Ιδανικά ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Άνετο πέρασμα από το "Αλεξάνδρειο" και πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και στο βάθος...ένας ακόμα "αιώνιος" τελικός (5ος συνεχόμενος). Η τριάδα, Παπανικολάου-Σπανούλη-Παπαδόπουλου ήταν καθοριστική στην εύκολη επικράτηση, με τους δύο πρώτους να πετυχαίνουν μαζί κάτι λιγότερο από τους μισούς πόντους της ομάδας.

Ο Λάζαρος βοήθησε επιπλέον με την πάσα του. Εχει βελτιωθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Τραβάει τους δύο αντίπαλους ψηλούς πάνω του με αποτέλεσμα να μένουν ελεύθεροι στις γωνίες οι Αντιτς, Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου, Κέσελι και τότε να τους τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή ώστε να εκτελέσουν. Στα θετικά και η παρουσία των νεαρών γκαρντ, Μάντζαρη και Σλούκα. Κυρίως για τον πρώτο, αφού έπαιζε λες και είναι χρόνια στην ομάδα. Γενικότερα, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το χθεσινό ματς είναι η προσφορά των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού, αφού οι "ερυθρόλευκοι" φαίνεται ότι κερδίζουν δύο παίκτες σε σχέση με πέρσι, τους πιο ώριμους Παπανικολάου και Σλούκα (ήταν δανεικός στον Αρη). Πολύ σημαντικό.

Παρόλα αυτά, η άνετη νίκη του Ολυμπιακού δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει την ομάδα. Ο Θρύλος μετά από ένα καλοκαίρι διοικητικών ταραχών και αγωνιστικών ανακατατάξεων έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει ένα σύνολο που θα μπορέσει να διεκδικήσει βάσιμα την κατάκτηση των στόχων του. Η Μπιλμπάο δεν είναι Αρης και αυτό το ξέρουν καλά ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και οι συνεργάτες του. Ουσιαστικά, το επόμενο ματς στην Βασκονία με την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είναι αυτό που θα αποτελέσει το πρώτο δυνατό παιχνίδι που θα κληθεί ο Ολυμπιακός να μετρήσει δυνάμεις κόντρα σε ένα έμπειρο σύνολο, επιπέδου Ευρωλίγκας.

Επιπρόσθετο εμπόδιο θα είναι η αγωνιστική απραξία των Πειραιωτών, καθώς αναβλήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα πάνε με μείον ένα επίσημο ματς στο Μπιλμπάο। Και πάντα στο ξεκίνημα μια τέτοιας διοργάνωσης παίζει μεγάλο ρόλο το πόσα ματς έχεις στα πόδια σου. Γι' αυτό το λόγο, υπομονή και όχι βιαστικός ενθουσιασμός γιατί όσο πιο εύκολη είναι η απογείωση τόσο πιο δύσκολη είναι η...ανώμαλη προσγείωση.

www.thrylos.gr