ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αντωνάκου και Δανομαρας εξομολογουνται στον ALEX WEB RADIO/TV το οραμα τους για τον Πειραια

Αντωνάκου και Δανομαρας εξομολογουνται στον ALEX WEB RADIO/TV το οραμα τους για τον Πειραια

15/05/2014 

 

Οταν συναντιεσαι με ανθρωπους που εχουν οραμα και ακους τις αποψεις τους για τα οσα συμβαινουν αλλα και για οσα θα ηθελαν να συμβουν στον Πειραια και αυτα ανταποκρινονται στα αυτονοητα πραγματα που θα ηθελε καθε Πειραιωτης/σσα , μια συγχρονη πολη που θα περιεχει στον ιστο της ολα οσα μας ελειψαν τοσα χρονια οσο σε αυτους αλλα και σε ολους εμας.Συγχρονοι και καλα οργανωμενοι χωροι αθλησης για μικρους και μεγαλους που θα περιλαμβανουν τα περισσοτερα αθληματα και θα μπορει να εχει προσβαση ο καθε Πειραιωτης ανεξαρτητου ηλικιας αλλα πολυ περισσοτερο απο την νεα γενια αυτης της πολης.Επισης, μια πολη που φημιζεται για την Ναυτιλια της και περιτριγυριζεται απο θαλλσα στο μεγαλυτερο μερος της να μην εχει ενα μεγαλο και συγχρονο κολυμβητηριο για τα αθληματα της αλλα και συγχρονες υποδομες για τα υπολοιπα ναυτικα αθληματα της.Εναν δημο που θα εχει πραγματικη Κοινωνικη πολιτικη και οχι ψηφοθηρικη και θα σκυβει πραγματικα πανω απο το προβλημα του καθε πολιτη με ανθρωπους εμπειρους σωστα εκπαιδευμενους για να αντιμετωπισουν πασης φυσεως κατασταση.Με την ιδια συμπονοια που θα δειχνουν στους ανθρωπους να αντιμετωπιστει και το θεμα της αληθινης ζωοφιλιας και οχι η εξαφανιση των αδεσποτων οπως συνηθιζεται μεχρι σημερα.

Αυτα ηταν λιγα απο αυτα που συζητησα με την Σταυρουλα Αντωνακου και τον   Βαγγελη Δανομαρα υποψηφιοι και δυο για τον Δημο Πειραια με τον συνδυασμο Πειραιας Νικητης του Γιαννη Μωραλη.

Το όραμά της για τον Πειραιά η πολίστρια του Εθνικού, Σταυρούλα Αντωνάκου, που είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής».
Ειπαμε παρα πολλα αλλα θα σταθουμε σε δυο πολυ ενδιαφεροντα σημεια που απασχολουν τον Πειραια...και ειναι και στους τομεις και των δυο υποψηφιων αντιστοιχα...τον αθλητισμο και την Ναυτιλια

Για τον αθλητικο τομεα η Σταυρουλα Αντωνακου ειπε..




Πρωταθλητισμος και Πειραιάς: «Και τα δύο είναι μεγάλες μου αγάπες. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στον Πειραιά και είναι μεγάλη μου αγάπη. Το δέσιμο μου με τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό είναι μεγάλο».

Η έλλειψη αθλητικών υποδομών: «Σαν αθλήτρια έχω βιωσει δει απο κοντα τα προβλήματα που υπάρχουν, παραδειγμα τρανο τα κολυμβητήρια που δεν υπάρχουνΜια πολη οπως ο Πειραιάς είναι τραγικό να έχει δύο μεγάλες ομάδες όπως τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό και να συστεγάζονται σε ένα κολυμβητήριο δεν εχει καν τις προβλεπομενες συγχρονες συνθηκες για Πρωταθλητισμο. Θελω και μπορω να προσφέρω στον αθλητισμό και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κι εγώ και η συνυποψηφια μου Βάσω (σ.σ Βουγιούκα) μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες μας στον τομέα αυτό».

Πρωταθλητισμος και πολιτική εχουν ομοιοτητες?: «Μοιαζουν...γιατι και στα δυο ψαχνεις και αγωνιζεσαι για την πρωτια  Προσωπικα παντα κυνηγουσα την πρωτια..μεχρι στιγμης οποιον στόχο  κυνηγησα την πρωτιά τα καταφερα. Έχω μεγαλώσει στον πρωταθλητισμό, το ίδιο ισχύει και στην καινούργια μου προσπάθεια. Έχω μάθει να έχω ως στόχο μόνο την κορυφή σε ό,τι κι αν κάνω».

Θα σταματησεις την καριέρα σου στο πόλο: «Οχι δεν θα σταματήσω το πόλο, θα συνεχίσω στον Εθνικό. Βέβαια υπάρχουν πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά».

Αν εκλεγείς τι εχεις σκοπο να κανεις?: «Αυτό που γνωρίζω καλά είναι ο αθλητισμός. Επισης είμαι μέλος σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και θέλω να οργανώσουμε μια τέτοια και στον Πειραιά και να βοηθησουμε ολοι μαζι οπου χρειαστει και πλεον οι αναγκες ειναι περισσοτερες. Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολος παρόλο που υπάρχουν άτομα που είναι πρόθυμα, σωστη οργανωση δεν υπαρχει. Θέλουμε να οργανωσουμε αυτην την προθυμια των ανθρωπων αυτή ώστε να αποδωσει καλυτερα.  Πρεπει να ξεκολλήσουμε από τον καναπέ ιδιαιτερα οι αγανακτισμενοι πολιτες και να διεκδικησουμε αλλα και να προσφερουμε , αν το κανουμε σιγουρα τα πράγματα θα γινουν καλύτερα από αυτά που βιώνουμε τώρα».

Ποια σχέδια εχει της παράταξη για το λιμάνι: «Πιστεύουμε ότι το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Στόχος μας είναι οι άνθρωποι που έρχονται στον Πειραιά να μένουν εκεί κι όχι να φεύγουν αμέσως. Είναι παράλογο να μην αξιοποιείται το κέντρο του Πειραιά από τους τουρίστες».

Πως φαινεται η «σύνδεση» της παράταξης με τον Ολυμπιακό? : «Ο κ. Κόκκαλης και ο κ. Μαρινάκης είναι στον Ολυμπιακό και ασχολούνται επιχειρηματικά, δεν είναι όμως η παράταξη ολυμπιακό κίνημα. Αυτό που θέλουν και οι δυο είναι να βοηθήσουν κάθε σωματείο για το καλό του Πειραιά και νομίζω πρέπει να ενωθούμε. Έχουμε πέντε Παναθηναϊκούς στο ψηφοδέλτιο, όπως επίσης και φίλους της ΑΕΚ αλλά και του Εθνικού. Και ο κ. Μιχαλολιάκος στο ψηφοδέλτιο του έχει πρώην αθλητές του Ολυμπιακού».Αλλωστε ο Ολυμπιακος δεν ειναι η πρωτη αλλα ουτε και η τελυταια που ασχολειται ενεργα με τα κοινα.Και ειναι απλα ενα κακο προπαγανδιστικο και μικροπολιτικο επιχειρημα οτι αλλο ειναι ο Ολυμπιακος και αλλο ο Πειραιας...ειναι εννοιες συμβολικα ταυτοσημες και οι δυο...απλα δεν κατεβαινει ο Ολυμπιακος σαν Ολυμπιακος για να παρει τον Δημο Πειραια αλλα ανθρωποι που εχουν πετυχει στον Ολυμπιακο επειδη εχουν οραμα για την πολη που ζουν και αγωνιζονται , αλλα βλεπετε αυτα προσπαθουν να μπερδεψουν οσοι δεν εχουν πορογραμμα ιδες και οραμα για το καλυτερο...εμεις αυτο το καλυτερο θελουμε να φερουμε στο Πειραια

H σχεση της με τα ζωα και το οραμα της για τα αδεσποτα :
H δικη μου σχεση με τα ζωα δεν διαφερει και ιδιαιτερα απο τις σχεσεις μου με τους ανθρωπους, ειδικα στα σημεια συναισθηματων.Τα ζωα αισθανονται οπως και εμεις, αγαπουν , φοβουνται, κλαινε πονουν , νοιωθουν την ελλειψη των αγαπημενων τους προσωπων και πανω απολα δεν κανουν διακρισεις , απαρα μονο σε αυτους που δεν τα αγαπουν.
Η νυν Δημοτικη Αρχη αλλα και οι προηγουμενες δεν εκαναν τιποτε απολυτως για τα αδεσποτα παρα να τα εξαφανισουν, ουτε μια διαφημιστικη καμπανια για να παρουν ολοι καποιο αδεσποτο στο σπιτι τους ουτε χωροι ειδικοι φιλοξενιας αδεσποτων ουτε εκαπιδευμενο προσωπικο ,γενικα μια εικονα απαξιωσης για τα ζωα..Οσοι εχουν επισκεφθει αλλες χωρες εχουν δει ακομη και Αστυνομια Ζωων που ελεγχει ακομα και την ασφαλη διαβιωση αυτων σε σπιτια και επεμβαινουν μετα απο καταγγελιες για κακοποιηση κλπ.Εδω στην Ελλαδα αλλα μιας και συζηταμε για τον Πειραια ειναι ανυπαρκτα αυτα τα πραγματα...και κανεις να μην περιμενει να παμε απο την μια μερα στην αλλη σε αυτο το επιπεδο που προανεφερα.,Θα πρεπει να εκμεταλευτουμε οικονομικους πορους απο Ευρωπαικα προγραμματα για τις υποδομες αλλα και για τις καμπανιες ευαισθητοποιησης των πολιτων για τα ζωα, εμεις πρεπει να δωσουμε το καλο παραδειγμα.Και στον Ολυμπιακο αλλα και στον Εθνικο σαν αθλητρια και εγω αλλα και οι συναθλητριες μου ταιζουμε καθημερινα τα σκυλακια της περιοχης αλλα αυτο δεν φτανει πρεπει να ανεβασουμε πιο ψηλα τον πηχη της βιοσημοτητας των ζωων και μαζι με αυτα θα γινει καλυτερη και η δικη μας ζωη.
Εισαι ικανοποιημενη απο την Κοινωνικη αλληλεγγυη οσον αφορα τους απορους και τους αστεγους?
Οχι βεβαια..ποτε δεν εγινε τιποτε γιαυτους, ολοι βλεπουμεανθρωπους σε παγκακια μεσα στο κρυο χωρις καμμια φροντιαδα και κρατικη μεριμνα απο πουθενα, ουτε απο το Κρατος ουτε απο τον Δημο.Με το να μοιραζουμε κουβερτες και δυο συσιτια Χριστουγεννα και Πασχα δεν γινεται τιποτε...κατα την αποψη μου θαπρεπε να υπαρχει ειδικο σχεδιο φροντιδας για ολους αυτους και πανω απολα να μην μενει κανεις στον δρομο.Ολοι εχουν ισο δικαιωμα στην αξιοπρεπη διαβιωση και στις ισες ευκαιριες , βλεπουμε πλεον νεους ανθρωπους να κοιμουνται στο πεζοδρομιο επειδη εμειναν ανεργοι και να τρεχουν στα συσιτια στις Εκκλησιες για ενα πιατο φαγητο.Οι εξαγγελιες της τωρινης Δημοτικης Αρχης οτι κανενας δεν πειναει στον Πειραια ειναι αν οχι αστειες αλλα και προσβλητικες για οσους περνανε τοσα δεινα στο ν δρομο που κοιμουνται και που δεν εχουν να φανε.Τιποτε απολυτως δεν εχει γινει και ας μην κοροιδευουν τον κοσμο.

Και παμε στον αλλο υποψηφιο τον Βαγγελη Δανομαρα...

Πριν ξεκινησω να πω οτι τον γνωριζα μονο εξ οψεως αλλα και απο τους αγωνες του στον Ερασιτεχνη Ολυμπιακο και γνωριστηκαμε απο κοντα τελευταια και πραγματικα με εξεπληξε με τις ιδεες του και με το ραμα που εχει για τον Πειραια μας.


Να δουμε πρωτα απολα ποιος ειναι ο Βαγγελης Δανομαρας..?Ιδου..
Οπως διαβασατε το βιογραφικο του αντιλαμβανεστε οτι ειναι ο καταληλος ανθρωπος για να ασχοληθει με την Τουριστικη Ναυτιλια του Πειραια μας λογω των γνωσεων που κατεχει για την κρουαζιερα εφοσον προερχεταιι απο αυτην αλλα και ουτε λιγο ουτε πολυ μιλα επτα διαφορετικες γλωσσες..οπως το διαβασατε..ουτε μια ουτε δυο αλλα επτα..
Αρα δεν θα εχουμε να κανουμε με εναν απλο Δημοτικο συμβουλο που θα εχει απλα πιασει την καρεκλιτσα του και δεν θα ξερει να βαλει ουτε την υπογραφη του οπως συνηθισαμε μεχρι σημερα αλλα με εναν μορφωμενο και εξιδεικιυμενο ατομο και πετυχημενο στον τομεα του.

Για το οραμα του για το λιμανι και του τι μπορει να προσφερει μου ειπε:

Οραμα μου ειναι να δω τον Πειραια ενα Διεθνες Ναυτιλιακο Κεντρο οπου θα ειναι αφετηρια διακινησης εμπορικων προιοντων για ολον τον κοσμο αλλα και τουριστικος προορισμος και οχι μονο ενα περασμα για ενα-δυο κρουαζιεροπλοια τον χρονο, επισης για  την σωστη λειτουργια του Yachting απο την Μαρινα Ζεας εως τον Φλοισβο με υποδομες που ηδη εχουν σχεδιαστει να γινουν αλλα θα πρεπει να υποβαλουν οσοι ασχολουνται με αυτο τις προτασεις τους και τις εμπειριες τους και οχι να γινει οπως ολα στο ποδι και με προχειροτητα.
Ολοι γνωριζουν ποσο εχει η προκειται να αυξηθει το ποσοστο της τουριστικης κρουαζιερας στηνν Ελλαδα γενικωτερα, δεν μπορει να παραμεινει εξω απο αυτην την εξελιξη το μεγαλυτερο λιμανι της χωρας αλλα και γενικα ολα τα σημεια που βρεχονται απο θαλασσα.Ας μην ξεχναμε οτι τα σημεια που υπαρχει εκμεταλευση της Ναυτιλια δεν ειναι μονο το λιμανι αλλα και απο τον Πειραια μεχρι τον Λαιμο και ακομα πιο περα.Θελουμε να δημιουργησουμε το Διεθνες Ναυτιλιακο Κεντρο ?(ναυτικο πλεγμα επιχειρησεων)οπου θα προωθει την αναπτυξη του σε Διεθνες επιπεδο.Και πανω απολα πρεπει ναχει νομικη υποσταση.
1)Να εδρευει στον Πειραια
2)Να εγγραφει ως μελη του οσες επιχειρησεις ιδρυματα και υπηρεσιες το επιθυμουν και εχουν σχεση με την Ναυτιλια.
3)Να εκπονει στρατηγικες αναπτυξης του Maritim Clusterτου Πειραιανα τις εξιδεικευει σε σχεδιο δρασηςκαι να προωθει την εκτελεση τους
4)Να διαθετει δομες υποστηριξης των υφισταμενων επιχειρησεων του Πειραια,δομες εκολαψηςνεων επιχειρησεωνγια την προσελκυση ξενων ναυτιλιακων εταιριων επιχειρησεων στον Πειραια..
Ολα αυτα για να γινουν χρειαζονται υποδομες που θα μπορουν να εκμεταλευτουν ολοι οσοι ασχολουνται με την Ναυτιλια γενικωτερα, σημερα βλεπουμε μια εικονα απαξιωσης και καταντιας και εναν Πειραια που δεν εχει καανειμ ουτε καν τα στοιχειωδη βηματαα προς τα εμπρος στην Ναυτιλια καια να εχει ηδη καθυστερησει στις εξελιξεις που ερχονται πολυ πιο γρηγορα ααποσο φανταζονται ορισμενοι.Αυτες τις εξελιξεις πρεπει να τις προλαβουμε και ειναι η μοναδικη ευκαιρια του Πειραια να το κανει.Να δημιουργηθουν υποδομες για την Ναυτιλια, να δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας απο αξιους ανθρωπους που ειναι της δουλειας αλλα ακομα κααι να δημιουργηθουν ειδικα προγραμματα εκμαθησης των ηδη υφισταμνου ναυτιλιακου προσωπικου για να αντιμετωπισουμε το αυριο που ερχεται, ενα αυριο που μονο να κερδισει εχει ο Πειραιας, επειδη εχει ολα τα καταληλα προσοντα για να το κανει, χρειαζονται μονο οι καταληλοι ανθρωποι στις καταληλες θεσεις.

Για το πως θαθελε ναναι ο Πειραιας γεικωτερα απαντησε:
Θελω εναν Πειραια, και συγκεκριμενα εναν Δημο Πειραια που θαναι τοσο συγχρονος στις υπηρεσιες του , τεχνολογικα, και με μεθοδους νεους και συγχρονους και μακρια απο κομματικες και ψηφοθηρικες αντληψεις και τακτικες.Θελω εναν Δημο που δεν χρειαζεται να στεκεται ο παπους και η γιαγια στην ουρα για ενα δικαιολογητικο και οταν καποιος πηγαινει στο ΚΕΠ να μην πεφτει το συστημα και να επανερχεται σε δυο-τρεις ωρες.
Θελω εναν Δημο που να προαγει τον αθλητισμο,την Παιδει , την Πειραικη Ιστορια, που θα αναδεικνυει τους αρχαιολογικους του χωρους και για εκμαθηση της νεας γενιας αλλα και προς οικονομικην  εκμεταλευσιν για τους τουριστες,
Θελω εναν Δημο οπου δεν θα παραμενει στο να φιαχνει ρολογια , πλατειες , παρκα αυτα ειναι αυτονοητα .θελω εναν Δημο οπου θα εχει πραγματικη Κοινωνικη ευαισθησια και θα σκυβει απνω απο το προβλημα καθε πολιτη ξεχωριστα και χωρις διακρισεις, να προσπαθουμε να δινουμε λυσεις και οχι να φαινεται πως προσπαθουμε , εχει πολυ μεγαλη διαφορα.
Χρονια τωρα βλεπουμε ανθρωπους και ιδιαιτερα τελευταια να κοιμουνται στον δρομο, δεν εγινε ποτε τιποτε για αυτους ψιλοπραγματα μονον, με το να μοιραζουμε κουβερτες τις κρυες νυχτες δεν λυνεται το προβλημα..Γενικωτερα υπαρχουν τοσα πραγματα που πρεπει να αλλαξουν τα ζουμε καθημερινα ολοι μας και πρεπει κατι να κανουμε, ειναι υποχρεωση μας.

Εγω πραγματικα εξεπλαγην απο οσα ακουσα και συζητησα με τους δυο υποψηφιους και ομολογω πως ποτε δεν ακουσα καποιον υποψηφιο η καποιον Αντιδημαρχο να εχει τετοια σχεδια η τετοιες ευαισθησιες αλλα και τετοιο οραμα για το μελλον και του Πειραια αλλα και του κοσμου του.
Βλεπετε αλλο ειναι να στρογγυλοκαθομαστε στην καρεκλα μας που μας την προσφερε ο Πειραικος λαος και αλλο να ειμαστε στο πεζοδρομιο καθημερινα και να τα ζουμε.
Εμενα προσωπικα με επεισαν για τις προθεσεις τους γιατι οσο συζηταγαμε εβλεπα στα ματια τους οτι πραγματικα θελουν να αλλαξουν κατι .
Ευχομαι λοιπον καλη επιτυχια και δινω συμβουλη σε ολους τους ψηφοφορους να στηριξουν μονο αξι προσωπα και πετυχημενα.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου