ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1(pics+video)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1(pics+video)

Ένας κακός αγωνιστικά Ολυμπιακός, ο οποίος προβλημάτισε με την εικόνα του, ήρθε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό στον Πειραιά (1-1). Άνοιξε το σκορ ο Φιγκερόα (73'), ισοφάρισε ο Μήτρογλου (87'). Αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο Μαρινάκης (video).
Αυτός δεν ήταν Ολυμπιακός! Για την 29η αγωνιστική της Super League οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό με σκορ 1-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε ένα ματς που οι Πρωταθλητές απογοήτευσαν με την παρουσία τους, καθώς πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση. Οι Πειραιώτες έκαναν ελάχιστες φάσεις, δεν είχαν ανάπτυξη και έδωσαν δικαιώματα στους πράσινους στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν (0-1) με τον Φιγκερόα στο 73'. Στο 87' ο Μήτρογλου που είχε μπει αλλαγή στο ματς έσωσε την κατάσταση ισοφαρίζοντας με προβολή ύστερα από σουτ του Τζεμπούρ. Ο 25χρονος σέντερ-φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στις καθυστερήσεις με κεφαλιά (90+7), αλλά η προσπάθεια του σωστά ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων στο τέλος αποδοκιμάστηκαν έντονα από το κοινό τους, με τους φιλάθλους να εκδηλώνουν την δυσφορία τους για την απαράδεκτη και άθλια εικόνα της ομάδας τους στην αναμέτρηση. Αρνητικά συνθήματα ακούστηκαν και για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η μάχη των πάγκων

 Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Μέγκιερι κάτω από τα γκολπόστ. Παπάζογλου, Αβραάμ, Μανωλάς και Χολέμπας αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά, ενώ την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Φέισα, Μανιάτης και Γκρέκο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης πήρε θέση ο Φουστέρ, αντίστοιχα αριστερά αγωνίστηκε ο Αμπντούν, με τον Τζεμπούρ σε ρόλο κλασικού προωθημένου. Από την πλευρά του ο Γιάννης Βονόρτας επέλεξε ένα σύστημα 4-5-1 με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ. Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρίνος ήταν η τετράδα της άμυνας, με τους Βιτόλο, Σο και Ζέκα να αποτελούν την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σισοκό και Μπαρμπαρούσης πήραν θέση στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Τότσε στον ρόλο του μοναδικού καθαρού επιθετικού.

Το ματς

Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων πριν συμπληρωθούν 30'' παιχνιδιού, με τον Μέγκιερι να μπλοκάρει εύκολα στην προσπάθεια του Σισοκό να απειλήσει εκτός περιοχής. Στο 3' ο Μανιάτης επιχείρησε ένα σουτ από μακριά αλλά ο Καρνέζης δεν δυσκολεύθηκε να εξουδετερώσει τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα ο 26χρονος χαφ των ερυθρολεύκων έκλεψε ωραία την μπάλα από τον Μαρίνο, έβγαλε και τη σέντρα από δεξιά αλλά Αμπντούν και Γκρέκο δεν συνεννοήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί η πρώτη καλή ευκαιρία στο ντέρμπι.

Στο 6' ο Μέγκιερι βγήκε έγκαιρα από την εστία του και καθάρισε τη φάση, με τον Τοτσέ να βγαίνει επικίνδυνα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Στο 10' το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τα βαρελότα που άναψαν οι φίλοι των Πειραιωτών στο πέταλο των οργανωμένων.

Εκατέρωθεν φάσεις και παρ' ολίγον εμφράγματα στο Φάληρο

Στο 15' οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία από αριστερά με τον Χολέμπας, αλλά στο γύρισμα του 28χρονου μπακ δεν βρέθηκε κανένας παίκτης του Ολυμπιακού στην πορεία της μπάλας. Στο 20' ο Αμπντούν από δεξιά κέρδισε το φάουλ και την κάρτα του Τοτσέ, με τον Χολέμπας από πολύ πλάγια να εκτελεί απευθείας στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη! Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε ξανά στον διεθνή αριστεροπόδαρο αμυντικό των ερυθρολεύκων, που σέντραρε στην περιοχή του ΠΑΟ με τον Μανωλά να μην πιάνει γεμάτη την κεφαλιά και τον Καρνέζη να μπλοκάρει.

Στο 27' από αριστερά ο Αμπντούν ταλαιπώρησε τον Ζέκα και γύρισε την μπάλα στην περιοχή αλλά το σουτ του Μανωλά (είχε μείνει ψηλά μετά από στημένη φάση) έφυγε απελπιστικά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Μέγκιερι έσωσε τον Ολυμπιακό. Ο Μπαρμπαρούσης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών και προσπάθησε να κρεμάσει τον Ούγγρο γκολκίπερ, ο οποίος με το δεξί του χέρι στέρησε από τους πράσινους το προβάδισμα στο σκορ!

Με τη συμπλήρωση του 45λέπτου ο Παναθηναϊκός θα χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ζέκα. Ο Μανωλάς σε προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Μέγκιερι έβγαλε τετ-α-τετ τον Πορτογάλο με τον Ούγγρο γκολκίπερ. Ο Ζέκα προχώρησε, πέρασε και τον Μέγκιερι αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση και αριστερά προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αμπντούν μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Γκρέκο έκανε λάθος κοντρόλ, καθυστέρησε και η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0 και πολλή (δικαιολογημένη) γκρίνια στις κερκίδες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο "Κάνιο" έδωσε ζωντάνια στον Ολυμπιακό, ο Φιγκερόα το γκολ στον ΠΑΟ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Γκρέκο σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ένα σουτ του Φέισα στο 46' δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό, με τον Τζεμπούρ να προσπαθεί ανεπιτυχώς να μπει στην πορεία της μπάλας.

Ιμπαγάσα και Χολέμπας έπαιξαν ωραία το "ένα - δύο" στο 49' αλλά η σέντρα του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Καρνέζη. Στο 50' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια καλή ευκαιρία, με τον Μπαρμπαρούση να πιάνει την κεφαλιά μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σισοκό από δεξιά, που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγκιερι.

Ο Φουστέρ στο 55' εξαπέλυσε ένα κεραυνό εκτός περιοχής αλλά ο Καρνέζης με εντυπωσιακή εκτίναξη κράτησε απαραβίαστη την εστία του, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά δίχως να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 60' ο Φιγκερόα πέρασε στην θέση του Τοτσέ, με τον Βονόρτα να φρεσκάρει την επίθεση του. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου πέρασε στο ματς αντί του Αμπντούν, καθώς οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στο τέρμα του Παναθηναϊκού. Στο ίδιο λεπτό ο Χουχούμης αντικατέστησε τον Μαρίνο για τους φιλοξενούμενους.

Στο 73', οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όταν σε μια αντεπίθεση από δεξιά ο Ζέκα βρήκε την σωστή κίνηση του Φιγκερόα μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Μέγκιερι για το 0-1...

Στο 75' ο Μασάντο πέρασε στην θέση του Παπάζογλου και ένα λεπτό αργότερα ο Χολέμπας προσπάθησε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά ο Καρνέζης ήταν ξανά σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ στο δεξί σουτ του 28χρονου άσου των Πειραιωτών μέσα από την περιοχή.

Έσωσε την παρτίδα ο Μήτρογλου

Στο 87' ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση και ενώ τα συνθήματα των οπαδών του Ολυμπιακού εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη είχαν δημιουργήσει αίσθηση, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν κάτι παραπάνω από έντονες...

Ο Τζεμπούρ έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έκανε το σουτ και ο Μήτρογλου με προβολή σκόραρε κατά του Καρνέζη για το 1-1. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τους παίκτες των πρασίνων να ωρύονται για οφσάιντ (γιατί αυτό ζητάνε στην πραγματικότητα αν παρατηρήσετε το βίντεο και όχι φάουλ του Τζεμπούρ στον Σο, το οποίο ανακάλυψαν μετά...) και κάποια στιγμή να απειλείται σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο! Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα και το ματς ξεκίνησε και πάλι.

Στο 93' ο Μήτρογλου προσπάθησε να απειλήσει ξανά την εστία του ΠΑΟ αλλά ο Τριανταφυλλάκος έβαλε σωστά την κόντρα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μέγκιερι δεν μπλόκαρε την μπάλα στη σέντρα του Χουχούμη και με τα πόδια απομάκρυνε την ύστατη στιγμή προ του Φιγκερόα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου σκόραρε ξανά, με το κεφάλι αυτή τη φορά, μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παππά που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού, με μοναδική εξαίρεση τον Αριέλ Ιμπαγάσα που χειροκροτήθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Μέγκιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (75' Μασάντο), Φέισα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Γκρέκο (46' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (68' Μήτρογλου).

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Μασάντο, Μοδέστο, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (68' Χουχούμης), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (60' Φιγκερόα), Σισοκό (90+2' Εσπάρθα) .

Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Εσπάρθα, Χουχούμης, Καζιγιάμα, Ντίνας, Φιγκερόα, Πίντο.

Στατιστικά αγώνα

1Γκολ1
1Ασίστ1
13Τελικές Προσπάθειες8
6Σουτ εντός μεγάλης περιοχής                      3
5Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής                  4
2Κεφαλιές1
4Αποκρούσεις8
10Επεμβάσεις33
20Κλεψίματα23
11Φάουλ24
3Οφσάιντ1
11Κόρνερ2
40Λάθη43
14/47   Γεμίσματα                             2/12

Δείτε στο βίντεο τα highlights της αναμέτρησης:


 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 20' Τοτσέ (ΠΑΟ)

Κόκκινες κάρτες: -


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου