ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Αναχώρησε για την Σλοβακία η Εθνική

Αναχώρησε για την Σλοβακία η Εθνική

02/01/2014
 Με προορισμό το Πόπραντ της Σλοβακίας αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, όπου και θα αγωνιστεί για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2014.

Αναχώρησε για την Σλοβακία η Εθνική
Με προορισμό το Πόπραντ της Σλοβακίας αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, όπου και θα αγωνιστεί για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2014.

Η ελληνική αποστολή θα φτάσει στο Πόπραντ αργά το απόγευμα ενώ στις 20.00 (τοπική ώρα) θα προπονηθεί στην ‘Arena Poprad’. Στις 22.00 είναι προγραμματισμένο το technical meeting, όπου θα ανακοινωθούν και επίσημα οι 12άδες των ομάδων.
Ο Σωτήρης Δρίκος κι ο συνεργάτης του Τάκης Φλώρος επέλεξαν για το τουρνουά της Σλοβακίας τους:

Πασαδόροι: Κώστας Προύσαλης, Ντίμα Φιλίποφ
Διαγώνιοι: Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας
Κεντρικοί: Νίκος Σμαραγδής, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Γιώργος Πετρέας
Ακραίοι: Ανδρέας Φράγκος, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης
Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου

Στον όμιλο της Εθνικής, εκτός από την οικοδέσποινα Σλοβακία, συμμετέχουν και οι Φινλανδία, Ουκρανία, ενώ την πρόκριση για τα τελικά θα πάρει ο πρώτος του ομίλου και η καλύτερη δεύτερη από τους πέντε συνολικά προκριματικούς ομίλους που διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη.

«Η λογική με την οποία ταξιδεύει η Εθνική ομάδα στη Σλοβακία είναι να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της το κάθε παιχνίδι και να διεκδικήσει τις πιθανότητες της. Δεν είμαστε το φαβορί στον όμιλο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες, αλλά παράλληλα πιστεύουμε πολύ και στις δικές μας δυνατότητες», δήλωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Προύσαλης και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στον όμιλο μας δεν θα υπάρξει ομάδα η οποία θα πετύχει το απόλυτο των βαθμών και όλοι θα έχουν απώλειες».

Το νέο πρόσωπο στην αποστολή της Εθνικής είναι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ο οποίος έχοντας ήδη συμμετάσχει με τις Εθνικές Παίδων και Εφήβων σε μεγάλες διοργανώσεις ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο τουρνουά με την Ανδρών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για πρώτη φορά στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών και από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα άνετα, αφού τόσο το προπονητικό τιμ όσο και οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν πολύ θερμά. Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες, τους οποίους πιο μικρός έβλεπα από την τηλεόραση και ονειρευόμουν τη στιγμή που θα φορούσα κι εγώ τη φανέλα της Εθνικής ανδρών», είπε ο ακραίος της Κηφισιάς ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον σύλλογο του «γιατί με έχει βοηθήσει πολύ στο να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και τώρα θέλω να δώσω το 100% και στην Εθνική».

Όσον αφορά στις προσδοκίες της Εθνικής στον όμιλο ο 20χρονος ακραίος ανέφερε: «Για ένα αθλητή δεν υπάρχει φαβορί ή άουτσάιντερ, αλλά πάντα θεωρεί ότι έχει να αντιμετωπίσει έναν ισάξιο αντίπαλο. Εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τη δική μας ομάδα, να παίξουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρόκριση σε ένα δύσκολο και αρκετά ισορροπημένο όμιλο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια ευκαιρία και δεν θέλουμε να πάει χαμένη».

Το πρόγραμμα του τουρνουά θέλει την Εθνική να αγωνίζεται τις δύο πρώτες ημέρες με Σλοβακία, Φινλανδία που είναι θεωρητικά κι οι πιο δυνατοί αντίπαλοι, ωστόσο για τον Πρωτοψάλτη αυτό είναι θετικό:

«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να παίζεις τα δυνατά ματς στην αρχή για να είσαι σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή, άρα δεν θεωρώ ότι το πρόγραμμα είναι κακό. Από κει και πέρα όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο κι ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Το πρόγραμμα του ομίλου

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014


18.30, Ελλάδα - Σλοβακία
21.30, Φινλανδία – Ουκρανία

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

18.30, Σλοβακία - Ουκρανία
21.30, Ελλάδα - Φινλανδία

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

18.30, Ουκρανία - Ελλάδα
21.30, Σλοβακία - Φινλανδία


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου