ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Kαι νενικηκαμεν, και με ανατροπην...και αντε γεια ...(pics+videos)

Kαι νενικηκαμεν, και με ανατροπην...και αντε γεια ...(pics+videos)
 26/08/2013


Nαι ρε μαγκες...ετσι ακριβως...Και νενικηκαμεν και με ανατροπην και αντε γεια σε αλλοθρησκους...κακοπροαιρετους δυπιστους και εξωφυλαρουχες....Ελπιζω αυτην την φορα να πηραν το μαθημα οι κακοπροαιρετοι και αυριο εγω προσωπικα θα γουσταρω τα πρωτοσελιδα και τους βαζελοκαλαμαραδες που θα γραφουν για την νεα ομαδα του Ολυμπιακου που ειναι θεμα χρονου να κανει ζημιες μεγαλες και σε Ελλαδα και σε Ευρωπη...ηταν θεμα χρονου να ξυπνησει ο Ολυμπιακος μετα το τερμα που δεχτηκε απο τον Ατρομητο και να το κλεισει στα καρε του με συνεχες πρεσινγκ κατω απο την σεντρα και δεν τους αφησε αναπνοη να παρουν...10 κλασικες ευκαριες για γκολ ο Ολυμπιακος 3 ο Ατρομητος σε ολο το παιχνιδι....

Και εδω πρεπει να πω κατι που το ειπα πολλες φορες στο γηπεδο σε καποιους που στο εικοσαλεπτο ζητουσαν να δουν την Μπαρτσελονα στην μεση της περιοδου της PRIMIERA DIVIZION...και γυρισα και ειπα σε καποιον..ρε ..χαλαρωσε ρε φιλε...20 λεπτα παιζουν οι ανθρωποι...αστους λιγο...
Πρεπει να καταλαβουν καποιοι και ειναι πολλοι πια οτι οι παικτες ολοι γενικως ξενοι και Ελληνες μπηκαν στο γηπεδο γνωριζωντας οτι στην πρωτη κακη φαση η λαθος μεταβιβαση θα φανε ...γιουχα...επειδη πλεον εχει γινει της μοδας απο τους προπονητες της εξεδρας...

Δεν ειναι δυνατον να επιρρεαζεις ετσι την ψυχολογια των παικτων και να εχεις την απαιτηση να σου δωσουν αποδοση μετα την αποδοκιμασια...ουτε να περιμενεις να πιασουν αποδοση εξαμηνου σε 20 λεπτα αγωνα και για πρωτη φορα σε επισημο παιχνιδι μεσα στο γηπεδο τους...αυτα ειναι τρελλα και παλαβα πραγματα και εγω τα βλεπω πρωτη φορα...παντα θυμαμαι γκρινιες γιατι τοχουμε στο dna μας αλλα πλεον εχει ξεφυγει το πραγμα...και καποια στιγμη πρεπει να τελειωσει....

Η πλειοψηφια ομως των οπαδων ακομα και οταν σκοραρε ο Ατρομητος στηριξε την οαμαδα με συνθηματα και ετσι μεσα σε 15 λεπτα εγινε οτι εγινε...ενας αλλος Ολυμπιακος δαιμονισμενος που εδειξε οτι ξερει τι θελει και οτι ειναι θεμα χρονου να το κανει πραξη και να χανετε το τοπι...

Δεν ξερω αν θα φυγει η θα μεινει ο Μιτσελ...και αυτα περι εξετασων με τον Ατρομητο και την γλυτωσε τωρα και τα Χριστουγεννα θα φυγει νυχτα...τα ακουω βερεσε...σιγα να μην τον βγαλουμε και αμπαλλο...ειναι μια τεραστια ποδοσφαιρικη πρωσοπικοτητα ακομη μεγαλυτερη και του Ζαρντιμ που μας εχουν ζαλισει τα φρυδια τα βαζελοmedia....οσοι εβλεπαν μπαλλα τοτε που ηταν παικτης ξερουν και αν δεν ξερουν ας ρωτησουν να μαθουν....οι αλλαγες του ηταν σημαντικες και εφεραν την αλλαγη...εγω προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος γιατι ειδα εναν Ολυμπιακο να παταει στα ποδια του και να γυρισει μαγκικα και καθαρα το παιχνιδι και να βουλωνει στοματα...δινω λοιπον χρονο και στους παικτες και στον προπονητη και στηριζω την ομαδα...παει και τελειωσε.....

Δειτε videos πριν την αναμετρηση του Ολυμπιακου με τον Ατρομητο, με τον κοσμο του Θρυλου να περιμενει με αγωνια να δει σε επισημο αγωνα την μεγαλη του αγαπη, στιγμιοτυπο απο την αφιξη των παικτων στο Καραισκακης και τα αποδυτηρια..αλλα και την ωρα της αναμετρησης απο τον αμιμητο λαο του Θρυλου...
 

Ας δουμε ομως τι εγινε στην αναμετρηση...

Την δεύτερη του νίκη του στις 2 πρώτες αγωνιστικές της Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-1 του Ατρόμητου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σε ένα ματς που απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν και ο Ναπολεόνι έβαλε μπροστά (47') στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους. Ο Μίτσελ από το 46' είχε περάσει στο ματς τους Φουστέρ (αντί Φετφατζίδη) και Σαβιόλα (στη θέση του Σαλίνο) και σίγουρα θα αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του καθώς αμφότεροι σκόραραν βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει στην ανατροπή. Αρχικά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 (51') και τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός, με το παρθενικό του γκολ φορώντας τα ερυθρόλευκα, έδωσε το προβάδισμα (54') στους Πειραιώτες με 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό για τον Ολυμπιακό, που είχε μεν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Σηφάκη. Αντίθετα ο Ατρόμητος σε δύο αντεπιθέσεις λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, αλλά Ναπολεόνι και Φυτανίδης αστόχησαν υπό καλές προϋποθέσεις.

Στα θετικά για τους Πειραιώτες, το γεγονός πως δεν πελάγωσαν μετά το σοκ του 0-1 στο 47' και μέχρι το 54΄είχαν ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση. Προς το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι καρδιοχτύπησαν δύο φορές τους γηπεδούχους με ισάριθμες ευκαιρίες του Μπρίτο μέσα σε ένα λεπτό, ενώ στο 85' κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα του Μήτρογλου για το 3-1.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3, ξεκινώντας και πάλι τον Ρομπέρτο στον "άσο". Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας και Μπονγκ (από τα δεξιά προς τα αριστερά) συνέθεσαν την τετράδα της αμυντικής γραμμής, με τον Σάμαρη στον ρόλο που είχε μέχρι πρότινος ο Φέισα. Μανιάτης και Ντομίνγκες (σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Αργεντινός) συμπλήρωναν την τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Φετφατζίδη δεξιά και Κάμπελ αριστερά στις πτέρυγες της επιθετικής γραμμής. Ο Μήτρογλου ήταν η αιχμή του δόρατος της επίθεσης των Πειραιωτών.

Ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά του προτίμησε μια διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τον Σηφάκη κάτω από τα γκολπόστ και τους Φυτανίδη, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Γιαννούλη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπάλλας και Πίτου Γκαρσία ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Ούμπιντες μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού. Οι Δημούτσος και Μπρίτο αγωνίστηκαν στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Ναπολεόνι στην κορυφή της γραμμής κρούσης των φιλοξενούμενων.

Εγκλωβιστηκε στον αργό ρυθμό του Ατρόμητου..

Με διάθεση να επιτεθεί ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, με τον Ατρόμητο να κάνει  από τα πρώτα λεπτά πως έχει προτεραιότητα το "μηδέν" στα μετόπισθεν με την προοπτική να ψάξει ένα γκολ στην αντεπίθεση. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μια φλύαρη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο να σπάσει την συμπαγή μεσαία γραμμή του Ατρόμητου και να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα, ενώ έμοιαζε να στερεύει από ιδέες μόλις πλησίαζε λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων. Αναγκαστική αλλαγή για τον Παράσχο στο 11', με τον Καραμάνο να αντικαθιστά τον Μπάλλα που έσπασε το χέρι του από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Ταυλαρίδη.

Ο Ολυμπιακός την μπάλα, ο Ατρόμητος τις κλασικές ευκαιρίες

Στο 21' η ομάδα του Περιστερίου ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ, όταν σε κάθετη πάσα του Καραμάνου ο Ναπολεόνι έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με κάμποσα μέτρα να διανύσει μπροστά του. Ο Ιταλός επιθετικός έφτασε φάτσα με τον Ρομπέρτο και με δεξί σουτ επιχείρησε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των ερυθρολεύκων.

Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 28', όταν Ντομίνγκες και Φετφατζίδης άλλαξαν ωραία την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Αργεντινό που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 34', όταν ο Ναπολεόνι βγήκε στην κόντρα, τροφοδότησε τον Φυτανίδη και ο τελευταίος απέτυχε να "κρεμάσει" τον Ρομπέρτο που μπλόκαρε την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φετφατζίδης επιχείρησε ένα ωραίο σόλο από δεξιά αλλά είδε τον Σηφάκη να αντιδρά αποτελεσματικά στο σουτ που εξαπέλυσε με το αριστερό εκτός περιοχής.

Βρήκε ρυθμό προς το τέλος του ημιχρόνου αλλά όχι και... δίχτυα

Με την συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού ο Κάμπελ έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά και σήκωσε το κεφάλι του ψάχνοντας τον Φετφατζίδη περίπου στο ύψος του πέναλτι. Ο 23χρονος άσος του Ολυμπιακού έπιασε το μονοκόμματο σουτ με το αριστερό αλλά είδε την μπάλα να περνάει άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη, στην καλύτερη ευκαιρία των ερυθρολεύκων στο πρώτο ημίχρονο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, Ντομίνγκες και Μανιάτης άλλαξαν σωστά την μπάλα με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να προχωράει λίγα μέτρα και να σουτάρει ψηλά άουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο Κάμπελ επιχείρησε να σκοράρει με αριστερό σουτ από τη γωνία της περιοχής αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε σταθερά. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους δύο αντιπάλους να μένουν στο 0-0.

Διαβολεμένο δεκάλεπτο στις αρχές της επανάληψης

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο Φετφατζίδης με ενοχλήσεις στο στομάχι δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε την θέση του στον Φουστέρ, ενώ ο Σαλίνο αντικαταστάθηκε από τον Σαβιόλα, με τον Μανιάτη να περνάει σε ρόλο δεξιού μπακ. Ωστόσο ο Ατρόμητος σόκαρε τους ερυθρόλευκους στο 47', όταν ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύθηκε μια απομάκρυνση από τη μεσαία γραμμή, κέρδισε τον Σιόβα στο σπριντ και με σίγουρο δεξί σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο για το 0-1.

Με τη σέντρα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει, όταν ο Σαβιόλα μετά από ατομική προσπάθεια και δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Η εστία των φιλοξενούμενων όμως δεν μπόρεσε να γλιτώσει από τον πιο υποτιμημένο, ίσως, παίκτη στο ρόστερ του Ολυμπιακού! Στο 49' ο Φουστέρ κέρδισε το φάουλ έξω ακριβώς από την περιοχή του Ατρόμητου και δεξιά. Οι Πειραιώτες εκτέλεσαν με κομπίνα, η μπάλα έφτασε στον Ισπανό μεσοεπιθετικό που με ένα άψογο σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του, ανήμπορου να αντιδράσει, Σηφάκη!


 
Το 1-1 έβαλε φωτιά στην εξέδρα και έδωσε ψυχολογία στον Ολυμπιακό, που στο 54' ανέτρεψε ολοκληρωτικά το εις βάρος του σκορ! Ο Ντομίνγκες από αριστερά εκτέλεσε ένα κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι και ο Σαβιόλα "άνοιξε λογαριασμό" σκοράροντας με το κεφάλι για το 2-1. Γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σκόρερ, τους συμπαίκτες του και τον κόσμο.



Στο 59' ο Μπονγκ βγήκε ωραία από αριστερά, γύρισε στον Σαβιόλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του "κούνελου" έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.

Δύο λεπτά αργότερα από νέο κόρνερ του Ντομίνγκες, ο Σαβιόλα είδε την μπάλα να του στρώνεται μετά από καραμπόλες όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μήτρογλου προσπάθησε να σκοράρει από το ένα μέτρο αλλά και πάλι οι αμυντικοί του Ατρόμητου κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να δημιουργεί φάσεις με μεγάλη συχνότητα και στο 67' έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ. Ο Μήτρογλου είδε τον Σηφάκη να απομακρύνει με υπερένταση το σουτ που εξαπέλυσε με το δεξί εκτός περιοχής, και ο Φουστέρ που ήρθε τρέιλερ προσπάθησε να πλασάρει στην κενή εστία αλλά Φυτανίδης με σωτήριο τάκλιν έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Το 3-1 που κακώς δεν μέτρησε

Στο 75' ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Ναπολεόνι αιφνιδιάστηκε όταν είδε την μπάλα να φτάνει επάνω του και δεν μπόρεσε να απειλήσει από καλή θέση. Ο Μπρίτο δύο φορές κόντεψε να προκαλέσει... εμφράγματα στο Φάληρο, όταν μέσα σε ένα λεπτό έφτασε δις κοντά στο να ισοφαρίσει για την ομάδα του. Αρχικά όμως ο Σάμαρης με τάκλιν κόντραρε το σουτ του αρχηγού των φιλοξενούμενων σε κορνερ, από την εκτέλεση του οποίου και πάλι ο Μπρίτο στο δεύτερο δοκάρι αμαρκάριστος έπιασε ένα αριστερό μονοκόμματο σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.

Στο 85' ο Σηφάκης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Ντομίνγκες, ο Μήτρογλου ακολούθησε την φάση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα του "πιστολέρο" ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.


 Το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα στην αναμέτρηση βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 2-1 και τους ερυθρόλευκους να κάνουν το "2 στα 2" στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Φουστέρ και Σαβιόλα αποδείχθηκαν οι "χρυσές αλλαγές" του Μίτσελ, καθώς πέτυχαν τα τέρματα της ανατροπής. Ο Ισπανός έκανε κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ο Αργεντινός προκάλεσε τρικυμίες στην αντίπαλη άμυνα. Το καλό 25λεπτο της επανάληψης πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός ως "οδηγό" για το μέλλον.

Επόμενη υποχρέωση των Πειραιωτών στην Super League, η εκτός έδρας αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό.

Δειτε βιντεο με τα highlights της αναμετρησης

 Δειτε το βιντεο με τα γκολ...

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' Σαβιόλα), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης (73' λ.γ. Μετζανί), Σάμαρης, Ντομίνγκες Φετφατζίδης (46' λ.γ. Φουστέρ), Κάμπελ, Μήτρογλου.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μετζανί, Μασάντο, Φουστέρ, Σαβιόλα, Βάις, Ολαϊτάν.

* Εκτός αποστολής έμεινε ο Παπάζογλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (11' λ.γ. Καραμάνος), Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Δημούτσος (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Ναπολεόνι (76' Ναπολεόνι).

Αναπληρωματικοί: Τσενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος, Καραγκούνης, Παπαδόπουλος, Νάστος, Φάμπιο, Καραμάνος.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 32.115 θεατές

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)

Βοηθοί διαιτητές: Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής)

Τέταρτος διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσιος (ΕΠΣ Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Εμμανουήλ Γιανναδάκης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες: (Ολυμπιακός) 32' Σάμαρης, (Ατρόμητος Αθηνών) 30' Λαζαρίδης, 34' Μπρίτο, 47' Ταυλαρίδης, 55' Ούμπιντες.

Κόκκινες κάρτες: -

Οι δηλωσεις Μιτσελ μετα την αναμετρηση...

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο.
Τελικά πρέπει να παίζουν μαζί οι Σαβιόλα, Μήτρογλου για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη και να είναι πιο αποτελεσματικός;
Πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη να έχουμε παίκτες όπως οι Σαβιόλα και Φουστέρ. Σήμερα έτυχε να έχουμε αυτούς. Κατανόησαν τη δουλειά τους και όταν έχουμε παίκτες σαν αυτούς, δεν έχουμε πρόβλημα τακτικής. Δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με την ικανότητα. Μπορεί να παίξουμε με δύο ή και τρεις επιθετικούς. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά να παίζουμε καλά. Δεν ξέρω όμως αν τον ρυθμό που πιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούμε να τον κρατήσουμε για 90 λεπτά. Αυτό σήμερα το καταφέραμε χάρη σε κάποιους κεντρικούς παίκτες όπως ο Τσόρι, ο Σάμαρης και ο Φουστέρ που πάντοτε μας βοηθάει. Δεν ξέρω όμως αν μπορούμε να το κάνουμε 90 λεπτά.
Ανεξαρτήτως προσώπων είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει απλά και το έκανε πρώτος-πρώτος ο Σαβιόλα. Μήπως πρέπει οι παίκτες του να παραδειγματιστούν από τον Σαβιόλα και αν είναι αυτό το στυλ που ζητάτε από τους ποδοσφαιριστές σας.
Χωρίς καμία αμφιβολία παίκτες όπως ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ ήταν αυτοί που έδωσαν τον ρυθμό και την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα. Όχι μόνο όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά όταν ήταν και μακριά από αυτή. Πίεσαν πολύ, έτρεξαν και δεν έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να αμυνθεί καλά όπως έκανε μέχρι εκείνο το σημείο. Επίσης κάτι που είναι σημαντικό είναι ότι όταν μπήκαν οι Σαβιόλα και Φουστέρ, τότε βελτιώθηκε η κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αμυνθήκαμε και καλά πιο μπροστά. Εκείνοι έδειξαν πώς πρέπει να πιέζουν μπροστά. Μακάρι να καταφέρουμε να τραβήξουμε την αντοχή που έδειξε σήμερα ο Σαβιόλα για 90 λεπτά. Απέδειξε σήμερα ότι αντέχει για 45 λεπτά πάντως.
Η ομάδα σας έδειξε χαρακτήρα. Πόσο ικανοποιημένος είστε για την πρόοδο που έδειξε ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με την πρεμιέρα και αν σας προβληματίζει κάποια λάθη που έγιναν στην άμυνα.
Σήμερα είμαι ικανοποιημένος, παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο ο Ναπολεόνι μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αυτή τη δυσκολία στην άμυνα, γιατί παίκτες όπως ο Ναπολεόνι μας δυσκόλεψαν πολύ. Στο δεύτερο μέρος κάναμε πράξη αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση και πώς με παίκτες όπως ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ που έχουν σούπερ κλάση στην ψυχή, την ικανότητα και το επίπεδο που παίζουν, μπορούμε κι εμείς να γινόμαστε καλύτερη ομάδα. Επίσης δεν θέλω να ξεχάσω παίκτες όπως ο Μπονγκ, ο Σάμαρης και ο Μανιάτης που όταν η ομάδα απέκτησε νέο ρυθμό, ήταν αυτοί που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έπαιξαν όπως θέλαμε. Κι επίσης θέλω να σημειώσω ότι είχαμε σχολιάσει την περασμένη εβδομάδα πως υπήρχε μία εμμονή με τις αλλαγές των Φετφατζίδη και Μήτρογλου. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με τα πρόσωπα. Επίσης θέλω να πω ότι σήμερα δείξαμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και είμαστε ήδη πρωτοπόροι. Όταν παίζουμε με την Καλλονή και νομίζουμε ότι δεν είναι ικαλή ομάδα, ας δούμε την βαθμολογία, γιατί η Καλλονή σήμερα πήρε τρεις βαθμούς. Σήμερα να σημειώσουμε ότι ελπίζουμε ο κόσμος να έμεινε ευχαριστημένος από την ψυχή και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες και για το γεγονός ότι πήραμε το παιχνίδι και δείξαμε ότι είμαστε περήφανοι που φοράμε αυτή τη φανέλα.
Σας είδαμε να πανηγυρίζετε έντονα στα γκολ. Σας βγήκε μήπως η πίεση που είχατε μετά την Καλλονή;
Μου αρέσει να κερδίζω. Δεν είναι εξαιτίας της πίεσης, αλλά επειδή χάρηκα πολύ που κερδίσαμε και με τον χαρακτήρα που δείξαμε. Επίσης να σας θυμίσω ότι με τα δύο γκολ του Αβραάμ είχα εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο.
Θεωρούμε ότι τα συστήματα παίζουν πάντως κάποιο ρόλο. Μήπως μέσα στη χρονιά δούμε αυτό το 4-4-2;
Πιστέψτε με ότι επειδή είμαι και μεγαλύτερος, δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με την ικανότητα που δείχνουν οι παίκτες στο γήπεδο. Πάντα θα θέλουμε κάτι παραπάνω και πάντα θα θέλουμε βελτίωση. Κάποιοι θα θέλουν το 4-4-2, αλλά δεν τους αρέσει ο Μήτρογλου. Πάντα θα θέλουμε κάτι άλλο. Αυτό συμβαίνει φυσικά και στην Ρεάλ, και στην Μπάγερν, και στην Μπαρτσελόνα και στην Μάντσεστερ που παίζουν με έναν επιθετικό. Δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με τους παίκτες. Όταν ήμουν νέος και ποδοσφαιριστής, με ρωτούσαν τι σύστημα παίξαμε σήμερα, πάντοτε απαντούσα ότι παίξαμε καλά. Αυτό είναι το θέμα. Είμαστε πρωταθλητές και πρωτοπόροι αυτή τη στιγμή. Παίζουμε με διάφορα συστήματα και αυτό θα συνεχίσουμε μέσα στη χρονιά.

 Οι δηλωσεις των παικτων μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο.
Χαβιέρ Σαβιόλα:
«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και γιατί βοήθησα και πρόσφερα στην ομάδα μου. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ. Σημασία έχει να βοηθάμε το σύνολο και όχι ο καθένας προσωπικά. Θέλω να αφιερώσω το γκολ στη μικρή μου κόρη που ήταν παρούσα αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στη συνέχεια», είπε αρχικά ο Αργεντινός άσος και πρόσθεσε για τη συνεργασία του με τον Μήτρογλου:

«Πιστεύω πως σε μια ομάδα είναι σημαντικό να έχει λύσεις ο προπονητής για να βοηθάει την ομάδα. Σήμερα παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε κλειστεί αμυντικά κι εμείς έπρεπε να βρούμε τη λύση. Αποφάσισε ο προπονητής να παίζει πιο μπροστά ο Μήτρογλου και πίσω εγώ, κι έτσι βρήκαμε τη λύση. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα, καταφέραμε να βρούμε τη λύση γιατί ο προπονητής μας είχε επιλογές».

Για το τι σημαίνει για αυτόν να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, είπε: «Είναι προνόμιο για εμένα που έχω παίξει σε αυτές τις μεγάλες ομάδες, αλλά κι ο Ολυμπιακός είναι εξίσου σημαντικός σύλλογος. Έχω καταλάβει τη φιλοσοφία της ομάδας και τις απαιτήσεις του κόσμου, πρέπει πάντα να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Είναι σημαντικό να ανταπεξέλθουμε στην πίεση, να δίνουμε τα πάντα για να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις του κόσμου και της ομάδας».

Για το γεγονός ότι σκόραρε με κεφαλιά, ανέφερε: «Δεν θυμάμαι το τελευταίο γκολ μου με κεφαλιά, δεν είναι και πολλά. Πάντα προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες, όταν ένας αμυντικός δεν πιστεύει πως θα καταφέρω να πετύχω γκολ με κεφαλιά λόγω αναστήματος. Το τελευταίο γκολ με κεφαλιά πάντως, ήταν με τη Μπενφίκα, αλλά δεν θυμάμαι πότε».

Για το αν προτιμά να παίζει μόνος του ή με άλλον επιθετικό, ανέφερε: «Θεωρώ ότι με ευνοεί να έχω έναν παίκτη μπροστά μου, γιατί και λόγω φυσικού μεγέθους δεν μπορώ να πλησιάζω πολύ την περιοχή, με κλείνουν. Έτσι, αν έχω έναν επιθετικό να ανοίγει διαδρόμους μπορώ να κάνω πιο εύκολα τη δουλειά από πίσω».

Ενώ τέλος, για το πώς αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Τα έχουν περάσει και φίλοι μου στην Αργεντινή και την Ισπανία. Καταλαβαίνω γιατί με ρωτάτε. Οι επαφές μου με τον Ολυμπιακό είχαν ξεκινήσει από το 2004 και την Ολυμπιάδα, όταν είχα έρθει εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να σου δείχνει πόσο σε θέλει ένας σύλλογος. Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου, υπάρχουν εδώ κι ο Τσόρι με τον Ιμπαγάσα που με έχουν βοηθήσει, αισθάνομαι πολύ καλά και ο σύλλογος που με υποστηρίζει με κάνει να είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Νταβίντ Φουστέρ:
«Είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου και ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Ήταν μια νίκη για την οποία δουλέψαμε πάρα πολύ, θα μας βοηθήσει να είμαστε ήρεμοι τις επόμενες ημέρες», είπε αρχικά ο Νταβίντ Φουστέρ και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνανε στο δεύτερο ημίχρονο και είναι αυτά που δουλεύουμε καθημερινά, που θέλουμε να τα παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και για αυτό θα δουλέψουμε, έτσι ώστε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς».

Τέλος, ο Ισπανός άσος συμπλήρωσε: «Σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστούν οι παίκτες και να γνωριστούμε ο ένας με τον άλλον γιατί γίνανε πολλές μεταγραφές. Από εκεί και πέρα, οι πιο παλιοί στην ομάδα προσπαθούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά που ήρθαν τώρα, ότι σημαίνει πολλά να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, τι σημαίνει η φανέλα που φοράμε καθημερινά. Όλοι νομίζω πως καταλαβαίνουν και πως είναι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν».
 
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ. Ο Καμερουνέζος ντεμπούταρε με την ερυθρόλευκη. Ο Σάμαρης, επίσης, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Φέισα που μεταγράφηκε στην Μπενφίκα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έπαιξε ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη σε ρόλο δεξιού εσωτερικού χαφ και τον Ντομίνγκες σε θέση αριστερού εσωτερικού μέσου. Ο Φετφατζίδης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Κάμπελ την αριστερή, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.
Ρομπέρτο: Κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, στη φάση του 34', όταν μπλόκαρε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Φυτανίδη στην αντεπίθεση. Έμεινε στη θέση του, δεν ξεγελάστηκε, και έδειξε αντανακλαστικά. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Ναπολεόνι, στο 47'. Ο Ιταλός επιθετικός του Ατρόμητου είχε ακόμα ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 21', αλλά ο Ρομπέρτο βγήκε σωστά, "έκρυψε" το τέρμα", και ο Ναπολεόνι σούταρε ελάχιστα άουτ.

Σαλίνο: Έγινε αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Φετφατζίδη στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά δεν του βγήκαν οι περισσότερες φάσεις. Η άμυνα του Ολυμπιακού έπαιζε ψηλά, στο ύψος της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από την πλευρά του. Αντικαταστάθηκε από τον Σαβιόλα για να γίνει ακόμα πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός, με τον Μανιάτη να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Μανωλάς: Δεν έπαιξε στην πρεμιέρα με την Καλλονή, ενώ στα φιλικά της προετοιμασίας δοκιμάστηκε ελάχιστες φορές με τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Είναι φανερό πως οι δύο στόπερ δεν έχουν "δέσει" ακόμα. Αμφότεροι φέρουν ευθύνη στο γκολ του Ατρόμητου, καθώς η κεφαλιά-πάσα του Ταυλαρίδη από το ύψος της μεσαίας γραμμής έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ναπολεόνι. Είχε αρκετές καλές επεμβάσεις, αλλά ο αντίπαλος έβγαλε αρκετές φάσεις για φιλοξενούμενη ομάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Σιόβας: Ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το ρωγμώδες κάταγμα ρινικού οστού που υπέστη στην τελευταία προπόνηση. Έμπαινε διστακτικά στις φάσεις λόγω του χτυπήματος στη μύτη. Δεν έχει "δέσει" προς το παρόν με τον Μανωλά. Η εντολή από τον πάγκο ήταν να μένει ψηλά η ερυθρόλευκη τετράδα στην άμυνα, για αυτό και ο Ατρόμητος βρήκε πολλούς κενούς χώρους στην κόντρα επίθεση. Στη φάση του γκολ δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μανωλά και δεν πρόλαβε στο σπριντ τον πιο γρήγορο Ναπολεόνι. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Σιόβας προσπάθησε να σκοράρει με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι.

Μπονγκ: Θετικότατο και ελπιδοφόρο ντεμπούτο του από τον Καμερουνέζο αριστερό μπακ. Έδειξε πως δεν έχει μόνο αμυντικές ικανότητες, όπως ανέφεραν οι συνοδευτικές συστάσεις, αλλά προωθήθηκε αρκετές φορές με επιτυχία. Ζήτησε μπάλα από τους συμπαίκτες του και επιτέλους "ζωντάνεψε" το αριστερό άκρο της άμυνας. Διαθέτει καλή σέντρα και είναι κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής.

Σάμαρης: Σε ρόλο αντί-Φέισα, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη, παίζοντας μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Είναι ξεκάθαρο πως ο Μίτσελ θέλει η ομάδα να αγωνίζεται με έναν παίκτη μπροστά από το κέντρο της άμυνας, ο οποίος να διαθέτει ψηλό κορμί, να έχει καλή πρώτη πάσα και σωστή μεταβίβαση. Σε γενικές γραμμές, είχε θετική παρουσία αν εξαιρεθεί το νευρικό ξεκίνημα (σ.σ. κάτι φυσιολογικό, αφού επρόκειτο για το πρώτο του επίσημο ματς με την ομάδα), αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη. Καθοριστική η επέμβασή του στο 83ο λεπτό, στο σουτ εντός περιοχής του Μπρίτο. Έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Μανιάτης: Στο πρώτο ημίχρονο, το άσχημο του Ολυμπιακού, είχε το γνωστό πάθος στο παιχνίδι του. Πολλά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου, επιθετικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ως δεξιός οπισθοφύλακας, με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2. Ένιωσε κράμπες και αντικαταστάθηκε στο 74' από τον Μετζανί.

Ντομίνγκες: Δεύτερη ασίστ σε δύο αγώνες στη Super League, πάλι από κόρνερ! Τα έδωσε όλα, παίζοντας τόσο ως αριστερός εσωτερικός μέσος όσο και ως δημουργικός χαφ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του, μόλις βρει χώρο, είναι διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Στα εντός συνόρων παιχνίδια θα κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι ενόψει Champions League να βρει μία θέση, η οποία θα είναι προς αγωνιστικό όφελος της ομάδας.

Φετφατζίδης: Από τις θετικές παρουσίες της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, ίσως η θετικότερη, είχε τις δύο καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα. Πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα τελειώματα των φάσεων. Ξεκίνησε πολλές ατομικές προσπάθειες από θέση μέσα δεξιά, παίζοντας με ανάποδο πόδι, και ήταν μία συνεχής απειλή για τον αντίπαλο. Έγινε αλλαγή στο 46' λόγω πόνων στο στομάχι.

Μήτρογλου: Φαίνεται ιδιαίτερα αγχωμένος για να σκοράρει και αποτυπώνεται στις κινήσεις του. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 63', όταν και δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από το ένα μέτρο, με τον Σηφάκη να διώχνει εξ επαφής... Με την είσοδο του Σαβιόλα στο 46' έγινε πιο απειλητικός ύστερα από ένα αρνητικό πρώτο ημίχρονο για τον ίδιο και την ομάδα. Πιστώνεται την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης. Πέτυχε κανονικό γκολ στο 85', το οποίο δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Κάμπελ: Παίκτης τακτικής που έμαθε σωστά το ποδόσφαιρο. Ακόμα, βέβαια, δεν του έχουν βγει οι φάσεις από τη μέση και μπροστά. Από τα πόδια του ξεκίνησε η καλύτερη φάση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, στη χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 39'. Μεσοεπιθετικά μπορεί σαφώς να προφέρει περισσότερα. Έδειξε την ψυχή του, παίζοντας με κράμπες στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα προκειμένου να μην μείνει ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο.

Σαβιόλα: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Φουστέρ έκαναν τη διαφορά στο καλύτερο 20λεπτο του Ολυμπιακού στο ματς, από το 50' μέχρι το 70'. Είναι προφανές πως αποδίδει καλύτερα, παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ γιατί έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που δημιουργούνται στη ροή ενός αγώνα. Στην Ελλάδα, το σχήμα με δύο παίκτες στη γραμμή κρούσης θα αποδώσει καρπούς, αλλά στην Ευρώπη θα παίζει μόνο ένας. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη, με κεφαλιά (!) στο 51', είχε ένα δοκάρι και δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ "άνοιξε στα δύο" την άμυνα του Ατρόμητου. Μόλις φτάσει στο 100% από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας, θα δούμε πολλά ακόμα όμορφα πράγματα από τον Αργεντινό.
Είναι παικταράς. Και ένα δείγμα των όσων μπορεί να κάνει, το έδειξε το βράδυ της Κυριακής στο ΝΑΟ. Ο λόγος για τον Χαβιέ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός σταρ του Ολυμπιακού, μπήκε αλλαγή, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο ματς με τον Ατρόμητο. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ενώ πέτυχε και το γκολ της νίκης.
Ο άσος του Θρύλου έδειξε τις τεράστιες δυνατότητές του και αναμφίβολα πρόκειται για έναν παίκτη-κόσμημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μάλιστα αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με τους περιστεριώτες, κάτι που άξιζε, με την εμφάνιση που έκανε.

Φουστέρ: Μπήκε στο 46' στη θέση του Φετφατζίδη. Δεν ήταν μέχρι απόψε στις πρώτες επιλογές του Μίτσελ για τη βασική εντεκάδα, αλλά παραμένει ένας πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού. Ο Φουστέρ και ο Σαβιόλα άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης. "Κλειδί" το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης στο 51', έπειτα από το στρώσιμο της μπάλας του Μήτρογλου, σε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. "Συστημένο" και αψεγάδιαστο δεξί σουτ στην κίνηση από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έπαιξε αριστερά στο 4-4-2 της επανάληψης, αν και άλλαξε αρκετές φορές πλευρά με τον Κάμπελ. Πίεσε ψηλά και ήταν από τους πρωταγωνιστές στο εξαιρετικό 20λεπτο του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος.

Μετζανί: Πήρε τη θέση του Μανιάτη στο 74', καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Πέρασε στο πλάι του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, με τον Μανωλά να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο. Δείχνει μία αδυναμία στο προσωπικό μαρκάρισμα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου