ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.rg στο ισόπαλο (1-1) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κακή η εμφάνιση των περισσότερων ερυθρόλευκων, επέπλευσαν οι Χολέμπας, Ιμπαγάσα και ο σκόρερ Μήτρογλου.
Ο Ολυμπιακός με το θέαμα που παρουσίασε απογοήτευσε τους οπαδούς του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μένοντας στο τελικό 1-1 με τους πράσινους και με τον Μήτρογλου να ισοφαρίζει το γκολ του Φιγκερόα (78') τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο της αναμέτρησης.  Κακή η εμφάνιση των περισσότερων ερυθρόλευκων, επέπλευσαν οι Χολέμπας, Ιμπαγάσα και ο σκόρερ Μήτρογλου.

Η κριτική των παικτών

Μέγκιερι: Βγήκε έγκαιρα στο 6' και απομάκρυνε τον κίνδυνο προ του Τοτσέ, έσωσε την εστία του στο 27' στο τετ-α-τετ με τον Μπαρμπαρούση, δυσκόλεψε την προσπάθεια του Ζέκα στο δοκάρι του Πορτογάλου από πλάγια θέση στο 45', ενώ στο 50' επενέβη σταθερά στην προσπάθεια και πάλι του Μπαρμπαρούση να σκοράρει με το κεφάλι. Όμως στο 73' δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο γκολ του Φιγκερόα, χάνοντας και λίγο τον προσανατολισμό του στο τέρμα. Είχε και μια λάθος έξοδο στις καθυστερήσεις που όμως πρόλαβε να διορθώσει ο ίδιος. Ίσως να ελέγχεται μόνο στη φάση του τέρματος που πέτυχε ο Αργεντινός φορ του ΠΑΟ, αν και δεν ήταν εύκολο να αποσοβήσει το 0-1.

Παπάζογλου: Είναι άδικο να πέφτουν τέτοια βάρη στην πλάτη του παίκτη. Όσο φιλότιμος και αν είναι, ο άνθρωπος δεν μπορεί να παίξει δεξιός μπακ. Το πάλεψε, αλλά επιθετικά δεν το έχει. Στόπερ είναι και τέλος. Έδωσε τη θέση του στον Μασάντο στο 75'.

Μανωλάς: Με εκλάμψεις. Δεν πάταγε καλά σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού, δίνοντας μάλιστα και την ευκαιρία στον Ζέκα να σκοράρει (ο Πορτογάλος τελικά δεν τα κατάφερε) στην εκπνοή του ημιχρόνου. Βγήκε 2-3 φορές ωραία και κάλυψε ορισμένα κενά στην άμυνα του αλλά μέχρι εκεί. Τα προσόντα δεν του λείπουν, θέλει ακόμη δουλειά.

Παπαδόπουλος: Είναι γνωστή η αξία του αρχηγού, όπως και το πάθος του. Κόντρα στον ΠΑΟ δεν ήταν ο γνωστός Αβραάμ που όλοι ξέρουμε, δίχως πάντως να υποπέσει σε κάποιο χοντρό λάθος. Φάνηκε λίγο ανέτοιμος για ματς ειδικών συνθηκών, μάλλον δικαιολογημένα αφού πρόσφατα επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το περασμένο καλοκαίρι στο Euro.

Χολέμπας: Από τους ελάχιστους που πάλεψε 90 λεπτά το παιχνίδι και μπορεί να έχει τη συνείδηση του καθαρή, άσχετα αν πολλά από αυτά που μπορεί να κάνει δεν του βγήκαν στο γήπεδο. Είχε δοκάρι στο 0-0 (22') σε πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση. Αμυντικά κέρδισε και έχασε μάχες απέναντι στον καλύτερο παίκτη των φιλοξενούμενων, Σισοκό.

Φέισα: Ο Σέρβος έδινε την μπάλα στους παίκτες της πλάγιας γραμμής (μπακ και χαφ), δίχως όμως να επιχειρήσει να προωθήσει το παιχνίδι κάθετα. Φάνηκε διστακτικός σε 1-2 περιπτώσεις να πάει σε φάσεις που "μύριζαν"... δύναμη αλλά τουλάχιστον κάλυπτε σωστά τους χώρους. Τίποτε το ιδιαίτερο από τον Λιούμπο.

Μανιάτης: Ναι, από φιλότιμο άλλο τίποτα. Μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικός στην φάση του 5', αλλά Αμπντούν και Γκρέκο... κουτούλησαν στην σέντρα του (είχε προηγηθεί κλέψιμο στον Μαρίνο). Τρέχει, μαρκάρει, πηδάει, μάχεται, προσπαθεί ακόμη και επιθετικά να βοηθήσει. Ανασταλτικά τα καταφέρνει μια χαρά, αλλά να απειλήσει είτε με δημιουργία, είτε πατώντας περιοχή, δυσκολεύεται πολύ. Έδειξε πιο απελευθερωμένος με την είσοδο του Ιμπαγάσα στο ματς, δίχως όμως να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Γκρέκο: Ούτε ο Ιταλός κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Πάσες μπροστά δεν πέρασε, σουτ δεν δοκίμασε, ενώ μάλλον μπέρδεψε τον Αμπντούν στην φάση του 5'. Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Σο και Βιτόλο, σταδιακά χάθηκε από το παιχνίδι και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Ιμπαγάσα στο ημίχρονο.

Φουστέρ: Το... άλτερ έγκο του Παπάζογλου αλλά σαν δεξιός μεσοεπιθετικός. Στην Ευρώπη που πρωτίστως μας ενδιαφέρει το μαρκάρισμα και μετά μήπως τρυπώσουμε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και βάλουμε κάνα γκολ, εκεί πιθανόν να μπορεί να βοηθήσει στο πλάι. Αλλά ο άνθρωπος δεν έχει στοιχεία παίκτη γραμμής, παίκτης του άξονα είναι και κόντρα σε άμυνες κλειστές αδυνατεί να διασπάσει την ανασταλτική λειτουργία των αντιπάλων από τα άκρα! Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται τον Φουστέρ δεξιά ο Ολυμπιακός και γι' αυτό βέβαια δεν ευθύνεται ο παίκτης. Φιλότιμος (πάντα) ο Νταβίδ αλλά δεν βοήθησε καθόλου κόντρα στον ΠΑΟ.

Αμπντούν: Ξεκίνησε φουριόζος, ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του από τα άκρα, αλλά δεν είδε κάποια από τις προσπάθειες του να καταλήγει σε κάτι ουσιαστικό. Κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το δοκάρι του Χολέμπας (22') και είχε δύο ωραία γυρίσματα σε Μανωλά και Γκρέκο που όμως απέτυχαν να σκοράρουν. Στην επανάληψη δεν φάνηκε ιδιαίτερα και αντικαταστάθηκε από τον Μήτρογλου στο 68'.

Τζεμπούρ: Δεν τροφοδοτήθηκε σωστά ο Αλγερινός φορ από τους συμπαίκτες του είναι η αλήθεια, αλλά και ο ίδιος όποτε ήρθε σε επαφή με την μπάλα δεν κατάφερε τίποτε σπουδαίο. Εξαίρεση η φάση της ισοφάρισης (87') των ερυθρολεύκων, όπου το σουτ που επιχείρησε είχε πορεία προς τα δίχτυα του Καρνέζη, με τον Μήτρογλου να παρεμβάλλεται και να σιγουρεύει το γκολ. Πέραν τούτου ουδέν για τον "τρομοκράτη".

Ιμπαγάσα: Μπήκε στην ανάπαυλα του ντέρμπι αντί του Γκρέκο και η διαφορά αμέσως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά τον Παναθηναϊκό, άσχετα αν δεν σκόραρε πρώτος. Και αυτό διότι ο "Κάνιο" έπαιζε την μπάλα απλά, γρήγορα και με τη μία στον κενό χώρο, δίνοντας έναν έστω υποτυπώδη ρυθμό στη μεσαία γραμμή. Δυστυχώς δεν είχε έναν ακόμη συμπαραστάτη στην προσπάθεια του. Καλή η παρουσία του Αριέλ, δεν είναι τυχαίο πως είναι ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που χειροκροτήθηκε στο τέλος του αγώνα...

Μήτρογλου: Μπήκε στο 68' και ισοφάρισε στο 87'. Έκανε το καθήκον του ως στράικερ, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας, βγαίνοντας εκτός περιοχής. Μαζί με τον Χολέμπας και τον Ιμπαγάσα, αναμφισβήτητα από τους παίκτες που διασώθηκαν στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Μασάντο: Αντικατέστησε τον Παπάζογλου στο 75', δίχως όμως να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Μάλλον απαρατήρητος πέρασε...


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου