ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μεταγραφή ή στήριξη σε Κατσίβελη και Λο;

Μεταγραφή ή στήριξη σε Κατσίβελη και Λο;

01/01/2014
Μεταγραφή ή στήριξη σε Κατσίβελη και Λο;
Ήταν 14 Ιανουαρίου του 2012, όταν ο Έισι Λο έφτανε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" για να καλύψει το κενό του ταλαντούχου πλην ανέτοιμου Κέιλιν Λούκας και μαζί με τον Τζόι Ντόρσεϊ κατάφεραν στη συνέχεια να αλλάξουν τις ισορροπίες στον Ολυμπιακό, που κατέκτησε την κορυφή τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.
Ο Αμερικανός γκαρντ ετοιμάζεται να κλείσει διετία στο λιμάνι, έχοντας μεγάλη προσφορά, αλλά και ένα αρνητικό. Την... απουσία του από ουκ ολίγα κρίσιμα παιχνίδια, ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το σώμα του είναι αρκετά ευάλωτο στους τραυματισμούς και συχνά μένει έξω και στη συνέχεια αργεί μέχρι να βρει ρυθμό.
Αυτή τη φορά δεν θα χάσει μόνο ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά μια σειρά "do or die" μαχών, που θα κρίνουν το μέλλον του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο τραυματισμός του στο γόνατο αποδεικνύεται πιο... ύπουλος απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και πιθανότατα θα τον αναγκάσει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, μένοντας έξω για 1,5 μήνα!
Στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης είναι λογικό να υπάρχει έντονος προβληματισμός στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, που είναι αναγκασμένος να ρίχνει ματιές στην αγορά για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του, εν όψει και του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα. Και η διορία εκπνέει σε μερικές ώρες...
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δύσκολα κάνει αλλαγές παικτών στην περιφέρεια μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με το περσινό "πείραμα" του Ντορόν Πέρκινς να κρίνεται αποτυχημένο.
Όμως είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να το κάνει, θέτοντας σε κίνδυνο τη χημεία των "κοντών" του. Βέβαια, αν δεν βρει αυτό που θέλει, θα προτιμήσει να δώσει τη λύση εκ των έσω, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να "αναβαθμίζεται".
Γνώμη μας είναι πως ο 22χρονος παίκτης έχει ποιότητα, παίζει καλή άμυνα, αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι Πειραιώτες έχουν τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είναι σαφώς πιο ώριμος στο παιχνίδι του και φέρει εις πέρας το ρολο του "defensive point guard", κάτι που μπορεί να κάνει κι ο Κατσίβελης, αλλά με σαφώς μικρότερη αποτελεσματικότητα. Όταν καταφέρει να "λυθεί" στην επίθεση και ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του ταλέντου του, θα βρει περισσότερο χώρο.
Από τη στιγμή που δε θα υπάρχει πλέον ο Λο, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν παίκτη που θα έχει σημαντικό ρόλο και στην επίθεση, βοηθώντας τους Σπανούλη, Σλούκα στο σκοράρισμα. Ο... περσινός Λο ήταν ιδανικός γι' αυτό, με αποκορύφωμα τις επικές του εμφανίσεις στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.
Η αλήθεια είναι πως φέτος ο... καλός στρατιώτης Έισι κυμαίνεται στη μετριότητα, δείχνοντας επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στην προετοιμασία. Είναι καθαρά παίκτης-ρυθμού, που παίζει συνήθως στα μεγάλα παιχνίδια.
Έλειψε πάρα πολύ από τους Πρωταθλητές Ευρώπης τόσο στους περσινούς τελικούς της Α1, όσο και από το ντέρμπι του πρωταθλήματος, ενώ στον ημιτελικό του Κυπέλλου δεν κατάφερε να βοηθήσει λόγω του προβλήματος που θα τον κρατήσει εκτός για ενάμιση μήνα.
Το δύσκολο είναι να βρεις παίκτη και δη Αμερικανό σαν τον Λο. Πολύ απλά γιατί πρόκειται για παίκτη με... ευρωπαϊκή νοοτροπία, που "πολεμάει" στην άμυνα, είναι αρκετά ψύχραιμος στις επιλογές του και βάζει το... εγώ του κάτω από το εμείς.
Παράλληλα, αποτελεί τον παίκτη-κλειδί, ο οποίος όταν είναι καλά "απελευθερώνει" τον Βασίλη Σπανούλη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οι δυο τους έκαναν την αντίπαλη άμυνα να ζήσει "εφιαλτικές" στιγμές.
Όπως προαναφέραμε, ο Λο δεν είναι καθόλου καλά και δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό ξέσπασμα. Κάποιοι πίστευαν πως πηγαίνει συντηρητικά για να είναι έτοιμος στα μεγάλα παιχνίδια, όμως πλέον αυτό δεν έχει σημασία, καθώς βρίσκεται στα πιτς και οι Πειραιώτες δεν θα αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις δυνατές ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε, η Μπαρτσελόνα, η Εφές Αναντολού και ο Παναθηναϊκός.
Μεταγραφή, λοιπόν, ή... Κατσίβελης και αναμονή μέχρι να επιστρέψει ο Αμερικανός; Αν βρεθεί κάποιο "λαβράκι", όπως προ διετίας ο Λο, τότε "ψηφίζουμε" το πρώτο, αλλά σε καμία περίπτωση να μην γίνει κάποια κίνηση απλά για να γεμίσει το ρόστερ.
Εξάλλου, ο Μπαρτζώκας δεν είναι τέτοιος προπονητής. Πάντα δίνει προτεραιότητα στη "χημεία" και όχι στους ηγέτες. Συν τοις άλλοις, αν έρθει παίκτης και πάει καλά, μετά θα ναι δύσκολο να βγει στην άκρη, μόλις επιστρέφει ο Λο.
Κλειδί στο δεύτερο σενάριο, αν τελικά "λάβει σάρκα και οστά" θα είναι επίσης ο Κώστας Σλούκας, που σε λίγο καιρό γίνεται 24 ετών και θα πρέπει σιγά-σιγά να πάρει στις πλάτες του περισσότερες ευθύνες, από τη στιγμή που έχει τις ικανότητες για να το κάνει..


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου