ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο κεκλεισμένων ΣΕΦ

Πρεμιέρα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο κεκλεισμένων ΣΕΦ

Η κλήρωση της Basket League έβγαλε για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος το ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (12/10), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, αφού οι Πειραιώτες είναι τιμωρημένοι.

H κλήρωση της Basket League για το πρωτάθλημα της σεζόν 2013-2014 έφερε από την 1η αγωνιστική τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπους. Το ματς θα διεξαχθεί στο κεκλεισμένων των θυρών Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (η ποινή είναι για 4 αγωνιστικές), αφού οι Πειραιώτες είναι τιμωρημένοι από την περασμένη χρονιά. Το ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου. Στην αυλαία της κανονικής περιόδου οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τον Πανιώνιο. Στην εκδήλωση δεν έδωσαν το "παρών" οι Πρόεδροι των Πρωταθλητών Ευρώπης, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στους οποίος επιτέθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λέγοντας "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί'". 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:
1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (Eντός, Κεκλεισμένων)2η αγωνιστική: Ηλυσιακός (Εκτός)

3η αγωνιστική: Ίκαρος Χαλκίδας (Εντός, Κεκλεισμένων)

4η αγωνιστική: Κολοσσός Ρόδου (Εκτός)

5η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (Εντός, Κεκλεισμένων)

6η αγωνιστική: Ρέθυμνο (Εκτός)

7η αγωνιστική: Απόλλωνας Πατρών (Εντός, Κεκλεισμένων)

8η αγωνιστική: Άρης (Εντός)

9η αγωνιστική: Πανελευσινιακός (Εκτός)

10η αγωνιστική: Τρίκαλα (Εντός)

11η αγωνιστική: ΚΑΟΔ (Εκτός)

12η αγωνιστική: Νέα Κηφισιά (Εντός)

13η αγωνιστική: Πανιώνιος (Εκτός)

14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (Εκτός)

15η αγωνιστική: Ηλυσιακός (Εντός)

16η αγωνιστική: Ίκαρο Χαλκίδας (Εκτός)

17η αγωνιστική: Κολοσσός Ρόδου (Εντός)

18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (Εκτός)

19η αγωνιστική: Ρέθυμνο (Εντός)

20η αγωνιστική: Απόλλωνας Πατρών (Εκτός)

21η αγωνιστική: Άρης (Εκτός)

22η αγωνιστική: Πανελευσινιακός (Εντός)

23η αγωνιστική: Τρίκαλα (Εκτός)

24η αγωνιστική: ΚΑΟΔ (Εντός)

25η αγωνιστική: Νέα Κηφισιά (Εκτός)

26η αγωνιστική: Πανιώνιος (Εντός)

Από εκεί και πέρα η κλήρωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κύριο Χαλοβατζάκη να τονίζει: "Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, πρόεδροι, αθλητές, φίλοι σας καλοσωρίζω στην κλήρωση του ΕΣΚΑΕ για την κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ. Πέρυσι ζήσαμε όλοι μία ιδιαίτερη μπασκετική χρονιά. Ο ανταγωνισμών των ομάδων κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Νέοι χορηγοί ήρθαν κοντά μας".

Στη συνέχεια είπε: "Τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί. Δυστυχώς οι αμαρτίες του παρελθόντος μας ακολουθούν, αλλά δεν επαναλαμβάνονται. Αγαπητοί φίλοι σε λίγο θα ακολουθήσει η κλήρωση. Το νέο μας πρωτάθλημα το οποίο πιστεύω θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό από το περυσινό. Στα χέρια όλων μας είναι να το προστατέψουμε. Με αυτά τα λίγα λόγια και αφού καλέσω τους φιλάθλους να σταθούν δίπλα στις ομάδες τους που το έχουν ανάγκη, ένα υγιές και καλό πρωτάθλημα".

Ο κύριος Ανδριανός είπε στη συνέχεια: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ για την τιμητική βράβευση. Στηρίξαμε το άθλημα, στηρίξαμε το μπάσκετ".

Έπειτα ανέφερε: "Η σημερινή κλήρωση μετά από μία δύσκολη μέρα, μετά από τη μη πρόκριση της Εθνικής μας στην επόμενη φάση, έτσι είναι ο αθλητισμός. Η περηφάνια, όμως και η στήριξη όλων μας στην Εθνική είναι ακλώνιτη. Δεν ξεχνάμε όλα αυτά που μας έχει προσφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρόν και μέλλον. Το πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουνοι 14 μονομάχοι της Α1 έχει φέρει διακρίσεις.

Θέλω να ζητήσω τη συνεργασία όλων, ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς σκιές. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, με υγεία, άμιλλα και γεμάτες κερκίδες".

Ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κύριος Λουρόπουλος ανέφερε: "Όταν έπαιζα εγώ ήταν ξύλινες οι μπασκέτες, αλλά το Μετς ήταν πολύ συναρπαστικό, όπως είναι και σήμερα. Τα χρήματα που μοιράζονται είναι δικά σας. Ο ΟΠΑΠ είναι στοιχηματική εταιρία κι έχει βασικό στόχο να βοηθάει την κοινωνία και τον αθλητισμό.

Εύχομαι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα ονειρευόμουν να βλέπω σκορ αμερικάνικα, αλλά βολεύομαι και με... κατοστάρες. Δεν αντέχω αυτές τις σκληρές άμυνες. Εμείς παίζαμε ελεύθερα, ποιος θα βάλει καλάθι, όχι ποιος δεν θα το φάει. Όχι βία στο νέο πρωτάθλημα, όχι βία".

Ο ΕΣΑΚΕ, βράβευσε τον Ολυμπιακό για την περυσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας, με τον κύριο Σταυρόπουλο να δηλώνει: "Ευχαριστούμε πολύ για την βράβευση και καλό πρωτάθλημα". Επίσης, βραβεύτηκε ο Παναθηναϊκός για την περυσινή κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και ο Αργύρης Πεδουλάκης ως καλύτερος προπονητής της σεζόν: "Καλησπέρα σε όλους, εμείς στον Παναθηναϊκό δεν πιστεύουμε σε ομαδικές διακρίσεις. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα".

Από εκεί και πέρα, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ βραβεύτηκε ως ο πιο δημοσιογραφικός παίκτης, ο Βεζένκοφ ως καλύτερος νέος παίκτης, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ως ο πιο βελτιωμένος και μέλος της καλύτερης πεντάδας, αλλά και οι Διαμαντίδης, Λάσμε, Παππάς, Σπανούλης και Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε: "Καλησπέρα και από εμένα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με υγεία". Από την πλευρά του ο Λάσμε, ο οποίος ήταν και ο MVP του περυσινού πρωταθλήματος ανέφερε: "Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και την ομάδα μου. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω".

Ο Κώστας Παπανικολάου είπε μέσω βίντεο, καθώς είναι με την Εθνική ομάδα: "Είναι τιμή για μένα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Σίγουρα θα προτιμούσα να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί έχουμε πει πολλές φορές ότι μετράνε οι ομαδικές διακρίσεις. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους", ενώ και ο Βασίλης Σπανούλης μέσω βίντεο τόνισε, αφού έρχεται με την αποστολή της ομάδας σήμερα (17/09) από τη Σλοβενία: "Θα άλλαζα αυτή τη θέση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι υγεία και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την ώρα που ανέβηκε να πάρει το βραβείο της καλύτερης ομάδας κι αφού έδωσε συγχαρητήρια στο τεχνικό επιτελείο και παίκτες του Παναθηναϊκού άφησε αιχμές για τους αδερφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ τα συμβόλαιο του "τριφυλλιού". Κρατούσε, μάλιστα κάποια έγγραφα στα χέρια του, τα οποία φαίνεται ότι ήταν συμβόλαια παικτών του Ολυμπιακού.

Βλέπω με μεγάλη λύπη ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού δεν είναι εδώ. Θα ήθελα να τους περάσω ένα μήνυμα. Ένα θα τους πω: "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί'", είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αμέσως μετά το τέλος της κλήρωσης κατά την αποχώρηση του από το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων μίλησε για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, αλλά και για τα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια του.

"Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας στο πρωτάθλημα. Με βάση τα ρόστερ που υπάρχουν μέχρι τώρα, το Ρέθυμνο έχει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ετσι κι αλλιώς όλοι θα παίξουμε με όλους. Δεν έχουν σημασία οι αγώνες", είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε:

"Ο κ. Αγγελόπουλος κατάλαβε ακριβώς τι ήταν αυτά τα χαρτιά που κρατούσα στα χέρια μου. Ελπίζω να γίνει ένα πρωτάθλημα που θα μείνει μακριά από τη βία. Δίχως να υπάρχουν αντιπαλότητες που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού. Το πρωτάθλημα να κριθεί εντός των αγωνιστικών γραμμών και όχι όπως έγινε πέρσι και αντιπρόπερσι. Να έχουν όλοι υγεία.

Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να βάλουν στοπ στη λεκτική βία. Δεν πρέπει να υπάρχουν βωμολοχίες στα γήπεδα γιατί από εκεί ξεκινάει κάθε μορφή βίας. Σε τέτοια κρούσματα οι διαιτητές οφείλουν να σταματούν το παιχνίδι, να αδειάζουν τα γήπεδα μέχρι να καταλάβει ο κόσμος".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου