ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλαδα-Τουρκια ...αποψε στις 22.00 μμ στον ΑΝΤ1...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  Ελλαδα-Τουρκια ...αποψε στις 22.00 μμ στον ΑΝΤ1...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

07/09/2013
 Ελληνοτουρκικές φιλίες δεν χωράνε απόψε. Η Εθνική θέλει νίκη κόντρα στους γείτονες (22:00) για να κάνει το μεγάλο βήμα της πρόκρισης. Αλλά και να τους στείλει… στην πατρίδα τους. Δύσκολα ο Σπανούλης.

Μόνο ο ένας… «αχ και βαχ»
Τούρκοι αυτοί κι εμείς Ρωμιοί. Εμείς Χριστό κι αυτοί Αλλάχ, αλλά απόψε το γνωστό άσμα δεν θα βρει εφαρμογή. Γιατί στο τέλος της βραδιάς μόνο ένας από τους δύο θα… βογκάει από τον πόνο της ήττας.

Η Εθνική με προίκα το 2-0 και μετά τις πρώτες ανάσες στο τουρνουά ξεκινά απόψε απέναντι στην Τουρκία (22:00, ANT1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) ένα τριήμερο-«φωτιά». Με νίκη κόντρα στους γείτονες μπορεί από τώρα να κλείσει εισιτήρια για τη Λιουμπλιάνα και τη δεύτερη φάση και οι γείτονες αυτά της επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη. Σε περίπτωση ήττας, η ελληνική ομάδα δεν χάνεται (σε αντίθεση με τους Τούρκους), αλλά θα οφείλει να κερδίσει τη… γηπεδούχο και φορμαρισμένη Ιταλία, αλλά και την απρόσμενα ανταγωνιστική και επίσης αήττητη Φινλανδία την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Δύσκολα, αλλά… Σπανούλης είναι

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά στη συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη. Η ιατρική και η… λογική επιβάλλουν να μη χρησιμοποιηθεί, αφού το διάστρεμμα πρώτου βαθμού δεν είναι αστεία υπόθεση και ο κίνδυνος υποτροπής, που θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, ελλοχεύει. Χθες έκανε διαδοχικές θεραπείες με γιατρούς και φυσιοθεραπευτές να κάνουν υπερωρίες και αγρυπνίες για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημά του, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Όμως επειδή πρόκειται για τον Βασίλη Σπανούλη, που δεν θέλει να λείπει από τέτοια παιχνίδια, ουδείς μπορεί να θεωρήσει δεδομένη την απουσία του.

Οι… underachievers

Η Τουρκία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αν χάσει, επιβεβαιώνει με τον πλέον τρανό τρόπο πως είναι ομάδα που όταν βγαίνει από τα σύνορα είναι κατώτερη των προσδοκιών. Τέτοιοι είναι μέχρι τώρα οι αστέρες της: ο Χέντο Τούρκογλου, που έχει λαμβάνειν 12 εκατ. δολάρια στο Ορλάντο την ερχόμενη σεζόν, έχει 10 πόντους κατά μέσο όρο με μόλις 26,3% στα σουτ στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο Ερσάν Ιλιασόβα, με 7,9 εκατ. ευρώ συμβόλαιο για του χρόνου από τους Μπακς, έχει 7 πόντους κατά μέσο όρο με 31,6% στα σουτ. Ο Ομέρ Ασίκ, των 5,2 εκατ. δολαρίων από τους Ρόκετς για την προσεχή περίοδο, έχει 8 πόντους ανά αγώνα με καλά ποσοστά, αλλά κακή παρουσία στην άμυνα.

Κάκιστη άμυνα, χαμηλής ποιοτικής στάθμης περιφερειακή γραμμή, βαρείς ψηλοί και ατομιστές αστέρες συνθέτουν μέχρι τώρα την εικόνα της Τουρκίας. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δείχνει να έχει χάσει τον… έλεγχο της ομάδας και οι φήμες για εσωτερικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν. Όμως έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν άρδην το κλίμα με μία νίκη επί της Ελλάδας και ασφαλώς είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος.

Το υπόλοιπο μενού

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει άλλα δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα ματς. Στις 15:30 η Ρωσία αναμετράται με τη Σουηδία αναζητώντας αμφότερες την πρώτη τους νίκη, ενώ στις 18:45 Ιταλία και Φινλανδία ψάχνουν το 3/3.

Το σημερινο προγραμμα του EuroBasket 2013

15.30 Ισπανία-Τσεχία (OTE Sport3HD)
15.30 Ρωσία-Σουηδία (OTE Sport2HD)
18.45 Κροατία-Πολωνία (OTE Sport3HD)
18.45 Ιταλία-Φινλανδία (OTE Sport2HD)
22.00 Τουρκία-Ελλάδα (ΑΝΤ1 & OTE Sport3HD)

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου