ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών

Με έξι αθλήτριες του Ολυμπιακού στην σύνθεση της, η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζοντας με 7-6 στον τελικό της Ρώμης την Ιταλία! Συγχαρητήρια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τον Ερασιτέχνη ΟΣΦΠ.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφτηκε το βράδυ της Κυριακής (14/9) η εθνική ομάδα Νέων Γυναικών της Ελλάδος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 7-6 της Ιταλίας στον τελικό της Ρώμης και έγραψε ιστορία.

Στην σύνθεση της εθνικής ομάδας είναι έξι αθλήτριες του Ολυμπιακού που συνέβαλαν τα μέγιστα στην μεγάλη αυτή επιτυχία της Ελλάδος. Λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Λεν Τρόφι με τον Ολυμπιακό σε μια άλλη πόλη της Ιταλίας, την Φλωρεντία, η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η Βάσω Πλευρίτου, η Ελευθερία Πλευρίτου, η Βίρνα Νιαρχάκου, η Μίλβα Καλογεράκου και η Μαρία Σώρα έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης και με την εθνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π συγχαίρει τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας που μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης σχολιάζοντας τον μεγάλο τελικό σημείωσε:


"Μπράβο στα κορίτσια. Η νίκη ήταν πιο εύκολη απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ. Η άμυνα μας και η τερματοφύλακας μας η Χρυσή λειτούργησαν περίφημα. Απέναντι στο ανάμεσα της Ελλάδος οι Ιταλίδες δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά. Στην επίθεση είχαμε υπομονή αλλά έγιναν και πολλά λάθη. Δίκαια η Ελλάδα κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά".

Το ματς

Με το γκολ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη τρία λεπτά και 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος η εθνική ομάδα αγκάλιασε το χρυσό μετάλλιο, όταν προηγήθηκε με 7-4.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο (2-2). Στο γκολ της Γκρανιολάτι (3-2) η Ελλάδα απάντησε με δύο τέρματα της πρώτης σκόρερ, Ιωάννας Χαραλαμπίδη και την όμορφη λόμπα της Ιωάννας Χυδηριώτη (5-3) ένα λεπτό πριν από την εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου και καλύτερη τερματοφύλακας ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία που νίκησε με 7-6 την Ουγγαρία στο "μικρό" τελικό.

Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης έχουν πλέον φέρει στην Ελλάδα 39 μετάλλια, 21 στις γυναίκες. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία μετάλλια στις Νέες Γυναίκες, το χρυσό στη Ρώμη και στο Λουλ το 2002 και το αργυρό στο Μπάρι το 2004.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Π.Ζίτσα): Σπαράνο, Τσίτινο, Πικότσι, Αβέγκνο, Μορβίλιο, Φίσκο, Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Μαρλέτα, Σεντανίνι, Ιωάννου 1, Ρίσο.

Ελλάδα (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Β.Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ.Χαραλαμπίδη 1, Ντάσιου, Νιαρχάκου 1, Τερεφού.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου