ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1(video)

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1(video)

07/09/2013

Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική μας κόντρα στο Λιχτενστάιν (1-0) και την έφερε στην κορυφή του ομίλου μετά την ήττα της Βοσνίας. Πολύ κακή η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο. Δύο δοκάρια η "γαλανόλευκη" με Κατσουράνη και Νίνη. "Χαζή" κόκκινη δέχθηκε ο Χολέμπας (video).
Μπορεί να πέταξε ένα ημίχρονο στα "σκουπίδια" η Εθνική μας ομάδα ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Σλοβακίας (νίκησε τη Βοσνία) και με τη νίκη της με 1-0 επί του Λιχτενστάιν επέστρεψε στην κορυφή του 7ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το "χρυσό τρίποντο" με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 72', ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Κατσουράνη και τον Νίνη.
Πλέον η Εθνική μας ομάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Βοσνία με 16 βαθμούς (υστερεί στην ισοβαθμία η Ελλάδα) και ακολουθεί η Σλοβακία με 12.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, με την Εθνική μας ομάδα να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να βρεθεί στην εστία του Λιχτενστάιν.
Στο δεύτερο μέρος το πρόσωπο της Ελλάδας, άλλαξε με την είσοδο και του Σωτήρη Νίνη στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και εκτός από το "χρυσό" γκολ του Μήτρογλου είχε και δύο δοκάρια με Κατσουράνη και Νίνη.
Σε γενικές γραμμές η "γαλανόλευκη" κρατάει το δεύτερο ημίχρονο και το "τρίποντο" και την προσεχή Τρίτη (10/9) θα προσπαθήσει για τη νίκη απέναντι στην Λετονία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Rheinpark", Βαντούζ
Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Γκεόργκι Σλάβοφ (Βουλγαρία), Ντίγιαν Βάλκοφ (Βουλγαρία)
Λιχτενστάιν (Πάουριτς): Γέλε, Ερί, Κιντάνς, Στόκλασα, Νίκολας Χάσλερ, Ντέιβιντ Χάσλερ, Φρικ (27' λ.τρ. Α. Κίρστεν), Μπούργκμαγιερ, Ματίας Κρίστεν (92' Γκούμπσερ), Βίζερ (85' Γιλντίζ), Ποβλερίνο.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (66' Καραγκούνης), Κονέ (46' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (83' Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.
Σκόρερ: Μήτρογλου (72', Ελλάδα)
Κίτρινες κάρτες: Μπούργκμαγιερ (7', Λιχτενστάιν), Φρικ (25', Λιχτενστάιν) Ντέιβιντ Χάσλερ (47', Λιχτενστάιν), Ματίας Κίρτστεν (60', Λιχτενστάιν), Νίκολας Χάσλερ (63', Λιχτενστάιν), Πολβερίνο (84', Λιχτενστάιν)-Κονέ (22', Ελλάδα), Τοροσίδης (41', Ελλάδα), Χολέμπας (45', Ελλάδα)
Κόκκινες κάρτα: Ντέιβιντ Χάσλερ (66', Λιχτενστάιν)-Χολέμπας (60', Ελλάδα)

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, με τις φάσεις να είναι λίγες και την Εθνική μας να μην μπορεί να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο απέναντι σε ένα Λιχτενστάιν που πρόσεχε να μην δεχθεί γκολ.
Στο 8', ο Κονέ έκανε την σέντρα από δεξιά ο γκολκίπερ του Λιχτενστάιν έκανε άσχημη έξοδο, ο Μήτρογλου έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και στη συνέχεια ο Γέλε μπλόκαρε σταθερά στην κεφαλιά του Κατσουράνη.
 Δέκα λεπτά αργότερα (18') το Λιχτενστάιν είχε μια καλή ευκαιρία όταν ο Ντέιβιντ Χάσλερ έκανε ωραίο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 25' ο Ταχτσίδης ήταν αυτός που βρέθηκε έξω από την περιοχή του Γέλε, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μήτρογλου στο 30', αλλά και η κεφαλιά του Σιόβα στο 32'. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Το πρόσωπο της Εθνικής μας ομάδας άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο προς το καλύτερο. Στο 49' ο Κατσουράνης πέρασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μήτρογλου, αυτός απέφυγε τον Στόκλασα, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό (50'), η Ελλάδα είχε νέα καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να βρει την μπάλα στην μπαλιά του Χολέμπας.
Η Εθνική συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 54', ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μήτρογλου πάλι έκανε την κεφαλιά ανενόχλητος με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
 Στο 59', νέα κεφαλιά του Μήτργλου ο Γέλε μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 60' η Ελλάδα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Χολέμπας κέρδισε φάουλ, αλλά δεν συγκράτησε τα νεύρα του και ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Έξι λεπτά αργότερα (66') και το Λιχτενστάιν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νίκολας Χάσλερ. Στο 67' ο Κατσουράνης έκανε την κεφαλιά από την σέντρα του Χριστοιδουλόπουλου με τον Γέλε να ακουμπάει την μπάλα αυτή να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.
Η λύτρωση για την Εθνική μας ήρθε τελικά στο 72'. Ο Κατσουράνης έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Τοροσίδη αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή και ο Μήτρογλου την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για την Ελλάδα.
 Στο 74', ο Νίνης έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο και στη συνέχεια βρήκε στην πλατη του Γέλε και έφυγε κόρνερ.
Η Εθνική συνέχεισε να πιέζει και στο 83' ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή στον Μήτρογλου, αυτός έκανε τον τακουνάκι, ο Γέλε απόκρουσε ενστικτωδώς και στη συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Νίνη.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξες κάτι με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει "διπλά", τόσο για το "τρίποντο" στο Βαντούζ, όσο και για την ήττα της Βοσνίας.

Δειτε τα highlights της αναμετρησης



Ο MVP

Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να μην φάνηκε στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο μαζί με τον Νίνη ήταν οι κορυφαίοι της Εθνικής. Βρέθηκε σε όλες τις φάσεις μέσα στο δεύτερο μέρος και πέτυχε το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Ελλάδα.
 Ο αριστερός οπισθοφύλακας της "γαλανόλευκης" δέχθηκε μια κάρτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ δεν αντέδρασε με σωστό τρόπο σε ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και αποβλήθηκε αφήνοντας την Εθνική με παίκτη λιγότερο για 34 λεπτά.

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών

H παρουσία των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με το Λίχτενσταϊν, όπου η ελληνική ομάδα έφτασε σε μία αγχώδη νίκη με 1-0.

Ο Νίνης έδωσε ενέργεια, ο Κατσουράνης πάλεψε, ο Καραγκούνης ώθησε τους συμπαίκτες του, ο Τοροσίδης σέρβιρε και ο Μήτρογλου σκόραρε.
Αυτοί ήταν και οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας στη δύσκολη νίκη επί του Λίχτενσταϊν. Διαβάστε την κριτική για τους διεθνείς που αγωνίστηκαν στο Βαντούζ.

Ορέστης Καρνέζης: Δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση, αφού η μοναδική τελική προσπάθεια των γηπεδούχων κατέληξε άουτ.

Βασίλης Τοροσίδης: Φλύαρος στο πρώτο ημίχρονο, με πολλά περιττά νεύρα. Ωστόσο, σαφώς ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος, ήταν αυτός που με μπαλιά ακριβείας από αριστερά βρήκε με ιδανικό τρόπο τον Μήτρογλου στη φάση του γκολ.

Δημήτρης Σιόβας: Ελάχιστη δουλειά στα μετόπισθεν, αφού το Λίχτενσταϊν δεν πίεσε καθόλου την ελληνική ομάδα.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Επίσης δεν χρειάστηκε να κυνηγήσει τους αντίπαλους επιθετικούς, αφού κατά βάση οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν πίσω από τη σέντρα.

Χοσέ Χολέμπας: Η ανόητη αποβολή του, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, κατέστρεψε την προσπάθεια που έκανε η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει ένα γκολ. Ασχέτως αν έκανε κάποιες καλές ενέργειες από αριστερά, η φάση του 59ου λεπτού αποδείχθηκε μοιραία για την ελληνική ομάδα.

Κώστας Κατσουράνης: Πίεσε, δημιούργησε, είχε δοκάρι με ωραία κεφαλιά, αλλά το αποκορύφωμα ήταν πως η φάση του γκολ ξεκίνησε από τα δικά του πόδια, καθώς ήταν αυτός που τροφοδότησε τον Τοροσίδη στα αριστερά.

Γιάννης Μανιάτης: Δυναμικός, όπως πάντα, μάλλον περίσσευε στο χώρο του κέντρου, αφού ίσως χρειαζόταν στη θέση του ένας πιο δημιουργικός παίκτης. Η επιλογή του Σάντος να τον χρησιμοποιήσει με αυτόν τον τρόπο, δεν ανέδειξε την προσπάθειά του.

Παναγιώτης Ταχτσίδης: Κέρδισε μάχες στο χώρο του κέντρου, ενώ είχε κι ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Μία ακόμα καλή εμφάνιση από τον μεσοεπιθετικό της Μπολόνια, που μπορεί να μην σκόραρε αυτή τη φορά (όπως στη Λιθουανία), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έτρεξε αρκετά και σέρβιρε μερικές καλές σέντρες. Κουράστηκε πάντως στα τελευταία λεπτά.

Παναγιώτης Κονέ: Όσο καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπολόνια, τόσο απογοητεύει όταν φοράει το εθνόσημο στο στήθος. Κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς δημιουργία, και δικαίως αντικαταστάθηκε νωρίς.

Κώστας Μήτρογλου: Έχανε, έχανε, έχανε, αλλά κάποια στιγμή θα το έβαζε. Όπως και έγινε. Ο σέντερ φορ της Εθνικής είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ, κάτι που κατάφερε τελικά στο 72ο λεπτό, όταν κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στη μικρή περιοχή και μετέτρεψε σε γκολ την πάρε-βάλε σέντρα του Τοροσίδη.

Σωτήρης Νίνης: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και η Εθνική άλλαξε ταυτότητα, καθώς έγινε πιο επιθετική, σαφώς πιο δημιουργική και φυσικά πιο απειλητική. Ανέλαβε τη δεξιά πλευρά, ενώ το highlight του ήταν ένα φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γέλε.

Γιώργος Καραγκούνης: Η είσοδός του στον αγώνα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, όταν και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με 10 παίκτες. Οι κενοί χώροι τού επέτρεψαν να σπρώξει μπροστά την ελληνική ομάδα και να ωθήσει τους συμπαίκτες του στην επίτευξη ενός γκολ, κάτι που συνέβη μόλις πέντε λεπτά αργότερα.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Μπήκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με στόχο να κρατήσει την μπάλα στην επίθεση και να απειλήσει για ένα δεύτερο γκολ, που θα έβαζε τέλος στο ματς.

Έφτασε τις 200 νίκες η Εθνική

Τις 200 νίκες στην ιστορία της έφθασε η Εθνική ομάδα. Τέταρτος προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην Εθνική ο Σάντος.
Η Ελλάδα αναπτέρωσε τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2014 μετά τη νίκη επί του Λίχτενστάιν. Παράλληλα έφθασε τις 200 νίκες στην ιστορία της.
Σε 537 επίσημους και φιλικούς αγώνες από το 1929 μέχρι σήμερα η Εθνική έχει 200 νίκες, 127 ισοπαλίες και 210 ήττες (678-784 τέρματα).
Επίσης, ο Φερνάντο Σάντος έφθασε τους 36 αγώνες στον πάγκο της ομάδας και τις 20 νίκες. Ο Πορτογάλος πέρασε τον Λάκη Πετρόπουλο που είχε 35 αγώνες στον πάγκο και είναι πλέον ο 4ος προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην Εθνική πίσω από τους Ότο Ρεχάγκελ (106), Αλκέτα Παναγούλια (74) και Μίλτο Παπαποστόλου (46).

Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια με τη Λετονία

Το Σάββατο (7/9) θα τεθούν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της Εθνικής με την Λετονία ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη (10/9) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Δείτε που μπορείτε να τα προμηθευτείτε και πόσο κοστίζουν.
Το Σάββατο (7/9) θα τεθούν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της Εθνικής με την Λετονία ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη (10/9) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τα προκριματικά του Μουντιάλ,
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

"Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι αρχίζει από το Σάββατο 7/9/2013 η διάθεση απλών εισιτηρίων μόνο προς τους Έλληνες και Κυπρίους φιλάθλους για τον εντός έδρας αγώνα της Εθνικής Ανδρών με τη Λετονία την Τρίτη 10/9/2013 και ώρα 21.45 στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 15, 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αγοράζουν από τα ακόλουθα σημεία:
1. Εκδοτήριο θύρας 25 στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Σάββατο 7/9/2013, ώρες 10.00-17.00
Κυριακή 8/9/2013, ώρες 10.00-17.00
Δευτέρα 9/9/2013, ώρες 10.00-17.00
Τρίτη 10/9/2013:, ώρες 10.00 έως και την έναρξη του αγώνα (21.45)
2 .Γραφεία ΕΠΟ (πάρκο Γουδή)
Δευτέρα 9/9/2013, ώρες 10.00-17.00
Τρίτη 10/9/2013:, ώρες 10.00-16.00".

 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου