ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινησε με το δεξι-Σουηδία - Ελλάδα 51-79 (videos)

 Ξεκινησε με το δεξι-Σουηδία - Ελλάδα 51-79 (videos)

04/09/2013

Επιβλητική εμφάνιση από την εθνική μας στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ, καθώς επικράτησε της Σουηδίας με 79-51.

Η εθνική μας επικράτησε της Σουηδίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας για τον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης με 79-51, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Οι διεθνείς μας μετά τα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης επέβαλαν το παιχνίδι τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία Σουηδία, η οποία δεν κατάφερε πέρα από ατομικές ενέργειες κυρίως το Τέιλορ να απειλήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Με αυτόν τον τρόπο η εθνική μας έδωσε... παράταση στα 18 χρόνια χωρίς νίκη των Σουηδών σε Ευρωμπάσκετ που είχαν κερδίσει τελευταία φορά σε "μεγάλο ραντεβού" το 1995 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δημιούργησε προβλήματα στους Σουηδούς που δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς να σταματήσουν τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Μαυροκεφαλίδης είχε 8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες σε 21 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Ο αριθμός της ημέρας

Η εθνική μας πραγματοποίησε στο παιχνίδι οκτώ τάπες, με τους Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη να έχουν από δύο και οι Μπουρούσης, Περπέρογλου, Φώτσης και Καββαδάς από μία. Από την πλευρά της η Σουηδία δεν κατάφερε να σταματήσει σε κανένα σημείο του ματς τους διεθνείς μας.
 Που κρίθηκε το ματς

Ο Βασίλης Σπανούλης με σουτ τριών πόντων 1:39'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου σημείωσε το 11-12, δίνοντας για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το προβάδισμα στους διεθνείς μας. Από εκείνο το σημείο του αγώνα κι έπειτα η εθνική δεν κοίταξε ξανά πίσω της, φτάνοντας χωρίς δυσκολίες στο θετικό αποτέλεσμα και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.

Ο αγώνας

Οι Σουηδοί επωφελήθηκαν από το μούδιασμα των παικτών μας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν με δύο σουτ τριών πόντων του Τέιλορ να προηγηθούν με 6-0 στα πρώτα λεπτά του ματς. Οι παίκτες του Ντιν προηγήθηκαν, μάλιστα και με 8-2, ενώ αποσπάστηκαν και με 11-6. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι διεθνείς μας ανέβασαν την απόδοση τους, κλείνοντας την πρώτη περίοδο του αγώνα με 15-13.
Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη συνέχεια. Ίσα - ίσα που οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι πάτησαν ακόμα περισσότερο... γκάζι αυξάνοντας την διαφορά τους από τη Σουηδία. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια στο 39-21 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί κατά κράτος σε όλο το γήπεδο. Εξαιρετικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος αγωνίστηκε για 13 λεπτά στο ματς και πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους και να μαζέψει 6 ριμπάουντ.
Στην τρίτη περίοδο, οι διεθνείς μας διατήρησαν χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα στο σκορ. "Χτύπησε" μέσα από το καλάθι και επέβαλε το παιχνίδι του απέναντι στην Σουηδία. Ο Περπέρογλου αύξησε την διαφορά στους 15 πόντους μετά την μείωσε του σκορ από τους Σουηδούς και ο Πρίντεζης σημείωσε το 47-32. Με αυτόν τον τρόπο το 30' έκλεισε με 59-35.
Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 79-51, σημειώνοντας παράλληλα και την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79.
 
Kαι βεβαια δεν ηταν δυνατον να ειναι μονοι της η Εθνικη μας ομαδα μπασκετ...


Οι Πελαργοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους δίπλα στην Εθνική στο παιχνίδι με τη Σουηδία.

 Επόμενη αντίπαλος για την Εθνική, η Ρωσία την Πέμπτη (05/09) στις 22:00.

Δειτε το βιντεο με τα στιγμιοτυπα

 Oι δηλωσεις των παικτων μας και του προπονητη
 
Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Σουηδίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Τρινκιέρι: «Κάκιστο ξεκίνημα, αλλά μετά…»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ήταν ευδιάθετος, παρά το κάκιστο-όπως το αποκάλεσε-ξεκίνημα της Εθνικής απέναντι στη Σουηδία.

Τρινκιέρι: «Κάκιστο ξεκίνημα, αλλά μετά…»
Αν εξαιρεθεί το κακό ξεκίνημα, που ο Αντρέα Τρινκιέρι περιέγραψε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής απέναντι στη Σουηδία.

«Το ξεκίνημα ήταν κάκιστο. Η μπάλα έμοιαζε μεγάλη, το καλάθι μικρό και το παρκέ γλιστερό. Όμως αντιμετωπίσαμε σοβαρά το παιχνίδι, παίξαμε άμυνα για 30 λεπτά, δεν παίξαμε άριστα στην επίθεση, αλλά είχαμε μία συμπαγή άμυνα. Κάναμε τη δουλειά μας. Η Σουηδία ήταν αουτσάιντερ, εμείς φαβορί και φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Το κάναμε σεβόμενοι τον αντίπαλο, με σοβαρότητα. Έχω 9-10 παίκτες που μπορούν να αρχίζουν στην πεντάδα. Το κάνουν και στις ομάδες τους. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως όποιος ερχόταν από τον πάγκο μπορούσε να προσφέρει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έτσι μπορείς να παίξεις χωρίς σκαμπανεβάσματα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που παίξαμε. Το ματς της Φινλανδίας με την Τουρκία ήταν ένα καλό μάθημα για μας. Στην αρχή ο Τέιλορ σκόραρε από τα αποδυτήρια, αλλά δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και στο τέλος πήραμε τη νίκη, σιγά-σιγά, άμυνα με άμυνα, επίθεση με επίθεση».

Μιλώντας για τον μεγάλο αριθμό λαθών σε σχέση με τις ασίστ, είπε: «Τα λάθη που ήρθαν έγιναν από αλτρουισμό. Κάποιες στιγμές πρέπει να πάρεις κάποια σουτ. Όσο για τις βολές και την αστοχία ήταν κάτι που περίμενα. Το είδαμε και στο προηγούμενο ματς. Το καλό ήταν ότι είχαμε 33 βολές κι όταν πηγαίνεις πολύ στη γραμμή, ελέγχεις το ρυθμό του αγώνα».

Αναφορικά με το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Ρωσία, είπε: «Η Ρωσία παίζει γρήγορα, με πολύ ένας-ένας, με φρεσκάδα… Εμείς παίζουμε λίγο διαφορετικά, λίγο πιο αργά. Το κλειδί για μας είναι να κρατήσουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να κάνουμε το παρκέ πιο μικρό».

Τέλος, σε ερώτηση για το στόχο της Εθνικής και τους βασικούς ανταγωνιστές της, ο 45χρονος τεχνικός απάντησε: «Το μετάλλιο δεν είναι στόχος. Ποτέ δεν το είπα. Είπα ότι είναι φιλοδοξία. Οι πιο δυνατοί αντίπαλοι είναι η Ισπανία, η Σερβία, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ρωσία… ακόμη και η Φινλανδία που είδαμε σήμερα».

Μαυροκεφαλίδης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Με όπλο τη συγκέντρωση και την άμυνα η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει και απέναντι στη Ρωσία, δήλωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM94.6, αμέσως μετά τη νίκη απέναντι στη Σουηδία.

Μαυροκεφαλίδης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Σίγουρος πως η Εθνική μπορεί να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωμπάσκετ απέναντι στη Ρωσία εμφανίστηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Ο Έλληνας σέντερ τόνισε πως η αμυντική λειτουργία ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Σουηδία, δηλώνοντας πως βοήθησε η «γκέλα» της Τουρκίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM94.6:

«Σίγουρα κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Μπήκαμε χαλαρά ξεκίνημα στο ξεκίνημα όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Καταφέραμε να βελτιωθούμε κυρίως στην άμυνα που είναι και η βασική μας προτεραιότητα και να αλλάξουμε την εικόνα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Έλληνα σέντερ που εν συνεχεία τόνισε:

«Εγώ από τη μεριά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο».

Όσον αφορά την ήττα της Τουρκίας από τη Φινλανδία είπε: «Ευτυχώς που έγινε, το συζητήσαμε και στα αποδυτήρια. Μας έδωσε μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή».
Κλείνοντας, σχετικά με το αυριανό παιχνίδι απέναντι στη Ρωσία τόνισε: «Με συγκέντρωση στην άμυνα νομίζω θα τα καταφέρουμε. Νομίζω όλοι πάνω – κάτω ξέρουμε ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Σλούκας: «Τους σεβαστήκαμε και κερδίσαμε»

Η Εθνική ομάδα έδειξε στη Σουηδία τον απαιτούμενο σεβασμό στο ματς της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ και έφτασε σε μία εύκολη νίκη, όπως τόνισε ο Κώστας Σλούκας.

Σλούκας: «Τους σεβαστήκαμε και κερδίσαμε»
Τα παιχνίδια της πρεμιέρας σε μεγάλες διοργανώσεις μπορεί να επιφυλάσσουν εκπλήξεις αν δεν προσέξεις, η Εθνική όμως δεν έκανε αυτό το λάθος. Όπως εξήγησε ο Κώστας Σλούκας μετά την ευρεία νίκη επί της Σουηδίας στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ, οι Έλληνες διεθνείς σεβάστηκαν τον αντίπαλό τους και έτσι ήρθε το θετικό αποτέλεσμα.

«Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το ματς της πρεμιέρας είναι επικίνδυνο. Η Σουηδία είναι μια ομάδα με δύο ΝΒΑερ, τους σεβαστήκαμε, παίξαμε έξυπνα και κερδίσαμε. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του γκαρντ των «ερυθρολεύκων».

Μπουρούσης: "Ο καθένας δίνει ότι έχει"

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για το άγχος της πρεμιέρας, το εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική και το ματς με την Ρωσία
Μπουρούσης
"Πρώτα απ όλα να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Είναι πρεμιέρα και έπρεπε να προσαρμοστούμε σε παίκτες που δεν ξέραμε. Θέλαμε 3-4 λεπτά για να τους μάθουμε, οπότε μετά ήρθε μία εύκολη νίκη", είπε αρχικά ο σέντερ της Εθνικής και συνέχισε:
"Περίμενα πιο μεγάλη αντίσταση στη συνέχεια, όμως όπως είπα και πριν χρειαστήκαμε 3-4 λεπτά για να προσαρμοστούμε".
Για το αν μετράει η ήττα της Τουρκίας, είπε: "Δεν νομίζω, εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα για να καταφέρουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε. Είναι νωρίς να μιλάμε για την εικόνα του ομίλου".
Για τη δική του απόδοση, τόνισε: "Σε αυτή την ομάδα δεν κοιτάμε ποιος παίζει καλά. Ο καθένας δίνει ότι έχει. Μία αγαπημένη ομάδα, φίλοι, μια μεγάλη παρέα, προσπαθούμε για τη χώρα μας".
Τέλος για το παιχνίδι με την Ρωσία, ξεκαθάρισε: "Ελπίζουμε ότι θα είμαστε δυνατοί και έτοιμοι γι αυτό το παιχνίδι. Οι απουσίες της Ρωσίας δεν μετράνε".


Οι δηλωσεις του προπονητη της Σουηδιας

Ντιν: «Η Ελλάδα είναι φαβορί…»

Ο Μπραντ Ντιν υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Εθνικής απέναντι στη Σουηδία.

Ντιν: «Η Ελλάδα είναι από τα φαβορί και μας το έδειξε…»
Το λόγο που θεωρείται από τα φαβορί σε αυτό το Ευρωμπάσκετ έδειξε η Εθνική απέναντι στη Σουηδία, όπως δήλωσε ο Αμερικανός τεχνικός της ομάδας, Μπραντ Ντιν.

«Αρχίσαμε καλά το ματς. Όταν όμως κουραστήκαμε και κάποιοι παίκτες μας φορτώθηκαν με φάουλ, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των παικτών της και μας έκαναν μεγάλο σερί. Είχαμε πρόβλημα όταν ο Γερέμπκο ή ο Τέιλορ ήταν εκτός παρκέ. Η Ελλάδα για μένα είναι ένα από τα φαβορί. Το ξέραμε πόσο καλοί είναι και πόσο βάθος έχουν, τώρα το είδαμε και από πρώτο χέρι», ανέφερε ο 60χρονος προπονητής.

Από πλευράς παικτών, ο γκαρντ της Σουηδίας, Τόμας Μασάμπα, είπε: «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Αρχίσαμε καλά, αλλά κάναμε λάθη στη συνέχεια και δεν καταφέραμε να παίξουμε επιθετική άμυνα, ενώ δεν παίξαμε ομαδικά στην άμυνα και την επίθεση.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου