ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν πάω στο γήπεδο, γιατί δεν παίζει ο Φετφατζίδης»

«Δεν πάω στο γήπεδο, γιατί δεν παίζει ο Φετφατζίδης»

6/12/2012
«Δεν πάω στο γήπεδο, γιατί δεν παίζει ο Φετφατζίδης»
Την απόλυτη στήριξή του προς τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις ακαδημίες εκδήλωσε ο Πέτρος Καραβίτης, ο οποίος βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μεταξύ άλλων τόνισε πως « το γεγονός πως δεν παίζει ο Φετφατζίδης είναι ένας λόγος που με κάνει να μην πηγαίνω στο γήπεδο».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μίλησε με τους σπουδαστές του ΚΑΡ, προκειμένου να κάνει «ψυχογράφημα» ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, έχοντας πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε πληθώρα αναμετρήσεων των δύο «αιώνιων» αντιπάλων.

Τα κυριότερα σημεία της «συνέντευξης» που πήραν οι μελλοντικοί αθλητικογράφοι από τον Πέτρο Καραβίτη:

Για τον αν θα επηρεάσει την αίγλη του ντέρμπι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 16 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία: « Το ντέρμπι παραμένει ως έχει. Το αν θα είναι θεαματικό κρίνεται στις ελλείψεις που έχει μια ομάδα. Και στο παρελθόν, όταν υπήρξαν αντίστοιχες καταστάσεις, αντιμετωπίζαμε το συγκεκριμένο ματς με την αντίστοιχη σοβαρότητα και ανυπομονησία. Όλα τα ντέρμπι που έζησα είχαν την ίδια σημασία».

Ποιους θεωρεί τους κορυφαίους ξένους των δύο ομάδων: «Από τον Παναθηναϊκό σίγουρα τον Σισοκό, ο οποίος έχει φοβερό πόδι και πολύ καλή τεχνική. Στον Ολυμπιακό ο Ιμπαγάσα είναι το μεγάλο όνομα, αλλά ο Αμπντούν είναι αυτός που φέτος κλέβει τις εντυπώσεις καθώς προσφέρει πολλά στην ομάδα»

Πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Η ψυχολογία είναι το κλειδί για τη νίκη. Η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν εκείνη την μέρα οι δύο αντίπαλοι θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αν ο Παναθηναϊκός δώσει την ψυχή του θα μπορέσει να πάρει το ματς. Αυτοί που διψούν περισσότερο για νίκη θα είναι και οι νικητές».

Για τους προπονητές των δύο πάγκων: « Ο Ζαρντίμ είναι χρόνια προπονητής, ενώ ο Ρότσα είναι κατά διαστήματα. Είχε καιρό να αναλάβει μία ομάδα. Πάντως φαίνεται να έχει ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών».

Για τον αν ο Ολυμπιακός κάνει λάθος στο ότι παίρνει νέους παίκτες, αλλά δεν τους χρησιμοποιεί:«Το βρίσκω μεγάλο λάθος αυτό. Μπορώ να πω μάλιστα πως το γεγονός πως δεν πηγαίνω στο γήπεδο είναι γιατί δεν παίζει ο Φετφατζίδης. Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο Μαρινάκη του τόνισα πως: για να γίνει μεγάλη η ομάδα πρέπει να αποτελείται από 7 Έλληνες παίκτες, οι οποίοι θα προέρχονται από τις ακαδημίες».

Ο Πέτρος Καραβίτης θεωρεί καλύτερο παίκτη τον Τάκη Λουκανίδη, ενώ θαυμάζει απεριόριστα και τον Χατζηπαναγή, τον οποίο και χαρακτήρισε ως ο «Μέσι της εποχής του». Από τους προπονητές ξεχωρίζει τον Βικ Μπάκιγχαμ, ο οποίος, σύμφωνα με το πρώην ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων» ,μετά την ήττα 4-0 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου» και αποχώρησε από την ομάδα σαν κύριος.

Δείτε το βίντεο:



 www.sport-fm.gr/

Free Mike

Free Mike

7/12/2012
Free Mike
Την… ελευθερία του κέρδισε ξανά ο Μάικ Μπατίστ. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τακτοποίησε το χρέος των 200.000 ευρώ προς την εφορία που υπήρχε και αποδιδόταν στον παίκτη οδηγώντας χθες στην κράτησή του στο αεροδρόμιο μετά την άφιξη της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ο 35χρονος άσος πέρασε τη νύχτα σε ειδική αίθουσα του «Ελ. Βενιζέλος» και σήμερα θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην παλιά του ομάδα, που έχει προγραμματίσει να τον βραβεύσει στο ημίχρονο.

Πρόκειται για μία αν μη τι άλλο περίεργη υπόθεση… Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καθιστά σαφές πως ήταν απολύτως συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της προς την Εφορία αναφορικά με τις απολαβές του παίκτη που τα προηγούμενα εννέα χρόνια αγωνιζόταν με τα πράσινα. Μάλιστα ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του καταβάλλοντας προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος ή όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό να είναι δίπλα του η σύζυγός του, Σάρα.

Η πλευρά της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκανε γνωστό χθες δια του τζένεραλ μάνατζερ Κεμάλ Ντιντσέρ πως το θέμα της οικονομικής εκκρεμότητας προς την Εφορία ήταν γνωστό στην ίδια και τον μάνατζερ του παίκτη εδώ και μία εβδομάδα, αλλά είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την άφιξή του στην Ελλάδα. Πάντως στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως ουδέποτε έλαβαν ενημέρωση από τους Τούρκους ή τον μάνατζερ του παίκτη για το συγκεκριμένο πρόβλημα, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους και ακόμη κι αν υπάρχει παράβλεψη από την πλευρά τους να διευθετήσουν το θέμα πριν φτάσουμε σε κρατήσεις και ταλαιπωρία του παίκτη. Όπως, δε, ανακοινώθηκε αργά το βράδυ από τη «Φενέρ», η κράτηση του Μπατίστ έγινε για χρέος που αποδίδεται στον παίκτη αλλά δεν όφειλε ο ίδιος να τακτοποιήσει, ενώ σημειώνει πως άνθρωποι της διοίκησης του Παναθηναϊκού διαβεβαίωσαν πως θα καλύψουν την οφειλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την ταλαιπωρία που υπέστη, ο Μάικ Μπατίστ δεν έχασε το κέφι του. Είχε δίπλα του πέρα από τη σύζυγό του, που έφτασε μία μέρα νωρίτερα από τον ίδιο στην Ελλάδα, αρκετούς φίλους από το πέρασμά του στη χώρα. Μάλιστα ο 35χρονος άσος έλεγε στο περιβάλλον του πως δεν είχε κανένα παράπονο από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και απορούσε πώς έφτασε το θέμα να πάρει τόσο μεγάλη έκταση.
 
www.sport-fm.gr/

«Αντίο» και «κατηγορώ» από Δημήτρη Γιαννακόπουλο

«Αντίο» και «κατηγορώ» από Δημήτρη Γιαννακόπουλο

 7/12/2012

«Αντίο» και «κατηγορώ» από Δημήτρη Γιαννακόπουλο 
«Βόμβα» μεγατόνων στον Παναθηναϊκό! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ΚΑΕ κατηγορώντας τον θείο του, Θανάση Γιαννακόπουλο, για χρέη που άφησε και απέκρυψε από τον ίδιο. Όλοι περίμεναν πως η έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα γινόταν για να ανακοινώσει τις θέσεις του συλλόγου μετά την κράτηση του Μάικ Μπατίστ για χρέη που του αποδίδονταν προς την Εφορία, αλλά τελικά το θέμα που βγήκε στην επιφάνεια ήταν πολύ μεγαλύτερο και προκαλεί τριγμούς στην ομάδα τόσο για το αποψινό ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όσο και (κυρίως) για το μέλλον της ομάδας.

«Από το 1987 η οικογένειά μου έχει το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 2002 τη διαχείριση είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια την παρέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τα τελευταία δύο χρόνια ψάξαμε να βρούμε κάποιους αγοραστές, αυτό δεν κατέστη εφικτό και μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία αποφάσισα να βγω μπροστά και να κρατήσω τον σύλλογο όσο πιο ψηλά γίνεται. Όταν ζήτησα να πάρω τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια μου, με κοροϊδέψανε οικτρά. Το καλοκαίρι που ανέλαβα είχα μία πολύ διαφορετική εικόνα και σήμερα διαπίστωσα την πραγματική κατάσταση», τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και πέρασε στην επίθεση κατά του θείου του.

«Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πάρα πολλούς μισθούς. Υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό. Το ίδιο και αρκετοί παίκτες. Λυπάμαι, αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που άφησαν. Πολλοί μου έχουν κάνει ανελέητο πόλεμο και δεν έχω ανοίξει το στόμα μου. Στα 38 μου έχω πολλές δυνάμεις και μπορώ να δεχτώ τα πάντα, αλλά όχι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα», πρόσθεσε, για να καταλήξει με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή: «Λυπάμαι, δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, όσο κι αν το θέλω. Οι μετοχές είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Ας έρθει ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος να πάρει τις μετοχές. Αν θέλει οποιοσδήποτε είμαι έτοιμος να του τις παραχωρήσω δωρεάν. Αν δεν βρεθεί κάποιος άλλος, θα τις επιστρέψω στον Ερασιτέχνη, όπου και ανήκουν».

www.sport-fm.gr/

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το Euro 2020 σε… όλη την Ευρώπη!

Το Euro 2020 σε… όλη την Ευρώπη!

6/12/2012
Το Euro 2020 σε… όλη την Ευρώπη!
Η ιδέα που εκφράστηκε από τον Μισέλ Πλατινί το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώθηκε πλέον από την UEFA. Όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την συνέλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Λωζάνη, το Euro του 2020 θα φιλοξενηθεί ουσιαστικά από… όλη την Ευρώπη καθώς οι αγώνες θα γίνουν σε γήπεδα διαφορετικών χωρών.

Με το σύνθημα «Euro for Europe», η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ευρώπης αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτοποριακό εν όψει της 60ης επετείου του Euro.Έτσι, λήφθηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τη διεξαγωγή του θεσμού, το 2020 σε διάφορες μεγάλες πόλεις της γηραιάς Ηπείρου.

Όπως έγινε γνωστό, οι πόλεις και τα γήπεδα τα οποία έχουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας κατά νου, θα εξεταστούν από την άνοιξη του 2014.

Η μοναδική χώρα που ψήφισε κατά της διεξαγωγής του Euro 2020 σε διάφορες πόλεις και όχι σε μια ή δύο χώρες όπως γινόταν μέχρι πρότινος, ήταν η Τουρκία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, πάντως, αναμένεται να δηλώσει το «Γουέμπλεϊ» για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αν επιλεγεί τελικά το Λονδίνο για τη μεγάλη γιορτή.

www.sport-fm.gr/

Μεταγραφές, αν κι εφόσον…

Μεταγραφές, αν κι εφόσον…

6/12/2012
Μεταγραφές, αν κι εφόσον…
Ανοικτό «παράθυρο» για μεταγραφική ενίσχυση αφήνουν στον Ολυμπιακό. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν φαίνεται να έχει ζητήσει επιτακτικά την ενίσχυση σε κάποια συγκεκριμένη θέση, αλλά εφόσον αποφασιστεί να υπάρξουν προσθήκες το Γενάρη, αυτές θα αφορούν τις θέσεις του κόφτη και του ακραίου φορ.

Για την πρώτη παρά τη δεδομένη ικανοποίηση που υπάρχει για τον Μοντέστο, υπάρχει η παράμετρος της ηλικίας καθώς ο Κορσικανός είναι 34 ετών και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του. Είναι λογικό, συνεπώς, να προετοιμάζεται το έδαφος για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Φέισα δεν έχει ικανοποιήσει απόλυτα τον Πορτογάλο προπονητή. Με την επάνοδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου στη δράση και την ύπαρξη μίας ακόμη επιλογής για τα μετόπισθεν δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί ως αμυντικό χαφ ο Σιόβας.

Σε ό,τι αφορά στον ακραίο επιθετικό, κάποιες πηγές αναφέρουν πως τα πορτογαλικά δημοσιεύματα για τον Έλντερ Μπαρμπόσα δεν είναι αβάσιμα. Ο Πορτογάλος ακραίος φορ ανήκει στην Μπράγκα, αλλά φέτος έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, καθώς ο Ζοσέ Πεσέιρο δεν τον εμπιστεύεται όσο ο Ζαρντίμ. Λέγεται, δε, πως έχει γίνει μία διερευνητική κρούση για την πιθανότητα δανεισμού του για έξι μήνες με οψιόν αγοράς. Υπάρχει και ο Πάμπλο Πίνο, ο οποίος συνεχίζει προπονήσεις στου Ρέντη, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχει… ενθουσιάσει. Δεν αποκλείεται πάντως να υπογράψει ο Κολομβιανός και να μείνει υπό δοκιμή μέχρι το καλοκαίρι.

Μετά το ντέρμπι οι ανανεώσεις

Όπως είναι φυσικό, το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φέρνει σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα θέματα στον Ολυμπιακό. Όχι μόνο τα μεταγραφικά, αλλά και τις υποθέσεις των συμβολαίων που πρέπει να ανανεωθούν. Μετά το πέρας του αγώνα στο ΟΑΚΑ θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις για να κλείσουν οι υποθέσεις των Τζεμπούρ και Χολέμπας που είναι σε πολύ καλό δρόμο, αλλά και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον Τοροσίδη, η περίπτωση του οποίου είναι η πιο δύσκολη από όλες.

Πλήρης και… φρέσκος

Πάνοπλος προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, καθώς ετοιμοπόλεμοι είναι όλοι οι παίκτες-πλην του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, παράλληλα, έχει καταφέρει με το rotation που εφαρμόζει πετυχημένα να έχει κρατήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του φρέσκους στο φινάλε ενός πολύ κουραστικού τριμήνου. Φαίνεται πως πέραν του Χολέμπας, που ήταν τιμωρημένος απέναντι στην Άρσεναλ, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και οι Ιμπαγάσα και Φουστέρ. Πάντως αλλαγές πολλές δεν θα γίνουν σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης, αφού πλέον το πρόγραμμα της ομάδας εξομαλύνεται και οι «βασικοί» θα έχουν περιθώρια ξεκούρασης ελλείψει υποχρεώσεων στην Ευρώπη. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε χθες κατ’ ιδίαν συζητήσεις με παίκτες της ομάδας ξεχωριστά. Μαζί του μίλησαν οι Μοντέστο, Τζεμπούρ, Τοροσίδης και Πάντελιτς.

www.sport-fm.gr/

Οι "16" του Champions League και οι 8 του Europa league

Οι "16" του Champions League και οι 8 του Europa league

6/12/2012

Οι όμιλοι του Champions League ολοκληρώθηκαν και σας παρουσιάζουμε τους "16" που πήραν την πρόκριση, χωρισμένους σε ισχυρούς και ανίσχυρους εν όψει της κλήρωσης στις 20 Δεκεμβρίου. Δείτε και τους 8 που συνεχίζουν στο Europa League, με τον Ολυμπιακό στους ισχυρούς
Δείτε αναλυτικά τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League, χωρισμένες σε ισχυρούς και ανίσχυρους.
Οι ισχυροί φυσικά είναι αυτοί που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου, όπως και αυτή των "32" (και των "16") του Europa League.
Στην κλήρωση του CL δεν μπορούν να πέσουν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα (το ίδιο ισχύει και για την κλήρωση των "32" του Europa).
Μετά την λίστα με τους "16" του Champions League μπορείτε να δείτε και τους 8 που μέσω της τρίτης θέσης των ομίλων θα συνεχίσουν στο Europa League.
Οι 4 που συγκέντρωσαν περισσότερους βαθμούς (μεταξύ τους και ο Ολυμπιακός) θα είναι στους ισχυρούς με τις 12 που θα τερματίσουν πρώτες στους ομίλους του Europa league, ενώ οι 4 με την χειρότερη επίδοση θα είναι στους ανίσχυρους με τους 12 που τερμάτισαν στην 2η θέση.

Οι "16" του Champions League

 

Οι ισχυροί

Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Μάλαγα (Ισπανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Μπάγερν (Γερμανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Οι ανίσχυροι

Πόρτο (Πορτογαλία)
Άρσεναλ (Αγγλία)
Μίλαν (Ιταλία)
Ρεάλ (Ισπανία)
Σαχτάρ (Ουκρανία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Σέλτικ (Σκωτία)
Γαλατάσαράι (Τουρκία)

Europa League

Οι ισχυροί

Τσέλσι (Αγγλία)
Κλουζ (Ρουμανία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Οι ανίσχυροι

Ζενίτ (Ρωσία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία)
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)
Άγιαξ (Ολλανδία)


ALEX WEB RADIO/TV

Primera Division καλεί Καστίγιο

Primera Division καλεί Καστίγιο

Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο συγκαταλέγεται στους βασικούς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Εσπανιόλ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον νέο προπονητή της ισπανικής ομάδας, Χαβιέρ Αγκίρε.
Όπως αναφέρει η "Mundo Deportivo", ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και νυν της Πατσούκα βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Εσπανιόλ ενόψει Γενάρη.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο νέος προπονητής των Καταλανών, Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος έκανε ντεμπούτο την περασμένη Κυριακή (2/12) στην εκτός έδρας ισοπαλία της Εσπανιόλ με τη Γρανάδα (0-0).

"Με μένα ο Νέρι συμπεριφερόταν ως επαγγελματίας. Αυτός ο παίκτης πρέπει να παίζει ελεύθερα και να μην τον πιέζεις. Σήμερα, βέβαια, είναι ξεκάθαρο πως έχει στο μυαλό του την οικογένειά του. Πιστεύω, όμως, πως μπορεί να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο ακόμα και τώρα", είπε χαρακτηριστικά ο Μεξικανός προπονητής.

Βέβαια το ετήσιο κασέ του Καστίγιο μόνο χαμηλό δεν είναι, καθώς στην Πατσούκα έχει συμβόλαιο που αγγίζει τις 700.000 ευρώ.

Νέρι Καστίγιο και Αγκίρε είχαν συνεργαστεί με επιτυχία στην Εθνική ομάδα του Μεξικού.

www.redplanet.gr/

Γκρέκο: "Όλοι μου μιλάνε για το ντέρμπι"

Γκρέκο: "Όλοι μου μιλάνε για το ντέρμπι"

Ο Γκρέκο τόνισε πως όλοι του μιλάνε για το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και ανυπομονεί να το ζήσει. Έχει καταλάβει τη σημασία του αγώνα και θέλει τη νίκη στο ΟΑΚΑ
Ο Λεάντρο Γκρέκο μίλησε για τη νίκη των Πειραιωτών επί της Άρσεναλ, αλλά τόνισε πως από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα όλοι του μιλούν για το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να ανυπομονεί να το ζήσει. Έχει καταλάβει την σημασία που έχει το ματς για τους οπαδούς και θέλει το "διπλό" στο ΟΑΚΑ.
Ο αριστεροπόδαρος Ιταλός χαφ, σχολίασε: "Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Άρσεναλ και θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια. Ειδικά από την στιγμή που έγινε το 1-1 ανεβάσαμε την απόδοση μας. Κρίμα που δεν θα συνεχίσουμε στο Champions League, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο Europa League. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την συγκεκριμένη διοργάνωση και θέλουμε να διακριθούμε εκεί.

Ξέρω και έχω μάθει πράγματα για το ντέρμπι. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα όλοι μου μιλούν για το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Έχω καταλάβει την σημασία του αγώνα, αλλά και το τι σημαίνει αυτό το ματς για τους οπαδούς. Ανυπομονώ να το ζήσω ως ποδοσφαιριστής από κοντά. Σαφώς και θέλουμε να κερδίσουμε τον αντίπαλο μας. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε το ντέρμπι".


ALEX WEB RADIO/TV

Στέλιος Μανωλάς: "Όταν ο Κώστας κάνει να ξεχαστεί ο Μέλμπεργκ..."

Στέλιος Μανωλάς: "Όταν ο Κώστας κάνει να ξεχαστεί ο Μέλμπεργκ..."

Ο θείος του Κώστα Μανωλάς, Στέλιος, μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για την έως τώρα πορεία του 21άχρονου κεντρικού αμυντικού στον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας πως ο ανιψιός του έκανε να ξεχαστεί το κενό του Όλοφ Μέλμπεργκ.
Ο νυν προπονητής της Νίκη Βόλου αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα διαδρομή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ανιψιού του είναι ο χαρακτήρας νικητή που τον διέπει.
Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Στέλιου Μανωλά στο "ΦΩΣ":

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ατού του; "Είναι νικητής. Αν και μικρός, βγάζει ηγετικές ικανότητες και πληροί όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας παίκτης σε αυτή τη δύσκολη θέση σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Το ότι έχει ξεχαστεί ο πολύ μεγάλος σέντερ μπακ που λέγεται Μέλμπεργκ είναι δύσκολο επίτευγμα και μεγάλη επιτυχία".

Για την εικόνα του Κώστα Μανωλά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είπε: "Όταν ο Κώστας κάνει να ξεχαστεί ο Μέλμπεργκ, παίκτης του Ολυμπιακού από την Γιουβέντους, με κόστος για τον Ολυμπιακό 2 εκ. ευρώ το χρόνο, και καλύπτεις αυτό το κενό με ένα νέο ελληνόπουλο που κόστισε λίγα χρήματα, είναι μεγάλη επιτυχία. Τόσο για την ομάδα όσο και για τον παίκτη".

Ποια είναι η ρήτρα στο συμβόλαιό του; "Υπάρχει ρήτρα, η οποία μάλιστα είναι πολύ υψηλή. Το παιδί μπορεί να αποφέρει μεγάλη υπεραξία στον Ολυμπιακό. Διότι αν συνεχίσει έτσι θα τον θέλουν ξένες ομάδες. Είναι μία εξαιρετική μεταγραφή δηλαδή που έγινε προς συμφέρον του Ολυμπιακού και προς συμφέρον του Κώστα".

Πως βλέπεις το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός την Κυριακή; "Ο Παναθηναϊκός έχει την έδρα και επίσης η αλλαγή προπονητή με τον ερχομό του Ρότσα τον έχει βοηθήσει. Δείχνει καλύτερη εικόα από πριν. Ο Ολυμπιακός όμως έχει καλύτερη ομάδα και βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Τα ντέρμπι πάντως δεν έχουν φαβορί. Δεν πρέπει να προεξοφλείς. Και οι δυο ομάδες θα έχουν την κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως με την Άρσεναλ, είναι πιο κοντά στη νίκη".

www.redplanet.gr/

"Δανεικός μόνο στο εξωτερικό ο Φετφατζίδης"

"Δανεικός μόνο στο εξωτερικό ο Φετφατζίδης"

Ο μάνατζερ του Γιάννη Φετφατζίδη, Γιώργος Τσέλιος, ξεκαθάρισε πως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να παραχωρηθεί δανεικός μόνο σε ομάδα του εξωτερικού κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ο μάνατζερ του Γιάννη Φετφατζίδη, Γιώργος Τσέλιος, μίλησε στο Sport24.gr, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα με τον Άρη και ξεκαθαρίζοντας ότι ο 22άχρονος παίκτης μπορεί να φύγει δανεικός μόνο στο εξωτερικό.
"Τον Νοέμβριο ο Γιάννης ανανέωσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2016 και η αλήθεια είναι πως δεν έχει κανένα παράπονο από την ομάδα.

Εκεί συμφωνήσαμε πως αν στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου δεν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να πάει κάπου δανεικός", είπε αρχικά ο κ. Τσέλιος και συνέχισε:

"Εάν, τονίζω, εάν ο Γιάννης είναι να πάει κάπου δανεικός, αυτό θα είναι στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα. Αυτή είναι και η επιθυμία του εξάλλου. Θα ψάξουμε προτάσεις από Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρώπης που παρακολουθούν την εξέλιξη του εδώ και καιρό".

www.redplanet.gr/

Διαιτητής ο Μάνταλος στο ντέρμπι

Διαιτητής ο Μάνταλος στο ντέρμπι

O Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή (9/12, 19:30) στο ΟΑΚΑ.
Ο 32άχρονος Σταύρος Μάνταλος θα έχει ως βοηθούς, τους Χρήστο Ακρίβο και Αντώνη Καρατζίκα από το σύνδεσμο Αθηνών, τέταρτο τον Ηλία Σπάθα (Πειραιά), και παρατηρητή διαιτησίας τον Μιχάλη Καλαθενό (Δωδεκανήσου).
Τελευταία φορά, ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε "σφυρίξει" αγώνα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (25/11), πραγματοποιώντας μία διαιτησία χωρίς προβλήματα.

www.redplanet.gr/

Στο Βερολίνο ο τελικός του Champions League το 2015

Στο Βερολίνο ο τελικός του Champions League το 2015

6/12/2012
Στο Βερολίνο ο τελικός του Champions League το 2015
Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League το 2015, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ. Η οριστική επιλογή θα γίνει το Μάρτιο του νέου έτους, ωστόσο η απόφαση της UEFA φαίνεται πως είναι ειλημμένη.

Μόλις τον περασμένο Μάιο ο τελικός της διοργάνωσης είχε φιλοξενηθεί ξανά επί γερμανικού εδάφους, συγκεκριμένα στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.

Στο χωρητικότητας 74.000 θεατών στάδιο είχε διεξαχθεί το 2006 ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την ανακατασκευή του.

Ο τελικός του 2013 θα γίνει στο «Γουέμπλεϊ», ενώ του 2014 στο «Ντα Λουζ».

www.sport-fm.gr/

EURO U-17 & U-19 2014: Οι κληρώσεις των προκριματικών

EURO U-17 & U-19 2014: Οι κληρώσεις των προκριματικών 

6/12/2012

EURO U-17 & U-19 2014: Οι κληρώσεις των προκριματικών
Καλά ήταν τα αποτελέσματα των κληρώσεων που έγιναν χθες στη Νιόν για τις προκριματικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Παίδων και Νέων για την περίοδο 2013-2014.

Η Εθνική Παίδων κληρώθηκε στον 6ο όμιλο μαζί με τη Σερβία, την Εσθονία και την Ανδόρα.

Από τους 13 ομίλους που συγκροτήθηκαν, στην elite round προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, καθώς επίσης η καλύτερη τρίτη όλων των ομίλων.

Τα παιχνίδια του ομίλου θα διεξαχθούν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 6 του ίδιου μήνα στη Σερβία.

Η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει στον 6ο όμιλο τη Σλοβακία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Τα παιχνίδια του ομίλου θα διεξαχθούν στο διάστημα 12-17 Νοεμβρίου 2013 στη Βουλγαρία.

Από τους 13 ομίλους που συγκροτήθηκαν, στην elite round προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, καθώς επίσης η καλύτερη τρίτη όλων των ομίλων.

www.sport-fm.gr/

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις της Πέμπτης

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις της Πέμπτης 

6/12/2012 

Ενημερωθείτε για τις live αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις  για να ξέρετε τι σας γίνεται...

Ποδόσφαιρο / Europa League
20.00 Ουντινέζε-Λίβερπουλ (Novasports 1 και 1 HD)
20.00 Γιουνγκ Μπόις-Ανζί (Novasports 2 και 2 HD)
22.05 Λεβάντε-Ανόβερο (Novasports 1 και 1 HD)
22.05 Μάριμπορ-Λάτσιο (Novasports 2 και 2 HD)
22.05 Τότεναμ-Παναθηναϊκός (ΑΝΤ1)
Ποδόσφαιρο
12.45 Σανφρέσε Χιροσίμα-Οκλαντ Σίτι (ΟΤΕ sport 1)
03.00 Οκλαντ-Ντένβερ (ESPN America)
Μπάσκετ / Euroleague
18.00 ΤΤΣΚΑ Μόσχας-Μπεσίκτας (novasports 7)
19.30 Τσεντεβίτα-Ολυμπιακός (novasports 3)
21.00 Αλμπα Βερ.-Ουνικάχα Μάλαγα (novasports 7)
21.45 Καντού-Ρεάλ Μαδρίτης (novasports 3)
Βόλεϊ
17.00 Ντινάμο Μόσχας-Λοκομοτίβ Μπακού (ΟΤΕ sport 4)
21.30 Αράγκο ντε Σέτε-Κούνεο (ΟΤΕ sport 2)
Άλλα Σπορ
08.30 Χόκεϊ επί χόρτου / champions trophy – quarterfinals (Eurosport 2)
11.00 Χόκεϊ επί χόρτου / champions trophy – quarterfinals (Eurosport 2)
13.50 Αγώνες σκαφών powerboat F1 (novasports 1 και 1 HD)
15.00 Σνούκερ / UK championship – quarterfinals (Eurosport)
21.00 Σνούκερ / UK championship – quarterfinals (Eurosport)
21.00 Σνούκερ / UK championship – quarterfinals (Eurosport 2)


ALEX WEB RADIO/TV

Preview: Europa League

Preview: Europa League

6/12/2012

Εκτός από αυτό που διεκδικούν Τότεναμ και Παναθηναϊκός, άλλα τέσσερα εισιτήρια για τους "32" του Europa League δεν έχουν κάτοχο. Δείτε το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων

Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Europa League με την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής.
Οι 8 ομάδες που θα έρθουν από το Champions League είναι γνωστές, ενώ 19 έχουν εξασφαλίσει πρόκριση από τους ομίλους του Europa League.
Πέντε είναι λοιπόν τα εισιτήρια για τους "32" της διοργάνωσης που δεν έχουν ακόμη κάτοχο, με το ένα να διεκδικεί ο Παναθηναϊκός στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ (μόνο με νίκη προκρίνεται το "τριφύλλι", η ισοπαλία αρκεί στους Άγγλους).
Όσον αφορά στα υπόλοιπα 4 εισιτήρια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο 1ος όμιλος, ποιος δηλαδή θα ακολουθήσει την Ανζί, η Λίβερπουλ ή η Γιουνγκ Μπόις.
Αν η Λίβερπουλ νικήσει στην Ιταλία την Ουντινέζε θα περάσει, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία των Ελβετών, οι οποίοι δηλαδή θέλουν την καλύτερο αποτέλεσμα (υποδέχονται την Ανζί) από Άγγλους.
Στον 5ο όμιλο Στεάουα, Στουτγκάρδη και Κοπεγχάγη διεκδικούν τα δύο εισιτήρια, ενώ το τελευταίο είναι αυτό στον 7ο όμιλο, με Βασιλεία και Βίντεοτον να το διεκδικούν.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:


1ος όμιλος
Γιουνγκ Μπόις - Ανζί (20:00)
Ουντινέζε - Λίβερπουλ (20:00)

2ος όμιλος
Βικτόρια Πλζεν - Ατλέτικο (20:00)
Χαποέλ Τελ-Αβίβ - Ακαντέμικα (20:00)

3ος όμιλος
ΑΕΛ - Μαρσέιγ (20:00)
Φενέρμπαχτσε - Γκλάντμπαχ (20:00)

4ος όμιλος
Μαρίτιμο - Μπριζ (20:00)
Μπορντό - Νιούκαστλ (20:00)

5ος όμιλος
Στουτγκάρδη - Μόλντε (20:00)
Κοπεγχάγη - Στεάουα (20:00)

6ος όμιλος
Νάπολι - Αϊντχόφεν (20:00)
Νττίπρο - ΑΪΚ (20:00)

7ος όμιλος
Γκενκ - Βασιλεία (22:05)
Σπόρτινγκ - Βίντεοτον (22:05)

8ος όμιλος
Ίντερ - Νέφτσι (22:05)
Παρτίζαν - Ρουμπίν (22:05)

9ος όμιλος
Λιόν - Χαποέλ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα (22:05)
Μπιλμπάο - Σπάρτα Πράγας (22:05)

10ος όμιλος
Μάριμπορ - Λάτσιο (22:05)
Τότεναμ - Παναθηναϊκός (22:05)

11ος όμιλος
Ραπίντ - Μεταλίστ (22:05)
Λεβερκούζεν - Ρόζενμποργκ (22:05)

12ος όμιλος
Λεβάντε - Ανόβερο (22:05)
Τβέντε - Χέλσινγκμποργκ (22:05)

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ


1ος όμιλος
1. Ανζί 10 (6-2)
2. Λίβερπουλ 7 (10-9)
3. Γιουνγκ Μπόις 7 (11-12)
4. Ουντινέζε 4 (6-8)

2ος όμιλος
1. Ατλέτικο 12 (7-3)
2. Βικτόρια Πλζεν 9 (9-3)
3. Ακαντέμικα 5 (6-7)
4. Χαποέλ Τελ-Αβίβ 1 (2-11)

3ος όμιλος
1. Φενέρμπαχτσε 13 (10-4)
2. Γκλάντμπαχ 8 (8-6)
3. Μαρσέιγ 5 (9-8)
4. ΑΕΛ 1 (1-10)

4ος όμιλος
1. Μπορντό 10 (8-5)
2. Νιούκαστλ 9 (7-3)
3. Μπριζ 4 (4-9)
4. Μαρίτιμο 3 (2-5)

5ος όμιλος
1. Στεάουα Βουκουρεστίου 10 (8-8)
2. Στουτγκάρδη 8 (9-5)
3. Κοπεγχάγη 7 (4-5)
4. Μόλντε 3 (4-8)

6ος όμιλος
1. Ντνίπρο 12 (12-8)
2. Νάπολι 9 (11-9)
3. Αϊντχόφεν 4 (5-6)
4. ΑΪΚ 4 (5-10)

7ος όμιλος
1. Γκενκ 11 (9-4)
3. Βασιλεία 8 (7-4)
2. Βίντεοτον 6 (5-6)
4. Σπόρτινγκ 2 (2-9)

8ος όμιλος
1. Ρουμπίν Καζάν 13 (9-2)
2. Ίντερ 10 (9-7)
3. Νέφτσι Μπακού 2 (2-6)
4. Παρτίζαν 2 (2-7)

9ος όμιλος
1. Λιόν 13 (12-8)
2. Σπάρτα Πράγας 8 (9-6)
3. Μπιλμπάο 4 (7-9)
4. Χαποέλ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα 2 (6-11)

10ος όμιλος
1. Λάτσιο 9 (5-1)
2. Τότεναμ 7 (5-3)
4. Παναθηναϊκός 5 (3-8)
3. Μάριμπορ 4 (5-6)

11ος όμιλος
1. Μεταλίστ 13 (9-2)
2. Λεβερκούζεν 10 (8-2)
3. Ρόζενμποργκ 6 (7-9)
4. Ραπίντ 0 (3-14)

12ος όμιλος
1. Ανόβερο 11 (9-6)
2. Λεβάντε 10 (8-3)
3. Τβέντε 4 (4-7)
4. Χέλσινγκμποργκ 1 (6-11)

 ΣΚΟΡΕΡΣ

6 γκολ
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

5 γκολ
Ραούλ Μπομπαντίγια (Γιουνγκ Μπόις)

4 γκολ
Τζόντζο Σέλβεϊ (Λίβερπουλ)
Κλέιτον Σαβιέρ (Μεταλίστ)


ALEX WEB RADIO/TV

O Mητρογλου παει τσαρκα με το μηχανακι του τον Βενγκερ (video)

O Mητρογλου παει τσαρκα με το μηχανακι του τον Βενγκερ (video)

 6/12/2012
Το δώρο του Μήτρογλου στον Βενγκέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δώρο μια βόλτα με το νέο του μηχανάκι έκανε ο Κώστας Μήτρογλου στον Αρσέν Βενγκέρ..
Aκομη ενα ωραιο βιντεο απο τον Ψαλιδοχερη, απολαυστε το.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ ΤΟΝ ΒΕΝΓΚΕΡ από psalidoheris

ALEX WEB RADIO/TV

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τεταρτης (videos)

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τεταρτης (videos)

6/12/2012

Για τον πέμπτο όμιλο, στο Ντόνετσκ η Γιουβέντους πήρε τη νίκη επί της Σαχτάρ με αυτογκόλ του Κούτσερ και “πέταξε” στο Europa League την κάτοχο του τίτλου Τσέλσι.
Στη Γλασκόβη η Σέλτικ πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας και πήρε την πρόκριση από τον 7ο όμιλο για την επόμενη φάση έναντι της Μπενφίκα, που παρά τη σπουδαία εμφάνισή της στο Καμπ Νου, δεν κατάφερε να νικήσει τη Μπαρτσελόνα.
Στο Ολντ Τράφορντ η Κλουζ πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της με το 0-1 επί της Γιουνάιτεντ, ωστόσο δεν ήταν αρκετή καθώς η Γαλατασαράι έκανε την ανατροπή στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπράγκα με 1-2 και προκρίθηκε στους “16″ από τον 8ο όμιλο.

5ος όμιλος

Τσέλσι – Νόρτζελαντ 6-1
(38′ πεν. Νταβίντ Λουίζ,, 45+2′, 56 Τόρες, 51′ Κέιχιλ, 63′ Μάτα, 71′ Όσκαρ – 46′ Τζον)


Σαχτάρ – Γιουβέντους 0-1
(56′ αυτ. Κούτσερ)

Η βαθμολογία
Γιουβέντους 12
Σαχτάρ 10
Τσέλσι 10
Νόρτζελαντ 1

6ος όμιλος
Μπάγερν – Μπάτε 4-1
(22′ Γκόμες, 54′ Μέλερ, 56′ Σακίρι, 83′ Αλάμπα – 89′ Φιλιπένκο)


Λιλ – Βαλένθια 0-1
( 36′ πεν. Ζόνας)

Η βαθμολογία
Μπάγερν 13
Βαλένθια 13
Μπάτε 6
Λιλ 3
7ος όμιλος
Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 0-0


Σέλτικ – Σπαρτάκ Μόσχας 2-1
(21′ Χούπερ , 81′ πεν. Κόμονς– 39′ Άρι)

Η βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 13
Σέλτικ 10
Μπενφίκα 8
Σπαρτάκ Μόσχας 3

8ος όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κλουζ 0-1
(56′ Λουίς Αλμπέρτο)


Μπράγκα – Γαλατασαράι 1-2
(32′ Μοσορό – 58′ Γιλμάζ, 78′ Αϊντίν)

Η βαθμολογία
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12
Γαλατασαράι 10
Κλουζ 10
Μπράγκα 4


ALEX WEB RADIO/TV

Μπιάλιστοκ - Ολυμπιακός 3-0

Μπιάλιστοκ - Ολυμπιακός 3-0

Την ήττα με 3-0 σετ από την πολωνική ΑΖS Metal– FachMpialystok γνώρισε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των "32" του CEV Challenge Cup.
Tα σετ: 25-21, 25-15, 25-21. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος, δήλωσε μετά το τέλος του εκτός έδρας παιχνιδιού:
"Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει και την όχι καλή απόδοσή μας. Εάν την επόμενη εβδομάδα βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στην υποδοχή και δυσκολέψουμε το σερβίς μας μπορούμε μέσα στην έδρα μας να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να κάνουμε την ανατροπή.

Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να ξεχάσουμε την Ευρώπη, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι στην Κηφισιά. Σε αυτό και μόνο σε αυτό το παιχνίδι εστιάζουμε την προσοχή μας". 


www.redplanet.gr/

Τόμας: "O Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας"

Τόμας: "O Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας"

Ο Τόμας αποτελεί νέα προσθήκη στο ρόστερ της Τσεντεβίτα και στις δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, κάτι που φάνηκε και από το "διπλό" στο Κάουνας.
Ο Κροάτης σμολ-φόργουορντ, Μάρκο Τόμας, αποτελεί πρόσφατη προσθήκη στο ρόστερ της Τσεντεβίτα και στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ δεν είχε αγωνιστεί. Ο 27χρονος διεθνής τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, επισημαίνοντας πως αυτό φάνηκε από το "διπλό" που πήραν οι Πειραιώτες στο Κάουνας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις λίγες ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στο TOP-16.
Ο Μάρκο Τόμας σχολίασε: "Θα παίξουμε κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας και αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη νίκη τους επί της Ζαλγκίρις μέσα στο Κάουνας. Έχουν ήδη προκριθεί στο TOP-16, κάτι το οποίο ήξερα και πριν το παιχνίδι τους στο Κάουνας, αλλά είδατε πως έπαιξαν για τη νίκη και κέρδισαν την Ζαλγκίρις. Οπότε είναι δεδομένο πως θέλουν να μας νικήσουν στην έδρα μας.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ηττηθεί η Αρμάνι στο Μιλάνο από την Ζαλγκίρις, συν το να κερδίσουμε εμείς τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχει βέβαια και η τελευταία αγωνιστική στο γκρουπ. Θα αντιμετωπίσουμε τους Πρωταθλητές στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Είχαμε την ευκαιρία μας να τους κερδίσουμε στον Πειραιά, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Αν είχαμε πάρει εκείνο το ματς θα ήμασταν ακόμη πιο κοντά στο TOP-16 τώρα. Περιμένουμε πάντως ένα πολύ δυνατό παιχνίδι την Πέμπτη".

www.redplanet.gr/

Πέτροβιτς: "Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός"

Πέτροβιτς: "Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός"

Ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, μίλησε με καλά λόγια για τον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας πως οι Πειραιώτες πλέον διαθέτουν μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς μετρούν ένα μεγάλο νικηφόρο σερί.
Ο νέος προπονητής της Τσεντεβίτα, Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό την Πέμπτη (6/12, 19:30) στο Ζάγκρεμπ. Ο Κροάτης τεχνικός αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια για τους ερυθρόλευκους, ενώ επεσήμανε πως οι Πειραιώτες διαθέτουν πλέον τεράστια αυτοπεποίθηση καθώς μετρούν ένα μεγάλο νικηφόρο σερί το τελευταίο διάστημα.
Ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, σχολίασε: "Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να παίζει καλύτερο μπάσκετ αμέσως μετά τη νίκη επί της Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά από την 25η Οκτωβρίου και μετά δεν έχουν χάσει ούτε ένα ματς. Από τότε που ηττήθηκαν από την Ζαλγκίρις μετρούν ένα νικηφόρο σερί 11-0. Αναμφισβήτητα το γεγονός αυτό τους έχει δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ξέρω τι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι δύσκολο το να το κάνουμε πράξη μέσα στο παρκέ. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ακόμη έχουμε ελπίδες ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε στην έδρα μας του εν δυνάμει Πρωταθλητές Ευρώπης.

Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο παιχνίδι τον καλύτερο ματς εαυτό ώστε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και ελπίζω να αγωνιστούμε μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο, έχοντας την δυναμική στήριξη από τον κόσμο μας, για να παρακολουθήσουν μία θεαματική αναμέτρηση".

www.redplanet.gr/

Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αποθεραπεία στο Ρέντη όσοι έπαιξαν με Άρσεναλ.
Μία ημέρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ, στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με 2-1, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού άρχισαν την προετοιμασία τους για το μεγάλο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (9/12, 19:30), με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν χθες κόντρα στους "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ και τους "υπέταξαν" με μία σπουδαία εμφάνιση, έκαναν σήμερα αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι "ερυθρόλευκοι" ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμά τους. Αυτό περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής, τελειώματα φάσεων και δίτερμα, στο βρεμένο τερέν των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί. Την Πέμπτη (6/12) οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα γυμναστούν ξανά το απόγευμα, στις 16:30, με τον Πορτογάλο τεχνικό να είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στην διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές του.

www.redplanet.gr/

Συνεντευξη Κώστα Καραπαπά

 Συνεντευξη Κώστα Καραπαπά

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, έκανε στο RedPlanet.gr τον απολογισμό στο Champions League, μίλησε για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας μέσω Europa League, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ φυσικά αναφέρθηκε και στο προσεχές ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.
Ο Κόκκινος Πλανήτης επικοινώνησε με τον Κώστα Καραπαπά, ο οποίος μίλησε στο RedPlanet.gr για τη φετινή πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε μία αναλυτική συνέντευξη, για όλα τα τεκταινόμενα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Καραπαπά

Θα ήθελα μία αποτίμηση της φετινής παρουσίας του του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League. Υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά της διοίκησης;

"Βέβαια, υπάρχει ικανοποίηση για την πολύ καλή παρουσία της ομάδας, αλλά παράλληλα υπάρχει και μία πικρία γιατί δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League. Αξίζαμε την πρόκριση. Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του κ. Βενγκέρ και του κ. Ζαρντίμ μετά το τέλος του χθεσινού (σ.σ. 4/12) αγώνα ότι αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο έτοιμος στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλκε, είτε επειδή το ελληνικό Πρωτάθλημα αρχίζει αργά είτε γιατί έχουμε μία νέα ομάδα, θα είχε καλύτερη τύχη στον όμιλο. Υπάρχει πικρία γιατί πάλι αποκλειστήκαμε με 9 βαθμούς, όπως και πέρυσι. Πάντως, πηγαίνουμε σε ένα άλλο... Champions League. Το Europa League είναι δυνατό, έχει ισχυρές ομάδες και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά".

Μήπως στην αρχή της σεζόν, και συγκεκριμένα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε, ο Τύπος και ο κόσμος, βιαστήκαμε να κρίνουμε τη δυναμική της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Αν μπορεί, δηλαδή, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Champions League;

"Ο Τύπος και ο κόσμος μπορεί να βιάστηκαν, αλλά εμείς λέγαμε από το καλοκαίρι πως η ομάδα διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο υψηλού επιπέδου. Δεν περιμέναμε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στην ομάδα. Έχουμε 25-26 ποδοσφαιριστές, που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν. Κοιτάξαμε στα μάτια και τους τρεις αντιπάλους μας στο Champions League. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως νικήσαμε δύο φορές την Πρωταθλήτρια Γαλλίας, παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η Σάλκε είναι από τις καλύτερες ομάδες της Bundesliga και έχει κάθε σεζόν ευρωπαϊκές βλέψεις. Όσο για την Άρσεναλ, είναι πάντα Άρσεναλ! Πολλοί είπαν ότι η αγγλική ομάδα έπαιξε στο "Καραϊσκάκης" με τα τέταρτα, τα πέμπτα και τα έκτα. Με αυτήν τη λογική κι εμείς αγωνίστηκαμε χωρίς 4-5 βασικούς ποδοσφαιριστές. Εδώ τόνιζαν ορισμένοι πως δεν έπαιξαν κάποιοι παίκτες της Άρσεναλ, που είναι τραυματίες εδώ κι ένα μήνα. Με αυτό το σκεπτικό, τί να πούμε εμείς, που έχουμε τον Αβραάμ εκτός δράσης από τον περασμένο Ιούνιο; Πείτε μου, ο Ροσίτσκι και ο Σαμάκ, δεν θα έπαιζαν για πλάκα στο ελληνικό Πρωτάθλημα; Αν έρχονταν ποτέ στην Ελλάδα, θα είχαμε 5.000 φιλάθλους στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθούν".

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά θεωρώ κομβικό σημείο για την εξέλιξη της σεζόν την ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο κόσμος αποδοκίμασε γιατί δεν έβλεπε καλό ποδόσφαιρο, αν και ο Ολυμπιακός μετρούσε επτά συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα.

"Η παρουσία του προέδρου επηρεάζει πάντα θετικά την ομάδα. Ο κ. Μαρινάκης είναι πάντα κοντά στον Ολυμπιακό και φροντίζει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Να έχουν, προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές, ό,τι χρειάζονται για τη δουλειά τους. Η ομάδα και οι παίκτες πρέπει να ανταποδίδουν στον αγωνιστικό χώρο, με το ποδόσφαιρο που παίζουν, και να ευχαριστούν τον κόσμο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές στον Ολυμπιακό. Είναι συνθήκες ευρωπαϊκού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας παίκτης, ο Γκρέκο, που αποκτήθηκε από μία μεγάλη ιταλική ομάδα, όπως η Ρόμα, να λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό και τις συνθήκες εργασίες που συνάντησε. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φροντίζει να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες και έχει το δικαίωμα να ζητάει ένα όμορφο θέαμα για τους φιλάθλους. Εκείνη η παρέμβασή του, νομίζω πως ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση".

Δεν είναι φυσιολογικό, πάντως, για μία νέα ομάδα με τόσες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό να χρειάζεται μία πίστωση χρόνου προκειμένου να αποδώσει και καλό ποδόσφαιρο; Άλλωστε, για έναν Ολυμπιακό με πολλά νέα πρόσωπα, το ζητούμενο στην αρχή της σεζόν ήταν οι νίκες.

"Ο Ολυμπιακός έχει νέο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες και διαφορετικό αγωνιστικό σύστημα, αν θέλετε. Η αρχή έπρεπε να είναι επιτυχημένη, καθώς η ποιότητα της ομάδας στην Ελλάδα είναι ασύγκριτη, ενώ στην Ευρώπη δείξαμε ότι παραμένουμε ανταγωνιστικοί. Πληρώσαμε την ήττα με τη Σάλκε στο πρώτο παιχνίδι. Αν αγωνιζόμασταν τώρα με τη γερμανική ομάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", νομίζω πως οι συνθήκες θα ήταν τελείως διαφορετικές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, πως είχαμε μία τεράστια απώλεια κι εννοώ τον Αβραάμ. Οι παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του, ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Κοντρέρας και ο Παπάζογλου, τα πήγαν περίφημα. Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να φανεί όσο το δυνατόν λιγότερο η απουσία του Αβραάμ".

Η διοίκηση πίστεψε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή το περασμένο καλοκαίρι και τόνωσε το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Η παρουσία της ομάδας στο Champions League της φετινής σεζόν ήταν μία πρώτη δικαίωση;

"Να σας διορθώσω. Όταν ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό, στην κοινή συνέντευξη που είχε παραθέσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη τον Ιούλιο του 2010, είχε αποκαλύψει το όραμά του για έναν Ολυμπιακό με 7-8 Έλληνες παίκτες στην εντεκάδα".

Σαφώς και το θυμάμαι, αλλά ρωτώ επειδή τις δύο πρώτες σεζόν στη διοικητική ηγεσία, ο Ολυμπιακός δεν είχε πολλούς Έλληνες παίκτες στη σύνθεσή του.

"Ξέρετε, είναι και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας και βοηθάνε στις επενδύσεις σε Έλληνες παίκτες και νέα παιδιά. Έχουμε δει τη φετινή σεζόν, τις ευκαιρίες που έχουν πάρει οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος μας ότι η δουλειά γίνεται σε βάθος χρόνου. Υπάρχει σχεδιασμός πενταετίας στις Ακαδημίες και γενικότερα στο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός φιλτράρει τα καλύτερα ταλέντα, σε όλη την Ελλάδα, από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών και άνω. Το όνειρο κάθε παιδιού που ξεκινάει τώρα το ποδόσφαιρο και κάθε νεαρού Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι να παίξει ποδόσφαιρο και να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό".

Πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Europa League; Πέρυσι, η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν από την προημιτελική φάση.

"Όπως είπε και ο κ. Ζαρντίμ μετά το τέλος του αγώνα με την Άρσεναλ, ο αρχικός στόχος είναι να περάσουμε από τους "32" στους "16" και στη συνέχεια στους "8". Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Πέρυσι, είχαμε έναν οδυνηρό αποκλεισμό στη φάση των "16" από τη Μέταλιστα, όπως οδυνηρός ήταν και ο αποκλεισμός μας από τη φάση των ομίλων του Champions League. Αποκλειστήκαμε με το πιο απίστευτο σενάριο. Δεν ξέρω τη γνώμη σας, αλλά τόσο η Ρουμπίν Καζάν όσο και η Μέταλιστ είναι δύο εξαιρετικές ομάδες. Δεν ήταν, όμως, ασυναγώνιστες και από τη Μέταλιστ αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες. Να υπενθυμίσω ότι στο πρώτο μέρος του επαναληπτικού με τη Μέταλιστ πραγματοποιήσαμε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία μας. Μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί 2-0 ή και ακόμα 3-0. Βαδίζουμε στην ίδια ρότα και τη φετινή σεζόν. Να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε πέρυσι, να προκριθούμε, δηλαδή, στην προημιτελική φάση και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Πρέπει να τονίσω ότι η κλήρωση μόνο εύκολη δεν θα είναι στις 20 Δεκεμβρίου. Δεν είναι απλή υπόθεση το Europa League και υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες. Είμαστε, όμως, Ολυμπιακός και έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Θέλω, επίσης, να αναφέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα υπολογίσιμο ευρωπαϊκό μέγεθος. Όλοι οι ξένοι, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, λένε τα καλύτερα για την ομάδα μας".

Η πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύει πως με τουλάχιστον μία καλή προσθήκη κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Συμφωνείτε;

"Η συζήτηση για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Να ξέρει, όμως, ο κόσμος ότι θα ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα και δεν θα ταλαιπωρηθεί με μεταγραφικά σενάρια. Πρόθεση για ενίσχυση πάντα υπάρχει. Διοίκηση και προπονητικό επιτελείο θα αναλύσουν τα δεδομένα. Αν ο προπονητής ζητήσει μεταγραφή, η διοίκηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Αν ο προπονητής πει ότι είναι ευχαριστημένος με το υπάρχον ρόστερ, τότε θα συνεχίσουμε όπως είμαστε".

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζει έναν ποδοσφαιριστή, τον εξτρέμ Πίνο. Πώς εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση;

"Βρισκόμαστε στις ημέρες, όπου ο προπονητής θα αποφασίσει αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ενταχθεί στην ομάδα μας. Ο Πίνο δουλεύει πολύ και θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι τελικά θα γίνει".

Ας πάμε λίγο και στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τον κόσμο και για την ακρίβεια εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται.

"Κάθε προπονητής αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, ιδιαίτερα όταν δουλεύει για πρώτη φορά σε μία ξένη χώρα. Δεν γίνεται να αμφισβητείται ο Ζαρντίμ γιατί τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον προπονητή μας (σ.σ. 15 νίκες σε 20 επίσημα παιχνίδια), ο οποίος δουλεύει πολύ καθημερινά, κάτι που έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή. Η ομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Δείχνει την ποιότητά της. Στα τελευταία παιχνίδια κάνει πάνω από 20 τελικές προσπάθειες. Για παράδειγμα στην Τούμπα παίξαμε πολύ καλά, είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και δικαιούμασταν βάσει απόδοσης. Χθες (σ.σ. 4/12), στο πρώτο μέρος με την Άρσεναλ, είχαμε 7 τελικές προσπάθειες, με τις 6 προς το τέρμα, και η Άρσεναλ μόλις 2, με τη μία να μπαίνει γκολ".

Μήπως, κι εσείς ως σύλλογος, παρουσιάσατε κάπως λανθασμένα τον Πορτογάλο προπονητή το περασμένο καλοκαίρι, καθώς έχει διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία με τον προκάτοχό του, Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Είναι άδικο να συγκρίνουμε τον Ζαρντίμ με τον Βαλβέρδε. Είναι πάντα άδικο να συγκρίνουμε κάτι επιτυχημένο, με μία άλλη προσπάθεια που δεν έχει τελειώσει. Είναι άδικο και για τον Ζαρντίμ και για τον Βαλβέρδε. Ο Ισπανός δούλευε για δύο συνεχόμενες σεζόν στην ομάδα και για αυτό είχε σχεδόν την καθολική αποδοχή. Πρέπει να δώσουμε το περιθώριο στο νέο προπονητή για να πετύχει. Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τους δύο προπονητές".

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί η πειραϊκή ομάδα να απέχει 16 βαθμούς από τους πράσινους, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα ιδιαίτερα.

"Όποια και να είναι η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αυτά τα ντέρμπι είναι υπέρτερα οποιασδήποτε βαθμολογίας. Συναντώνται στην ουσία δύο διαφορετικοί κόσμοι, οι δύο μεγαλύτεροι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι πάντα η νίκη. Θέλουμε να αποδείξουμε την κυριαρχία μας. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δείξουν την πραγματική τους ποιότητα και να κάνουν τον κόσμο να ευχαριστηθεί. Ζούμε τόσο δύσκολους καιρούς και τέτοιες χαρές είναι απαραίτητες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας λόγος να χαιρόμαστε, σε αυτήν την άσχημη εποχή που βιώνουμε".

Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ντέρμπι; Υπάρχει ανησυχία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για επεισόδια στο παιχνίδι της Κυριακής (9/12);

"Δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι στον Παναθηναϊκό ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έχουν, ήδη, προβλήματα και δε νομίζω ότι θέλουν να προσθέσουν κι άλλα βάρη και να κάνουν κακό στην ομάδα τους. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Όπως είπε και ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης μετά το τέλος του αγώνα με την Άρσεναλ, σεβόμαστε την ιστορία του Παναθηναϊκού και θέλουμε να παιχθεί ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή! Πέρυσι, ήταν οι διαφορετικές συνθήκες στο αντίστοιχο παιχνίδι. Δεν εξαρτάται κάτι από μας. Πάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε έναν καλό αγώνα. Έχουμε κρατήσει χαμηλούς τόνους εδώ και ημέρες και πάμε στο ΟΑΚΑ για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι".

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στην τελευταία ομιλία τους προς τους παίκτες, είπε: "Να απαντάτε μέσα στο γήπεδο. Για τον εαυτό σας, για τον προπονητή σας, για μένα, για την ομάδα, και τον κόσμο της". Το μήνυμα είναι σαφές ενόψει του ντέρμπι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχεται... λάσπη από τους απέναντι, αλλά η καλύτερη απάντηση δίνεται πάντα μέσα στο γήπεδο. Συμφωνείτε;

"Στο τέλος της ημέρας αυτό που θα μείνει, είναι μία νίκη στο ντέρμπι και ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Δεν επηρεαζόμαστε από το τι λένε διάφοροι. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να απαντήσουμε. Είναι φυσιολογικό όταν μία άλλη ομάδα βλέπει να προοδεύεις και δεν μπορεί να ακολουθήσει, να προσπαθεί να σε βλάψει με άλλους τρόπους. Βάλε χρήματα, χτίσε δικό σου γήπεδο, πάρε ποιοτικούς παίκτες, φτιάξε την ομάδα σου και τις σχέσεις με τους φιλάθλους σου, και προσπάθησε να ανταγωνιστείς τον Ολυμπιακό. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: έχεις ένα εμπορικό κέντρο και κάπου εκεί χτίζεται ένα άλλο μαγαζί. Το μαγαζί θα προσπαθήσει να βάλει φωτιά στο εμπορικό κέντρο για να το εμποδίσει. Φάνηκε και κόντρα στην Άρσεναλ, η τεράστια ποιοτική διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια. Μία γροθιά. Κόσμος-διοίκηση-ομάδα. Είδαμε τον Σωκράτη Κόκκαλη, σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό, να παρακολουθεί δίπλα-δίπλα το ματς με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να πανηγυρίζουν μαζί τα γκολ της ομάδας μας. Αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού, είμαστε μία οικογένεια".

Ένα σχόλιο για το πώς πηγαίνουν οι υποθέσεις των Τοροσίδη, Τζεμπούρ και Χολέμπας, σχετικά με την ανανέωση των συμβολαίων τους;

"Συνεχίζουμε με ηρεμία. Όταν θα έρθει η ώρα, θα γίνει αυτό που πρέπει τόσο για το συμφέρον της ομάδας όσο και των ποδοσφαιριστών".

Πότε θα έρθει αυτή η ώρα;

"Όταν θα έρθει, θα το μάθετε".

Μία τελευταία ερώτηση: Βλέπουμε τη φετινή σεζόν να έχει μειωθεί η προσέλευση των φιλάθλων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Φταίει μόνο η κρίση που βιώνει ο τόπος;

"Δεν αφορά μόνο την ομάδα μας αυτό το πρόβλημα. Οφείλεται στην εποχή που ζούμε. Γενικότερα, τα εισιτήρια σε όλες τις ομάδες έχουν μειωθεί κατά 30%. Θα σας αναφέρω ένα σχετικό παράδειγμα. Χθες (σ.σ. 4/12), στο περιθώριο του αγώνα με την Άρσεναλ, είχα μία συζήτηση με μία παλιά δόξα του Ολυμπιακού και είπε κάτι πολύ εύστοχο. Ας υποθέσουμε μία παρέα τεσσάρων φίλων θέλει να έρθει στο γήπεδο. Όταν οι δύο στους τέσσερις είναι άνεργοι και άλλοι δύο θα καθίσουν σπίτι να δουν το ματς για παρέα. Έτσι, δεν θα έρθει κανείς στο γήπεδο. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή και δεν σας κρύβω ότι οι συζητήσεις στη διοίκηση είναι καθημερινές προκειμένου να βελτιωθεί η διαμορφωθείσα εικόνα. Ξέρετε, για παράδειγμα, ότι στα παιχνίδια με Παναχαϊκή και Πλατανιά οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές, όπως και στον αγώνα με την Άρσεναλ. Ολυμπιακός σημαίνει γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όλοι οι άνθρωποι στη διοίκηση και όλοι εμείς που δουλεύουμε για τον Ολυμπιακό, κινούμαστε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι για να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας έχουν στην καθημερινότητά τους τον Ολυμπιακό και συγκινούνται με τις χαρές που προσφέρει αυτή η ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να ευχαριστιέται ποδόσφαιρο και να ικανοποιείται από το θέαμα που προσφέρει η ομάδα. Επαναλαμβάνω πως ο Ολυμπιακός σημαίνει ένα γεμάτο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Θέλουμε από τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα".

www.redplanet.gr/

Έφτασε στο Ζάγκρεμπ με Περπέρογλου

Έφτασε στο Ζάγκρεμπ με Περπέρογλου

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται στο "παγωμένο" Ζάγκρεμπ, καθώς την Πέμπτη (6/12) θα αντιμετωπίσει την Τσεντεβίτα (19:30). Στην αποστολή των Πειραιωτών κανονικά ο Περπέρογλου.
Στην Κροατία βρίσκεται ο Πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης Ολυμπιακός, καθώς την Πέμπτη (6/12) το απόγευμα (19:30, ΝOVAsports3) θα αντιμετωπίσει την Τσεντεβίτα για την 9η αγωνιστική της Euroleague στο "παγωμένο" Ζάγκεμπ. Στην πρωτεύουσα της χώρας έχει πολύ κρύο με την θερμοκρασία να "γράφει" -1 βαθμούς Κελσίου, με την πόλη έχει αρκετό χιόνι.
Την αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ ακολούθησε κανονικά ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει μία στομαχική γρίπη, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ δείχνει καλύτερα. Το κατά πόσο θα τον χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση θα φανεί κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο επισημαίνουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση του παίκτη.

Οι ερυθρόλευκοι με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο, κατευθύνθηκαν αμέσως στο ξενοδοχείο "Τhe Westin Zagreb" και δεν θα κάνουν προπόνηση, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε οι παίκτες του να ξεκουραστούν από το ταξίδι. Την Πέμπτη (6/12) το πρωί όμως θα πάνε στην έδρα της Τσεντεβίτα, "Ντομ Σπορτόβα", ώστε να προπονηθούν χαλαρά, δοκιμάζοντας κυρίως σουτ.

www.redplanet.gr/

Zενίτ και ΜΠΑΤΕ στους πιθανούς

Zενίτ και ΜΠΑΤΕ στους πιθανούς 

6/12/2012

Zενίτ και ΜΠΑΤΕ στους πιθανούς
O Ολυμπιακός θα είναι οριστικά στους ισχυρούς στην κλήρωση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Οι 16 πιθανοί αντίπαλοί του θα είναι οι 12 δευτεροι της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οι 4 χειρότεροι τρίτοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν τους επτά και χθες έμαθαν άλλους δυο.

Στους Αγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Γκλάντμπαχ, Νάπολι, Σπάρτα, Ιντερ, Λεβερκούζεν προστέθηκαν οι ΜΠΑΤΕ και η Ζενίτ ως χειρότεροι τρίτοι από το Τσάμπιονς. Οι άλλοι επτά θα βγουν απόψε από το Γιουρόπα.

Υπενθυμίζουμε ότι αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι πιθανός αντίπαλος αφού δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση να παίξουν ομάδες από την ίδια χώρα.

Η κλήρωση θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στη Νιόν και θα είναι τόσο για τη φάση των 32 όσο και για αυτή των 16.

Ο Ολυμπιακός δηλαδή θα μάθει και το ζευγάρι με το νικητή του οποίου θα παίξει αν προκριθεί.

Οι αγώνες των «32» θα διεξαχθούν 14 και 21 Φεβρουαρίου με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τη ρεβάνς στο Φάληρο κάτι που θα συμβεί και αν περάσει στον επόμενο γύρο.

Η βαθμολογία των τρίτων του Τσάμπιονς Λιγκ: Τσέλσι 10, Κλουζ 10, Ολυμπιακός 9, Μπενφίκα 8-Ζενίτ 7, ΜΠΑΤΕ 6, Ντιναμό Κιέβου 5, Αγιαξ 4.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

1.ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
2.ΝΑΠΟΛΙ
3.ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ
4.ΙΝΤΕΡ
5.ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
6.ΑΓΙΑΞ*
7.ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ*
8.ΜΠΑΤΕ*
9.ΖΕΝΙΤ*
10.Πλζεν ή Ατλέτικο Μαδρίτης
11.Λίβερπουλ ή Γιουνγκ Μπόις ή Ανζί
12.Νιούκαστλ ή Μπορντό
13.Στεάουα ή Κοπεγχάγη ή Στουτγάρδη
14.Βασιλεία ή Βιντεότον ή Γκενκ
15.Τότεναμ ή Λάτσιο
16.Λεβάντε ή Αννόβερο

*Με αστερίσκο οι ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ.Με κεφαλαία οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί.

www.sport-fm.gr/

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

6/12/2012

Κρίνεται του Κατίδη 

5/12/2012

Κρίνεται του Κατίδη
Στα Σπάτα βρίσκεται ο Γιώργος Κατίδης συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του, Θεόφιλο Καρασαββίδη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με το τελευταίο επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ομάδας στο οποίο «πρωταγωνίστησε» ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Παρόντες από την πλευρά της «Ένωσης» είναι τόσο ο πρόεδρος, Ανδρέας Δημητρέλος, όσο και ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Έβαλντ Λίνεν, ενώ και οι δύο άνδρες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τη συμπεριφορά του Κατίδη.

Πάντως, οι άνθρωποι του συλλόγου θα είναι δύσκολο να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους αφού το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του ανήκουν στον επιχειρηματία, Μιχάλη Φωτίου.

Ουζουνίδης: «Σπίτι μου η Ξάνθη» 

5/12/2012

Ουζουνίδης: «Σπίτι μου η Ξάνθη» 
Ποδοσφαιρικό του «σπίτι» χαρακτήρισε τη SKODA Ξάνθη ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τους στόχους του σε αυτό το νέο πέρασμα από το σύλλογο, ενώ υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει στο Europa League. Διαβάστε το σχόλιό του για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο αλλά και την παρουσία του Ρότσα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:


Για το νέο πέρασμά του από τον πάγκο της Ξάνθης μόλις 2,5 μήνες μετά την απομάκρυνσή του:

«Μόνο στην Ιταλία –εκτός από την Ελλάδα- συμβαίνουν αυτά. Ποτέ δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στη ζωή και τον αθλητισμό. Ήταν ξαφνικό για όλους μας, δεν το περίμενα. Συζητήσαμε με τον κ. Πανόπουλο, συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα. Είμαι επαγγελματίας, όμως την ομάδα την αγαπάω πολύ και τη θεωρώ σπίτι μου. Όταν έφυγα, αυτό δεν έγινε άσχημα κι έτσι ήταν πιο εύκολη η απόφαση να επιστρέψω».

Για το παρελθόν αλλά και την επόμενη μέρα στην ομάδα:

«Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και τις δυνατότητές τους. Δεν ξεκινήσαμε άσχημα φέτος, όμως υπήρχε πίεση και η απομάκρυνσή μου θεώρησα πως θα βοηθούσε. Αυτήν τη στιγμή συνεχίζω να πιστεύω πως μπορεί να πάει καλύτερα και στα επόμενα παιχνίδια θα φανεί αυτό. Οι δυνατότητες μας είναι για πιο ψηλά. Ίσως κι εγώ ζητούσα περισσότερα από όσα θα έπρεπε και πρόσθετα επιπλέον άγχος στα παιδιά. Η βαθμολογική θέση μας δεν είναι αυτή που θέλαμε, όμως είμαι σε θέση να ξέρω καλύτερα από τον καθένα τις ικανότητές τους και πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά. Ακόμη και πέρυσι όταν κάναμε σερί 8 ήττες, παίζαμε καλά. Σίγουρα επηρεάστηκαν τα παιδιά τότε».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης:

«Θα γίνουν κάποιες κινήσεις. Η ομάδα έχει αρκετά νέα παιδιά με ταλέντο και θα χρειαστεί να πάρουμε κάποιους έμπειρους που θα βοηθήσουν. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ενισχυθούμε, δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένες θέσεις».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο:

«Χαίρομαι για τη δουλειά και την εικόνα του Πανιωνίου με τον Ελευθερόπουλο. Είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Έχουν διάθεση και ενέργεια στην ομάδα παίκτες με μέλλον αλλά και έμπειροι. Παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να νικήσουμε».

Για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα:

«Στις αλλαγές προπονητή υπάρχει και αλλαγή διάθεσης. Υπήρχε τέτοιος αρνητισμός που έβγαινε στο γήπεδο. Δεν θεωρώ τον Φερέιρα κακό προπονητή. Με τον Ρότσα δημιουργήθηκε θετικό κλίμα και ελευθερώθηκαν κάποιοι παίκτες. Σε αυτά ο Χουάν είναι πολύ καλός, το ξέρω. Πλέον ο Παναθηναϊκός κυκλοφορεί την μπάλα και δημιουργεί ευκαιρίες».

Για τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού

«Έχει δείξει πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο χθεσινό παιχνίδι με την Άρσεναλ. Μπορεί, όμως, να μεγαλώσει περισσότερο αυτό το διάστημα και να γίνει ακόμη καλύτερος ως ομάδα. Πιστεύω ότι έχει πάρει τον αέρα των ελληνικών ομάδων. Θεωρώ ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει μία πολύ καλή πορεία στο Europa League. Μακάρι να προχωρήσει όσο μπορεί σε αυτή τη διοργάνωση…».

Για το αν χωράει το δίδυμο Τζεμπούρ – Μήτρογλου στην επίθεση των Πειραιωτών

«Αν δεν χωράει εκεί, εμείς είμαστε σε θέση να τους χωρέσουμε και τους δύο… (γέλια)»

Για τις δυνατότητες εξέλιξης του Παναγιώτη Βλαχοδήμου

«Άλλες οι απαιτήσεις της Ξάνθης από εκείνες του Ολυμπιακού. Εκεί χρειάζεται να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολύ καλούς παίκτες. Του είχα μιλήσει πολύ για αρκετά ζητήματα, όμως θεωρώ ότι ο Παναγιώτης (Βλαχοδήμος) έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσει να δείχνει τα καλά του στοιχεία».

Βραβεία σε… ασπρόμαυρο φόντο 

5/12/2012

Βραβεία σε… ασπρόμαυρο φόντο
Σε παίκτη του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου του Βορρά», Παναγιώτης Γλύκος, κέρδισε το πρώτο, ενώ το δεύτερο κατέκτησε ο νεαρός επιθετικός των Κρητικών, Αλέξανδρος Περογαμβράκης.

Ο νεαρός πορτιέρο στην αναμέτρηση κόντρα στη Βέροια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει το 64,79% των ψήφων των οπαδών. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο στράικερ του Παναθηναϊκού, Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος έφτασε το 19,22%, ενώ στην τρίτη τερμάτισε ο Ταξιάρχης Φούντας της ΑΕΚ με 15,99%.

Τώρα όσον αφορά στο βραβείο του καλύτερου γκολ η κεφαλιά «ψαράκι» του Αλέξανδρου Περογαμβράκη στο ματς με τον Πανθρακικό αναδείχτηκε πρώτο και καλύτερο με ποσοστό 52,52%. Στη δεύτερη θέση έμεινε εκείνο του Δημήτρη Σουνά απέναντι στον Ατρόμητο, αφού συγκέντρωσε 35,69%, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε εκείνο του Λουκά Βύντρα κόντρα στον Πανιώνιο με 11,79%.

Σβήνει η φωτιά… 

5/12/2012

Σβήνει η φωτιά…
Με τον πιο ανώδυνο τρόπο -για την ΑΕΚ και τον ίδιο- φαίνεται πώς θα λήξει το θέμα του Γιώργου Κατίδη.

Στη μαραθώνια συζήτηση που είχε (παρουσία του μάνατζέρ του) με τους Έβαλντ Λίνεν και Ανδρέα Δημητρέλο, ο νεαρός έδωσε εξηγήσεις για το επεισόδιο με τον Γιώργο Πήδουλα.

Κι αφού εξέφρασε και τα δικά του παράπονα για την αντιμετώπιση από μέλη του τεχνικού τιμ, συμφωνήθηκε την Πέμπτη να τελειώσει το θέμα αναλαμβάνοντας την ευθύνη ενώπιον των συμπαικτών του.

Από τη διάρκεια των 3,5 περίπου ωρών που είχε η συνάντηση του Γιώργου Κατίδη και του μάνατζέρ του, Θεόφιλου Καρασαββίδη, με τους Λίνεν και Δημητρέλο είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως δεν υπήρξε μια απλή παροχή εξηγήσεων από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Διότι εκείνος παραδέχθηκε μεν ότι το παρατράβηξε στο επεισόδιο με τον γυμναστή της ομάδας, αλλά εξέφρασε την άποψη πως δεν ήταν απαραίτητο εκείνος να συνεχίσει το θέμα με τις παρατηρήσεις του προπονητή, ενώ έκανε λόγο και για αναίτια «στοχοποίησή» του γενικά από μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Επειδή ωστόσο ο Έβαλντ Λίνεν -ανεξάρτητα απ’ αυτό- θεωρεί πως η συμπεριφορά του δεν είναι η πρέπουσα και ότι το επεισόδιο ήταν ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και ολόκληρη την ομάδα, συμφωνήθηκε πως ο μόνος τρόπος να εκτονωθεί το θέμα είναι να παρουσιαστεί ενώπιον των συμπαικτών του και να αναλάβει την ευθύνη της συμπεριφοράς του.

Αυτό θα γίνει λοιπόν την Πέμπτη (όταν οι «κιτρινόμαυροι» θα επιστρέψουν από το σημερινό ρεπό) και κατόπιν το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν -με επιστροφή του Κατίδη στην ομάδα και μοναδική συνέπεια ενδεχομένως για τον ίδιο ένα μικρό πρόστιμο.

Και τώρα Κέρκυρα 

5/12/2012

Και τώρα Κέρκυρα
Το βλέμμα τους στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στρέφουν όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γιάννης Χριστόπουλος, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όχι όμως και από το σκορ, με αποτέλεσμα o Έλληνας τεχνικός να καταστρώνει από τώρα τα σχέδιά του για την αναμέτρηση με τους Φαίακες.

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Τετάρτης (5/12) ο Χριστόπουλος χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο συμμετείχαν οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς με την ΑΕΚ, οι οποίοι και έκαναν ασκήσεις αποκατάστασης.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν καθόλου χρόνο συμμετοχής απέναντι στην «Ένωση» ακολούθησαν πρόγραμμα που είχε ασκήσεις με μπάλα.

«Ιδανικός για τον Παναθηναϊκό ο Ρότσα» 

5/12/2012

«Ιδανικός για τον Παναθηναϊκό ο Ρότσα»
Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Χουάν Ραμόν Ρότσα έδωσε ο Τάκης Οικονομόπουλος, δηλώνοντας πως ο Αργεντινός πρέπει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και μετά το καλοκαίρι.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» και αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μίλησε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ για «την πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της ομάδας», τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Αντώνη Νικοπολίδη καθώς και το ενδεχόμενο πώλησης ενός από τους τερματοφύλακες του «τριφυλλιού» τον Ιανουάριο.

Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν φορέσει ποτέ την πράσινη φανέλα βρέθηκε για περίπου μία ώρα στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, όπου δεν δίστασε να αναφερθεί σε όλα όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό απαντώντας στις ερωτήσεις των μελλοντικών αθλητικογράφων.

Τα κυριότερα αποσπάσματα όσων είπε ο Τάκης Οικονομόπουλος:


Για τον Ρότσα και τον Φερέιρα: «Ο Χουάν κατάφερε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών. Ο Φερέιρα δεν ήταν κακός προπονητής, όμως ο Ρότσα μπόρεσε να έρθει πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές και ξέρει καλύτερα πώς είναι να παίζεις για τον Παναθηναϊκό. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών η ομάδα θα παίζει στο εξής με πολλούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και εκείνος τους ξέρει από μικρά παιδιά και μπορεί να τους χρησιμοποιήσει καλύτερα.

Για την σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού:
«Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Ο Αλαφούζος προσπάθησε να σώσει την κατάσταση και να συσπειρώσει τόσο τον κόσμο όσο και τους μετόχους για να βρεθούν χρήματα. Όμως ο ίδιος δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ οικονομικά, πρέπει να βρεθούν κι άλλοι. Χωρίς εκείνον θα είχαμε πέσει στη Δ΄Εθνική».

Για το μέλλον του «τριφυλλιού»: «Ακόμα δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο χρεωκοπίας, αν δεν βοηθήσει ο κόσμος, δε βρεθούν άλλοι άνθρωποι να βάλουν λεφτά και δε βγούμε στην Ευρώπη τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Όμως από πλευράς υλικού πιστεύω πως σε δύο χρόνια θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Όλα τα νέα παιδιά, όπως ο Χουχούμης, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Αποστολόπουλος, ο Φουρλάνος και ο Μαυρίας είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές».

Για τους τερματοφύλακες των «πρασίνων»
: «Αυτή τη στιγμή στην Παιανία υπάρχουν τέσσερις ισάξιοι τερματοφύλακες. Ο Καρνέζης θεωρώ ότι είναι ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, όμως και οι Κοτσώλης, Καπίνο και Ταμπάκης είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ειδικά τον Ταμπάκη τον ξέρω από μικρό παιδί, εξαιρετικό ταλέντο και καταπληκτικός χαρακτήρας, θα τον δείτε στη συνέχεια. Αν έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός τα χρήματα έχει το περιθώριο να πουλήσει κάποιον από αυτούς, δεν θα αντιμετωπίσει αγωνιστικό πρόβλημα».

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη: «Τον Αντώνη τον ξέρω από μικρό παιδί, δούλευε πάρα πολύ και ήταν πολύ καλός χαρακτήρας. Μπορεί να υστερούσε σε φυσικά προσόντα σε σχέση με τον Βάντσικ για παράδειγμα ή τον Χαλκιά, όμως έπαιζε με πολύ μυαλό και είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις».

Για το ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα ήθελε στον ΠΑΟ
: «Έναν από τους Τζιμπούρ ή Μήτρογλου. Εϊναι και οι δύο φοβεροί επιθετικοί».

Για τη Λεωφόρο: «Για μας είναι πρώτο μέλημα η επιστροφή μας στη Λεωφόρο. Τον Ιανουάριο πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι, όμως τα έργα αυτά για την ανακατασκευή κοστίζουν. Γίνονται προσπάθειες να λυθεί και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Δήμο που διεκδικεί το γήπεδο. Η Λεωφόρος δεν πρόκειται να παραχωρηθεί πριν φτιαχτεί το νέο γήπεδο».
Το «Πουλί» του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέφερε εξάλλου πως θεωρεί τον Μήτρογλου και τον Αθανασιάδη ως τους πιο ταλαντούχους νέους Έλληνες επιθετικούς, τον Τάκη Λουκανίδη ως τον κορυφαίο παίκτη με τον οποίο έχει συνεργαστεί ποτέ, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών για εκείνον είναι ο Λεβ Γιασίν.

Μη δει χαρά ο Τσιώλης… 

5/12/2012Μη δει χαρά ο Τσιώλης…

Εκεί που χάρηκε ο Σάκης Τσιώλης με την επιστροφή του Μπαρτολίνι σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ήρθαν τα δυσάρεστα μαντάτα από τον Μπακασέτα. Ο επιθετικός των Αρκάδων υπέστη διάστρεμμα και σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή (9/12).

Μετά από αυτό ο τεχνικός της ομάδα της Τρίπολης βλέπει το απουσιολόγιό του για το ματς με τους «κίτρινους» να γεμίζει, καθώς ήδη δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ουσέρο, που είδε την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την Ξάνθη, τον Μπαρτολίνι που ανάρρωσε αλλά θα εκτίσει την ποινή του στο εν λόγω ματς και τον τραυματισμένο Σανκαρέ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στις αρχές του νέου έτους.

Όσον αφορά στους Πιπίνη και Περόνε, αύριο Πέμπτη (6/12) θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή τους και θα φανεί αν θα θέσουν εαυτόν στη διάθεση του προπονητή.

Κατά τα λοιπά οι Αρκάδες προπονήθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιώντας πολλές ασκήσεις κατοχής μπάλας και τεχνικής στο γήπεδο.

Τέλος, το «παρών» στην Τρίπολη έδωσε ο Χουανίτο προκειμένου να ενημερώσει την ομάδα για το πώς πηγαίνει ο τραυματισμός του. Η αποθεραπεία του Ισπανού ποδοσφαιριστή βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένεται η επιστροφή του το συντομότερο δυνατό. Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του Αυγούστου ο αμυντικός χαφ τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

«Να παίζουν μαζί Τζεμπούρ- Μήτρογλου» 

5/12/2012

«Να παίζουν μαζί Τζεμπούρ- Μήτρογλου»
Την άποψη πως τόσο ο Ράφικ Τζεμπούρ όσο και ο Κώστας Μήτρογλου θα πρέπει να είναι βασικοί στον Ολυμπιακό, εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λουτσιάνο.

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μεταξύ άλλων φόρεσε και τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», μίλησε τόσο για την εμφάνιση του Τζαμέλ Αμπντούν απέναντι στην Άρσεναλ όσο και για το επερχόμενο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Λουτσιάνο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:


Για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ:

«Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και έτσι έχει το προβάδισμα να κληρωθεί σε μία θεωρητικά πιο εύκολη ομάδα. Ωστόσο, εμείς είμαστε απ’ έξω πάντα θέλουμε να πούμε τη γνώμη μας, όμως ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας τους παίκτες και την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά στο χθεσινό ματς. Αυτό έγινε από την ώρα που έχανε και έτσι κατάφερε να το γυρίσει. Τόσο ο Μήτρογλου όσο και ο Τζεμπούρ πρέπει να παίζουν μαζί από την αρχή».

Για την αλλαγή του Αμπντούν:

«Όχι δεν ξαφνιάστηκα. Ένας ποδοσφαιριστής χρήζεται ξεκούραση και ιδιαίτερα εκείνος από την στιγμή που έτρεχε συνέχεια κι έδωσε άλλη δυναμικότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Από την στιγμή που κουράστηκε και έβαλε ο Ολυμπιακός γκολ δεν ήταν κακό να βγει για να ξεκουραστεί από την ώρα που υπάρχει ντέρμπι την Κυριακή».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένα από τα ματς που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει. Είναι πραγματικά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός από την μία πλευρά έχει αλλάξει προπονητή, με αποτέλεσμα να έχουν άλλη ψυχολογία. Από την άλλη ο Ολυμπιακό μπορεί να δυσκολευτεί αν τον υποτιμήσει».

Για την Άρσεναλ:

«Χαίρομαι όταν βλέπω έναν προπονητή να βάζει παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής να αγωνίζονται σε ένα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την Ξάνθη και την αλλαγή προπονητών:


«Ο μοναδικός που μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι ο κύριος Πανόπουλος. Εγώ χαίρομαι που ο κόσμος που στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης φώναζε το όνομά μου. Τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής πρέπει να έχεις το θάρρος να πηγαίνεις σε μία ομάδα είτε εκείνη είναι σε καλή είτε σε κακή στιγμή. Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που ξέρω καλά, αφού έπαιζα αρκετά χρόνια εκεί».

Χάνει και τον Ουσέρο 

5/12/2012

Χάνει και τον Ουσέρο 
Μετά τον Πάπα Σανκαρέ, ο οποίος θα επιστέψει από τη νέα σεζόν, σε επέμβαση στο γόνατο υποβλήθηκε και ο Φερνάντο Ουσέρο. Ο Ισπανός άσος αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με την Ξάνθη και αποφασίστηκε να μπει και στο χειρουργείο προκειμένου να καθαριστεί το γόνατό του.

Έτσι, ο παίκτης αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου δύο μήνες, με αποτέλεσμα να έχει λόγο να «πονοκεφαλιάζει» ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος χάνει για κάποιες αναμετρήσεις τον βασικό του μέσο. Ο Ουσέρο προσφέρει πάρα πολλά στο παιχνίδι της ομάδας της Αρκαδίας, καθώς προσφέρει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Πλέον, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα πρέπει να ψάξει άλλες λύσεις προκειμένου να καλύψει το κενό του Ισπανού με τον Αλβάρεζ να δείχνει πιθανός αντικαταστάτης, ειδικά για το παιχνίδι με τον Άρη, στην Τρίπολη.

Έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο 

5/12/2012

Έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο 
Σε μια κίνηση, η οποία αποδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο που έχει η ΠΑΕ Πανθρακικός, προχώρησαν οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία των αρχηγών της ομάδας και την σύμφωνη γνώμη της υπόλοιπης ομάδας, συγκέντρωσαν μπάλες προκειμένου να τις δώσουν σε Ιδρύματα, Σχολεία και άλλους φορείς της Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κοινωνικό τους πρόσωπο θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού με αφορμή την πρωτοβουλία της Super League,σε συνεργασία με τις 16 ΠΑΕ, για τη συλλογή μπαλών με τη συμμετοχή φιλάθλων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία των αρχηγών του Πανθρακικού και την σύμφωνη γνώμη όλων των συμπαιχτών τους, συγκεντρώθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο θα διατεθεί για να αγοραστούν μπάλες οι οποίες στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε Ιδρύματα, Σχολεία και άλλους φορείς της Κομοτηνής.

Να σημειώσουμε πως στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League ΟΠΑΠ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΕΚ οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρνουν μαζί τους στο γήπεδο μπάλες, οι οποίες θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία συλλογής τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των γιορτών θα διανεμηθούν.

Στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής το σημείο συλλογής είναι η θύρα 1».

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων στον Άρη 

5/12/2012

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων στον Άρη 
Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επειδή ήταν δις υπότροπος για μεμονωμένα επεισόδια τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Άρης για τα γεγονότα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης».

Επιπλέον στους «κίτρινους» επιβλήθηκε πρόστιμο 34.000 ευρώ.

Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να ρίξουν την ποινή. Αν όμως ισχύσει η ποινή θα αγωνιστούν χωρίς κόσμο στην αναμέτρηση με την SKODA Ξάνθη (16/12) για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ακόμα πρόστιμο 8.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Γιώργος Κολτσίδας, ο οποίος τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά, οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Αρης, Γ.Κολτσίδα (εκπρόσωπο): «Βάσει των αναφερομένων στο από 1/12/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/1/1 6-ι΄ Έκθεση της Αστυνομίας καλείσθε ενώπιον μας την Τετάρτη 5-12-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις δώδεκα (12) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία» : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Γ.Κολτσίδα: επιβάλλει στην ΠΑΕ Αρης συνολική χρηματική ποινή τριάντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές (υπότροπος δημιουργίας μεμονωμένων επεισοδίων στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για 3ο αγώνα. (άρθρο 15 παρ. 5 β, γ, ε του Π.Κ. της ΕΠΟ). Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. ΚΟΛΤΣΙΔΑ α) χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ και β) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

Έζησαν το όνειρό τους… 

5/12/2012

Έζησαν το όνειρό τους… 
Τρεις τυχεροί φίλοι του Ατρόμητου έζησαν το όνειρό τους την Τετάρτη, αφού βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα οι νικητές ενός διαγωνισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Team Experian Day» πήγαν στις εγκαταστάσεις της ομάδας και παρακολούθησαν την προπόνηση.

Οι Στέλιος Μιχαλόπουλος, Χαράλαμπος Μιχάλης, Κωνσταντίνος Νικολάου και Γιάννης Μαυτομανωλάκης είδαν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες, ξεναγήθηκαν στο γήπεδο της ομάδας, ενώ είχαν και συζήτηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μάλιστα ο Σέρβος προπονητής τους ρώτησε για την πρόοδο που κάνουν στα μαθήματά τους, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους, όπως και οι παίκτες.

Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί και άλλοι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ανάλογη εμπειρία με την αγαπημένη τους ομάδα.

Χάνει ΑΕΚ ο Βάλλας 

5/12/2012

Χάνει ΑΕΚ ο Βάλλας
Τις υπηρεσίες του Σπύρου Βάλλα θα στερηθεί ο νέος προπονητής της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο έμπειρος αμυντικός στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή στο ματς με την «Ένωση».

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (5/12) ο Ουζουνίδης έβαλε τους παίκτες του αρχικά να κάνουν προθέρμανση και μετά ασκήσεις συναρμογής με μπάλας. Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός χώρισε τους παίκτες τους ποδοσφαιριστές του σε γκρουπ, προκειμένου να ακολουθήσουν παιχνίδια με μπάλα σε μικρό χώρο, ενώ στο τέλος έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα τελειώματα των φάσεων.

Ατομικό πρόγραμμα για άλλη μία μέρα ακολούθησαν οι Μπαξεβανίδης, Σάντος και Ντάνι και τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν κάποιος από αυτούς θα προλάβει να δώσει το παρών στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ξαφνικό πρόβλημα με Βελλίδη 

5/12/2012

Ξαφνικό πρόβλημα με Βελλίδη
Πολύ δύσκολα θα υπερασπιστεί την εστία του Άρη, ο Μάρκος Βελλίδης στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (9/12).

Ο 25χρονος τερματοφύλακας αποχώρησε από το σημερινό πρόγραμμα των «κίτρινων» με θλάση στους ραχιαίους κι αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ήρθε η σειρά του νεαρού Σωκράτη Διούδη να πάρει ξανά γάντια βασικού.

Κάτι που θα ξεκαθαρίσει στην προπόνηση της Πέμπτης, όταν ο Λούκας Αλκαράθ θα κάνει πρόβα ενδεκάδας εν όψει της αναμέτρησης με τους Αρκάδες.

Η προπόνηση θα γίνει το πρωί στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στην διάθεσή του και τον Γιάννη Γκέσιο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Όλοι την Κυριακή… 

5/12/2012

Όλοι την Κυριακή…
Πάνοπλος και με άριστη ψυχολογία μετά τη χθεσινή νίκη επί της Άρσεναλ θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Από σήμερα η Ευρώπη περνά σε δεύτερη μοίρα και πριν τα ματς του Φλεβάρη για το Europa League θα απασχολήσει την ερυθρόλευκη επικαιρότητα μόνο στην κλήρωση της 20ης Δεκεμβρίου.

Αυτό που προέχει είναι το μεγάλο ματς των «αιωνίων». Μπορεί ο Ολυμπιακός να πηγαίνει πιο… άνετος από ποτέ στο ντέρμπι, έχοντας διαφορά δέκα βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 16 από τον Παναθηναϊκό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει με χαλαρότητα το παιχνίδι. Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη, με το γόητρο να παίζει πάντα τον δικό του ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια.

Ο πονοκέφαλος του Ζαρντίμ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Σε σχέση, δε, με τον αγώνα απέναντι στην Άρσεναλ διαθέσιμος είναι και ο Χοσέ Χολέμπας, που ήταν τιμωρημένος. Πιθανότατα, δε, ο διεθνής άσος θα πάρει τη θέση του αριστερού μπακ αντί του Βασίλη Τοροσίδη που θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, δεξιά, αντί του Ντρίσα Ντιακιτέ. Χωρίς απαραίτητα αυτή να είναι η μοναδική αλλαγή που θα γίνει…

Την Τετάρτη όσοι έπαιξαν απέναντι στην Τότεναμ έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε κανονικό πρόγραμμα που περιλάμβανε ασκήσεις τεχνικής, τελειώματα φάσεων και δίτερμα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί. Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί στις 16:30.

Έδιωξε τον Ουντότζι ο Αναστασιάδης 

5/12/2012

Έδιωξε τον Ουντότζι ο Αναστασιάδης 
Την έντονη αντίδραση του Άγγελου Αναστασιάδη προκάλεσε η μη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων από τον Ουντότζι στην προπόνηση της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ο τεχνικός του Πλατανιά να διώξει νωρίτερα τον 27χρονο μέσο από το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκαθαριστεί η έκταση που θα πάρει το περιστατικό των δύο ανδρών και κατά πόσο θα υπάρξουν συνέπειες για τον Νιγηριανό άσο, αν και δεν υπάρχει διάθεση να φτάσει το θέμα στα άκρα.

Πέραν αυτού του απρόοπτου, φαίνεται πως τα προβλήματα τραυματισμών δεν εγκαταλείπουν τους Κρητικούς. Ο Πέτρος Κανακούδης αποκόμισε ένα χτύπημα κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού και η εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου της ομάδας κάνει λόγο για κάκωση στο γόνατο, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για το προσεχές παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας με τη Βέροια. Την Πέμπτη, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα προλάβει να βρίσκεται στην αποστολή των νεοφώτιστων.

Οι «πονοκέφαλοι» για τον Αναστασιάδη δεν σταματούν εκεί. Και αυτό γιατί οι Νούνιες Αγκιλέρα και Λεωνίδας Αργυρόπουλος συνέχισαν για ακόμα μια ημέρα το ατομικό τους πρόγραμμα και θα προσπαθήσουν από αύριο να μπουν σε φουλ ρυθμούς, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα μπορεί ο Έλληνας προπονητής να τους υπολογίζει ενόψει του παιχνιδιού με τη «βασίλισσα του βορρά».

«Τρελαίνει» τους γιατρούς ο Σουμπίνιο 

5/12/2012

«Τρελαίνει» τους γιατρούς ο Σουμπίνιο 
Ο Σουμπίνιο έκανε αγώνα δρόμου, οι γιατροί… «τρελάθηκαν» και έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Περιστέρι. Οι «κυανόλευκοι» μετά την ισοπαλία με τον Άρη, θέλουν μια νίκη την 14η αγωνιστική κόντρα στους Κρητικούς, τους οποίους φιλοξενούν στην έδρα της.

Αντίθετα θα απουσιάσει ο Ταυλαρίδης, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Μπάγεβιτς είναι έτοιμοι και δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πέραν από την νίκη.

Τέλος, όπως πριν από κάθε παιχνίδι εντός έδρας, αντιπροσωπεία παικτών θα επισκεφθεί το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Πιο συγκεκριμένα αυτοί θα είναι οι Εντουάρντο Μπρίτο, Θανάσης Καραγκούνης και Φώτης Καραγκιολίδης, οι οποίοι θα δώσουν εισιτήρια και αυτόγραφα στους μικρούς τους θαυμαστές.

Χάνει Ατρόμητο ο Σίσιτς 

5/12/2012

Χάνει Ατρόμητο ο Σίσιτς
Τα πλάνα του χωρίς τον Μίρνες Σίσιτς θα αναγκαστεί να καταστρώσει ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος, για το ματς με τον Ατρόμητο.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός το πρωί της Τετάρτης (5/12) υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε πως έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον λαγονοψοΐτη, με αποτέλεσμα να τεθεί «νοκ άουτ» ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού που θα γίνει το Σάββατο (8/12) στο Περιστέρι.

Κατά τα άλλα στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν βάρη στο γυμναστήριο, ενώ σε εκείνη που έγινε το απόγευμα ο «Αναστό» έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσουν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Θεραπεία περιελάμβανε το «μενού» για άλλη μία μέρα τόσο για τον Λάζαρο Χαριτωνίδη όσο και για τον Χρήστο Μπούρμπο, ενώ στην… παρέα προστέθηκε και ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος θα επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε δέκα μέρες, όπως υπολογίζει το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου.

Γλυκόπικρη γεύση 

5/12/2012

Γλυκόπικρη γεύση
Δεν χάρηκε και τόσο την ανάδειξή του σε MVP της 13ης αγωνιστικής ο Παναγιώτης Γλύκος.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποχώρησε από την σημερινή προπόνηση με ενοχλήσεις στον δικέφαλο κι αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Λόγω της βροχής η προπόνηση έγινε στη Ν. Μεσήμβρια αντί για την Τούμπα, για να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος.

Στο οικογενειακό διπλό συμμετείχαν τόσο ο Λίαμ Λόρενς, όσο και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Από εκεί και πέρα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ θεραπεία έκανε ο Γιώργος Κατσικάς.

* Η βράβευση του Γλύκου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (7/12) στις 16:00 στη μικτή ζώνη του γηπέδου της Τούμπας.

Προς εξωτερικό ο Ρόβας 

5/12/2012

Προς εξωτερικό ο Ρόβας 
Παρελθόν θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, από τον Πανιώνιο ο Βασίλης Ρόβας. Ο έμπειρος μέσος κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με την «κυανέρυθρη» φανέλα και ήδη τον έχει πλησιάσει ομάδα από το εξωτερικό. Παράλληλα, το συμβόλαιό του, λήγει τον ερχόμενο Γενάρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Ο Πανιώνιος έχει δικαίωμα να κάνει μια απόκτηση ή ανανέωση συμβολαίου τον ερχόμενο Γενάρη και υπήρξε η διάθεση στην Πλατεία να ανανεωθεί το συμβόλαιο του παίκτη.

Πλέον, κάτι τέτοιο δυσκολεύει για τα καλά, ενώ παράλληλα θα γίνουν προσπάθειες για την απόκτηση ενός χαφ. Η θέση της ΠΑΕ, είναι: «Μετά το τέλος του πρώτου γύρου θα συζητηθούν ανανεώσεις, μεταγραφές κλπ».

«Τέλος καλό, όλα καλά με Κατίδη» 

5/12/2012

«Τέλος καλό, όλα καλά με Κατίδη» 
Το… happy end που θα έχει το θέμα του Γιώργου Κατίδη επιβεβαίωσε ο Θεόφιλος Καρασαββίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο μάνατζερ του νεαρού μέσου έκανε λόγο για ένα επεισόδιο που διογκώθηκε αναίτια.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ηρεμία και όλα της τα όπλα» και ξεκαθάρισε πως στο ραντεβού με τους Δημητρέλο και Λίνεν δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, τόνισε ότι η συζήτηση ενώπιον όλης της ομάδας την Πέμπτη θα τελειώσει οριστικά το θέμα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Καρασαββίδης στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη

Για το ραντεβού με τους Δημητρέλο και Λίνεν: «Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις μέσα σε άριστο κλίμα, ειπώθηκαν κάποια πράγματα και αύριο στη συνάντηση και με την υπόλοιπη ομάδα θα ειπωθούν μερικά ακόμα που θα τελειώσουν οριστικά την παρεξήγηση».

Για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα: «Διογκώθηκαν πράγματα και κάποια άλλα παρερμηνεύθηκαν. Αυτό που μετράει όμως δεν είναι να δούμε τι έγινε, αλλά το ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν σήμερα κάλυψαν και τις δυο πλευρές. Η ομάδα έχει ανάγκη από ηρεμία και διαθέσιμα όλα τα όπλα της και γι’ αυτό είναι καλό που πέφτουν οι τόνοι».

Για τον χαρακτήρα του Κατίδη: «Ξέρω τον Γιώργο από μικρή ηλικία και κατά τη γνώμη μου, ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς που έχει είναι προτέρημα. Είναι ένα παιδί που μαθαίνει και παίζει συνεχόμενα παιχνίδια για ένα μόνο χρόνο -φέτος- και όχι δέκα. Κάποια πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται και αυτό με λυπεί».

Για τη διαχείριση του παίκτη: «Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο έχει παρουσιαστεί. Εχει διογκωθεί και νομίζω ότι θα βελτιωθούν πολλά πράγματα στη συνέχεια. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ηλικίας. Είναι θέμα διαχείρισης.

Είναι ένας παίκτης της ΑΕΚ -όπως και οι υπόλοιποι- ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά. Δεν θα πω εγώ πώς θα το κάνουν στην ΑΕΚ. Υπάρχουν 17χρονοι που φέρονται ωριμότερα από 25χρονους. Υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να τους διαχειριστούν ο προπονητής και η διοίκηση»
.

Για το αν ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά»: «Νομίζω ναι. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μετά την κουβέντα που θα έχουν όλοι μεταξύ τους στ’ αποδυτήρια την Πέμπτη, θα γίνουν και οι ανακοινώσεις από την πλευρά της ΑΕΚ».

Γεμίζει το απουσιολόγιο του Καλαϊτζίδη 

5/12/2012

Γεμίζει το απουσιολόγιο του Καλαϊτζίδη
"Αγώνα δρόμου" για να προλάβει το εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά θα κάνει ο Νταμιάν Μπελόν. Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας έπαθε διάστρεμμα, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης να κάνει μαγνητική, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς του.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», αφού αμφίβολος για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς είναι και ο Ζε Βιτόρ, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στον αστράγαλό του.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Τετάρτης, ο Καλαϊτζίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις στημένες φάσεις, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν «διαβασμένοι» στον συγκεκριμένο τομέα απέναντι σε εκείνους του Πλατανιά.

Σίσιτς: «Παίζω τραυματίας εδώ και καιρό» 

5/12/2012

Σίσιτς: «Παίζω τραυματίας εδώ και καιρό»
Ενοχλημένος από τα σχόλια που έκαναν οι οπαδοί του ΟΦΗ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό για την απόδοσή του σε αυτό, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Μίρνες Σίσιτς.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου αποκάλυψε πως από το εκτός έδρας παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζεται τραυματίας, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να μην είναι αυτή που ο ίδιος θέλει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίρνες Σίσιτς στο prismasport.gr:


Για τον τραυματισμό του:

«Δυστυχώς έπαθα θλάση. Παίζω τραυματίας από το παιχνίδι με τα Γιάννινα. Η κατάσταση μου επιβαρύνθηκε. Θα επισκεφθώ τον γιατρό της ομάδας για να δω το μέγεθος της ζημιάς. Χρειάζεται προσοχή για να μην με ταλαιπωρήσει το πρόβλημα αυτό ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Σίγουρα δεν θα παίξω με τον Ατρόμητο και από εκεί και πέρα θα δούμε».

Για το φραστικό επεισόδιο που είχε με οπαδούς του ΟΦΗ στο ματς με τον Πανθρακικό:


«Ενοχλήθηκα για κάποια σχόλια, γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι παίζω τραυματίας εδώ και καιρό. Έσφιξα τα δόντια για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα, γιατί δεν ήθελα να λείψω από τα παιχνίδια αυτά και έπαθα την ζημιά».

Αιχμηρός κατά της ΕΠΟ ο Αλαφούζος 

5/12/2012

Αιχμηρός κατά της ΕΠΟ ο Αλαφούζος
Η διάψευση από πλευράς ΕΠΟ της ύπαρξης λίστας που κατατάσσει το ελληνικό πρωτάθλημα στην πέμπτη θέση μεταξύ των πιο διεφθαρμένων της Ευρώπης, σύμφωνα με εταιρεία που παρακολουθεί τους αγώνες ως συνεργάτης της UEFA, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χλευάζει τη θέση της ομοσπονδίας πως το SportRadar δεν έχει καταρτίσει τέτοιον πίνακα.

«‘Δεν παράγεται διαβαθμισμένη λίστα’: Η ΕΠΟ με αφορμή την παρουσία Ελλάδας σε λίστα διεφθαρμένων. Χα χα χα», ανέφερε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τελείωσαν με τους μάνατζερ και συνεχίζουν 

5/12/2012

Τελείωσαν με τους μάνατζερ και συνεχίζουν
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ο κύκλος επαφών της διοίκησης και των υποψηφίων επενδυτών της ΠΑΕ ΑΕΚ με τους μάνατζερ. Τα αποτελέσματα των επαφών κρίνονται θετικά καθώς έχουν λάβει από τους περισσότερους τις απαντήσεις που περίμεναν, αλλά τα… δύσκολα είναι αυτά που ακολουθούν.

Σειρά θα πάρουν οι επαφές με τους πρώην παίκτες στους οποίους οφείλονται πολύ μεγάλα ποσά και μένει να φανεί αν θα βρεθεί μαζί τους σημείο επαφής για να αποδεχτούν ένα «ψαλίδισμα» στα οφειλόμενα.

Πρόστιμο στον Πίτου Γκαρσία 

5/12/2012

Πρόστιμο στον Πίτου Γκαρσία 
Την επιβολή προστίμου στον Πίτου Γκαρσία ανακοίνωσε ο Ατρόμητος την Τετάρτη. Ο Αργεντινός μέσος αντέδρασε άσχημα μετά την αλλαγή του, στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, με αποτέλεσμα να κληθεί σε απολογία.

Κάποια σενάρια έφερναν τον παίκτη στην πόρτα της εξόδου, αλλά η καλή εικόνα που είχε μέχρι σήμερα σε συνδυασμό με το ταλέντο του Αργεντινού, το οποίο εκτιμά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε την διοίκηση απλά να του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο παίκτης ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή του και πλέον, υπολογίζεται κανονικά για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του Περιστερίου.

Η ανακοίνωση: «Συνάντηση με τον Πίτου Γκαρσία και τον εκπρόσωπό του είχε σήμερα ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος. Ο παίκτης ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του στο ματς με τη Ξάνθη και του ανακοινώθηκε η επιβολή προστίμου.

Πριν από την έναρξη της προπόνησης ο Πίτου Γκαρσία είχε συνάντηση και με τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον οποίο επίσης ζήτησε συγγνώμη».

Θλάση ο Γιάντσης 

5/12/2012

Θλάση ο Γιάντσης 
Άσχημα ήταν τα νέα από την μαγνητική που υποβλήθηκε ο Δημήτρης Γιάντσης. Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο 25χρονος επιθετικός έχει υποστή θλάση και τέθηκε νοκ-άουτ ενόψει του αγώνα της Κέρκυρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 13η αγωνιστική την προσεχή Κυριακή.

Το σφίξιμο στο δικέφαλο που ένιωσε στο περασμένο ματς με τον Λεβαδειακό και τελικά το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς στερεί από τον Άκη Μάντζιο μια λύση στο επιθετικό κομμάτι για την αναμέτρηση με τον φορμαρισμένο Αίαντα.

Κατά τα άλλα, ο Γιάννης Καραλής συμμετείχε την Τετάρτη στην προπόνηση, καθώς έβγαλε ένα μέρος αυτής, ωστόσο ακόμα παραμένει αμφίβολος, με την κατάστασή του να επανεκτιμάται καθημερινά.

Οι Φαίακες δούλεψαν πολύ με τη μπάλα (τακτική, κυκλοφορία), ενώ έπαιξαν και μίνι διπλά σε δύο γκρουπ.

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η προετοιμασία με απογευματινή προπόνηση στο ΕΑΚΚ (17:30), ενώ αύριο θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη media day του προπονητή της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος.

Χάνει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ο Λίλα 

5/12/2012

Χάνει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ο Λίλα
Η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αναγκάζει τον Άντι Λίλα να απουσιάσει από δύο αναμετρήσεις, καθώς ήταν η έβδομη. Ο Αλβανός μεσοεπιθετικός θα χάσει τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αφού προτιμήθηκε να είναι στις αναμετρήσεις με Κέρκυρα και Πλατανιά.

Κατά τα άλλα σε δύο γκρουπ έγινε η προπόνηση της Τρίτης. Στο πρώτο γκουπ συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον αγώνα με την ΑΕΚ και έκαναν αποκατάσταση στο ΠΕΑΚΙ και στο δεύτερο γκρουπ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές πήγαν στο γήπεδο Νεοχωρίου όπου έκαναν αγωνιστικά παιχνίδια με μπάλα.

Εκτός από τον τιμωρημένο Λίλα, ο Χριστόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με άλλους ποδοσφαιριστές. Η επόμενη προπόνηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 11:00.

Προλαβαίνει ΑΕΚ ο Παπαδόπουλος 

5/12/2012

Προλαβαίνει ΑΕΚ ο Παπαδόπουλος 
Κανονικά στην αποστολή του Πανθρακικού και κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος επιθετικός είχε ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο και αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ με αποτέλεσμα το ιατρικό επιτελείο να πέσει επάνω του.

Όπως όλα δείχνουν όμως, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ο Παύλος Δερμιτζάκης τον υπολογίζει κανονικά για την αναμέτρηση με την Ένωση, όπου με ενδεχόμενη νίκη θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας.

Η προετοιμασία συνεχίζεται και θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, όταν και θα γίνουν γνωστά τα πλάνα του Μακεδόνα τεχνικού αναφορικά με την ενδεκάδα.

«Νέο γήπεδο ο ΠΑΟΚ» 

5/12/2012

«Νέο γήπεδο ο ΠΑΟΚ» .
Στο περιθώριο εκδήλωσης στην μπουτίκ του ΠΑΟΚ και με την κουβέντα να πηγαίνει στην προοπτική ενός νέου γηπέδου, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ευχήθηκε αυτό να συμβεί στο εγγύς μέλλον.

Μαζί με τον συμπαίκτη του Γιώργο Φωτάκη βρέθηκαν στο PAOK Megastore στην Τούμπα κι αφού υπέγραψαν αυτόγραφα ικανοποιώντας τις ανάγκες μικρών και μεγάλων φίλων της ομάδας που ήταν στο κατάστημα έκαναν δηλώσεις.

Αρχικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ σε ωραίο και ευχάριστο κλίμα. Έχουμε επαφή με τον κόσμο και μακάρι να ήταν μεγαλύτερος ο χώρος για να ήταν εδώ πολλοί περισσότεροι».

Με αυτή την αφορμή έγινε ερώτηση για νέο γήπεδο: «Μακάρι να αποκτήσει και ο ΠΑΟΚ ένα καινούργιο και μεγαλύτερο γήπεδο. Αυτές θα είναι ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα το που θα γίνει αυτό δεν είμαστε αρμόδιοι ούτε να το αποφασίσουμε, ούτε και να εκφέρουμε άποψη.

Θα είναι θετικό να λήξει αυτό το θέμα και να χαίρεται όλος ο κόσμος ένα νέο παλατάκι. Είναι τόσο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να έχει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Μακάρι να γίνει».

Με την σειρά του ο Γιώργος Φωτάκης επανέλαβε ότι «είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ» και «πιστεύω ότι δίνουμε και εμείς χαρά στον κόσμο και στα παιδιά που ήρθαν. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να τους δίνουμε χαρά κάθε εβδομάδα».

Για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Πράγματι φέραμε τρία αποτελέσματα που δεν ήταν καλά και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό που λέει ο προπονητής, αυτό πρέπει και να γίνει. Έχουμε άλλα δύο ματς στο πρωτάθλημα και στόχος μας πρέπει να είναι το πώς θα αυξήσουμε την διαφορά μας από τις άλλες ομάδες που ακολουθούν».

Ανοίγει τα χαρτιά του 

5/12/2012

Ανοίγει τα χαρτιά του 
Σήμερα ήταν να γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελου Γρόλλιου και του Κωνσταντίνου Παναγιωτίδη προκειμένου ο τελευταίος να ανοίξει τα χαρτιά του και να φανεί αν θέλει να εμπλακεί με τους «κίτρινους».

Λόγω όμως επαγγελματικών του υποχρεώσεων αυτή η συνάντηση μετατέθηκε για αύριο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσής του στους Θεσσαλονικείς, σενάριο που κυκλοφόρησε μετά την παρουσία στο «Κλ. Βικελίδης» στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά και της συνάντησης που ζήτησε με την ΚΜΑ.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη (6/12).

Πάει Γενάρη η αλλαγή σελίδας στην ΑΕK

5/12/2012

Πάει Γενάρη η αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ
Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ για να επικυρώσει τον ισολογισμό του 2012 και να ορίσει τακτική γενική συνέλευση. Αυτή βάσει νόμου πρέπει να οριστεί στο τρέχον έτος και πιθανότατα θα προγραμματιστεί για τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά αναμένεται από την τελευταία μέρα του 2012 να πάρει αναβολή για τις 17 Ιανουαρίου.

Αυτή η ημερομηνία θα είναι-εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά-ορόσημο για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτό δεν αποτρέπει την εισροή ρευστού τα ταμεία της ομάδας νωρίτερα, καθώς εφόσον ο Δημήτρης Βιντιάδης και οι συνεργάτες του αποφασίσουν να πάρουν τις μετοχές, μπορούν να βάλουν χρήματα «έναντι» σε έναν λογαριασμό.

«Για τη νίκη με τον ΠΑΟΚ» 

6/12/2012

«Για τη νίκη με τον ΠΑΟΚ»
Ο Μάουρο Πόι μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και έθεσε τον στόχο του Λεβαδειακού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. «Είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά πάμε για τη νίκη», τόνισε ο Αργεντινός άσος ο οποίος επεσήμανε ότι «κλειδί» για την ομάδα του θα είναι να μην δεχθεί γκολ από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μάουρο Πόι στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Τσάρλι και Χρήστο Σούτο:

-για την πορεία του Λεβαδειακού:
«Είχαμε μια κακή αρχή και πλέον έχουμε πάρει τέσσερις νίκες. Όμως πρέπει να προσέχουμε γιατί δεν θέλουμε να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Ο Λεβαδειακός έχει καλή ομάδα, και καλούς παίκτες. Έχουμε επίσης και νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα πάρουν κι άλλα παιχνίδια και θα βελτιωθούν. Στην αρχή είχαμε προβλήματα γιατί αν και δημιουργούσαμε φάσεις δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Αυτό –τελικά- το πρόβλημα λύθηκε. Πλέον παίζουμε καλά και έρχονται και τα γκολ.

-για τους στόχους της ομάδας:
«Θέλουμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον πρώτο γύρο. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια. Ένα δύσκολο με τον ΠΑΟΚ και μετά παίζουμε με τον Πλατανιά.

-για την προηγούμενη ομάδα του την Ξάνθη:
«Με τα παιδιά στη Ξάνθη μιλάω. Έχουν προβλήματα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν».

-ποια είναι η αγαπημένη του θέση:
«Μου αρέσει να παίζω στην επίθεση. Είναι μια θέση που την ξέρω καλά από τη θητεία μου στην Αργεντινή. Μπορώ να παίξω δεξιά και αριστερά και αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα. Στον Λεβαδειακό στα τελευταία παιχνίδια παίζω στα αριστερά και είναι κάτι που μου αρέσει. Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια καλή ομάδα και καλοί συμπαίκτες για να σε στηρίζουν. Ο Λεβαδειακός είναι μια καλή ομάδα και εάν είμαστε όλοι καλά τότε μπορούμε να παίξουμε και καλή μπάλα».

-γιατί δεν έχει σκοράρει:
«Όταν παίζεις και αναζητάς το γκολ τότε αυτό δεν έρχεται. Πρέπει να μην το σκέφτεσαι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα που δεν έχω σκοράρει. Ας κερδίζει η ομάδα κι εγώ να μην σκοράρω. Ο Λεβαδειακός θέλω να πηγαίνει καλά».

-για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά –για εμένα- και το πιο ωραίο. Πάμε για να κερδίσουμε. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν και να παίξουμε όπως στα άλλα παιχνίδια».

-εάν έχει δεχθεί πρόταση από μεγάλη ελληνική ομάδα:
«Είχα δεχθεί αλλά είχα και συμβόλαιο με την Ξάνθη, στην οποία ήμουν καλά. Επίσης έβλεπα και πως τα οικονομικά στις άλλες ομάδες δεν είναι καλά. Τώρα έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό και θέλω να τα πάω καλά».

-ο αγαπημένος προπονητής, εκτός του Παράσχου;
«Δεν ξέρω… Ο Παράσχος. Με όλους τα πήγαινα καλά. Δεν είχαν προβλήματα. Ο Παράσχος είναι καλός προπονητής και κύριος απέναντι σε όλους».

Συμφωνία ΠΑΟΚ – Κατσουράνη 

6/12/2012

Συμφωνία ΠΑΟΚ – Κατσουράνη
Μόνο οι υπογραφές απομένουν για τον… γάμο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Κώστα Κατσουράνη! Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, με τον Έλληνα άσο να έχει αποδεχθεί να υπογράψει συμβόλαιο για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο «Κατσούρ» έχει δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» με ένα συμβόλαιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά μπόνους επίτευξης στόχων.

Σύντομα αναμένεται να ανηφορίσει για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει και να αρχίσει προπονήσεις με την νέα του ομάδα.

Σκοπός του παίκτη αλλά και των υπευθύνων του Δικεφάλου του Βορρά είναι να κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στις 5 Ιανουαρίου 2013, δηλαδή, το πρώτο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο νέο έτος.

Θέλει «Φέτφα» ο Άρης 

6/12/2012

Θέλει «Φέτφα» ο Άρης
Προσπάθειες να αποκτήσει τον Γιάννη Φετφατζίδη ως δανεικό από τον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος καταβάλει ο Άρης σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Θεσσαλονίκη. Οι κίτρινοι φέρονται να επιθυμούν να ενισχυθούν όσο μπορούν και τους επιβάλουν τα οικονομικά τους τον νέο χρόνο και έτσι έχουν συγκεντρώσει το βλέμμα τους και στον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Στη Θεσσαλονίκη βασίζουν πολλά στο γεγονός ότι ο παίκτης φαίνεται να μην είναι στα πλάνα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, μετά και την επέκταση του συμβολαίου με τους ερυθρόλευκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν αποβάλει από το μυαλό τους το ενδεχόμενο δανεισμού του σε μια ομάδα προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μπορέσει να εξελιχθεί.

Άλλωστε κάτι αντίστοιχο έγινε και με άλλον έναν ποδοσφαιριστή που πίστευαν πολύ στον Πειραιά, τον Μήτρογλου, ο οποίος πλέον αποτελεί βασική επιλογή για την ερυθρόλευκη επίθεση.


ALEX WEB RADIO/TV