ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Θύρα 13 για Τζίγκερ: "Φύγε, δεν σε θέλει κανείς πια"!

Θύρα 13 για Τζίγκερ: "Φύγε, δεν σε θέλει κανείς πια"!

10/3/2012
Για άλλη μια φορά η "Θύρα 13" έστειλε μήνυμα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, καλώντας τον να αναλάβει τις υποχρεώσεις του για το γήπεδο και να φύγει, αφού πλέον δεν τον θέλει κανείς στον Παναθηναϊκό....
Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση της «Θύρας 13»:
Θύρα 13 για Τζίγκερ: "Φύγε, δεν σε θέλει κανείς πια"!«Την Παρασκευή το πρωί στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ, έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ποιος πραγματικά φταίει γιά τη σημερινή κατάσταση της ομάδας. Ακόμα και ο πλέον αφελής βλέπει πλέον ότι ο αφανής μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει τεράστιες ευθύνες γιά την εικόνα του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο, δεν εμφανίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση αλλά εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του να μην απαντήσει σε κανένα ερώτημα για τη Γηπέλ. Και πώς να απαντήσει άλλωστε;

Αφού, τα ερωτήματα για το θέμα του γηπέδου είναι πραγματικά αναπάντητα και άλυτα. Κανείς, παρά μόνο ο Γ.Β. και ο Β. Σαμαράς ξέρουν τι χαρτιά έχουν υπογραφεί μεταξύ της ΠΑΕ, του Δήμου, του Άκτωρα, του Βωβού και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων. Και εκεί, φυσικά, κολλάει και το θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Γιατί, δεν αρκεί ο Βγενόπουλος ή ο κάθε επενδυτής να βάλει απλά 15 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσει μετά σαν μεγαλομέτοχος όλες τις πιθανές αγωγές κατά της ΠΑΕ που θα του γίνουνε από το Δήμο, τον Άκτωρα, το Βωβό και κάθε άλλο εμπλεκόμενο που μπορεί να έχει νόμιμες αξιώσεις αποζημίωσης από ποινικές ρήτρες και διαφυγόντα κέρδη από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τη Γηπέλ. Βασικός μάρτυρας ,υπεράσπισης του νέου μεγαλομετόχου θα είναι, φυσικά, ο Βαγγέλης Σαμαράς, πρόεδρος επί χρόνια της Γηπέλ καθώς και πρώην και νυν υπάλληλος εταιρίας συμφερόντων του Γ.Β.!!! Οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι μπορεί να γίνει σε μία πιθανή δικαστική κόντρα. Γι′ αυτό είναι τόσο μεγάλη η εμμονή του Βγενόπουλου, του Πολέμη και των υπολοίπων να αναλάβει ο Γ.Β. κάθε νομική ευθύνη για το γήπεδο. Κάτι που όπως φαίνεται, μάλλον, δεν θα γίνει ποτέ…

Από αυτήν τη γενική συνέλευση μάθαμε επίσης, ότι από όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μόνο το προπονητικό κέντρο της Παιανίας έχει εξοφληθεί κανονικά, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι παίκτες είναι απλήρωτοι σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία πολύ μεγάλη οφειλή προς τον ερασιτέχνη την ώρα που παίχτες αποχωρούν από το βόλλευ ανδρών που πηγαίνει ολοταχώς στην β′ εθνική. Μάθαμε, επίσης, ότι το Δ.Σ. της Γηπέλ είχε αλλάξει ξαφνικά χωρίς καμία ειδοποίηση ούτε προς τον Γόντικα αλλά και ότι οι υπάλληλοι της αμειβόταν πλουσιοπάροχα για να μην κάνει στην ουσία τίποτα. Στην ουσία γίνονται και γινόντουσαν πράγματα μέσα στην ΠΑΕ, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Γ.Β., που εξυπηρετούν μόνο ένα πρόσωπο…

Και μετά από όλα αυτά που έγιναν σήμερα, το ”κρυφτούλι” και την αποποίηση ευθυνών του Γ.Β., έχει το θράσος να ζητάει από τους υπόλοιπους μετόχους να τον πάνε στα δικαστήρια για να δικαιωθούν .Τους ζητάει να πάνε στις δικαστικές αίθουσες κάτι που φυσικά σημαίνει μία μακροχρόνια διαμάχη με μοναδικό χαμένο τον Παναθηναϊκό, που όταν τελεσιδικήσει δεν ξέρουμε που θα βρισκόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Είναι πασίγνωστο, άλλωστε, ότι ακόμα και μία απλή δικαστική διαδικασία μπορεί να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. Πόσο μάλλον, η συγκεκριμένη που έχει δεκάδες εμπλεκόμενους.

Ακούσαμε, επίσης, ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε Άραβες. Αυτούς που αντιπροσωπεύει ο τσάκας, ο πρίγκηπας του ψέματος ή μπορεί να είναι και άλλοι, κανείς δεν ξέρει ποιοι πραγματικά είναι. Και αυτό το παραμυθάκι, όμως, το κατάλαβαν όλοι πλέον. Το γράψαμε σε ανακοίνωση μας πολλούς μήνες πριν, άλλωστε, ότι θα μπορούσε να είναι το παραμυθάκι που λέει ότι βάζω άλλον μπροστά για να μη φαίνομαι εγώ και να μην με βρίζουν κιόλας και τα κανονίζω όλα από πίσω. Και τα 15 εκατομμύρια που βάζω τώρα θα τα πάρω πίσω σιγά σιγά, αφού πάλι εγώ θα κάνω κουμάντο. Και στην τελική παίρνω ένα δάνειο και το αποπληρώνω με τα χρόνια. Το θέμα είναι όλος ο κόσμος κατάλαβε την αλήθεια πλέον. Και άμα έχουμε εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα από εβδομάδα θα ξέρουμε πάλι ποιος είναι από πίσω.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ! ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ! ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!!!

Υ.Γ.1 Όσο για αυτόν που φωνάζει για την τιμή των μετοχών ας σταματήσει καταρχάς να κάνει κακό στην ομάδα με την εφημερίδα του και να παραμυθιάζει τον κόσμο με τους Άραβες, έπειτα ας βάλει λεφτά για να γίνει μεγαλομέτοχος αυτός και μετά ας έρθει να μας μιλήσει για Παναθηναϊκό.

Υ.Γ.2 Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ ποιος κέρδισε λεφτά εις βάρος της ομάδας μας με τον αγώνα με τη Ξάνθη στη Μαλαισία;"

www.soccerplus.gr/

«Θα πάρουμε τους τελικούς»

«Θα πάρουμε τους τελικούς» 

 10/3/2012

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣΟ Γιώργος Πρίντεζης ήταν καταπληκτικός στον τελικό και ίσως θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τον Ίβκοβιτς στην τελευταία περίοδο. «Έγινε ένα πολύ καλο ματς με δύο διαβασμένες ομάδες. Χάσαμε γιατί κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια στον αντίπαλο», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος αρνήθηκε πως ο Ολυμπιακός έχασε το ματς λόγω απειρίας. «Δεν το νομίζω. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και νομίζω ότι αυτή η ήττα θα μας κάνει πιο δυνατός. Είμαι πολύ αισιόδοξος γι' αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι στους τελικούς θα τον νικήσουμε».

www.olympiacos24.gr/

Χαμός ΚΑΙ με Άντιτς!

Χαμός ΚΑΙ με Άντιτς! 

10/3/2012 

2Ο Πέρο Άντιτς ήταν (όπως κι ο Ντόρσει) έξαλλος μετά το τέλος του αγώνα, αλλά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. «Αν μιλήσω θα πω πράγματα που δεν θέλω να πω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός κι έφυγε εμφανώς εκνευρισμένος.








www.olympiacos24.gr/

«Έχουμε πολλά να μάθουμε»

«Έχουμε πολλά να μάθουμε» 

10/3/2012

ΙΒΚΟΒΙΤΣΉταν στενοχωρημένος, αλλά όχι απογοητευμένος. Δικαιολογημένα, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, «γύρισε» το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο κι έχασε τον τίτλο για ένα σουτ. Ορθά λοιπόν, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, είπε ότι οι παίκτες του έχουν πολλά να μάθουν από την ήττα στον τελικό του Σαββάτου, καθώς η σεζόν μόλις «ξεκίνησε». Υπάρχει η σειρά με την Σιένα και φυσικά οι τελικοί των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό. «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, στο οποίο κάθε δεκάλεπτο ήταν διαφορετικό. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά, δεν είχαμε έλεγχο και δεχθήκαμε 25 πόντους», είπε ο αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε. «Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλά. Ήταν, όμως, δύο διαφορετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός με μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς νεανική με διάθεση να τρέξουμε. Εκεί κρίθηκε το ματς. Κάναμε στο τέλος δύο σουτ χωρίς καμία ισορροπία. Πρέπει να μάθουμε, γιατί έρχονται πλέι-οφ και στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα».
Ο «Ντούντα» στάθηκε στην απουσία του Εισί Λο και είχε απόλυτο δίκιο, καθώς με τον Αμερικανό το παιχνίδι θα ήταν σίγουρα διαφορετικό. «Είχαμε μια μεγάλη έλλειψη με τον Λο, γιατί δεν υπήρχε κάποιος παίκτης να «ξεφορτώσει» τον Σπανούλη. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Με 23 λάθη φάνηκε ότι μας έλειψε ένας γκαρντ. Με το Λο θα γινόταν διαφορετικό ματς».
Μέσα σ’ όλα έψεξε τον Μάντζαρη που δεν πήρε το τελευταίο σουτ, ενώ ήταν ελεύθερος στα πέντε δευτερόλεπτα. «Αν έκανε το σουτ θα του έδινα σύγχαρητήρια. Έπρεπε να τον κάνουμε ήρωα. Εκεί κρίθηκε το ματς. Κι ας το έχανε. Έπρεπε να το κάνει. Ακόμα κι αν το έχανε, θα μπορούσαμε να πάρουμε το ριμπάουντ».
Στον επίλογο του ρωτήθηκε για την κατάσταση στις εξέδρες. «Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν με τους φιλάθλους. Κι όταν ήμουν νέος προπονητής κι είχα κάποιους φιλάθλους στην Παρτιζάν που έκαναν μεγάλη φασαρία, πολύ γρήγορα καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Θέλει δουλειά με τους φιλάθλους. Η Ελλάδα έχει τον κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ. Και στη Σερβία έχουμε τα ίδια προβλήματα. Φυσικά και ο Τύπος μπορεί να βοηθήσει. Είναι λάθος να μιλάμε μετά από ένα τόσο καλό παιχνίδι για τους φιλάθλους».

www.olympiacos24.gr/

Η κλήρωση της φάσης των "16" του κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών


Η κλήρωση της φάσης των "16" του κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών

10/3/2012


Τον Ν.Ο. Πατρών θα αντιμετωπίσει, εντός έδρας, ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών.
Ο αγώνας είναι νοκ – άουτ και θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κ.Ο.Ε. είναι τα παρακάτω:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟ ΧΙΟΥ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ
ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ – ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΟΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

*Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 23/4 (13:00) στα γραφεία της ΚΟΕ.
*Οι αγώνες στη φάση των «8» είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στις 2 Μαΐου και το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί στις 18 και 20 Μαϊου στο Αργοστόλι.

www.olympiacos.org/

Δείτε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη λήξη του τελικού! (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO)


Δείτε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη λήξη του τελικού! (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO)

10/3/2012

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Το φάουλ που δε δόθηκε ΠΟΤΕ στον Παπανικολάου για να πάρει το «κύπελλο» η γνωστή ομάδα-δεκανίκι του συστήματος
Επειδή τα λόγια είναι φτωχά, σας δείχνουμε την τελευταία φάση που έκρινε τα πάντα στον τελικό Ελλάδας
και πάλι το πήραν με τις γνωστές πατερίτσες…
κοιτάξτε…


 www.olympiacos24.gr/

Ντόρσεϊ: "Κανένας σεβασμός πλέον στον Παναθηναϊκό!"


Ντόρσεϊ: "Κανένας σεβασμός πλέον στον Παναθηναϊκό!"

Έξαλλος με τους παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ο Ντόρσεϊ μετά το τέλος του τελικού, τονίζοντας επανειλημμένα πως πλέον δεν θα υπάρξει κανένας σεβασμός για αυτούς. Λάβρος εναντίον και των ρέφερι ο Αμερικανός, οι οποίοι τον "σημάδεψαν" και τον φόρτωσαν φάουλ.
Ο Τζόι Ντόρσεϊ ήταν σε έξαλλη κατάσταση μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου, όχι τόσο για την ήττα του Ολυμπιακού, όσο για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού αλλά και των διαιτητών, προς το πρόσωπο του!
Ο Αμερικανός σέντερ είπε ανοιχτά πως οι πράσινοι προσπάθησαν από την αρχή του αγώνα να τον χτυπήσουν και να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού, ενώ κατηγόρησε τους ρέφερι πως τον "σημάδεψαν", χρεώνοντας τον με ανύπαρκτα φάουλ.

"Κανένας σεβασμός πλέον για τους παίκτες του Παναθηναϊκού! Προσπάθησαν να με χτυπήσουν από το ξεκίνημα του ματς και να με βγάλουν εκτός παιχνιδιού, ενώ το ίδιο έκαναν και οι ρέφερι σφυρίζοντας ανύπαρκτα φάουλ εναντίον μου!

Τους περιμένουμε για το επόμενο ματς στο ΣΕΦ... Κάναμε λάθη τα οποία μας στοίχισαν τη νίκη, δεν φροντίσαμε να διατηρήσουμε το μεγάλο προβάδισμα που είχαμε αποκτήσει. Είναι καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά τονίζω ξανά πως από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κανένας σεβασμός για κανέναν από αυτούς!", ήταν οι οργισμένες δηλώσεις του Τζόι Ντόρσεϊ.

www.redplanet.gr/

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ RED STORE (photos+videos)

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ RED STORE (photos+videos)
10/3/2012

Με εναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξαν να γιορτάσουν τα γενέθλια του Θρύλου οι Βετεράνοι του συλλόγου
Πέντε παλιές και μεγαλες δόξες μαζί με πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην επίσημη μπουτίκ του Θρύλου στις 12:00 και έδωσαν μία διαφορετική νότα στην ημέρα.




Οι Ηλίας Υφαντής, Κώστας Πολυχρονίου, Γιάννης Γκαϊτατζής, Πέτρος Ξανθόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης, εκπροσωπώντας ο καθένας και μία διαφορετική δεκαετία της «ερυθρόλευκης» ιστορίας έδωσαν το παρών και υπέγραψαν αυτόγραφα, ενώ έβγαλαν και φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους φίλους του Θρύλου.


ALEX WEB RADIO/TV

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας

10/3/2012

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα (Κυριακή 11/3, 17:15) με τον Άρη.
Ο Κάρολ ακολούθησε μέρος της προπόνησης των τερματοφυλάκων και μετά συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, ενώ ο Α. Παπαδόπουλος έκανε θεραπεία. Ο Φουστέρ, λόγω ενόχλησης που ένιωσε στους οπίσθιους μηριαίους αριστερά, έκανε θεραπεία.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Μέγερι, Δασκαλάκης, Τοροσίδης, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέβας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Ντιόγκο.

Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές, Κάρολ, Α. Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Μπάμποβιτς, Μόνχε, Ποτουρίδης, Φέισα, θα προπονηθούν την Κυριακη στις 10:30.

www.olympiacos.org/a

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-3…περαστικά σας!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-3…περαστικά σας! 

10/3/2012 

ΤΟΠΟΛΙΑΤΗΣΣε ματς για το Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα οι Παίδες (Κ14) του Ολυμπιακού πήραν μεγάλη νίκη με 1-3 στην έδρα του Παναθηναϊκού στην Παιανία, μετά από μεγάλο ματς!
Οι παίκτες του Νίκου Τοπολιάτη άνοιξαν στο 2' το σκορ όταν ο Κηπουρός βρήκε με έξοχη πάσα τον Νταή στα δεξιά της επίθεσης, ο οποίος ανετράπη καθαρά απο τον τερματοφύλακα του Παναθηναικού Σαμπατάκ, με τον διαιτητή Τσαπόγα να καταλογίζει την παράβαση.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπυριδάκης ο οποίος άνοιξε το σκορ.
Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Πίσπα στο 7'μετά από σέντρα του Ουές.
Ο Κηπουρός σημείωσε το 1-2 και στο β' μέρος, ο Γιαννούτσος ο οποίος έκανε σέντρα-σούτ με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι του Ξενόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 1-3.
παο: Σαμπατάκος, Οικονομόπουλος, Ζήκος, Θεοχάρης, Πίσπας, Μίγγος, Ουές, Βραχάλης, Δημήτρουλας, Κουντουριώτης, Μανιός, Ξενόπουλος, Ντουσάι, Γριτσόπουλος, Μπαράκος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αγγελόπουλος, Μπέτσας, Νικολάου, Ρέτσος, Κορνέζος, Παυλής, Χρήστου, Κηπουρός, Κυρτσιαλίδης, Νταής, Σπυριδάκης , Ποπιέλα, Λάμπρου, Ρομάριο, Γιαννούτσος, Τσιντώνης, Αγγελόπουλος Ι, Γκλεγκλές, Καπετζής.

www.olympiacos24.gr/

Η αποστολή του Άρη!

Η αποστολή του Άρη! 

10/3/2012 

ΚΑΣΤΙΓΙΟΟ Νέρι Καστίγιο επιστρέφει στο ΝΑΟ για το αυριανό ματς με τον Άρη, μαζί με τους παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές: Βελλίδης, Σηφάκης, Νέτο, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Ντίκο, Πρίττας, Κατίδης, Φατί, Γιαννιώτας, Καστίγιο, Ακόστα, Καπετάνος, Τσουκάνης, Σολτάνι, Ουμπίντες, Παπαζαχαρίας και Κοτσώνης.

Αντίθετα, οι Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος και Μίσελ, όπως επίσης οι τραυματίες Παπαστεριανός και ο Τριανταφυλλάκος έμειναν στη Θεσσαλονίκη

www.olympiacos24.gr/

Πήρε το βραβείο για την «κανονιά» του ο Χολέβας!

Πήρε το βραβείο για την «κανονιά» του ο Χολέβας! 

10/3/2012 

ΧΟΛΕΒΑΣΟ αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πέτυχε το καλύτερο γκολ της 23ης αγωνιστικής της Super League, με τo ασύλληπτο σουτ του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ!
«Είναι από τα καλύτερα γκολ που έχω πετύχει. Γνωρίζω ότι σήμερα η ομάδα μας έχει τα 87α γενέθλια της και εύχομαι χρόνια πολλά. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα» τόνισε ο Χοσέ κατά τη διάρκεια παραλαβής του βραβείου του.

www.olympiacos24.gr/

«Κόσμημα ο Βαλβερδε»

«Κόσμημα ο Βαλβερδε»

 10/3/2012

Στην ραδιοφωνική εκπομπή «Η μπάλα στο κόκκινο» στον Flash 96,0 FM μίλησε ο Γιώργος Κοκολάκης.

Τα γενέθλια του Ολυμπιακού: «Ο Θεός με αξίωσε να αγωνιστώ σε αυτήντην ομάδα για 10 χρόνια σαν ποδοσφαιριστής. Πήρα 5 τίτλους, ένα Σούπερ Καπ σ εμία εποχή που η δική μας φουρνιά έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα και νιώθωπολύ υπερήφανος. Συνεχίζω να νιώθω υπερήφανος γιατί πάλι μου δόθηκε ηδυνατότητα, από άλλο πόστο, να υπηρετώ την ομάδα που τόσο αγαπώ και που είναικομμάτι της ζωής μου».

Το τι εστί κατασκοπεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Αν και η τεχνολογία μας βοηθάει στο να βλέπουμε τον οποιονδήποτε και το οποιοδήποτεπαιχνίδι μπορώ όμως να πω με υπευθυνότητα ότι αλλιώς είναι να βλέπουμε το ματςαπό την τηλεόραση και αλλιώς από το γήπεδο. Πρέπει να δίνεις βάση από την μορφή του γηπέδου, μέχρι τα τεχνικά θέματα, τα ατού και άλλα πολλά. Παίζει μεγάλησημασία να είσαι διαβασμένος, να ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις απο τον προσεχήαντίπαλο και ποια είναι τα ελαττώματα και τα προτερήματα του».

Την Μέταλιστ και τη μελέτη της: «Είδα τη Μεταλιστ στον αγώναμε τη Σάλσμπουργκ. Οι κύριοι Ασπιάθου και Βαλβέρδε κατάφεραν να τη δουν σε 6-7παιχνίδια. Και οι δύο τα διαβάζουν πολύ τα ματς. Είδαμε ότι είναι μία ομάδα μεταλέντο, με παίκτες που έχουν απίστευτα ατομικά χαρίσματα, που πρεσάρουν καιτρέχουν. Από την άλλη, είδαμε μια ομάδα που έχει τα κενά της, δεν είναι και ηπιο πειθαρχημένη ομάδα και στην τακτική.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει φέτος ότι έχει απίστευτη τακτική. Ο προπονητής είναι ουπεύθυνος γι' αυτήν την κατάσταση, έχει περάσει το δικό του στυλ. Αυτό είναι τομεγάλο κατόρθωμα του κυρίου Βαλβέρδε. Για μένα που ζω σε αυτόν τον χώρο, αυτόςο προπονητής είναι κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμεπροπονητή μας».


Την ρεβάνς με την Μέταλιστ: «Όπως είχα πει και με τη ΡούμπινΚαζάν, όταν έχεις να κάνεις με καλό γήπεδο και με παίκτες τεχνίτες καιγρήγορους, πρέπει να είσαι 100%, μπορώ να πω 150% συγκεντρωμένος. Θα είναι πολύδύσκολο. Ξέρουμε τι μας περιμένει και ο κύριος Βαλβέρδε ξέρει ότι είναι πολύδύσκολο.

Όπως και με την Καζάν, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και τα κοιτάμε ξεχωριστά. Χρειάζεται υπομονή και πειθαρχεία. Ζητάμε και από τον κόσμο να έχει υπομονή. Είναι ένα ματς που αν το πάρουμε προκρινόμαστε. Θα πάμε ένα βήμα παραπάνω. Ο κόσμος σίγουρα θα γεμίσει το γήπεδο και θα δημιουργήσει πολύ καλήατμόσφαιρα, όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει. Ας έχει υπομονή και να μας στηρίζει συνέχεια».
 
www.thrylos.gr/

Αφεντικά στον Πειραιά!

Αφεντικά στον Πειραιά!

10/3/2012

Στο ντέρμπι για τη 14η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών, ο Ολυμπιακός νίκησε με 10-3 τον Εθνικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά.
Οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη έφθασαν στη 12η νίκη τους και ως δεύτερες θα αντιμετωπίσουν τον Τρίτωνα Αμαρουσίου στα ημιτελικά των πλέι οφ τον Μάιο.
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 0-1, 0-3

www.thrylos.gr/

«Ανιστόρητο και ανήθικο»

«Ανιστόρητο και ανήθικο» 

 10/3/2012

Ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για μια ακόμη φορά έξω από τα δόντια. Ο α’ αντιπρόεδρος του Θρύλου σε δηλώσεις του, γνωστοποίησε τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟ προσπαθεί να τιμωρήσει τον ΟΦΗ, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη στον Flash 96,0:


Σε ερώτημα ακροατή περί δικογραφίας από τη Μαλαισία και τις συζητήσεις Πατέρα-Ψωμιάδη: «Σε αυτό το θέμα δε θέλω να μπω. Ελπίζω ότι θα γίνουν τα δέοντα».

Για την προσπάθεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έβγαλε μέχρι και ανακοίνωση με αποδέκτη τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα με φανερό στόχο να αποφύγουν βεβαίως τον κόσμο στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο:
«Ευθέως ζητούσαν αυτό: Δηλαδή να παίζουν σε κενές κερκίδες. Ξέρεις, ο Ολυμπιακός δίνει 30 ντέρμπι στο πρωτάθλημα, γεμίζουν όλα τα γήπεδα και το ευχαριστιόμαστε αυτό το πράγμα. Εμείς θα ευχαριστηθούμε την άλλη Κυριακή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχει 60.000 κόσμο στο γήπεδο. Πρώτα βέβαια θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο μας για τους αγώνες με Άρη και Μέταλιστ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Αλλά καταλαβαίνεις τι συμβαίνει με αυτό το πράγμα; Οι άνθρωποι που διοικούν μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Αθήνα που είχε προέδρους σαν τον Απόστολο Νικολαΐδη, γνωστούς Αθηναίους που προσέφεραν τα μέγιστα, πώς είναι δυνατόν να ζητούν κάτι τέτοιο; Ξέρεις, πώς ονομάζεται αυτό το γήπεδο; Θεόδωρος Βαρδινογιάννης. Ήταν ένα άνθρωπος που βοήθησε τρομακτικά τον ΟΦΗ και προέρχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τα αδέρφια του να έχουν συγχρόνως τις τύχες του Παναθηναϊκού στα χέρια τους για πάρα πολλά χρόνια. Είναι δυνατόν να θέλουν να κλείσουν ένα τέτοιο γήπεδο από το συμβούλιο του Παναθηναϊκού, που φέρει το όνομα του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη; Είναι ανιστόρητο και ανήθικο.

Τι θέλουν να κάνουν; Να το πούμε με απλά Ελληνικά: Οι 16 ομάδες της Super League απαρτίζουν έναν συνεταιρισμό. Είναι δυνατόν ο ένας να θέλει να καταστρέψει τον άλλον, από το μόνο εισόδημα που έχει να παίρνει τις εισπράξεις από το γήπεδο του! Αυτά είναι ακατανόητα πράγματα, ουδέποτε πέρασαν από το μυαλό των Ολυμπιακών και ουδέποτε έκανε τέτοια πράγματα η διοίκηση της ομάδας μας, ούτε πρόκειται να κάνει. Δεν το καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στο σύλλογο τους; Εμείς επιδιώκουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Οι λόγοι που ανέφεραν στην επιστολή τους ήταν πράγματα που δεν είδε κανένας, μυθοποιημένα. Δε συνέβη το παραμικρό.

Ο ΟΦΗ έκανε ότι μπορούσε για να διαφυλάξει τον αγώνα και όσοι προσπάθησαν να κάνουν κάτι ήταν ξένα σώματα που είχαν παρεισφρήσει ανάμεσα στους φιλάθλους του ΟΦΗ. Δεν έγινε το παραμικρό, όλα ήταν μυθεύματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έβγαλαν την ίδια ώρα την ανακοίνωση τους. Το φύλλο αγώνα εκδικάστηκε βάσει αυτών που έγραψε η αστυνομία και ο διαιτητή του αγώνα. Από το αστείο πρόστιμο κατάλαβε κανείς ότι δεν έγινε τίποτα. Αντί λοιπόν να ασχοληθούν με τα δικά τους, καταπιάνονται με θέματα που δεν αρμόζουν σε μία ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός».


Για την υποδοχή των θριαμβευτών του Χάρκοβο στη… φισούνα του αεροπλάνου, κατά την άφιξη τους στην Αθήνα:
«Το έκανα για γούρι. Έτσι είχα κάνει και μετά τη Μόσχα!»

Για το αυριανό ματς με τον Άρη:
«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανέναν εύκολο αντίπαλο, όλοι πάντα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με μας. Δεν έχει χάσει παιχνίδι με το νέο του προπονητή. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να έρθει στο γήπεδο, να αποθεώσει αυτά τα παιδιά που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να ξεπεράσουν την κούραση, γιατί έχουμε καταντήσει να παίζουμε 3 φορές την εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε είναι ίσως ο μεγαλύτερος προπονητής που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Κάνει δουλειά σε βάθος και θα είναι ευτύχημα να μείνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο και ακόμα βρίσκεται στις αρχές. Η ομάδα αντιδρά, αλλάζει το ρόστερ, είναι πρωτόγνωρα πράγματα για την Ελλάδα και καλείται να διεκδικήσει 3 τίτλους. Ελπίζω να πάμε καλά σε όλα.

Εμείς αποφεύγουμε τα πολλά λόγια, να δουλέψουμε με κάτω τα κεφάλια. Έχουμε δρόμο από εδώ και μπρος. Θα αποφύγουμε πλέον τις δηλώσεις. Θα κάνουμε μερικές για τον αγώνα με τη Μέταλιστ, αλλά από εκεί και μπρος δε θα μιλήσουμε ξανά, για να μην πυροδοτήσουμε την ατμόσφαιρα ενόψει του ντέρμπι. Είναι καιρός για ηρεμία και ησυχία. με σοβαρότητα και πάρα πολυ δουλειά θα πάμε να πετύχουμε τους στόχου μας».

Για τα γενέθλια του Ολυμπιακού:
«Ο Ολυμπιακός για μενα είναι η ζωή μου. Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σε αυτήν την ομάδα Τη λατρεύω στην κυριολεξία. Εύχομαι όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού να την αγαπάνε και να τη λατρεύουν. Οραματίζομαι έναν πολύ μεγάλο Ολυμπιακό στο μέλλον. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει ότι μπορεί για να αναβαθμίσει τον Ολυμπιακό και να τον φτάσει στα Ευρωπαϊκά επίπεδα και φέτος μπορώ να πω ότι είμαι πανευτυχής γιατί διεκδικούμε και τους 3 τίτλους. Όλοι οι Ολυμπιακοί να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό για να ανέβει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ακόμα ψηλότερα». 
 
www.thrylos.gr/

«Ενωμένη οικογένεια ο Θρύλος»

«Ενωμένη οικογένεια ο Θρύλος» 

10/3/2012

Μπορεί ο Θρύλος να γράφει ιστορία στην Ευρώπη, ωστόσο ο πρώτος στόχος παραμένει πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που ξεκαθάρισε και ομεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, Μάρκο Πάντελιτς.

Ο Σέρβος… φονιάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM» και τόνισε ότι κόντρα στον Άρη, η νίκηαποτελεί μονόδρομο.

«Είμαι χαρούμενος για τα γενέθλια τηςομάδας. Πρώτα από όλα θέλω να ευχηθώ σε όλους όσους έχουμε το θρύλο στην καρδιά μας. Να πάμε καλά σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και να δείξουμε στην Ευρώπη ποιος είναι ο θρύλος. Έχουμε πολλούς και καλούς λόγους για να είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα», δήλωσε ο Μάρκο και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ σημαντικό το διπλό στοΧάρκοβο, όμως δεν πρέπει αν ξεχνιόμαστε και να μην χαλαρώνουμε. Το πρωτάθλημα με ενδιαφέρει πιο πολύ. Πρέπει να γεμίσουμε το Καραϊσκάκη με τον Άρη και να πάρουμε το ματς. Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική, με νίκες θα τα καταφέρουμε. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι ενωμένη καιθέλουμε να το δείξουμε στον κόσμο. Αυτήν την εβδομάδα μπορούμε ένα βγούμε νικητές. Φτάσαμε ως εδώ και έχουμε ανατρέψει τη διαφορά που είχαμε από την πρώτη θέση και θα είναι σημαντικό να πάμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μεμεγαλύτερη διαφορά αν χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ».

Για την πορεία της αποθεραπείας του και το πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα,δήλωσε: «Το θέλω πιο πολύ από όλους, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος. Όλα πηγαίνουν καλά. Εγώ και οι γιατροί είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται καιρός. Πρέπει να έχω υπομονή και ψυχή. Όταν είσαι στο σπίτι είσαι εκνευρισμένος. Θα πρέπει να περιμένω και να αρχίσω τη δουλειά κάποια στιγμή.Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου και ελπίζω ναγεμίσουμε το γήπεδο με τον Άρη και να πάρουμε τη νίκη».
 
www.thrylos.gr/

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-71 (video)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-71 (video)

Τα λάθη του 4ου δεκαλέπτου και τα σφαλτσοσφυρίγματα των ρέφερι στέρησαν το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Το επιθετικό φάουλ του Διαμαντίδη στα 26,3'', δόθηκε αμυντικό. Άστοχος στο τελευταίο σουτ ο Παπανικολάου. Στα τελευταία 4 λεπτά οι ερυθρόλευκοι πήραν μόλις 1 φάουλ!
Περισσότερα σε λίγο...
Νευρικότητα και ερυθρόλευκα λάθη έδωσαν προβάδισμα στους πράσινους

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάο, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Μάριτς. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά στα πρώτα λεπτά του ματς, πραγματοποιώντας άστοχες επιθέσεις, δείγμα του άγχους που υπήρχε. Ο Πρίντεζης, πάντως, άνοιξε το σκορ με προσπάθεια κοντά στο καλάθι, ο Μάριτς έφερε το σκορ στα ίσα, αλλά ο Ντόρσεϊ στη συνέχεια αστόχησε σε δύο βολές, με τις δύο πλευρές να παίζουν παθιασμένη άμυνα. Κάθε φορά που ο αρχηγός των Πειραιωτών είχε την μπάλα είχε δύο παίκτες να τον μαρκάρουν, εκτός του Σάτο, αλλά ο Red-Bill στο 4' βρήκε έξυπνα τον Αμερικανό σέντερ ο οποίος ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Λαρισαίος γκαρντ σημείωσε γκολ-φάουλ, αλλά αστόχησε στην βολή, με το "τριφύλλι" στη συνέχεια να βρίσκει ρυθμό και να πραγματοποιεί ένα σερί 6-0, φτάνοντας στο +7 (6-13) στο 6', με τον Ίβκοβιτς να αναγκάζεται να πάρει τάιμ-άουτ, καθώς οι παίκτες του αναλώθηκαν σε ορισμένα λάθη, τα οποία έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να φτάσει στο εύκολο καλάθι.

Ο Ομποράντοβιτς στη συνέχεια έδωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο, περνώντας στο ματς τον Μπατίστ αντί του Μάριτς, με τον Ίβκοβιτς να ρίχνει στην "μάχη" τόσο τον Σλούκα αντί του Μάντζαρη, όσο και τον Κέσελ αντί του Παπανικολάου, αναζητώντας καλύτερο σουτ και σκορ. Ο Παναθηναϊκός, όμως, αύξησε την διαφορά του στο +9 (6-15) με τον Μπατίστ, καθώς οι ερυθρόλευκοι υπέπεσαν σε νέο λάθος, δείχνοντας να μην έχουν καθαρό μυαλό ακόμη και στο κατέβασμα της μπάλας. Ο "Ντούντα" έψαχνε λύσεις ώστε η ομάδα να πάρει τα πάνω της και άλλαξε την φροντ-λάιν (Χάινς, Άντιτς, αντί των Ντόρσεϊ-Πρίντεζη).

Ο Πέρο με βολές μείωσε, αλλά ο Σάτο με τζαμπ-σουτ από μέση απόσταση "έγραψε" το 8-19 στο 7', ανεβάζοντας για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (+11). Οι πράσινοι ήταν φανερό πως πάταγαν καλύτερα στο παρκέ, με τον Σκοπιανό, πάντως, να απαντάει με τρίποντο (11-21) και τους Πειραιώτες να παρουσιάζουν σημάδια αντίδρασης. Στη συνέχεια ο Κέσελ μπορεί να είχε ερ-μπολ σε προσπάθεια από την περιφέρεια, αλλά ο "καυτός" Σλούκας ήταν εύστοχος από τα 6.75 μέτρα, μειώνοντας σε 14-21, 1'30'' πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Σε κάθε φάση οι άμυνες ήταν πολύ δυνατές, με την πίεση να γίνεται σε όλο το γήπεδο. Το 17-25, πάντως, ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Αντέδρασαν οι Πειραιώτες και ισορρόπησαν το ματς στο ημίχρονο

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Σλούκα, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Χάινς, με τους πράσινους, πάντως, να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση και κάνουν ένα σερί 4-0, φτάνοντας στο +12 (17-29). Ψυχολογική ανάταση έδωσε στους ερυθρόλευκους το έμμεσο τρίποντο του Χάινς (20-29), ενώ στη συνέχεια έβγαλαν κάποιες καλές άμυνες, με τον Κέσελ στον αιφνιδιασμό να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό λέι-απ (22-29), "ζεσταίνοντας" τον κόσμο του.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, ενώ όταν αποφάσισαν να παίξουν με συνεργασίες κοντά στο καλάθι έκαναν λάθη. Ο Ίβκοβιτς σε εκείνο το σημείο (15') έριξε για πρώτη φορά στο ματς τον Γκετσεβίτσιους (αντί του Σλούκα), επαναφέροντας και τον Παπανικολάου (αντί του Κέσελ), αναζητώντας ενέργεια και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Οι πράσινοι έλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, διατηρώντας το προβάδισμα τους (24-31) και το ζητούμενο για τους τυπικά γηπεδούχους ήταν το πότε θα έβρισκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους ώστε να αντιδράσουν.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με συνεργασίες στην επίθεση, οπότε στράφηκαν σε ατομικές προσπάθειες, βρίσκοντας τον δρόμο προς το καλάθι -κυρίως- από τις βολές (26-31), μειώνοντας στους πέντε πόντους (26-31) με τον Χάινς. Στο 17' ο Καλάθης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +8 (26-34), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 5-0, χάρη σε τρίποντο του Άντιτς και σε εντυπωσιακό ντράιβ του Σπανούλη, με τον αρχηγό να μειώνει σε 31-34 και τους Πειραιώτες να βρίσκονται σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια έβγαλαν παθιασμένες άμυνες, πήραν τα ριμπάουντ, με τον Μαρτίνας να ρίχνει την διαφορά στο πόντο (33-34) και τους τυπικά γηπεδούχους να λειτουργούν καλύτερα στο παρκέ έχοντας για σχήμα τους Σπανούλη-Γκετσεβίτσιους-Παπανικολάου-Άντιτς-Χάινς, καταφέρνοντας να ισορροπήσουν το ματς. Ο Ίβκοβιτς στη συνέχεια άλλαξε τον κουρασμένο Σκοπιανό με τον Πρίντεζη. Ο Έλληνας φόργουορντ με βολές μείωσε σε 35-36, αλλά ο Καϊμακόγλου, με αρκετή δόση τύχης, πήρε το ριμπάουντ και "έγραψε" το 35-38, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, ανατροπή με σούπερ Πρίντεζη και κεφάλι στο σκορ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Κέσελ, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ και ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Μάριτς. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας μετά από πολύ ώρα το προβάδισμα στο σκορ, χάρη σε λέι-απ στον αιφνιδιασμό του Κέσελ και σε τρίποντο του Πρίντεζη, ο οποίος "έγραψε" το 40-38 στο 22', με τους πράσινους να είναι άστοχοι και τους ερυθρόλευκους, πλέον, να ελέγχουν το ματς, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους.

Οι Πειραιώτες παίζοντας πιεστική άμυνα ανάγκασαν σε λάθη το "τριφύλλι", το οποίο έδειχνε να έχει χάσει την ηρεμία του στο ματς, με τους παίκτες του Ίβοβιτς να τα εκμεταλλεύονται και να φτάνουν στο +8 (46-38) στο 23', χάρη σε βολές του Σπανούλη και καλάθι του Πρίντεζη, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν πάρει "φωτιά" στην κερκίδα. Το εντυπωσιακό 11-0 σερί των ερυθρολεύκων, όμως, σταμάτησε με την βολή (1/2) του Μπατίστ (46-39), σε ένα ανύπαρκτο φάουλ με το οποίο χρέωσαν τον Ντόρσεϊ οι διαιτητές.

Μετά από πέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός σημείωσε το πρώτο του δίποντο με τον Γκετσεβίτσιους (48-41), αλλά ο Πρίντεζης με γκολ-φάουλ "έγραψε" το 50-41, καθώς αστόχησε στην βολή. Οι δύο ομάδες πίεζαν η μία την άλλη σε όλο το γήπεδο, με τον "καυτό" Πρίντεζη στο τρίτο δεκάλεπτο να δείχνει ασταμάτητος, καθώς με μία υπέροχη κίνησε έφερε τον Ολυμπιακό στο +9 (54-45) στο 27', με τους Πειραιώτες να έχουν επιβάλει το παιχνίδι τους στο παρκέ, να ελέγχουν το ματς και τον Ομπράντοβιτς να αναγκάζεται να πάρει τάιμ-άουτ.

Ο εντυπωσιακός "Air-Print", πάντως, συνέχιζε να τιμωρεί τους πράσινους, καθώς με νέα προσπάθεια  έδωσε στην ομάδα του για πρώτη φορά προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων (+11), σημειώνοντας το 56-45. Ο Έλληνας φόργουορντ έδειχνε... σεληνιασμένος, καθώς πέρα από την επίθεση, έβγαζε άμυνες, έπαιρνε ριμπάουντ, ενώ με βολές έφερε τον Ολυμπιακό στο +13 (58-45). Κάπου εκεί, όμως, στο 29', οι πράσινοι αντέδρασαν πολύ γρήγορα, πρώτα με τρίποντο του Γιασικεβίτσιους και στη συνέχεια με έμμεσο τρίποντο του Βουγιούκα, μειώνοντας σε 58-51. Το πράσινο σερί, μάλιστα, έφτασε στο 10-0 με καλάθι του Διαμαντίδη (60-53), με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν μία αδικαιολόγητη χαλαρότητα στα τελευταία δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου, παρουσιάζοντας τα γνωστά τους "νεκρά διαστήματα".

Έχασε το Κύπελλο για ένα σουτ

Στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, ο Άντιτς με έμμεσο τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό στο             +6 (61-55)      , έχοντας μαζί του στο παρκέ τους Μάντζαρη, Γκετσεβίτσιους, Κέσελ και Χάινς, ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Σάτο, Σμιθ και Βουγιούκα. Με τρίποντο του Κέσελ από την γωνία οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν ξανά στο +9 (66-57) στο 32', με τον Χάινς να έχει μπει δυναμικά στο ματς, καθώς με εντυπωσιακό κάρφωμα διατήρησε την ομάδα του στο +9 (68-59). Το θέμα, από εδώ και πέρα, ήταν το να καταφέρουν οι Πειραιώτες μέχρι το τέλος του αγώνα να διατηρήσουν τον έλεγχο του ρυθμού, ελαχιστοποιώντας τα λάθη τους.

Αυτά, όμως, δεν έλειψαν,  με τον Ίβκοβιτς στο 35' να επαναφέρει στο ματς τον Σπανούλη αντί του Μάντζαρη, καθώς οι πράσινοι είχαν μειώσει σε 68-63. Οι ερυθρόλευκοι κάπου εκεί μπλόκαραν στην επίθεση, ήταν άστοχοι, έκαναν κακές επιλογές, με τον Τσατσαρή στο 36' να ευστοχεί από τα 6.75 μέτρα, ρίχνοντας την διαφορά στο δίποντο (68-66), με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να επανέρχονται στο παιχνίδι και τον Ίβκοβιτς να παίρνει τάιμ-άουτ.

Οι πράσινοι στη συνέχεια προσπάθησαν εις διπλούν με τρίποντα να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά ήταν άστοχοι, όπως και οι Πειραιώτες, με τον δείκτη να έχει... κολλήσει στο 68-66. Ο Ίβκοβιτς επανέφερε σε εκείνο το σημείο τον Πρίντεζη (αντί του Άντιτς) και τον Παπανικολάου (αντί του Κέσελ), με τον Καλάθη με βολές να φέρνει το σκορ στα ίσα (68-68), στα 2'45'' πριν το τέλος, σε ένα ματς που ήταν πραγματικό ντέρμπι. Κάθε επίθεση και κάθε άμυνα, πλέον, ήταν καθοριστική, με τον Ντόρσεϊ να επιστρέφει στο ματς αντί του Χάινς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε, πάντως, να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στις βολές, με τον Διαμαντίδη να δίνει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του (68-70).

Από το ίδιο σημείο ο παθιασμένος και ψύχραιμος Πρίντεζης έφερε το σκορ στα ίσα (70-70) στο 1'.45'' πριν το τέλος, στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν καλή άμυνα, αλλά στην επίθεση χρεώθηκαν με φάουλ, με την κατοχή να επιστρέφει στους παίκτες του Ομπράντοβιτς. Ακολούθως, ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Μπατίστ έκοψε τον Πρίντεζη από την περιφέρεια, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να πηγαίνει και πάλι στις βολές, στις οποίες μέτρησε 1/2. Στην τελευταία επίθεση ο Παπανικολάου αστόχησε σε προσπάθεια για τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να χάνει το ματς για ένα σουτ, με σκορ 70-71, πληρώνοντας, ουσιαστικά, στο τέλος, την μη ψυχραιμία του στο να κρατήσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει, αλλά και την αστοχία του στην 4η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-55, 70-71

Ανά δεκάλεπτο: 17-25, 18-13, 23-17, 12-16



 ALEX WEB RADIO/TV

Γουαρδιόλα: Μιλάω συχνά με τον Βαλβέρδε

Γουαρδιόλα: Μιλάω συχνά με τον Βαλβέρδε 10/3/2012  

Ο Πεπ Γουαρδιόλα μίλησε στην καταλανική εφημερίδα "Sport", η οποία ειδικεύεται στα θέματα της Μπαρτσελόνα και είπε πως βρίσκεται σε επαφή με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η συνέντευξη δόθηκε σε Έλληνα οπαδό και μέλος της Μπαρτσελόνα, το Νίκο Μάλλιαρη, ο οποίος μάλιστα ανήκει στο σύνδεσμο της ομάδας στην Κρήτη και τα επίσημα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου.
«Ξέρω την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα γιατί μιλάω συχνά με τον Βαλβέρδε», τόνισε ο Γουαρδιόλα ανάμεσα σε άλλα, ενώ αναφερόμενος στο Euro 2004, τόνισε: «Η Ελλάδα του 2004 ήταν έκπληξη για όλους. Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά είχε και συνέχεια».

www.thrylos.gr/

Το "ευχαριστώ" του Ερασιτέχνη!

Το "ευχαριστώ" του Ερασιτέχνη!

 10/3/2012

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Θρύλου και ευχαριστεί τον κόσμο για την στήριξη του στα τμήματα του Συνδέσμου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 10 Μαρτίου 1925 ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς . Στα  87 χρόνια της ιστορίας του είναι  αμέτρητες οι στιγμές της δόξας  του,  που γίνονται χαρά στα εκατομμύρια των φιλάθλων μας.

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς με τις εγχώριες και τις διεθνείς επιτυχίες του έχει καταστεί ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ελλάδας και ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς.

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει σήμερα τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ηθική αλλά και οικονομική, που προσφέρουν ώστε να ξεπεράσει ο Σύνδεσμος τα όποια οικονομικά προβλήματα.

Είμαστε βέβαιοι ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε με το ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ την προσπάθεια για να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και στο μέλλον στην κορυφή του Ελληνικού Αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.


www.thrylos.gr/ 

Αμπντούν: "Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τον πρόεδρο"

Αμπντούν: "Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τον πρόεδρο"

Νίκες σ' όλα τα ματς που ακολουθούν θέλει ο Τζαμέλ Αμπντούν για να ευχαριστήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη. Τι είπε για την έκπληξη που ετοίμασε για τον Τζεμπούρ και ποια η συμμετοχή του Μιραλάς σ' αυτή.
Ο Αλγερινός μίλησε στην κάμερα της "Nova" για τη νίκη στην Ουκρανία και τον αγώνα που ακολουθεί με τον Άρη.
Tζαμέλ, πως ξημέρωσε η επόμενη ημέρα της νίκης στην Ουκρανία; Φαντάζομαι θα υπάρχει χαρά, αλλά και κούραση.

"Ναι, κάναμε ένα πολύ καλό ματς, ειδικά αμυντικά. Ήμασταν πολύ δεμένοι. Τώρα χαιρόμαστε τη νίκη που πήραμε. Όμως, δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ αυτό. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έρχεται την Κυριακή, απέναντι στον Άρη. Και ξέρουμε πως είναι πολύ σημαντικό".

Είναι σκληρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά, οι παίκτες προλαβαίνουν να χαρούν για λίγες ώρες τις δάφνες μίας επιτυχίας, αφού ακολουθεί άμεσα ένα ακόμη παιχνίδι. Πως λειτουργεί στο σκεπτικό σας αυτό το δύσκολο πρόγραμμα;

"Κατά τη γνώμη μου είναι καλό για τους παίκτες να έχουν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι καλό να έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις - τέσσερις ημέρες. Μας κρατάει σε φόρμα. Όμως, αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός πως δεν έχουμε προκριθεί. Η πρόκριση θα έρθει μετά τον επαναληπτικό, αν έρθει. Εκεί θα φανεί αν θα προκριθούμε ή όχι".

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Και λόγω των αποτελεσμάτων, αλλά και χάρη στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους. Το είδαμε και στο ταξίδι της επιστροφής απ' το Χάρκοβο. Εσύ ετοίμασες στον Ραφίκ την έκπληξη με την τούρτα των γενεθλίων του που του δώσατε στο αεροπλάνο;

"Ναι, ήταν κάτι που το είχαμε συζητήσει λιγάκι με τον Κέβιν. Απ' το μεσημέρι, πριν απ' τον αγώνα ξεκινήσαμε να το συζητάμε. Είχαμε πολύ καλό κλίμα στο φαγητό. Αλλά επειδή ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, δεν κάναμε κάτι παραπάνω. Στο αεροπλάνο έγινε αυτή η μικρή έκπληξη. Και είναι καλό για όλους γιατί έτσι χαλαρώνουμε".

Θα ήθελα λίγο να μας εξηγήσεις πως διαχειρίστηκες την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εις βάρος σου στην αρχή στον Ολυμπιακό. Κατόρθωσες με την απόδοσή σου να είσαι τώρα μεταξύ των κορυφαίων παικτών της ομάδας και να 'χεις και την αναγνώριση του κόσμου. Πως διαχειρίστηκες τη δύσκολη, για εσένα, κατάσταση;

"Το σημαντικό είναι η ομάδα και όχι το τι κάνει προσωπικά ο καθένας. Πάντως, εγώ δε δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση. Πίστευα στον εαυτό μου. Ήξερα τις ικανότητές μου. Το έχω πει πολλές φορές πως δεν είχα κάνει καλή προετοιμασία κτλ. Δε θέλω να επανέλθω σ' αυτό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που ξεχνιέται. Με δύο - τρεις μήνες που δεν παίζεις καλά, δε σημαίνει πως έχεις ξεχάσει τη μπάλα. Είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι καλά και εγώ και η οικογένειά μου. Και εύχομαι να μείνω πολύ καιρό ακόμα".

Για τον Άρη τι εικόνα έχεις;

"Το σημαντικό είναι να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία. Ξέρουμε κάποια πράγματα για τον Άρη. Έχω και κάποιους φίλους εκεί. Αλλά είχαν και κάποια προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως, είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος. Ξέρουμε ότι δε μας χαρίσουν κάτι. Θα παίξουν πολύ δυνατά την Κυριακή. Εξάλλου, όλες οι ομάδες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και βάζουν υπερβολική πίεση για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Όμως, είμαστε σε καλή θέση. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο και τον πρόεδρο. Πραγματικά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Ένα γεμάτο Καραϊσκάκη την Κυριακή, θα σας βοηθήσει για να ξεπεράσετε την κούραση;

"Όπως λέμε και στη Γαλλία ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Ειδικά στο παιχνίδι με την Ξάνθη είδαμε πόσο πολύ βοήθησαν, πίεσαν, βοήθησαν και μας υποστήριξαν για να γυρίσουμε το ματς και να κερδίσουμε στο τέλος. Πάντα είναι σημαντική η βοήθειά τους. Μας στηρίζουν πάντα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να του ζητήσουμε να συνεχίσει να το κάνει πάντα για εμάς".

www.redplanet.gr/

Μαρινάκης: "Κορυφαία δύναμη και στην Ευρώπη"

Μαρινάκης: "Κορυφαία δύναμη και στην Ευρώπη"

Την βεβαιότητα του για ακόμη πιο λαμπρές στιγμές στο μέλλον, εξέφρασε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή την συμπλήρωση 87 χρόνων ζωής του Θρύλου. Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ.
Λέξεις και έννοιες συνυφασμένες με το μεγαλείο του Ολυμπιακού, όπως μόχθος, αξιοπρέπεια, περηφάνια και δόξα, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων σε δήλωση του.  
Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον του Ολυμπιακού θα είναι ακόμα πιο λαμπρό.

Παράλληλα, ευχήθηκε να συμπεριληφθεί ο Ολυμπιακός ανάμεσα και στις κορυφαίες δυνάμεις της Ευρώπης, δείχνοντας ότι αποτελεί τον μεγάλο του στόχο.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου:

"Ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της χώρας μας, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας, γιορτάζει σήμερα τα 87 του χρόνια!

Χρόνια, γεμάτα αγώνες, μόχθο και αξιοπρέπεια. Χρόνια γεμάτα με συγκινήσεις, απέραντη αγάπη, ατέλειωτη περηφάνια και ερυθρόλευκη δόξα.

Εύχομαι ολόψυχα οι επόμενες δεκαετίες να επιβεβαιώνουν διαρκώς την κυριαρχία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας στην Ελλάδα, αλλά και να τον καταστήσουν κορυφαία δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είμαι βέβαιος, ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας...

Βαγγέλης Μαρινάκης".

www.redplanet.gr/

"Λουκέτο" σε συνδέσμους του ΟΦΗ

Ο ALEX WEB RADIO/TV λεει..."Λουκέτο" σε συνδέσμους του ΟΦΗ και θυμηθητε το...ειναι μονο η αρχη...για να δουμε ποιος θα εχει σειρα???

"Λουκέτο" σε συνδέσμους του ΟΦΗ έβαλε η αστυνομία, με τους οργανωμένους φιλάθλους των Kρητικών να λένε ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα διωγμό.

"Λουκέτο" σε συνδέσμους του ΟΦΗ! Την απόφαση να βάλει "λουκέτο" στους συνδέσμους "Snakes" και "Κρήτες" του ΟΦΗ πήρε η αστυνομία, την οποία γνωστοποίησε στη συνάντηση που είχε χθες με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και τα προεδρεία των συνδέσμων.
Αυτό έφερε την αντίδραση των οργανωμένων φιλάθλων, που εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου τονίζουν πως καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα διωγμό και καλούν όλους τους Ομιλίτες σε συστράτευση για ένα νέο ξεκίνημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων του ΟΦΗ:
"Φίλοι Ομιλήτες, έπειτα από δεκαετίες των συνδέσμων μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα διωγμό.
Μετά από χρόνια προσφοράς στην ομάδα μας και στην κοινωνία της πόλης μας με υπερήφανους αγώνες για την ανεξαρτησία και την πρόοδο του σωματείου μας δεχόμαστε ένα πρωτόγνωρο και άδικο πόλεμο.
Οι αγώνες μας δεν κάμπτονται από παρερμηνείες νόμων και διατάξεων που μοναδικό σκοπό τους έχουν την εξόντωση του δυναμικού λαού μας.
Καλούμε όλους τους Ομιλήτες σε συστράτευση για ένα νέο ξεκίνημα.
Υ.Γ. Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.
Είμαστε εδώ
Είμαστε μαζί
Λέσχη φίλων Ο.Φ.Η
SNAKES -4- Heraklion Club".

ALEX WEB RADIO/TV

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΤΣΑΚΑΣ...(video)

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΤΣΑΚΑΣ...(video) 
 10/3/2012
Δειτε το νεο βιντεο του Ψαλιδοχερη να διακομωδει τον Τσακα που μοιραζει λεφτα.... εν τελει..ποιανου ειναι τα λεφτα...του Βγενο, του Αραβα η του Τσακα? μας εχουν μπερδεψει τελειως...


ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΤΣΑΚΑΣ από psalidoheris

ALEX WEB RADIO/TV

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ....(photos+videos)

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ....(photos+videos)
10/3/2012

Οποιος δεν συντασσεται με το καθεστως...ξυλοκοπειται....αυτη ειναι η κατασταση που επικρατει στον Παναθηναικο και αυτο το γραφω χωρις καμμια δοση ειρωνειας η χλευασμου...μια κατασταση που μονο καλο δεν κανει στην ηδη αμαυρωμενη εικονα του Ελληνικου ποδοσφαιρου...
Οι φωνες που λενε την αληθεια αν οχι ολοκληρη ενα κομματι της τουλαχιστον γαι την αηδιαστικη κατασταση που επικρατει στους απεναντι και που εχει καταντησει την δευτερη ομαδα της Ελλαδας να ειναι εκτος απο ακυβερνητη και με ποινη απο την UEFA με αναστολη λογω χρεων κλπ...κλπ...να ειναι και αντρο βρωμικων και εχθρικων πραξεων βιας σε οσους αντιτιθενται στην ηδη αηδιαστικη κατασταση που επικρατει στα διοικητικα του Παναθηναικου...εμεις με αυτους εσεις με τους αλλους και οσοι δεν ειναι μαζι μας αυτοι ειναι εχθροι μας...αυτα συμβαινουν  και αυτο αποδειχτηκε με την επιθεση στον διαυθυντη της εφημεριδας DERBY που εδω και καιρο αντιτιθεται σε οσα συμβαινουν στα διοικητικα του Παναθηναικου...προσπαθεια φιμωσης της αληθειας με πραξεις βιας...
Οπως αντιλαμβανεστε δυστυχως..η συνεχεια θα ειναι αναλογη παρολο που τα ΜΜΕ θα το παρουσιασουν οτι και καλα δεν τρεχει τιποτε και ολα καλα και ολα ωραια...το πραγμα εδω που εφτασε θα εχει συνεχεια γιατι πλεον το αποστεμα εσπασε και η μοχα ηδη εφτασε παντου...δειτε στην συνεχεια τι εγραψε στο προφιλ του οστο FACE BOOK ο Κωστας Γκοντζος αλλα και το http://mypanathinaikos.wordpress.com οπως  και καποια βιντεο που μιλουσε ο Γκοντζος για την κατασταση που επικρατουσε και επικρατει στον Παναθηναικο και που δεν αρεσε στα αυτια καποιων αλλων...αυτο θα εχει και ως συνεπεια οι οπαδοι της ομαδας να διχαστουν και ο Θεος ξερει μεχρι που θα φτασει...Καλα ξεμπερδεματα ...

δειτε καποια βιντεο απο αυτα που εχει πει κατα καιρους ο Κωστας Γκοντζος για την κατασταση που επικρατει στον ΠΑΟ
δειτε τι γραφει η DERBY για το συμβαν σημερα... 


 η ΠΡΑΣΙΝΗ...τιποτε απολυτως...

Σιγουρο παντως ειναι ενα...οτι η φαγωμαρα ειναι τοσο μεγαλη μεταξυ τους που θα εχει και αναλογη συνεχεια το θεμα...κατα τα αλλα απο τα ΜΜΕ εντυπα τηλεοπτικα και διαδυκτιακα βγηκε οτι ολα καλα και ολα ωραια  στην ΓΣ του ΠΑΟ και οτι συμφωνησαν και θα βαλουν λεφτα την Δευτερα...για να δουμε......θα το επαναλαβω...καλα ξεμπερδεματα....
κλεινοντας...θελω να πω αυτο...ειμαι απο αυτους που θελουν σωστες διοικησεις στις ομαδες γηπεδα σε ολες τις ομαδες χωρις πελατειακες  παρεμβασεις πολιτικων  και αναμειξεις παραγοντων ομαδων κρατικων παραγοντων δημοσιογραφων εκδοτων και λοιπων λαμογιων απο το συναφι που ολοι εχουμε δει μεχρι σημερα...για ενα πιο αξιοπιστο Ελληνικο πρωταθλημα χωρις παρεμβασεις για καλυτερη ποιοτητα ποδοσφαιρου με σωστους και κανονικους ποδοσφαιριστες και οχι οικοδομους η ανυπαρκτους με μεταγραφες παραμυθενιες και ελληνοποιησεις ανυπαρκτων ποδοσφαιριστων που δεν τους ηξερε ουτε η μαννα τους ...καλες και σωστες εγκαταστασεις αθλητισμου , σωτες και δικαιες μετακινησεις οπαδων, ρυθμιση και χρηση των νομων το ιδιο για ολους κλπ...κλπ...και τα γραφω αυτα γιατι η εικονα που παρουσιαζει ο ΠΑΟ εδω και πολυ καιρο ειναι αυτη που βλεπουμε σημερα με το επεισοδιο βιας κατα του Γκοντζου και την προσπαθεια φιμωσης της αληθειας...μιας αληθειας που και εμεις φωναζουμε απο καιρο αλλα κανεις δεν ακουει...η αληθεια πλεον βγηκε στην επιφανεια αυτην την φορα και την βγαλατε εσεις οι ιδιοι μετα απο αυτο που συνεβη...
Το αποστημα λοιπον εσπασε και βρωμισε και θα συνεχισει να βρωμαει ακομη περισσοτερο...



ALEX WEB RADIO/TV

Preview 24ης αγωνιστικης SUPER LEAGUE

Preview 24ης αγωνιστικης SUPER LEAGUE

10/3/2012

 

 ΟΦΗ-Πανιώνιος (17:15, Novasports 2) 

Preview: ΟΦΗ-Πανιώνιος (17:15, Novasports 2)
Τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά εξάδας, θέλει ο ΟΦΗ απέναντι στον «λαβωμένο» Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στην αποστολή των Κρητικών συμπεριλήφθηκε -ύστερα από καιρό- ο Βαγγέλης Μάντζιος, με τους «κυανέρυθρους» να μην υπολογίζουν στους τιμωρημένους Όμο, Σιδεράκη, Κούτσι και Σάμαρη.


ΟΦΗ:

Με μοναδικό απόντα τον Φώτη Παπουλή θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο ο ΟΦΗ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις νίκες, ύστερα από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας μέσος δηλώθηκε από τον Νίκο Αναστόπουλο να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του, στο συγκεκριμένο ματς.

Αναλυτικά οι 20 παίκτες που έχει επιλέξει στην αποστολή ο προπονητής του ΟΦΗ:
Βεζυρίδης, Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Πίτσος, Μονιάκης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Χόρχε Λόπεζ, Ζόρντι Λόπεζ, Σίσιτς, Καμπάνταης, Ουκάρ, Μάντζιος, Ζορμπάς.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Φώτης Παπουλής καθώς δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που του επιβληθεί, ενώ την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο θα παρακολουθήσουν μαζί του από την εξέδρα οι Ξενοδόχωφ, Χαριτωνίδης και Ζαχαράκης.

Πανιώνιος:

Την πρώτη του νίκη, ύστερα από τέσσερις σερί αγωνιστικές, ψάχνει ο Πανιώνιος κόντρα στον ΟΦΗ. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο της ομάδας του Άκη Μάντζιου, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Όμο, Σιδεράκη, Κούτσι, Σάμαρη αλλά και στους ανέτοιμους Σταυροθανασόπουλο, Κολοβό και Ντούνη.

Μάλιστα, η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» για την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ, ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Γιούχτα, όπου έκαναν χαλάρωμα υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας.

Αναλυτικά η αποστολή που ταξίδεψε στην Κρήτη: Μιχαηλίδης, Πόγκασιτς, Ρόβας, Μενδρινός, Κουλουχέρης, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Ντιμπαλά, Κούρντι, Μιλοβάνοβιτς, Σκέμπρι, Πιέρ, Αντούνιες, Αμπντουλάγεφ, Ρόκας, Πετκάκης, Σιόβας.

   Ατρόμητος – Δόξα Δράμας (17:15 Novasports 3)
Preview: Ατρόμητος – Δόξα Δράμας (17:15 Novasports 3) 
Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος δεν έχει όρεξη για απώλειες λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Περιστεριώτες υποδέχονται την Δόξα.

Ατρόμητος:

Οι Περιστεριώτες μετά τα δύο εκτός έδρας σπουδαία τρίποντα με ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο θέλουν να… τριτώσουν τις νίκες με μια ακόμα κόντρα της Δόξας. Ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του ετοιμάζονται για την αναμέτρηση, έχοντας λίγα προβλήματα.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Φυτανίδη και Σφακιανάκη, ενώ παράλληλα τραυματίες είναι οι Καραμάνος και Ιτάνζ. Αυτό σημαίνει πως κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Ράντμαν, ενώ τη θέση του «Φύτα» διεκδικούν ένας εκ των Νάστου και Ζουέλα. Σε περίπτωση που γίνει το δεύτερο τότε ο Ιγκλέσιας θα πάρει θέσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παράλληα για το κενό του Σφακιανάκης ο Πίτου Γκαρσία είναι ένας παίκτης που ενδεχομένως να το καλύψει.


ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1)

Preview: ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1) 
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο -κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ- και τώρα επιστρέφει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον -πάντα επικίνδυνο- Αστέρα Τρίπολης. Ποιες οι σκέψεις Μπόλονι και Τσιώλη για την ενδεκάδα.
ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις με το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και θέλει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα ώστε να μπει με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στα πλέι οφ. Επόμενος αντίπαλος ο Αστέρας Τρίπολης και ασφαλώς… οι απουσίες που βρίσκονται σε μόνιμη διάταξη πλέον στο πρόγραμμα της ομάδας.

Οι περισσότερες στην άμυνα, με τους Έτο, Σνάουτσνερ ανέτοιμος και τον Μαλεζά δηλωμένο να εκτίσει τιμωρία. Την ίδια αμφίβολος είναι ο Τσιρίλο αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σφίξει τα δόντια και θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Επίσης να θυμίσουμε ότι εκτός μάχης βρίσκονται ως γνωστών οι Ίβιτς, Κατσικάς και Γλύκος.

Από τα παραπάνω και τα όσα έχει δείξει ο Μπόλονι μπορεί να γίνει μια εκτίμηση για την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στην Τούμπα κόντρα στους Αρκάδες. Αξιοσημείωτη η επιμονή στον Νιμανί αντί του Γεωργιάδη. Πιο αναλυτικά, στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ξεκινήσει ως εξής:

Με τερματοφύλακα τον Χαλκιά, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- τους Λίνο, Τσιρίλο, Μπαλάφα, Αποστολόπουλο, αμυντικά χαφ τους Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκη (θα κινείται πιο μπροστά) με την επιθετική τριπλέτα να αποτελείται από τους Νιμανί (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Αθανασιάδη (κορυφή).

Η αποστολή: Χαλκιάς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Παναγιωτούδης, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:

Απαλλαγμένος από άγχος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο Αστέρας Τρίπολης όχι όμως κι από προβλήματα. Δίχως πίεση έχει κάνει… θαύματα από την ώρα που τον ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεσή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι τρεις σημαντικές μονάδες, τους Χακόμπο, Πουλίδο και Ουσέρο.

Το γεγονός ότι δεν έκανε πρόβα ενδεκάδας, δεν σημαίνει ότι οι σκέψεις του δεν μπορούν να αποτυπωθούν στην… οθόνη πριν τη σέντρα. Έτσι, λοιπόν, πιθανολογείται ότι ο Καρδιτσιώτης θα στηριχτεί σε σύστημα 4-2-3-1 με τον εξής σχηματισμό:

Τερματοφύλακας ο Μπαντής, δεξιά στην άμυνα ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Πιπίνης, σέντερ μπακ οι Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, αμυντικά χαφ οι Χουανίτο, Αλβάρεζ που επιστρέφει, ο Ράγιος σε ρόλο επιτελικού, στα πλάγια οι Ναβάρο, Μπρέσκα και στην κορυφή ο Σολάκης.

Η αποστολή: Μπαντής, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Λαδάκης, Αλβάρεζ, Μπρέσκα, Ράγιος, Ροζέριο Μάρτινς, Έγκον, Χούλι, Σολάκης, Περόνε.

Προϊστορία στην Τούμπα:

2007-08 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1
2008-09 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1
2009-10 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
2010-11 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

ALEX WEB RADIO/TV

Θεραπεία ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

Θεραπεία ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

Την προετοιμασία του για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Θεραπεία για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο αριστερό ισχίο. Κανονικά προπονήθηκε ο Ντιόγκο.
Ενθύμιο από τον αγώνα με την Μέταλιστ απέκτησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε θεραπεία.
Την ίδια ώρα, πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησε ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς.

Στον αντίποδα ο Ντιόγκο προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Να σημειώσουμε ότι, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στην Μέταλιστ ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας γυμνάστηκαν σήμερα στις 17:00, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον μεθαυριανό αγώνα με τον Άρη (Κυριακή 11/3, 17:15), ο οποίος θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.

Όσοι αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Μέταλιστ ή στο μεγαλύτερο διάστημά του ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Στο πρόγραμμα της ομάδας συμμετείχε κανονικά ο Ντιόγκο, ενώ ο Κάρολ συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Θεραπεία έκανε ο Α. Παπαδόπουλος, λόγω ενόχλησης στο αριστερό ισχίο.

Οι ερυθρόλευκοι θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο, με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00".

www.redplanet.gr/

Xρόνια πολλά Ολυμπιακέ μου

Xρόνια πολλά Ολυμπιακέ μου

Το καμάρι του Πειραιά και της Ελλάδας γιορτάζει 87 χρόνια ζωής και το RedPlanet.gr καταγράφει τα γεγονότα εκείνα, που τον ανέδειξαν στον ένα και μοναδικό Θρύλο. Από την ιστορική συνάντηση στην ταβέρνα του Μοίρα και την κόντρα με τον "αθάνατο", Γεώργιο Αβέρωφ μέχρι την καταξίωση και την κατάκτηση 552 τίτλων (pics+vds).
"Φτερά στα πόδια, καρδιά μες στα στήθια που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια". Αυτό τον στίχο επέλεξε το 1930 ο Μίμης Βασιλειάδης για να ξεκινάει ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού.
Δώδεκα λέξεις, μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον "Έφηβο" που αγαπήθηκε σαν θρησκεία, από εκατομμύρια πιστούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. "Παλικαριά", "ντομπροσύνη" και "υπερηφάνεια" είναι έννοιες συνυφασμένες με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και ειδικότερα εκείνους που έμαθαν να μοχθούν για να βγάλουν το μεροκάματο, στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και όχι μόνο.

Τα παιδιά του λιμανιού, βρήκαν μέσω του Θρύλου, την χαρά και το χαμόγελο που τους έλειπε, είτε για να τους συμπληρώσει είτε για να τους… γεμίσει τις δύσκολες ώρες. Πανηγύρισαν μαζί του αμέτρητες κούπες και νίκες, με τον κάθε φίλο του Ολυμπιακού να έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία ερυθρόλευκης αγάπης.

Ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού 1930-31...


Ymnos από pklora7
 
Ολυμπιακός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους οπαδούς των άλλων ομάδων με εκείνων του Ολυμπιακού είναι ότι Ολυμπιακός γεννιέσαι και δεν γίνεσαι. Από εμβρυακή μορφή, νιώθεις την Ολυμπιακή φλόγα μέσα σου και περιμένεις με μεγάλη ανυπομονησία, την ημέρα που θα βαφτιστείς στο "Ναό". Άπαντες, οι πιστοί από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους, έχουν και στην καρδιά τους, τον "δαφνοστεφανωμένο έφηβο", τον οποίο και δεν τον αλλάζουν με τίποτα και για τίποτα. "Κόμμα (ποιο κόμμα;) αλλάζεις, σύζυγο αλλάζεις. Τον Θρύλο, όμως, ΠΟΤΕ"!

Η "άγια μέρα" και ο "νονός" Καμπέρος

Η ζωή των φίλων του Ολυμπιακού, απέχτησε χρώμα, χάρη στην έμπνευση, μίας χαρισματικής παρέας, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του αθλητισμού και όχι μόνο, της χώρας μας. Στις 10 Μαρτίου του 1925 λοιπόν, ημέρα "άγια" για τους απανταχού πιστούς του Θρύλου, στην ταβέρνα του Μοίρα, στην Οδό Τζαβέλα στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μελών του Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς για τη συνένωση των δύο σωματείων προέκυψε θέμα ονομασίας της νέας ομάδας. Οι περισσότερες προτάσεις περιείχαν ονόματα με συνθετικό τη λέξη "Πειραιάς".


 
λεζ: Το "Γ. Καραϊσκάκης" κατασκευάστηκε το 1895 ως ποδηλατοδρόμιο

Ο Νότης Καμπέρος, όμως, διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι το όνομα δεν πρέπει να έχει τοπικιστικό χαρακτήρα, προκειμένου η νέα ομάδα να αγκαλιάσει ολόκληρη την Ελλάδα. Πρότεινε να ονομαστεί Ολυμπιακός. Ύστερα από δευτερόλεπτα αμηχανίας, η πρόταση έγινε αποδεχτή με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Έτσι ο αεροπόρος Καμπέρος έμεινε στην ιστορία ως ο "νονός" του Ολυμπιακού, με τον Μιχάλη Μανούσκο να προσθέτει το "Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς".


 
λεζ: Γ. Ανδριανόπουλος, Γ. Τζούμας (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Ν. Καμπέρος, Β. Ανδριανόπουλος, Κ. Κλειδουχάκης

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς έμελλε να αλλάξει για τα καλά πλέον τον αθλητικό χάρτη του τόπου και να αποτελέσει κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό σωματείο. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον "Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής".

Δείτε δύο αφιερωματικά βίντεο, στα οποία μιλούν οι αείμνηστοι Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και Σπύρος Δεπούντης:

 

 
Τα χρώματα της υπεροχής

Η ομάδα πλέον είχε όνομα Ολυμπιακός και έμβλημα τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Το μόνο που έμενε ήταν τα χρώματα της ομάδας. Ο Γιάννης Ανδριανόπουλος είναι εκείνος που επέλεξε την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Αγγλία διάλεξε την ωραιότερο διχρωμία πάνω στη γη.


λεζ: H ομάδα του 1925

Ήταν τα χρώματα του Κολεγίου του Κέιμπριτζ και στη Βρετανία θεωρούνταν τα χρώματα της υπεροχής. Για πολλά χρόνια μάλιστα, οι παίκτες του Ολυμπιακού τραγουδούσαν, "Κόκκινο και άσπρο το σύνθημα μας και υπερηφάνεια στα μέτωπα μας".

Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου

Η χαρισματική παρέα από την οποία γεννήθηκε ο Ολυμπιακός είχε ως ισχυρό άνδρα τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος και επιφανείς παράγοντες του Πειραιά, όπως οι Μιχάλης Μανούσκος, βιομήχανος της πόλης, Νότης Καμπέρος, αεροπόρος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, διευθυντής του Ταχυδρομείου, Νίκος Ανδρόνικος, έμπορος, Δημήτρης Σκλιάς, αξιωματικός του Στρατού, Νικόλαος Ζαχαρίας, δικηγόρος, Αθανάσιος Μέρμηγκας, συμβολαιογράφος, Ιωάννης Κεκκές, χρηματομεσίτης και όλη η οικογένεια των Ανδριανόπουλων.

Η μάχη με τους "αθάνατους"

Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν τόσο ευοίωνα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έδωσαν την πρώτη τους μεγάλη μάχη με το κατεστημένο. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων με πρόεδρο τον Γεώργιο Αβέρωφ παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα αρνούνταν να αναγνωρίσει σωματείο με την επωνυμία "Ολυμπιακός".


 
Η άρνηση των "αθανάτων" κάμφθηκε με το πέρασμα του χρόνου και αφού οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν δηλώσει ότι προτιμούν να διατηρήσουν το σωματείο τους ως ανεπίσημο παρά να αλλάξουν όνομα. Πρόκειται για την πρώτη και μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στο κατεστημένο και τους ισχυρούς της εποχής που προσπαθούσαν να βάλουν ανεπιτυχώς "τρικλοποδιά" στον μετέπειτα γίγαντα του ελληνικού αθλητισμού.

Ολυμπιακός και στην άλλη ζωή…

Την περίοδο της Κατοχής με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε ο Νίκος Γόδας, βέρος Κοκκινιώτης με ρίζες από το Αϊβαλί. Ταυτόχρονα παίρνει μέρος στην Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και με τον Ανδρέα Μουράτη τον Μάρτιο του 1944 συμμετέχει στη μάχη της Ηλεκτρικής. Για την πατριωτική του δράση καταδικάστηκε σε θάνατο. Η τελευταία του επιθυμία πριν εκτελεστεί το 1948 στις φυλακές της Κέρκυρας ήταν να πάει στο απόσπασμα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.


 
λεζ: Ο ήρωας Νίκος Γόδας

Ο συμπολεμιστής του, Σταμάτης Σκούρτης, στο βιβλίο του "Ώσπου να ξημερώσει", για την εκτέλεση του Γόδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, φορώντας τη ριγωτή ερυθρόλευκη: "Ο ήλιος σκάει πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρεις τι είναι πιο κόκκινο, η φανέλα που φοράει κατάσαρκα ο Νίκος, που οι λευκές λωρίδες της κοκκίνισαν απ' το αίμα ή ο ήλιος;". Ο Νίκος Γόδας ήρθε στην ζωή ως Ολυμπιακός και έφυγε απ' αυτήν φορώντας την ωραιότερη διχρωμία της γης.

Κόκκινο πανί για την χούντα...

Η χούντα των συνταγματαρχών είχε προκαλέσει αρκετά δεινά στον Ολυμπιακό, τον οποίο και έβλεπε ως... κόκκινο πανί. Το 1967 η πρώτη κίνηση των συνταγματαρχών ήταν να διώξει τον διάσημο Ούγγρο τεχνικό Μάρτον Μπούκοβι και τον Βοηθό του Μίχαλι Λάντος με τους οποίους ο Ολυμπιακός είχε στεφθεί πρωταθλητής το 1966 και το 1967 και είχε παίξει διαστημική μπάλα για την εποχή του. Το 1971 ανέλαβε ο μεγάλος, Νίκος Γουλανδρής.


 
λεζ: Μάρτο Μπούκοβι

Επί των ημερών του εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν κόκκινη φανέλα, κόκκινο σορτσάκι και λευκές κάλτσες. Ενοχλημένοι οι συνταγματάρχες απαίτησαν να αλλάξει χρώματα ο Ολυμπιακός, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον Άγγλο προπονητή της ομάδας Άλαν Άσμαν.

  
λεζ: Οι περίφημες εμφανίσεις που "πείραξαν" τους συνταγματάρχες
 
Άπαντες παρόντες!

Για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό θα μείνουν χαραγμένα τα 21 παλικάρια που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά από τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ. Πρόκειται για τους ήρωες της Θύρας 7, οι οποίοι έφυγαν από την ζωή, χάρις στην εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του γηπέδου και όχι μόνο. Η πόρτα της Θύρας 7 ήταν κλειστή και το γιορτινό κλίμα μετατράπηκε σε κλίμα οδύνης. 21 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Φάληρο, ενώ υπήρξαν και 32 τραυματίες.


 
Οι φωνές των παιδιών εκείνων σε κάθε αγώνα ενώνονται με αυτές των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που στήνουν το δικό τους πάρτι, όπου και αν αγωνίζεται η αγαπημένη τους ομάδα. Αυτός ο σύλλογος είναι ενιαίος και αδιαίρετος, πάντα έτσι ήταν, ακόμα και σε εποχές δύσκολες. Όλοι τους, ένας σύνδεσμος, που μαζί μάχεται, μαζί χαίρεται και μαζί λυπάται. Τα παιδιά αυτά αποτελούν κομμάτι της 86χρονης ιστορίας αυτού του συλλόγου και δεν θα πάψουν ποτέ να βρίσκονται στις καρδιές όλων.


 
Τα ονόματα των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους: Δημήτρης Αδαμόπουλος (40 ετών), Γεράσιμος Αμίτσης (18), Σπύρος Ανδριώτης (24), Γιάννης Διαλυνάς (20), Γιάννης Κανελλόπουλος (18), Κώστας Καρανικόλας (26), Αντώνης Κουρουπάκης (34), Μιχάλης Κωστόπουλος (21), Σπύρος Λεωνιδάκης (18), Ευστράτιος Λούπος (20), Μιχάλης Μάρκου (27), Βασίλης Μάχας (20), Κώστας Μπίλας (28), Ηλίας Παναγούλης (17), Αναστάσιος Πιτσόλης (30), Κώστας Σκλαβούνης (16), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19), Παναγιώτης Τουμανίδης (14), Νίκος Φίλος (19), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34) και Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23).

Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο. Ο Θρύλος είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην “Γηραιά ήπειρο” και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Διατηρεί 16 ολυμπιακά τμήματα και έχει κατακτήσει 552 τίτλους, αν και μπορεί είναι πολλοί παραπάνω, αν καταμετρήσει κάποιος και ατομικά μετάλλια αθλητών του συλλόγου. Είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος με 5 ευρωπαϊκά τρόπαια σε 3 διαφορετικά ομαδικά αθλήματα (δυο στο βόλεϊ το 1996 και το 2005, δυο στο πόλο το 2002 και ένα στο μπάσκετ το 1997), ενώ έχει παρά πολλές παρουσίες σε Final-4 μεγάλων διοργανώσεων (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο ανδρών και γυναικών).

Τα αθλήματα που έχει παρουσία ο Ολυμπιακός, είναι τα εξής: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ - καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση. Τμήμα του συλλόγου υπήρξε παλαιότερα και στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά πλέον δεν υφίσταται.

Έτσι έγινε Θρύλος...

Κατά μία εκδοχή το Θρύλος προέκυψε από την ομάδα της δεκαετίας του 1930 που είχε πάρει 6 πρωταθλήματα, κατά μία άλλη και μάλλον επικρατέστερη από την ομάδα της δεκαετίας του 1950 με 7 πρωταθλήματα (τα έξι σερί στο διάστημα 1954-59). Η δεκαετία αυτή με την ομάδα των Χέλμηδων αποτελεί και την "χρυσή εποχή" του Ολυμπιακού, καθώς δεν έμεινε ούτε ένας χρόνος χωρίς να κατακτηθεί κάποια κούπα. Επτά πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και 5 νταμπλ.   

Κεφάλαιο Γουλανδρής

Το 1971 ανέλαβε τον Ολυμπιακό ένας άνθρωπος, ο οποίος θα μείνει για πάντα στην "Χρυσή Βίβλο" του Θρύλου. Ο λόγος για τον εφοπλιστή Νίκο Γουλανδρή, ο οποίος ήταν ανέκαθεν χρηματοδότης του Ολυμπιακού και απλά αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά. Έφερε στην ομάδα του Πειραιά παίκτες όπως οι Βιέρα, Λοσάντα, Αργυρούδης, Τρυαντάφυλλος, αλλά και κάποιον ταλαντούχο νέο από τον Αργοναύτη.


 
Το όνομα του Γιώργος Δεληκάρης ή αν προτιμάτε Τζορτζ Μπεστ του Πειραιά. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων παικτών που έβγαλε διαχρονικά η Ελλάδα και ένας από τους πλέον αγαπητούς στις τάξεις των οπαδών του Θρύλου, παρά το πέρασμα του από τον αιώνιο αντίπαλο ΠΑΟ.


 
Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στους τίτλους (1973-1975) και ειδικά κατά την σεζόν 1973 -74 με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο δημιούργησαν ασύλληπτα ρεκόρ: 102 γκολ στην επίθεση και μόλις 14 στην άμυνα. Μία ομάδα φόβητρο...

Ο μεγάλος Σωκράτης Κόκκαλης

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγαλύτερο παράγοντα που έχει περάσει από την ελληνικό αθλητισμό, άλλοι τον μισούν και του έχουν προσάψει ένα σωρό κατηγορίες, όμως αυτά "τραβάνε" οι ηγέτες. Η μοναδική αλήθεια και αυτό που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί είναι πως ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαλε τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο και έφτιαξε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.


 
Η ενασχόλησή του με την ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε το 1991 όταν ανέλαβε την ομάδα μπάσκετ, ενώ δύο χρόνο αργότερα (15 Απριλίου 1993) ξεκίνησε την προσπάθεια να επαναφέρει την ποδοσφαιρική ομάδα στις επιτυχίες. Ως διοικητικός ηγέτης του τμήματος μπάσκετ έφερε μεγάλους παίκτες, ενώ ο κόσμος της ομάδας γεύτηκε αμέτρητες χαρές, με συνολικά 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ το 1997 οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στον αξέχαστο τελικό της Ρώμης.


 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε τον μπασκετικό Ολυμπιακό την καλύτερη ομάδα στην "Γηραιά ήπειρο", όμως στην συνέχεια αφοσιώθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν άργησε και εκεί να σηκώνει τρόπαια.



Από τα χρέη των 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, τον Κοσκωτά και την διάλυση που έμοιαζε πολύ πιθανή, ο Έλληνας επιχειρηματίας έκανε τους ερυθρόλευκους την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα χτίζοντας μια "Αυτοκρατορία" που πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε. 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, το υπερσύγχρονο "Γ. Καραϊσκάκης", το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, είναι μερικά από τα επιτεύγματα του Σωκράτη Κόκκαλη.

Δείτε βίντεο αφιέρωμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

 
Προσέφερε πολλά, αλλά η προσφορά του έγινε ακόμα πιο ανεκτίμητη εξαιτίας του ότι άφησε τον Ολυμπιακό στα σίγουρα χέρια των Ευάγελλο Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο και αδελφών Αγγελόπουλων στο μπάσκετ .

Δείτε βίντεο αφιέρωμα στον Σ. Κόκκαλη

 

Το αλησμόνητο τριπλ κράουν

Το τμήμα του μπάσκετ, με τα εννέα πρωταθλήματα, τα οκτώ Κύπελλα και τη μια Ευρωλίγκα, βρίσκεται και πάλι σε ανοδική τροχιά έπειτα από μια στείρα οκταετία. Αναμφίβολα, η ομάδα των Γιάννη Ιωαννίδη (1992-1996) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (1996-1997) της πενταετίας 1992-1997 ήταν η κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου και βρέθηκε επίσης στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρώπης για εκείνο το διάστημα. Με τον Ντούντα στο πάγκο, το 1997 ο Ολυμπιακός έκανε το τριπλ κράουν, νικώντας στον τελικό της Ευρωλίγκα την Μπαρτσελόνα με 73-58, κατακτώντας το Κύπελλο από τον Απόλλωνα Πατρών με 80-78 και το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες απέναντι στην ΑΕΚ του Ιωαννίδη.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του μπάσκετ του Θρύλου. Η ερυθρόλευκη "Αυτοκρατορία" κατέρρευσε στην συνέχεια, αλλά είναι και πάλι σε φάση αναστήλωσης με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο στον "θρόνο".

Όλο το μέλλον είναι δικό τους και στο χέρι τους είναι να γραφτούν με "χρυσά γράμματα" στην ιστορία του Ολυμπιακού, άλλωστε πλέον η επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπορεί να κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους τους φίλους του Θρύλου που ανυπομονούν για την δημιουργία νέας "Αυτοκρατορίας" στο μπάσκετ.

"Βασιλιάς" παντού!

Τα σχόλια είναι περιττά για τα τμήματα του βόλεϊ, του πόλο, της Κολύμβησης, αλλά και των υπόλοιπων τμημάτων του Θρύλου. Η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία τους, έχει καταστήσει τον Ολυμπιακό ως τον πλέον επιτυχημένο σύλλογο της χώρας και όχι μόνο. Είναι ελάχιστοι οι σύλλογοι, που καταφέρνουν να διατηρούν στον αφρό τόσα τμήματα και αυτά να πρωταγωνιστούν, φέρνοντας τίτλους και διακρίσεις στις εγχώριες και στις ξένες διοργανώσεις.

Βέβαια, έχουν υπάρξει και εκατοντάδες ατομικές επιτυχίες αθλητών του Ολυμπιακού, που έχουν φέρει στη χώρα ολυμπιακά μετάλλια, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα σωρό άλλες διακρίσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι ο κορυφαίος αθλητικός οργανισμός αυτού του τόπου και εκατομμύρια άνθρωποι θα "υπηρετούν" το μεγαλείο του. Θα αποτελεί το... οξυγόνο των απανταχού πιστών του που ζουν και αναπνέουν για την μεγάλη ερυθρόλευκη ιδέα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 552!)

Ποδόσφαιρο
Τίτλοι ( 66 ):
38 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011.
24 Κύπελλα Ελλάδος: 1947, 1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1963, 1965, 1968, 1971, 1973, 1975, 1981, 1990, 1992, 1999, 2005, 2006, 2008, 2009.
3 Σούπερ Καπ: 1987, 1992, 2007.
1 Βαλκανικό Κύπελλο: 1963.

Μπάσκετ
Τίτλοι ( 22 ):
9 Πρωταθλήματα Ελλάδος [ Ανδρών ]: 1949, 1960, 1976, 1978, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997.
9 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011.
1 Ευρωλίγκα [ Ανδρών ]: 1997.
3 Πρωταθλήματα Ελλάδος [ Γυναικών ]: 1956, 1958, 1959.

Βόλεϊ
Τίτλοι ( 43 ):
25 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1968, 1969, 1974, 1976, 1978, 1979, 1980, 1981, 1983, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2009, 2010, 2011.
13 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1994, 1997, 1998, 1999,
2001, 2009, 2011.
2 Σούπερ Καπ Ελλάδας [ Ανδρών ]: 2000, 2010.
1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης [ Ανδρών ]: 1996.
1 Top Teams Cup [ Ανδρών ]: 2005.
1 Κύπελλο Ελλάδας [ Γυναικών ]: 2011.


Πόλο
Τίτλοι ( 47 ):
24 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1933, 1934, 1947, 1949, 1951, 1952, 1969, 1971, 1992, 1993, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.
15 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1992, 1993, 1997, 1998, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.
2  Σούπερ Καπ Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1997, 1998.
1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης [ Ανδρών ]: 2002.
1 Σούπερ Καπ Ευρώπης [ Ανδρών ]: 2002.
4 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1995, 1998, 2009, 2011.

Κολύμβυση
Τίτλοι ( 60 ):
51 Πρωταθλήματα Ελλάδας Open: 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1937, 1960, 1961, 1962, 1967, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009. 2010, 2011.
9 Κύπελλα Ελλάδος Γυναικών: 1965, 1966, 1983, 1984, 1985, 1986, 2001, 2005, 2006.

Ιστιοπλοΐα
Τίτλοι ( 72 ):
22 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Finn: 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Lighting: 2004.
19 Πρωταθλήματα Eurolymp,
5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Finn (Παπαθανασίου) + 1 Soling (Μπουντούρης),
5 Πρωταθλήματα Ευρώπης Finn (Παπαθανασίου).
8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Soling: 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1992, 1993.
7 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Star: 1986, 1987, 1995, 2009, 2010, 2011, 2012.
3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Dragon: 1970, 1971, 1972.
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Optimist: 1985, 1986.
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Laser: 1976.

Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ Πονγκ)
Τίτλοι (153):
3 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1980, 2004, 2005.
4 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 2003, 2004, 2005, 2008.
18 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1961, 1962, 1964, 1965, 1967, 1975,
1981, 1982, 1983, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009.
11 Κύπελλα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1965, 1966, 1983, 1984, 1985, 1986, 2001, 2005, 2006, 2007, 2008.
15 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Ανδρών ]: 1970, 1970 (Μαντζάρογλου), 1971, 1971 (Μαντζάρογλου), 1972, 1976, 1976 (A Κατηγορία), 1976 (Μαντζάρογλου), 1977, 1977 (A Κατηγορία), 1980 (A Κατηγορία), 2004, 2005, 2006, 2007.
37 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Γυναικών ]: 1956, 1957, 1957 (Μαντζάρογλου), 1957 (Κύπελλο Ο.Σ.Φ.Π.), 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1964 (Μαντζάρογλου), 1964 (Αθλητική Ηχώ), 1965, 1966, 1966 (Μαντζαρογλου), 1967 (Μαντζάρογλου), 1968, 1970, 1971 (Μαντζάρογλου), 1975, 1975 (A Κατηγορία), 1979 (A Κατηγορία), 1980, 1980 (A Κατηγορία), 1981, 1982, 1983, 1983 (A Κατηγορία), 1984, 1985, 1986, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007.
13 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972, 1973, 1977, 1978, 1979, 1981, 1982, 2004, 2005, 2006, 2008.
19 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Γυναικών ]: 1959, 1959 (Εαρινό), 1961, 1962, 1963, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1976, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1986, 1987, 1988, 2005, 2006, 2007.
22 Πανελλήνια πρωταθλήματα Μικτού [ Ανδρών - Γυναικών ]: 1957, 1959, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1970, 1971, 1972, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
3 Κύπελλα Αττικής [ Ανδρών ]: 2003, 2005, 2009.
8 Κύπελλα Αττικής [ Γυναικών ]: 1998, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009 Υπολείπονται 2 χρονολογίες στα διασυλλογικά πρωταθλήματα γυναικών, τα οποία σύμφωνα με το επίσημο Site της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι 18.

Στίβος
Τίτλοι ( 20 ):
2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανοικτού Στίβου (Γενική Βαθμολογία): 2007, 2009.
6 Πρωταθλήματα Ελλάδος Ανοιχτού Στίβου [ Ανδρών ]: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.
5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαραθώνιου [ Ανδρών ]: 1998, 1999, 2000, 2001, 2003.
5 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανωμάλου δρόμου [ Ανδρών ]: 2004, 2007, 2008, 2009, 2011.
1 Πανελλήνιo πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου [ Γυναικών ]: 2008.
1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σύνθετων αγωνισμάτων [ Ανδρών ]: 2007.

Πάλη
Τίτλοι ( 3 ):
1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης [ Ανδρών ]: 1977.
1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης [ Ανδρών ]: 2006.
1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Cela Cup [ Ανδρών ]: 2006.

Πυγμαχία
Τίτλοι ( 10 ):
8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα [ Ανδρών ]: 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα [ Γυναικών ]: 1970
1 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: 2001 (Παπουτσάκης)

Καταδύσεις
Τίτλοι ( 28 ):
13 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Ανδρών ]: 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965,
1966, 1967, 1970, 1981, 1989.
8 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Ανδρών ]: 1960, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1969, 1992.
2 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 1μ. [ Ανδρών ]: 1991, 1992.
3 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Γυναικών ]: 1992, 1993, 1996.
2 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Γυναικών ]: 1993, 1997.

Κανόε Καγιάκ
Τίτλοι ( 4 ):
1 Πανελλήνιο κύπελλο ήρεμων νερών στο διθέσιο των 500μ. [ Ανδρών ]: 2007.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: μονοθέσιο καγιάκ 1000μ. (2007), διθέσιο καγιάκ 1000μ. (2007), μονοθέσιο καγιάκ 500μ. (2007).

Σκοποβολή
Τίτλοι (1):
1 Πανελλήνιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου [ Ανδρών ]: 2004.

Τένις: Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1998.

Κωπηλασία
Τίτλοι (18):
1 Βαλκανικό Πρωτάθλημα (Μοναχος): 1970.
1 Παγκόσμιο Κύπελλο (Πολύμερος): 2006.
3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδος Σκιφ [ Γυναικών ]: 2002, 2003, 2008.
3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδος Σκιφ Ελαφρών βαρών [ Γυναικών ]: 2006, 2007, 2008.
3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδος Σκιφ Ελαφρών βαρών [ Ανδρών ]: 2006, 2007, 2008.
2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδος Σκίφ [ Ανδρών ]: 2007, 2008.
1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος Διπλού Σκιφ Ελαφρών βαρών [ Ανδρών ]: 2006.
2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδος Διπλού Σκιφ [ Ανδρών ]: 2006, 2008.
1 Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ελλάδος ENOA Σκιφ [ Γυναικών ]: 2007.
1 Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ελλάδος ΣΝΔ [ Ανδρών ]: 2007.

Άρση Βαρών
Τίτλοι (3):
3 Πρωταθλήματα Ανδρών

www.redplanet.gr/