ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

07/12/2013

Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα στην 14η αγωνιστικη της SUPER LEAGUE

Γενικη προγνωση για το Σαββατοκυριακο

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία επικράτηση βορείων ανέμων μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2013

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στην Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι από ΝΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο δυτικό Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοδυτικά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας και χιονιά στα ορεινά. βαθμιαία Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείζον 3) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 (μείον 2) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2013

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ . Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα - παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
Καιρός: Στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα
πρόσκαιρων βροχών στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά
αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7
μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες
στα ηπειρωτικά.

 O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα  



















ALEX WEB RADIO/TV

Aσκησε έφεση η ΚΑΕ Ολυμπιακός-Αποφαση την Τριτη

Aσκησε έφεση η ΚΑΕ Ολυμπιακός-Αποφαση την Τριτη

Ο Ολυμπιακός άσκησε έφεση για την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα, ύστερα από τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με τη Σιένα στο Φάληρο.
Ο Ολυμπιακός άσκησε έφεση για την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο ματς (28/11) με την Γαλατάσαραϊ, ενώ θα υποδεχθεί (12/12) κανονικά στο ΣΕΦ τη Σιένα.
Να θυμίσουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι Μίρζα Μπέγκιτς και Γιώργος Πρίντεζης με τέσσερις και τρεις αγωνιστικές, αντίστοιχα.

Οι ερυθρόλευκοι αναμένουν την απόφαση της Ευρωλίγκας την Τρίτη (10/12) και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής θα παίξουν κόντρα στη Σιένα για την ένατη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ALEX WEB RADIO/TV

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ EΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (audio)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ EΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (audio)

07/12/2013

Ενα μικρο αφιερωμα σε εναν μεγαλο αντρα της εποχης του που πλεον ειναι συμβολο παληκαριας,ντομπροσυνης,ελευθερης ιδεολογιας και ιδανικων .
Αν μπορεσουν οι Ελληνες και παραδειγματιστουν απο αυτον τον μεγαλο αντρα τοτε σιγουρα η Ελλαδα θα γινει ακομη καλυτερη,και οι νεωτεροι Ολυμπιακοι θα καταλαβουν τι σημαινει οταν λεμε...ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!


ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ, Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΩΜΕΝΟ ΕΦΗΒΟ.
''Το πανηγύρι έχει στηθεί από την προηγούμενη μέρα στους δρόμους της Αθήνας, για την αποχώρηση των Γερμανών από την πρωτεύουσα, συνεχίζεται. Όμως, την ίδια ώρα στον Πειραιά ο ΕΛΑΣ δίνει μια από τις σημαντικότερες μάχες εναντίον του κατακτητή. Στόχος των μαχητών του ΕΛΑΣ ήταν η σωτηρία των λιμενικών εγκαταστάσεων, της Ηλεκτρικής Εταιρείας (ΠΑΟΥΕΡ) και όλων των εργοστασίων. Αν καταστρεφόταν το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής, το μόνο που παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια, η Αθήνα και ο Πειραιάς για πολλούς μήνες θα βυθίζονταν στο σκοτάδι. Για μεγάλο διάστημα δε θα δούλευαν τα εργοστάσια και θα υπολειτουργούσε το λιμάνι, ενώ δε θα λειτουργούσαν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ούτε και τα τραμ που εκτελούσαν τη γραμμή Αθήνα-Πειραιάς.
Κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει φρουρές στις παραπάνω στρατηγικές περιοχές, είχαν παγιδεύσει τα επίκαιρα σημεία, καθώς και τα κυριότερα κτίρια του Πειραιά, με εκρηκτικές ύλες, με τρόπο ώστε το πάτημα ενός κουμπιού να ανατινάζονταν όλα, με ανυπολόγιστες ζημιές και θύματα. Τα καλώδια ξεκινούσαν από έναν οχυρό των κατακτητών στην οδό Οδυσσέως. Αρχικά οι ειδικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ κατάφεραν να αποκόψουν τα καλώδια στην οδό 2ας Μεραρχίας
και άλλα σημεία. Την υπεράσπιση του εργοστασίου ανέλαβε το πρώτο τάγμα από τα 4 του ΕΛΑΣ 
στον Πειραιά. Μια μέρα πριν, στις 12 Οκτώβρη, ολόκληρο το τάγμα τέθηκε σε επιφυλακή. Οι λόχοι 
πήραν θέσεις μάχης γύρω και μέσα στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής. Τα χαράματα της 13ης Οκτωβρίου οι Γερμανοί ανατίναξαν τις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΛ και πήραν το δρόμο για το ηλεκτρικό εργοστάσιο. Μόλις έφτασαν κοντά, κατέβηκαν απ'τα φορτηγά και πλησίασαν την είσοδο του εργοστασίου. Εκείνη τη στιγμή δέχθηκαν πυρά μέσα από το εργοστάσιο. Η μάχη ήταν σκληρή, κράτησε δυόμιση ώρες. Νίκη για τα τμήματα του ΕΛΑΣ. Η Ηλεκτρική είχε σωθεί. Ανάμεσα στους λόχους που έδωσαν τη μάχη, ήταν και ο επίλεκτος 5ος λόχος του ΕΛΑΣ. Επικεφαλής του ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, λοχαγός Νίκος Γόδας.
Ο Νίκος Γόδας γεννήθηκε το 1921 στο Αϊβαλί και η Μικρασιατική Καταστροφή τον έστειλε μαζί με την οικογένειά του πρώτα στη Μυτιλήνη, μετά στην Κρήτη και τελικά στην Κοκκινιά, όπου και ρίζωσαν. Ο Νίκος, όπως και όλοι του οι συνομήλικοι, αναζητούσε μέσα από το παιχνίδι του με την μπάλα μικρές χαρές που θα τον έκαναν έστω και για λίγο να ξεχάσει τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετώπιζε. Αν και μικρός, το ταλέντο του φάνηκε αμέσως και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο με μια τοπική ομάδα της Κοκκινιάς. Μερικά χρόνια πριν τον πόλεμο, στο ισόγειο του πατρικού του ανοίγει μια ταβέρνα, «Τα Αραπάκια». Η επιτυχία του (και) στην επιχείρηση του είναι τόσο μεγάλη, που όλοι οι αστέρες της εποχής περνάνε από «Τα Αραπάκια» για να πουν μερικά τραγούδια.
Εν μέσω του πολέμου, ο Γόδας παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που ήταν η μεγάλη του αγάπη, ταυτόχρονα όμως περνάει και στην Εθνική Αντίσταση ως μέλος του 5ου Επίλεκτου Λόχου του ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά, και δίνει το παρών σε όλους τους αγώνες για τη λευτεριά και την κοινωνική αλλαγή.
Το 1942 είναι πλέον βασικός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και σκοράρει στην νίκη με 4-0 κατά του Εθνικού, ενώ το ίδιο κάνει και κατά του Απόλλωνα. Τον Μάιο του 1943 ξεκινά βασικός στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στον τελικό του τουρνουά που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είναι πρωταγωνιστής στο τελικό του Κυπέλλου Χριστουγέννων, όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Παναθηναϊκό με 5-2.
Αλλά ο Γόδας είναι 'βασικός' και στους αγώνες για την ελευθερία. Εκτός από τη μάχη της Ηλεκτρικής τον συναντάμε να ηγείται του λόχου του στη μάχη της οδού 7ης Μαρτίου το 1944. Τον Δεκέμβρη του 1944 ο εχθρός έχει αλλάξει και ο Γόδας πλέον πολεμά τους Άγγλους στο νεκροταφείο της Ανάστασης στον Πειραιά. Όπως διηγήθηκε χρόνια μετά ο Σταμάτης Σκούρτης, σύντροφος του Γόδα και ανθυπολοχαγός του:
"Σύντροφε ανθυπολοχαγέ, εμείς απ' όλους τους άλλους ΕΛΑΣίτες είμαστε οι πιο προνομιούχοι.
Όσοι από μας σκοτωθούμε είμαστε τυχεροί γιατί θα θαφτούμε σε κανονικό και μάλιστα προνομιούχο μνήμα".
Η μονάδα του Νίκου αποδεκατίζεται και περνά στο Βελούχι, προκειμένου να ενταχθεί στο 36ο Σύνταγμα. Όμως στις αρχές του 1945 και λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, ο Νίκος αρρωσταίνει απο πνευμονία, επιστρέφει στην Αθήνα όπου συλλαμβάνεται -κάποιος "καλοθελητής" εξυπηρέτησε τις διωκτικές αρχές στο έργο τους- και οδηγείται αρχικά στις φυλακές της Αίγινας (όπου έπαιζε μπάλα στην ποδοσφαιρική ομάδα που είχαν συστήσει οι φυλακισμένοι) και κατόπιν στην απομόνωση των φυλακών της Κέρκυρας.
Η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη: θάνατος.
Το μόνο που μένει να γίνει γνωστό είναι το πότε.
Όμως το ηθικό δεν κάμπτέται, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στη φυλακή διαρρέει η φήμη
πως η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε συμβιβασμό με την κυβέρνηση του βουνού.
Ο Γόδας έμεινε στη φυλακή τρία χρόνια, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας για να σωθεί. Η «περιήγησή» του στην εξορία μόλις έχει αρχίσει. Φυλακές Αβέρωφ, Αίγινα, Κέρκυρα. Ο Γόδας μένει στη φυλακή τρία χρόνια, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας για να σωθεί. Ο Σταμάτης Σκούρτης κι ο Σπύρος Ανδρεάδης, και οι δύο μελλοθάνατοι που σώθηκαν ύστερα από παρέμβαση του ΟΗΕ το 1949, είναι κατηγορηματικοί στο ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ενδιαφέρθηκε να σώσει τον Γόδα, κάτι που γράφει στο βιβλίο του «Ώσπου να ξημερώσει» (εκδόσεις Κιβωτός).
Στην Κέρκυρα απομόνωση. Ο Γόδας μαζί με τα άλλα Πειραιωτάκια, τον Λούβαρη και τον Κουφαδάκη, ακόμα και λίγο πριν το απόσπασμα, σχεδιάζουν πώς θα στήσουν την ομάδα όταν βγουν από τη φυλακή. Οι σύντροφοί τους τους θυμούνται, όποτε το ραδιόφωνο μετέδιδε κάποιον αγώνα, αυτοί να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, να ακούνε τον αγώνα, πότε να γελάνε, πότε να βρίζουνε, πότε να μουτζώνουν...
Ο Νοέμβρης έχει 19, Κυριακή, Βρέχει με το κανάτι. Ο Λούβαρης και οι άλλοι δύο γυρίσανε μουσκεμένοι μέχρι το κόκκαλο.
"Σκέψου να μας πάρουνε, Νίκο, με τέτοια βροχή".
"Δεν θα το ήθελα".
"Γιατί;".
"Η τσιριμονιά τελειώνει βιαστικά και δεν έχεις την άνεση να δεις τους μακελάρηδες κατάματα. Σαν βρέχει δεν μπορείς να ανοίξεις τα μάτια, είναι και το νερό που τρέχει και δεν βλέπεις όπως πρέπει, είναι σαν να σου κλείνουν τα μάτια με το έτσι θέλω. Εγώ θέλω να είναι καλοκαιρία, να τον κοιτάω κατάματα για να δω πόσο σίγουρος νιώθει αυτός που με σκοτώνει".
Έτσι κατέγραψε τις αναμνήσεις του από τον Νίκο Γόδα ο συμπολεμιστής και συγκρατούμενός του στην Κέρκυρα Σταμάτης Σκούρτης, που θυμάται χαρακτηριστικά:
"Ο Νίκος ζήτησε να τον εκτελέσουν με την ερυθρόλευκη φανέλα κατάσαρκα και το λευκό σορτ. Και αυτό γιατί ήταν αυθεντικός Ολυμπιακός όπως και κομμουνιστής''. 
(Απόσπασμα από το βιβλίο ''Μια θρησκεία χωρίς απίστους: Ποδόσφαιρο'' των δημοσιογράφων Νίκου Μπογιόπουλου και Δημήτρη Μηλάκα)

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!

ALEX WEB RADIO/TV
Αφιέρωμα στον Νίκο Γόδα: «Εκτελέστε με, με την φανέλα του Ολυμπιακού»

  
Αθλητικά Της Αλέκας Ζουμή   Της Αλέκας Ζουμή

«Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με την φανέλα του Ολυμπιακού και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από την χαριστική βολή»…

Λένε πως εάν ζούσε, εάν έπαιζε σε άλλη εποχή, θα γινόταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής... Ο Νίκος Γόδας δεν έζησε όμως μετά τα 27 του χρόνια... Εκτελέστηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1948 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Αγωνιστής του ΕΛΑΣ, μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου, δεν φοβήθηκε τους αγώνες, δεν έλειψε από τους αγώνες... Και πέθανε σαν γνήσιος αγωνιστής, των βουνών και των γηπέδων...

Δεν συμβιβάστηκε, δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας... Εκτελέστηκε φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού... Με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ανοιχτά, για να κοιτάζει τους μακελάριδες, για να βλέπει τα χρώματα της ομάδας του...

Στο αφιέρωμα του 105.5 στο Κόκκινο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Σάββας Παπάζογλου μιλάει για τον αγωνιστή και ποδοσφαιριστή Νίκο Γόδα, για την προσωπικότητα και τους αγώνες του αλλά και το πως συνδέονται με το παρόν. - See more at: http://stokokkino.gr/article/3743/Afieroma-ston-Goda#sthash.7ESkXhYQ.dpuf
Αφιέρωμα στον Νίκο Γόδα: «Εκτελέστε με, με την φανέλα του Ολυμπιακού»

  
Αθλητικά Της Αλέκας Ζουμή   Της Αλέκας Ζουμή

«Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με την φανέλα του Ολυμπιακού και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από την χαριστική βολή»…

Λένε πως εάν ζούσε, εάν έπαιζε σε άλλη εποχή, θα γινόταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής... Ο Νίκος Γόδας δεν έζησε όμως μετά τα 27 του χρόνια... Εκτελέστηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1948 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Αγωνιστής του ΕΛΑΣ, μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου, δεν φοβήθηκε τους αγώνες, δεν έλειψε από τους αγώνες... Και πέθανε σαν γνήσιος αγωνιστής, των βουνών και των γηπέδων...

Δεν συμβιβάστηκε, δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας... Εκτελέστηκε φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού... Με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ανοιχτά, για να κοιτάζει τους μακελάριδες, για να βλέπει τα χρώματα της ομάδας του...

Στο αφιέρωμα του 105.5 στο Κόκκινο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Σάββας Παπάζογλου μιλάει για τον αγωνιστή και ποδοσφαιριστή Νίκο Γόδα, για την προσωπικότητα και τους αγώνες του αλλά και το πως συνδέονται με το παρόν. - See more at: http://stokokkino.gr/article/3743/Afieroma-ston-Goda#sthash.7ESkXhYQ.dpuf
Αφιέρωμα στον Νίκο Γόδα: «Εκτελέστε με, με την φανέλα του Ολυμπιακού»

  
Αθλητικά Της Αλέκας Ζουμή   Της Αλέκας Ζουμή

«Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με την φανέλα του Ολυμπιακού και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από την χαριστική βολή»…

Λένε πως εάν ζούσε, εάν έπαιζε σε άλλη εποχή, θα γινόταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής... Ο Νίκος Γόδας δεν έζησε όμως μετά τα 27 του χρόνια... Εκτελέστηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1948 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Αγωνιστής του ΕΛΑΣ, μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου, δεν φοβήθηκε τους αγώνες, δεν έλειψε από τους αγώνες... Και πέθανε σαν γνήσιος αγωνιστής, των βουνών και των γηπέδων...

Δεν συμβιβάστηκε, δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας... Εκτελέστηκε φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού... Με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ανοιχτά, για να κοιτάζει τους μακελάριδες, για να βλέπει τα χρώματα της ομάδας του...

Στο αφιέρωμα του 105.5 στο Κόκκινο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Σάββας Παπάζογλου μιλάει για τον αγωνιστή και ποδοσφαιριστή Νίκο Γόδα, για την προσωπικότητα και τους αγώνες του αλλά και το πως συνδέονται με το παρόν. - See more at: http://stokokkino.gr/article/3743/Afieroma-ston-Goda#sthash.7ESkXhYQ.dpuf

Pre game Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης

Pre game Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης

07/12/2013
 
 Με αρκετές απουσίες, λόγω του προσεχούς «τελικού» με την Άντερλεχτ, θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όμως τα κίνητρά τους στο σημερινό ματς για τους Πειραιώτες είναι πολλά.

Με αλλαγές; Έχει κίνητρα!
Τρεις μέρες απομένουν μέχρι τον «τελικό» του Ολυμπιακού απέναντι στην Άντερλεχτ που θα κρίνει την πρόκριση στους «16» του Champions League και ο Μίτσελ αποφάσισε να ξεκουράσει ή να προφυλάξει ορισμένους παίκτες στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει ότι σκέφτεται το προσεχές παιχνίδι με τους Βέλγους, όμως εκείνο που προκύπτει (για ακόμη μία φορά) είναι ότι εμπιστεύεται όλο το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και αυτό θα κάνει και στον αγώνα με τους Αρκάδες.

Άλλωστε, το κίνητρο είναι μεγάλο για όσους κληθούν να παίξουν σήμερα, αφού – εκτός από το να διατηρηθεί το +6 από τον ΠΑΟΚ – είναι να «σπάσουν» το ρεκόρ του καλύτερου σερί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το προηγούμενο ήταν τη σεζόν 1966/67 με τον Μπούκοβι στον πάγκο, όταν οι Πειραιώτες ήταν 13 ματς αήττητοι, με 12 νίκες και μία ισοπαλία.

Ο 50χρονος προπονητής άφησε εκτός αποστολής τους Σαβιόλα, Μανωλά και Σαλίνο, ενώ είναι πιθανό να αφήσει στον πάγκο και τους Χολέμπας και Σάμαρη.

Την «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα αναμένεται να αποτελέσουν ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, με τους – από δεξιά προς αριστερά - Τόρες, Παπαδόπουλο, Σιόβα και Μπονγκ (ή Χολέμπας) στην άμυνα.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μασάντο με έναν εκ των Σάμαρη ή Εντινγκά. Την τετράδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Βάις, Φουστέρ, Κάμπελ και Ολαϊτάν, ενώ φανέλα βασικού διεκδικεί και ο Ντομίνγκες. Την αποστολή συμπληρώνουν Μέγιερι, Παπάζογλου, Σέποβιτς και Γιαταμπαρέ.

Προϊστορία

Πέντε νίκες και μία ισοπαλία έχει ο Ολυμπιακός στα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα. Οι Αρκάδες είχαν πάρει ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι (1-1 το 2007-08).

Στα τελευταία πέντε ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

07/10/12 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (43' Χολέμπας)
25/03/12 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2 (20' (πεν),51', 70', 89' Μιραλάς, 48' Τζιμπούρ, 53' Ουρμπάιθ, 80' Φουστέρ - 14', 17' Ναβάρο)
25/09/10 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (36' Πάντελιτς, 62' Φούστερ, 72' Φυντανίδης (αυτ.))
17/10/09 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (35΄ Μέλμπεργκ, 53΄ Μήτρογλου, 67΄ Ζαϊρί)
31/08/08 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 (61', 63' (πεν) Γκαλέτι, 81' Κοβάσεβιτς - 45'+ (πεν) Τσέζαρεκ)


ALEX WEB RADIO/TV

Τα νεα του Ερασιτεχνη Ολυμπιακου

 Τα νεα του Ερασιτεχνη Ολυμπιακου

07/12/2013 

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός

Το 6 στα 6 έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Χίου με 18-5 στην έκτη αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών, «ξεσπώντας» μετά την ήττα απ’ την Προ Ρέκο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός
Ιδανικά επέστρεψε στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 18-5 της Χίου για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν το αήττητο στις έξι πρώτες αναμετρήσεις της Α1 μετά την ήττα απ’ την Προ Ρέκο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν είχε στην διάθεσή του τον Αλέξανδρο Γούνα, ο οποίος ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμό στο χέρι και αναμένεται να χάσει και το ματς της Εθνικής με την Κροατία για το Γουόρλντ Λιγκ, ενώ την καταιγιστική επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» κράτησαν οι Βλαχόπουλος με έξι τέρματα και ο Φουντούλης με πέντε.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-2, 4-0, 6-0, 3-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Αργυρόπουλος, Καπότσης 1, Φουντούλης Ι. 5, Πρέκας, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Μάλιαρακ 1, Σχίζας, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος 6, Τσαχειλίδης 2.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Μισεντζής, Πετρόχειλος, Δερβίσης, Σωτηριάνος, Καλαργυρός, Αλάτσης, Κανδιόγλου, Πίσσιας, Ντούλος 1, Φουντούλης Γιώρ. 2, Μπεριστιάνος, Γαβαλάς Ι. 2, Γαλανόπουλος

Ντέρμπι με... ιστορία στη Νέα Σμύρνη

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο Τσάμπιονς κι η ΑΕΚ θέλει να πληγώσει τους «ερυθρόλευκους» για τρίτη φορά φέτος στο μεγάλο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Volleyleague

Ντέρμπι με... ιστορία στη Νέα Σμύρνη
Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει στην ένατη αγωνιστική της Volleyleague.

Η αναμέτρηση που θα γίνει το Σάββατο (7/12) στις 16.00 στο κλειστό του Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη τραβάει τα φώτα απ’ τα υπόλοιπα ντέρμπι της αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να δίνουν την τρίτη φετινή μεταξύ τους μάχη και πρώτη για το πρωτάθλημα.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να πετύχουν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους κόντρα στον Ολυμπιακός, τον οποίο έχουν νικήσει φέτος σε Λιγκ Καπ και φιλικό προετοιμασίας, με την παράδοση να ευνοεί τους «ερυθρόλευκους» που διατηρούν ένα φοβερό ρεκόρ 16/16 στις αναμετρήσεις κόντρα στην ΑΕΚ.

Στην προσπάθεια αυτή ο Γιώργος Κλαρούδας δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα, όμως θα έχει στο πλευρό του τους 550 οπαδούς, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

«Το ματς είναι σημαντικό και για τις δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει στριμωχτεί τελευταία αλλά είναι μεγάλη ομάδα και περιμένουμε να βγάλει αντίδραση», δήλωσε για το ματς ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», τονίζοντας: «Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται δεν ξεχνάμε ότι είναι ο πρωταθλητής και μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο. Εμείς, παρά τα μικροπροβληματάκια μας, προετοιμαστήκαμε καλά. Είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τη νίκη, που θα μας ωθήσει ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία και θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες.

Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε και το θέμα με τη μεταφορά της έδρας μας από το γήπεδο της Γλυφάδας σε αυτό του Μίλωνα, που είναι ένα άγνωστο γήπεδο για εμάς καθώς δεν το έχουν συνηθίσει οι παίκτες μέσα από τις προπονήσεις. Από την άλλη, βέβαια, καθώς είναι πιο μικρό, θα έχουμε πιο κοντά τους οπαδούς μας.

Δεν λέει πολλά πράγματα το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει δυο φορές (σημ: μια στο Λιγκ Καπ και μια σε φιλικό) φέτος τον Ολυμπιακό. Βεβαίως, οι δυο νίκες μας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε αλλά αυτό δεν μπορούμε να το λάβουμε και ως δεδομένο
».

Η «Ένωση» δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, αλλά μετράει μία νίκη σε επίσημο αγώνα και μάλιστα εκτός έδρας με 3-2 σετ για τον Β΄όμιλο του εφετινού Λιγκ Καπ. Στο πρωτάθλημα έχει 5 νίκες σε 8 αγώνες και εντός έδρας έχει χάσει μόνο από τη Λαμία με 3-2 σετ στη Γλυφάδα. Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς με 3-2 σετ.

Για την πρώτη… εκτός έδρας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Νόλικο στο Μαασέικ για το Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη Τετάρτη στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα όπου στοχεύει στη νίκη και στη συγκομιδή βαθμών για να καλύψει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Εθνικό και Φοίνικα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 5 νίκες σε 8 αγώνες πρωταθλήματος αλλά ακόμα δεν έχουν νικήσει εκτός έδρας έχοντας ηττηθεί από Παναχαϊκή, Κηφισιά και Φοίνικα.

Ο Δημήτρης Καζάζης αναφέρθηκε στην αντίδραση που πρέπει να έχει η ομάδα του στο συγκεκριμένο ματς, τονίζοντας:

«Έχουμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα και παίζουμε σ' ένα γήπεδο που είναι δεν είναι κατάλληλο για τέτοιους αγώνες. Όπως γίνεται κατανοητό πρέπει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε το τρίποντο. Μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και πλέον πρέπει να δείξουμε με έργα τι μπορούμε να πετύχουμε. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα αλλά έχουμε παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοια ματς. Περιμένω την αντίδραση της ομάδας μου. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο ούτε και την έδρα του. Φοβόμαστε τον κακό μας εαυτό».

Ο Ολυμπιακός πάντως διατηρεί ένα φοβερό σερί στις αναμετρήσεις κόντρα στην ΑΕΚ, αφού από το 1998 έχουν επικρατήσει και στα 16 παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους. Μάλιστα, μόλις μια φορά κινδύνευσε το αήττητο του Ολυμπιακού, το 2006-07, όταν οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όμως και πάλι επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Προπώληση για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ξεκίνησε η διάθεση των 550 εισιτηρίων για το ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Volleyleague ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό που θα γίνει το Σάββατο (7/12) στο κλειστό του Μίλωνα.


Τα 550 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν διατίθενται από σήμερα (Παρασκευή) στα γραφείο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ενώ πριν το ματς θα πωλούνται έξω απ’ το εκδοτήριο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

«Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η διάθεση των 550 εισιτηρίων για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό που θα γίνει το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο του Μίλωνα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και θα διατίθενται, την Παρασκευή από τις 9 π.μ έως τις 7 μ.μ από τα Γραφεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (Δεκελείας 138-140, Ν. Φιλαδέλφεια) και το Σάββατο πριν από τον αγώνα από το εκδοτήριο στο γήπεδο του Μίλωνα».

ALEX WEB RADIO/TV

Super League:το πρόγραμμα από τη 18η μέχρι την 25η αγωνιστική

Super League:το πρόγραμμα από τη 18η μέχρι την 25η αγωνιστική

07/12/2013
 
Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα από τη 18η μέχρι την 25η αγωνιστική, που θα διεξαχθούν σε διάστημα ενάμιση μήνα. Το μενού περιλαμβάνει και μία εμβόλιμη αγωνιστική.

Η αγωνιστική δράση στο 2014 αρχίζει στις 4-5-6 Ιανουαρίου με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν διεξαχθεί συνολικά οκτώ αγωνιστικές στο δεύτερο γύρο.

Το μενού περιλαμβάνει και μία εμβόλιμη αγωνιστική, την 23η, που θα περιλαμβάνει οκτώ ματς την Τετάρτη κι ένα την Πέμπτη.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

ALEX WEB RADIO/TV