ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Mραβο Ελλαδαρα μου...Ελλάδα - Λετονία 1-0(video)

Mραβο Ελλαδαρα μου...Ελλάδα - Λετονία 1-0(video)

11/09/2013

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το χρέος της κόντρα στην Λετονία την οποία νίκησε με 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη. Παρέμεινε στην κορυφή με την Βοσνία η Ελλάδα "κλειδώνοντας" την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ
Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη η Εθνική μας ομάδα έκανε το χρέος της κόντρα στην Λετονία επικρατώντας με 1-0 και κλειδώνοντας την δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε αρκετές φάσεις για γκολ, έφτασε έτσι στους 19 βαθμούς (όσους και η Βοσνία) και πλέον θέλει το απόλυτο στα δύο ακόμη ματς που ακολουθούν με Σλοβακία και Λιχτενστάιν.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε την απόλυτη υπεροχή. Δημιούργησε ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο έπεσε πάνω στον πολύ καλό τερματοφύλακα των Λετονών ο οποίος κράτησε το μηδέν για την εστία του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ουσιαστικά έπαιξε καλά για ένα δεκάλεπτο στο οποίο βρήκε τον τρόπο με τους Σαμαρά και Σαλπιγγίδη να ξεκλειδώσει την άμυνα των Λετονών και να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Καλός
Διαιτητής: Κρίστιν Γιάκομπσον (Ισλανδία)
Βοηθοί: Όλι Τορφλέισον (Ισλανδία), Γκούναρ Γκούναρσον (Ισλανδία)
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (73' Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (65' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (89' Φετφατζίδης), Μήτρογλου.
Λετονία (Πάχαρς): Κολίνκο, Γκάμποβς, Μπουλβίτις, Γκορκς, Μαξιμένκο, Λάζντινς (62' Σιελνίκοβιτς), Λάιζανς, Ρούγκινς, Ζιούζινς (68' Καρασκάουκς), Τσάουνα, Βερπακόβσκις (79' Ράκελς).
Γκολ: Σαλπιγγίδης (58', Ελλάδα)
Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης (86', Ελλάδα)-Βερπακόφσκις (60', Λετονία)
Κόκκινες κάρτας: Κατσουράνης (93', Ελλάδα)-Ρούγκινς (86', Λετονία)

Ανασκόπηση αγώνα

Η Εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έκανε την πρώτη τη ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης έκλεψε τη μπάλα από τον Τσάουνα, έδωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόλινκο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (9') ο Σαμαράς έκλεψε τη μπάλα από τον Γκάμποβς, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά από το πλασέ του Σαλπιγγίδη η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόλινκο.
Η Εθνική συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 14' ο Νίνης από πάσα του Κατσουράνη βγήκε δεξιά, έκανε την σέντρα στον Μήτρογλου και αυτός με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόλινκο.
Στο 19' ο Νίνης έβγαλε μια ωραία μπαλιά για τον Σαμαρά, αυτός μπήκε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
 Ένα λεπτό εργότερα (20') ο Κόλινκο είπε και πάλι "όχι" στην κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ στο 26' η κεφαλιά του Τοροσίδη έφυγε άουτ.
Ο αμυντικός της Ρόμα στο 28' έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Νίνης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με Κόλινκο να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 32' η Ελλάδα που είχε την απόλυτη υπεροχή στο ματς έχασε μια ακόμη ευκαιρία όταν ο Σαλπιγγίδης έβγαλε την σέντρα στον Μήτρογλου ο οποίος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με την Ελλάδα να έχει τις ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε και πάλι με όρεξη και αυτή τη φορά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να ξεσηκώσει τους περίπου 20.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Φαληρικό γήπεδο.
Στο 58' λοιπόν ο Σαμαράς πήρε την μπάλα πίσω από την μεσαία γραμμή προχώρησε έφτασε έξω από την περιοχή των Λετονών την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Σαλπιγγίδη ο οποίος με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Λετονούς να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά τον Καρνέζη να μην ανησυχεί και ιδιαίτερα.
Στο 82' η Ελλάδα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Σαμαρά να βρίσκει χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή να κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Λετονού γκολκίπερ.
Ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα ο Καραγκούνης έκανε μια ωραία λόμπα με τον γκολκίπερ των Λετονών να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Λετονίας.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Εθνική μας ομάδα να πανηγυρίζει μια ακόμη νίκη και ουσιαστικά να "κλειδώνει" το μπαράζ του Νομεβρίου που οδηγεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο MVP

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να πέτυχε το μοναδικό γκολ της Εθνικής, ωστόσο ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Σαμαράς. Ο επιθετικός της Σέλτικ μάλιστα με δική του καταπληκτική μπαλιά "ξεκλείδωσε" την άμυνα των Λετονών.

Η απογοήτευση

Η Εθνική μας ομάδα είχε κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι και αυτό θα είναι που θα πρέπει να διορθώσει ενόψει των αγώνων μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Ελλάδα - Λετονία 1-0



Greece 1-0 Latvia 10.09.2013 ourmatch.net από ourmatch

Η κριτική της Εθνικής Ελλάδας

Η απόδοση των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδας στη νίκη επί της Λετονίας (1-0) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

 Αναλυτικά η κριτική των παικτών:

Ορέστης Καρνέζης 6
Στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλή δουλειά και δεν χρειάστηκε να επέμβει. Ήταν περισσότερο παρατηρητής, όμως όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός. Το ίδιο συνέβη και στην επανάληψη, αφού οι Λετονοί έφτασαν σε ελάχιστες περιπτώσεις κοντά στην περιοχή μας.
Βασίλης Τοροσίδης 6
Είχε καλές προωθήσεις και καλή συνεργασία με τον Σαλπιγγίδη. Έβγαλε ωραίες μπαλιές, ενώ είχε και μια μεγάλη ευκαιρία σ' ένα στημένο στο 26' να σκοράρει, αλλά ήταν άτυχος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκε μπροστά και σέντραρε, αφού από την πλευρά του έγιναν οι περισσότερες φάσεις.
Γιώργος Τζαβέλλας 5
Η παρουσία του ήταν λίγο θετικά κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, καθώς κυνηγούσε κάθε φάση και έκοψε αρκετές. Από την άλλη όμως, επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου, ενώ στο δεύτερο μέρος ήταν πεσμένος και σωστά αντικαταστάθηκε στο 74'.
Σωκράτης Παπασταθόπουλος 6
Μια καλή και ήρεμη βραδιά για τον Παπασταθόπουλο. Στο 42' έκανε ένα λάθος, όμως ο ίδιος το καθάρισε με σωτήριο τάκλιν, που μαρτυρά την μεγάλη κλάση του. Κατά τ' άλλα, ήταν αλάνθαστος, έσβησε κάθε φάση, ενώ όσες φορές χρειάστηκε να καλύψει τον προωθημένο Τοροσίδη ήταν παρών.
Δημήτρης Σιόβας 6
Καθάρισε πολλές φάσεις, είχε καλές τοποθετήσεις και σπανίως έχασε τη θέση του. Γενικότερα όποτε χρειάστηκε ήταν παρών, με ψύχραιμη και ήρεμη σκέψη.
Κώστας Κατσουράνης 4
Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητικός, απλά το πρόβλημα ήταν πως δεν βοήθησε τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όπως συνήθως. Έλειψαν οι εμπνεύσεις τους με βαθιές έξυπνες μπαλιές. Έχουμε δει πολύ καλύτερες εμφανίσεις από τον Κατσουράνη, που μάλιστα αποβλήθηκε στο τέλος.
Γιάννης Μανιάτης 5
Έτρεξε πολύ, βοήθησε, αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του. Να είναι αθόρυβος και χρήσιμος. Και ο Γιάννης Μανιάτης έδωσε μάχες και ήταν πράγματι χρήσιμος. Τίποτα παραπάνω...
Σωτήρης Νίνης 6
Σαφώς ανεβασμένος και ανανεωμένος, έδωσε σπουδαίες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι της Εθνικής και βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο, αφού στην επανάληψη δεν πήρε πολλές φορές την μπάλα, ενώ έδειξε πιο κουρασμένος και εξαφανισμένος. Όπως και η υπόλοιπη ομάδα βέβαια...
Δημήτρης Σαλπιγγίδης 7
Κινητικός, δραστήριος και όπως σας προαναφέραμε είχε καλή συνεργασία με τον Τοροσίδη. Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, ενώ δεν είναι τυχαίο πως από τα δεξιά δημιουργήθηκαν οι περισσότερες φάσεις στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη πέτυχε το γκολ στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτός είναι ο "Σάλπι". Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή...
Γιώργος Σαμαράς 7
Μπήκε ορεξάτος και είχε αρκετές καλές ενέργειες από τα αριστερά, δημιουργώντας μάλιστα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος, αφού στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος, ενώ μην ξεχνάμε πως σέρβιρε το γκολ στον Σαλπιγγίδη, με εξαιρετική πάσα. Καλή εμφάνιση από τον Σαμαρά...
Κώστας Μήτρογλου 5
Ήταν μέσα σ' όλες τις φάσεις, είχε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο μέρος, όμως ήταν άτυχος τουλάχιστον στις δύο από τις τρεις. Στην επανάληψη δεν φάνηκε ιδιαίτερα γιατί κουράστηκε και πήρε λιγότερες μπαλιές. Βέβαια έχασε άλλη μια ευκαιρία...

Οι αλλαγές

 Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 5
Πήρε τη θέση του σκόρερ Σαλπιγγίδη στο 64' και αυτό το μισάωρο που αγωνίστηκε έδειξε κάποια πράγματα. Ήταν δραστήριος, έβγαλε μπαλιές και γενικά ήταν θετικός, δίχως όμως να ξεχωρίσει.
Γιώργος Καραγκούνης 6
Έπαιξε ένα 20λεπτο αντικαθιστώντας τον Γιώργο Τζαβέλλα και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία. Αδιαμφισβήτητα είναι μια λύση πολυτελείας που έρχεται από τον πάγκο και προσθέτει πάθος, δύναμη και ποιότητα. Στο 89' μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ, κάνοντας ωραία κίνηση και ακόμα καλύτερο τελείωμα με κρεμαστό σουτ.
Γιάννης Φετφατζίδης
Έπαιξε μονάχα 5-6 λεπτά και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.

Ο προπονητής

 Φερνάντο Σάντος 5
Παρέταξε την ομάδα μ' ένα επιθετικό σχήμα έχοντας μέσα και Νίνη και Σαμαρά και Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο στο δημιουργικό κομμάτι στο πρώτο 30λεπτο. Γενικότερα η εικόνα της Εθνικής κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τους φιλάθλους συνολικά στο ματς, όμως αυτό που μετρά τώρα είναι οι βαθμοί. Αυτό δείχνει να πιστεύει και είναι η φιλοσοφία του Πορτογάλου. Οι αλλαγές του ήταν σωστές και σε σωστά σημεία.

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

Σάντος: "Θα συνεχίσουμε για την πρώτη θέση"

Ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως η Εθνική ομάδα θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.
Ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως η Εθνική ομάδα θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.
Παράλληλα ανέφερε πως η νίκη ήταν δικαιότατη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο θα μπορούσε να πετύχει δύο και τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
Μεταξύ άλλων είπε ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός:
"Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Κάναμε αυτό που είχαμε πει μπήκαμε δυνατά πιέσαμε, είχαμε καλούς συνδυασμούς.
Θα μπορούσαμε να πετύχουμε δυο και τρία τέρματα στο πρώτο μέρος και είναι λογικό όταν πας στα αποδυτήρια με 0-0 μετά έρχεται το άγχος.
Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το γκολ και φτάσαμε στη νίκη η οποία ήταν δίκαιη".
Για το αν είναι ευχαριστημένος από την συνολική εικόνα της Εθνικής στα προκριματικά και την δεύτερη θέση και το μπαράζ που "κλείδωσε": "Εμείς όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να βγούμε πρώτοι.
Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μήπως στραβοπατήσει η Βοσνία με την Λιθουανία, αλλά να πάρουμε και εμείς τα δύο παιχνίδια.
Αν βγούμε πρώτοι καλώς, αν δεν βγούμε θα προετοιμαστούμε για τα μπαράζ γιατί στόχος μας είναι να είμαστε στην Βραζιλία".

Σαμαράς: "Στους άσχημους χαρακτηρισμούς θα μας βρείτε απέναντι"

Ξέσπασμα του Γιώργου Σαμαρά μετά τον αγώνα με την Λετονία. "Δεχόμαστε την αρνητική κριτική, όχι όμως τους άσχημους χαρακτηρισμούς". Το σχόλιό του για την συνεργασία με τον Σαλπιγγίδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Σαμαράς στην κάμερα του Mega μετά την επικράτηση με 1-0 από τη Λετονία:
Για τον τραυματισμό του: 'Άντεξα 85 λεπτά, βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα. Αλλά μην σταθούμε σε αυτό. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε".
Για τις χαμένες ευκαιρίες: "Δεν χρειάζεται άγχος. Το δύσκολο θα ήταν αν δεν δημιουργούσαμε φάσεις. Χρειαζόμαστε απλά λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση".
Για το "δώρο" που δεν πήραμε σήμερα από τη Σλοβακία: "Μετά την ήττα από τη Βοσνία, είχαμε πει ότι με 5/5 θα πάμε Μουντιάλ. Έχουμε άλλα δύο δύσκολα ματς τον Οκτώβριο. Δεν έχω να πω κάτι για τους Βόσνιος, δεν περιμένουμε κανένα δώρο. Απλά κοιτάμε την δικιά μας απόδοση".
Για το αν το γκολ θύμιζε αυτό που βάλαμε στην Ουκρανία: "Η πάσα στην Ουκρανία νομίζω ότι ήταν πιο δύσκολη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι συνεργασία με τον Σάλπι όσο πάει γίνεται καλύτερη.
Κλείνοντας ο Γιώργος Σαμαράς, σχολίασε: "Η κριτική δεν μας ενοχλεί. Είτε είναι θετική, είτε αρνητική. Καμία κριτική δεν μας ενοχλεί. Αλλά εάν έχετε άσχημους χαρακτηρισμούς για παίχτες, τότε θα μας βρείτε απέναντι σας. Είμαστε ενωμένοι. Επαναλαμβάνω ότι αν διαβάζουμε άσχημους χαρακτηρισμούς, θα μας βρίσκετε απέναντι σας".

Νίνης: "Έχουμε πολλές ελπίδες στα μπαράζ"

Για την καλή του αγωνιστική κατάσταση παρά την αποχή: "Οι προπονήσεις και η προετοιμασία της Πάρμα σε βοηθάει οποιαδήποτε στιγμή είτε παίζεις είτε όχι. Και πέρσι δεν έπαιζα συχνά, όμως όποτε έπαιζα ένιωθα καλά. Γινόταν καλή δουλειά στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Μου είχε λείψει πολύ να παίζω γι αυτό επέλεξα να πάω στον ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλω είναι να νιώθω σημαντικός."
Για τα μπαράζ που έρχονται: "Περιμέναμε ένα θετικό αποτέλεσμα από το άλλο ματς, όμως από τη στιγμή που κάναμε τη δουλειά μας σήμερα και πήραμε τη δεύτερη θέση προχωράμε. Έχουμε ακόμα δύο ματς και μετά τα μπαράζ. Μακάρι να στραβοπατήσει η Βοσνία, όμως εμείς προχωράμε. Άλλωστε, η ομάδα έχει εμπειρία στα μπαράζ, οπότε και εκεί να πάμε, έχουμε πολλές ελπίδες".
Για την ισοβαθμία με την Βοσνία: "Με την Βοσνία έχουμε τους ίδιους βαθμούς, απλά είχε κερδίσει σ' ένα ματς με 8 γκολ το Λίχτενσταϊν. Σημασία έχουν οι τρεις πόντοι και στα προκριματικά έχει σημασία να περάσεις. Κανείς δεν θυμάται τα ματς. Σίγουρα δεν θέλουμε να μην παίζουμε καλά, όμως αφού παίρνουμε αποτελέσματα και κάνουμε σταθερά βήματα μπροστά αυτό έχει σημασία. Μην ξεχνάμε τι θέση έχει η Ελλάδα στην γενική βαθμολογία. Δείτε ποιες ομάδες είναι από κάτω μας και που βρισκόμαστε εμείς".
Για τη θέση που προτιμά να παίζει: "Προτιμώ σ' ένα ρόλο πίσω από τον επιθετικό, πιο ελεύθερο. Να έχω ελεύθερες κινήσεις δεξιά-αριστερά, να περνάει η μπάλα από τα πόδια μου και να μοιράζω το παιχνίδι".

Πάχαρς: "Φανταστική εμπειρία για εμάς"

Ο προπονητής της Εθνικής Λετονίας Μάριαν Πάχαρς χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Ελλάδα μια φανταστική εμπειρία για τους νεαρούς παίκτες. Διαβάστε τι είπε στην συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής της Εθνικής Λετονίας Μάριαν Πάχαρς χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Ελλάδα μια φανταστική εμπειρία για τους νεαρούς παίκτες.
Μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Εθνικής Λετονίας είπε:
"Ήτα ένα πολύ καλό ματς. Η Ελλάδα υπερείχε από την αρχή. Εμείς θέλαμε να δώσουμε χώρο στην Ελλάδα η οποία είχε τις ευκαιρίες της. Ήταν φανταστική εμπειρία για εμάς και κυρίως για τα νεαρά παιδιά.
Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να χάσουμε έτσι, αλλά ήταν καλή εμπειρία και αυτά τα παιδιά έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να φτιάξουν μια καλή ομάδα".
Για την τακτική που ακολούθησε: "Η τακτική δούλεψε για λογαριασμό της ομάδας μας, αλλά στο δεύτερο εγώ καθυστέρησα να αλλάξω τα σχέδια για να περιορίσω τους Έλληνες επιθετικούς".
Για την χρησιμοποίηση του Κόλινκο κάτω από τα δοκάρια: "Είναι ένας πολύ πεπειραμένος τερματοφύλακας είναι ένας ηγέτης για εμάς. Τον κάλεσα εγώ και χοροπήδησε από την χαρά του είναι ο συνδετικός κρίκος στα αποδυτήρια και του άξιζε να αγωνιστεί".
Για την φάση στο τέλος του αγώνα που ζήτησαν οι Λετονοί πέναλτι: "Δεν ξέρω δεν έχω δει καλά την φάση, αλλά ο διαιτητής ήταν δίκαιος ποιοτικός και έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά στο παιχνίδι".
Για τις 100 συμμετοχές που συμπλήρωσε ο Βερπακόφσκις: "Είναι σημαντικό που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές, το έχουν κάνει και άλλοι, θα ήταν πολύ χαρούμενος αν το συνδύαζε με ένα γκολ".

Τα σενάρια πρόκρισης και οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ

Διαβάστε τι θέλει η Εθνική Ελλάδας για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της σε περίπτωση που πάει στα μπαράζ.
Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να έκανε το καθήκον της νικώντας τη Λετονία με 1-0, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού οι Σλοβάκοι δεν μπόρεσαν να κόψουν βαθμούς από τους Βόσνιους.
Οι τελευταίοι με ανατροπή πέρασαν από τη Ζίλινα και έμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού στην ισοβαθμία με την Ελλάδα έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης και αυτό που θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τους Βόσνιους, δεδομένου ότι η διαφορά τερμάτων δεν μπορεί να καλυφθεί Η Ελλάδα στα δύο παιχνίδια που απομένουν θα υποδεχτεί Σλοβακία και Λιχτενστάιν, ενώ η Βοσνία θα φιλοξενήσει το Λιχτενστάιν και θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στη Λιθουανία.
Επομένως, οι ελπίδες της Ελλάδας για στραβοπάτημα της Βοσνίας εναποτίθενται κυρίως στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λιθουανία, αφού το Λιχτενστάιν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος του ομίλου. Παράλληλα, η Εθνική μας θα πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, τόσο αυτό με την αδιάφορη πλέον Σλοβακία όσο και εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με το Λιχτενστάιν.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η Ελλάδα τερματίσει δεύτερη και παίξει στα μπαράζ θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Πορτογαλία, Κροατία και Γαλλία, ενώ στους ανίσχυρους θα είναι με τα τωρινά δεδομένα οι:
Ουκρανία
Σουηδία
Ουγγαρία
Ισλανδία

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής


Ελλάδα - Λετονία 1-0 (58' Σαλπιγγίδης)
Σλοβακία - Βοσνία 1-2 (45' Χάμσικ / 69' Μπίτσακτσιτς, 78' Χαΐροβιτς)
Λιθουανία - Λιχτενστάιν 2-0 (18' Ματουλεβίτσιους, 40' Κιγιάνσκας)

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)


1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 19 (25-5)
2. Ελλάδα 19 (9-4)
3. Σλοβακία 12 (9-7)
4. Λιθουανία 8 (7-10)
5. Λετονία 7 (8-16)
6. Λίχτενσταϊν 2 (3-19)

Τα παιχνίδια που απομένουν


11 Οκτωβρίου
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λίχτενσταϊν
Λιθουανία - Λετονία
Ελλάδα - Σλοβακία

15 Οκτωβρίου
Λιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λίχτενσταϊν
Λετονία - Σλοβακία


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου