ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Στην εντατική φίλαθλος από επεισόδια στην Κρήτη

Στην εντατική φίλαθλος από επεισόδια στην Κρήτη

ΣΟΚ στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής με επεισόδια στις κερκίδες της Νέας Αλικαρνασσού ανάμεσα σε φιλάθλους του Ηροδότου και του Εθνικού. Στην εντατική φίλαθλος των φιλοξενούμενων που διεκομίσθη στο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι!

Τραγωδία στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής, καθώς συνέβησαν σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες της Νέας Αλικαρνασσού ανάμεσα σε φιλάθλους του Ηροδότου και του Εθνικού Πειραιώς, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας φίλαθλος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο φίλαθλος δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείρας μάχη για τη ζωή με τις πιθανότητες επιβίωσής του να είναι μικρές καθώς διεκομίσθη με ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι.



Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο 75′ η αναμέτρηση διακόπηκε από τον διαιτητή και άνθρωποι του Εθνικού απείλησαν πως θα αποχωρήσουν και ενώ το αποτέλεσμα ήταν εκείνη την στιγμή στο 0-0.
Οι φίλαθλοι του Εθνικού, δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους φίλους του Ηροδότου με τους ποδοσφαιριστές του Ηροδότου και τους παράγοντες να προσπαθούν να βοηθήσουν τους φιλάθλους του Εθνικού, ενώ ο πρόεδρός του ζήτησε να διακοπεί η αναμέτρηση.

 

Ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού έπεσε λιπόθυμος καθώς χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι. Κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.


Η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός 27χρονου ο οποίο θεωρείται ως ο δράστης της επίθεσης στον 46χρονο.

Το θύμα για πολλά χρόνια υπήρξε οργανωμένος του Εθνικού (ήταν και στις "Πινέζες") ενώ την τελευταία 20ετία ζούσε στα Χανιά. Βρέθηκε στην Αλικαρνασσό για να δει την αγαπημένη του ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στη μέση για να σταματήσει τα επεισόδια και εκεί συνέβη το μοιραίο.

«Θλίψη και αποτροπιασμός»

Συγκλονισμένη από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ηρόδοτος-Εθνικός και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του οπαδού των φιλοξενούμενων δήλωσε η ΕΠΟ.

Τη θλίψη της για την επανεμφάνιση των κρουσμάτων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε η ΕΠΟ.

Μετά τον τραυματισμό του οπαδού του Εθνικού (από τον οποίο κινδυνεύει σοβαρά η ζωή του) η ομοσπονδία δηλώνει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό που συνέβη στο γήπεδο του Ηροδότου.

Κι αφού δηλώνει τη συμπαράστασή της στους οικείους του, προαναγγέλλει παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «το ποδόσφαιρο είναι ζωή και όχι θάνατος και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο»
.

Αγγελόπουλος: «Εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας»

Σοκαρισμένος από όσα έγιναν στο γήπεδο του Ηροδότου -που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό 46χρονου οπαδού- εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος.

Αγγελόπουλος: «Εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας»
Τον αποτροπιασμό του για τα τραγικά επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο του Ηροδότου στο ματς με τον Εθνικό εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξης Αγγελόπουλος, τονίζοντας την αμέλεια της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών περιέγραψε όσα οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου οπαδού, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ, λόγω της παρουσίας μόλις δύο αστυνομικών στο γήπεδο της Αλικαρνασσού.

Αναλυτικά όσα είπε o Αλέξης Αγγελόπουλος στην εκπομπή του Μάνου Ζερβάκη:

Για την κατάσταση του τραυματισμένοι οπαδού του Εθνικού: «Βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Δίνουμε όλοι μια τεράστια μάχη».

Για τα επεισόδια: «Μικρή σημασία έχει τι έγινε μέσα στο γήπεδο. Η ζωή φαίνεται πως έχει μηδενική αξία πλέον στην Ελλάδα του 2014. Η κοινωνία μας έχει ξεφτιλιστεί. Ουσιαστικά, σε ένα ήρεμο παιχνίδι, εμφανίστηκε ξαφνικά ένα παλικάρι για να προκαλέσει επεισόδια –εικάζω υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών- ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Οι άνθρωποι του Ηροδότου τους τράβηξαν μακριά απ’ την εξέδρα, όμως έγινε μια κίνηση απ’ τους φανατικούς οπαδούς του Ηροδότου και έγινε ό,τι έγινε».

Για την παρουσία της Αστυνομίας σχολίασε:
«Είχαμε ενημερώσει την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, για την παρουσία φιλάθλων της ομάδας μας, όμως υπήρχαν μόλις δύο αστυνομικοί. Κι αυτοί ήταν εντός αγωνιστικού χώρους. Ένιωσα την αγωνία του υπαστυνόμου, όταν προσπαθούσε να ενημερώσει για την πιθανότητα νεκρού στο γήπεδο. Στην συνέχεια ήρθαν δύο ακόμα αστυνομική. Σε ένα γήπεδο με τέτοια επεισόδια -και έναν σοβαρά τραυματία- υπήρχαν μόλις τέσσερις αστυνομικοί. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική η αμέλεια της Αστυνομίας. Αναμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των αρμόδιων υπουργείων για όσα έγιναν».

Για την αντίδραση του διαιτητή: «Με σόκαρε. Ήταν ένα παιδί 27 ετών. Του ζήτησα να μην συνεχιστεί το παιχνίδι, αν δεν έρθει αστυνομική δύναμη να μας προστατέψει, αλλά και η το ΕΚΑΒ να πάρει τον τραυματία. Αυτός πίστεψε ότι μιλάμε με ποδοσφαιρική πονηριά, για να τελειώσει το παιχνίδι υπέρ μας και μου είπε να βγω απ’ το γήπεδο. Έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μπαίνει η μπάλα πάνω απ’ την ανθρώπινη ζωή».

Για τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο: «Οι δύο που ήρθαν για τα επεισόδια, φάνηκαν… έμπειροι από τέτοιες φάσεις. Ήρθαν για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και οι φίλαθλοι του Ηροδότου ήταν σοκαρισμένοι με ότι έγινε και βοήθησαν την δουλειά της αστυνομίας. Ανάμεσά τους υπήρχαν γυναίκες και παιδιά που έτρεξαν να φύγουν απ’ το γήπεδο».
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου