ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

O προπονητης των Πρωταθλητων εξομολογειται στον ALEX WEB RADIO/TV το οραμα του για τον Πειραια

 O προπονητης των Πρωταθλητων εξομολογειται στον ALEX WEB RADIO/TV το οραμα του για τον Πειραια

16/05/2014


Oταν συναντας ανθρωπους που εχουν προσφερει τοσα στον Ελληνικο αθλητισμο και σε ενα αθλημα οπως η κολυμβηση οπου εκτος του οτι ειναι ενα αθλημα που χρειαζεται πολυς κοπος και θυσιες , αυτοσυγκεντρωση και γνωριζοντας απο την αρχη ο καθε αθλητης της πως ποτε δεν θα τυχει της αναγνωρισης αλλα ουτε των οικονομικων απολαβων ενος ποδοσφαιριστη επι παραδειγματι, αλλα το κανει μονο και μονο για να ακουσει τον Εθνικο Υμνο της χωρας του να παιανιζει στα περατα της Γης και να κανει ξακουστο παντου τον Ελληνικο αθλητισμο..

Μονο ενας τετοιος ανθρωπος θα μπορουσε να ασχοληθει με τα κοινα ,γνωριζοντας εξ αρχης οτι το κανει για να βοηθησει , για να δει την πολη του αλλα και τον αθλητισμο που παραγει στην θεση που τους αξιζει.
Ενας απο αυτους ειναι ο Νικος Γεμελος προπονητης κολυμβησης του Ολυμπιακου και της Εθνικης μας ομαδας.
Θα μπορουσε κανεις να δει στο βλεμα του Νικου την απλοτητα ενος αθλητη που πρωτα απολα το ευχαριστιεται αυτος αυτο που κανει , και κατοπιν για να ευχαριστηθουν ολοι οι αλλοι, χαιρεται πτωτα αυτος οταν κανει υπερηφανους ολους τους Ελληνες με τις επιτυχιες των κολυμβητων που προπονει και αυτη ειναι η ευχαριστηση του.
Ετσι και τωρα...θελει να κανει υπερηφανους τους συμπολιτες του , τους Πειραιωτες, να δημιουργησει τις καταληλες υποδομες για να υπαρξει και περισσοτερος και καλυτερος αθλητισμος και ο Πειραιας να ακουστει ακομα περισσοτερο στα περατα της Γης.
Τον συναντησα σημερα λοιπον και μιλησαμε γιαυτο αλλα και για το οραμα του για τον Πειραια,πρεπει να σημειωσω εδω οτι οι κουβεντες ξηταν λιγες και καλες χωρις φανφαρες, παχια λογια η σχεδια μεγαλοπνοα τα οποια δεν γινεται να υλοποιηθουν.
Μου μιλησε για πραγματα απλα τα οποια θα επρεπε να ειναι αυτονοητα για ενα συγχρονο Κρατος , για μια συγχρονη πολη ,μια πολη που ονειρευεται να γινει συγχρονη με σωστες υποδομες για την εξυπηρετηση του πολιτη και να φτασει αν οχι να ξεπερασει τις Ευρωπαικες.
Εχει και τις γνωσεις αλλα και τις ικανοτητες να το πετυχει αυτο γιατι εχει ταξιδεψει σχεδον σε ολον τον κοσμο με την ιδιοτητα του αθλητη αλλα και του προπονητη και ξερει πολυ καλα ποιε ς ειναι οι ελειψεις στον αθλητισμο και τι πρεπει να γινει για να καλυφθουν αυτα τα μεγαλα κενα.

Η συζητηση μας ξεκινησε με λιγα λογια  αυτον...


Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1968, αποφοίτησα απο το 3ο Λύκειο Πειραιά και υπήρξα αθλητής κολύμβησης του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας . Είμαι πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών με Άριστα στην ειδικότητα του προπονητή κολύμβησης. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο πολεμικό ναυτικό και τώρα ειμαι γυμναστής στο 27ο δημοτικό σχολείο Πειραιά . Το 1986 ανέλαβα προπονητής του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π στο οποίο ηγούμαι μεχρι και σημερα, ενώ απο το 2001 ειμαι αρχιπροπονητής της Εθνικής ομάδας κολυμβησης με πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε Παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες . Ειμαι παντρεμένος και έχω τέσσερα παιδια.

 Για τις προτασεις του για τον αθλητισμο και τους αθλητικους χωρους μου ειπε...

Οι προτάσεις και οι ιδέες μου στο χώρο του αθλητισμού μπορούν να δώσουν διαφορετική πνοή στον υποβαθμισμενο Πειραια μας

1)Να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι άθλησης και να ανακατασκευαστουν και να δημιουργηθουν νεοι χωροι και συγχρονοι

 2)Ενεργειακή αναβάθμιση των ήδη αθλητικών χωρων

 3)Αθλητικός τουρισμός
 Ενα κομμάτι υποβαθμισμενο στην Ελλάδα ,ο αθλητικός τουρισμός αναβαθμίζει και δίνει ζωή οχι μονο στα αθλητικά κέντρα αλλα και σε ολόκληρη την πόλη , αλλα και περισσοτερες θεσεις εργασιας.

4)Δημιουργία συστήματος αξιολόγησης ταλέντων σε συνεργασία με το σχολικό αθλητισμό ώστε ολα τα γεννημένα νικητές πειραιωτακια να ανέβουν ψηλα.Ο αθλητισμος στα σχολεια αλλα και ο Πρωταθλητισμος να ειναι ενεργα ταυτοσημες

 Για τι εικονα εχει για τις γειτονιες του Πειραια μου ειπε...
 Περπατώντας μεσα στις γειτονιές του Πειραια βιώνεις μονο τη θλίψη στον κοσμο Ο Πειραιάς δεν ειναι μονο η πλατεία Κοραη ή οποία και με το λιγοστό για τον πειραια πράσινο απολεπιστηκε και αυτη 
 Ο αθλητισμος ξεκιναει στις φτωχογειτονιες...
Στις φτωχές γειτονιές μας ο αθλητισμός ειναι διέξοδος που δεν υπάρχει αφού οι περισσότεροι χώροι ειναι κλειστοί ή σε πλήρη εγκατάλειψη. 

Ο αθλητισμός και η αξιοποίηση των χωρων μιας πόλης , των πάρκων , των γηπέδων , των δρόμων προς όφελος των πολιτών της προκειμένου να μπορούν να αθληθούν οποιαδήποτε ωρα της ημέρας δείχνει το επίπεδο που βρίσκεται καθε πόλη . Έχοντας γυρίσει σχεδόν ολο τον κοσμο ( σαν ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης ) ,κάνοντας προετοιμασία για πολλες μερες ,μένοντας σε πολλες και γνωστές πόλεις του κοσμου , διαπιστώνω οτι πόλεις με πολύ λιγότερα προσόντα αλλα πολύ μεγαλύτερη οργάνωση στο θέμα του αθλητισμού φαίνονται και ειναι πιο προηγμένες απο τον Πειραια μας . Κατι που το θεωρώ αδιανόητο , και πρεπει να αλλάξει . 

Μεγαλωμένος λοιπόν στον Πειραια θέλω όλες τις γνώσεις που εχω αποκομίσει απο την δουλεια μου να τις δώσω για έναν Πειραια καλύτερο . Δεν μπορει στον αιώνα που ζούμε να μην υπάρχει μέριμνα ώστε ενεργειακά να μην χρησιμοποιούμε τις πλέον προηγμένες πηγες ενέργειας σε καθε αθλητικό χώρο ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κόστος για τη λειτουργία τους και να μην αντιμετωπίζουμε το σημερινό φαινόμενο των κλειστών αθλητικών χωρων λόγω έλλειψης χρημάτων.
Καταφέρνοντας τα παραπάνω θα μπορούμε να προβάλουμε τον αθλητικό τουρισμό στον Πειραια μας

Για το αν οι υποψηφιοι του συνδυασμου θελουν πραγματικα να προσφερουν η το κανουν για να προβληθουν απαντησε...
Απαντώντας σε αυτούς που καταλογίζουν στον κ Μαρινάκη καθώς και σε άλλους υποψήφιους της παράταξης μας οτι βάζουν υποψηφιότητα για να προβληθούν ή να κερδίσουν κατι , θέλω να απαντήσω , οτι όταν εισαι επιτυχημένος στο χώρο σου και στην καριέρα σου η υποψηφιότητα σου με τα κοινά μιας πόλης δείχνει οτι θελεις μονο να προσφέρεις και να δωςεις στην πόλη σου με οποιο κόστος , προσωπικό ή επαγγελματικο .
 Ο κ Μωραλης ειναι ο δήμαρχος που εγω σαν πειραιωτης πιστεύω θα κανει τομές θα συγκρουστεί και θα θέσει τις βάσεις για τον Νέο πειραια! Για έναν Πειραιά Νικητή!

 Τι συμπερασμα εβγαλα απο αυτην την συζητηση με τον Νικο Γεμελο ...

Ο Νικος Γεμελος ειναι λιτος , αποφασιστικος με συγκρωτημενη σκεψη και γνωριζει εως που μπορει να φτασει το χερι του και δεν μεγαλοστομει, αυτο το συμπερασμα εβγαλα εγω οση ωρα ειχαμε αυτην την ωραια συζητηση , και ειλικρινα με καλυψε με τις συγκεκριμενες τοποθετησεις του , αντιλαμβανεται ευκολα καποιος που θα συζητησει μαζι του οτι ξερει τι λεει και ειδικα οταν μιλαει για πραγματα που ειναι στο ειδος του,δεν εχει προβλημα να πει δεν ξερω σε κατι που δεν γνωριζει και ποτε δεν θα γινοταν παντογνωστης ,θελει να πετυχει πραγματα στον τομεα του και σου δινει την σιγουρια του συνομιλητη που ξερει τι θελει  και γιατι το κανει.Ας μην ξεχναμε οτι για να εισαι προπονητης θελει και κοτσια και γνωσεις γιατι πλεον δεν εισαι υπευθυνος μονο για τον εαυτο σου αλλα και για τους αλλους και οταν ξερεις να αναλαμβανεις τετοιου ειδους ευθυνες  , ξερεις και ποιες θα ειναι οι συνεπειες της επιτυχιας η της αποτυχιας αντιστοιχα, σημασια εχει ομως να προσπαθησεις και αυτο θελει να κανει ο Νικος , να προσπαθησει για ενα καλυτερο αυριο του Πειραια μας για ενα καλυτερο αθλητικο μελλον και οχι μονο της νεας γενιας και να οργανωσει με τις γνωσεις που αποκομισε τοσα χρονια τον Πειραικο αθλητισμο με συγχρονες υποδομες και σωστα εκπαιδευμενο προσωπικο.
Εγω δεν εχω παρα να του ευχηθω καλη επιτυχια και να στηριξω αυτη του την προσπαθεια να πετυχει το οραμα του, και προτεινω ολοι μαζι να στηριξουμε την προσπαθεια του.

Καλη επιτυχια Νικο


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου