ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τα αποτελεσματα και τα γκρουπ δυναμικότητας του Champions League (videos)

Τα αποτελεσματα και τα γκρουπ δυναμικότητας του Champions League (videos)

29/08/2013

Μετά το τέλος των αγώνων της Τετάρτης (28/8), έγιναν γνωστές οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους του νέου Champions League. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη (29/8) στο Μονακό, στις 18:45GR.
Τα γκρουπ δυναμικότητας των 32 του Champions League:
1ο γκρουπ

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Αρσεναλ (Αγγλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)

2ο γκρουπ
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μίλαν (Ιταλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)

3ο γκρουπ
Ζενίτ (Ρωσία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)

4ο γκρουπ
Κοπεγχάγη (Δανία)
Νάπολι (Ιταλία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Βικτόρια Πλτσεν (Τσεχία)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)

Tα αποτελεσματα στις τελευταιες αναμετρησεις των προκριματικων


Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λιόν 2-0
 
Χωρίς να συναντήσει κανένα εμπόδιο σε δύο παιχνίδια, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, απέκλεισε… για πλάκα την Λιόν και μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, της οποίας επικράτησε και πάλι 2-0.

Για… πλάκα! (video)
Η Λιόν που ξέραμε… πάει. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ με δύο μεστές εμφανίσεις, πέταξε εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ του Γάλλους και πέρασε η ίδια. Το 2-0 της Γαλλίας, υπέρ των Ισπανών είχε κάνει ξεκάθαρα τα πράγματα από την περασμένη εβδομάδα.

Στην Ισπανία, η Σοσιεδάδ έκανε απλά το… check in και με δύο γκολ του Κάρλος Βέλα, στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Ανοέτα». Καμία αντίδραση από τους «Λιονέ», οι οποίοι, μπορεί, στο πρώτο παιχνίδι να είχαν δικαιολογία τα δύο εξαιρετικά τέρματα των Ισπανών, όμως σε αυτό το παιχνίδι περιορίστηκαν σε έναν παθητικό ρόλο.


Σοσιεδάδ: Μπράβο, Ανσοτέχι, Εστράδα, Ντε Λα Μπέλα, Μπεργκάρα (84’ Ελούστοντο), Μαρτίνεθ, Χάβι Πριέτο (79’ Κάστρο), Θουρουτούθα, Γκριζμάν (72’ Γκρανέρο), Σεφέροβιτς, Βέλα.

Λιόν: Λόπεθ, Μπεντιμό, Κονέ, Φοφανά, Μιγκέλ Λόπεθ, Ουμτιτί, Γκρενιέ, Γκουρκίφ (77’ Μπαλουλί), Γκοναλόν (84’ Φέρι), Λακαζέτ, Μπενζιά (46’ Φεκίρ).

 Μιλαν-Αιντχοβεν 3-0

Σιγά που θα έμενε εκτός ομίλων Champions League η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν 3-0 της Αϊντχόφεν στη ρεβανς στο Μιλάνο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση.

Ε όχι και εκτός η Μίλαν… (video)
Η αλήθεια είναι πώς το να σκέφτεται κάποιος το Champions League δίχως τη Μίλαν μοιάζει λίγο παράταιρο.

Οι «ροσονέρι» δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και φρόντισαν να το αποδείξουν στην Αϊντχόφεν, την οποία νίκησαν στο Μιλάνο 3-0 με κορυφαίο τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ.

Σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, η Μίλαν πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους, αφήνοντας τους Ολλανδούς με την παρηγοριά της καλής εμφάνισης και στα δύο παιχνίδια.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στη νίκη των Μιλανέζων έπαιξε και ο Αμπιάτι, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Η Μίλαν λοιπόν για μία ακόμη χρονιά θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση των ομίλων του Champions League στο Μονακό.

Το σκορ για τους «ροσονέρι» άνοιξε στο 9ο μόλις λεπτό ο Μπόατενγκ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, δείχνοντας από την αρχή στην Αϊντχόφεν ποιος είναι το αφεντικό. Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ολλανδοί ανέβαζαν την απόδοσή τους και έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Αμπιάτι να κρατά το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν ξεκίνησε και πάλι δυνατά και κατάφερε στο 55’ να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Μπαλοτέλι να σκοράρει με προβολή, μετά από κεφαλιά του Μεξές. Στο 77’ ο Μπόατενγκ με το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τη Μίλαν να πανηγυρίζει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.


Μίλαν (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Ζαπάτα, Μεξές, Ντε Σίλιο, Μοντολίβο, Ντε Γιόνγκ, Μουντάρι (82’ Νοτσερίνο), Μπόατενγκ (87’ Ρομπίνιο), Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουί (74’ Πόλι)

Αϊντχόφεν (Κοκού): Ζοέ, Βίλεμς, Ρέκικ, Μπρούμα, Μπρένετ, Μέιχερ (69’ Τοϊβόνεν), Σχάαρς, Βαϊνάλντουμ, Ντιπέι (74’ Λοκάντια), Παρκ (61’ Γιοζεφζούν), Μάταβζ

Βικτόρια Πλζεν- Μάριμπορ 1-0 
Το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τσέκαρε η Βικτόρια Πλζεν η οποία επικράτησε 1-0 της Μάριμπορ εκτός έδρας, με γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό.

Το τσέκαρε νωρίς!
Με ένα τέρμα στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης η Βικτόρια Πλζεν έβαλε τέλος στα όνειρα που έκαναν οι παίκτες της Μάριμπορ για ανατροπή του 3-1 από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Χόρβαθ τροφοδότησε τον Ράιτοραλ. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε τον Τετσλ ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Η έναρξη αυτή έκοψε τα… πόδια των γηπεδούχων που δεν μπόρεσαν ποτέ να… επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι έληξε με την Βικτόρια Πλζεν να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με άλλη μια νίκη εκτός έδρας.

Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Ρατσεβιτς, Βίλερ, Αργχους (46’ Φιλίποβιτς), Μιλετς, Ιμπραϊμι, Τσβιγιανοβιτς, Μέρτελ, Ταβάρες (66 Ταβάρες), Φάγιτς, Ντοχάρ.

Βικτόρια Πλζεν: Κοζατσικ, Λιμπέρσκι, Προτσάζκα, Ράιτοραλ, Τσισόφσκι, Χοράβα, Χόρβαθ, Νταρίντα, Κόβαρικ, Ρέζνικ (28’ Πετρζέλα), Τετσλ (75’ Ντουρίς).
Μετά το ευρύ 4-1 της Ζενίτ στο πρώτο ματς απέναντι στην Πάσος Φερέιρα, οι Ρώσοι επικράτησαν ξανά των Πορτογάλων 4-2 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ζενίτ-Πάσος Φερέιρα  4-2 
Τι άλλο; Γκολ και θέαμα! (video)
Για το ποιος θα πάρει την πρόκριση δεν υπήρχε θέμα. Άλλωστε, η Ζενίτ ήταν… ήδη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Πάσος Φερέιρα. Έτσι, στο δεύτερο ματς, στην Ρωσία οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν νέα νίκη με σκορ 4-2.

Ο Ντάνι στο 29’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σπαλέτι, ενώ με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα και έκανε το 2-0 για τον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης. Το… over έγινε στο 66’ με τον Μπουχάροφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χοσέ μείωσε για τους Πορτογάλους.

Με εκτέλεση πέναλτι του Αρσάβιν, η Ζενίτ… ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως ο Καρλάο στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Στο φινάλε, οι Ίβηρες είχαν κι άλλη ευκαιρία να μειώσουν, όμως το δοκάρι του Λοντίγκιν τους σταμάτησε.


Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιουκόφ, Νέτο, Λόμπαρτς, Σμόλινκοφ, Τίμοστσιουκ, Βίτσελ (69' Ζιριάνοφ), Σιρόκοφ (46' Αρσάβιν), Ντάνι (73' Κερζακόφ), Μογκίλεβετς, Μπουχάροφ

Πάσος Φερέιρα: Ντεγκρά, Νούνο Σάντος (64' Ροντρίγκο Αντόνιο), Αρνολίν, Ρικάρντο, Έλντερ Λόπες, Ρομέου, Αντρέ Λεάο, Βίτορ, Μανουέλ Ζοσέ (81' Καετάνο), Ουρτάδο (56' Ρούι Μιγκέλ), Καρλάο

Σέλτικ-Σαχτιόρ Καραγκάντι 3-0

Με μια εντυπωσιακή ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Σαμαρά, η Σέλτικ επικράτησε 3-0 της Σαχτιόρ Καραγκάντι, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση.

Επική πρόκριση με Σαμαρά
Ένα γκολ και μία ασίστ από τον Έλληνα επιθετικό, με τον Φόρεστ στο δεύτερο γκολ των καθυστερήσεων να στέλνει τους πρωταθλητές Σκωτίας στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με το 2-0 υπέρ των Καζάκων στο πρώτο ματς των δύο ομάδων την περασμένη εβδομάδα, οι παίκτες του Νιλ Λένον ήξεραν ότι θα πρέπει να επιτεθούν από την αρχή της αναμέτρησης… και αυτό έκαναν!

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από την πρώτη σέντρα τα ηνία του ματς, ωστόσο έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν αυτός που άφησε έξυπνα τη μπάλα στον Κόμονς και ο 29χρονος χαφ «έγραψε» με ωραίο σουτ το 1-0.

«Φορτσάτη» επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Σέλτικ. Και ο Έλληνας επιθετικός… Ο οποίος στο 48’ από τον ρόλο του δημιουργού, ανέλαβε αυτόν του εκτελεστή. Μετά από φάση διάρκειας η μπάλα έφτασε στα πόδια του και μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να… παγώσουν το «Σέλτικ Παρκ», όταν στο 63’ ο Κιζνιτσένκο σημάδεψε το δοκάρι του Φόρστερ.

Η ομάδα του Νιλ Λένον συνέχισε την πίεση και κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 92’ ο Στόουκς έκανε την κούρσα από αριστερά, γύρισε τη μπάλα και ο Φόρεστ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μέσα σε έξαλλους πανυγηρισμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σέλτικ: Φόρστερ, Μόλγκροου, Λούστινγκ, Άμπροουζ, Μάθιους, Μπράουν, Λέντλεϊ, Κόμονς (79’ Μπόεριχτερ), Φόρεστ (90+4’ Φαν Ντικ), Σαμαράς, Στόουκς

Σαχτιόρ Καραγκάντι: Μόκιν, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ, Βασίλιεβιτς, Μάλι, Τζίντιτς, Γκαζαριάν, Βίσιους, Κάνιας, Κιζνιτσένκο, Φινοντσένκο (83’ Ζένκοβιτς)
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου