ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Λεβαδειακος-Ολυμπιακος 5-0 χατ-τρικ Μήτρογλου-το βουλωσαν οι παπαρολογοι... (pics+videos)

Λεβαδειακος-Ολυμπιακος 5-0 χατ-τρικ Μήτρογλου-το βουλωσαν οι παπαρολογοι... (pics+videos)

02/09/2013
 
 Ναι ετσι ακριβως μαγκες μου...βουλωσε στοματα σε παπαρολογους, αντικειμενικους-αντι-Ολυμπιακους , εντεταλμενους, αλλα και προπονητες της εξεδρας ο Θρυλος που με σβηστες μηχανες διελυσε τον Λεβαδεικο στην εδρα του με πεντε τεμαχια....

 Με τρία γκολ του Μήτρογλου που μπήκε ως αλλαγή ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας 5-0 του Λεβαδειακού έκανε το 3Χ3 και έδειξε ότι… γκαζώνει ενόψει της συνέχειας.Αρχιζει και φαινεται οτι σας ελεγα πριν καιρο....οτι μολις παρει μπροστα αυτη η φονικη μηχανη που λεγεται Ολυμπιακος....θα πρεπει να πετανε λευκη πετσετα οι αντιπαλοι μετα την πρωτη 3αρα...να μην ειμαι υπερβολικος? οχι...δεν ειμαι μεχρι στιγμης σας ταλεγα και φανηκαν σημερα...η συνεχεια επι χορτου θα δειξει και αν ειμαι υπερβολικος η οχι.

Η προθερμανση και η Λειβαδια παιρνει φωτια απο τον αμιμητο λαο του Θρυλου



Δείτε σε βίντεο το Pregame της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Λεβαδειακός. Η άφιξη της αποστολής των Πειραιωτών στο γήπεδο, ο κόσμος του Θρύλου, αλλά και οι στιγμές λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Ας δουμε τι ακριβως συνεβη στην Λειβαδεια

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση του με τις αλλαγές του Μίτσελ και έκανε το "3 στα 3" στο ελληνικό πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με το επιβλητικό σκορ 0-5! Άνοιξε τον... λογαριασμό ο Χαβιέρ Σαβιόλα με εκτέλεση πέναλτι ('16), ενώ ο "εκτελεστής" Κώστας Μήτρογλου σημείωσε ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ μέσα σε 31 (!) λεπτά ('70, '90, '91), αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το "φονικό ένστικτο" που διαθέτει σκοράροντας με διαφορετικούς τρόπους. Βρήκε δίχτυα στο ματς και ο Βλάντιμιρ Βάις ('85), με τους Πειραιώτες να παραμένουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή  της Super League με 9 πόντους.

Ο αγώνας

Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 (ή διάταξη 4-4-1-1), με τον Ολαϊτάν να είναι η έκπληξη του αρχικού σχήματος. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ. Οι Σάμαρης και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Σάμαρης ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη μπροστά του και προς τα δεξιά. Ο Κάμπελ κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Φουστέρ την αριστερή. Ο Ολαϊτάν έπαιξε στη γραμμή κρούσης μαζί με τον Σαβιόλα, με τον Νιγηριανό να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη έπειτα από δύο αγώνες Πρωταθλήματος χωρίς λεπτά συμμετοχής. Ο Ολαϊτάν αγωνιζόταν κυρίως πίσω από τον Αργεντινό στην επίθεση.


Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-5-1 και γεμάτο κέντρο. Ο Πρζιρόβσκι υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μανόλο, Νικολακάκης. Οι Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος, Ροζέριο, Ορτέγκα και Κονέ έπαιξαν στο κέντρο, με τον Βασιλείου να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Ο Έλληνας προπονητής των Βοιωτών δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μάντζιο, Λυκογιάννη, Ιωαννίδη, όπως και τον Καπό, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα.

Περίπου 1.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το "παρών" στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Περίπου 3.000 ήταν οι φίλοι και των δύο ομάδων αυτό το βράδυ Κυριακής στο γήπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, στην πρώτη ευκαιρία τους στην αναμέτρηση, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Σαβιόλα με κοντινή πάσα εντός περιοχής τροφοδότησε τον Κάμπελ, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να σκάει πάνω στη γραμμή, στο 5ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός έριξε το βάρος στην αναχαίτιση του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων και οι παίκτες του βρίσκονταν κυρίως πίσω από την μπάλα.



Το γρήγορο γκολ που έψαχναν οι ερυθρόλευκοι ήρθε σχετικά νωρίς. Στο 15', ο διαιτητής Τοπούζης υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Σαβιόλα από τον Λαμπρόπουλο. Ο Κάμπελ έπαιξε υπέροχα το ένα-δύο με τον Μπονγκ σε θέση μέσα αριστερά, ο Μπονγκ πάσαρε στον Σαβιόλα εντός περιοχής, με τον Λαμπρόπουλο να ανατρέπει τον Αργεντινό επιθετικό στο ύψος του πέναλτι. Ο Σαβιόλα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με ψύχραιμο δεξί σουτ "έγραψε" το 1-0, πετυχαίνοντας στο 16' το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη φετινή Super League. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού διάλεξε τη δεξιά γωνία, αλλά ο Σαβιόλα επέλεξε την αντίθετη και ευστόχησε.
 
Ο Κάμπελ ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και από τα πόδια του ξεκινούσαν αρκετές από τις ερυθρόλευκες επιθέσεις. Χωρίς, πάντως, να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Το παιχνίδι μετά το 20' δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς ολοκληρωμένη τελική προσπάθεια. Στο 42', ο Σαβιόλα ελευθερώθηκε υπέροχα εντός περιοχής, πλάσαρε με το δεξί, αλλά η μπάλα κύλησε αργά και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια, χωρίς να παίξει πολύ καλά, και τον Λεβαδειακό να έχει κάκιστη απόδοση εντός αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν καθόλου τον Ρομπέρτο σε αυτό το διάστημα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω επεισοδίων έξω από το γήπεδο με οπαδούς του Ολυμπιακού και την Αστυνομία. Μέχρι το 53', ο Τάκης Λεμονής προχώρησε σε δύο αλλαγές με την είσοδο των Γιάντση και Πετράτσι, στην προσπάθειά του να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Λεβαδειακού, ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά.

Στο 51', είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια για τον Λεβαδειακό στο ματς. Ο Γιάντσης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ροζέριο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ χωρίς να προβληματίσει τον Ρομπέρτο. Στο 55', ο Ολαϊτάν σέντραρε από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Φουστέρ έκανε την κεφαλιά-πάσα προς τον Κάμπελ, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στην επανάληψη.

Στο 58', ο Κάμπελ δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κοσταρικανός, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, έδωσε τη θέση του στον Βάις. Στο 65', ο Μίτσελ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Μήτρογλου να αντικαθιστά τον Ολαϊτάν. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και έψαχνε ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη, καθώς το αποτέλεσμα, παρά την αρνητική απόδοση του Λεβαδειακού, παρέμενε ρευστό. Ο Μήτρογλου πέρασε κατευθείαν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαβιόλα λίγο πιο πίσω.

Το γκολ που αναζητούσαν οι ερυθρόλευκοι ήρθε στο 70', με την πρώτη ενέργεια του Μήτρογλου στο ματς. Ο Φουστέρ εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής και ο Μήτρογλου με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Super League. Πλέον, η νίκη ήταν ακόμα πιο κοντά για τους Πειραιώτες. Στο 72', ο Σιόβας προωθήθηκε και έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έπιασε την... σκαστή κεφαλιά, ο Πρζιρόβσκι απέκρουσε ενστικτωδώς και στην επαναφορά ο Φουστέρ με γυριστό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Στο 73', ο Ιμπαγάσα αντικατέστησε τον Σαβιόλα μέσα σε αποθέωση. Ο Ιμπαγάσα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν, παίρνοντας τη θέση του συμπατριώτη του στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος και έφτασε δίκαια στην τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια Πρωταθλήματος. Στο 82', ο Κονέ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα στο κέντρο της εστίας του. Στο 85', ο Ολυμπιακός τριπλασίασε τα τέρματά του με το πρώτο γκολ του Βλάντιμιρ Βάις με τα ερυθρόλευκα! Ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε τον Σλοβάκο εξτρέμ εντός περιοχής, από θέση μέσα αριστερά, και ο Βάις με δεξί ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας από κοντινή απόσταση.
 
 Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η φάση του τρίτου γκολ ξεκίνησε από τα πόδια του Μήτρογλου, ο οποίος πάσαρε στον Βάις, ο οποίος με τη σειρά του έπαιξε την μπάλα με τον Ιμπαγάσα, που μέτρησε την πρώτη του ασίστ στη φετινή Super League. Στο 89', ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0, με τους Φουστέρ και Μήτρογλου να παίζουν το ένα-δύο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ισπανός έβγαλε τον Έλληνα επιθετικό σε θέση τετ α τετ και να σκοράρει με αριστερό πλασέ. Οι ερυθρόλευκοι στο 91' διαμόρφωσαν το τελικό 0-5 με νέο γκολ του Μήτρογλου, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και με αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα. Επικό χατ τρικ του "πιστολέρο" με τρία γκολ σε περίπου είκοσι λεπτά αγώνα έπειτα από ισάριθμες ασίστ του Φουστέρ! Επιβλητική εμφάνιση του Πρωταθλητή Ελλάδας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιότατη νίκη!

Δειτε τα υπεροχα γκολ του Θρυλου

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Mανόλο, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (53' Πετράτσι), Ροζέριο, Ορτέγκα (46' Γιάντσης), Βασιλείου (77' Μπούστο), Κονέ.

Αναπληρωματικοί: Στρατηλάτης, Σανγκουϊνέτι, Μάγκας, Σκέμπης, Πετράτσι, Γιάντσης, Μπούστο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Ολαϊτάν (65' Μήτρογλου), Σαβιόλα (73' Ιμπαγάσα), Κάμπελ (58' Βάις).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μετζανί, Μήτρογλου, Βάις, Μασάντο.

*Εκτός 18άδας έμειναν οι Χολέμπας, Παπάζογλου.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Χωρητικότητα: 8.000 θεατές

Διαιτητής: Γιάννης Τοπούζης (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί διαιτητές: Σπύρος Γουργιώτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Τέταρτος διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Παρατηρητής: Χρήστος Γενναίος (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 15' Λαμπρόπουλος, 33' Νικολακάκης, 52' Μουλόπουλος, 67' Κονέ, 75' Γιάντσης (Λεβαδειακός), 22' Σάμαρης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: - 

ΔΟΚΑΡΙΑ: - / 5’, 55’ Κάμπελ


 Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε χατ τρικ σε 20 λεπτά, ο Φουστέρ του έβγαλε και τις τρεις ασίστ του, οπότε οι δυό τους παίρνουν τον τίτλο του κορυφαίου. Το αξίζουν...

Η απογοήτευση

Ο Λεβαδειακός έδειξε πολύ άσχημο και απογοητευτικό πρόσωπο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων έγινε στο 50', ενώ αμυντικά δέχθηκαν πέντε γκολ. Δεν χρειάζονται άλλα επιχειρήματα για να σας πείσουμε...

Στατιστικά αγώνα

0Γκολ5
0Ασίστ3
3Τελικές Προσπάθειες14
0Σουτ εντός μεγάλης περιοχής8
1Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
2Κεφαλιές2
4Αποκρούσεις2
15Επεμβάσεις7
7Κλεψίματα16
21Φάουλ17
4Οφσάιντ4
2Κόρνερ3
47Λάθη42
4/9   Γεμίσματα 8/18

Η κριτική των παικτών

Άνετα πέρασε ο Ολυμπιακός από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 3η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες, με ένα "κονσέρτο για πολυβόλα" στην επανάληψη, όταν και πέτυχαν τέσσερα από τα πέντε τέρματα τους, συνέτριψαν με σκορ 5-0 τον Λεβαδειακό! Ο Σαβιόλα με πέναλτι άνοιξε το σκορ, το οποίο πήρε διαστάσεις με το τέρμα του Βάις και το χατ-τρικ του Μήτρογλου από ισάριθμες ασίστ του Φουστέρ!

Ρομπέρτο: Τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε αποτελεσματικά. Το "κακό" είναι πως για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον Ισπανό γκολκίπερ, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τα ματς της Ευρώπης αφού στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός ελάχιστα απειλείται από τους αντιπάλους του. Ένα θετικό στοιχείο που ήδη μπορούμε να διακρίνουμε είναι πως ο Ρομπέρτο είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, πράγμα που απαιτείται πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο από τους τερματοφύλακες.

Σαλίνο: Όταν έχεις μπροστά σου πότε τον Φουστέρ και πότε τον Κάμπελ, τότε σαν πλάγιο μπακ πρέπει να νιώθεις... ευτυχισμένος. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αφού σπανίως ο Λεβαδειακός βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Επιθετικά έχει την τεχνική και την σπιρτάδα να δίνει βοήθειες στον εκάστοτε εξτρέμ της πλευράς του. Αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Μένει να "τσεκαριστεί" σε παιχνίδια που η άμυνα του Ολυμπιακού θα βρεθεί σε καταστάσεις πίεσης.

Μανωλάς: Αν κάνουμε κριτική στους στόπερ του Ολυμπιακού στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι σαν να... κλέβουμε εκκλησία. Ο 22χρονος στόπερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε όλο το 90λεπτο και "κατάπιε" οποιαδήποτε υποψία φάσης πήγε να δημιουργηθεί στα καρέ του Ρομπέρτο.

Σιόβας: Μέσες άκρες ισχύουν για τον Σιόβα όσα και για τον Μανωλά. Ανίκητος στον αέρα και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, πήρε αρκετές φορές την πρωτοβουλία να προωθήσει με επιτυχία το παιχνίδι. Όταν με την εμπειρία του μάθει να "κρύβει" το χάντικαπ της ταχύτητας, μπορεί να εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη μονάδα στην ερυθρόλευκη οπισθοφυλακή.

Μπονγκ: Συνεργάστηκε όμορφα με τον Κάμπελ από αριστερά και έκανε το γύρισμα στον Σαβιόλα, που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ (0-1). Για δεύτερο σερί ματς έδειξε καλά στοιχεία. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, γρήγορος με την μπάλα στο χορτάρι, ξέρει να κλείνει διαγώνια στην άμυνα και δεν φοβάται να ανέβει στην επίθεση. Τεχνικά δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά με τα φυσικά του προσόντα και την προσαρμοστικότητα που έχει τακτικά μπορεί να βγει σε μια καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Μανιάτης: Μια τυπική εμφάνιση από τον Έλληνα διεθνή άσο στο γήπεδο της Λιβαδειάς. Κάλυψε πολλούς χώρους, έτρεξε τα κλασικά του χιλιόμετρα, πρέσαρε πολύ και προσπάθησε να βοηθήσει στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας, δίχως όμως να καταφέρει πολλά πράματα. Έχει πάντα διάθεση ο Μανιάτης, αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ στον τομέα της δημιουργίας, πολύ περισσότερο τώρα που η απόκτηση των Ν' Ντινγκά και Γιαταμπαρέ "απειλεί" ευθέως την θέση του στην "κουλούρα"...

Σάμαρης: Το παλεύει πολύ και του αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό σε έναν ρόλο που έχει αγωνιστεί σπανίως. Μπαίνει με δύναμη στις φάσεις, δεν φοβάται να κάνει φάουλ, κρατάει καλά τη θέση του και αποφεύγει τα ρίσκα με την μπάλα στα πόδια. Με λίγα λόγια κάνει τα άκρως απαραίτητα και δεν επιχειρεί κάτι εξεζητημένο. Για την Ελλάδα αυτά ίσως είναι αρκετά. Για την Ευρώπη; Μάλλον όχι. Σταδιακά θα περάσει εκτός ενδεκάδας, καθώς η απόκτηση των Ν' Ντινγκά και Γιαταμπαρέ δύσκολα θα του επιτρέψει να κρατήσει την θέση του. Με μπόλικη δουλειά μπορεί να αποδειχθεί μια καλή εναλλακτική λύση στα χέρια του Μίτσελ, σε λίγο πιο προωθημένο ρόλο.

Κάμπελ: Μόλις στο 5' βρέθηκε σε θέση φορ και με δυνατό σουτ ύστερα από γύρισμα του Σαβιόλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στο 55' από στρώσιμο του Φουστέρ απέτυχε να σκοράρει από πολύ ευνοϊκή θέση εντός περιοχής, με την μπάλα να "γλύφει" το οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ. Βοήθησε πολύ στην ανασταλτική λειτουργία και κυνήγησε όλες τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Δημιουργικά είχε καλές και κακές προσπάθειες. Γρήγορος παίκτης και δυνατός, πρόθυμος να προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ωστόσο πρέπει να βελτιώσει την τελική του προσπάθεια, αφού στην θέση που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός περιμένει συνεισφορά σε σκοράρισμα και ασίστ. Στο 58' αντικαταστάθηκε από τον Βάις.

Φουστέρ: Πέρασε από όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, κάλυψε χώρους και πίεσε ψηλά, ενώ στην επανάληψη κυριολεκτικά οργίασε στον δημιουργικό τομέα, δίνοντας και τις 3 (!) ασίστ στο χατ-τρικ του Μήτρογλου! Ανέλαβε πολλές από τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων και σε αυτή του 70ου λεπτού έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Μήτρογλου για το δεύτερο ερυθρόλευκο γκολ στην αναμέτρηση. Οι επόμενες δύο ασίστ του στον "πιστολέρο" ήταν χάρμα οφθαλμών και οδήγησαν σε ισάριθμα τέρματα (90', 90+1'). Στο 55' με το κεφάλι έστρωσε στον Κάμπελ που δεν κατάφερε να σκοράρει με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή. Μάζεψε πολύ "ξύλο" από τους αντιπάλους του αλλά δεν είναι από αυτούς που "μασάει". Εξαιρετικό ματς, και βάσει αριθμών, από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Ολαϊτάν: Πολύ ορεξάτος ο νεαρός Νιγηριανός, με διαρκή κίνηση και διάθεση να συνεργαστεί με όλους τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Άλλαξε αρκετές φορές θέση με τον Σαβιόλα και κατάφερε να τον αισθανθεί η αντίπαλη άμυνα. Του έλειπε ο ρυθμός εξαιτίας της έλλειψης αγώνων και δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε κάτι ουσιαστικό τις περισσότερες προσπάθειες του. Έδειξε ξανά πως έχει καλά στοιχεία ως ποδοσφαιριστής. Άφησε την θέση του στον Μήτρογλου στο 65'.

Σαβιόλα: Εκτέλεσε ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε και μόλις στο 16' έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 1-0. Στο 42' είχε μια ωραία ατομική προσπάθεια χωρίς να την ολοκληρώσει όπως θα ήθελε, ενώ στο 72' πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Μήτρογλου και την απόκρουση του Πρζιρόσφσκι αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έβγαινε συνεχώς έξω από την περιοχή για να δημιουργήσει και να μπερδέψει την αντίπαλη άμυνα, ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Προς το παρόν δεν δείχνει να βολεύεται ιδιαίτερα έχοντας τον ρόλο του μοναδικού κλασικού προωθημένου, αλλά η ποιότητα του τον βοηθά να ξεχωρίζει. Αντικαταστάθηκε στο 73' από τον Ιμπαγάσα.

Βάις: Πήρε τη θέση του Κάμπελ στο 58' και 12 λεπτά αργότερα πέτυχε το πρώτο του τέρμα τα ερυθρόλευκα. Είχε όρεξη μπαίνοντας στο ματς, όταν "άνοιγε" βγαίνανε τα λάσα, ωστόσο σε 2-3 περιπτώσεις εκβίασε φάσεις αντί να πασάρει. Θετικό πως δύο φορές γύρισε αρκετά πίσω να μαρκάρει. Το γκολ θα τον τονώσει σίγουρα ψυχολογικά και θα τον βοηθήσει να "λυθεί". Εκρηκτικός ποδοσφαιριστής, φτάνει να το επιβεβαιώσει στο γήπεδο.

Μήτρογλου: Μπήκε στο 65' αντί του Ολαϊτάν και από το 70' μέχρι το 90+1' πέτυχε χατ-τρικ! Η δεινότητα του στην εκτέλεση, γνωστή. Τι μπορούμε να κρατήσουμε από την εμφάνιση του, εκτός βεβαίως από τα τρία γκολ; Πως συνεργάζεται καλά με τον Φουστέρ (ευχαρίστησε με μια παρατεταμένη αγκαλιά τον Ισπανό για τις ασίστ του) και τα δύο γκολ σε κανονική ροή τα πέτυχε γιατί έκανε σωστή κίνηση. Αυτό δηλαδή που του ζητάει διαρκώς ο Μίτσελ. Αυτός ο Μήτρογλου είναι ένας ολοκληρωμένος φορ.

Ιμπαγάσα: Αντικατέστησε τον Σαβιόλα στο 73'. Η λογική έλεγε πως ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Η ιστορία καταγράφει πως τα τελευταία δύο χρόνια είναι περισσότερο τραυματίας παρά ενεργός. Με το ζόρι μπορεί να βγάλει ένα καλό 45λεπτο. Σύμφωνοι σε όλα. Δεν θα πάψει όμως ποτέ να είναι ένας αρτίστας της μπάλας. Να της "μιλάει". Από δική του ασίστ σκόραρε ο Βάις το 3-0.

Τα σχόλια των παικτών μας

 

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό.

Βλάντιμιρ Βάις:

«Συμφωνώ, υπάρχει βελτίωση, όμως, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στον Ολυμπιακό και χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε μεταξύ μας. Δεν φτάνουν δυο-τρία επίσημα παιχνίδια για να βελτιωθείς όσο πρέπει και να παρουσιάσεις την εικόνα που θέλεις. Όμως, σήμερα είχαμε καλή απόδοση, πετύχαμε μια εμφατική νίκη και δείξαμε πως είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε αρχικά ο Βάις και συνέχισε:

«Στο πρώτο παιχνίδι δεν πήγα πολύ καλά και δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που είχα. Ήθελα αυτό το γκολ για να βελτιώσω την αυτοπεποίθησή μου και την ψυχολογία μου. Ελπίζω στη συνέχεια να πετύχω κι άλλα γκολ για τον Ολυμπιακό».

Για το πώς περιμένει τα παιχνίδια του Champions League, είπε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε και το πρώτο παιχνίδι του Champions League, όμως, πριν από αυτό έχουμε κι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να το κερδίσουμε, για να πάμε με ηρεμία στο πρώτο παιχνίδι του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένω κι εγώ με ανυπομονησία, θέλω πολύ να παίξω στο Champions League με τον Ολυμπιακό».

Κώστας Μήτρογλου:

«Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Και οι παίκτες που έπαιξαν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και αυτοί που μπήκαν ως αλλαγές έπαιξαν πολύ καλά», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Για την συνεργασία του με τον Σαβιόλα: «Είναι πολύ καλό να έχεις δίπλα σου έναν παίκτη, αλλά από εκεί και πέρα, ο προπονητής αποφασίζει ποιος παίζει και ποιος όχι».

Για τους προσωπικούς του στόχους φέτος: «Ο στόχος μου είναι όταν με χρειάζεται ο προπονητής να βοηθώ την ομάδα».

Για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί: «Θα είμαστε έτοιμοι. Ο όμιλος δεν είναι εύκολος. Εμείς πρέπει να είμαστε καλά και θα είμαστε έτοιμοι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Σε κάθε ματς να μπούμε και να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν δέχθηκε πρόταση από ξένη ομάδα: «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό».

Για το αν θέλει να είναι στην αρχική ενδεκάδα: «Όλοι θέλουν να είναι στην αρχική ενδεκάδα. Ο προπονητής αποφασίζει. Παίρνεις εμπειρίες και μαθαίνεις πως λειτουργείς».

Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Λεβαδειακό.
Στην αρχή της προετοιμασίας, μας είχατε πει πως θέλετε τον Ολυμπιακό να πιέζει μέχρι και το τελευταίο λεπτό για το γκολ:
«Φαντάζομαι αυτό το είδατε σήμερα... Σήμερα παίξαμε αρκετά καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Παίξαμε σύμφωνα με αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Δεν μας βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος. Είμαι ευχαριστημένος όμως από το αποτέλεσμα και από τη συμπεριφορά των παικτών μας».
Πόσο απέχει ο Ολυμπιακός του τελευταίου 20λεπτου από αυτό που θέλετε να δείτε;
«Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι μας. Είμαστε σε καλό επίπεδο. Όλα έγιναν πιο εύκολα μετά το 2-0. Από εκείνο το σημείο ο αντίπαλος σήκωσε τα χέρια κι εμείς όμως διατηρήσαμε την πίεση και δείξαμε πως όλοι θέλουμε να παίξουμε έτσι.
Θέλω να αναφερθώ στον Μήτρογλου που μας έδειξε ότι όταν θέλει μπορεί να κάνει τα πράγματα όπως επιθυμεί αυτός. Αν μπαίνει πάντα στο γήπεδο όπως σήμερα δεν θα ξανακάνω το λάθος να τον αφήσω στον πάγκο. Όταν οι παίκτες μας παίζουν όπως ο Μήτρογλου σήμερα χωρίς να τους σπρώξω, τότε θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ίσως είναι δικό μου λάθος αλλά θα συνεχίσω να τους πιέζω και να τους δίνω ώθηση. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι ατομικά και συλλογικά».
Για την απουσία των δεκαέξι διεθνών τις επόμενες μέρες: «Θα μου φύγουν δεκαέξι παίκτες, θα απολαύσουμε τη νίκη μας, αλλά θα έχουμε πολύ λίγο χρόνο να ετοιμαστούμε για την Ξάνθη. Θέλαμε να φτάσουμε μέχρι αυτό το διάλειμμα με 9 βαθμούς και είμαστε ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε».

Δηλωσεις Τακη Λεμονη:«Ήταν δύσκολη μέρα για την ομάδα»

Στο ότι ήταν άσχημη μέρα η αποψινή για τον Λεβαδειακό στάθηκε ο Τάκης Λεμονής μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό.

«Ήταν δύσκολη μέρα για την ομάδα»
Ο τεχνικός των Βοιωτών τόνισε πως έχει σχηματίσει την κατάλληλη εικόνα για τους παίκτες του ρόστερ και θα κάνει αλλαγές στα επόμενα ματς. Χαρακτήρισε ανησυχητικό το φαινόμενο να καταρρέει η ομάδα μετά από ένα γκολ που δέχεται και ζήτησε συγκέντρωση και συνοχή για τη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Έχω, πλέον, αρκετά καλή εικόνα για τους παίκτες απ' αυτά τα τρία ματς. Είναι λογικό πως θα προχωρήσω σε κάποιες αλλαγές. Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Μέχρι το 70' παλεύαμε το παιχνίδι, μολονότι δεν κάναμε κάποιες ευκαιρίες. Είναι ανησυχητικό αυτό το πράγμα που επαναλαμβάνεται, δηλαδή πως "παραδίδουμε πνεύμα"όταν δεχόμαστε γκολ.

Πρέπει να το διορθώσουμε, να συνέλθουμε. Οφείλουμε να δείξουμε συγκέντρωση και συνοχή, αγωνιστικό πνεύμα ως ομάδα και να αντεπεξέλθουμε, ώστε να το ξεπεράσουμε».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου