ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Τρίκαλα 84-45 (videos)

Ολυμπιακός - Τρίκαλα 84-45 (videos)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας καταπληκτική άμυνα, διέλυσε τα Τρίκαλα στο ΣΕΦ με 84-45, με το νικηφόρο σερί του να φτάνει το "22 στα 22". Κέρδος η θετική επιστροφή του Σίμονς, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (8π, 6ρ, 5μπλοκ), ενώ σημείωσε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ (22π, 12ρ) ο καταπληκτικός Πρίντεζης.

Για την 10η αγωνιστική της Βasket League, ο Ολυμπιακός παίζοντας καταπληκτική άμυνα, δεχόμενος μόλις 15 πόνους στο πρώτο ημίχρονο, διέλυσε τα Τρίκαλα στο ΣΕΦ με σκορ 84-45 και το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί των Πρωταθλητών Ευρώπης έφτασε το "22 στα 22". Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (49-36), είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (16/11), μέτρησαν ικανοποιητικά ποσοστά στην επίθεση (20/22β, 22/35δ, 8/23τρ) και "δάγκωναν" στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, τόσο στο "ζωγραφιστό", όσο και στην περιφέρεια. Οι Πειραιώτες επεδίωξαν αρκετές φορές να σκοράρουν απ' το low-post, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας (αν και έκαναν ορισμένα λάθη επιχειρώντας να πασάρουν με ρίσκο) και όποτε βρήκαν την ευκαιρία έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο.


Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο καταπληκτικός και γεμάτος ενέργεια Πρίντεζης, ο οποίος πραγματοποίησε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ φέτος, μετρώντας 22 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 32 λεπτά. Κέρδος για τον Ολυμπιακό η εξαιρετική επανεμφάνιση του Σίμονς, ο οποίος μέτρησε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 μπλοκ, δείχνοντας πως δεν φοβάται να μπαίνει δυνατά στις φάσεις παρά τον τραυματισμό που ξεπέρασε, και προσέφερε πολύτιμες λύσεις στην άμυνα. Συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις ο Περπέρογλου (16π), έδειξε μετά από καιρό καλή εικόνα ο Λο (8π, 4ασ), βοήθησε ο Μπέγκιτς (8π, 8ρ), με τον κόουτς Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής, ξεκουράζοντας τους Λοτζέσκι (εκτός), Σπανούλη, Ντάνστον και Πέτγουεϊ.

Το ματς

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός που «δάγκωνε» στην άμυνα

O Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σίμονς, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ύστερα από ένα μήνα απουσίας του. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα και μόλις στο 3’ προηγήθηκαν με 9-0 με τον Πρίντεζη, με τους ερυθρόλευκους να λειτουργούν με ομαδικότητα, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και συνεχόμενη κίνηση από τους παίκτες στο σετ-παιχνίδι, ασφαλίζοντας τα ριμπάουντ στην άμυνα. Ο Σίμονς με βολές «έγραψε» το 11-0 και ακολούθως τον αντικατέστησε ο Μπέγκιτς στο 5’, με τα Τρίκαλα σε εκείνο σημείο να σκοράρουν για πρώτη φορά (11-2). Ο Στράτος ακολούθως σημείωσε ένα δύσκολο τρίποντο (14-2), με τους γηπεδούχους να ψάχνουν στην επίθεση τον Σλοβένο σέντερ, ο οποίος ήταν ανίκητος μέσα στην ρακέτα (16-3). Ο τιμωρημένος στην Ευρωλίγκα Πρίντεζης, ήταν γεμάτος ενέργεια στο παιχνίδι, επεδίωκε να σκοράρει από το ποστ και με υπέροχη προσπάθεια, ύστερα από συνεχόμενες προσποιήσεις ανέβασε την διαφορά στο +17 (20-3). Η αμυντική λειτουργία των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν εξαιρετική, τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν μόλις 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με +18 (25-7).

Εξαιρετικός  Σίμονς, βοήθησε ο Λο και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +26

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σλούκα, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Σίμονς, με τους ερυθρόλευκους στην πρώτη φάση να λειτουργούν θαυμάσια στο τρανζίσιον. Εντυπωσιακό μπλοκ από τον Σίμονς και ακολούθως coast-to-coast καλάθι του Λο που έτρεξε με ιδανικό τρόπο στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Σίμονς έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στη συνέχεια όχι μόνο σκόραρε ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και έριξε νέα τάπα στους φιλοξενούμενους, δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις ύστερα από τον τραυματισμό του. Ο Λο με το γνώριμο του ποστάρισμα «έγραψε» το 31-9 στο 13’, με τους Πέτγουεϊ-Σίμονς να «δαγκώνουν» στο «ζωγραφιστό» αξιοποιώντας τα αθλητικά τους προσόντα. Ο Σιμονς συνέχιζε να σκοράρει (35-9) και να μαζεύει τα ριμπάουντ, ικανοποιώντας με την απόδοση του, ενώ ακολούθως έγινε αλλαγή με τον Ντάνστον, ο οποίος στο 16’ πέρασε για πρώτη φορά στο ματς. Τα Τρίκαλα στη συνέχεια έκαναν ένα σερί 6-0 (35-15), με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν χάσει τον ρυθμό τους σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να μένουν δίχως σκορ για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι την στιγμή που ο Ντάνστον σκόραρε με βολές. Ο Κατσίβελης ήταν άστοχος, οι ερυθρόλευκοι με τον Λο συνέχιζαν να σκοράρουν με βολές, ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης μετά από επιθετικό ριμπάουντ διαμόρφωσε το 41-15, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


  Η μπάλα στο low-post και εξαιρετική άμυνα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μπέγκιτς. Με ατομικές προσπάθειες από τους Πρίντεζη-Περπέρογλου η διαφορά ανέβηκε στο +32 (47-15), με τους ερυθρόλευκους να επιχειρούν να σκοράρουν κυρίως με προσπάθειες από το low-post. Τα Τρίκαλα μείωσαν σε 49-22, αλλά ο Περπέρογλου με τρίποντο ανέβασε την διαφορά ξανά στο +30 (52-22), με τον Μπέγκιτς να χάνει σουτ και ριμπάουντ, ενώ ύστερα από τις βολές που σημείωσε έδωσε την θέση του στον Σίμονς. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, με τα θεριό-Σίμονς να μοιράζει ένα ακόμη μπλοκ στον αντίπαλο. Ο Πρίντεζης με μία ακόμη προσπάθεια από το «ζωγραφιστό» έκανε το σκορ 56-25, ο Σλούκας στο τέλος του χρόνου «πυροβόλησε» από την περιφέρεια, ανεβάζοντας την διαφορά στο +34 (59-25), με τους φιλοξενούμενους να έχουν δεινοπαθήσει από την εξαιρετική αμυντικά λειτουργία των Πειραιωτών σε περιφέρεια και low-post, με το σκορ στο 30’ να «γράφει» 61-27.

Ο «καυτός» Πρίντεζης που σημείωσε νταμπλ-νταμπλ

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Κατσίβελη, Παπαπέτρου, Περπέρογλου και Σίμονς, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να συνεχίζει το ροτέισον στους παίκτες του, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής, ξεκουράζοντας τους Λοτζέσκι (εκτός αποστολής), Σπανούλη, Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο «έγραψε» το 66-34, με τα Τρίκαλα να μετρούν 1/15 από την περιφέρεια, ενώ ο Πρίντεζης με δύο σερί εύστοχα σουτ από τα 6.75 μέτρα διαμόρφωσε το 74-38, με τον 28χρονο πάουερ-φόργουορντ να φτάνει τους 20 πόντους και να μετρά παράλληλα 11 ριμπάουντ. Ο Μάντζαρη με την σειρά του ευστόχησε σε τρίποντο, εκτοξεύοντας την διαφορά στους 37 πόντους (79-42), ο Πρίντεζης συνέχιζε να μην χάνει σουτ, ο Παπαπέτρου με ντράιβ αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να κερδίζουν τα Τρίκαλα με σκορ 84-45

Τα δεκάλεπτα: 25-7, 41-15, 61-27, 84-45
Ανά δεκάλεπτο: 25-7, 16-8, 20-12, 23-18

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 8 (4ασ), Ντάνστον 2, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 16 (2), Παπαπέτρου 6 (1), Σλούκας 8 (1), Σίμονς 8 (6ριμπ, 5κοψ), Μπέγκιτς 8 (8ριμπ), Πρίντεζης 22 (2τριπ, 12ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης):  Έβανς 10, Περούνισιτς, Γιούιγνκ 10, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς, Λεκάκης, Γκρέιντζερ 12, Δεληγιάννης 2, Φουντάς, Νικολόπουλος 2, Γεωργάκης 4, Μουτακαμπίρ 3 (1).

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά των Τρικάλων στο ματς:


Τα highlights της αναμέτρησης

 


 Play of the Night


Play of the Night (κορυφαία φάση της αναμέτρησης) στον αγώνα Ολυμπιακός - Τρίκαλα, ήταν να εκ των πέντε επιβλητικών μπλοκ του Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος ήταν καταπληκτικός στην άμυνα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Έισι Λο την ολοκλήρωσε με καλάθι στον αιφνιδιασμό. Δείτε το βίντεο.

Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: «Πολύ καλός ο απολογισμός μας»

Απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την άνετη νίκη επί των Τρικάλων.

Μπαρτζώκας: «Πολύ καλός ο απολογισμός μας»
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για το 2013 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα μπορούσε να μην ήταν ικανοποιημένος μετά το 22/22.

«Τα Τρίκαλα είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Το σημερινό ματς δεν πρόσφερε κάτι. Εμείς θέλαμε να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής. Είμαι χαρούμενος που γύρισε ο Σέντρικ, γιατί ήταν υγιής κι ένιωθε καλά. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Πέτγουεϊ που πόνεσε στον ώμο και δεν ξαναέπαιξε, ενώ ο Λοτζέσκι είναι λίγο κουρασμένος από τις συνεχείς υποχρεώσεις. Ο απολογισμός μας είναι πάρα πολύ καλός, ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε, είδα πολλά παιδάκια στο γήπεδο και παρότι το ματς δεν πρόσφερε συγκινήσεις, ήταν κάτι σαν μια μικρή γιορτή», ανέφερε.

Όσο για το ματς της Πέμπτης με τη Ζιέλονα Γκόρα και το ενδεχόμενο να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες εν όψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την επόμενη Δευτέρα, είπε: «Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Θα πάμε και στην Πολωνία για να αντιμετωπίσουμε τη Ζιέλονα Γκόρα με τον ίδιο στόχο. Αν κάποιος κριθεί κουρασμένος, ίσως και να μείνει πίσω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πάμε για τη νίκη. Θα πάμε για τη νίκη, με όποιους κι αν ταξιδέψουμε στην Πολωνία».
 

Φλεβαράκης: «Καλύτερος με διαφορά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός»

Ο Κώστας Φλεβαράκης εξήρε τον Ολυμπιακό μετά την ήττα των Τρικάλων στο ΣΕΦ.

Φλεβαράκης: «Καλύτερος με διαφορά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός»
Κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Κώστας Φλεβαράκης μετά την ήττα των Τρικάλων στο ΣΕΦ.

«Παίξαμε όχι με μία από τις καλύτερες ομάδες, αλλά με την ομάδα που είναι με διαφορά η καλύτερη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον κόουτς Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του. Υπάρχει δουλειά και ποιότητα. Υπάρχουν μεγαθήρια στην Ευρώπη κι αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος, ίσως μόνο το άγχος του φαβορί μπορεί να τον λυγίσει. Εύχομαι να επαναλάβουν τις επιτυχίες των τελευταίων ετών», τόνισε.

Όσο για τη δική του ομάδα, είπε: «Θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα, αλλά μερικές φορές η διαφορά δυναμικότητας είναι τόσο μεγάλη, που δεν σου επιτρέπει να δείξεις κάτι παραπάνω. Η συνέχεια και τα παιχνίδια που έρχονται είναι φωτιά για την ομάδα μας. Μέχρι τώρα παλέψαμε όλα τα ματς εκτός από αυτά με τους αιώνιους. Θα δούμε αν μπορούμε να ενισχύσουμε την ομάδα για να πετύχουμε το στόχο μας».
H συνέντευξη τύπου του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 

Κώστας Σλούκας:«Δεν χρειαζόμαστε τεχνητή κρίση»

«Δεν χρειαζόμαστε τεχνητή κρίση»
Ο Ολυμπιακός με τον «περίπατο» απέναντι στα Τρίκαλα, βελτίωσε το ρεκόρ του στο 22-0 κι ο Κώστας Σλούκας κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Αν χάσουμε ένα ματς μπορεί να δημιουργηθεί μια τεχνητή κρίση, αλλά δεν νομίζω πως την χρειαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε. «Η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει κάθε παιχνίδι και δεν νομίζω ότι αυτό μας επηρεάζει αρνητικά. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και δεν μας αγχώνει καθόλου η αήττητη πορεία μας».

Σέντρικ Σίμονς :«Ένιωθα καλά και ήμουν επιθετικός»

«Ένιωθα καλά και ήμουν επιθετικός»
Η εμφάνιση του ήταν το μεγαλύτερο «κέρδος» στον «περίπατο» απέναντι στα Τρίκαλα και μάλιστα ο Σέντρικ Σίμονς έκανε ρεκόρ με την ερυθρόλευκη φανέλα, κάνοντας πέντε τάπες! «Ένιωθα καλά και προσπάθησα να είμαι επιθετικός», εξήγησε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε. «Προπονούμαι εδώ και μια εβδομάδα με την ομάδα και δεν πονάω στον ώμο μου. Ήθελα να είμαι επιθετικός και χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου να πετύχει μια εύκολη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί της νίκης μας».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου