ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Στην κορυφή του κόσμου ο Παγκοσμιος Θρύλος!

Στην κορυφή του κόσμου ο Παγκοσμιος Θρύλος!

06/10/2013


Ο Ολυμπιακός νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι την Πινέιρος (86-69) με  και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κύπελλο
Οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν με 4-0 στο ξεκίνημα, αλλά οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης με σερί 8-0 πέρασαν μπροστά.  Ο Ντάνστον κυριάρχησε για άλλη μια φορά στις δύο ρακέτες, ο Πρίντεζης έδωσε λύσεις στην επίθεση και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 22-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
 
Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός με επιμέρους 8-2 προηγήθηκε με 30-23, αλλά η Πινέιρος κατάφερε με σερί 7-0 να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (30-30). Ο Ολυμπιακός, όμως, αντέδρασε αμέσως και έτσι κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του ημιχρόνου με 40-33.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη να στείλει για πρώτη φορά στο +10 τη διαφορά (47-37).  Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν απόλυτα στην τρίτη περίοδο. Πρίντεζης και Περπέρογλου έκαναν σπουδαία δουλειά και έτσι η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους (62-46) στο 28’ με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 64-50.

Οι «ερυθρόλευκοι» με το πόδι στο γκάζι και στο τελευταίο δεκάλεπτο έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 (71-50) έπειτα από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο.  Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +23 (75-52) για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η Πινέιρος έκανε σε εκείνο το σημείο σερί 10-0 για να μειώσει σε 75-62 στο 36’, αλλά ο Ολυμπιακός γρήγορα έστειλε τη διαφορά στο +18 (80-62) με το παιχνίδι να τελειώνει και να βρίσκει τον Θρύλο στην κορυφή του κόσμου.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 33-40, 50-64, 69-86.


Οι συνθεσεις και τα στατιστικα των ομαδων

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Ντάνστον 8 (6ριμπ), Σπανούλης 6 (1τριπ, 7ασ), Περπέρογλου 6, Σλούκας 4, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 16 (2), Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης 4, Λοτζέσκι 4.


 Πινιέρος (Μορτάρι): Ντος Σάντος. Μποκαρίνι 8, Σόυζα 8 (1), Στόλουορντ 27 (2), Ταβερνάρι 5 (1), Σμιθ 12. Σίλβα, ΚΑμπόκλο, Μορτάρι, Τοϊλόι 6, Περέιρα 3.

Τα highlights της αναμετρησης
 



Οι δηλωσεις Μπαρτζωκα στην συνεντευξη Τυπου αμεσως μετα την κατακτηση της Παγκοσμιου τιτλου 


Φωτογραφίες από την απονομή:




Το video της απονομης 
 


Πρίντεζης: "Αφιερωμένο στους Προέδρους μας"

Ο Πρίντεζης ευχαρίστησε τους Προέδρους που κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της ομάδας και εκ μέρους όλων των συμπαικτών του αφιέρωσε το "Διηπειρωτικό" στους Αγγελόπουλους

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά και ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό του Intercontinental Cup, στον οποίο οι Πειραιώτες κέρδισαν την Πινιέιρος Σκάι στην Βραζιλία με σκορ 86-69, κατακτώντας με δύο νίκες το τρόπαιο του "Παγκόσμιου" Πρωταθλητή! Στις δηλώσεις του ο Έλληνας φόργουορντ αφιέρωσε τον τίτλο στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ τους ευχαρίστησε που κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος του κορμού αυτής της υπέροχης ομάδας.
Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινά η χρονιά με έναν τόσο όμορφο τρόπο. Ξεκινήσαμε έναν τελικό στον οποίο ως Πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίσαμε τους Πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής, τους οποίους και κερδίσαμε κατακτώντας το "Διηπειρωτικό" τρόπαιο. Είναι ένας θεσμός πάρα πολύ σημαντικός και είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτόν. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την χώρα μας, την Ελλάδα, το γεγονός πως την τελευταία φορά το είχε κατακτήσει αυτό το τρόπαιο ελληνική ομάδα, οπότε οι πρώτοι που το ξαναφέραμε στην Ελλάδα είμαστε εμείς, ο Ολυμπιακός, δηλαδή το κατέκτησε και πάλι ελληνική ομάδα. Είναι κάτι καλό τόσο για την χώρα μας, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ.

Μακάρι να γίνει θεσμός διότι είναι πραγματικά μία πολύ όμορφη διοργάνωση. Όπως είδα το χάρηκε πάρα πολύ ο κόσμος. Ξέχωρα την κούραση είναι όντως πολύ ωραίο να διεκδικούν αυτό το τρόπαιο δύο ομάδες από κάθε ήπειρο. Ευχαριστούμε πολύ τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο γήπεδο και μας υποστηρίξανε και στους δύο τελικούς. Ευχαριστούμε τους Προέδρους μας που κράτησαν στην ομάδα ένα πολύ μεγάλο μέρος του κορμού και εκ μέρους όλων των παικτών θα θέλαμε να τους αφιερώσουμε αυτό το Κύπελλο. Και εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία όλοι".



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου