ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αποψε στις 22.00 μμ αρχιζουν τα πιο δυσκολα-Ελλαδα-Ρωσσια (ΑΝΤ1)

 Αποψε στις 22.00 μμ αρχιζουν τα πιο δυσκολα-Ελλαδα-Ρωσσια (ΑΝΤ1)
05/09/2013

Μετά την εύκολη και συντριπτικη νικη επι της Σουηδίας, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για την Εθνική που φιλοδοξεί να κάνει το 2/2 απόψε απέναντι στη Ρωσία (22:00). Το προφίλ των ελλιπών και… ανακατεμένων αντιπάλων.

Level… 2
Τελευταία ενημέρωση 05/09/2013, 07:28
Το ξεκίνημα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ μοιάζει κάτι σαν video game. Η αρχή έγινε με την εύκολη «πίστα», όπου ο αντίπαλος, Σουηδία, δεν προσφερόταν παρά για ένα καλό ζέσταμα εν όψει των δυσκολότερων που ακολουθούν. Ο πήχης απόψε ανεβαίνει για το ελληνικό συγκρότημα, καθώς τίθεται αντιμέτωπο με τη Ρωσία (22:00, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Και μπορεί ο αντίπαλος να μην προκαλεί φόβο στην τωρινή του εκδοχή, ωστόσο θα απαιτηθεί σίγουρα περισσότερος ιδρώτας από ό,τι στην εύκολη πρεμιέρα.

Η πρώτη μέρα κύλησε όπως ήθελε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Η νίκη ήρθε εύκολα, η απόδοση με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καλή και η άμυνα δείχνει να λειτουργεί όλο και καλύτερα (οι 51 πόντοι ήταν το μικρότερο παθητικό από τους 12 αγώνες της πρεμιέρας). Παράπλευρο κέρδος είναι ότι η εξέλιξη του ματς επέτρεψε στον προπονητή να δώσει ανάσες. Ενδεικτικό είναι πως περισσότερο χρόνο στο παρκέ είχε ο Σλούκας, 24 λεπτά, ενώ 22 είχαν Σπανούλης και Παπανικολάου, με τον Μαυροκεφαλίδη να έχει 21.

Ο Ιταλός τεχνικός παρακολούθησε χθες βράδυ από την εξέδρα το ματς της Ρωσίας με την Ιταλία. Το πλάνο της Εθνικής βασίζεται κατά βάση στον περιορισμό του Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος είναι το «Α» και «Ω» της Ρωσίας. Εφόσον τον περιορίσει, θα έχει κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάει με 2/2 στο ρεπό της Παρασκευής, πριν τη δύσκολη τριάδα που ακολουθεί απέναντι σε Τουρκία, Ιταλία και Φινλανδία.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης στον Δ’ όμιλο αρχίζει με ντέρμπι Βορείων, στις 15:30 ανάμεσα σε Φινλανδία και Σουηδία, ενώ στις 18:45 ακολουθεί ο αγώνας της Ιταλίας με την Τουρκία.

Ήρθε μισή και ανακατεμένη

Η Ρωσία έφτασε στο Ευρωμπάσκετ με «παράσημα» τα δύο χάλκινα από τη διοργάνωση του 2011 στη Λιθουανία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Όμως η λάμψη τους μάλλον χάθηκε λόγω των απουσιών και των εσωτερικών προβλημάτων στις τάξεις της. Κιριλένκο, Χριάπα, Μοζγκόφ, Κάουν, Βορόντσεβιτς και Μπίκοφ είπαν ο ένας μετά τον άλλο «όχι» στο εθνικό κάλεσμα και ο… Φώτης Κατσικάρης βρέθηκε σε απόγνωση, καλώντας τον άρτι… αποσυρθέντα από την ενεργό δράση Αλεξέι Σαβρασένκο για να καλύψει τα κενά.

Δεν πρόλαβε όμως καν να καθίσει στον πάγκο της «αρκούδας». Η αλλαγή στην προεδρία της ρωσικής ομοσπονδίας με την ανάληψη καθηκόντων από τη Γιούλια Ανικέεβα «έφαγε» τον Νικαιώτη τεχνικό. Δέχτηκε ανελέητο πόλεμο εκ των έσω από ανθρώπους της ομοσπονδίας και τελικά υπέβαλε την παραίτησή του με τον Βασίλι Καράσεφ να παίρνει τη θέση του. Ο κάποτε άσος του Ηρακλή και εξαιρετικός πλέι μέικερ του παρελθόντος παρέλαβε μια ομάδα με τεράστιες ελλείψεις.

Στο ρόστερ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα ο Αλεξέι Σβεντ. Πριν καν κλείσει τα 25 ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς (είχε αξιόλογη ρούκι σεζόν στο ΝΒΑ με 8,6 πόντους, 3,7 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ σε 23,9 λεπτά κατά μέσο όρο) καλείται να παίξει το ρόλο του ηγέτη. Δίπλα του υπάρχουν οι έμπειροι Σεργκέι Μόνια και Βιτάλι Φριτζόν, αλλά από εκεί και πέρα… το χάος, με εξαίρεση τον… γιο του προπονητή. Ο Σεργκέι Καράσεφ δεν παίζει στην ομάδα με «βύσμα», καθώς πρόκειται για εξελίξιμο παίκτη και δεν επελέγη τυχαία στο νούμερο 19 του φετινού ντραφτ από τους Καβαλίερς.

Oι τηλεοπτικες μεταδοσεις



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου