ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την επιτυχία»

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την επιτυχία»

18/5/2012
«Τα χρήματα δεν φέρνουν την επιτυχία» Προειδοποίηση προς τους συλλόγους σχετικά με τα ποσά που ξοδεύουν απηύθυνε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος εξέφρασε κι την ανησυχία του σχετικά με το τι θα απογίνει η Μάντσεστερ Σίτι εάν οι ιδιοκτήτες της αποφασίσουν να «εγκαταλείψουν» την ομάδα.


Στόχος της UEFA είναι το ποδόσφαιρο να παίζεται επί ίσοις όροις και να μειώσει τις αποκλίσεις των ομάδων ως προς το άνοιγμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Οι κανονισμοί του «Financial Fair Play» θα εφαρμοστούν προκείμενου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Ο Πλατινί επιμένει πως τα χρήματα δε φέρνουν την επιτυχία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Μάντσεστερ Σίτι.

«Πρέπει να προστατεύουμε τους συλλόγους, γιατί όσο οι ιδιοκτήτες εξοφλούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις η ομάδα θα είναι σταθερή, αλλά εάν εγκαταλείψουν το σύλλογο, τότε τι θα απογίνει η Σίτι;».

Ο Γάλλος μίλησε και για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Τσέλσι. Από τις δύο ομάδες συνολικά έχουν αποβληθεί εφτά παίκτες (Τέρι, Μπράνισλαβ, Ιβάνοβιτς, Ραμίρεζ και Μεϊρέλες για τους «μπλε» και Γκουστάβο, Αλάμπα, Μπάντστουμπερ για τους «Βαυαρούς» ). Με εξαίρεση τον Τέρι, οι υπόλοιποι θα χάσουν τον τελικό αφού συμπλήρωσαν το όριο των κίτρινων καρτών που επιφέρουν την αποβολή τους.

Η Ένωση Διεθνών Ποδοσφαιριστών ζήτησε από την UEFA να μπορέσουν οι παίκτες να συμμετάσχουν στον τελικό παρά τις κάρτες, το αίτημα όμως απορρίφθηκε. Ωστόσο ο Πλατινί διατίθεται να επανεξετάσει τους κανονισμούς μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Γιατί όχι; Είμαι απόλυτα ανοιχτός στο να συμμετέχει η καλύτερη ομάδα στον τελικό του Champions League. Το θέμα επιδέχεται συζήτηση και μπορεί να αποτελέσει τροφή για σκέψη», ήταν τα λόγια του.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου