ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


16/04/2013

Η 30η αγωνιστικη




Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

15/04/2013
 Γκολ που σώζουν ομάδες πετυχαίνει ο επιθετικός της τελευταίας στιγμής, Ηλίας Ιώαννου.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής
Το έχει στο αίμα του να… σώζει ομάδες. Ο λόγος γίνεται για τον Ηλία Ιωάννου που «χτυπά» την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας τους βαθμούς σωτηρίας στην εκάστοτε ομάδα του.

Πέρυσι ο έμπειρος επιθετικός… έσωσε την Κέρκυρα με τα τρία γκολ που πέτυχε στις τρεις τελευταίες πολύ κρίσιμες αγωνιστικές για την Κέρκυρα, δεδομένου ότι βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο.

1. Ολυμπιακός-Κέρκυρα: 0-1
2. Κέρκυρα-ΟΦΗ: 4-1 (Ισοφάρισε το γκολ του Μάντζιου στο 20’)
3. Άρης- Κέρκυρα: 1-1

Φέτος έχει αναλάβει το ρόλο του… σωτήρα στη Βέροια.

Η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας έβρισκε την «Βασίλισσα του Βορρά» να θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Πλατανιά.

Το χατ –τρικ του Ιωάννου πέρα από τους βαθμούς σωτηρίας, έδωσαν και μια μεγάλη νίκη στη Βέροια, η οποία θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στα… μεγάλα σαλόνια.

«Πετάει» και εκτός Τούμπας

15/04/2013
 Αρκετοί θεωρούν ότι «όπλο» του ΠΑΟΚ αποτελεί η Τούμπα. Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Δώνη τα πηγαίνει εξίσου καλά και μακριά από την έδρα της.

«Πετάει» και εκτός Τούμπας
Τις υποχρεώσεις του μακριά από την Τούμπα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 1-0 στην έδρα του Λεβαδειακού.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει αήττητος από τις 27 Ιανουαρίου, μετρώντας οχτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, έχει πετύχει 21 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 7 τέρματα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα ο «ασπρόμαυρος» απολογισμός είναι 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Με αυτές τις ήττες μακριά από την Τούμπα (από Ατρόμητο 1-0 στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, από Παναθηναϊκό 2-0 στις 18 Νοεμβρίου 2012 και Αστέρα Τρίπολης 1-0 στις 19 Ιανουαρίου 2013) αποτελούν επίδοση που ισοφαρίζει το σχετικό ρεκόρ του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις (νίκες, ισοπαλίες, ήττες) του ΠΑΟΚ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος ήταν (σε παρένθεση η θέση στην οποία τερμάτισε η ομάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου):

1984-85 (1η θέση): 8-4-3
2008-09 (2η θέση): 7-5-3
2012-13 (2η θέση): 6-6-3
2003-04 (3η θέση): 8-3-4
2011-12 (3η θέση): 6-5-4
2009-10 (3η θέση): 6-5-4
2000-01 (4η θέση): 4-7-4
1997-98 (4η θέση): 8-4-5
1989-90 (3η θέση): 7-5-5
1983-84 (5η θέση): 3-7-5
1991-92 (4η θέση): 1-11-5

* Στην ιστορία της Α’ Εθνικής κατηγορίας (από το 1959-60 και μετά) αξεπέραστο παραμένει το ρεκόρ της περιόδου 1975-76 όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε μακριά απ’ την Τούμπα μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, ενώ την περίοδο 1972-73 τερμάτισε στη δεύτερη θέση έχοντας ηττηθεί εκτός έδρας μόλις δύο φορές στον μαραθώνιο 34 αγώνων. Τρεις ήττες είχε και την περίοδο 1976-’77 με απολογισμό μετά από 17 εκτός έδρας αγώνες: 9-5-3.

Επαφές με Βόλφσμπουργκ για Σισοκό

15/04/2013
 Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για το μέλλον του Ιμπραήμ Σισοκό στον Παναθηναϊκό.

Επαφές με Βόλφσμπουργκ για Σισοκό
Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά τελείωσε και απομένει το διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι με τη Βέροια την Κυριακή. Ήδη έχει τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν και μέσα στις προτεραιότητες είναι η παραμονή του Ιμπραήμ Σισοκό.

Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός είχε δοθεί δανεικός στη Βόλφσμπουργκ και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι συζητήσεις με τη γερμανική ομάδα με στόχο να παραμείνει στο «τριφύλλι». Αυτό, ασφαλώς, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις και τις απαιτήσεις του συλλόγου της Bundesliga.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα για την αγορά του και θα επιδιώξει να τον κρατήσει με ένα μικρό ποσό ή με επέκταση δανεισμού, αν και το τελευταίο σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Χαμός στο ΟΑΚΑ στην αποχώρηση των διαιτητών (video)

15/04/2013
 Χαμός στο ΟΑΚΑ, στην αποχώρηση των διαιτητών. Οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά και κινήθηκαν απειλητικά κατά του Τριτσώνη και των συνεργατών του, με την αστυνομία να φυγαδεύει τους διαιτητές.

Χαμός στο ΟΑΚΑ στην αποχώρηση των διαιτητών (video)
Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση του διαιτητή Τριτσώνη και των συνεργατών του από το ΟΑΚΑ μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική.

Οπαδοί της ΑΕΚ τους «στόλισαν» με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παρεμβαίνουν για να αποτρέψουν τα χειρότερα. «Θα' ρθουμε στο σπίτι σου», είναι η απειλή που ακούγεται για τον ρέφερι της αναμέτρησης, που αποχώρησε από το γήπεδο με περιπολικό, όπως και οι βοηθοί του.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο.

Ξεχνάει Παναθηναϊκό, κοιτάει Πανθρακικό

15/04/2013
 Στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Πανθρακικό και εκείνον με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη.

Ξεχνάει Παναθηναϊκό, κοιτάει Πανθρακικό
Τις εντυπώσεις για την άσχημη εικόνα που είχε η ομάδα στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καλούνται να διασκεδάσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Αφετηρία πρέπει να αποτελέσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, και στη συνέχεια ο τελευταίος αγώνας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο.

Για αυτούς τους αγώνες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους οι «ερυθρόλευκοι», όμως ο Μίτσελ δεν τους είχε όλους στη διάθεσή του.

Εκείνοι που έπαιξαν κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο έκαναν σήμερα αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι – εκτός του Πάμπλο Κοντρέρας - γυμνάστηκαν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο Χιλιανός στόπερ ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.

Η αυριανή προπόνηση των Πειραιωτών ορίστηκε στις 10:30 το πρωί.

Ό,τι έβαλε, έβαλε...

15/04/2013
 Τα γκολ των Σαρ και Παπάζογλου επέτρεψαν στον ΟΦΗ να αποφύγει την ήττα στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο, όμως τουλάχιστον ο ένας απ' τους δυο δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει και την επόμενη Κυριακή.

Ό,τι έβαλε, έβαλε...
Χωρίς τους Σαρ και Παπάζογλου -ο πρώτος λόγω τραυματισμού και ο δεύτερος λόγω τιμωρίας- θα ξεκινήσει σήμερα στις 18.30 η προετοιμασία του ΟΦΗ για το τελευταίο ματς του φετινού πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Γιάννη Πετράκη, που θέλει τους τρεις βαθμούς για να «κλειδώσει» -και τυπικά- την παραμονή του ΟΦΗ στην κατηγορία -εάν αυτό δεν γίνει με την απόφαση της Πέμπτης για την ΑΕΚ, που αναμένεται καταδικαστική για τους "κιτρινόμαυρους" και λυτρωτική για τους συνδιεκδικητές της παραμονής.

Απόντες λόγω τιμωρίας θα είναι επίσης οι Κουρδάκης και Λαμπρόπουλος, ενώ εξέτισαν τις ποινές τους και επιστρέφουν στην διαθεση του Πετράκη οι Σόουζα, Ιωαννίδης, Μπανούσης και Μακρής.

Η ήττα φέρνει έκτακτο ΔΣ

15/04/2013
 Αποφάσεις για την τρέχουσα, αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ληφθούν στο έκτακτο ΔΣ του Πλατανιά.

Η ήττα φέρνει έκτακτο ΔΣ
Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πλατανιά, ύστερα από την πολύ κακή εμφάνιση των κρητικών στην αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στη Βέροια από την οποία ηττήθηκαν με σκορ 5-0.

Στη συνάντηση θα τεθούν προς συζήτηση η εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν, αλλά και ο σχεδιασμός του επόμενου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιά:

«Μετά τη χθεσινή πολύ κακή εμφάνιση και την ντροπιαστική ήττα της ομάδας του Πλατανιά από τη Βέροια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων θα συνεδριάσει εκτάκτως, αύριο, Τρίτη, στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Π.Α.Ε., στον Πλατανιά, για τη λήψη αποφάσεων, που θα αφορούν τη φετινή, αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Στο νοσοκομείο ο Δημητρέλος

15/04/2013
 Σε στεφανιογράφημα σε νοσοκομείο υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος.

Στο νοσοκομείο ο Δημητρέλος
Μία διαφορετική διάσταση για την απουσία του Ανδρέα Δημητρέλου από τα αποδυτήρια μετά το πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό δίνεται σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ανδρέας Δημητρέλος σήμερα πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε στεφανιογράφημα καθώς είχε πόνους στο στήθος.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως σήμερα τα γραφεία της ΠΑΕ δεν άνοιξαν, προφανώς υπό το φόβο «επισκέψεων» αγανακτισμένων οπαδών, ενώ και οι παίκτες πήραν διήμερο ρεπό από τις προπονήσεις στα Σπάτα.

Η εξομολόγηση του αιμόφυρτου γεν. αρχηγού

15/04/2013
 Για τις στιγμές έντασης που ακολούθησαν το «ντου» οπαδών της ΑΕΚ στο ματς με τον Πανθρακικό μίλησε ο αιμόφυρτος γενικός αρχηγός της ομάδας της Κομοτηνής.
Η εξομολόγηση του αιμόφυρτου γεν. αρχηγού
Τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο ίδιος και όλοι όσοι φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το «ντου» οπαδών της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό μίλησε ο γενικός αρχηγός της ομάδας της Κομοτηνής, Χάρης Μαυρομάτης, ο οποίος τραυματίστηκε και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της ομάδας.

«Όπως τρέξαμε όλοι μαζί για τα αποδυτήρια, εμείς πιάσαμε την πόρτα ώστε να μπορούν να μπουν οι πάντες μέσα, οι δικοί μας παίκτες, αυτοί της ΑΕΚ, οι διαιτητές, χωρίς να ποδοπατηθούν και ει δυνατόν χωρίς να χτυπήσουν», δήλωσε στο thrakisports.gr και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, μόνο ότι κρατούσαμε την φυσούνα, κάποιος ότι έσπρωξε και αμέσως μετά κάποιους εισβολείς που άρχισαν να μας χτυπούν με ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κομοτηνής ο γενικός αρχηγός του Πανθρακικού έχει στην κατοχή του κι άλλες φωτογραφίες που δείχνουν το χάος που υπήρξε στα αποδυτήρια, αλλά-όπως λέει-δεν θα τις δημοσιοποιήσει για να χαμηλώσουν οι τόνοι.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος»

15/04/2013
 Την άποψη ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και για το λόγο αυτό αγαπήθηκε από τον περισσότερο κόσμο εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6 ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος»
Εμφανώς χαρούμενος για την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως το πιο σημαντικό της φετινής πορείας είναι ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που αναγνωρίστηκε από το κοινό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας, δηλώνοντας πως το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν αυτό που έδωσε ώθηση στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Δεν έχουμε βγει ακόμη στην Ευρώπη, πρέπει να συμβούν και άλλα πράγματα. Παραδείγματος χάρη αν πάρει ο Πανθρακικός το Κύπελλο θα θέλουμε την τρίτη θέση στα πλέι οφ. Πάντα βάζουμε στόχους και έχουμε όνειρα, το καλοκαίρι σκεφτόμουν τη συμμετοχή στα πλέι οφ και Κύπελλο, όταν όμως ξεκινήσαμε τη χρονιά είχα στο μυαλό μου να μείνουμε στην κατηγορία. Τώρα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος που υπάρχει».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν:
«Τα λεφτά δεν είναι το παν, αλλά είναι απαραίτητα. Είχαμε τεράστιες δυσκολίες, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Η μεγαλύτερη χαρά είναι η διαδρομή, οι πόσες δυσκολίες περάσαμε για να φτάσουμε εδώ. Είχα την τύχη να έχω πρόεδρο τον κύριο Χριστοβασίλη, ο οποίος μου έδωσε τη διαχείριση του ρόστερ. Είχα ένα αγωνιστικό στυλ και βάση των παικτών που βρήκα μαζί με τους συνεργάτες μου καταφέραμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ήθελα. Φτάσαμε εδώ, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και αγαπηθήκαμε από τον κόσμο».

Για το ρόστερ:
«Σε μία ομάδα το 50% είναι το ρόστερ και μετά η δουλειά που θα κάνεις. Θέλαμε ποιοτικούς και παραγωγικούς παίκτες με χαμηλό μπάτζετ. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ, εξελίξαμε τα παιδιά και αυτά έκαναν το παραπάνω βήμα. Το μυστικό είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. Είμαστε τυχεροί στις επιλογές μας».

Για την επόμενη σεζόν:
«Καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Το όνειρό μου είναι ο ΠΑΣ να γίνει μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο για να δούμε τι μπορεί να γίνει για την επόμενη ημέρα. Ακόμη δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με τον πρόεδρο, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΣ».

Για τις υπόλοιπες ομάδες:
«Υπήρξαν ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά χωρίς να έχουν σταθερή απόδοση. Αξιόλογη προσπάθεια έκανε η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, ομάδες που έχουν χαμηλό μπάτζετ».

ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ για την επίθεση σε δημοσιογράφο

15/04/2013
 Με κοινή τους ανακοίνωση καταδικάζουν την επίθεση κατά του Γιώργου Τσελίκα χθες έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ για την επίθεση σε δημοσιογράφο
H ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδικάζουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κατά του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα, έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο συνάδελφος αναγνωρίστηκε ως ρεπόρτερ του «ΣΚΑΪ» και για τον λόγο αυτό δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στην λεκάνη και του έσπασαν δύο πλευρά.

Η νέα επίθεση συνέβη την ίδια στιγμή που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τον ΠΣΑΤ είχαν κηρύξει 15λεπτη συμβολική στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων στα γήπεδα.

Η κατάσταση δείχνει μέρα τη μέρα να επιδεινώνεται. Από τις λεκτικές προειδοποιήσεις και τα υπονοούμενα περάσαμε στους προπηλακισμούς και τώρα στους τραυματισμούς. Άραγε πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να συγκινηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να προχωρήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη των αυτουργών;

Ζητούμε για άλλη μια φορά από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να εργαστούν σε συνθήκες ασφαλείας και όχι να είναι τα θύματα της αρένας.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι αυτονόητο χρέος όλων των δημοσιογράφων η συναδελφική αλληλεγγύη. Καλούμε, επομένως, τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις εργοδοτικές πιέσεις, οι οποίες υπονόμευσαν ακόμη και τη χθεσινή συμβολική στάση εργασίας μας. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Χωρίς Ολίσε με Αστέρα

15/04/2013
 Οριστικά χωρίς τον Σέκου Ολίσε θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διάθεση των εισιτηρίων.

Χωρίς Ολίσε με Αστέρα
Δίχως τον Σέκου Ολίσε καταστρώνει τα πλάνα του ο Γιώργος Δώνης για την πρώτη κόντρα με τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο 22χρονος χαφ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από το οίδημα στον δικέφαλο κι έτσι δεν υπολογίζεται από τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος πριν την έναρξη του σημερινού προγράμματος (όσοι αγωνίστηκαν με τον Λεβαδειακό έκαναν αποθεραπεία) έδειξε σε βίντεο κομμάτια από αγώνες του προσεχούς αντιπάλου, αλλά και φάσεις από πρόσφατους αγώνες του «Δικέφαλου του Βορρά» μιλώντας για θέματα τακτικής.

Στα υπόλοιπα νέα, ο Σταφυλίδης (επέστρεψε από τη Γερμανία) όπως και οι Βούκιτς, Κατσικάς ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους παίκτες.

Η 20μελής αποστολή: Ιτάνζ, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Έτο, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Ιντζίδης, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Κίτσιου, Καμαρά, Λόρενς, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

* Λόγω της αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του Αστέρα Τρίπολης (Τετάρτη 20.00), τα εκδοτήρια στο γήπεδο της Τούμπας θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα Δευτέρα (15/4) και αύριο Τρίτη (16/4) ως τις 21.00 το βράδυ. Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από το πρωί (09.00) ως την έναρξη της αναμέτρησης.

Μπαρμπαρούσης: «Αμφιλεγόμενη απόφαση…»

15/04/2013
 Στην φάση της ισοφάρισης του γκολ του Ολυμπιακού στάθηκε ο Μπαρμπαρούσης σε τουιτάρισμα του. «Αμφιλεγόμενη απόφαση» την χαρακτήρισε ο παίκτης του Παναθηναϊκού.

Μπαρμπαρούσης: «Αμφιλεγόμενη απόφαση…»
Το… παράπονο του εξέφρασε μέσω twitter ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. «Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Είχαμε σχεδόν πάρει τη νίκη, αλλά ήρθε μια αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή πριν το γκολ του αντιπάλου…», ήταν το «τιτίβισμα» του «πράσινου».

Κατόπιν, ο ομογενής πόσταρε και πάλι γράφοντας πως τα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

«Ικανοποιημένοι με τα play offs»

15/04/2013
 Μπορεί η χρονιά να ήταν σχεδόν… καταστροφική για τον Ατρόμητο, όμως η διοίκηση δηλώνει ικανοποιημένη για την είσοδο στα play offs.

«Ικανοποιημένοι με τα play offs»
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ατρόμητος, δηλώνει ικανοποιημένος για την είσοδο της ομάδας στα play offs, μια μέρα μετά και την μαθηματική εξασφάλισή τους. Οι «κυανόλευκοι» με το 2-2 στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ «κλείδωσαν» την συμμετοχή τους και έτσι πανηγύρισαν στο φινάλε.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών ενόψει της ολοκλήρωσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της για την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας μας στο μίνι πρωτάθλημα των play offs.

Σε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα το αγαπημένο μας «αστέρι» φιλοδοξεί να γιορτάσει την επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννηση του προσθέτοντας στη βίβλο της ιστορίας του μια ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία.

Απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο σε κάθε φίλαθλο, σε κάθε περιστεριώτη ξεχωριστά, ειδικά σε εκείνους που μέχρι τώρα δεν μπορέσαμε να φέρουμε κοντά μας.

Η Ισχύς αποκτάται (άλλωστε) εν τη Ενώσει.

Όλοι μαζί στα play offs σαν μια γροθιά, ενωμένοι, κρατώντας ψηλά την σημαία μας να δώσουμε τη μάχη ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την έξοδο του Ατρόμητου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

Κόσμος, πριμ και… Αντεφέμι

15/04/2013
 Ανακούφιση επικρατεί στον Άρη μετά την εξασφάλιση της παραμονής, με την "κίτρινη" ΠΑΕ να βγάζει ανακοίνωση για κόσμο, παίκτες και... Αντεφέμι.

Κόσμος, πριμ και… Αντεφέμι
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της. Αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (5-1) στο «Κλ. Βικελίδης», στην συνέχεια τόνισε ότι οι εισπράξεις δόθηκαν ως πριμ στους ποδοσφαιριστές και τέλος ζήτησε συγγνώμη στην ΠΑΕ Ξάνθη και την οικογένεια του Αντεφέμι, καθώς πέρασαν δυο χρόνια για να δοθούν τα χρήματα από το φιλικό προς την ενίσχυση της οικογένειας του αδικοχαμένου άσου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Ο κόσμος του Άρη ήταν και πάλι εκεί. Γέμισε κάθε γωνιά του Κλεάνθης Βικελίδης, στήριξε όπως μόνο αυτός ξέρει την ομάδα μας και την ώθησε σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μια πολύτιμη νίκη.

Ως ΠΑΕ Άρης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους φιλάθλους της ομάδας μας για την αμέριστη συμπαράσταση και τη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας, που μπορεί να την ζήσει μόνο όποιος έχει παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδό μας.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι όλες οι εισπράξεις του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, μοιράστηκαν στους πρωταγωνιστές, δηλαδή στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως είχαμε δεσμευτεί μετά τη νίκη στο Περιστέρι.

Από τα χρήματα αυτά, καταβλήθηκαν και 6.000 ευρώ στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, για την οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Αντεφέμι Ολουμπάγιο, στη μνήμη του οποίου είχε διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι πριν από δύο χρόνια ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπάθειά μας στην οικογένειά του και να ζητήσουμε συγνώμη από την ΠΑΕ SKODA Ξάνθη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Μέρα ξεκούρασης είναι η σημερινή για τους παίκτες του ΑΡΗ. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, οπότε και ξεκινάει η προετοιμασία για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια (21/04, 19:00).

Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα με την ομάδα της Θράκης θα απουσιάσει και πάλι ο τιμωρημένος Νταβίντ Αγκάνθο.

* Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε ο Παντελής Αντωνιάδης από τον γιατρό του ΑΡΗ, Βαγγέλη Πανταζή. Ο χρόνος της αποθεραπείας του 19χρονου ανασταλτικού μέσου, ο οποίος υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου, υπολογίζεται στον ένα μήνα.

** Με έγγραφο που απέστειλε η ΕΠΟ στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο Δημήτρης Σουνάς κλήθηκε στην εθνική Νέων (U-19) για το εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της Ουκρανίας (24/04). Ο 18χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός θα αναχωρήσει για την Αθήνα την Δευτέρα 22/04 και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25/04.

Χάνει ΑΕΚ ο «Φύτα»

15/04/2013
 Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ, θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Σωκράτης Φυτανίδης του Ατρόμητου.

Χάνει ΑΕΚ ο «Φύτα»
Ο Σωκράτης Φυτανίδης, στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τους «κυανόλευκους» συμπλήρωσε κάρτες και θα πρέπει να απουσιάσει από ένα παιχνίδι. Αυτό θα είναι με την ΑΕΚ, για την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μάλιστα, ο "Φύτα" έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες και έτσι θα πρέπει να απουσιάσει από ένα παιχνίδι των πλέι οφ. Από το παιχνίδι με τους «κιτρινόμαυρους» θα απουσιάσουν και πάλι οι τιμωρημένοι Ιγκλέσιας και Ταυλαρίδης.

«Οι ΑΕΚτζήδες ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους»

15/04/2013
 Συντετριμμένος από τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ -αλλά και βέβαιος ότι θα επιστρέψει δυνατή- δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Οι ΑΕΚτζήδες ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους»
Έζησε μεγάλες στιγμές με τη φανέλα της. Πανηγύρισε τίτλους μαζί της. Δέθηκε με τον κόσμο της. Μπροστά στο διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ, λοιπόν, ο Βασίλης Κικίλιας δεν παρέλειψε να πάρει θέση.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τρεις με τέσσερις γενιές μάτωσαν χθες».

Σημείωσε ωστόσο ότι «οι ΑΕΚτζήδες έχουν μάθει να ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους» και εμφανίστηκε βέβαιος πως θα στηρίξουν και πάλι την ομάδα, όπως έκαναν σε όλες τις δύσκολες στιγμές στο παρελθόν.


Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κικίλια

«Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Το πάθος, η ψυχή, η ελπίδα και στο τέλος το κλάμα εκατοντάδων χιλιάδων ΑΕΚτζήδων χθες για τον υποβιβασμό (πρώτη φορά στην ιστορία της) της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ, επισκίασε - έστω για λίγο - ακόμα και τα δεινά του λαού μας στην προσπάθειά του να επιβιώσει της κρίσης και τελικά να ορθοποδήσει.

Αν ο αθλητισμός είναι κοινωνικό φαινόμενο στην Ελλάδα, αν το ποδόσφαιρο κατάφερε να ενώσει όλες τις κοινωνικές τάξεις στη Χώρα μας, φανταστείτε τι δένει μεταξύ τους, ανθρώπους της προσφυγιάς, του ξεριζωμού και των χαμένων πατρίδων κάτω από το λάβαρο της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως!!!

Τρεις με τέσσερις γενεές μάτωσαν χθες, από τον προ παππού που έφυγε κυνηγημένος από τα παράλια της Μικράς Ασίας, στο γιό του, στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έτσι πέρασε η κουλτούρα, ο πολιτισμός, οι αξίες, η προσφυγιά, η χαμένη πατρίδα, όλα τυλιγμένα σα ζωντανή ανάμνηση στη σημαία της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του ΠΑΟΚ…

Δε θα κάνω αναλύσεις για το ποιός φταίει και το γιατί ειδικά τώρα που η σκόνη της πίκρας δεν έχει καν καθίσει… Θα πω μόνο πως το πρόβλημα που για κάποιους είναι ο υποβιβασμός, για μένα είναι απλά το αποτέλεσμα! Το πρόβλημα και οι αιτίες κρύβονται πιο πίσω, σε σειρά λαθών του σωματείου, της Πολιτείας, ακόμα και της έλλειψης αθλητικής παιδείας που επιβάλλεται να έχουμε.

Σταματώ εδώ λέγοντας ένα μεγάλο προσωπικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην οικογένεια της ΑΕΚ για τα τέσσερα ανεπανάληπτα χρόνια που με τη φανέλα της κερδίσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδος, το κύπελλο Σαπόρτα και 2 κύπελλα Ελλάδος!!!!

Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξη του κόσμου της στα δύσκολα, αυτή τη στήριξη χρειάζεται τώρα η ομάδα, αυτή τη στήριξη ξέρω πως θα δώσουν με τη ψυχή τους οι αγνοί ΑΕΚτζήδες, αυτοί που έχουν μάθει από παλιά να ξανά-γεννιούνται από τις στάχτες τους… Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια…!!!

Υ.Γ.: Οι ανεγκέφαλοι που μπήκαν στο γήπεδο και διέκοψαν τον αγώνα, οι αλητήριοι που χτύπησαν τους παίκτες της ΑΕΚ, οι ποταποί που επιτέθηκαν στον δύστυχο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ στο γήπεδο Καραϊσκάκη ή ακόμα οι χούλιγκανς που εκτόξευαν ρουκέτες οι μεν στους δε στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως τους «αρμόζει» και σύμφωνα με το νόμο.

Όσα λάθη και ολιγωρίες κι αν έχουν γίνει στο παρελθόν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και πρώτη η ελληνική πολιτεία πρέπει τώρα να τραβήξουν τη γραμμή. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων φιλάθλων δε θέλει τέτοιο αθλητισμό. Ως εδώ…»

Γενική συνέλευση και εκλογές στον Άρη

15/04/2013
 Την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης με θέμα την ΠΑΕ και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ζητά η παρούσα διοίκηση του Άρη.

Γενική συνέλευση και εκλογές στον Άρη
Η πρώτη αποστολή που είχε να φέρει εις πέρας ο Άρης ολοκληρώθηκε, με την ομάδα να εξασφαλίζει την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Τα σοβαρά προβλήματα, ωστόσο παραμένουν και χρήζουν επίλυσης. Έτσι, η προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ, κάλεσε την Κοινωνία Μελών Άρη να προκηρύξει άμεσα Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που θα αναλάβει να τρέξει αυτά τα ζητήματα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ορμώμενο από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία (είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν έχει γίνει δυνατή η παραλαβή του λογιστηρίου και του ταμείου), ζητά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ την άμεση προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης με θέμα την ΠΑΕ και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που ισχυρό από την λαϊκή εντολή, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες υποχρεώσεις».

Δεν τα παρατάνε όλοι στην ΑΕΚ

15/04/2013
 Διοίκηση (επιβεβαιώθηκε ότι) δεν υπάρχει. Στην ΑΕΚ όμως υπάρχει ακόμα Δέλλας και νομικό τμήμα. Και μαζί προσπαθούν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες για ν’ αποφευχθεί η πρόωρη καταστροφή.

Δεν τα παρατάνε όλοι στην ΑΕΚ
Η χθεσινή ήταν η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της ΑΕΚ. Η σημερινή η χειρότερη μέρα. Αναπόφευκτα όμως υπάρχει και «αύριο».

Και όσο κι αν μοιάζει οδυνηρό ή μάταιο το να κυνηγηθεί οτιδήποτε, ο Τραϊανός Δέλλας και το νομικό τμήμα δεν τα παρατάνε.

Ο μεν «Κολοσσός», λοιπόν, συνεχίζει να κάνει τις δουλειές όλων (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής) και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το ποδοσφαιρικό τμήμα: Μιλώντας με τους παίκτες, επιδιώκοντας να επιστρέψουν στις προπονήσεις από Τετάρτη και ψάχνοντας τρόπο να παρουσιάσει μια ομάδα που θα κάνει το χρέος της στο Περιστέρι.

Όχι για να πέσει με τιμή. Αλλά για να εξαντληθεί όποια πιθανότητα μπορεί να υπάρχει για να μην πέσει. Κι αυτό διότι το νομικό τμήμα της ΠΑΕ έχει αρχίσει ήδη να χαράζει την υπερασπιστική γραμμή, μέσω της οποίας θα προσπαθήσει ν’ αποδείξει ότι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό μπορούσε να συνεχιστεί.

Ή καλύτερα ν’ αποδείξει ότι διεκόπη οριστικά με υπαιτιότητα του διαιτητή και όχι δική της (κάτι που μοιάζει και το μόνο πάτημα για ν’ αποφύγει την αφαίρεση βαθμών). Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσει ό,τι «όπλο» μπορεί να έχει στα χέρια της.

Θα επικαλεστεί μαρτυρίες των ανθρώπων του Πανθρακικού (όπως του προέδρου του) ότι ήταν διατεθειμένοι να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το ματς. Θ’ αναφερθεί στις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας ότι μπορούσαν οι ομάδες να επιστρέψουν με ασφάλεια στο γήπεδο.

Και γενικώς θα επιχειρήσει ν’ αποδείξει (με δημοσιεύματα, φωτογραφίες κι ενδεχομένως βίντεο) ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί το ματς, αφού οι εξέδρες είχαν αδειάσει, ο αγωνιστικός χώρος είχε καθαριστεί, πάγκοι και πινακίδες είχαν σηκωθεί, ενώ τα δίχτυα (όπως λανθασμένα γράφηκε στο φύλλο αγώνα) δεν είχαν καταστραφεί.

Θεωρείται δεδομένο, δε, ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα αναφερθούν και στο προηγούμενο που υπάρχει με το Βέροια-Άρης. Εκεί όπου σημειώθηκαν τρεις διακοπές (λόγω εισβολής οπαδών των φιλοξενούμενων) αλλά τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν κυρώσεις για τους Θεσσαλονικείς.

Με όλα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εξαντληθούν οι ελάχιστες πιθανότητες ώστε ν’ αποφύγει τουλάχιστον την αφαίρεση βαθμών και να παίξει την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο τις όποιες ελπίδες της για παραμονή.

Εξάρθρωση αγκώνα για Σαρ

15/04/2013
 Δεν άκουσαν και τα καλυτέρα νέα στον ΟΦΗ τη Δευτέρα στην περίπτωση του Μοχάμεντ Σαρ.

Εξάρθρωση αγκώνα για Σαρ
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Σενεγαλέζος αμυντικός έδειξαν πως έχει υποστεί εξάρθρωση αγκώνα και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Πάντως, ο Σαρ αναμένεται να προπονηθεί Τετάρτη και Πέμπτη, ώστε να υπολογίζεται για τον αγώνα της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στα καθαρά αγωνιστικά, όσοι παίκτες αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά με ασκήσεις τακτικής και παιχνίδια με μπάλα, πλην των Ζαχαράκη, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα και Βαλεριάνου, ο οποίος ακολούθησε θεραπεία.

Την Τρίτη, έχει δοθεί ρεπό από τον Γιάννη Πετράκη.

Στο ματς της Τρίπολης, δεν θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Κουρδάκης, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, όπως, επίσης, και οι Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, οι οποίοι έχουν δηλωθεί να μην αγωνιστούν, λόγω τιμωρίας. Αντίθετα, εξέτισαν τις ποινές τους και θα τεθούν στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού οι Σόουζα, Ιωαννίδης, Μπανούσης και Μακρής.

Μόνο πρόβλημα οι τιμωρημένοι…

15/04/2013
 Η ισοπαλία στη Ν. Σμύρνη άφησε τη SKODA Ξάνθη εκτός της πρώτης πεντάδας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας για την έξοδο στην Ευρώπη, όμως όλοι θέλουν τη νίκη κόντρα στον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Μόνο πρόβλημα οι τιμωρημένοι…
Τη Δευτέρα, οι παίκτες προπονήθηκαν στα Πηγάδια, με όσους αγωνίστηκαν περισσότερο κόντρα στον Πανιώνιο να ακολουθούν ασκήσεις αποκατάστασης και τους υπόλοιπους ασκήσεις τακτικής.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στο τελευταίο παιχνίδι τους τιμωρημένους Γιούρι Λοντίγκιν και Νικολά Μαρίν, ενώ επιστρέφει ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Την Τρίτη, ο Μακεδόνας τεχνικός έχει δώσει ρεπό.

«Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα…»

15/04/2013
 Τα συναισθήματα εκρήγνυνται στην ΑΕΚ. Κι οι λέξεις μοιάζουν λίγες να τα περιγράψουν. Η εικόνα ενός βίντεο που έφτιαξε φίλος της (ντυμένο με το κομμάτι «ψέματα») μάλλον τα συμπυκνώνει καλύτερα.

«Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα…»
Ο πόνος ξεχειλίζει από χθες στην ΑΕΚ.

Τα συναισθήματα συναγωνίζονται το ένα το άλλο.

Θλίψη για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της «Ένωσης». Αγωνία για το μέλλον της. Οργή γι’ αυτούς που την έφτασαν εδώ.

Αυτό που κυριαρχεί όμως -και θα κυριαρχεί μέχρι να δεχθεί ο κόσμος της αυτό που συνέβη- είναι η συγκίνηση.

Αυτή που βγαίνει αβίαστα από το video που έφτιαξε ο φίλος της Κώστας Ιορδανόπουλος…

Αναβολή της αγωνιστικής ζητάει ο ΟΦΗ

15/04/2013
 Αίτημα για αναβολή της 30ης αγωνιστικής μέχρις ότου οι ομάδες να γνωρίζουν την οριστική τιμωρία της ΑΕΚ θα καταθέσει ο ΟΦΗ.

Αναβολή της αγωνιστικής ζητάει ο ΟΦΗ
Τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος μετά την απόφαση για τα όσα έγιναν στο ΑΕΚ-Πανθρακικός θα ζητήσει ο ΟΦΗ.

Η κρητική ΠΑΕ θεωρεί πως τίθεται θέμα αξιοπιστίας σε περίπτωση που δεν είναι γνωστή η τιμωρία της «Ένωσης» πριν τα παιχνίδια της Κυριακής.

Γι’ αυτό τον λόγο -και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα ασκήσει σε έφεση εναντίον της όποιας απόφασης ληφθεί την Πέμπτη- θα ζητήσει την αναβολή τους μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα και σε δεύτερο βαθμό.

Ένα αίτημα που παρουσιάζουν ως αυτονόητο από τον ΟΦΗ και στο όποιο θεωρούν πως θα έχουν τη συμπαράσταση και αρκετών ακόμα ομάδων που έχουν έννομο συμφέρον.

Καταδικάζει τη βία ο Ιωαννίδης…

15/04/2013
 Μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων στα γήπεδα, αλλά και επεισόδια που κατά καιρούς έχουν γίνει, ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως καταδικάζει κάθε μορφή βίας…

Καταδικάζει τη βία ο Ιωαννίδης…
Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη:

«Ο αθλητισμός αποτελεί κύτταρο της κοινωνίας και οφείλουμε όλοι να τον περιφρουρήσουμε από αυτήν την “ξένη” ως προς τα ιδεώδη του αθλητισμού μειοψηφία, που προκαλεί κρούσματα βίας μέσα στους αθλητικούς χώρους. Ο αθλητισμός πρέπει να προάγει το φίλαθλο πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Ως εκ τούτου καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας στους αθλητικούς χώρους, από όπου κι αν αυτή προέρχεται και τονίζουμε ότι οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα μας βρίσκει αντίθετους και πολέμιούς της».

Παραιτείται η διοίκηση της ΑΕΚ

15/04/2013
 Στην ελάχιστη κίνηση ευθιξίας για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ προχωρεί -έστω και καθυστερημένα- η διοίκηση της ΠΑΕ. Υπό παραίτηση τα μέλη της, στις 14 Μαΐου σφραγίζεται η επόμενη μέρα.

Παραιτείται η διοίκηση της ΑΕΚ
Ουσιαστικά τα όπλα τα είχαν παραδώσει από χθες -όταν ο Τραϊανός Δέλλας πολεμούσε μόνος του για να μη διακοπεί οριστικά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Ε, πλέον οι διοικούντες την ΑΕΚ τα παραδίδουν και τυπικά.

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν λοιπόν χθες, το Δ.Σ. αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για τις 14 Μαΐου (στις 10:00), με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης.

Κάτι που σημαίνει πως η νυν θα τελεί ως τότε υπό παραίτηση και όπως φροντίζει να ξεκαθαρίζει τα μέλη της «θα παραμένουν για διεκπεραιωτικής φύσης θέματα».

Όπως και να ‘χει, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΚ είναι ότι σ’ έναν μήνα από τώρα θα είναι γνωστό το ποιος θα ηγηθεί της επόμενης μέρας και κυρίως το ποιες θα είναι οι αποφάσεις του εφόσον έχει σφραγιστεί και τυπικά ο υποβιβασμός.

Παραιτήσεις με… σκοπό

16/04/2013
 Τις αντιδράσεις των νέων μελών του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Πανιωνίου θέλουν να… μετρήσουν οι Λάζαρος Κουτλίδης και Βαγγέλης Σουφλέρης, που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Παραιτήσεις με… σκοπό
Οι παραιτήσεις του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Πανιώνιος, Βαγγέλη Σουφλέρη και του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λάζαρου Κουτλίδη, μετά το τέλος του αγώνα με τη Skoda Ξάνθη, είχαν… σκοπό.

Οι δύο παράγοντες θέλουν να δουν τις αντιδράσεις των νέων μελών του
Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και αναλόγως θα πράξουν. Αν ταχθούν εναντίον τους, είναι δεδομένο ότι θα εμμείνουν στις παραιτήσεις που έχουν ήδη υποβάλει. Σε άλλη περίπτωση θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους και θα ξεκινήσουν άμεσα το σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Νέας Σμύρνης απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

«Βλέπει» Μπανταλόφσκι ο ΠΑΟΚ

16/04/2013
 Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο 26χρονος μπακ, Ιβάν Μπανταλόφσκι της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, σύμφωνα με βουλγαρική ιστοσελίδα.

«Βλέπει» Μπανταλόφσκι ο ΠΑΟΚ
Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί και ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί την έξοδο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το κύπελλο, ωστόσο, ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική ιστοσελίδα «sport1.bg», ο «δικέφαλος του Βορρά» εξετάζει την περίπτωση του 26χρονου μπακ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ιβάν Μπανταλόφσκι. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αποτελεί καλή επιλογή για την ελληνική ομάδα, που αναζητά παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 και η βουλγαρική ομάδα προτίθεται να ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ για να συναινέσει στην παραχώρησή του.

Πάντος: «Συνεχίζω, αν…»

16/04/2013
 Υπόσχεση ότι θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο αν ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφαλίσει την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε ο Τάσος Πάντος.

Πάντος: «Συνεχίζω, αν…»
Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Τάσος Πάντος είχε δηλώσει ότι πιθανότατα θα είναι η τελευταία του στα γήπεδα. Ωστόσο, είναι έτοιμος να κάνει στροφή 180 μοιρών και να συνεχίσει να αγωνίζεται, αν ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφαλίσει την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή της Nova « Η Ώρα των Πρωταθλητών» αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του «Άγιαξ της Ηπείρου», και την ΑΕΚ, που βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, αλλά και την επιθυμία του να δουλέψει κάποια στιγμή στο μέλλον στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα απ όλα στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στον υπέροχο κόσμο που θεωρούσε όνειρο απατηλό την ευρωπαϊκή συμμετοχή αλλά καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε και να κάνουμε περήφανους τους απανταχού Ηπειρώτες».

Για το ότι η ομάδα κρατάει τον κόσμο δίπλα της: «Η πόλη αγαπάει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Έτυχε κάποια στιγμή στο παρελθόν να υπάρξει μια μεγάλη ομάδα για τον ΠΑΣ και αυτό έκανε τον κόσμο να αγαπάει το σύλλογο. Θεωρούν πως είναι το καμάρι της Ηπείρου. Δικαιώθηκαν και πλέον πανηγυρίζουν μια μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο.

Δεν είμαι τόσο μεγάλος για να έχω ζήσει αυτούς τους ποδοσφαιριστές (σ.σ. τους παλιούς του ΠΑΣ)! Ο ΠΑΣ είναι ένας και αδιαίρετος, δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με παλιές ομάδες. Είναι τιμή και μόνο που μας συγκρίνουν».

Γιατί θέλει να σταματήσει και αν θα το ξανασκεφτεί: «Είναι η πιο δύσκολη ερώτηση. Έχω αντιμετωπίσει μεγάλες ομάδες και τόσους μεγάλους αντιπάλους αλλά τώρα νιώθω ανήμπορος για αυτή την ερώτηση. Με συγκινεί η προσπάθεια του κόσμου να με μεταπείσει. Δεσμεύομαι πως αν η ομάδα καταφέρει να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσω, ειδάλλως θα το σκεφτώ!».

Για το ότι του ζητούν οι φίλαθλοι να μείνει και να το χαρεί: «Αξίζει σε αυτή την ομάδα να παίξει Ευρώπη. Έγινε τεράστια προσπάθεια το καλοκαίρι υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, το αξίζουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Την έχω ζήσει αυτή την εμπειρία αλλά αξίζει περισσότερο τώρα γιατί έγινε κάτω υπό δύσκολες συνθήκες. Ούτε εγώ το πίστευα την αρχή. Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα με πολλά προβλήματα αλλά καταφέραμε να δείξουμε πως είμαστε εδώ, αγωνιστές μέσα από πολύ δύσκολη προσπάθεια και τα καταφέραμε».

Για το ότι αντέχει ακόμα: «Αυτό που με κάνει να συνεχίζω είναι η αγάπη μου για το άθλημα. Αν δεν το αγαπάς δεν μπορείς να παίξεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους γυμναστές όλα αυτά τα χρόνια, ο αθλητής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και εγώ πρόσεχα σαν επαγγελματίας τη ζωή μου αλλά πάνω απ όλα είναι μεράκι και αγάπη και η απόφαση είναι πολύ δύσκολη».

Για το ότι διδάσκει ήθος και αγωνιστικότητα στα νέα παιδιά: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τα καλά του λόγια. Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα. Αν μπορέσω και μεταδώσω κάποιες γνώσεις στα νεότερα παιδιά θα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Εγώ νιώθω ευγνωμοσύνη για τους συμπαίκτες μου αλλά και για όλους του συμπαίκτες που είχα στη ζωή μου».

Για τον φόβο των πτήσεων: «Έχουν προσφερθεί να μου δώσουν αμάξι για να πάω στους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Θα το βολέψουμε το αεροπλάνο πάντως!».

Για το μετά: «Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, δεν το έχω σκεφτεί καν. Θα ήθελα να δοκιμάσω στην προπονητική αλλά δεν ξέρω αν είμαι ικανός. Δεν ξέρω αν το χω αυτό, είναι πολύ διαφορετικό».

Για την αδειοδότηση: «Είναι πράγματα που δεν ξέρω με λεπτομέρειες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και όποια και αν είναι η κατάληξη αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Κάναμε τίμιο και καθαρό αγώνα κα κερδίσαμε τη συμμέτοχη μας στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για την ΑΕΚ: Τέτοιες ώρες είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για μια ομάδα που πέφτει κατηγορία, ειδικά όταν είναι στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποτελεί μελανό σημείο για τη ΑΕΚ αλλά και για την ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα χρειαστεί υπομονή και ψυχραιμία αυτές τις ώρες. Να μην πέφτουν ευθύνες στους ποδοσφαιριστές. Δεν φταίει ούτε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ούτε όλη η χρονιά, είναι ένας αργός θάνατος που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια».

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός αποτελεί μεγάλο μέρος της ζωής μου, πέρασα επτά υπέροχα χρόνια. Το να μπορέσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, θα είναι πολύ τιμητικό, φυσικά και θα ήθελα».

Για την κατάσταση στον φετινό Ολυμπιακό: «Δεν θα ήθελα να μιλάω γιατί δεν είμαι μέλος της ομάδας. Ενώ καταφέρνει να είναι μέσα στους στόχους του, δεν παρουσίασε μια σταθερή απόδοση ή καλυτέρα αυτό που ήθελαν οι φίλαθλοί του. Είναι τεράστια ομάδα, μπορούν να αναγνωρίσουν τα λάθη και η ομάδα να βγει πιο δυνατή. Δεν μπορώ να κάνω κριτική σε προπονητές. Δεν έχει έρθει η καταστροφή για ένα κακό παιχνίδι. Ο καιρός είναι μπροστά και μην ξεχνάμε πως φέτος έγιναν πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών, οπότε ο Μίτσελ δεν μπορούσε να δουλέψει όπως ήθελε».

Για τα μηνύματα υποστήριξης του κόσμου του Ολυμπιακού: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Επειδή έχω περάσει από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι δύσκολο να κριτικάρουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και περνάνε δύσκολα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια καλή πάσα ή ενέργεια. Πρέπει να καλλιεργήσεις το μυαλό σου, τον χαρακτήρα σου για να σταθείς σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Υπήρξα αληθινός και συνεπής όσο καιρό ήμουν στον Ολυμπιακό».

Για τον Ντε Βινσέντι: Όταν κάποιος πηγαίνει στον Ολυμπιακό δεν είναι έτοιμος για να φορέσει τη φανέλα. Θα χρειαστεί δουλειά, πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Αυτό που του έχω πει είναι πως πρέπει να δουλέψει καθημερινά με τον εαυτό του. Όχι μόνο στην προπόνηση αλλά και στον χαρακτήρα του. Να προετοιμαστεί για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Να ανταγωνιστεί τον εαυτό του».

Για το αν θα πετύχει ο Ντε Βινσέντι: Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό ήμουν τέταρτη πέμπτη λύση, έμεινα επτά χρόνια. Έχει να κάνει με το μυαλό του και στην προσπάθεια που θα κάνει. Έχει ποιότητα, είναι στο χέρι του για να πάρει το κάτι παραπάνω».

Σάμαρης: «Με τη δουλειά, πετυχαίνεις»

16/04/2013
 Την πίστη του ότι αν δουλέψει σκληρά, θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Ανδρέας Σάμαρης.

Σάμαρης: «Με τη δουλειά, πετυχαίνεις»
Ο Ανδρέας Σάμαρης αγωνίστηκε την Κυριακή για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του Πανιωνίου, αφού από τη νέα σεζόν θα ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη του στην ΟΤΕ TV, εμφανίστηκε έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση της καριέρας του και με μεγάλη πίστη στις δυνατότητες του.

«Σκέφτηκα ότι η ευκαιρία παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή και αν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνεις είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις. Πάντα όταν είναι τόσοι ποδοσφαιριστές σε ένα ρόστερ είναι δύσκολο να πάρεις αυτό που θες απ’ ότι αν ήταν λιγότεροι, αλλά αν προσπαθείς και δουλεύεις σκληρά τότε σίγουρα παίρνεις τις ευκαιρίες που σου αναλογούν» δήλωσε αρχικά.

Αναφερόμενος στην φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός πάντα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και έχει στόχο και μία καλή πορεία στην Ευρώπη και στην αρχή της χρονιάς μπορεί η ομάδα να θυσιάσει το θέαμα για την ουσία και καλό είναι πάντα να κρατάμε την ουσία. Ο Ολυμπιακός φέτος πήρε το πρωτάθλημα και είναι στους «4» του Κυπέλλου. Δεν θα ήταν καλό αν είχε θέαμα και όχι την ουσία, οπότε καλύτερα που παίρνει τους τίτλους φέτος και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο από το να γινόταν το αντίθετο».

Τέλος, σχετικά με τη θέση που του αρέσει να παίζει, απάντησε: «Εσωτερικός μέσος σε σύστημα 4-3-3». Και αν θέλει να παίξει στην Εθνική, σχολίασε: «Κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται την Εθνική και πιστεύω για τους περισσότερους ίσως είναι και ο υψηλότερος στόχος γιατί είναι μεγάλη τιμή για τον καθένα και θα δουλέψω σκληρά και εγώ να το καταφέρω».

«Πίστεψα στο μεγαλείο του Άρη»

16/04/2013
 Σίγουρος ότι ο Άρης δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί, δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Τι είπε για τη διοίκηση Σκόρδα και τον κόσμο.

«Πίστεψα στο μεγαλείο του Άρη»
Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝ 98,7», μια μέρα μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη σιγουριά του για το αίσιο τέλος της προσπάθειας παραμονής, τη διοίκηση Σκόρδα, αλλά και τον κόσμο της ομάδας. «Δεν θα καταφέρουν να μας ρίξουν όσο και το θέλουν ορισμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου:

Πως αποφάσισες να έρθεις στον Άρη ενώ βαθμολογικά βρίσκονταν σε δύσκολη θέση; «Όταν σου κάνει πρόταση ο Άρης πρέπει να έχεις πρόβλημα και να μην δεχτείς. Παρόλο την δύσκολη βαθμολογική του θέση πίστεψα στο μεγαλείο του Άρη και ότι θα τα καταφέρουμε με όλα τα παιδιά».

Όταν ήρθες τι κατάσταση βρήκες; «Δεν υπήρχε καταρχάς καλή ψυχολογία. Εγώ με τους συνεργάτες μου δώσαμε ειδικό βάρος σε αυτόν τον τομέα, και σίγουρα ήταν καταλυτικός παράγοντας για να ήμαστε σήμερα καλά! Νιώθω στον Άρη πολύ δεμένος και να σαν βρίσκομαι χρόνια στην ομάδα».

Στο παιχνίδι του Ατρόμητου και μετά την αποβολή πως αντεπεξήλθαν οι παίκτες; «Τα παιδιά έδειξαν ψυχή, πάθος και ειδικά τα Ελληνόπουλα καταλαβαίνουν το που αγωνίζονται. Όλο το τιμ της ομάδας έχει βοηθήσει να πετύχουμε τον σκοπό μας, και δίνουμε καθημερινό αγώνα που πλέον ανταμείβεται».

Έχασες πότε τις ελπίδες για την σωτηρία; «Αν περνούσε από το μυαλό μου να είστε σίγουροι ότι θα αποχωρούσα. Είχα πίστη από την πρώτη στιγμή γιατί ήξερα τι θα πει Άρης. Δεν πέρασε πότε από το μυαλό μου ότι θα υποβιβαστούμε».

Βοήθησε η καινούργια διοίκηση; «Να σας πω την αλήθεια έχουμε γίνει με τον κ. Σκόρδα και τους συνεργάτες του μια παρέα. Τα λέω όπως είναι και έξω από τα δόντια. Σίγουρα μας έδωσε αρκετή ώθηση, ιδίως που νιώθουμε να είναι δίπλα μας».

Για το κλάμα των ποδοσφαιριστών του: «Εμένα δεν μου έκανε τόση εντύπωση, καθώς έβλεπα τα παιδιά καθημερινά μέσα σε συζητήσεις να κλαίνε μέσα από την ψυχή τους. Αξίζει σε αυτά τα παιδιά να χαμογελάσουν».

Για το κόσμο: «Είναι απίστευτο που μας ακολούθησαν στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Με τέτοιον κόσμο ο Άρης θα διεκδικεί σε λίγα χρόνια τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός και τον ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας! Δεν θα καταφέρουν να μας ρίξουν όσο και το θέλουν ορισμένοι».

Τα λένε Σαββίδης-Τσιστιακόφ

16/04/2013
 Άκρως σημαντική για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζουν οι κύκλοι της ΠΑΕ την επικείμενη συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

Τα λένε Σαββίδης-Τσιστιακόφ
Συνάντηση με τον Γκερμάν Τσιστιακόφ αναμένεται να έχει τις προσεχείς ημέρες (δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα) ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, που επέστρεψε από το Άγιο Όρος.

Το βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών αναμένεται να είναι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θα ακούσει τις εισηγήσεις και αναλόγως θα πράξει. Μάλιστα, από κύκλους της ΠΑΕ τονίζεται ότι η συνάντηση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική.

Από εκεί και πέρα, ο Ιβάν Σαββίδης δεν αποκλείεται να επιδιώξει να μιλήσει και με τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, είναι δεδομένο ότι θα τους επαναλάβει το πόσο σημαντικό είναι να προκριθεί η ομάδα στον τελικό, ενώ δεν αποκλείεται να τους υποσχεθεί και κάποιο πριμ, όπως έκανε στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Καρνέζης: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

16/04/2013
 Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη αποτελεί απόδειξη ότι οι παίκτες αδίκησαν φέτος τους εαυτούς τους, σύμφωνα με τον Ορέστη Καρνέζη.

Καρνέζης: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»
Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει μια κακή χρονιά μένοντας εκτός Ευρώπης, ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά, αν ήταν περισσότερες οι εμφανίσεις όπως αυτή στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Δείξαμε ότι η διαφορά δεν είναι αυτή που βλέπουμε στον βαθμολογικό πίνακα. Τόσο στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όσο και σε αυτό του δεύτερου γύρου. Αλλά νομίζω παράλληλα δείξαμε πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας φέτος» δήλωσε ο τερματοφύλακας των «πράσινων», Ορέστης Καρνέζης, που έδωσε και το σύνθημα για την επόμενη μέρα: «Αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ορέστη Καρνέζη:

Μπορείς να μας πεις τι έγινε στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού για το οποίο διαμαρτύρεστε; «Υπάρχει σπρώξιμο καθαρό πάνω στο Σο. Νομίζω ήταν πεντακάθαρο φάουλ».

Ο επόπτης σας είπε κάτι; «Ότι δεν το είδε».

Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για γιορτή, εσείς όμως μπορέσατε και δείξατε τις δυνατότητές σας σε ένα ακόμα ντέρμπι. Σας μένει πίκρα που παρά την καλή εμφάνιση, τελικά η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης; «Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό. Μια πολύ καλή εμφάνισή και είναι κρίμα που δεν συνδυάστηκε με νίκη. Είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Δείξαμε ότι η διαφορά δεν είναι αυτή που βλέπουμε στον βαθμολογικό πίνακα. Τόσο στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όσο και σε αυτό του δεύτερου γύρου.

Αλλά νομίζω παράλληλα δείξαμε πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας φέτος. Μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερα πράγματα. Είχαμε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Αλλά για διάφορους λόγους δεν καταφέραμε να έχουμε διάρκεια και συνεχόμενες καλές εμφανίσεις. Αυτό ήταν που μας στοίχισε».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει αυτή η εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό για το μέλλον της ομάδας «Ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Γιατί έχουμε δείξει πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως ομάδα. Οφείλουμε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Και να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα και να μην μείνουμε στο παρελθόν».

Μπήκατε στο ντέρμπι με την πλάτη στον τοίχο. Τι λέγατε στα αποδυτήρια μεταξύ σας πριν ξεκινήσει το ματς; «Όλοι είχαμε επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε να δώσουμε μια καλή εικόνα και μια χαρά στον κόσμο που έχει απογοητευτεί πολύ φέτος. Τερματίζουμε σε μια κακή θέση για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, αλλά πολλές φορές η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει. Γι' αυτό θέλαμε πολύ να χαρίσουμε στον κόσμο μας μια νίκη στο ντέρμπι».

Σε ένα ακόμα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έγιναν διάφορα πράγματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Τι θα πρέπει να γίνει για να εξαλειφθούν αυτές οι καταστάσεις; «Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει και πολύ χειρότερα στο παρελθόν. Καταλαβαίνουμε το πάθος του κόσμου, καταλαβαίνουμε ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν, όμως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους κι αυτά τα παιχνίδια να είναι μια γιορτή για όλους μας. Και για τους παίκτες και για τον κόσμο. Και να μην είναι παιχνίδια προς αποφυγή. Να τα βλέπει κάποιος και να τα χαίρεται».

Υπογράφει ο Αναστασίου

16/04/2013
 Έτοιμος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Μαζί του στο τεχνικό τιμ ο Γιάννης Βονόρτας. Στον «πάγο» ο Νταμπίζας. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν από το ρόστερ και ποιοι… έρχονται.

Υπογράφει ο Αναστασίου
Με γοργούς ρυθμούς κινούνται για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα «τρέξει» τα θέματα που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, προκειμένου να γίνει και να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό ο σχεδιασμός.

Το πρώτο κομμάτι, που αφορά την πρόσληψη προπονητή, είναι κλεισμένο. Η συμφωνία με τον Γιάννη Αναστασίου είναι δεδομένη και τις επόμενες ημέρες θα πέσουν και οι υπογραφές. Δεν αποκλείεται ο 40χρονος τεχνικός να έρθει στην Αθήνα ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, αλλά και να παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Βέροια. Πάντως ήδη βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Γιάννη Αλαφούζο για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Πρόθεση της διοίκησης είναι το νέο προπονητή να πλαισιώσει στο τεχνικό τιμ ο Γιάννης Βονόρτας. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για τις δυνατότητές του και την προσφορά του και έχει αποφασιστεί να αξιοποιηθεί. Αν το επιθυμεί και ο ίδιος, θα πάρει πόστο δίπλα στον Γιάννη Αναστασίου, που θα φέρει μαζί του έναν βοηθό κι έναν γυμναστή.

Το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή έχει «παγώσει». Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί πολύ καλή λύση αυτή του Νίκου Νταμπίζα, αλλά λαμβάνει σοβαρά τις αντιδράσεις μερίδας του κοινού και δεν θέλει να αρχίσει τη νέα σεζόν με εσωτερικές «τριβές». Δεν αποκλείεται ΚΑΙ το ρόλο του τεχνικού διευθυντή να επωμιστεί ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ στα υπόψη είναι ο Τάκης Φύσσας.

Το ρόστερ

Αλλαγές θα υπάρχουν και στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεδομένη είναι η αποχώρηση των Κουίνσι, Φορναρόλι, Βελάσκες, Καζιγιάμα, Εσπάρθα και Κάιπερ. Στην έξοδο είναι και ο Μπουμσόνγκ λόγω του πολύ υψηλού συμβολαίου του, ενώ Βιτόλο και Τοτσέ θα μείνουν μόνο αν δεχτούν μείωση. Ο Μπαρμπαρούσης έχει κερδίσει πόντους και αν μπορεί να αποκτηθεί σαν ελεύθερος, είναι πιθανό να μείνει. Οι πιθανότητες παραμονής του Σισοκό είναι λίγες, καθώς η Βόλφσμπουργκ δεν συζητά νέο δανεισμό του και ζητεί πολλά χρήματα για να τον πουλήσει. Αντίθετα, κοντά στην παραμονή πρέπει να θεωρείται ο Φιγκερόα.

Σε ό,τι αφορά στις προσθήκες, υπάρχουν συζητήσεις με τον Φυτανίδη που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο. Στα υπόψη του Γιάννη Αναστασίου είναι και οι Φωτάκης και Πετρόπουλος, αν αποχωρήσουν από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα. Για τον Καραγκούνη και πιθανή επιστροφή του, όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις της Φούλαμ καθώς αν του προσφέρει νέο συμβόλαιο θα μείνει στο Λονδίνο.

Στους «πράσινους» αρέσει ο αμυντικός του Πανιωνίου Τάσος Αυλωνίτης, ενώ κάποια σενάρια κάνουν λόγο και για τον φορ του Απόλλωνα Σμύρνης Μιχάλη Μανιά, τον οποίο παρακολούθησε χθες αγωνιζόμενο ο… Νίκος Νταμπίζας.

Να σώσει ό,τι σώζεται

16/04/2013
 Προσπάθειες να μαζέψει τους παίκτες της ΑΕΚ για προπόνηση κάνει ο Τραϊανός Δέλλας. Τρομοκρατημένοι οι ποδοσφαιριστές, έχουν δεχτεί απειλητικά μηνύματα και φοβούνται να κατέβουν στο τελευταίο ματς.

Να σώσει ό,τι σώζεται
Η ΑΕΚ ακόμη ΔΕΝ έχει υποβιβαστεί. Και μέχρι να συμβεί αυτό οφείλει να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα που υπάρχει για να σωθεί. Τη στιγμή που το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ προσπαθεί να χαράξει την υπερασπιστική γραμμή για την απολογία στην οποία θα κληθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η αφαίρεση βαθμών, ο Τραϊανός Δέλλας προσπαθεί να… μαζέψει τους παίκτες του.

Μετά τα γεγονότα της Κυριακής, πολλοί έμειναν σε ξένα σπίτια υπό το φόβο αντιδράσεων σε βάρος τους, ενώ άλλοι έχουν φύγει εκτός Αθήνας για να ηρεμήσουν και να αισθανθούν πιο ασφαλείς. Αρκετοί έχουν γίνει δέκτες απειλητικών μηνυμάτων και δεν δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν στην ομάδα ούτε για προπόνηση, πόσω μάλλον για να παίξουν την Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Τραϊανός Δέλλας και οι συνεργάτες του έχουν επικοινωνήσει με τους περισσότερους από αυτούς για να τους πείσουν να επιστρέψουν στη βάση τους μετά το διήμερο ρεπό που τους έχει δοθεί, αλλά είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν.

Επίκειται συνάντηση «Ζαγόρ»-Βρύζα

16/04/2013
 Για τα μάτια του κόσμου και εκείνα του… Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να τα βρουν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η SportDay.

Επίκειται συνάντηση «Ζαγόρ»-Βρύζα
Αρνητικοί στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζονται ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας, όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

«Εχω κάποιες αρχές και δεν τις παραβιάζω...», είχε πει το καλοκαίρι ο τωρινός πρόεδρος του συλλόγου, ενώ ανάλογες ήταν οι σκέψεις του πρώην ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

Αρκετοί αναρωτιούνται πως μπορούν να συνεργαστούν οι δύο ομάδες από τη στιγμή που δεν θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλον. Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης έχει σε εκτίμηση και τους δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Και από τη στιγμή που το θέλει ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά», θα γίνει.

Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας αναμένεται να συναντηθούν από κοντά, εντός και εκτός Τούμπας, και όπως προβλέπει το δημοσίευμα θα τα βρουν.

Έστω και για τα μάτια του κόσμου και του Σαββίδη βέβαια…

Οριακά στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ

16/04/2013
 Την τελευταία στιγμή θα γίνει γνωστό το γκρουπ δυναμικότητας που θα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Ποια τα δεδομένα για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οριακά στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ
Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται ο 3ος προκριματικός γύρος του Champions League για τον ΠΑΟΚ, εφόσον καταφέρει να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο δρόμος για τους ομίλους απαιτεί από τον «Δικέφαλο του Βορρά» να περάσει δύο προκριματικούς γύρους.

Τον 3ο και εκείνον των πλέι οφ του Champions League. Και στα δύο εντός έδρας παιχνίδια οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν χωρίς κόσμος, αφού είναι τιμωρημένοι από τα περσινά επεισόδια με τη Ραπίντ Βιέννης (έχει τιμωρηθεί συνολικά με τρεις αγωνιστικές).

Στον 3ο προκριματικό γύρο μετέχουν δέκα ομάδες. Ο 3ος της Γαλλίας και οι δεύτεροι Ρωσίας, Ολλανδίας, Ουκρανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Βελγίου, Δανίας, Ελβετίας και Αυστρίας.

Για την κλήρωση θα χωριστούν σε πέντε ισχυρούς και άλλους τόσους αδύνατους, με βάση την ειδική τους βαθμολογία. Αν έληγαν σήμερα τα πρωταθλήματα αυτά, ο ΠΑΟΚ θα ήταν οριακά ισχυρός (έχει την πέμπτη καλύτερη βαθμολογία). Μέχρι το φινάλε όμως, όλα, είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ακολουθεί η κατάταξη των ισχυρών - αδύνατων του 3ου γύρου με βάση τα σημερινά δεδομένα. Σημειώνονται οι αγωνιστικές που απομένουν σε κάθε χώρα για το φινάλε των πρωταθλημάτων: Γαλλία (-6), Ρωσία (-6), Ουκρανία (-6), Τουρκία (-5), Ελλάδα (-7, πλέι οφ), Αυστρία (-7), Bέλγιο (-7), Δανία (-6), Ολλανδία (-4), Ελβετία (-9).

3ος προκριματικός γύρος

ΛΙΟΝ 95.800
ΖΕΝΙΤ 70.766
METAΛΙΣΤ 62.451
ΦΕΝΕΡ 44.320
ΠΑΟΚ 28.800
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 28.075
ΓΚΕΝΚ 26.880
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ 12.640
ΦΙΤΕΣΕ 9.945
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ 7.285

Δεν υπάρχει για την ΑΕΚ Football League!

16/04/2013
 Αν όχι παραμονή… τότε πτώχευση. Αυτοί μοιάζουν οι δύο δρόμοι για την ΑΕΚ. Οι λόγοι που ΔΕΝ γίνεται να παίξει η ομάδα στη Football League και τι συνεπάγεται η πτώχευση αγωνιστικά και οικονομικά.

Δεν υπάρχει για την ΑΕΚ Football League!
Μοιάζει δύσκολο (αλλά σύμφωνα με τους νομικούς της ΠΑΕ όχι απίθανο) να σωθεί η ΑΕΚ. Αν η παραμονή δεν εξασφαλιστεί με κάποιον τρόπο, έστω και τώρα, για την «Ένωση» φαίνεται πως υπάρχει μόνο μία λύση: αυτή της πτώχευσης.

Κι αυτό γιατί η συμμετοχή στη Football League δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην ομάδα. Τα χρέη της ομάδας θα μείνουν ως έχουν, δηλαδή σε ύψος περίπου 35 εκατ. ευρώ, ποσό που με τα πολύ λιγότερα έσοδα που υπάρχουν στη δεύτερη κατηγορία αλλά και δίχως χρηματοδότη είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, ακόμη και με έναν πολύ ευνοϊκό διακανονισμό. Άλλωστε αυτό δεν συνέβαινε όσο η ΑΕΚ ήταν στη Σούπερ Λίγκα, με τα πολύ μεγαλύτερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς και εισιτήρια…

Η μόνη «βιώσιμη», αν και οδυνηρή αγωνιστικά επιλογή, είναι να αγωνιστεί η ΑΕΚ στην πρώτη μη επαγγελματική κατηγορία. Αυτή μετά τις αναδιαρθρώσεις δεν είναι όπως μέχρι πρότινος η Δ’ Εθνική, αλλά η νέα Football League 2, που θα υπάγεται στην ΕΠΟ.

Εφόσον επιλεγεί η πτώχευση, η ΑΕΚ θα μετατραπεί σε ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά θα απαλλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της. Το κράτος θα θέσει το σύλλογο σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης ορίζοντας ως… επιτηρητή έναν ορκωτό λογιστή που θα διαχειρίζεται ό,τι αφορά την ομάδα, ακόμη και την υπόθεση Ψωμιάδη, που θεωρητικά θα έχει τη δυνατότητα ακόμη και να τη διαγράψει αν θεωρήσει πως δεν υπάρχει περίπτωση είσπραξης χρημάτων.

Σε πρώτη φάση αυτός θα προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της (πρώην) ΠΑΕ, τα οποία περιορίζονται στο πούλμαν, το αθλητικό υλικό και τα γραφεία της ομάδας στα Σπάτα, προκειμένου από τα χρήματα αυτά να εισπράξουν… ό,τι μπορούν οι πιστωτές, με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο να έχουν προτεραιότητα στη λίστα. Το σωματείο θα επιφορτιστεί με το χρέος της ΠΑΕ στο ποσοστό που του αναλογεί από το μετοχικό κεφάλαιο, δηλαδή 10%, συνεπώς από τα περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μείνουν στην ΑΕΚ τα 3,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτά θα προστεθούν τα χρέη προς ξένους ποδοσφαιριστές (μιας και υπάρχει ειδική μέριμνα από τη FIFA) αλλά πιθανώς και τους Έλληνες. Πάντως ενδεχόμενη πτώχευση οι συνέπειες θα είναι μεγάλες για όσους είχαν δικαίωμα υπογραφής τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ, καθώς θα δουν την περιουσία τους να δεσμεύεται και να τελεί υπό εκποίηση, ενώ αντιμετωπίζουν και κίνδυνο φυλάκισης.

Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει κάποιος να πάρει την απόφαση. Η διοίκηση Δημητρέλου τελεί υπό παραίτηση, ενώ ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς παραμένει άφαντος. Άγνωστες είναι οι προθέσεις ανθρώπων που θα μπορούσαν να ηγηθούν στη δύσκολη νέα εποχή, όπως των Νικολαΐδη, Μελισσανίδη, ακόμη και του Βιντιάδη που είναι… εξαφανισμένος.

Πιέσεις προς όλους, αλλά…

Περιττό να αναφερθεί πως ο διαγραφόμενος υποβιβασμός της ΑΕΚ συνιστά μεγάλο πλήγμα ΌΧΙ μόνο για την ίδια. Συνεπάγεται περιορισμό του ενδιαφέροντος στη Σούπερ Λίγκα, μείωση των εσόδων των ομάδων βάσει σχετικών ρητρών στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, συρρίκνωση του αριθμού των συνδρομητών για τη Nova που είναι βασικός συνεργάτης και… «αιμοδότης» της διοργανώτριας, ενώ το «κρατικό» ΟΑΚΑ θα μείνει χωρίς ενοικιαστή από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο και η «Ένωση» θα αναζητήσει άλλη έδρα αφού ένα τόσο μεγάλο γήπεδο είναι πολυτέλεια για μικρότερες κατηγορίες.

Είδε Διούδη η Γουίγκαν

16/04/2013
 Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε την Κυριακή σκάουτερ της Γουίγκαν, ο οποίος ήθελε να παρακολουθήσει από κοντά τον Σωκράτη Διούδη.

Είδε Διούδη η Γουίγκαν
Την προσοχή αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων έχει προσελκύσει ο Σωκράτης Διούδης, όπως γράφει σήμερα (16/04) η SportDay.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας συνεχίζει με τη φανέλα του Άρη τις καλές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και το όνομά του έχει προστεθεί στα μπλοκάκια αρκετών παραγόντων.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή βρέθηκε άνθρωπος της Γουίγκαν.

Ο σκάουτερ της αγγλικής ομάδας ήθελε να τσεκάρει από κοντά τον νεαρό γκολκίπερ.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι οι μνηστήρες θα αυξηθούν με την συμμετοχή του διεθνή άσου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20 στην Τουρκία.

Το συμβόλαιο του Διούδη λήγει το καλοκαίρι του 2014 και όποια επιθυμεί μπορεί να τον αποκτήσει έναντι 150.000 ευρώ.

*** Σήμερα θα γίνει γνωστό πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Αρης για το τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

«Θα παίξουμε στην Ευρώπη»

16/04/2013
 Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται στον ΠΑΣ Γιάννινα όσον αφορά την αδειοδότηση και την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

«Θα παίξουμε στην Ευρώπη»
Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση και θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν παρουσιάζεται η διοίκηση του συλλόγου.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε», λένε στην ΠΑΕ, ενώ ο Γιώργος Χριστοβασίλης την Κυριακή το βράδυ άφησε να εννοηθεί πως όλα θα πάνε καλά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Άλλωστε, το ίδιο είπε και ο Γιάννης Χριστόπουλος με δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση: «Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο και ξέρω πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η ομάδα να αδειοδοτηθεί και να καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη, αλλά και να κάνει μεταγραφές».

Όπως γράφει η SportDay, οι Ηπειρώτες έχουν κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και γι' αυτό εκφράζουν αισιοδοξία. Οι υποχρεώσεις προς την Εφορία έχουν καλυφθεί, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον διακανονισμό με παλιούς ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, τρέχει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θεωρείται ως το τελευταίο εμπόδιο που απομένει και το οποίο αν ξεπεραστεί, ο ΠΑΣ θα πάρει οριστικά την αδειοδότηση.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου