ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εuro 2020 με Βραζιλία και Αργεντινή;

Εuro 2020 με Βραζιλία και Αργεντινή;

07/10/2013
Η UEFA σκέφτεται να καλέσει για το Euro 2020 εθνικές ομάδες εκτός Ευρώπης σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου. Διάψευση από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η Independent αποκάλυψε πως έχει τεθεί στο τραπέζι ένα ριζοσπαστικό πλάνο που θέλει την UEFA να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει σε χώρες όπως οι Βραζιλία, Αργεντίνη, Μεξικό και Ιαπωνία να πάρουν μέρος στο Euro 2020.
Όπως τονίζεται, το θέμα έχει ήδη συζητηθεί από συμβούλους που βρίσκονται κοντά στον Μισέλ Πλατινί.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάτι ανάλογο εφαρμόζεται στο Κόπα Αμέρικα με τη συμμετοχή των Κόστα Ρίκα, Μεξικό, ΗΠΑ, Ονδούρα αλλά και της Ιαπωνίας.
Σημειώνεται ότι έχουν προσκληθεί επίσης Καναδάς και Ισπανία αλλά οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών απάντησαν αρνητικά.
"Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε αρχικό στάδιο όμως όλα αυτά φαντάζουν εφικτά. Οι Νοτιοαμερικάνοι πράττουν κάτι αντίστοιχο εδώ και αρκετά χρόνια.
Καλούν ομάδες εκτός της ηπείρου τους για να πάρουν μέρος στο Κόπα Αμέρικα. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και στην Ευρώπη", τόνιζε αξιωματούχος της UEFA.
Λίγες ώρες αργότερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αρνήθηκε πως υπάρχει τέτοια σκέψη. "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η UEFA δεν ασχολείται με τα πλάνα που αναφέρονται στο δημοσίευμα", ήταν η χαρακτηριστική φράση του.
To Εuro 2020 θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά από 13 διαφορετικές πόλεις, ενώ στο Euro 2016 θα συμμετάσχουν 24 ομάδες, μόλις 8 λιγότερες σε σχέση με το Μουντιάλ.
Επίσης υπάρχει η σκέψη να μειωθούν οι θέσεις της Ευρώπης στο Μουντιάλ (13 μέχρι στιγμής).


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου