ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα-Ιταλία 72-81-Mε την Φιλανδια θα ειναι ντερμπυ (videos)

Ελλάδα-Ιταλία 72-81-Mε την Φιλανδια θα ειναι ντερμπυ (videos)

09/09/2013

Η Ελλάδα έχασε το ντέρμπι κορυφής του Δ' ομίλου από την Ιταλία και πλέον θα πρέπει να νικήσει τη Φινλανδία το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9). Ρεσιτάλ από το δίδυμο των Μπελινέλι-Ντατόμε, ενώ ο Ζήσης στο τέλος ήταν απελπιστικά μόνος του

Μετά από ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι, η Ιταλία επιβλήθηκε με 81-72 της Ελλάδας και κατέκτησε την 1η θέση του Δ' ομίλου.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα στο μαρκάρισμα των Μπελινέλι-Ντατόμε ενώ δεν είχε και τον επιθετικό πλουραλισμό των προηγούμενων αγώνων. Ο Νίκος Ζήσης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κράτησε ζωντανή στο δ' δεκάλεπτο την Εθνική, αλλά δεν ήταν αρκετή η απόδοσή του.
Οι Ιταλοί πέτυχαν μερικά πολύ μεγάλα σουτ και έτσι θα βρεθούν στη β' φάση της διοργάνωσης με το απόλυτο, μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους με Ελλάδα και Φινλανδία.
Αυτό που πρέπει να κάνουν πλέον πάση θυσία οι διεθνείς είναι να νικήσουν τη Φινλανδία το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9, 3.30μ.μ.) και να πάρουν μαζί τους τη νίκη στη β' φάση της διοργάνωσης.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έστω κι αν κατάφερε να βγάλει την προθέρμανση, ο Αντρέα Τρινκέρι προτίμησε να τον προφυλάξει και δεν του έδωσε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τη Φινλανδία, όπου θα παιχτεί η δεύτερη θέση.

 Ο πρωταγωνιστής
Ο Μάρκο Μπελινέλι έκανε πράματα και θάματα στο παρκέ. Ήταν όλη η Ιταλία μαζί με τον Ντατόμε και επιβεβαίωσε τις χθεσινές του δηλώσεις στο Sport24.gr πως αυτός και η ομάδα του δεν φοβούνται κανέναν, έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Ο αριθμός της ημέρας
Τα 5 λάθη των Ιταλών σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι είναι ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός. Αυτό ήταν ένα σημείο κλειδί που τους έδωσε το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία, καθώς οι Ιταλοί εκμεταλλεύονταν τα λάθη των διεθνών μας. Για την ιστορία η Ελλάδα έκανε 14 λάθη.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο 1.17'' για το τέλος του αγώνα, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ευστόχησε σε μία πολύ κρίσιμη επίθεση για την Ιταλία, γράφοντας το 70-76. Μετά το άστοχο σουτ του Σλούκα, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα.
Ο αγώνας
Με τους Ζήση, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Μπουρούση ξεκίνησε το παιχνίδι η εθνική Ανδρών, απουσία πολλών λύσεων στους γκαρντ. Στόχος των διεθνών ήταν να ποστάρουν τους αντιπάλους τους, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των Ιταλών στη ρακέτα (6-5, 9-7). Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 14-11, όμως η Ελλάδα ήταν ψύχραιμη, έπαιξε με μυαλό έστω κι αν σε μερικές περιπτώσεις έχασε φτηνά την μπάλα (4 κλεψίματα των Ιταλών) και ισοφάρισε σε 16-16 με τρίποντο του Περπέρογλου.
Οι Ιταλοί πίεζαν στην κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα ήταν να πιέσει με τη σειρά της στην άμυνα. Το έκανε, έτρεξε και βρέθηκε γρήγορα στο +5 (25-20), όμως οι πέντε προσωπικοί πόντοι του Τζεντίλε ισοφάρισαν σε 25-25. Ο Μπουρούσης επανήλθε στη θέση του Μαυροκεφαλίδη ο οποίος έδειχνε εκτός αγώνα και με τέσσερις δικούς του πόντους ξέφυγαν με 33-27. Το 38-36 έγραψε ο Μπελινέλι με τρίποντο, σε ένα ημίχρονο που η Ελλάδα δυσκολεύτηκε επιθετικά, απόρροια και της καλής περιφερειακής άμυνας των Ιταλών.
Στη συνέχεια ο Τρινκέρι επέλεξε να παίξει με τους Σλούκα και Ζήση στην περιφέρεια, όμως οι Ιταλοί έβρισκαν λύσεις από τους Μπελινέλι και Ντατόμε στην επίθεση. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 45-42 μετά από ανάποδο λέι απ του Παπανικολάου ωστόσο οι Ιταλοί απάντησαν με σερί 9-0 και ξέφυγαν με 51-45, κρατώντας την Ελλάδα άποντη για τέσσερα λεπτά. Μπελινέλι και Ντατόμε "πυροβολούσαν" από τα 6.75μ. (47-54, 50-57), ενώ ο πρώτος έστειλε τη διαφορά στους 10 (51-61) στο 28'. Μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας στην ατομική άμυνα και τέλος γ΄περιόδου με το σκορ στο 56-63.
Με τους Ζήση και Παπανικολάου, η Ελλάδα πλησίασε στους τρεις (60-63) και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής με τον πρώτο να αφηνιάζει και να σκοράρει 10 συνεχόμενους πόντους, ισοφαρίζοντας σε 70-70 στο 35'. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν από πολύ νωρίς το μπόνους των ελευθέρων βολών και τελικά στο δίλεπτο πριν το τέλος του αγώνα βρέθηκαν ξανά στο +4 (70-74).
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 72-81


Highlights Greece-Italy EuroBasket 2013 από greekgoalsellas

Ελλάδα (19/34διπ., 7/20τριπ., 33ριμπ, 14ασ., 14λ., 3κλ., 1κ.): Σλούκας 5, Μπουρούσης 11, Ζήσης 16(2), Περπέρογλου 12(3), Φώτσης 2, Παπανικολάου 11(1), Μαυροκεφαλίδης 2, Καϊμακόγλου 6, Μπράμος, Πρίντεζης 7(1).
Ιταλία (22/39διπ., 8/19τριπ., 13/17β., 24ριμπ., 9ασ., 5λ., 6κλ., 0): Αραντόρι 8(2), Τζεντίλε 16(1), Ροσέλι, Βιτάλι, Ποέτα 2, Μέλι, Μπελινέλι 23(2), Ντιένερ, Κουζίν 4, Ντατόμε 19(3), Τσιντσαρίνι 9.

 Δηλωσεις προπονητων μετα την αναμετρηση

Τρινκέρι: "Θα λερώσουμε το πουκάμισο με αίμα"

Κανένα παράπονο δεν είχε ο Αντρέα Τρινκέρι από τους διεθνείς μετά την ήττα από την Ιταλία, αναφέρθηκε στο αμυντικό πρόβλημα και επισήμανε πως ο Σπανούλης λογικά θα είναι έτοιμος τη Δευτέρα. Τι είπε για τη μη χρησιμοποίηση του Μπουρούση στο τέλος

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αντρέα Τρινκέρι υπογράμμισε πως δεν περιμένει να τελειώσει η Ελλάδα το Ευρωμπάσκετ χωρίς να λερωθούν τα ρούχα των διεθνών με αίμα και βρωμιά.

"Ήταν ένα κακό παιχνίδι από πολλές απόψεις. Είχαμε λιγότερη ενέργεια και αντοχή. Στο τέλος, όταν παίζουμε ένα ματς με πολλές απομονώσεις, πολλά κρίνονται στο ένας με έναν. Πρέπει να σταματήσεις τον αντίπαλο στο ένας με έναν", σχολίασε ο Αντρέα Τρινκέρι και συνέχισε:
"Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Η ομάδα αγχώθηκε, καταφέραμε όμως να ισοφαρίσουμε και παρότι είχαμε το μομέντουμ η Ιταλία πέτυχε τους πόντους που χρειαζόταν και κέρδισε".



 Για τα διδάγματα από την ήττα υπογράμμισε: "Σε μια ήττα βλέπεις πολλά πράγματα. Δεν έχω να κατηγορήσω τους παίκτες μου για τίποτα. Δεν περιμένω να τελειώσουμε το Ευρωμπάσκετ με καθαρό πουκάμισο. Θα το λερώσουμε με βρωμιά και αίμα. Αν θέλουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι".
Για τη μη χρησιμοποίηση του Μπουρούση στο τέλος: "Είχαμε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ και έπαιζαν συνέχεια με σουτ. Αποφάσισα να πάμε με μία ευέλικτη σύνθεση".



 Για την κατάσταση του Σπανούλη: "Μπορεί να παίξει με τη Φινλανδία. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Πιστεύω πως σε 14-16 ώρες θα μπορέσει να παίξει. Θα δούμε την τελευταία στιγμή".



 Για το πώς αισθάνθηκε που αντιμετώπισε την Ιταλία: "Δεν ήταν τόσο όμορφο".
Καϊμακόγλου: "Οι Ιταλοί πέτυχαν μεγάλα καλάθια"
Από την πλευρά του, ο Κώστας Καϊμακόγλου υπογράμμισε: "Στα πρώτα τρία ματς είχαμε ισάριθμες νίκες. Είχαμε προκριθεί, αλλά όπως είναι οι κανόνες θέλαμε δύο νίκες για να μεταφέρουμε όσους βαθμούς περισσότερους γινόταν. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε πολλές μάχες στο ένας με έναν, όπως παίζει η Ιταλία. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή. Στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν διαφορά με διαδοχικά τρίποντα. Στο τέλος φέραμε το παιχνίδι στα ίσα δείχνοντας χαρακτήρα, όμως οι Ιταλοί πέτυχαν κάποια μεγάλα καλάθια. Δεν έχει πληγωθεί η αυτοπεποίθησή μας. Σε μια τέτοια διοργάνωση κοιτάζεις μπροστά".
Για το ματς με τη Φινλανδία:

 "Για μας είναι ένα ματς ζωής ή θανάτου. Όλοι πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε, να δούμε τι λάθη κάναμε και να έρθουμε αύριο να παίξουμε ένα δύσκολο ματς για να κερδίσουμε και να πάρουμε μαζί μας μια νίκη στον επόμενο γύρο. Η Φινλανδία έδειξε πως είναι καλή ομάδα, παίζει διαφορετικό στυλ μπάσκετ, έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι". 

ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου