την περιπέτεια που είχα με την υγεία μου. Θέλω να πω σε όλους ότι είμαι καλά, θα είμαι εδώ αύριο στον τελικό και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την προσοχή.

Στο ποδόσφαιρο οι πρωταγωνιστές και οι πιο σημαντικοί δεν είναι οι προπονητές, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι είναι που αύριο θα παίξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μου ποδοσφαιριστές, όπως έκανα και χθες στη προπόνηση, γιατί κατά την απουσία μου συνέχισαν να δουλεύουν το ίδιο, αν όχι και πιο δυνατά, με όλη τη συγκέντρωση που χρειάζεται και με την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους συνεργάτες μου. Έχουν κάνει πολύ καλή προσπάθεια, όπως κάνουν πάντα.

Όσον αφορά στο αυριανό παιχνίδι, σεβόμαστε στο μέγιστο τον αντίπαλο, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όμως είμαστε ο Ολυμπιακός και ξέρουμε πως θα έρθουμε σε αυτό τον αγώνα για να παίξουμε και να τον κερδίσουμε.

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για εμάς. Έχουμε μία προπόνηση ακόμη, όμως είμαστε σίγουροι πως θα παίξουμε, ποιους παίκτες θα κατεβάσουμε και ποιες εναλλακτικές λύσεις θα έχουμε στον πάγκο.

Πάντα νιώθω την υποχρέωση να κερδίζω τα παιχνίδια στα οποία παίρνω μέρος, πάντα αυτό έκανα σε όλη μου την καριέρα, σε όλη μου τη ζωή. Νιώθω πολύ καλύτερα να πηγαίνω σαν φαβορί γιατί αυτό δείχνει ότι είμαι έτοιμος για ένα τέτοιο ματς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πηγαίνουμε με υπερβολική σιγουριά γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως απέναντί μας έχουμε μία καταπληκτική ομάδα, η οποία έρχεται στο γήπεδο για τον ίδιο λόγο για τον οποίο ερχόμαστε και εμείς. Όποιος νομίζει ότι μόνο με την ταμπέλα του φαβορί, με την ιστορία και την πορεία που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στον θεσμό έως τώρα, θα κερδίσουμε τον τίτλο, κάνει λάθος. Δεν είναι μόνο το ότι είμαστε φαβορί που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ομάδα συμπαγής, μία ομάδα σκληρή και δεμένη, μία ομάδα η οποία δεν χαρίζει τίποτα. Βρίσκεται στον τελικό γιατί είναι, μαζί με εμάς, στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν την έξοδο στο Champions League. Εμείς αύριο στο παιχνίδι πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε, να το παλέψουμε και να αγωνιστούμε από το πρώτο λεπτό. Και όποιος θεωρεί ότι αύριο ο Αστέρας θα μας προσφέρει το τρόπαιο σε έναν δίσκο, μάλλον δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι.

Θέλω πάρα πολύ να κερδίσω το αυριανό παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα, γιατί όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής ή προπονητής, αλλά ως άνθρωπος του αθλητισμού γενικότερα, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα νταμπλ. Στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής έχω κερδίσει μόνο ένα νταμπλ και αυτό δείχνει το πόσο δύσκολο είναι. Να έχεις κερδίσει ένα πρωτάθλημα και να παλεύεις για έναν δεύτερο τίτλο μέσα στην χρονιά. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε την κλάση του συλλόγου στον οποίο ανήκουμε και να δείξουμε ποιο θέλουμε να είναι το μέλλον μας από εδώ και πέρα. Να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι".

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη:

"Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Είναι ο δεύτερος μεγάλος στόχος μας. Θέλουμε το νταμπλ και για εμάς και για τον κόσμο μας. Φέτος δεν παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε με την κατάκτηση του νταμπλ. Όλη αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και με τις οδηγίες των συνεργατών του κ. Μίτσελ, αλλά και με τον ίδιο τον κ. Μίτσελ που είναι μαζί μας από χθες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να κατακτήσουμε το Κύπελλο.

Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι κίνητρο το να κατακτάει τρόπαια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα, θέλουν πολύ να κάνουν το νταμπλ. Και για εμένα προσωπικά όμως, είναι στόχος. Είμαι και εγώ σχεδόν νέος στην ομάδα και θέλω να παίρνω διάφορα τρόπαια συνεχόμενα στη συλλογή μου. Ως Ολυμπιακός θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε τέτοια μεγάλα ραντεβού, σε τελικούς και να κατακτάμε όσα περισσότερα πρωταθλήματα και Κύπελλα μπορούμε.

Νομίζω πως στους τελικούς όλα γίνονται. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αστέρας έχει τη δεύτερη καλύτερη ομάδα μετά από εμάς και δεν νομίζω ότι είναι ώρα αύριο να κοιτάξουμε το θέαμα. Πρέπει να κοιτάξουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Όπως είπα και πιο πριν, φέτος δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας το θέαμα αύριο. Αυτό, το καλό ποδόσφαιρο, μπορούμε να τα δούμε με τον προπονητή μας, τη νέα χρονιά, μέσω της προετοιμασίας και να το δουλέψουμε, ώστε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Αύριο ο μόνος στόχος μας είναι το να πάρουμε το Κύπελλο. Τίποτα άλλο".


 
Τσιώλης: "Ζούμε το όνειρο μας"

"Είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να απολαύσουν το ταξίδι, να μην έχουν άγχος και να χαρούν το παιχνίδι. Να μην παρασυρθούμε από την αναμέτρηση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε μέσα στο στόχο μέχρι το φινάλε.

Έχουμε δώσει καλή εικόνα και πρέπει να τη διατηρήσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Στο τέλος του παιχνιδιού μακάρι να είμαστε νικητές και ευχαριστημένοι. Θέλαμε να φτάσουμε στα 9 ματς στο Κύπελλο. Το καταφέραμε και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.

Ζούμε το όνειρο μας. Είναι μεγάλη υπόθεση μια ομάδα σαν τον Αστέρα να ακούει τέτοια λόγια από αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός. Να λένε για εμάς ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Σαν προπονητής έκανα τρεις ημιτελικούς για να φτάσω εδώ. Μακάρι να μη φτάσω σε τρεις τελικούς για να το κατακτήσω. Παίζει ρόλο η τακτική και όχι ο σχηματισμός σε αυτά τα ματς. Έχουμε μαζί μας τον Φούλοπ, το βασικό μας γκολκίπερ και είναι αυτός που θα ξεκινήσει.

Να παίξουμε χωρίς φόβο. Υπάρχει αγωνία. Και αυτό είναι δικαιολογημένο. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό μετράει. Δεν πρέπει να μείνουν τα παιδιά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν. Να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Κορυφώθηκε με τον ΠΑΟΚ μια αντίδραση του κόσμου υπέρ μας. Ήταν μια ικανοποίηση. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η πόλη που ζούσε μαζί μας και ήταν ευτυχισμένη. Αν το πάρουμε θα γυρίσουμε Τρίπολη. Μακάρι να έρθει αυτή η στιγμή. Μετά θα αρχίσουν οι χοροί και οι γιορτές για τις επιτυχίες μας. Ο τελικός έχει σχέση με το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ γιατί αν το κατακτήσουμε θα έχουμε περάσει δύο γύρους στην Ευρώπη.

Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Σε αυτό το ματς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Ο Μπόμπι Ρόμπσον είχε πει ότι πάντα ο προπονητής πρέπει να έχει σκέψη και για τον εφιάλτη.

Προετοιμαστήκαμε για όλα. Ο στόχος είναι να δείξει ο Αστέρας στην Ελλάδα ότι δικαιούται να είναι εδώ. Κάθε προπονητής αποκτά οντότητα αν κατακτήσει το Κύπελλο. Εφέτος ήταν η ευκαιρία του Έλληνα προπονητή και του Έλληνα ποδοσφαιριστή".


 
Οι δηλώσεις του Σάββα Τσαμπούρη:

"Σημαντική και ιστορική στιγμή. Είμαστε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που το καταφέρνει. Είναι ανταμοιβή για τους ιδιοκτήτες και για εμάς. Υπάρχει ένα αλλά... Ήρθαμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας.

Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η χρονιά τελειώνει στις 2 Ιουνίου. Ο προπονητής μας μας έχει καθοδηγήσει. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή, εκτός από Καλαντζή που έχει ξαναπαίξει. Πρέπει να το απολαύσουμε. Το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός. Εμείς θα το απολαύσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Τον παίξαμε εφέτος δύο φορές".



*Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου και πριν από εκείνη του Αστέρα Τρίπολης, οι δύο προπονητές, κ.κ. Μίτσελ και Τσιώλης, μαζί με τους δύο αρχηγούς, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Σάββα Τσαμπούρη, φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του Κυπέλλου.


www.redplanet.gr/

Ευχές και συγχαρητήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ευχές και συγχαρητήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

11/05/2013

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τα συγχαρητήρια της στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου για την πρόκρισή του στον τελικό του Final 4 του Λονδίνου.

Συγχαρητήρια για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 αλλά και ευχές για νίκη σε αυτόν το βράδυ της Κυριακής, έδωσε με ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει τους Πρωταθλητές Ευρώπης της ομάδας μπάσκετ που μας έκαναν υπερήφανους. Όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εύχεται νίκη και το βράδυ της Κυριακής, στο μεγάλο τελικό!»
, ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα της.


ALEX WEB RADIO/TV

Τους ελυωσαν στο παρκε..(pics+video)

Τους ελυωσαν στο παρκε..(pics+video)

11/05/2013

Ρε ποιο αουτσάιντερ; Ο Ολυμπιακός παίζοντας σαν πρωταθλητής Ευρώπης κατατρόπωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκλεισε τα στόματα περί εκδίκησης και με 69-52 έκλεισε θέση στον τελικό της Κυριακής. Αντίπαλος η Ρεάλ. 
Ο αμιμητος λαος του Θρυλου τους υπενθυμισε οτι θα περασουν ενα πολυ δυσκολο βραδυ...και το περασαν....

Δεν βάλανε μυαλό!

Έλεγαν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι φαβορί. Πως έχει μεγαλύτερο κίνητρο, καλύτερους παίκτες, πιο ογκώδη κορμιά, μεγαλύτερο πορτοφόλι, ακόμη και το «σπρώξιμο» της διαιτησίας… Ε, και; Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης και το επιβεβαίωσε με τον πιο επιβλητικό τρόπο που θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος του. Κατατρόπωσε το φαβορί των «ειδικών», έκλεισε τα στόματα των Ρώσων που διψούσαν για εκδίκηση και με 69-52 έκλεισε θέση στον τελικό, όπου το βράδυ της Κυριακής (22:00) θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.
     
Με όπλο την παθιασμένη κι εξαιρετικά διαβασμένη άμυνά της, αλλά και τις ώριμες επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον απόλυτο έλεγχο από τα τέλη της πρώτης περιόδου και δεν τον απώλεσε ποτέ. Απέναντι στο συνδυασμό ψυχής, ενέργειας και καθαρού μυαλού των πρωταθλητών, η ΤΣΣΚΑ παρουσιάστηκε αρχικά υπεροπτική, εν συνεχεία αγχωμένη και γενικά κατώτερη της περίστασης.

Ιδανικός ηγέτης ο Σπανούλης, λεοντόκαρδος ο Χάινς που τα έβαλε με τα θηρία και τα νίκησε, εξαιρετικοί Άντιτς, Λο, Παπανικολάου και Σερμαντίνι, αλλά και όλοι όσοι αγωνίστηκαν δεν υστέρησαν…

Το ματς

Ο Ολυμπιακός άρχισε με πεντάδα δίχως εκπλήξεις και τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Η ΤΣΣΚΑ επέλεξε χαμηλό σχήμα, με δύο γκαρντ, Τεόντοσιτς και Τζάκσον, τον Γουίμς στο «3» και ψηλούς τους Χριάπα και Κάουν.

Μπήκε σαν πρωταθλητής

Με «ζεστούς» τους Γουίμς και Χριάπα και διαδοχικά μακρινά σουτ άρχισε το ματς η ομάδα του Μεσίνα φτάνοντας στο 8-4, αλλά ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Παπανικολάου πέρασε μπροστά (8-10). Ο τελευταίος, ωστόσο, φορτώθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο με δεύτερο φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο. Οι «ερυθρόλευκοι» περιορίζοντας κι εκνευρίζοντας τον Τεόντοσιτς με την καλή τους άμυνα, αλλά και θωρακίζοντας τη ρακέτα τους διατήρησαν το έλεγχο του ματς και έφτασαν στο +4 (17-21), ενώ με τρίποντο του Σλούκα στην τελευταία επίθεση έκλεισαν το δεκάλεπτο με διαφορά επτά πόντων (17-24).

Σούπερ Ολυμπιακός, πελαγωμένη ΤΣΣΚΑ

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι εξαιρετική και οι επιθετικές του επιλογές ώριμες σε αντίθεση με αυτές της ΤΣΣΚΑ που έβρισκε λύσεις μόνο από με μακρινά σουτ. Αποτέλεσμα ήταν να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (23-35) αναγκάζοντας τον Μεσίνα-που μάταια άλλαζε διαρκώς σχήματα και άμυνες-να πάρει τάιμ άουτ. Ήταν πασιφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με αυτοπεποίθηση πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ το φαβορί έμοιαζε πελαγωμένο (με αποκορύφωμα τον Τεόντοσιτς που είχε 0/5 σουτ και αρνητική επιρροή στην ομάδα του) έχοντας πολλά λάθη και αστοχία στις βολές, μόλις 3/10 στο ημίχρονο. Η προίκα των δώδεκα πόντων (28-40) με την οποία πήγε ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια ήταν το επιστέγασμα της καθολικής υπεροχής του στο πρώτο μέρος. Υπεροχής σε ριμπάουντ (21-16), ευστοχία σε δίποντα (52%-38%), καθαρό μυαλό και ενέργεια…

Πάτησε γκάζι κι εξαφανίστηκε

Ο απίθανος Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στην «Ο2 Arena» και με τρίποντο του Παπανικολάου εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 (28-45), την ώρα που λεπτό με το λεπτό οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έδειχναν να καταβάλλονται από το άγχος μίας νέας αποτυχίας. Το τρίτο φάουλ του Σπανούλη και η απόσυρσή του στον πάγκο προκάλεσε επιθετική δυσλειτουργία στους πρωταθλητές. Οι Ρώσοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 (εκμεταλλευόμενοι κι ένα ανόητο αντιαθλητικό φάουλ του Σερμαντίνι), αλλά ο Χάινς έδωσε λύσεις στην άμυνα και την επίθεση και ο Ολυμπιακός, που είχε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο αποκαθιστώντας το +17 (36-53).

Και τώρα… πιάσ’τε τον

Για να έχανε ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τον τελικό θα χρειαζόταν μία καθίζηση μεγαλύτερη από την περσινή της ΤΣΣΚΑ. Και οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν τόσο αφελείς για να την πατήσουν όπως οι αντίπαλοί τους. Δίχως να χαλαρώσουν στιγμή την άμυνά τους, συνέχισαν να σφυροκοπούν τους Ρώσους και προηγήθηκαν γρήγορα με +21 (57-36). 
 
Οι παίκτες του Μεσίνα επιχείρησαν μία πανικόβλητη αντεπίθεση, πλησίασαν αρχικά στους 16 (44-60) κι εν συνεχεία στους 15 (47-62), αλλά το αντιαθλητικό του Τεόντοσιτς έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της ομάδας του. 
 
Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε με άνεση τη διαφορά μέχρι τέλους και πανηγύρισε την πρόκριση σε τελικό για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 52-69.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5, Μίτσοφ 3, Τζάκσον 7, Κρστιτς 2, Γουίμς 13, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 7, Χριάπα 11, Παπαλουκάς.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 6, Άντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεφς (Λετονία). 
Οι Προεδροι του Θρυλου σε...πληρη εκσταση...

 ετσι, ετσι....

  ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ..

Ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ έχει τελειώσει και οι πρόεδροι του Θρύλου κάνουν την εμφάνιση τους .στην φυσούνα του γηπέδου προκειμένου να παραχωρήσουν συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση. Μόλις γίνονται αντιληπτοί από τον κόσμο της ομάδας ξεκινάει η αποθέωση… «Είναι τρελοί οι πρόεδροι…κοκ»… Αυτό συνεχίστηκε καθόλη την διάρκεια της συνέντευξης ενώ μετά το τέλος της τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να φτάσουν στους συγγενείς τους και να πανηγυρίσουν καθώς ο κόσμος τους σταματούσε για συγχαρητήρια και φωτογραφίες μαζί τους…

Τα highlights του θριάμβου (video)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό Ευρωλίγκας με 69-52.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές των «ερυθρόλευκων» στον ημιτελικό του Final-4.

 

Η στιγμή που ο Σπανούλης ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ τη Ρώσικη άμυνα! (video)

Η στιγμή που ο Σπανούλης ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ τη Ρώσικη άμυνα! (video)
Η σταυρωτή ντρίμπλα του MVP της φετινής Ευρωλίγκας, στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ επιλέχθηκε ως η φάση του αγώνα!
Δείτε τι κάνει ο Σπανούλης στον αντίπαλο του και πώς "αδειάζει" όλη την αντίπαλη άμυνα των Ρώσων:

Tα ξενα media γραφουν...Ο πρωταθλητής Ευρώπης γελοιοποίησε την ΤΣΣΚΑ»

Ως μεγάλη έκπληξη αντιμετωπίζει ο ισπανικός Τύπος την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας.

«Ο πρωταθλητής Ευρώπης γελοιοποίησε την ΤΣΣΚΑ»
Τελευταία ενημέρωση 11/05/2013, 04:40
Καυστική τίτλοι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αποθεωτικά σχόλια για την απόδοση του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας είναι τα κυρίαρχα θέματα στις ισπανικές ιστοσελίδες.

Διαβάστε τι έγραψαν τα τέσσερα μεγαλύτερα αθλητικά σάιτ της Ισπανίας

Marca: «Καμπάνα από τον Ολυμπιακό

Νίκησε την ΤΣΣΚΑ και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Final-4 του Λονδίνου, επικρατώντας (52-69) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία για πολλούς ήταν το φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα».

AS: «Ο Ολυμπιακός νίκησε με μεγάλη άνεση την ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα

Η ελληνική ομάδα επικράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος με εξαιρετική άμυνα και προκρίθηκε στον τελικό με εκπληκτικό τρόπο. Καμία απάντηση από την ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα»

SPORT: «Ο πρωταθλητής Ευρώπης γελοιοποίησε την ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός θα υπερασπιστεί το στέμμα του στον τελικό, αφού έδωσε ένα μάθημα στη ρωσική ομάδα που έκανε έναν καταστροφικό ημιτελικό».

Mundo Deportivo: «Ο Ολυμπιακός το κάνει ξανά

Οι Έλληνες εξέπληξαν την ΤΣΣΚΑ, η οποία λύγισε από τους φόβους και κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό (της Ευρωλίγκας) για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν».

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στην εμφατική νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του Final-4 με σκορ 69-52 στην "O2 Arena" του Λονδίνου. Γίγαντας ο Χάινς, ψυχάρα ο Άντιτς, συγκινητικοί όλοι όσοι αγωνίστηκαν.
Ο Ολυμπιακός διέψευσε όλα τα προγνωστικά που αφορούσαν την αναμέτρηση του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 στο Λονδίνο και ήθελαν την "ρωσική αρκούδα" να κάνει έναν υγιεινό περίπατο για τον τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο τα λιοντάρια του Γιώργου Μπαρτζώκα κατασπάραξαν τους αντιπάλους τους, άφησαν άφωνη ξανά την Ευρώπη και ανάγκασαν τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παραδεχθούν την ανωτερότητα τους. Τώρα να κάνουμε κριτική; Και να πούμε τι; Για να δούμε...
Κάιλ Χάινς: Θηρίο ανήμερο ο Αμερικανός σέντερ, έμοιαζε πολύ τεράστιος απέναντι σε αντιπάλους που ήταν 15 και 20 πόντους ψηλότεροι του! Με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής, τι να πει κανείς... Βάρος "καρυδιών": Σπάει ο μετρητής.

Έισι Λο: Τα έδωσε όλα στην άμυνα, κυκλοφόρησε με ηρεμία την μπάλα και πέτυχε 6 πόντους με 2/3 προσπάθειες. Βάρος "καρυδιών": 1500kg.

Πέρο Άντιτς: Δεν έπαιρνε χαμπάρι τίποτα ο 31χρονος φόργουορντ, ισοπεδώνοντας τους αντιπάλους σε άμυνα και επίθεση! 13 πόντοι και 3 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Βάρος "καρυδιών": 2000kg.

Βασίλης Σπανούλης: Μπορεί να ήταν άστοχος από μακριά (8π., 3/6δ., 0/6τρ.), ωστόσο βοήθησε τα μέγιστα σε όλους τους άλλους τομείς. Έπαιξε σκληρή άμυνα, πήρε ριμπάουντ (5ρ.), έδωσε ασίστ (4ασ.) και έκανε πολύ λίγα λάθη (μόλις 3) παίζοντας 32 ολόκληρα λεπτά στην ερυθρόλευκη περιφέρεια! Βάρος "καρυδιών": 1500kg.

Στράτος Περπέρογλου: Μυαλωμένος, παθιασμένος, ουσιαστικός, τσαμπουκαλέμενος. Με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 20 λεπτά, έδωσε σημαντικές λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Βάρος "καρυδιών": 1500kg.

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Από εκεί που η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη στον ημιτελικό, ο Γεωργιανός σέντερ όχι μόνο έπαιξε κόντρα στα θηρία της ΤΣΣΚΑ, αλλά πάλεψε με καρδιά στην άμυνα στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς, προσφέροντας 5 πολύτιμους πόντους και 3 ριμπάουντ συνολικά. Βάρος "καρυδιών": 1000kg.

Κώστας Σλούκας: Μια πολύ ώριμη και ουσιαστική εμφάνιση από τον Κώστα στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Μόχθησε στην άμυνα, έβαλε 5 πόντους, έδωσε 3 ασίστ, μάζεψε 4 "σκουπίδια" και έμεινε στα 0 λάθη! Βάρος "καρυδιών": 1500kg.

Τζος Πάουελ: Έπαιξε μόλις 8 λεπτά, ωστόσο δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δεν κατάφερε επί της ουσίας να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης. Δεν πειράζει όμως, μπορεί να ρεφάρει στον τελικό της Κυριακής ενώ είχε πολύ καλή παρουσία στο 5ο ματς με την Εφές στο ΣΕΦ, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει ως το Final-4. Βάρος "καρυδιών": 500kg.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: Δεν έπαιξε καθόλου στο παιχνίδι, ωστόσο είναι και αυτός ένας από τους λόγους που οι ερυθρόλευκοι έχουν εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Παρά τον μικρό του ρόλο στην ομάδα, πάντα στηρίζει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του. Βάρος "καρυδιών": 300kg.

Γιώργος Πρίντεζης: Με τρομερό πάθος στην άμυνα απέναντι στον Χριάπα, τον οποίο και περιόρισε σημαντικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, στερώντας ουσιαστικά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ένα από τα μεγάλα επιθετικά της όπλα. Με 6 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν πολύτιμος στην νίκη απέναντι στους Ρώσους. Βάρος "καρυδιών": 1500kg.

Κώστας Παπανικολάου: Εξαιρετικά προσηλωμένος στην άμυνα, με 5 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής. Στον τελικό της Κυριακής θα έχει την ευκαιρία να δώσει ακόμη περισσότερα, άλλωστε ο Κώστας είναι από τους βασικούς άξονες της ομάδας και καθοριστικός στην έως τώρα πορεία της μέσα στη σεζόν. Βάρος "καρυδιών": 1500kg.

Δημήτρης Κατσίβελης: Μπήκε για ένα 5λεπτο και έπαιξε σκυλίσια άμυνα απέναντι στους περιφερειακούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ειδικά τον Τεόντοσιτς. Έχει κότσια ο Δημήτρης και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Βάρος "καρυδιών": 1000kg.

* Να πούμε και δύο λόγια για τον κόουτς; Μπα, δεν χρειάζεται. Άκουσε πολλά, άκουσε πάρα πολλά μέσα στη σεζόν όμως απάντησε με τον καλύτερο τρόπο: με την δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Έκανε τον Μεσίνα μια από... χόρτα και έστειλε τον Ιταλό να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μικρό τελικό. Βέβαια ακόμη κι αν πάρει (που θα πάρει) την Euroleague, αν του χρόνου τον Σεπτέμβρη χάσει κάνα φιλικό, πάλι κάποιοι θα τον κράζουν. Βάρος "καρυδιών": προς το παρόν απροσδιόριστο...

Δηλωσεις μετα την προκριση 

O Σπανούλης λίγο μετά τον θρίαμβο

Δείτε τις δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη αμέσως μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ και την πρόκρισή του στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, μίλησε στη WEB-TV του sport-fm.gr για την εμφάνιση και την πρόκριση της ομάδας του αλλά και το παιχνίδι της Κυριακής.

Δηλωσεις Άντιτς

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στη Web Tv του www.sport-fm.gr ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πέρο Άντιτς.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν ο ένας για τον άλλον, όπως εξήγησε ο Πέρο Άντιτς, πήραν τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4.

«Όλη η ομάδα έπαιξε καλά. Παλέψαμε από την αρχή. Το διασκεδάσαμε στο παρκέ. Ήρθαμε εδώ για να περάσουμε καλά, για να το απολαύσουμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε μια εύκολη νίκη. Περιμέναμε ότι θα παλέψουμε για 40 λεπτά», είπε μεταξύ άλλων ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων».

Ο Άντιτς δεν έχει προτίμηση για τον τελικό αλλά προέβλεψε ότι η Ρεάλ θα είναι η αντίπαλος των Πειραιωτών. Όσο για τους φιλάθλους; Τόνισε η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική.

Η αποθέωση στον Χάινς

Οι τρεισήμισι χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Κάιλ Χάινς μετά τη νίκη στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Δείτε πλάνα από την O2 Arena του Λονδίνου.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην Ο2 Αrena αποθέωσαν τον Κάιλ Χάινς πρωταγωνιστή της νίκης των "ερυθρολεύκων" επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου.

Χάινς: "Αμυντικά το καλύτερο μας φετινό ματς"

Ο Κάιλ Χάινς τόνισε πώς ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το καλύτερο του αμυντικά παιχνίδι στην φετινή Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας, με τον Κάιλ Χάινς
να τονίζει πώς αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι των "ερυθρολεύκων"
αμυντικά.
"Ήταν μία απίστευτη αμυντική προσπάθεια από εμάς σήμερα. Ο προπονητής μας έδωσε ένα εξαιρετικό πλάνο για να παίξουμε", είπε ο Αμερικανός και πρόσθεσε: "Ήταν σπουδαία η προσπάθεια όλων. Όλοι όσοι πάτησαν το παρκέ έπαιξαν ως ομάδα.

Όλοι αγωνίστηκαν σύμφωνα με τον ρόλο τους. Ίσως αν συνυπολογίσουμε και τις καταστάσεις να κάναμε το καλύτερο αμυντικό ματς παιχνίδι αυτή τη σεζόν".

Παπανικολάου: "Ομάδα με ενέργεια και χαρακτήρα"


Ο Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή SuperBASKETBALL και στάθηκε στην αυτοθυσία του ίδιου και των συμπαικτών του
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή SuperBASKETBALL, για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Final-Four. Ο Έλληνας φόργουορντ στάθηκε στην ενέργεια και στον χαρακτήρα που έδειξαν οι Πειραιώτες.
Ο Κώστας Παπανικολάου είπε τα εξής: "Είναι σημαντικό ότι όλα τα παιδιά είχαν πόντους σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας. Δεν κάναμε σπατάλες, είχαμε πάθος, δύναμη και θέλαμε να τα δείξουμε παραπάνω από τους αντιπάλους μας. Αυτό αποτυπώθηκε όταν περίπου 1,5 λεπτό πριν από το τέλος, ο Χάινς βούτηξε για μία μπάλα. Αυτή η κίνηση έδειξε πόση ενέργεια και δύναμη έχει αυτή η ομάδα", είπε αρχικά ο άσος του Ολυμπιακού.

Για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε αρκετά στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, είπε: "Κανένα παιδί δεν θέλει να είναι αλλαγή. Μπράβο στον Στράτο (σ.σ. Περπέρογλου), ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι. Όλοι θέλουμε να παίζουμε συνέχεια και εκνευριζόμαστε όταν δεν παίζουμε, αλλά δεν βασιζόμαστε σε ένα άτομο. Είμαστε ομάδα".

Για τον τελικό, δήλωσε: "Στον τελικό θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, δεν μας ενδιαφέρει ο τίτλος του φαβορί. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα".

Πρίντεζης: "Κάναμε κατάθεση ψυχής"

Ο Πρίντεζης τόνισε πως ο Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής στο παρκέ, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ακολούθησε το πλάνο της ώστε να φτάσει στη νίκη.
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ψύχραιμος μετά το τέλος του νικητήριου ημιτελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στις δηλώσεις του επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ. Επεσήμανε πως για να κερδίσουν οι Πειραιώτες φρόντισαν να ακολουθήσουν κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή, ειδικά στην άμυνα.
Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας σχολίασε: "Η αλήθεια είναι πως στην επίθεση δεν ήμασταν τόσο καλοί, όμως στην άμυνα τα πήγαμε καλύτερα. Είχαμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κάτι που είχαμε προγραμματίσει πριν το παιχνίδι", είπε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Για την εικόνα του Ολυμπιακού, δήλωσε: "Καμιά φορά όταν λέμε κατάθεση ψυχής δεν είναι αυτό ακριβώς που νομίζει ο κόσμος, έχει να κάνει κυρίως με το το πλάνο μας και πόσο το ακολουθάς. Εμείς απόψε δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Παλεύαμε όλοι το ίδιο και δώσαμε και την ψυχή μας".

Τέλος για το ματς του τελικού, τόνισε: "Δεν νομίζω πως έχουμε πολύ χρόνο για πανηγύρια. Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά από όλους μας. Σίγουρα απόψε πετύχαμε μία σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Πρέπει όμως να πατάμε στο έδαφος. Αν είμαστε όπως και σήμερα την Κυριακή, τότε έχουμε πιθανότητες να το πάρουμε".

Σλούκας: "Να γίνουμε Πρωταθλητές Ευρώπης και για το 2013"

Ο Σλούκας τόνισε πως στον Ολυμπιακού θέλουν να γίνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και για το 2013, ενώ επεσήμανε πως το μυστικό των ερυθρολεύκων είναι ότι οι παίκτες βάζουν πάνω απ' όλα την ομάδα.
Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε θετική εμφάνιση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και στις δηλώσεις του τόνισε πως όλοι στον Ολυμπιακού θέλουν να αναδειχθούν Πρωταθλητές Ευρώπης και για το 2013, κάτι το οποίο θα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα.
Ο Κώστας Σλούκας είπε τα εξής: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και πήραμε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Το καταφέραμε για δεύτερη σερί σεζόν και το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δε νομίζω πως κάποιος το περίμενε αυτό από εμάς στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τα καταφέραμε, διαψεύδοντας όσους μας υποτίμησαν. Είμαστε ένα σύνολο παικτών που αγωνιζόμαστε ενωμένοι, βάζοντας πάνω απ' όλα την ομάδα. Αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζεις παιχνίδια στα Final-Four. Κόντρα στους Ρώσους παίξαμε πάρα πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα.

Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και το ακολουθήσαμε εξ αρχής, κάνοντας στο πάρκε ό,τι ακριβώς θέλαμε. Είχαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία κατάλληλη τακτική, η οποία μας βοήθησε ώστε να κερδίσουμε, καταφέρνοντας να κρατήσουμε μία ποιοτική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ στους 52 πόντους. Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Είναι ελάχιστοι οι σύλλογοι που έχουν καταφέρει μετά από την κατάκτηση του τίτλου να φτάσουν και πάλι σε τελικό, και εμείς τα καταφέραμε.

Προσωπικά, από τον Γενάρη και μετά ο ρόλος μου στην ομάδα αυξήθηκε, καθώς αντιμετωπίσαμε ορισμένους τραυματισμούς. Είμαι χαρούμενος που με την απόδοση μου έχω βοηθήσει την ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Στην φανέλα μας έχουμε ένα σήμα της Euroleague, το οποίο αποτυπώνει πως είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης για το 2012 και στον τελικό θα πάμε να παίξουμε ώστε να κερδίσουμε και φέτος το τρόπαιο, για να αναφέρει από εδώ και πέρα πως είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης και για το 2013. Αν το καταφέρουμε, θα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα."

Περπέρογλου: "Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε"

Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε πώς όλοι στον Ολυμπιακό είναι χαρούμενοι για τη νίκη και έδειξαν τι μπορούν να κάνουν ως ομάδα.
Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον τελικό.
"Είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς. Όλοι νόμιζαν ότι είμαστε αουτσάιντερ σε αυτό το φάιναλ-φορ, αλλά δείξαμε σήμερα τι μπορούμε να κάνουμε", ανέφερε ο Έλληνας φόργουορντ και συμπλήρωσε:

"Είναι σπουδαίο συναίσθημα και είμαστε χαρούμενοι για τους οπαδούς μας. Δείξαμε ότι αξίζουμε που είμαστε εδώ. Δεν μας ενδιαφέρει με ποιον θα αναμετρηθούμε στον τελικό της Κυριακής. Θα πάμε να κερδίσουμε την οποιαδήποτε ομάδα, όπως κάνουμε ολόκληρη τη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε την Κυριακή".

 Δηλωσεις προπονητων

Μπαρτζώκας: «Δεν ήταν το τέλειο παιχνίδι»

Περήφανος για την ομάδα του, αλλά σίγουρος πως μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την ομαδική προσπάθεια σε άμυνα κι επίθεση, αλλά και την προσήλωση στο πλάνο μοίρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος πάντως δεν θεωρεί πως η ομάδα του έκανε το τέλειο παιχνίδι.

«Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας γιατί κέρδισε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε πολύ μεγάλη επιμονή στο αμυντικό μας πλάνο, καταφέραμε να σταματήσουμε τη δημιουργία του Τεόντοσιτς, ελέγξαμε τα ριμπάουντ αφού σε μια πολύ άστοχη βραδιά της ΤΣΣΚΑ είχαμε μόνο έξι χαμένα ριμπάουντ. Έτσι πήγαμε στο επιθετικό τρανζίσιον όταν έπρεπε κι όταν δεν μπορούσαμε εκτελούσαμε στο τέλος των 24 δευτερολέπτων. Όλοι έπαιξαν ο ένας για τον άλλο σε άμυνα και επίθεση. Σε τέτοια ματς τα ποσοστά σπάνια είναι ψηλά και νομίζω ότι η άμυνα μάς έδωσε την πρόκριση. Είχαμε μεγάλη συνεκτικότητα και γι’ αυτό είμαστε στον τελικό. Νιώθω πολύ καλά που είμαστε στον τελικό. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες, εμείς είμαστε εδώ για να τους καθοδηγούμε και να τους βοηθάμε», ανέφερε.

Για το πώς διαχειρίστηκε πνευματικά την προετοιμασία της ομάδας του, είπε: «Έχει σημασία πώς διαχειρίζεσαι την πίεση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, εμπειρία και παίκτες σαν τον Παπαλουκά που έχει παίξει σε τόσα Final 4. Το πλάνο μας στο ψυχολογικό κομμάτι ήταν απόλυτα σωστό. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε χαλαροί. Είχαμε όμως λιγότερο άγχος από ό,τι σε όλη τη σεζόν. Η πρόκληση ενός Final 4 πάντως δεν αφήνει κανέναν να κοιμάται ήσυχος».

Αναφορικά με το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας του, τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αυτό για τον Ολυμπιακό. Σχεδόν με την ίδια ομάδα κλήθηκε να παίξει όλα του τα παιχνίδια φέτος σαν φαβορί, ενώ οι αντίπαλοι είχαν κίνητρο και άλλοθι. Το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε ως εδώ με αυτή την πίεση από τους αντιπάλους και τον κόσμο, ιδίως σε αυτή την Ευρωλίγκα που ήταν η πιο δύσκολη όλων των εποχών, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας. Είναι κάτι που λέω από την πρώτη στιγμή που περάσαμε στο Final 4. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν πολύ καλά αυτή την πίεση».

Σχετικά με το ρυθμό του Ολυμπιακού κι αν πάτησε φρένο μετά την εξασφάλιση μεγάλης διαφοράς, είπε: «Δεν μπορούσαμε να έχουμε συνέχεια τον έλεγχο της ταχύτητας. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ σκόραρε μόνο με βολές. Όταν το ματς έχει τόσες διακοπές, δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Εμείς χάσαμε λίγο την ταχύτητά μας στην επίθεση, αλλά επανήλθαμε γρήγορα σε μεγάλη διαφορά».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε ειδική μνεία στον Κάιλ Χάινς μετά από σχετική ερώτηση. «Ο Χάινς έχει μια καριέρα που έχει διαρκώς ανοδική πορεία. Από τη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας πήγε στη Γερμανία και μετά στον Ολυμπιακό έγινε πρωταθλητής Ευρώπης. Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας του Ολυμπιακού ανήκει στον Κάιλ. Είναι ο τέλειος συμπαίκτης. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Και ο Κάιλ είναι ο καλύτερος εκφραστής του τρόπου που θέλει να αγωνίζεται».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε κι ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Ήρθαν εδώ πληρώνοντας πολλά χρήματα σε μία δύσκολη περίοδο για όλη την Ευρώπη. Και θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην προετοιμασία μας και τον τελικό για να κερδίσουμε».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν συμφώνησε πως η ομάδα του έκανε ένα ιδανικό ματς. «Δεν ήταν το τέλειο παιχνίδι. Απλά μείναμε ενωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη».

Μεσίνα: «Ο Ολυμπιακός μας… έδεσε κόμπο»

Το… καπέλο στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό έβγαλε ο Ετόρε Μεσίνα στην συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ τόνισε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να πάρει… ανάσα από την άμυνα του αντιπάλου.

Μεσίνα: «Ο Ολυμπιακός μας… έδεσε κόμπο»
Στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, ο Ετόρε Μεσίνα αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό! Ο Ιταλός προπονητής είπε ότι δεν έχει… ακόμα καταλάβει τι έγινε στο ματς και ξεκαθάρισε ότι θεωρεί απόλυτα δίκαιη την πρόκριση των Πειραιωτών.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Είναι εξαιρετικό για έναν τόσο νέο προπονητή να έχει κάνει τόσο καλή δουλειά. Δεν είμαι τόσο εγωιστής για να μην το δω αυτό επειδή η ομάδα μου έχασε», τόνισε αρχικά ο Μεσίνα και συνέχισε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έγινε. Ο Ολυμπιακός μας έδεσε… κόμπο. Κατά διαστήματα δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε ανάσα…».

Ερωτηθείς για το τι θα άλλαζε αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο, είπε: «Θα άλλαζα τα πάντα. Τα πάντα. Όσα σχεδιάσαμε, όσα είπαμε πριν το ματς. Ήμασταν κάκιστοι και ο Ολυμπιακός πέρασε απόλυτα δίκαια. Στόχος μας ήταν να πάμε στο Final-4 αλλά ούτε φέτος κάναμε το βήμα παραπάνω και δεν μπορέσαμε να πάμε στην Μόσχα την κούπα».

Τζάκσον: «Βγάζουμε το καπέλο στον Ολυμπιακό»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού υποκλίθηκε ο Άαρον Τζάκσον.

Τζάκσον: «Βγάζουμε το καπέλο στον Ολυμπιακό»
Ο Άαρον Τζάκσον αναγνώρισε ιπποτικά την ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Δεν καταφέραμε να βρούμε ποτέ ρυθμό και να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Ο Ολυμπιακός επικράτησε κατά κράτος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του βγάλουμε το καπέλο. Έπαιξε καταπληκτικά», ανέφερε ο Αμερικανός γκαρντ.

Κρστιτς: «Αυτή τη φορά άξιζαν να κερδίσουν»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αλλά και στον καταστροφικό τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα του, στάθηκε ο Νέναντ Κρίστιτς.

Κρστιτς: «Αυτή τη φορά άξιζαν να κερδίσουν»
Την ευθύνη για την ήττα και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Final-4 πρέπει να πάρουν όσοι θέλουν να κρατήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τον Νέναντ Κρστιτς.

Ο Σέρβος παίκτης τόνισε ότι αυτή την φορά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε την πρόκριση, ενώ χαρακτήρισε καταστροφικό τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις να πεις κάτι έξυπνο γιατί πραγματικά ήταν καταστροφικός ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η ομάδα μου. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που χάνουμε σε ένα Final-4 από τον Ολυμπιακό, ωστόσο, αυτή τη φορά πραγματικά το άξιζαν να κερδίσουν. Μας έβγαλαν τελείως εκτός παιχνιδιού. Όσοι από εμάς που πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ομάδα, πρέπει να πάρουμε την ευθύνη γι’ αυτή την ήττα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Κρστιτς.

Δεν πίστευε αυτό που είδε ο Λούκας από τον ΟΣΦΠ!

Άφωνος έχει μείνει ο Τζαμόν Λούκας με τον τρόπο που νίκησε ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δεν πίστευε αυτό που είδε ο Λούκας από τον ΟΣΦΠ!
Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ο Τζαμόν Λούκας τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε (69-52) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας. «Οι κόκκινοι βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν… τρελό», έγραψε στο Twitter ο πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων» και νυν της Αναντολού Εφές.

Γουίμς: «Βγάζω το καπέλο στον Ολυμπιακό»

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Σόνι Γουίμς μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό, με τον Αμερικανό όμως να βγάζει το… καπέλο στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γουίμς: «Βγάζω το καπέλο στον Ολυμπιακό»
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν τραγική κόντρα στον Ολυμπιακό και δίκαια ηττήθηκε (69-52), όπως δήλωσε ο Σόνι Γουίμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ παρ’ όλα αυτά έβγαλε το «καπέλο» στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για κάποιους συμπαίκτες του.

«Βγάζω το καπέλο στον Ολυμπιακό. Παίξαμε τραγικά σήμερα. Δεν μας έχω δει να παίζουμε έτσι για καιρό. Κάποια παιδιά δεν εμφανίστηκαν καν και αυτό ίσως να ήταν το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν για εμάς. Ειδικά στο Final 4, δεν πρέπει να παίζεις έτσι. Παίξαμε τραγικά. Εάν ήταν να παίζαμε έτσι, καλύτερα να καθόμασταν σπίτι μας. Ήταν τραγικά», δήλωσε ο Σόνι Γουίμς μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό.

Βοροντσέβιτς: «Οι ηγέτες μας εξαφανίστηκαν»

Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό.

Βοροντσέβιτς: «Οι ηγέτες μας εξαφανίστηκαν»
Αιχμές για τους αστέρες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας φάνηκε να αφήνει ο Αντρέι Βοροντσέβιτς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

«Οι ηγέτες μας με κάποιον τρόπο εξαφανίστηκαν. Οι παίκτες μας που σκοράρουν πολύ συνήθως σήμερα ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό», δήλωσε ο Ρώσος φόργουορντ, που είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

«Δεν θέλαμε να επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να πετύχει εύκολα καλάθια, αλλά μόνο αυτό δεν κάναμε. Είναι πολύ κρίμα. Λυπάμαι για τον κόσμο που ήρθε να μας βοηθήσει και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά», τόνισε.

Τεόντοσιτς: «Το χειρότερο ματς της καριέρας μου»

Τις ευθύνες του ανέλαβε ο Μίλος Τεόντοσιτς μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό.

Τεόντοσιτς: «Το χειρότερο ματς της καριέρας μου»
Ο Μίλος Τεόντοσιτς επωμίστηκε το βάρος των ευθυνών που του αναλογούν για την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό.

«Ήταν το χειρότερο ματς της καριέρας μου. Αναλαμβάνω ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτή την ήττα, γιατί δεν αποδώσαμε στο επίπεδο που μπορούμε και είχαμε δείξει στη διάρκεια της σεζόν», δήλωσε ο Σέρβος γκαρντ και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να πω γιατί χάσαμε. Πολλά κρίθηκαν από το ξεκίνημα του ματς. Μπήκαμε πολύ άσχημα στον αγώνα. Αν με ρωτούσατε πριν τον αγώνα, θα σας έλεγα πως η ομάδα μας είναι 1005 έτοιμη σωματικά και πνευματικά. Αποδείχτηκε όμως ότι δεν ήμασταν έτοιμοι».

Χριάπα: «Δεν παίξαμε αρκετά για να κερδίσουμε»

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Χριάπα.

Χριάπα: «Δεν παίξαμε αρκετά για να κερδίσουμε»
Με τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Χριάπα.

«Στο πρώτο ημίχρονο βρίσκαμε λύσεις στην επίθεση, αλλά παίζαμε κακή άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ακριβώς το αντίθετο, βελτιωθήκαμε στην άμυνα αλλά δεν κάναμε τίποτα στην επίθεση. Η απόδοσή μας δεν ήταν αρκετή για να κερδίσουμε. Μας έλειψε η συγκέντρωση και δεν εφαρμόσαμε το πλάνο μας. Έτσι δεν μπορούσαμε να νικήσουμε», τόνισε ο φόργουορντ των ηττημένων.

Παπαλουκάς: «Είχε τον πλήρη έλεγχο ο Ολυμπιακός»

Η νευρικότητα της ΤΣΣΚΑ και ο έλεγχος του αγώνα από τον Ολυμπιακό έφεραν τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στον ημιτελικό του Final 4, σύμφωνα με τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Παπαλουκάς: «Είχε τον πλήρη έλεγχο ο Ολυμπιακός»
Στη νευρικότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού απέδωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς την ήττα της ομάδας του στον πρώτο ημιτελικό του Final 4.

«Συνήθως παίζουμε πιο έξυπνο μπάσκετ. Σήμερα όμως είχαμε πολλά άστοχα σουτ, χαμένες βολές και αρχίσαμε να γινόμαστε νευρικοί, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Όταν ξέφυγε με διαφορά, ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς. Οι αντίπαλοί μας ήξεραν πολύ καλά πώς να κινηθούν, ήταν εύστοχοι και έφτασαν στη νίκη. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά είδαμε πως είχαν τον έλεγχο και εμείς καταφέραμε να αντιδράσουμε μόνο για ένα μικρό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό φυσικά δεν αρκούσε για να κερδίσουμε», ανέφερε ο 36χρονος γκαρντ.

Η «βασίλισσα» κόντρα στον… βασιλιά!

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας, καθώς οι Μαδριλένοι επικράτησαν 74-67 της Μπαρτσελόνα, στο δεύτερο ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου.

Η «βασίλισσα» κόντρα στον… βασιλιά!
Βασιλική… υπόθεση! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 74-67 την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημιτελικό της Ευρωλίγκας και θα είναι η αντίπαλος του… βασιλιά Ολυμπιακού στον τελικό της Κυριακής (12/5, 22:00), με το ζευγάρι αυτό να είναι ο αντίστοιχος του 1995 στη Σαραγόσα, που ήταν και η τελευταία φορά που η «βασίλισσα» διεκδίκησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Κορυφαίος για τη «βασίλισσα» ήταν ο Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος έκανε και τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, με 17 πόντους, με τον Χουέρτας να προσπαθεί από τους πρωταθλητές Ισπανίας, τελειώνοντας το ματς με 19.

Το ματς


Ποιοι τραυματισμοί και προβλήματα; Η Μπαρτσελόνα έδειχνε να «μασάει» σίδερα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, με τους Τόμιτς και Χουέρτας να της δίνουν στα πρώτα πέντε λεπτά προβάδισμα επτά πόντων (13-6). Στη συνέχεια, οι Καταλανοί έριξαν το ρυθμό τους, ωστόσο η αστοχία της «βασίλισσας», η οποία τα περίμενε όλα από τον Μίροτιτς, τους έδωσε την ευκαιρία να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-11). Στη δεύτερη περίοδο, ο Πασκουάλ άφησε τον Ναβάρο στον πάγκο, λόγω της διαφοράς, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Λάσο να το εκμεταλλευτούν αυτό και να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 8-2, μειώνοντας στον πόντο (20-19).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Μαδριλένοι δεν άφησαν να ανοίξει ξανά η διαφορά, με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο-πόντο, ενώ με το τρίποντο του Ροντρίγκεθ κατάφεραν να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (26-27). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση έως τη λήξη του ημιχρόνου, με τη Ρεάλ να την ελέγχει απόλυτα και να στέλνει την υπέρ της διαφορά ακόμα και στο +6 (31-37), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενη 39-33.

Η… χαρά της Ρεάλ με το προβάδισμα, κράτησε για πέντε λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς η Μπαρτσελόνα έκανε την αντεπίθεσή της με τον Τόμιτς, μειώνοντας στον πόντο (40-41). Παρ’ όλα αυτά, η «βασίλισσα» διατηρούνταν «μετά κόπων και βασάνων» μπροστά (46-48), με την Μπαρτσελόνα να κάνει ένα σερί 5-0 στα τελευταία τρία λεπτά και να διαμορφώνει το 51-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ανέλαβαν δράση οι Χουέρτας και Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι έκαναν το 56-48, με το καταλανικό σερί να πηγαίνει στο 10-0.

Όμως, κάπου εκεί «μίλησε» ο Ρέγιες, ο οποίος με ένα δικό του σερί 5-0, μείωσε σε 61-57, ενώ στη συνέχεια το ματς έγινε ξανά ντέρμπι, καθώς το σκορ έγινε 63-63. Η Μπαρτσελόνα έδειχνε να τα έχει… χαμένα από τη φόρα των παικτών του Λάσο, οι οποίοι έκαναν «θραύση» και στα επιθετικά ριμπάουντ, με τη διαφορά για τους Μαδριλένους να πηγαίνει ακόμα και στο +6 (63-69), αφού έτρεχαν ένα επιμέρους σκορ 17-2 (από το 61-52!). Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ισπανίας δεν είχαν ούτε χρόνο, αλλά ούτε και… πνευμόνια για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με τη Ρεάλ να προκρίνεται στον τελικό με το 74-67.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 33-39, 51-48, 67-74.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 19(3), Αμπρίνες, Ναβάρο 9(2), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 2, Ουάλας 2, Ίνγκλις 5(1), Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαγουάι, Τόμιτς 18.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 8, Σουάρεθ 6(2), Ρέγιες 17, Μίροτιτς 6(1), Ροντρίγκεθ 12(1), Μπέγκιτς 4, Κάρολ 2, Γιουλ 13(3), Σλότερ 6. 
Δηλωσεις του προπονητη και παικτων της Ρεαλ για την αναμετρηση του τελικου με τον Ολυμπιακο

«Παίζουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης»

Επάξια έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα.

«Παίζουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης»
Καθόλου εύκολο έργο δεν θα έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στον κυριακάτικο τελικό της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των «μερένχες» επί της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ισπανικής ομάδας

«Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, κάτι που το γνωρίζαμε εξ αρχής. Πιθανότατα σε όλη την Ευρώπη να γνωρίζουν τη σημαίνει ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες έχουν καλές και άσχημες στιγμής.

Το καλό είναι ότι η ομάδα μου ήξερε από την πρώτη στιγμή πως θα μπορούσε να ανατρέψει το ματς. Ήμασταν πίσω στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλάξαμε την άμυνά μας και ήμασταν σε θέση να κάνουμε ένα σερί. Αυτό είναι το μπάσκετ.

Όταν έχεις μία ομάδα και θέλεις να είναι όλοι οι παίκτες ένα σύνολο, τότε πρέπει να τους κάνει όλους να νιώθουν έτσι. Ο Σέρχιο (Ροντρίγκεθ) και ο Φελίπε (Ρέγες), αν δείτε τα στατιστικά, έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Ωστόσο, η αμυντική δουλειά στον Ναβάρο από τον Σέρχιο ήταν τεράστια. Μπορώ να μιλήσω με καλά λόγια για όλους μου τους παίκτες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Αυτή είναι η αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης και ξέρω ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Είδα ένα μέρος του άλλου ημιτελικού, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι από την αρχή, παίζοντας με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει από την αρχή της σεζόν: έξυπνα, με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, δυνατή άμυνα και με αρκετούς παίκτες. Παίζουμε με τους πρωταθλητές. Το αξίζουν. Έχουν αρκετό βάθος στον πάγκο τους και αρκετούς εξαιρετικούς παίκτες που θα δυσκολέψουν το παιχνίδι μας».

Γιούλ: «Καλύτεροι με Ολυμπιακό»

Καλύτερο πρόσωπο πρέπει να έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στον κυριακάτικο τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Σέρχιο Γιούλ.

Γιούλ: «Καλύτεροι με Ολυμπιακό»
Ικανοποιημένος με την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας εμφανίστηκε ο Σέρχιο Γιούλ, όμως τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να εμφανιστούν καλύτεροι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός γκαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας

«Είμαστε χαρούμενοι. Παίξαμε δύο ομάδες που ήξεραν καλά η μία την άλλη. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλά, αλλά εμείς καλύτερα. Η ομάδα μας θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα, κάτι που πετυχαίνεται με καρδιά.

Καθοριστική για εμάς ήταν η τελευταία περίοδος, βάλαμε κάποια σημαντικά καλάθια, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την άμυνα μας και τον έλεγχο στα ριμπάουντ.

Θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, επειδή γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες».

Ροντρίγκεθ: «Από αύριο κοιτάμε τον Ολυμπιακό»

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ εν όψει του κυριακάτικου τελικού της Ευρωλίγκας.

Ροντρίγκεθ: «Από αύριο κοιτάμε τον Ολυμπιακό»
Στον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό θα στρέψουν από αύριο το πρωί το ενδιαφέρον τους οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός πόιντ γκαρντ

«Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη σήμερα. Ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη, αλλά την πήραμε και τώρα χρειαζόμαστε ακόμη μία. Έχουμε μια μεγάλη αντιπαλότητα με την Μπαρτσελόνα, αλλά ήδη σε αυτή τη σεζόν ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι και είχαμε κάποιους λογαριασμούς να κλείσουμε.

Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για εμάς και τους οπαδούς μας. Είναι υπέροχο που τα καταφέραμε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε μερικές αυξομειώσεις στην απόδοσή μας στο σημαντικό ματς, αλλά αυτό είναι φυσικό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό σε δύο μέρες.

Θα ξεκουραστούμε απόφαση και από αύριο το πρωί θα κοιτάξουμε πως θα τους νικήσουμε. Είναι πολύ καλή ομάδα, και ο καθένας το ξέρει αυτό. Παίζουν ως ένα σύνολο, αλλά και εμείς κάνουμε το ίδιο. Απομένουν ακόμη 40 λεπτά για τον τίτλο. Αυτό πάντα είναι μία εξαιρετική εμπειρία. Θα παίξουμε για να κερδίσουμε».

Φερνάντεθ: «Έμπειρη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά…»

Την πίστη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κερδίσει την Κυριακή τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Φερνάντεθ: «Έμπειρη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά…»
Σίγουρος ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του μπορούν να φανούν αντάξιοι της περίστασης ενός τελικού Ευρωλίγκας, αν και ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει το «κορμό» της περσινής σεζόν, παρουσιάστηκε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός γκαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας

«Η Μπατσελόνα έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, αλλά πήραμε τη νίκη τελικά, που αυτό έχει σημασία τώρα. Αυτό που έκανε τη διαφορά για εμένα ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ με άμυνα ζώνης και έτσι καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ματς.

Επίσης, ο ρυθμός μας βοήθησε πολύ. Βρήκαμε τη δύναμη να κάνουμε μία τέτοια ανατροπή στο τέλος της περιόδου. Αυτός είναι ένας αγώνας τίτλου για τη Ρεάλ εδώ και πολλά χρόνια και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ευρωλίγκα και βιώνω κάτι τέτοιο αυτή τη σεζόν.

Έχουμε λιγότερη εμπειρία σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο την περσινή σεζόν και κατάφερε να διατηρήσει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ του.

Ωστόσο, έχουμε και εμείς αρκετούς παίκτες που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θέλουμε οι οπαδοί μας να πανηγυρίζουν το βράδυ της Κυριακή. Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο κομμάτι τέλος της σεζόν».

Ρέγες: «Δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Τις δυσκολίες που θα συναντήσει η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό αναγνώρισε ο Φελίπε Ρέγες.

Ρέγες: «Δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός»
Δεν θα έχει εύκολο έργο η Ρεάλ Μαδρίτης στον κυριακάτικο τελικό της Ευρωλίγκας απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Φελίπε Ρέγες μετά την επικράτηση των «μερένχες» επί της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πάουερ φόρτγουορντ της ισπανικής ομάδας

«Ακόμα και όταν η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα οχτώ πόντων, δεν καταρρεύσαμε. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και ξεκούρασαν τους βασικούς στάθηκαν επάξια στο γήπεδο, έχοντας περισσότερη ενέργεια.

Με τη βοήθεια όλων φτάσαμε ως εδώ, έχοντας την ευκαιρία να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη. Ωστόσο, όλοι συνέφεραν σε αυτό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και σημαίνει πως οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να φέρουμε στην κορυφή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε την Κυριακή. Αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο που έχει αποδείξει πως είναι δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο. Αυτή θα είναι μία σημαντική νίκη, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αφού ακολουθεί ένα σημαντικό ματς την Κυριακή».
ALEX WEB RADIO/TV