ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΠΛΑΝΗΤΗΣ PREMIER LEAGUE.ANAΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Το «Άνφιλντ» και οι άλλοι
15/10/2011
Το «Άνφιλντ» και οι άλλοι
Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω εθνικών υποχρεώσεων, οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με το ντέρμπι του «Άνφιλντ» ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δεσπόζει.

Εντός έδρας αναμετρήσεις για τους υπόλοιπους διεκδικητές της κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενεί την Άστον Βίλα και την Τσέλσι να υποδέχεται την Έβερτον.

Η Άρσεναλ φιλοξενεί στο «Έμιρεϊτς» την Σάντερλαντ, ενώ εκτός έδρας αποστολή έχει η Τότεναμ που θα δοκιμαστεί στην αφιλόξενη φέτος Νιούκαστλ.

Αναλυτικά το preview της 8ης αγωνιστικής

Λίβερπουλ-Μαν.Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ
Η φετινή πορεία της ομάδας μπορεί να μην είναι εκθαμβωτική αλλά σε σχέση με τις τελευταίες σεζόν είναι σίγουρα ικανοποιητική με την ομάδα να αποπνέει υγεία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι «κόκκινοι» με τον Νταλγκλίς στον πάγκο από την προετοιμασία και όχι από τα μέσα τη σεζόν και με μία μεγάλη αλλαγή στο ρόστερ, μοιάζουν άλλη ομάδα σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβρη. Στο βαθμολογικό πίνακα βρίσκεται στην πέμπτη θέση, έξι βαθμούς από την κορυφή και σκοπεύει να μειώσει τη διαφορά και μάλιστα άμεσα

Η επανεμφάνιση του Στίβεν Τζέραρντ που θα βρεθεί πιθανότατα στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, κάτι που έχει να συμβεί από τον περασμένο Μάρτιο, είναι μάλλον γεγονός αρκετό από μόνο του να ξεσηκώσει τον κόσμο. Πέρα από αυτό όμως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Γκλεν Τζόνσον να έχει επιστρέψει και αυτός στην αγωνιστική δράση. Επιστροφή τέλος και για τον Ντάνιελ Άγκερ που γύρισε μετά από ένα μήνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τρεις μεταγραφές έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και αποδεικνύονται και οι τρεις υπερπολύτιμες. Ο Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, ο Άσλεϊ Γιανγκ στα αριστερά και ο Φιλ Τζόουνς να γεμίζει κάθε κενό στην άμυνα, αναγκάζοντας και τον Φάμπιο Καπέλο να τον φωνάξει στην εθνική Αγγλίας. Από εκεί και πέρα το ρόστερ είναι ίδιο και ο κορμός της ομάδας παραμένει ο περσινός. Στη βαθμολογία η κορυφή είναι και πάλι η θέση της, αλλά προς το παρόν ο θρόνος είναι διπλός για να χωρά και η Σίτι.

Ευχάριστα τα αγωνιστικά νέα και για τον τεχνικό της Γιουνάιτεντ με το ντέρμπι να χαρακτηρίζεται από τα πιο πλήρη των τελευταίων χρόνων. Μοναδική απουσία αυτή του Τομ Κλέβερλεϊ. Επέστρεψε όμως για πρώτη φορά φέτος ο Ράφαελ, επέστρεψε ο Βίντιτς μετά από 1,5 μήνα και ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους οι Φάμπιο, Γιανγκ και Εβρά.


Νόριτς – Σουόνσι

Τόσο η Νόριτς, όσο και η Σουόνσι έχουν πρωταρχικό στόχο την παραμονή, αν και μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις τους δημιουργούν ελπίδες για κάτι καλύτερο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται ναι μεν από ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι παίκτες του Πολ Λάμπερτ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Αντίθετα, η Σουόνσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση με την Στόουκ και θα ψάξει το πρώτο της «διπλό».

Ο Πολ Λάμπερτ είδε τη διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων ως το καλύτερο δώρο, αφού όλοι του οι παίκτες αποθεραπεύτηκαν και θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Αντίθετα, ο Μπρένταν Ρότζερς έχει μείνει μόνο με 2 κεντρικούς αμυντικούς (Μονκ, Γουίλιαμς), αφού και ο Βαγγέλης Μόρας δεν είναι απόλυτα έτοιμος.


ΚΠΡ - Μπλάκμπερν

Ο Νιλ Γουόρνοκ δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, όταν έβλεπε την ομάδα του να δέχεται 6 γκολ από τη Φούλαμ, και ελπίζει ότι οι παίκτες του θα παρουσιάσουν το παλιό καλό πρόσωπο τους, που έφερε την ΚΠΡ στη μέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η νίκη της Μπλάκμπερν κόντρα στην Άρσεναλ δεν είχε συνέχεια, με τον Στιβ Κιν να κρατά με νύχια και με δόντια τη θέση του στην ομάδα. Ο τεχνικός των «ρόδων» σε κάθε παιχνίδι παίζει το κεφάλι του και ελπίζει σε ανάκαμψη.

Η συμμετοχή του Ματ Κόνολι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τον Γουόρνοκ, ενώ ο Αρμάν Τραορέ έχει τεθεί και πάλι στη διάθεση του προπονητή του, αφού εξέτισε την ποινή του. Μοναδικές απουσίες αυτές το Κίερον Ντάιερ και του Ντάνι Γκάμπιντον. Από την πλευρά του ο Κιν μπορεί να υπολογίζει στον Πάντερσεν και στον Γκουντγουίλι, ενώ η συμμετοχή του Νταν θα αποφασιστεί το Σάββατο το πρωί.


Στόουκ - Φούλαμ

Στο «Μπριτάνια» έχει καταφέρει και έχει επικρατήσει της Λίβερπουλ, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -όπως και η Τσέλσι- έφυγε με ισοπαλία. Η Στόουκ θέλει να πετύχει τη δεύτερη νίκη της μπροστά στο κοινό της, με την επιθετική της συγκομιδή, όμως, να είναι η χειρότερη στην Πρέμιερ. Από την άλλη, η Φούλαμ θα ψάξει το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα, με την ψυχολογία να είναι στα ύψη, μετά το 6-0 επί της ΚΠΡ, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο Τόνι Πιούλις για να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει στον Μάθιου Εθέρινγκτον, στον οποίο θα γίνει ένεση πριν τον αγώνα για τους πόνους που νιώθει στη μέση. Αντίθετα οι Τζόουνς, Πέναντ και Γουίλσον, αν και είναι αμφίβολοι, αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους. Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Γιολ είδε τον Κέριμ Φρέι να παραπονιέται για ενοχλήσεις στον αστράγαλο και δεν πρόκειται να ρισκάρει με τη συμμετοχή του, ενώ και ο Μπράιαν Ρουίς δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του. Εξακολουθεί να είναι εκτός ο Φίλιπ Σεντέρος, ενώ ο Άαρον Χιουζ επιστρέφει, μετά τα προβλήματα στους προσαγωγούς.


Μάν.Σίτι-Άστον Βίλα

Το αήττητό τους θέλουν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με μόλις μία ισοπαλία και συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άκρως ικανοποιητική κρίνεται και η συγκομιδή της Άστον Βίλα που μπορεί να μετρά μόλις δύο νίκες αλλά όλα τα υπόλοιπα ματς ήταν ισόπαλα, μη γνωρίζοντας ακόμη τι σημαίνει η λέξη ήττα. Κανείς δεν έχει παράπονο από την 7η θέση της βαθμολογίας. Απεναντίας.

Στα αγωνιστικά τώρα οι «πολίτες» θα έχουν τη μισή δύναμη πυρός στη διάθεσή τους με τον Μπαλοτέλι να ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού και να παίρνει θέση στο πλευρό του Έντιν Τζέκο. Εκτός μάχης ο «άτακτος» Τέβες και ο τραυματίας Αγουέρο. Από την άλλη καμία απολύτως αλλαγή δεν χρειάζεται να κάνω στην ενδεκάδα ο Άλεξ ΜακΛις, αφού πέρα από το γνωστό πρόβλημα με τον Ντελφουνέσο, έχει τους αστέρες του στη διάθεσή του.


Γουίγκαν-Μπόλτον

Ντέρμπι ουραγών στο «DW Στέιντιουμ», με τη Γουίγκαν να θέλει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη και να υποδέχεται την τελευταία Μπόλτον. Προβλήματα και για τις δύο ομάδες, με την πρόσφατη προϊστορία να δείχνει ισοπαλία. Τα 3 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στο «DW» έχουν λήξει ισόπαλα, με τα 2 από αυτά να μην έχουν τέρματα, ενώ στα 8 από τα τελευταία 9 καμία ομάδα δεν έχει σκοράρει περισσότερα από 1 γκολ.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ θέλει να δει τους παίκτες του να «ξεμπουκώνουν», αφού η Γουίγκαν έχει σκοράρει μόνο 5 φορές φέτος, έχοντας τη 2η χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Ο Όουεν Κόιλ από την άλλη, θέλει να δει τους παίκτες του να …μαρκάρουν, αφού η Μπόλτον έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με 21 γκολ σε 7 αγώνες. Οι Γουόντερερς προέρχονται από συντριβή από την Τσέλσι, και όλοι στο σύλλογο ελπίζουν ότι τώρα που η ομάδα τελείωσε τους αγώνες της με τους «Big Five» (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ) θα αρχίσει να παίρνει μπρος.

Ο Μαρτίνεζ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει και πάλι τον Γόχουρι στη διάθεσή του, ενώ και ο Κρούσατ επιστρέφει. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του ΜακΚάρθι, ενώ εκτός αποστολής θα είναι ο Ούγκο Ρονταγιέγκα. Όσον αφορά στα αγωνιστικά των φιλοξενούμενων, ο Γιασκελάινεν θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στη διάθεση του Κόιλ έχουν τεθεί και οι Κλάσνιτς, Κακουτά και Γουέδερ.


Τσέλσι - Έβερτον

Την τελευταία φορά που η Τσέλσι επικράτησε του συλλόγου από το Μερσεϊσαϊντ, ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το 2009, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που αν κοιτάξει κανείς τις συνθέσεις των δύο ομάδων, θα δει πως οι Λονδρέζοι μπορούν πολύ εύκολο να… θυμηθούν εκείνη την αναμέτρηση, με τους ίδιους ποδοσφαιριστές! Αν απορείτε, σας παραθέτουμε την ενδεκάδα των «μπλε», όπως ακριβώς είχε παρουσιαστεί σε εκείνον τον τελικό: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουιλ, Λάμπαρντ, Εσιέν, Μίκελ, Μαλουντά, Ντρογκμπά και Ανελκά!

Η Έβερτον στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει καταφέρει να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στην περσινή συνάντηση των δύο συλλόγων στο Λονδίνο, για το Κύπελλο Αγγλίας, η ομάδα του Μόγιες ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε, αφήνοντας την Τσέλσι εκτός συνέχειας στη διαδικασία των πέναλτι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νταβίντ Λουίζ ενδεχομένως να πάρει ανάσες για τους Λονδρέζους, αφού αγωνίστηκε δύο ολόκληρα ενενηντάλεπτα με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας την τελευταία εβδομάδα. Ο Τόρες θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του, ενώ ο Εσιέν απουσιάζει με πρόβλημα στο γόνατο. Για τα «ζαχαρωτά», η διαγραφή της κόκκινης κάρτα του Ρόντουελ από το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, του δίνει τη δυνατότητα να συμπληρώσει σήμερα 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Έβερτον. Η κατάσταση του Τιμ Κέιχιλ θα εκτιμηθεί την τελευταία στιγμή έπειτα από τον τραυματισμό στον αστράγαλο που τον ανάγκασε να μείνει εκτός αποστολής για την εθνική ομάδα της Αυστραλίας, ενώ και ο Τζον Χάιτινχα είναι αμφίβολος έχοντας αποκομίσει πρόβλημα στο γόνατο από τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίας.


Γουέστ Μπρομ – Γουλβς

Το ρεπορτάζ των δύο ομάδων περιλαμβάνει μόνο… προβλήματα. Οι «baggies» δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «λύκων» στο ανώτατο επίπεδο του αγγλικού πρωταθλήματος από το 1982. Επιπλέον, ο Ρόι Χότζον δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους σημερινούς του αντιπάλους στις πέντε συναντήσεις τους και ο Πίτερ Οντεμβίγκι προκαλεί πρόβλημα στο σκοράρισμα λόγω του ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τον περσινό του καλό εαυτό.

Για τη Γουλβς, τα παράπονα για αρκετές από τις διαιτητικές αποφάσεις στα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν μπορούν να αποτελούν συνεχώς δικαιολογία, έχει κερδίσει μόνο μια φορά τη Γουέστ Μπρομ στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις τους, ενώ θα στερηθεί και τις πολύτιμες υπηρεσίες του Στίβεν Φλέτσερ που τραυματίστηκε στη γάμπα. Εκτός και ο Τζορτζ Ελοκόμπι, επιστροφή του Ρόναλντ Ζουμπάρ για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο!

Για τη Γουέστ Μπρομ, το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Οντεμβίγκι στο πόδι δεν είναι τέτοιο που να του στερήσει τη συμμετοχή, αλλά ο Στίβεν Ριντ έχει τεθεί νοκ – άουτ, λόγω κατάγματος στο χέρι. Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, ενδεχομένως να πάρει ο Μπίλι Τζόουνς.


Άρσεναλ – Σάντερλαντ

Η αμέσως προηγούμενη επίσκεψη των «μαυρόγατων» στο «Έμιρεϊτς» ήταν η πιο… χαρούμενη ανάμνηση της Σάντερλαντ για τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου, αφού το σύνολο του Στιβ Μπρους είχε πάρει τον μοναδικό του βαθμό σε διάστημα δυόμιση μηνών! Ακόμη κι έτσι όμως, κατάφερε στο φινάλε να τερματίσει στην καλύτερη θέση της τελευταίας δεκαετίας!

Το καλοκαίρι, ήταν γεμάτο υποσχέσεις, ωστόσο, κάτι τα αρνητικά αποτελέσματα, ο πρόωρος αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ, η αποχώρηση του Γκιάν και πιο πρόσφατα η παραίτηση του Νάιαλ Κουίν από την προεδρία, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση.

Για… καλή τύχη όμως των «μαυρόγατων», έχουν πιθανότητες να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία στην Άρσεναλ, πολύ απλά γιατί και οι «κανονιέρηδες» είναι ακόμη… αγνώριστοι. Παιδικά λάθη από την άμυνα, εύθραυστοι ποδοσφαιριστές σε στιγμές πίεσης, πολλά πειθαρχικά παραπτώματα και αποβολές και αποκορύφωμα όλων, η υπόθεση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αρνείται να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι παραμονεύει και μέσα σε όλα, είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ αυτή τη στιγμή και έχει κατακτήσει τίτλο με την ομάδα!

Στα αγωνιστικά, για τους γηπεδούχους οι Τζουρού και Κοσιελνί επιστρέφουν στη διάθεση του Βενγκέρ, αλλά ο Σανιά που υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι στο ντέρμπι με την Τότεναμ, θα απουσιάσει τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012. Έτοιμος ο Ροσίτσκι που ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Για τη Σάντερλαντ, ο Φιλ Μπάρντσλεϊ ολοκληρώνει την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών που τον βαραίνει, ενώ ο Νίκλας Μπέντνερ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει.


Νιούκαστλ – Τότεναμ

Οι «καρακάξες» τη φετινή σεζόν είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών! Η ενίσχυση του ρόστερ κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, άσχετα αν αποχώρησαν οι στυλοβάτες Νόλαν και Μπάρτον, έπιασε τόπο και η ομάδα δείχνει εξαιρετικά δείγμα γραφής σε κάθε της παιχνίδι. Με τη σφιχτή αμυντική της λειτουργία που ο Πάρντιου βάζει σε προτεραιότητα και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, η Νιούκαστλ έχει παραμείνει αήττητη στις εφτά αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι στιγμής, ενώ η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να της παραβιάσει την εστία περισσότερες από μια φορά, έστω κι αν ήταν σε παιχνίδι για το Λιγκ Καπ!

Η Τότεναμ αναζητεί την πέμπτη σερί νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και επισκέπτεται την έδρα της Νιούκαστλ με… απειλητικές διαθέσεις. Μπορεί να είχε ορισμένες… άσχημες αναμνήσεις από τις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, όπου υπέστη βαριές ήττες από τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο, απέδειξε ότι στο Λονδίνο δεν αστειεύεται και το αντιλήφθηκαν καλύτερα από όλους οι Λίβερπουλ και Άρσεναλ που έπεσαν «θύματα» της φόρμας που διανύει η αρμάδα του Χάρι Ρέντναπ. Τα «σπιρούνια», θα πρέπει ωστόσο να πάνε κόντρα και με την παράδοση που θέλει τον λονδρέζικο σύλλογο να φεύγει χωρίς νίκη από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του!

Ο Άλαν Πάρντιου συμπεριλαμβάνει κανονικά τους Ντεμπά Μπα και Γιοάν Καμπάιγ στα πλάνα του παρά τους τραυματισμούς που υπέστησαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, ενώ αμφίβολοι είναι οι Γκουτρί και Αμεόμπι! Για την Τότεναμ, νοκ – άουτ τέθηκαν οι Τσόρλουκα και Κράνιτσαρ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Αντεμπαγιόρ (θλάση), Λένον (προσαγωγοί) και Σάντρο (γάμπα).


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/10 (17:00)

Λίβερπουλ-Μαν.Γιουνάιτεντ (14:45)
Νόριτς-Σουόνσι
ΚΠΡ-Μπλάκμπερν
Στόουκ-Φούλαμ
Μάν.Σίτι-Άστον Βίλα
Γουίγκαν-Μπόλτον
Τσέλσι-Έβερτον (19:30)

Κυριακή 16/10

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς (14:00)
Άρσεναλ-Σάντερλαντ (15:30)
Νιούκαστλ-Τότεναμ (18:00)

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου