ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οριστικά Πέμπτη και Παρασκευή η Ευρωλίγκα

μπασκετ σιενα
14/10/11

Στη σημερινή (14/10) γενική συνέλευση του Δ.Σ. εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας της νέας περιόδου.

Αναλυτικά οι αλλαγές της Ευρωλίγκα αρχής γενομένης της σεζόν 2012-13 θα είναι οι εξής:

* Οι μέρες διεξαγωγής της Ευρωλίγκα αλλάζουν και από Τετάρτη-Πέμπτη, μεταφέρονται σε Πέμπτη-Παρασκευή.

* Στην προκριματική φάση θα συμμετέχουν 8 ομάδες, εκ των οποίων η μία θα προκρίνεται στους ομίλους. Η Ελλάδα δεν θα έχει ομάδα στα προκριματικά… Η κανονική περίοδος δεν αλλάζει μορφή (παραμένουν οι 4 όμιλοι των 6 ομάδων), σε αντίθεση με το Τop 16, το οποίο θα έχει πλέον δύο ομίλους, με 8 ομάδες ο καθένας. Στα πλέι οφ («8») θα περνούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Από εκεί και πέρα παραμένουν όλα ως έχουν, δηλαδή προημιτελικοί στις 3 νίκες και ακολούθως το φάιναλ φορ.

* Οι 14 από αυτές τις ομάδες θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο: Μεταξύ αυτών είναι και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός. Οι υπόλοιπες είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Κάχα Λαμποράλ, Μάλαγα, Αναντόλου Εφές, Δενέρμπαχτσε, Σιένα, Μιλάνο, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι, Πρόκομ. Μία εγγυημένη θέση θα έχει η κάτοχος του Eurocup και μία θα δίνεται μέσω wild card από την Ευρωλίγκα. Καμία ομάδα δεν θα μπορεί να έχει περισσότερες από 4 ομάδες.

* Στο Eurocup θα λαμβάνουν μέρος 48 ομάδες, με την Ελλάδα να έχει τρεις θέσεις.

* Το Eurochallenge παύει να υφίσταται.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε και συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη νέα σεζόν.

«Η δομή της διοργάνωσης, σε συνδυασμό με την ικανότητα των παικτών κάνουν την Ευρωλίγκα μοναδική. Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες ομάδες θέλουν να βλέπουν την Ευρωλίγκα, φτάνουμε τις 200 χώρες στο φάιναλ φορ» τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, ο οποίος είπε επίσης ότι σκοπεύει μελλοντικά να δίνει τη δυνατότητα στις «μεγάλες ομάδες» να παίζουν ακόμα πιο συχνά μεταξύ τους…

Ο Μπερτομέου τόνισε επίσης τη ντιρεκτίβα που υπάρχει προς τους διαιτητές να είναι πιο «ευαίσθητοι» στις αντιδράσεις των παικτών.

«Δεν θέλουμε οι παίκτες να διαμαρτύρονται συνεχώς στους διαιτητές। Το ΝΒΑ έκανε κάτι ανάλογο πέρυσι και το παιχνίδι βελτιώθηκε» είπε ο Μπερτομέου, που υπογράμμισε για τους σταρ του ΝΒΑ που ήρθαν για ένα… ξεροκόμματο στην Ευρώπη, πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ: «οι ομάδες που πήραν την απόφαση να τους αποκτήσουν ξέρουν καλά τα ρίσκα».

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου