ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η νέα Ευρωλίγκα

Η νέα Ευρωλίγκα

14/10/2011
Ξεχάστε την Ευρωλίγκα όπως την ξέρατε μέχρι σήμερα καθώς από του χρόνου αλλάζει μορφή. Η γενική συνέλευση της διοργανώτριας αρχής ενέκρινε τις αλλαγές κι έτσι από την επόμενη σεζόν στα προκριματικά θα μετέχουν 8 ομάδες, το top 16 θα γίνεται σε δύο ομίλους των 8 ομάδων ενώ οι αγώνες θα διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή.

Η Ελλάδα θα έχει δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός κι αν κάποια άλλη πάρει το πρωτάθλημα ή την 2η θέση πλην των «αιώνιων») και το ίδιο ισχύει για Ιταλία και Τουρκία. Από τα προκριματικά θα προκρίνεται στην Ευρωλίγκα μία από τις 8 ομάδες που θα μετέχουν ενώ η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο εκεί.

Η κανονική περίοδος θα γίνεται σε 4 ομίλους των 6 ομάδων (ως έχει δηλαδή) και στους "16" θα χωρίζεται σε δύο ομίλους των 8, δίχως να προηγηθεί κλήρωση, αλλά ανάλογα με την κατάταξη στην πρώτη φάση. Έτσι στη δεύτερη φάση κάθε ομάδα θα δίνει 14 αγώνες και οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου θα περνούν στα πλέι οφ των best of five, πριν το φάιναλ φορ.

Επίσης οι αναμετρήσεις θα γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή (αντί για Τετάρτη, Πέμπτη) με την τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας να έχει τη μερίδα του λέοντος, προκειμένου να μην πέφτουν πάνω σε... Champions και  Europa League.

Τέλος εγγυημένο συμβόλαιο θα έχουν 14 ομάδες. Ο λόγος για Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Κάχα Λαμποράλ και Μάλαγα από την Ισπανία, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα, η Εφές και η Φενέρ/Ούλκερ από την Τουρκία, η Σιένα και το Μιλάνο από την Ιταλία, η Ζαλγκίρις από την Λιθουανία, η ΤΣΣΚΑ από τη Ρωσία, η Μακάμπι από το Ισραήλ, Πρόκομ από την Πολωνία. Άλλες επτά θα συμμετέχουν με συμβόλαιο τύπου Β (ανάλογα με το ράνκινγκ), μία θα είναι η πρωταθλήτρια του Eurocup και μια θέση θα δίνεται με wild card από την Ευρωλίγκα. Μένει μια κενή θέση την οποία θα παίρνει η νικήτρια των προκριματικών.

www.thrylos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου