ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


Διαφορα απο SUPER LEAGUE


14/04/2013


Η 29η αγωνιστικη
 



Αλαφούζος: «Είμαστε ηθικά νικητές»

14/04/2013
 Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που αυτή ήρθε, είναι για τον Γιάννη Αλαφούζο σα… νίκη, όπως δήλωσε μετά το ματς.

Αλαφούζος: «Είμαστε ηθικά νικητές»
Απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια παικτών και τεχνικού επιτελείου στον Παναθηναϊκό, στο σημερινό 1-1 με τον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος των «πράσινων» τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε κερδίσει. Ηθικά είμαστε νικητές. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα σε όλους τους τομείς. Θα βγουν στην επιφάνεια τεράστια σκάνδαλα και πιστεύω ότι θα ξετυλιχθεί σύντομα το κουβάρι. Δεν επιτρέπεται να μιλήσω για διαιτησία…»

Τελευταία παράσταση του Σάμαρη στην Νέα Σμύρνη

14/04/2013
 Την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στον κόσμο του Πανιωνίου έκανε ο Ανδρέας Σάμαρης στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Τελευταία παράσταση του Σάμαρη στην Νέα Σμύρνη
Από το καλοκαίρι ο Ανδρέας Σάμαρης θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του.

Έτσι, το σημερινό του παιχνίδι του Πανιωνίου με την Ξάνθη ήταν το τελευταίο του νεαρού άσου στην Νέα Σμύρνη, μπροστά στον κόσμο των Νεοσμυρνιωτών.

Ο 23χρονος μέσος αγωνιζόταν στην Πλατεία από την περίοδο 2009-2010, συμπληρώνοντας φέτος τέσσερα χρόνια στον «Ιστορικό».

Από του χρόνου θα… κατηφορίσει στον Πειραιά, όπου θα φορά την φανέλα του Ολυμπιακού.

Η βλακεία του «αγανακτισμένου» οπαδού

14/04/2013  
Αποκρουστική εικόνα από τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Η βλακεία του «αγανακτισμένου» οπαδού
Στη φωτογραφία από το ΟΑΚΑ βλέπετε έναν από τους «αγανακτισμένους», υποτίθεται οπαδούς της ΑΕΚ, που μπήκαν στο γήπεδο και διέκοψαν τον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Η οργή του εξαφανίστηκε, αφού αποφάσισε να το ρίξει στο πλιάτσικο. Οι παίκτες των δύο ομάδων τρέχοντας για τα αποδυτήρια άφησαν πίσω τους όλα τα πράγματα δίνοντας την ευκαιρία σε έναν από τους τύπους που «βρωμίζουν» τα ελληνικά γήπεδα να αποκτήσει ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια.

Παπαδόπουλος: «Άλλο ένα παιχνίδι»

14/04/2013
 Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά τη μεγάλη νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης με 5-1.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν βιάστηκε να πανηγυρίσει την παραμονή του Άρη στη Σούπερ Λίγκα μετά τη νίκη με 5-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

«Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια με τα παιδιά τις τελευταίες μέρες. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό όμως, γιατί έχουμε άλλο ένα παιχνίδι που θα πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να έχουν σημασία τα πράγματα που έχουμε κάνει», τόνισε ο προπονητής των «κιτρίνων» και πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά και προβληματισμένος διότι μπορεί να μην νικήσουμε στην Ξάνθη και να μην παραμείνουμε στην κατηγορία. Αν κερδίσουμε, θα μείνουμε σίγουρα και δεν θα μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Είναι κρίμα ο Άρης με αυτόν τον κόσμο να παλεύει για τη σωτηρία του. Θα μπορούσε να έχει 6-7 βαθμούς παραπάνω και να μην βρίσκεται εδώ».

Για την εικόνα του αγώνα είπε: «Ήταν άλλη μια σημαντική νίκη για εμάς. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια ομάδα με πολλά προβλήματα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος με τη βοήθεια του κόσμου. Προηγηθήκαμε πολύ γρήγορα, ελέγξαμε τον ρυθμό και πετύχαμε έναν όμορφο γκολ με τον Τάτο. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε με γκολ και μας έφυγε το άγχος. Η Τρίπολη σκόραρε ένα περίεργο, και μετά εμείς πετύχαμε αλλά δύο γκολ. Μου άρεσε ο αγώνας, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να χαρώ καθώς πρέπει πρώτα να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Παράλληλα δήλωσε έκπληκτος από την έκταση που πήρε το σκορ, ενώ ευχαρίστησε τους φιλάθλους. «Δεν περίμενα τέτοιο σκορ. Σίγουρα ο αντίπαλος είχε απουσίες αλλά πιστεύω ότι πιο πολύ μας βοήθησε αυτός ο υπέροχος κόσμος».

Τέλος, για την παρουσία του Ανδρέα Τάτου είπε: «Θέλει ειδική μεταχείριση. Έχει διαφορετικό ρόλο από αυτόν που συνηθίζει να παίζει. Μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχει τρομερά πόδια. Βοηθά πολύ τον Άρη και θα είναι σημαντικός αν παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, όπως και τα άλλα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο».

Παναγόπουλος: «Θέλω να συνεχίσω στον Πανιώνιο»

14/04/2013
 Την επιθυμία να συνεχίσει στον πάγκο του Πανιωνίου και την επόμενη σεζόν, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος μετά το 3-3 με την SKODA Ξάνθη.

Παναγόπουλος: «Θέλω να συνεχίσω στον Πανιώνιο»
Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος θέλει να συνεχίσει στον πάγκο του Πανιωνίου και την επόμενη σεζόν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά το 3-3 με την SKODA Ξάνθη. Αναφορικά με το ματς, ο προπονητής των «κυανέρυθρων» δήλωσε πως θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να πάρουν τη νίκη, για να καταλήξει πως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν «κεφάλαιο» για τον φετινό Πανιώνιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος:

Για το ματς: «Έγινε ένα αγγλικό ματς, το οποίο θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, όταν είχαμε γυρίσει το ματς στο 2-1, όπως θα μπορούσε να κερδίσει και η Ξάνθη, μετά το 2-2. Μας αποσυντόνισε η αποβολή του Μαρίν. Θέλαμε να κλείσουμε με νίκη στην έδρα μας, δεν τα καταφέραμε όμως».

Για την αποβολή των φιλοξενούμενων: «Μία αποβολή, ένα αριθμητικό μειονέκτημα σε αποσυντονίζει. Δεν νομίζω ότι ήμασταν κακοί. Η Ξάνθη κατέβηκε να κερδίσει και το έδειξε. Είχε πιο ισχυρό κίνητρο στο ματς».

Για το μέλλον του: «Μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας τότε θα συζητήσουμε. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσω και να δημιουργήσω και εγώ για τη νέα σεζόν».

Για τον λόγο που δεν πήραν ευκαιρίες παίκτες που δεν είχαν λεπτά συμμετοχής: «Είχα πει ότι υπάρχει σκέψη να δοθεί η ευκαιρία σε κάποια παιδιά. Είχα πει επίσης όμως ότι δεν πρέπει να χαλάσει η συνοχή της ομάδας. Και η ομάδα είναι πάνω απ' όλα. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις πολλά πρόσωπα σε ένα παιχνίδι. Είδαμε τον Μπούζα, που ήταν η πρώτη του φετινή συμμετοχή και μακάρι να μπορέσω την Κυριακή να δώσω χρόνο και σε άλλα παιδιά».

Για την φετινή σεζόν: «Έχουν γίνει πολλά στον Πανιώνιο. Το έχω ξαναπεί ότι ο Πανιώνιος είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Ήταν δύσκολη χρονιά, όπως και η προηγούμενη. Μακάρι να μην είναι το ίδιο δύσκολη και η επόμενη. Κρατάμε όμως τις καλές στιγμές και συνεχίζουμε».

Για τη νέα σεζόν: «Για να υπάρξει ένα πλάνο πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι στην διοίκηση, ποιοι παίκτες θα μείνουν κλπ. Όταν πρέπει να μιλήσουμε θα μιλήσουμε».

Για τον Ελευθερόπουλο: «Ο Ελευθερόπουλος είναι κεφάλαιο για τον φετινό Πανιώνιο. Έβαλε γερές βάσεις το καλοκαίρι. Κεφάλαιο επίσης είναι και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στον σύλλογο. Το ξαναλέω ότι είναι ευκαιρία να γίνει ο Πανιώνιος η αγαπημένη δεύτερη ομάδα όλων των Ελλήνων».

Πετράκης: «Αν είχε λίγο χρόνο ακόμα…»

14/04/2013
 Ικανοποιημένος από τον βαθμό (2-2) που πήρε ο ΟΦΗ στο σημερινό ματς με τον Ατρόμητο παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Πετράκης.

Πετράκης: «Αν είχε λίγο χρόνο ακόμα…»
Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ για την προσπάθεια που κατέβαλαν και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, έδωσε ο Γιάννης Πετράκης μετά το τέλος του αγώνα.

«Αν είχε λίγο χρόνο ακόμα, πιστεύω ότι θα το κερδίζαμε», τόνισε ο προπονητής των Κρητικών.

Επίσης, ο τεχνικός των γηπεδούχων τόνισε πως η ομάδα του θα πάει για ακόμη έναν... τελικό στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης

«Όλοι ξέραμε την σπουδαιότητα του αγώνα. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να το κερδίσουμε. Αν κάνουμε, όμως, μια αποτίμηση του αγώνα και μπήκαμε πολύ καλά.

Στην ουσία σε μια φάση πολύ καλά δουλεμένη, δεχθήκαμε το γκολ από μια στημένη φάση. Όσο περνούσε η ώρα πιστεύω ότι το άγχος και η σπουδαιότητα μας δημιούργησε μια νευρικότητα.

Παίζαμε με μια ομάδα που φάνηκε ότι στην κόντρα επίθεση ήταν πολύ καλή και με αυτόν τον τρόπο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, εκεί που προσπαθούσαμε να το φέρουμε σε μια ισορροπία δυστυχώς πάλι δεχθήκαμε ένα γκολ στην κόντρα, κάτι που καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη έκανε την θέση μας.

Ωστόσο, σαν ομάδα δείξαμε χαρακτήρα, γυρίσαμε το παιχνίδι και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου.

Αν είχε λίγο χρόνο ακόμα, πιστεύω ότι θα το κερδίζαμε.

Όμως, είμαστε στους 32 βαθμούς. Δεν θα ήμουν ευχαριστημένος με την ισοπαλία πριν το παιχνίδι, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, έχουμε έναν τελικό, θα κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει και μέσα από αυτό το αποτέλεσμα θα οριστικοποιούμε την παραμονή μας.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο η δική μας ομάδα και τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Γιατί να μην τα καταφέρει η ομάδα; Ο ΟΦΗ είναι πολύ μεγάλη ομάδα.

Οι καταστάσεις την έφεραν εκεί. Τηρουμένων των αναλογιών, οι δυσκολίες την έφεραν εκεί και στο τελευταίο παιχνίδι θέλουμε να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας. Μπορεί να είναι αρκετή και η ισοπαλία αλλά αυτό εξαρτάται και από τα άλλα παιχνίδια
».

Ουζουνίδης: «Πλασματικό σκορ»

14/04/2013
 Η SKODA Ξάνθη ήταν αυτή που άξιζε τη νίκη, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το 3-3 με τον Πανιώνιο.

Ουζουνίδης: «Πλασματικό σκορ»
Πλασματικό χαρακτήρισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης το 3-3 ανάμεσα σε Πανιώνιο και SKODA Ξάνθη, με βάση τις ευκαιρίες που είχε η ομάδα του. Στη συνέχεια, ο προπονητής των Ακριτών συνεχάρη το σύλλογο της Νέας Σμύρνης για τη φετινή της πορεία, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν δίκαιη η αποβολή του Μαρίν.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα. Το σκορ ήταν πλασματικό για εμάς, με τις ευκαιρίες που είχαμε εμείς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την φετινή του εικόνα και την προσπάθεια που έχει κάνει όλη την σεζόν, δήλωσε αρχικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να προσθέσει με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Μαρίν:

«Η ενέργεια του Μαρίν δεν ήταν καλή. Μέχρι τότε ελέγχαμε το ματς και δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια, όμως δεν γίνεται να έχω παράπονα από την ομάδα που έπαιξε έτσι με δέκα παίκτες. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους».

Τσιώλης: «Τυχερός που δούλεψα στον Άρη»

14/04/2013
 Απογοητευμένος από την βαριά ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Άρη, εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης.

Τσιώλης: «Τυχερός που δούλεψα στον Άρη»
Με τα καλύτερα λόγια για τον Άρη μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, μετά την αναμέτρηση από τον Άρη και την βαριά ήττα με σκορ 5-1. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας του και έστρεψε το ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για τον αγώνα: «Ένα δύσκολο βράδυ για εμάς όχι τόσο για την ήττα αλλά για το σκορ. Είχαμε πολλά προβλήματα, δεν μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά αφού προτεραιότητα έχει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και τα πλέι οφ.

Τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος ο Άρης κυριάρχησε και το τρίτο γκολ μας δημιούργησε πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα βρήκε χώρους και κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν καταφέραμε κάτι παραπάνω».

Για το τελικό αποτέλεσμα: «Πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε το παιχνίδι που έρχεται. Επιστρέφουν οι οκτώ που έλειπαν σήμερα και θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη, που έδειξε και με τον κόσμο που έχει, ότι αξίζει να είναι στη Superleague. Αλλά να είναι υγιής και καθαρός».

Για τα συναισθήματα του ερχόμενος στο «¨Κλεάνθης Βικελίδης»: Ήταν αυτά που ένιωθα και ως προπονητής του Άρη. Είναι μια ομάδα που σε γεμίζει με πάθος και αισθάνεσαι όμορφα. Ήταν ιδιαίτερη μέρα και θα ήθελα να μην ήταν έτσι τα πράγματα, διότι έτσι δυσκολεύει και εμένα. Πέρασα από αυτή την ομάδα. Πάντα όλοι είναι φιλικοί προς το πρόσωπο μου και αισθάνομαι τυχερός που δούλεψα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο».

Για την «μάχη» που δίνει ο Άρης για την παραμονή: «Υπάρχει μια αγωνιστική ακόμα. Όλα μπορούν να συμβούν. Οι δύο σερί νίκες πάντως έδωσαν στον Άρη το πλεονέκτημα για τη σωτηρία του».

Δώνης: «Πρέπει να βρίσκεις τρόπο να κερδίζεις»

14/04/2013
 Στην θετική παρουσία που παρουσίασε συνολικά ο ΠΑΟΚ στο "διπλό" (0-1) κόντρα στον Λεβαδειακό, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης. Τι ανέφερε για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Δώνης: «Πρέπει να βρίσκεις τρόπο να κερδίζεις»
Ικανοποιημένος από την ικανότητα του ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη, όπως και σήμερα επί του Λεβαδειακού, ακόμη και με αλλαγές, έμεινε ο Γιώργος Δώνης.

"Για να φθάσεις εκεί που θέλεις πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις", σημείωσε ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά", μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα (0-1) στη Βοιωτία.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για τον σημερινό αγώνα: «Ήταν είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί είχαμε αποφασίσει από πριν ότι είναι αναγκαίο να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ήταν λογικό να μην υπάρχει η ίδια ομοιογένεια, αν και προσπαθήσαμε αρκετά. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση, αλλά δεν υπήρχε η συνοχή, στο βαθμό που θέλαμε. Πάντως για να φθάσεις εκεί που θέλεις πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις.

Κι εμείς έχουμε για μεγάλο διάστημα μια διαφορετική ταυτότητα. Είτε έχουμε μια κακή είτε μια μέτρια παρουσία, παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Κι όλα αυτά τα λέω γιατί είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε τον Λεβαδειακό, μια και με νίκη επί τού ΠΑΣ θα μπούμε με +4 βαθμούς στη διαδικασία των πλέι οφ».

Για την εξαιρετική εμφάνιση του Γλύκου: «Τόσο και σήμερα όσο και μέσα στη Βέροια έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Η μία εκ των δύο θα βγει η καλύτερη της σεζόν. Ο Γλύκος είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας κι αισθανόμαστε τυχεροί που διαθέτουμε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ μας. Επίσης έχουμε και νέα παιδιά από πίσω που δουλεύουν πάρα πολύ με τον προπονητή τερματοφυλάκων. Πάντως ο Γλύκος έδειξε ότι είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για να βοηθήσει την ομάδα».

Για την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Υπήρχαν και νέοι παίκτες με θράσος κι ειδικό βάρος της φανέλας, όπως οι Κίτσιου και Κωνσταντινίδης. Πέρα από το να προσπαθούμε για να δυναμώνει ο ΠΑΟΚ, αναβαθμίζοντας το ρόστερ μας, πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε παιδιά που βγήκαν από τα σπλάχνα της ομάδας».

Για τη σύγκριση της ρεβάνς του Κυπέλλου στη Λιβαδειά: «Δε συγκρίνουμε ποτέ τα ματς, μια και τότε διαχειριστήκαμε ένα 2-0. Πάντως ο Λεβαδειακός είχε μια πολύ καλή πορεία πέρυσι και περίμενα ότι φέτος θα διατηρηθεί σε αυτήν την κατάσταση και θα βρεθεί στα πλέι οφ. Πάντως η ομάδα έχει ικανότητες, τεχνική κι είναι δύσκολο να την κερδίσεις».

Για τον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα στο Κύπελλο και την βαριά ήττα που γνώρισε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη: «Οι ομάδες έπαιξαν με πολλές αλλαγές κι έτσι έγινε με τον Αστέρα. Πάντως εν όψει του πρώτου αγώνα για τον Κύπελλο, είναι ένας αντίπαλος που κάνει καλή πορεία τα τελευταία δύο χρόνια και τον σεβόμαστε. Θα αναλύσουμε τον Αστέρα και θα μπούμε στο γήπεδο με επιθετική διάθεση, για να πάρουμε από το πρώτο παιχνίδι ένα καλό σκορ για να γίνουμε φαβορί για την πρόκριση στον τελικό».

Για την απόδοση του Καμαρά και των υπόλοιπων δανεικών: «Όλοι οι δανεικοί μάς δίνουν αυτά που θέλουμε και μας βοηθάνε. Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, για το αν θα μείνουν ή όχι εξαρτώνται από την τιμή. Οι εισηγήσεις είναι γενικώς θετικές, αλλά μέχρι να φθάσεις στην παραμονή, παίζουν ρόλο οι διαπραγματεύσεις».

Παράσχος: «Μακάρι να μην ρίξουμε εμείς τον ΟΦΗ»

14/04/2013
 Την ευχή του να παραμείνει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα και μετά το 2-2 κόντρα στον Ατρόμητο έστειλε ο Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Μακάρι να μην ρίξουμε εμείς τον ΟΦΗ»
Τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα θέλει να συνεχίσει να βλέπει και τη νέα σεζόν ο τεχνικός του Ατρόμητου, Γιώργος Παράσχος, ο οποίος υπήρξε προπονητής των Κρητικών στο παρελθόν.

Μάλιστα, ο Μακεδόνας έστειλε την ευχή του ο σύλλογος του Ηρακλείου να παραμείνει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία και μετά το σημερινό 2-2.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παράσχος:

«Σταθήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι σε όλο το 90λεπτο. Ήταν μια ευκαιρία για εμάς να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σκορ μετά το 0-2. Ο ΟΦΗ ρίσκαρε αρκετά και μας δυσκόλεψε πολύ με τους ψηλούς φτάνοντας στην ισοπαλία. Μακάρι να μην είμαστε εμείς η αιτία που θα πέσει ο ΟΦΗ. Μακάρι να ήμουν εγώ και την προηγούμενη Κυριακή και να κάναμε το ίδιο παιχνίδι που κάναμε και σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο μας εαυτό. Και την επόμενη Κυριακή θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ίδιο καλά».

Παπακώστας: «Όταν είσαι εκτός στόχων…»

14/04/2013
 «Όταν δεν έχεις στόχους, τότε δεν έχεις συγκέντρωση να αγωνιστείς», όπως τόνισε ο Γιάννης Παπακώστας μετά την ήττα της Κέρκυρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παπακώστας: «Όταν είσαι εκτός στόχων…»
Η συγκέντρωση και το κίνητρο έλειπε από τους παίκτες της Κέρκυρας, όπως τόνισε ο Γιάννης Παπακώστας μετά την νέα ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τεχνικός των Φαιάκων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον πάγκο του συλλόγου την επόμενη σεζόν στην Football League, ενώ… έβγαλε το καπέλο στον ΠΑΣ Γιάννινα για την συνολική παρουσία του και την επιτυχία του.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Όταν είσαι εκτός στόχων είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και προσπάθησαν πολύ. Απομένει ένα ακόμα ματς και μετά θα κάνει τον απολογισμό της η ομάδα και θα χαραχτεί η νέα πορεία.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον κ. Χριστόπιουλο, αποτυπώνεται η δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Η επιτυχία ανήκει σε όλους.
Καλή συνέχεια και στον ΠΑΣ και να πετύχει τους στόχους του».

Θα συναντηθούμε με το μεγαλομέτοχο και θα δούμε τι θα γίνει με την ανανέωση της συνεργασίας μας».

Παραιτήσεις στον Πανιώνιο!

14/04/2013
 Την παραίτησή τους υπέβαλλαν οι Βαγγέλης Σουφλέρης και Λάζαρος Κουτλίδης, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης του Πανιωνίου με την SKODA Ξάνθη.

Παραιτήσεις στον Πανιώνιο!
Μετά το 3-3 του Πανιωνίου με την SKODA Ξάνθη, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ωστόσο οι Βαγγέλης Σουφλέρης και Λάζαρος Κουτλίδης είχαν αντίθετη άποψη, υποβάλλοντας την παραίτησή τους στον πρόεδρο των «κυανέρυθρων», Βασίλη Τσάβαλο.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν να προσφέρουν από τα πόστα τους στο σύλλογο, λόγω των εξελίξεων που προέκυψαν στον Ερασιτέχνη, μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Βονόρτας: «Πικρή η τελευταία γεύση»

14/04/2013
 Περήφανος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά πικραμένος από την ισοφάριση του Ολυμπιακού στο τελικό 1-1 έμεινε ο Γιάννης Βονόρτας, ο οποίος άφησε αιχμές για την διαιτησία.

Βονόρτας: «Πικρή η τελευταία γεύση»
Λόγο για αδικία του Παναθηναϊκού από μεριάς της διαιτησίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκανε ο Γιάννης Βονόρτας. Ο τεχνικός των "πράσινων" υποστήριξε ότι έγινε φάουλ από τον Τζεμπούρ στον Σο, πριν σκοράρει ο Μήτρογλου για το τελικό 1-1, δικαιολόγησε τους ποδοσφαιριστές του για την έντονη αντίδρασή τους, ενώ επέκρινε τον Μίτσελ για τη δική του συμπεριφορά.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα πολύ καλό ντέρμπι καταρχήν. Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ καλό ματς. Εάν εξαιρέσουμε την φάση του γκολ (της ισοφάρισης) οι παίκτες συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο. Ήρθαμε εδώ για τη νίκη.

Οι ποδοσφαιριστές μου κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι στην καυτή έδρα του Ολυμπιακού με αγωνιστικά πειθαρχία και πάθος για τη νίκη. Αυτό είχε αποτέλεσμα τα 4 τετ α τετ αλλά η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου τον Ράικο, τον Βασίλη και τον Ρούντολφ και την διοίκηση που στάθηκε στο πλευρό μας. Θεωρούμε πως είμαστε νικητές. Ο Τζεμπούρ έχει κάνει φάουλ στην φάση του γκολ. Φαίνεται αυτό. Η τελευταία γεύση είναι πικρή γιατί κάναμε ένα καλό και αξιόλογο παιχνίδι. Δεν μπορώ να δω αν ήταν οφσάιντ, αλλά το φάουλ του Τζεμπούρ στη φάση ήταν ξεκάθαρο.

Γιατί οι παίκτες σας πήγαν στον επόπτη;

Που έπρεπε να πάνε; Εγώ από τον πάγκο είδα φάουλ σε σπρώξιμο του Τζεμπούρ πάνω στον Σο. Οι παίκτες μου μπορεί να είδαν οφσάιντ.

Τελικά τι φταίει και ο Παναθηναϊκός δεν απέδωσε φέτος αυτά που μπορούσε;

Το ότι δεν υπήρχε σταθερότητα. Ήταν ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ίσως το πνεύμα. Ίσως η ψυχολογία. Το πνεύμα του νικητή εννοώ που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός ως ομάδα.

Με την εικόνα που έχει, είστε υποψήφιος για τεχνικός του χρόνου;

Όχι βέβαια. Δεν εξαρτάται από ένα ματς αυτό. Υπάρχει πλάνο. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιχνίδι. Είναι βάση για τη νέα χρονιά και τίποτα περισσότερο. Αλοίμονο εάν μέναμε σε ένα παιχνίδι. Ένας τεχνικός θα μπορούσε περισσότερα.

Τι σημαίνει αυτή η εμφάνιση για εσάς;

Ναι φυσικά σημαίνει πολλά. Υπαρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Μπόρεσα να μεταδώσω και να επιδράσω πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Να καταφέρω να τους πείσω να κάνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια με πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο.

Τι θα συμβουλεύατε την διοίκηση από την στιγμή που η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης και θα έχει οικονομικές απώλειες; Πιστεύετε πως υπάρχουν Έλληνες παίκτες για τον σύλλογο;

Ναι υπάρχει ένα σχετικό πλάνο πάνω στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες παίκτες για την ομάδα.

Τι εννούσατε με το συγκρατημένοι;

Είπα να είμαστε συγκρατημένοι γιατί είδα στην σύρραξη πως ο κ. Μίτσελ ξαναμπήκε στο γήπεδο και προκάλεσε πάλι μία νέα μικρή σύρραξη. Όλοι οι ξένοι έχουν το όνομα και την φήμη. Να σέβονται όμως την χώρα που εργάζονται και τα ελληνικά γήπεδα.

Δεν είχε δώσει όμως τέτοια εντύπωση ο Μίτσελ...

Και εγώ αυτήν την εντύπωση είχα. Εγώ τον είδα να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να φωνάζει στον επόπτη. Τίποτα άλλο. Αυτός οφείλει πιο πολύ από όλους να είναι συγκρατημένος όπως και εγώ, όπως και ο καθένας. Σαφώς όλοι να είμαστε συγκρατημένοι. Οι παίκτες είναι σε υπερένταση λόγω του αγώνα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικά εκτός της γραμμής.

Από την φιλοξενία μείνατε ευχαριστημένοι;

Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εκτός από τις κροτίδες προς το πούλμαν που σταμάτησε 30 μέτρα πίσω από εκεί που έπρεπε. Έπεσαν κάποια αντικείμενα. Μέλη της διοίκησης έμειναν για κάποια ώρα στο ανσανσέρ. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν γνωρίζω εάν κλείστηκαν στο ασανσέρ μαζί τους και άνθρωποι από τον Ολυμπιακό.

Τέτοια παιχνίδια φέρνουν κόσμο στο γήπεδο;

Ναι πιστεύω ότι τον φέρνουν τον κόσμο τέτοιο ντέρμπι. Οι παίκτες στάθηκαν επαγγελματικά. Οι αποφάσεις των διαιτητών τους έβγαλαν έξω από την συμπεριφορά αυτή.

Μίτσελ: «Φταίω…»

14/04/2013
 Παραδοχή των ευθυνών του για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπήρξε από τον Μίτσελ, ο οποίος δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι για την διαιτησία.

Μίτσελ: «Φταίω…»
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό.

-Για τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο προπονητής του Παναθηναϊκού:
«Εκείνος το είπε, γιατί πρέπει εγώ να σχολιάσω κάτι».

-Για το αν θα άλλαζε κάτι αν το παιχνίδι ξεκινούσε από την αρχή:
«Όχι. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν ήταν το παιχνίδι που επιθυμούσαμε να είναι. Μας έλειπε η συνέχεια, το βάθος και η ένταση στο παιχνίδι μας. Και δεν επιτρέπεται στους προπονητές να γυρίζουν το χρόνο πίσω γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να κριτικάρεις παρά να το προετοιμάσεις ένα παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Είναι αλήθεια είναι πως δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε»

-Για την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού στα τέσσερα πιο απαιτητικά ματς (τα δύο με Λεβάντε και κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό):
«Όπως τα είπατε, είναι. Είναι φταίξιμο του προπονητή και πάντα ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος για τα αποτελέσματα μιας ομάδας».

-Για τα πρόσωπα στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και για το γεγονός πως δεν ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα ο Πάουλο Μασάντο και ο Αριέλ Ιμπαγάσα:
«Άλλες φορές σχολιάζετε γιατί παίζει ο Μασάντο, απόψε συμβαίνει το αντίθετο… Αν έπαιζαν από την αρχή οι Μασάντο και Ιμπαγάσα και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, τώρα θα σχολιάζατε άλλα… Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά θέλω να ξέρετε πως αποφασίζω πάντα με ειλικρίνεια».

-Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ήθελε τον Ολυμπιακό να κερδίζει εύκολα τον Παναθηναϊκό:
«Είναι αλήθεια πως οι παίκτες εισπράττουν την πίεση αυτή. Δεν αρκεί μόνο να έχεις ποιότητα για να παίξεις σε μία μεγάλη ομάδα, πρέπει να μάθεις να αντέχεις στην πίεση. Θέλω να συμπληρώσω κάτι σε αυτό το σημείο. Η ομάδα ήθελε να αλλάξει κάποια πράγματα πριν από τη δική μου άφιξη και ουσιαστικά από την αρχή της σεζόν. Πριν από μένα, είχαμε τα ίδια αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό».

-Για το αν η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ή της λείπουν πράγματα:
«Προφανώς, λείπει κάτι. Εδώ και πολύ καιρό προετοιμάζουμε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Θέλουμε το Κύπελλο. Απόψε ήταν η τελική πρόβα. Δεν θέλουμε ο κόσμος να επαναπαυτεί. Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε την ευκαιρία στον Μασάντο, ο οποίος όπως είπατε νωρίτερα κι εσείς είναι ο καλύτερος παίκτης μας στην κυκλοφορία μπάλας, αλλά δεν ήταν η μέρα του. Απόψε, χρειαζόμασταν κάτι άλλο στη μεσαία γραμμή. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δώσουμε λύσεις στην ομάδα και να την βοηθήσουμε».

-Για το αν έχει αδικήσει τον Κώστα Μήτρογλου όσο διάστημα βρίσκεται στον Ολυμπιακό:
«Είμαι σίγουρος ότι έχω αδικήσει όλους τους παίκτες, οι οποίοι δεν αγωνίζονται. Όλοι δουλεύουν και αξίζουν την ευκαιρία τους. Όπως είπατε, ο Μήτρογλου έχει δώσει 7 βαθμούς. Και ο Τζεμπούρ, όμως, δεν μας έχει χαρίσει και λίγους...».

-Για τους ακραίους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια:
«Σας διαβεβαιώ πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι προπονητής. Κάποιος θέλει για παράδειγμα τον Μασάντο, κάποιος άλλος όχι. Έδωσα εντολές στον Αμπντούν στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να βγαίνει γρήγορα από τα άκρα πρώτος στην μπάλα και να πατάει περιοχή. Όπως και στους Μανιάτη-Γκρέκο να βγαίνουν μπροστά και να δοκιμάσουν να σουτάρουν. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν όλα αυτά που έχεις σχεδιάσει πριν από το ματς. Δεν είναι εύκολο και την ευθύνη έχει ο προπονητής. Έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας που πρέπει να διορθώσουμε».

«Απειλούσαν τον Τριτσώνη να μην το συνεχίσει»

15/04/2013
 Έντονες πιέσεις να μη συνεχίσει το ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό φέρεται να επικαλέστηκε ο διαιτητής Τριτσώνης.

«Απειλούσαν τον Τριτσώνη να μην το συνεχίσει»
Απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του παρουσιάζεται να επικαλέστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης για την απόφαση να διακόψει οριστικά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της «Ένωσης», ο διαιτητής απαντούσε στα αιτήματά τους να επιστρέψει στο γήπεδο και να ολοκληρωθεί το ματς, λέγοντας πως «κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, εμένα και της οικογένειάς μου» και ότι «με απειλούν ότι θα μου κρεμάσουν τη σφυρίχτρα, αν το συνεχίσω».

Με αυτοκίνητο της αστυνομίας έφυγε ο Τριτσώνης!

14/04/2013Με αυτοκίνητο της αστυνομίας έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο ο διαιτητής της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, Σταύρος Τριτσώνης.

Με αυτοκίνητο της αστυνομίας έφυγε ο Τριτσώνης!
Με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με αυτοκίνητό της, έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο Σταύρος Τριτσώνης.

Ο διαιτητής της αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό έμεινε για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια προκειμένου να γράψει το φύλλο αγώνα και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μάλιστα, αρκετός κόσμος της «Ένωσης» βρισκόταν έξω από τα αποδυτήρια και περίμενε τον διαιτητή προκειμένου να… του τα «ψάλλει» που δεν συνέχισε το παιχνίδι.

«Δικαιούμασταν την ισοπαλία»

14/04/2013
 Την άποψη ότι ο Λεβαδειακός άξιζε ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

«Δικαιούμασταν την ισοπαλία»
Ικανοποιημένος από την παρουσία του Λεβαδειακού, έμεινε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, παρά την ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό διότι όπως τόνισε ο Βόσνιος τεχνικός, η ομάδα του άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

«Μας αδικεί το αποτέλεσμα... Παίζαμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, που αγωνίζεται πολύ γρήγορα και λόγω εμφάνισης σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι παίκτες μας. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Νομίζω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Καλαϊτζίδης: «Ανταποκριθήκαμε στο δυσκολότερο ματς»

14/04/2013
 Ικανοποιημένος για την απόδοση των παικτών του στο παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Καλαϊτζίδης: «Ανταποκριθήκαμε στο δυσκολότερο ματς»
Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών της Βέροιας στο παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Μάλιστα, ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» υπογράμμισε πως το τελικό σκορ (5-0) αδικεί την ομάδα των Χανίων, η οποία έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης:

«Ανταποκριθήκαμε στον σημαντικότερο αγώνα της φετινής περιόδου. Είχαμε καλή παρουσία και ιδιαίτερα σε ένα τομέα που τις προηγούμενες αγωνιστικές δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Ιδιαίτερα απέναντι σε μια ομάδα που είχε να επιδείξει καλές παρουσίες στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι η έκταση που πήρε το σκορ αδικεί τον Πλατανιά. Είχαμε την ελπίδα ότι με νίκη σήμερα θα πετυχαίναμε το στόχο μας αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι θα πάμε στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσουμε βαθμολογικά οφέλη. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την μαζική του παρουσία, η οποία έδωσε δυναμική στην ομάδα».

Χριστοβασίλης: «Τα παιδιά γράψανε ιστορία»

15/04/2013
 Τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και τη φετινή πορεία της ομάδας είχε να πει μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Χριστοβασίλης: «Τα παιδιά γράψανε ιστορία»
Μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα γράφτηκε την Κυριακή (14/4) μετά τον νικηφόρο αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα, όπως παραδέχτηκε και με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Μάλιστα, ο «ισχυρός» άνδρας του «Άγιαξ της Ηπείρου» «έπλεξε» το εγκώμιο του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣ στην κάμερα της Nova:

Για την υπόσχεση που είχε δώσει πριν πέντε χρόνια όταν ανέλαβε τον ΠΑΣ, να τον βγάλει Ευρώπη:

«Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας μετά από τόσα χρόνια. Αν και ξεκινήσαμε πάρα πολύ δύσκολα, διότι δεν ξέραμε που θα φτάσουμε με την ομάδα που είχαμε, πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά καταφέρανε να γράψουνε ιστορία και σήμερα και να έχουν για πρώτη φορά μια τέτοια θέση στη βαθμολογία. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου».

Για τα πλέι οφ:

«Το μίνι πρωτάθλημα που θα έχουμε τώρα μπροστά μας θα είναι πολύ δύσκολο, με την ψυχολογία όμως που έχουν αυτά τα παιδιά, θα μας χαρίσουν και ακόμα μεγαλύτερες χαρές».

Για τη δικαίωση της επιλογής Χριστόπουλου:


«Τον κ. Χριστόπουλο τον είχαμε επιλέξει πριν δύο χρόνια, για κάποιο λόγο είχε μείνει για λίγο στο περιθώριο, αλλά εμείς τον πιστεύαμε. Απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτήν την ομάδα και νομίζω θα το κάνει και στο μέλλον και πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Για την επόμενη μέρα:


«Σιγά-σιγά θα πρέπει να οργανωθούμε για την επόμενη χρονιά, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη. Θα έχουμε συμμετοχή σε κάποιους αγώνες στην Ευρώπη και δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσουμε. Μας περιμένει μια χρονιά που θα έχει διάρκεια 11 μήνες».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου:

«Ο κόσμος ήταν πάντα ο δωδέκατος παίκτης μας και σήμερα απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και πιστεύω να είναι δίπλα μας για πάντα».

Για το πώς αισθάνεται που έγινε ο πρόεδρος που έβγαλε την ομάδα Ευρώπη:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα να ανέβει ψηλά. Είναι και για μένα μεγάλη ικανοποίηση κι αυτό οφείλεται και στους παίκτες».

Δέλλας σε Δημητρέλο: «Άφησες την ομάδα απροστάτευτη»

15/04/2013
 Δριμύ κατηγορώ προς τον Ανδρέα Δημητρέλο, εξαπέλυσε ο Τραϊανός Δέλλας, μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Δέλλας σε Δημητρέλο: «Άφησες την ομάδα απροστάτευτη»
Εκνευρισμένος με την συμπεριφορά του Ανδρέα Δημητρέλου, ήταν ο Τραϊανός Δέλλας, μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Ο «Τράι» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΕΚ και τον κατηγόρησε για το γεγονός πως δεν εμφανίστηκε καθόλου στα αποδυτήρια, την στιγμή που ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας προσπαθούσε να πείσει τον Σταύρο Τριτσώνη να ξεκινήσει και πάλι την αναμέτρηση.

«Άφησες την ομάδα απροστάτευτη, δεν έκανες τίποτα! Που ήσουν σήμερα; Δεν ακούω δικαιολογίες. Έφτασα στο σημείο να κάνω εγώ τον πρόεδρο σήμερα στον διαιτητή. Που ήσουν;; H AEK έπεσε!», φέρεται να του είπε.

«Δεν αντιμετωπίστηκε ισάξια η ΑΕΚ»

15/04/2013
 Δείγμα διάθεσης να μην αντιμετωπιστεί η ΑΕΚ όπως άλλες ομάδες που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση χαρακτήρισε την απόφαση Τριτσώνη να διακόψει οριστικά το παιχνίδι ο Χρήστος Κωστής.

«Δεν αντιμετωπίστηκε ισάξια η ΑΕΚ»
Εξοργισμένος με την απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη να διακόψει οριστικά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό εμφανίστηκε ο Χρήστος Κωστής.

Ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ τόνισε πως εκείνη δεν αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκαν άλλες ομάδες σε παρόμοιες περιπτώσεις (φωτογραφίζοντας το παιχνίδι του Άρη στη Βέροια).

«Τι να πούμε όταν μια τόσο ιστορική ομάδα βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Εκτός του αγωνιστικού όμως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έγιναν σήμερα. Δεν της αξίζει της ΑΕΚ τέτοια μεταχείριση, όπως αυτή που είχε από τον διαιτητή. Ο κ. Τριτσώνης πήρε διαβεβαιώσεις απ’ όλους ότι μπορεί να βγει στο γήπεδο, συμφώνησαν -προς τιμήν τους- σ’ αυτό και οι άνθρωποι του Πανθρακικού- εκείνος όμως δεν το συνέχισε. Αυτό λέει σ’ εμάς ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω», ανέφερε.

Κι αφού τόνισε πως «είναι αδιανόητο για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να μην αντιμετωπίζεται ισάξια με τις υπόλοιπες», κατέληξε χαρακτηριστικά:

«Είδαμε περιπτώσεις όπου συνέβησαν παρόμοια περιστατικά και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Σήμερα όμως δεν έγινε αυτό, με αποτέλεσμα να χάνει η ΑΕΚ τις πιθανότητες που είχε στην τελευταία αγωνιστική. Μας έλεγε ο διαιτητής ότι “εγώ είμαι καριερίστας και δεν μ’ ενδιαφέρει η ΑΕΚ”. Κι αυτό είναι κάτι που μας εξοργίζει».

Δέλλας: «Συγνώμη από τους απλούς οπαδούς»

15/04/2013
 Χωρίς διάθεση για πολλά λόγια, ο Τραϊανός Δέλλας θέλησε να ζητήσει συγνώμη από τον αγνό κόσμο της ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης.

Δέλλας: «Συγνώμη από τους απλούς οπαδούς»
Με την φωνή να «τρέμει», με τις ώρες να είναι δύσκολες για την «οικογένεια» της ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας δεν είχε όρεξη να πει πολλά λόγια.

Ο «Τράι» ζήτησε συγνώμη από τους αγνούς φίλους της «Ένωσης» για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό, ενώ εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός πως… «δεν μας άφησαν να σώσουμε την ομάδα, έστω και την τελευταία αγωνιστική».

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» άφησε αιχμές κατά της διοίκησης που σε μια τόσο ιστορική στιγμή του συλλόγου τον άφησε αβοήθητο.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτή η ομάδα θα ανέβει ξανά ψηλά», το μήνυμά του για το αύριο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας:

«Ζούμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, Όσα βιώσαμε σήμερα, εγώ, οι συνεργάτες μου, οι παίκτες, δεν θα τα ξαναζήσουμε πουθενά. Θα ήθελα να πω πάρα πολλά, όμως δεν το κάνω, για να μην φορτίσω περισσότερο το κλίμα. Ξέρω πως αισθάνεται ο αγνός κόσμος της ΑΕΚ. Αν μου επιτρεπόταν, θα ήθελα να ζητήσω από αυτους ένα συγνώμη. Δεν μας άφησαν να προσπαθήσουμε -έστω και την τελευταία αγωνιστική- να σώσουμε την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω εν θερμώ, δεν είμαι καθόλου ήρεμος. Έχω κάνει πολλές δουλειές σήμερα, για πολλούς. Το μόνο που έχω να πω στον κόσμο είναι να μείνει ψύχραιμος. Να κρατήσει την περηφάνια του για την ομάδα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτή η ομάδα θα ανέβει ξανά ψηλά».

Τίτλοι τέλους

14/04/2013
 Όλα κρίθηκαν μία στροφή πριν το τέλος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κλειδώνει θέση στα πλέι οφ και την ΑΕΚ να υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής.

Τίτλοι τέλους
Η ΑΕΚ βρισκόταν 1-0 πίσω στο σκορ με τον Πανθρακικό, αλλά η ενέργεια των οπαδών της να διακόψουν το ματς, έβαλε οριστικά «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες για παραμονή.

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Αναλυτικά όλα τα ματς:


ΑΕΚ-Πανθρακικός 0-1 (διακοπή)
Μία ημέρα αφού γιόρτασε 89 χρόνια λαμπρής ιστορίας, η ΑΕΚ πίνει το πιο πικρό ποτήρι… Εκείνο του υποβιβασμού για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική, αφού αναμένεται να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα.


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Ο Παναθηναϊκός –σε μία από τις χειρότερές του σεζόν- ήρθε ισόπαλος 1-1 στο Καραϊσκάκη σε ένα ματς που ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού. Αποδοκιμασίες από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 5-1
Ο Άρης με μια εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε 5-1 του Αστέρα Τρίπολης και κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
Με ένα γκολ του Ίλιτς στο 75ο λεπτό, ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στους «Ζωσιμάδες» και εξασφάλισε, μία στροφή πριν το τέλος, την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.


Πανιώνιος-SKODA Ξάνθη 3-3
Να δούμε… μπαλάρα! Ισόπαλοι 3-3 ήρθαν Πανιώνιος και SKODA Ξάνθη για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα!


Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1
Με γκολ του Ρομπέρ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό και σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα από τον Άρη, «καπάρωσε» οριστικά την 2η θέση και μπαίνει με πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Βέροια-Πλατανιάς 5-0
Τον διέλυσε! Με χατ-τρικ του Ιωάννου, η Βέροια επικράτησε με το εμφατικό 5-0 του Πλατανιά, πήρε τους τρεις βαθμούς και βλέπει την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα να είναι προ των πυλών!


ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-2
Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά έφτασε στο τελικό 2-2 στο ματς με τον Ατρόμητο και έτσι έμεινε ζωντανός στη μάχη για την παραμονή, μία αγωνιστική πριν το τέλος. .






Η επόμενη (30ή) αγωνιστική:



Κυριακή 21/4 (19:00)

SKODA Ξάνθη-Άρης
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Ατρόμητος-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-Βέροια
Πανθρακικός-Κέρκυρα
Πλατανιάς-Λεβαδειακός

Στον γκρεμό η ΑΕΚ

14/04/2013
 Οριστική η διακοπή στο ματς ΑΕΚ-Πανθρακικός κάτι που σημαίνει ότι η Ένωση απειλείται με αφαίρεση βαθμών. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και τον υποβιβασμό της ομάδας για πρώτη φορά μετά από 89 χρόνια ζωής...

Στον γκρεμό η ΑΕΚ
Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη δεν ήταν τελικά ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην ΑΕΚ. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε μερίδα οπαδών της ομάδας να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και να υπογράψουν ουσιαστικά τη «θανατική» καταδίκη της ομάδας λόγω της οριστικής διακοπής.

Η «Ένωση» αναμένεται να κληθεί σε απολογία, με πιθανότερη τιμωρία το μηδενισμό της στο ματς με τον Πανθρακικό και παράλληλα αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο που -μοιραία μετά από αυτές τις εξελίξεις- θα βρει την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική…

Από τη στιγμή που ο Τριτσώνης έστειλε (αναγκαστικά) τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκαναν τιτάνιες προσπάθειες για να τον πείσουν να μην κλείσει το φύλλο αγώνα. Αρχικά πείστηκαν οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού για να επιστρέψουν στο γήπεδο, όμως ο διαιτητής παρέμεινε ανένδοτος ακόμη κι όταν σταμάτησαν τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και περίπου 400 οπαδών που παρέμειναν για αρκετή ώρα στο γήπεδο…

Το ματς:

Νωθρό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες που έριξαν το βάρος στη διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει σταδιακά τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Κουτσόπουλου, με μοναδική εξαίρεση την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο στο 15’, όπου ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας του Πανθρακικού έδιωξε υπό πίεση. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την «Ένωση» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες και την ομάδα του Δερμιτζάκη να «ψάχνει» τις αντεπιθέσεις με τους Παπαδόπουλο και Μουνάφο.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και πίεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά την μοναδική ευκαιρία στο 46’ έπειτα από ασυνεννοησία των κεντρικών αμυντικών του Πανθρακικού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ανάκογλου. Με το πέρασμα τον λεπτών οι παίκτες του Δερμιτζάκη κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και δεν απειλήθηκαν από την ΑΕΚ. Η διακοπή στο 74’, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, έδειξε πως έκανε καλό στους παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής που άρχιζαν να «ξεμυτίζουν» από την περιοχή τους. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Δέλλα, ο Πανθρακικός κατάφερε να κάνει την προειδοποίηση γκολ, με τον Μπουγαΐδη να καταδικάζει της «Ένωση» στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 87ο λεπτό.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Δέλλας): Αραμπατζής, Βλάχος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Φέτσης (67’ Ρίκκα), Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Ανάκογλου (83’ Καραλής), Φούντας, Πετρόπουλος

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Καστελάν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (52’ Μίνγκας), Λουσέρο, Παπαδόπουλος

Έφαγαν ξύλο παίκτες της ΑΕΚ

14/04/2013
 Επίθεση και αρκετό ξύλο δέχτηκαν όσοι παίκτες της ΑΕΚ δεν πρόλαβαν να μπουν στην φυσούνα, την στιγμή της εισόδου των οπαδών της Ένωσης, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη.

Έφαγαν ξύλο παίκτες της ΑΕΚ
Δευτερόλεπτα μετά το αυτογκόλ του Μαυρουδή Μπουγαΐδη και το προβάδισμα του Πανθρακικού οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να επιτεθούν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Μάλιστα, όσοι από τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» δεν κατάφεραν να μπουν εγκαίρως στην φυσούνα έφαγαν αρκετό ξύλο από τους «ανεγκέφαλους» που είχαν βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, ακόμα και δύο ώρες μετά το… άδοξο τέλος του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα κλεισμένοι στα αποδυτήρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κόσμος θα βρεθεί στα Σπάτα, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Δεκάδες συλλήψεις, δύο αστυνομικοί τραυματίες στο ΟΑΚΑ

15/04/2013
 Σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός, στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Δεκάδες συλλήψεις, δύο αστυνομικοί τραυματίες στο ΟΑΚΑ
Σε συνολικά 15 συλλήψεις και 39 προσαγωγές ατόμων για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια στην αναμέτρηση ΑΕΚ-Πανθρακικός, προχώρησε η αστυνομία. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται και έξι ανήλικοι.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Κ. – Πανθρακικός, που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Ο.Α.Κ.Α και λίγο πριν τη λήξη, ομάδες οπαδών εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και προσήχθησαν άλλα τριάντα εννέα (39) για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δεκατέσσερα (14) άτομα ( εκ των οποίων 6 ανήλικοι), στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, γιατί μετά την διακοπή του αγώνα επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα,

Μία (1) ημεδαπή γιατί κατά την προσέλευσή της στο Στάδιο κατείχε δύο (2) καπνογόνα.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο (2) αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Οι ποινές με τις οποίες απειλείται η ΑΕΚ

15/04/2013
 Αφαίρεση βαθμών και από το φετινό και από το επόμενο πρωτάθλημα, μηδενισμός στο ματς, κλείσιμο του γηπέδου για αρκετές αγωνιστικές και εξοντωτικό πρόστιμο είναι οι προβλεπόμενες ποινές για την ΑΕΚ.

Οι ποινές με τις οποίες απειλείται η ΑΕΚ
Με το φύλλο αγώνα να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό και το ματς να διακόπτεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου, η ΑΕΚ απειλείται με σοβαρή τιμωρία για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και προκάλεσαν τη οριστική διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό.

Βάσει του ΚΑΠ, η διακοπή επισύρει μηδενισμό στον αγώνα και ήττα στα «χαρτιά» με 3-0, αφαίρεση 3 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και επιπλέον αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Για τα επεισόδια των οπαδών της, ο Πειθαρχικός Κώδικας έχει διπλή πρόβλεψη:

Αν τιμωρηθεί (πέραν της διακοπής) για «είσοδο οπαδών», θα της επιβληθεί πρόστιμο από 40.000 έως 240.000 ευρώ και 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αν τιμωρηθεί για «εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο», θα της επιβληθεί πρόστιμο 70.000 με 200.000 ευρώ και 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ποινές είναι εξοντωτικές.

Η ΑΕΚ θα κληθεί την Τρίτη σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και θα απολογηθεί την Πέμπτη. Η απόφαση θα βγει αυθημερόν. Θα ακολουθήσει έφεση από την Ένωση η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την τελευταία αγωνιστική.

Περίπατο στις γραμμές του ηλεκτρικού έκαναν Ενωσίτες

15/04/2013
 Σύμφωνα με το σάιτ enikos.gr οπαδοί της ΑΕΚ, μπήκαν στις γραμμές του τρένου στον σταθμό Ειρήνη .

Περίπατο στις γραμμές του ηλεκτρικού έκαναν Ενωσίτες
Όπως ανέφερε το σάιτ enikos.gr, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αρκετοί οπαδοί της «Ένωσης» πήδηξαν στις γραμμές του τρένου και πορεύθηκαν μέσα από αυτές μέχρι τον σταθμό του Ν. Ηρακλείου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών.

"Πείσμα, πάθος, θέληση"

15/04/2013
 Στην αποφασιστικότητα του Άρη για τη νίκη και στην θέληση όλης ομάδας για τη νίκη, στάθηκε ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Άρη, (όπως είναι προφανές από τις δηλώσεις του, δεν είχε ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο ΟΑΚΑ) τόνισε πως η ομάδα του, θέλει τη νίκη και κόντρα στην Ξάνθη και κάλεσε τον κόσμο, να σταθεί δίπλα στους παίκτες στο τελευταίο ματς. «Δεν είναι νίκη παραμονής, απλώς ένα καλό αποτέλεσμα για να πετύχουμε το στόχο μας. Ξέραμε ότι θέλουμε δύο νίκες για να σωθούμε και μαθηματικά. Είχαμε χαρακτήρα στο παιχνίδι μας: Πείσμα, πάθος, θέληση και πίστη και βοήθησε αυτό. Περίμενα να νικήσουμε, γιατί το θέλαμε πολύ. Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε. Τον θέλουμε δίπλα μας και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη».

Στο όριο Λόρενς και Σίλντεφελντ

15/04/2013
 Με άλλη μια κάρτα κινδυνεύουν να χάσουν αγώνες για τα πλέι-οφ ο Λίαμ Λόρενς και ο Γκόρντον Σίλντεφελντ.

Στο όριο Λόρενς και Σίλντεφελντ
Ο Ιρλανδός με την κάρτα που δέχτηκε στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, συμπλήρωσε έξι και με μια ακόμα, θα χάσει δύο παιχνίδια για τα πλέι-οφ. Στο όριο των καρτών με τρεις, βρίσκεται ο Κροάτης στόπερ του ΠΑΟΚ και αν αντικρίσει μια ακόμα, θα χάσει ένα ματς. Σημειωτέον πως οι κάρτες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μεταφέρονται στα πλέι-οφ.

Και τώρα ο Αστέρας

15/04/2013
 Delete στη χθεσινή νίκη επί του Λεβαδειακού καλούνται να κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αφού ακολουθεί το σημαντικό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας.

Και τώρα ο Αστέρας
Στην ιστορία ανήκει για τον ΠΑΟΚ το χθεσινό-νικηφόρο αποτέλεσμα (1-0) της ομάδας στην έδρα του Λεβαδειακού.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πρέπει να ξεχάσουν το παιχνίδι στην Βοιωτία και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον προσεχή αγώνα (17/04) με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και αυτό θέλουν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς.

Οι Αρκάδες δεν θα έχουν καμία σχέση με τον αγώνα με τον Άρη, κόντρα στον οποίο παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή τους.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σημαντικό και για τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος προτίμησε να προφυλάξει ορισμένους παίκτες (οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμούς ή ήταν ανέτοιμοι) για να παρουσιαστούν ετοιμοπόλεμοι στην Τούμπα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης έκανε rotation και έδωσε «ανάσες» σε κάποιους παίκτες. Η συγκεκριμένη επιλογή βγήκε στον 44χρονο προπονητή, ο οποίος κρατάει τα χθεσινά του χθεσινού ματς και θα επενδύσει στα θετικά που συνάντησε.

Όσον αφορά τώρα το πρωτάθλημα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται για την τελευταία αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λίγκας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με νίκη η διαφορά από τον τελευταίο στην ειδική βαθμολογία θα είναι στο +4 και από τον δεύτερο +2.

Και τώρα τι;

15/04/2013
 Στο ναδίρ της 89ης ιστορίας της βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τον σχεδόν βέβαιο υποβιβασμό της. Τι ξημερώνει για την «Ένωση» και οι δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Και τώρα τι;
Τελικά δεν ήταν εφιάλτης από τον οποίο θα ξυπνούσε ο κόσμος της. Αποδείχτηκε πραγματικότητα και δυστυχώς ζοφερή για την ΑΕΚ και την ιστορία της, που στη δεύτερη μέρα του 90ου έτους της ζωής της έμελε να βιώσει την πιο τραγική στιγμή της. Ο δεδομένος υποβιβασμός της ήταν το ταιριαστό φινάλε σε μία καταστροφική χρονιά.

Κι αν η διαγραφόμενη-μέχρι τη διακοπή του αγώνα-ήττα από τον Πανθρακικό του ΟΑΚΑ δεν ήταν αρκετή για να υπογράψει την καταδίκη της ΑΕΚ, αυτό το «πέτυχαν» με την εισβολή τους κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι φίλοι της που οδηγούν σε δεδομένο υποβιβασμό και τιμωρία ακόμη και για του χρόνου την ομάδα τους. Αλλά και η διοίκηση, που πέρα από τις πράξεις ή παραλείψεις της όλη τη σεζόν (αν και σοβαρό ελαφρυντικό αποτελούν μονίμως τα οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε και η απουσία των μετόχων) ήταν εμφατικά απούσα όταν ο «στρατιώτης» μέχρι τέλους Τραϊανός Δέλλας πάλευε να μεταπείσει τον διαιτητή Τριτσώνη να μη διακόψει οριστικά τον αγώνα για να αποφευχθεί η καταστροφή. Γιατί αν συνεχιζόταν ο αγώνας, ακόμη και αν έχανε η ΑΕΚ, υπήρχαν βάσιμες ελπίδες σωτηρίας την τελευταία αγωνιστική…

Δεν έχει τύχη

Η ποινή αφαίρεσης βαθμών από το τρέχον αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα δείχνει αναπόφευκτη για την ΑΕΚ και θα αποτελέσει το τελευταίο καρφί στην καρδιά της. Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ μετά το κατηγορητήριο που θα της απαγγελθεί την Τρίτη (το φύλλο αγώνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό) θα σχεδιάσει την υπερασπιστική γραμμή εν όψει της απολογίας στην οποία θα κληθεί για την Πέμπτη. Η καταδικαστική απόφαση αναμένεται την ίδια μέρα και είναι απίθανο να αλλάξει ακόμη και μετά την έφεση, που θα συζητηθεί μετά την τελευταία αγωνιστική.

Ράκος οι παίκτες

Ψυχολογικά (κάποιοι εξ αυτών και σωματικά αφού δεν γλίτωσαν από την οργή «ανεγκέφαλων που έφτασαν μέχρι και τα αποδυτήρια) τραυματισμένοι, πιθανώς και για πάντα, είναι οι παίκτες της ΑΕΚ. Στα αποδυτήρια ξέσπασαν σε λυγμούς-όπως άλλωστε και πολλοί αγνοί φίλαθλοι της ομάδας-γνωρίζοντας πως-δίχως ασφαλώς να φέρουν εκείνοι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης-η ιστορία θα τους αναγράψει ως εκείνους που έπαιζαν στην ΑΕΚ που υποβιβάστηκε. Ο Τραϊανός Δέλλας στάθηκε σαν πατέρας δίπλα τους, προσπάθησε να τους αποφορτίσει πριν τον «τελικό», αλλά κάποια πράγματα είναι απλώς αδύνατο να γίνουν. Ο αγώνας της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι μοιάζει με μαρτύριο, αφού απλώς θα αποτελέσει τον επίλογο της τραγωδίας.

Έρχονται… δυσκολότερα

Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη για την ΑΕΚ. Ίσως και δυσκολότερη από αυτή που προηγήθηκε. Η ομάδα καλείται-αν δεν υπάρξει κάποιο τρομερό απρόοπτο και σωθεί-να παίξει στη Β’ Εθνική, αλλά είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει να σταθεί εκεί.

Τα χρέη της ΠΑΕ είναι δυσβάσταχτα. Θα ήταν ακόμη κι αν παρέμενε στη μεγάλη κατηγορία με αυξημένα έσοδα (από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς, εισιτήρια κλπ.) και προοπτική εξόδου στην Ευρώπη στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Πόσω μάλλον στη «φτωχή» Β’ Εθνική…

Παράλληλα, ο σωτήρας που αναζητείται εδώ και καιρό -πείτε τον Βιντιάδη, Μελισσανίδη ή όπως αλλιώς θέλετε- ακόμη κι αν έχει αγνές προθέσεις είναι δύσκολο να μην αποθαρρυνθεί. Αν μέχρι χθες απαιτείτο ένας «τρελός» για να πάρει την ΑΕΚ, τώρα χρειάζεται ένας… «θεότρελος».

Και δεν είναι μόνο αυτά… Για την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία απαιτούνται αποφάσεις για προπονητή, παίκτες, ακόμη και την έδρα που θα παίζει η ΑΕΚ μιας και το ΟΑΚΑ μοιάζει πλέον πολυδάπανη πολυτέλεια.

Χρειάζονται να παρθούν πολλές και δύσκολες αποφάσεις. Κάποιος πρέπει να τις πάρει. Αλλά ποιος είναι αυτός; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και το βάρος;

«Εμείς τη δουλειά μας…»

15/04/2013
 Δεν ασχολούνται στον Άρη με τις εξελίξεις στην ΑΕΚ και όπως τονίζουν εκείνοι θα παλέψουν για τη νίκη στην έδρα της Skoda Ξάνθης.

«Εμείς τη δουλειά μας…»
Τα δικά τους προβλήματα και όχι τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ κοιτούν στον Άρη.

Στο «κίτρινο» στρατόπεδο τονίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να τιμωρηθεί με βαριά «καμπάνα» μετά την εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αφού λένε ότι «επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και επειδή για όλα τα θέματα εδώ και χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας, κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα τελειωμένο».

Για αυτό τον λόγο η νίκη κόντρα στην Skoda Ξάνθη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά τη χθεσινή επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης δήλωσε πως «αν κερδίσουμε, θα παραμείνουμε σίγουρα στην κατηγορία και δεν θα μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι».

Από εκεί και πέρα, ήρωας του Άρη έχει γίνει ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος στα δύο τελευταία ματς της ομάδας έχει πετύχει τέσσερα γκολ και την βοηθάει για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, αρκετοί οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια του «Κλεάνθης Βικελίδης» και αποθέωσαν τον διεθνή χαφ.

Μικραίνει το «κλαμπ»

15/04/2013 
Μετά από 54 χρόνια μόνιμης παρουσίας στην πρώτη κατηγορία η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη Β’ Εθνική. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός οι μοναδικές ομάδες με συνεχόμενη παρουσία.

Μικραίνει το «κλαμπ»
Μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα έχουν μόνιμη παρουσία στην πρώτη κατηγορία, ύστερα από τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Άρης είχε πετύχει περισσότερα από τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.

Λίγο έφτασε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε ένα ιδιαίτερο γκολ, όμως το γκολ του Κώστα Μήτρογλου τού στέρησε αυτή τη δυνατότητα.


Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 29ης αγωνιστικής

*** Κι άλλο θα μικρύνει το κλαμπ των ομάδων με μόνιμη παρουσία στην πρώτη κατηγορία, αφού όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική μετά από 54 χρόνια μόνιμης παρουσίας στην Α’. Σε αυτό θα παραμείνουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

*** Ωστόσο, η Ένωση δεν κινδυνεύει άμεσα να χάσει την 3η θέση στη γενική βαθμολογία, μια και προηγείται του 4ου ΠΑΟΚ κατά 339 βαθμούς.

*** Οι προηγούμενες αποχωρήσεις από το «κλαμπ» των ομάδων με αδιάλειπτη παρουσία στην Α' Εθνική, σημειώθηκαν το 1969 (Απόλλων), το 1990 (Εθνικός), το 1992 (Πανιώνιος) και το 1998 (Αρης).

*** Από τις 23/1/2000 είχε να σημειώσει πάνω από τέσσερα γκολ σε ένα ματς Α' Εθνικής ο Αρης, ο οποίος είχε συντρίψει τότε με 6-1 στην έδρα του την Καλαμάτα. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, στις 16/10/1999, ο Αρης είχε νικήσει με 5-1 και τον Πανιώνιο. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είχε νικήσει με το ίδιο σκορ ως προπονητής στις 10/11/2002 (Προοδευτική - Ακράτητος 5-1).

*** Κοντά στην επίτευξη ενός ιδιαίτερου ρεκόρ έφτασε ο Παναθηναϊκός, αλλά το γκολ του Μήτρογλου στέρησε τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να έχει μόνο νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια εντός της Αττικής.

*** Τις 200 συμμετοχές στην Α' Εθνική συμπλήρωσε χθες ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού είχε κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Αρη πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στην ήττα από τον Ακράτητο στα Ανω Λιόσια με 1-0.

*** Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός τελείωσε τη χρονιά χωρίς νίκη επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ήταν το 1988-89, δηλαδή πριν από 24 χρόνια! Τότε, μάλιστα, είχε πάρει μόνο έναν βαθμό, στο εντός έδρας παιχνίδι με τους «πράσινους» και είχε χάσει όλα τα υπόλοιπα. Κάτι ανάλογο (πάντα, όμως, με τουλάχιστον μία ήττα) είχε συμβεί το 1981-82, το 1977-78, το 1971-72 και το 1959-60.

*** Τις 100 συμμετοχές σε όλες τις επαγγελματικές διοργανώσει έφτασε ο Γιάννης Γκέσιος με τη χθεσινή του συμμετοχή στον αγώνα της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 25χρονος κυνηγός έχει 19 παρουσίες στην Α' Εθνική, 27 στη Β', 50 στη Γ' (όπου και πρωτοεμφανίστηκε, ως παίκτης των Νέων Επιβατών) και 4 στο Κύπελλο.

*** Ο 300ο αγώνας στην επαγγελματική του καριέρα ήταν η χθεσινή βαριά ήττα (5-0) του Πλατανιά από τη Βέροια για τον Αλκη Δημήτρη. Ο Βορειοηπειρώτης αμυντικός των Κρητικών έχει αρκετές συμμετοχές και στη Δ' Εθνική με τον Εργοτέλη.

*** Το χθεσινό 5-0 επί του Πλατανιά είναι η μεγαλύτερη νίκη της Βέροιας, στην ιστορία της στην Α' Εθνική! Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έστειλαν στο… αρχείο της ιστορίας το εκτός έδρας 5-1 επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας, στις 19/11/1967. Πέντε είχε βάλει τελευταία φορά η Βέροια στον Εθνικό, στις 15/3/1987 (5-2).

*** Η Βέροια είχε νικήσει τον Πλατανιά στο γήπεδό της με 5-0 και πέρυσι, για το πρωτάθλημα της Football League! Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, ο Ηλίας Ιωάννου, είχε σημειώσει έως χθες χατ τρικ μόνο στη Β' Εθνική. Στις 23/11/2008, στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός 3-2.

«Σκεφτείτε να έκανε λάθος…»

15/04/2013
 Τρεις σωστές αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις πήρε ο βοηθός Καρατζίκας στο ντέρμπι των «αιωνίων», όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Σκεφτείτε να έκανε λάθος…»
Καλή χαρακτήρισε τη διαιτησία του ντέρμπι «αιωνίων» και ειδικά του βοηθού Καρατζίκα που αντεπεξήλθε στις δύσκολες φάσεις ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της 29ης αγωνιστικής στην εκπομπή:

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα: «Ο Κουκουλάκης μετά από καιρό έκανε μία καλή διαιτησία σε ένα ήρεμο παιχνίδι. Λες και αυτό το παιδί τραβά τις περίεργες φάσεις. Πρώτη φορά μετά από καιρό που σφύριξε σε παιχνίδι που δεν είχε

Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη: ««Ο Αρετόπουλος σωστά δεν έδωσε πέναλτι σε ένα χέρι που ήταν ακούσιο, αλλά ορθώς απέβαλε τον Μαρίν που χτύπησε αντίπαλο εκτός φάσης».

Βέροια-Πλατανιάς: «Ο Αμπάρκιολης έκανε πολύ καλή διαιτησία».

Άρης-Αστέρας Τρίπολης: «Σωστά δόθηκε το πέναλτι στον Τάτο. Ο Σιδηρόπουλος δεν προβλημάτισε με την απόδοσή του».

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: «Ο Καλογερόπουλος πέρασε χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Ήταν ένα ματς χωρίς προβλήματα».

ΟΦΗ-Ατρόμητος: «Η διαιτησία του Σπάθα ήταν καλή. Είναι έξυπνος διαχειριστής του αγώνα».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Όλο το παιχνίδι έπεσε πάνω σε έναν βοηθό, τον Καρατζίκα. Στη φάση που βγαίνει ο Μπαρμπαρούσης τετ-α-τετ, φαίνεται πως ο Τοτσέ έρχεται από θέση οφσάιντ, αλλά δεν υπάρχει οφσάιντ, γιατί γίνεται ελεύθερο μετά από άουτ και από ελεύθερο δεν υπάρχει οφσάιντ. Στο γκολ που μέτρησε και στο γκολ που δεν μέτρησε, αμφότερα από τον Μήτρογλου, οι υποδείξεις του βοηθού είναι σωστές. Πήγε πολύ καλά, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έχανε κάποια από τις φάσεις».

ΑΕΚ-Πανθρακικός: «Το παιχνίδι αυτό θα τραβήξει καιρό… Δικηγόροι, αρχές θα ασχοληθούν μαζί του».

Το (κιτρινό)μαυρο κουτί…

15/04/2013
 Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Δεν είναι πλέον εφιαλτικό σενάριο, αλλά πραγματικότητα. Το www.sport-fm.gr επιχειρεί μέσα από τα συντρίμμια της να αναδείξει τους λόγους που η «Ένωση» οδηγήθηκε εδώ.

Το (κιτρινό)μαυρο κουτί…
Άρχισε σαν απλή ανησυχία. Εξελίχθηκε σε φόβος και τελικά το κακό δεν έγινε. Όσο και αν δεν το χωρά ο νους, ειδικά των πολυπληθών φίλων της, η ΑΕΚ είναι στη Β’ Εθνική. Όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ και υπέγραψαν την καταδίκη της ήταν απλώς το πιο ταιριαστό φινάλε στο δράμα του ιστορικού συλλόγου. Πριν καλά-καλά καθίσει η σκόνη από τα συντρίμμια, το www.sport-fm.gr επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν την «Ένωση» σε… αποσύνθεση.

Μέτοχοι-αμέτοχοι

Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. Και δυστυχώς η ΑΕΚ ήταν εδώ και καιρό όχι Δικέφαλη αλλά… ακέφαλη. Η ομάδα του 2004 όχι απλώς δεν τήρησε το «μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» αλλά αποσυντέθηκε σταδιακά αφήνοντας πίσω της όχι περισσότερα χρέη από όσα παρέλαβε, αλλά πάντως αρκετά «βαρίδια» στην ομάδα. Που αρχικά την κράτησαν μακριά από την κορυφή, εν συνεχεία την έφεραν χαμηλά και τελικά την βύθισαν στον πάτο. Όσοι δεν πρόλαβαν να πηδήξουν από το καράβι που βούλιαζε, απλώς αδιαφόρησαν. Οι μέτοχοι έγιναν αμέτοχοι και η χρηματοδότηση της ΠΑΕ έφτασε να γίνει άγνωστη λέξη. Στην απελπισία της, η διοίκηση κατάντησε να κάνει εράνους για να εκδώσει εισιτήρια και να ζητεί από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο για να πληρωθούν παίκτες και υπάλληλοι, μέχρι και να δέχεται δάνεια άγνωστης προέλευσης.

Οι «διαχειριστές»

Με τους μετόχους προκλητικά απόντες, οι τύχες της ΑΕΚ εδώ και χρόνια πέρασαν σε «διαχειριστές». Ανθρώπους που ήταν φίλοι της ομάδας, αλλά δεν είχαν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε την πυγμή στα κέντρα αποφάσεων και φυσικά ούτε τα μέσα για να τη φέρουν εκεί που της αξίζει. Από τον Θανόπουλο και τον Αδαμίδη, μέχρι το Δημητρέλο… Έκαναν τραγικές επιλογές, πήραν λάθος αποφάσεις, δεν κατάφεραν να προστατέψουν την ομάδα από διαιτητές και «συμμαχίες», αλλά και τελικά να τη σώσουν. Καλό και χρήσιμο το ξημεροβράδιασμα στις Εφορίες, αλλά δεν αρκεί.

Σχεδιασμός στο πόδι

Οικονομικά προβλήματα και κακοί χειρισμοί των διοικήσεων οδήγησαν στην αποψίλωση του ρόστερ της ΑΕΚ και την αποχώρηση ποιοτικών και έμπειρων παικτών. Δίχως αδειοδότηση και δυνατότητα ουσιαστικής κάλυψης των κενών, η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι στο πόδι. Αμούστακα παιδιά κλήθηκαν εν μια νυκτί να φορέσουν τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος και λύγισαν από το βάρος της. Το δικαίωμα για τρεις προσθήκες ξένων ή παικτών άνω των 24 «ξοδεύτηκε» σε παίκτες με μηδαμινή προσφορά όπως ο ανεκδιήγητος Φουρτάδο και ο περιορισμένων δυνατοτήτων Γιάγκο (εξαίρεση ο Κορδέρο), οι ποιοτικές «ενέσεις» του χειμώνα δεν αποδείχτηκαν αρκετές και τελικά η «Ένωση» βρέθηκε στον πόλεμο με… νεροπίστολα.

Από τον Βλάχο, στον Δέλλα

Οι επιλογές προπονητών δεν θα μπορούσαν να ήταν χειρότερες. Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν κατάφερε να παρουσιάσει έργο και αποχώρησε τον Οκτώβριο αφήνοντας την ΑΕΚ στην ουρά της βαθμολογίας. Ο Έβαλντ Λίνεν διόρθωσε προσωρινά την κατάσταση, αλλά έκανε τραγικά λάθη στο φινάλε, ήρθε σε ρήξη πολλές φορές με τους παίκτες κι «έχασε» τα αποδυτήρια και τον έλεγχο στην πιο κρίσιμη καμπή. Και ο Τραϊανός Δέλλας δέχτηκε-με μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για την ομάδα-να αναλάβει μία αποστολή αυτοκτονίας δίχως την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά κυρίως το χρόνο να αλλάξει κάτι.

«Πείνα»

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει… Και στην περίπτωση της ΑΕΚ αυτό δεν ήταν απλώς μία έκφραση. Ποδοσφαιριστές της ομάδας αντιμετώπισαν προβλήματα διαβίωσης, πήγαιναν συχνά με άδειο στομάχι στις προπονήσεις, δεν είχαν καν να πληρώσουν τα διόδια για να μεταβούν στο προπονητικό κέντρο, ενώ απειλούνταν με εξώσεις επειδή η διοίκηση δεν είχε να πληρώσει τα ενοίκια των σπιτιών τους. Οι παλαιότεροι, που έχουν κάποιο «κομπόδεμα», συχνά έδιναν στους μικρούς χαρτζιλίκι για να τα βγάλουν πέρα. Τραγικά πράγματα δηλαδή…

Εσωστρέφεια

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Και στην ΑΕΚ η εσωστρέφεια, που ήταν παρούσα ακόμη και σε εποχές ευημερίας, δεν έλειψε στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Η σεζόν άρχισε με την κόντρα Δημητρέλου-Μαύρου και την περίφημη ατάκα περί Τζορτζ Μπεστ των Σπατών, συνεχίστηκε με αιχμές του Τσιάρτα για μεταγραφές που πρότειναν ταξιτζήδες και κατέληξε με κόντρες πρώην μετόχων ή στελεχών της διοίκησης και… επισκέψεις στη ΓΑΔΑ. Ούτε νίκες δεν μπόρεσε να χαρεί η ΑΕΚ, αφού μία τέτοια-αυτή επί της Βέροιας-ήρθε να επισκιαστεί από τη συμπεριφορά του Κατίδη και όσα ακολούθησαν.

Ακόμη περιμένουν

Η έλλειψη ενός ισχυρού άνδρα στην κεφαλή της ΑΕΚ ήταν περισσότερο εμφανής από ποτέ φέτος. Η εμφάνιση του Δημήτρη Βιντιάδη το περασμένο καλοκαίρι γέννησε ελπίδες που… έμειναν τέτοιες. Συνεχείς αναβολές, αναμονή πότε για τον Κιθ Χάρις ή τους Κινέζους και πότε για την τρόικα και τη ρύθμιση των χρεών, αλλά ουσία μηδέν. Μελισσανίδης και Νικολαΐδης διατηρήθηκαν από τον Τύπο στο προσκήνιο δίχως κανείς να είναι πραγματικά σίγουρος αν είχαν ποτέ πρόθεση να ξαναβοηθήσουν. Κάποιοι θα μιλήσουν για αδυναμία των ενδιαφερόμενων, άλλοι θα φτάσουν να κάνουν λόγο για εμπόριο ελπίδας… Η πικρή αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ ακόμη περιμένει τον σωτήρα της.

Διαιτησία και συμμαχίες

«Έλα μωρέ, ΑΕΚ είναι, δεν θα την αφήσουν να πέσει». Πόσο λάθος έκαναν όσοι είπαν κάτι τέτοιο. Γιατί η ΑΕΚ όχι απλώς δεν πήρε σφυρίγματα για να σωθεί, αλλά αδικήθηκε αρκετές φορές στο πρωτάθλημα, από τις πρώτες αγωνιστικές μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος, την ώρα που ανταγωνιστές της είχαν τα «τυχερά» τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η «Ένωση»-μεγάλη ομάδα ούσα και μην έχοντας εμπειρία από τέτοιου είδους «πόλεμο»-πίστευε πως θα σωζόταν παίζοντας ποδόσφαιρο, ενώ άλλοι έπαιζαν… άλλα παιχνίδια και δημιουργούσαν «συμμαχίες» στην πλάτη της.

Καλύτερα να τη μισούσαν…

Ο κόσμος της ΑΕΚ στάθηκε δίπλα στην ομάδα του. Από την πρώτη αγωνιστική, μέχρι και την τελευταία αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη συγκυρία ήταν στο πλευρό της, με τη φωνή του και τον… οβολό του. Όμως δεν έλειψαν κι αυτοί που προφασιζόμενοι την αγάπη τους για την ομάδα, τελικά της έκαναν το μεγαλύτερο κακό. Από εκείνους που εισέβαλαν στην προπόνηση για να δείρουν τον Φουρτάδο μέχρι αυτούς λίγους που εισέβαλαν χθες στο γήπεδο και υπέγραψαν την καταδίκη της σε υποβιβασμό. Αν αυτή είναι η αγάπη τους, καλύτερα να τη μισούσαν…


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου