ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η προπόνηση της Κυριακής-Δηλωσεις για το Champions League

Η προπόνηση της Κυριακής-Δηλωσεις για το Champions League

30/09/2013

Ο Ολυμπιακός στρέφεται στο UEFA Champions League και το προσεχές ματς με την Άντερλεχτ.
Αφήνοντας πίσω τους τη νίκη επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στρέφουν το βλέμμα τους στην προσεχή αναμέτρηση για το UEFA Champions League με αντίπαλο την Άντερλεχτ, στο Βέλγιο.
Σήμερα Κυριακή γυμνάστηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Όσοι έπαιξαν στη Νέα Σμύρνη έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν κανονικά προπόνηση. Έριξαν το βάρος στα τελειώματα φάσεων και έπαιξαν δίτερμα, σε μικρό χώρο.
Κανονικά γυμνάστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην των Γιαταμπαρέ και Τόρες. Ο πρώτος έκανε θεραπεία και ατομικό στο γήπεδο και ο δεύτερος συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Αύριο Δευτέρα οι «ερυθρόλευκοι» θα γυμναστούν στις 19:00.

Σαβιόλα: «Δεν υποτιμούμε κανένα αντίπαλο»

Στην υπενθύμιση πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμά κανένα αντίπαλο αναφερόμενος στο ματς με την Αντερλεχτ την ερχόμενη Τετάρτη, στάθηκε ο Χαβιέ Σαβιόλα μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου.

Σαβιόλα: «Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανένα αντίπαλο»
Ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός τόνισε πως είναι σημαντική η νίκη κόντρα σε μια ομάδα που έχει καλή φυσική κατάσταση και σημαντικότερο είναι η διατήρηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα, ενώ περιμένει μια εμφάνιση στο Βέλγιο όμοια με αυτή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, κυρίως γιατί νικήσαμε, αφού αντιμετωπίσαμε ένα αντίπαλο που έδειχνε σε καλή φυσική κατάσταση και έτρεχε μέχρι τέλος.

Με ικανοποιεί το γεγονός πως έδωσα ασίστ, αλλά και που έβαλα γκολ και πάλι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη και παραμένουμε μόνοι πρώτοι στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη πολλά ματς να δώσουμε.

Τα παιχνίδια στην Ευρώπη και στο Champions League είναι όλα δύσκολα οποιεσδήποτε ομάδες και αν αντιμετωπίσεις, διότι το επίπεδο είναι υψηλό και έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σε βλάψει και δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε κανένα αντίπαλο.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε λάθη στο Βέλγιο, γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται στο Champions League. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος και μετά την ήττα στην έδρα μας, θα πρέπει να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στο Βέλγιο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να πάνε όλα καλά.

Μακάρι να παίξουμε κόντρα στην Άντερλεχτ όπως παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα μας. Ελπίζω να επαναλάβουμε την εμφάνιση στο πρώτο μέρος, αλλά να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο τέλος. Το Champions League είναι μία διοργάνωση απαιτητική. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη. Το ξαναλέω πως θα πρέπει να προσέξουμε και να μην κάνουμε λάθη που θα μας στοιχίσουν».

«Με νίκη την Τετάρτη, προκρινόμαστε»

Στο ματς της Τετάρτης κόντρα στην Αντερλεχτ για το Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρθηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη.

«Με νίκη την Τετάρτη, προκρινόμαστε»
Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως με νίκη την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα εξασφαλίσουν την πρόκριση, τουλάχιστον, στο Europa League. Έμεινε ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο ματς του Σαββάτου, όπως και από το ότι οι νέοι παίκτες έχουν «δέσει» γρήγορα μεταξύ τους.

Αναλυτικά: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Κοιτάμε το παιχνίδι της Τετάρτης, γιατί εάν νικήσουμε, μας εξασφαλίζει μια πρόκριση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφεραν να "δέσουν" τα παιδιά και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι εύκολο με 18-19 παίκτες να περιμένεις πράγματα από τον πρώτο μήνα. Παρ' όλα αυτά, τα παιδιά πήραν τη νίκη και συνδυάστηκαν πολύ καλά μέσα σε μια "καυτή" έδρα.

Ελπίζω και την Τετάρτη να νικήσουμε, γιατί εμένα πάντοτε με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Περιμένω και ελπίζω να κάνουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι».
Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον αγώνα με την Άντερλεχ
 
Ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, πήρε τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο. Ήταν δύσκολη η νίκη;
"Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στο Πρωτάθλημα, γιατί όλες οι ομάδες προσπαθούν πολύ απέναντί μας. Ξέραμε ότι θα σκοράρουμε, αλλά έπρεπε να είμαστε υπομονετικοί. Η ευκαιρία ήρθε, ήταν μία φανταστική ασίστ από τον Σαβιόλα και είμαι χαρούμενος που σκόραρα".

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να έχει πλεονέκτημα στο Βέλγιο;

 "Είναι παιχνίδι Champions League. Η Άντερλεχτ θέλει να παλέψει για τις πρώτες θέσεις, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε εκεί. Πρέπει να πάμε και να παίξουμε όπως πάντα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους".
"Πρέπει να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε για να κερδίσουμε. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση από τη νίκη μας στο Πρωτάθλημα και νομίζω ότι απέναντι στην Παρί Σεν-Ζερμέν παίξαμε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Αν το κάνουμε και στα 90 λεπτά, τότε μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε κάθε ομάδα".

Μπορείς να… υποσχεθείς και ένα τέρμα κόντρα στην Άντερλεχτ;

"Για μένα, το να σκοράρω ή να βγάζω μία ασίστ είναι το ίδιο. Σε κάθε ματς κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα και ελπίζω να τα καταφέρω και με την Άντερλεχτ".

Το πρώτο σου γκολ στο Champions League ψηφίστηκε το καλύτερο. Ξεπέρασες και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αποτελεί τιμή για σένα και τον Ολυμπιακό;

"Ήταν ένα όμορφο γκολ, αλλά κάποιες στιγμές δεν μετράει. Το πιο σημαντικό είναι πως δυστυχώς δεν μας έδωσε κάποιους βαθμούς. Είναι ένα κομπλιμέντο για μένα, αλλά κάθε γκολ είναι το ίδιο".



Στσέποβιτς: "Στην πορεία όλα αλλάζουν"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, την επικράτηση των Πειραιωτών στη Νέα Σμύρνη αλλά και την ευρωπαϊκή "μάχη" του Champions League:
Αγωνίστηκες για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Είχες κάνει καιμεσοβδόμαδα ντεμπούτο στο Κύπελλο. Η ομάδα πέτυχε δύο σερί νίκες. Πως ένιωσες; Είσαι ικανοποιημένος από την πρώτη σου συμμετοχή σε ματς της Σούπερ Λίγκας;

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο πρωτάθλημα και συνδυάστηκε με τη νίκη για την ομάδα.

Πετύχαμε δύο γκολ, ενώ παράλληλα είχαμε και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Η νίκη είναι πολύ σημαντική γιατί συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας".

Ήταν αυτό σημαντικό για τον Ολυμπιακό; Το γεγονός ότι δημιούργησε πολλές φάσεις για να σκοράρει;

"Είναι γεγονός αυτό και είναι πολύ καλό για μια ομάδα να έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί τόσες φάσεις, ακόμα και όταν ο αντίπαλος έχει "κλειστή" άμυνα. Εντάξει, μπορεί να μην καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε στο πρώτο ημίχρονο.

Όμως στη συνέχεια, στο δεύτερο 45λεπτο βρήκαμε αρκετά γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα. Κι από τη στιγμή που έγινε το 1-0 ήταν περισσότερο εύκολο το ματς για να φτάσουμε στη νίκη".

Νικήσατε τον Πανιώνιο και πάτε στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με ανεβασμένη ψυχολογία. Είναι καθοριστικό αυτό το ματς κόντρα στην Άντερλεχτ; Το αποτέλεσμά του θα καθορίσει τους στόχους του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση;

"Σε πρώτη φάση, μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων, η Άντερλεχτ είναι ο αντίπαλός μας για την 3η θέση. Αλλά αυτό ισχύει μέχρι στιγμής, στην πορεία όλα αλλάζουν. Εάν καταφέρουμε να φύγουμε νικητές από τις Βρυξέλλες, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να τερματίσουμε δεύτεροι και να περάσουμε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και σίγουρα, εάν πάρουμε το ματς στο Βέλγιο τότε θα συνεχίσουμε σίγουρα στην Ευρώπη. Η συνέχεια και τα αποτελέσματά μας θα δείξουν σε ποια διοργάνωση θα συμμετάσχουμε στις αρχές του 2014".

Πως κρίνεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος; Είναι αυτό που περίμενες;

"Είναι όπως το περίμενα. Έβλεπα αγώνες της Σούπερ Λιγκ και παλαιότερα, πριν έρθω στην Ελλάδα. Στη Σερβία προβάλουν ματς από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ό,τι είχα δει στην τηλεόραση, το βλέπω και τώρα. Είναι δυνατή και ανταγωνιστική η λίγκα και τα ματς έχουν μεγάλο ενδιαφέρον".

Στο Κύπελλο σκόραρες. Περιμένεις να έρθει η ώρα που θα ανοίξεις… λογαριασμό και στο πρωτάθλημα; Θέλεις να δώσεις και μια υπόσχεση στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

"Σίγουρα όταν σκοράρεις στο πρωτάθλημα, το γκολ ή τα γκολ που πετυχαίνεις έχουν μεγαλύτερη σημασία. Στο Κύπελλο αντιμετωπίσαμε μια ομάδα μικρότερες κατηγορίας και όταν σκόραρα ήδη είχαμε το προβάδισμα.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός, να είναι νικητής στα ματς. Κι όταν η ομάδα πάει καλά συνολικά, τότε έρχονται τα γκολ. Οπότε θα έχω και εγώ τις ευκαιρίες μέσα από τη συνολική μας, καλή απόδοση, να βρω και εγώ το δρόμο για τα δίχτυα και στο πρωτάθλημα".

Μπονγκ: "Μόνο νίκη με Άντερλεχτ"

Ο Γκαετάν Μπονγκ μίλησε για την κρισιμότητα του αγώνα με την Άντερλεχτ και το στόχο του Ολυμπιακού που πρέπει να είναι η νίκη και μόνο αυτή.
"Πράγματι, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε για την ευρωπαϊκή μας καμπάνια, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με ήττα στο γήπεδό μας, παρά την καλή προσπάθεια που κάναμε. Πρέπει, πλέον, εκ των πραγμάτων να πάμε στο Βέλγιο, να αντιμετωπίσουμε την Αντερλεχτ και να προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε, εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδες στον όμιλό μας", είπε αρχικά ο Καμερουνέζος διεθνής άσος του Ολυμπιακού στην NOVA και συνέχισε:

"Έχω καλή εικόνα για την Αντερλεχτ. Από την παρουσία μου στο γαλλικό πρωτάθλημα, γνωρίζω αρκετά καλά τις βελγικές ομάδες. Πολλές φορές καλούμαστε να παίξουμε απέναντί τους ακόμη και φιλικά παιχνίδια.

Για να έχει κατορθώσει να είναι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, πάει να πει πως είναι μία πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται σεβασμό και προσοχή, όπως φυσικά όλοι μας οι αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός την είχε αντιμετωπίσει το καλοκαίρι σε φιλικό ματς. Βέβαια, πρέπει να σκεφτόμαστε πως όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας, μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα. Νομίζω ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να μην κυνηγήσουμε τη νίκη σε αυτό το ματς.

Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ο αντίπαλός μας, πρέπει να πάμε εκεί έχοντας ως στόχο όχι μόνο να μην χάσουμε, αλλά να νικήσουμε".

Όσον αφορά το ματς της πρεμιέρας του Champions League και την ήττα από την Παρί Σ.Ζ., ο Μπονγκ τόνισε τα εξής:

"Σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε στα θετικά στοιχεία το πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε πολύ ρυθμό, πολύ θέληση και πάθος στο παιχνίδι μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε. Και φυσικά το γεγονός ότι σκοράραμε. Είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ να σκοράρεις και να παίρνεις το προβάδισμα. Φυσικά, αν αυτό είναι εφικτό. Απ' την άλλη πλευρά βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε και τα αρνητικά στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ Θα πρέπει στο Βέλγιο να αποφύγουμε να δεχθούμε γκολ απ' την Αντερλεχτ. Και θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται η  Αντερλεχτ, ώστε να μην θέτουμε την ομάδα μας σε κίνδυνο".

Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να κάνει το παιχνίδι του στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ":

"Μπορεί να μην γνωρίζω πολύ καλά την Άντερλεχτ, όμως γνωρίζω πολύ καλά τις βελγικές ομάδες. Είμαι βέβαιος πως η Άντερλεχτ επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βελγικό κλαμπ, η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή στο γήπεδο. Περιμένω πως θα είναι γεμάτο για ένα τόσο σημαντικό ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν πολύ καυτή ατμόσφαιρα για εμάς. Εμείς δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Πέρα απ' την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν και τις δυσκολίες που θα προκύψουν με τη φωνή, το τραγούδι και το πάθος που θα βγάλουν οι φίλαθλοι, εμείς πρέπει να πάμε εκεί, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φθάσουμε στη νίκη".
        
Όσον αφορά τις πρώτες του εντυπώσεις από το κόσμο του Ολυμπιακού;

"Είχα ήδη μία πολύ καλή εικόνα για τον κόσμο του Ολυμπιακού, πριν ακόμη έρθω στην ομάδα. Είχε παρακολουθήσει βίντεο με τις εκδηλώσεις τους μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στην Παρί είδα στην θύρα που δημιουργήθηκε το κορεό, ανθρώπους που αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα τους. Φιλάθλους οι οποίοι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Και πραγματικά μας έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση με την παρουσία τους σε αυτό το ματς. Και σε όλα τα ματς στα οποία είναι κοντά μας. Θα ήθελα να τους ζητήσω να συνεχίσουν να το κάνουν, ώστε να τους το ανταποδίδουμε εμείς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και παίρνοντας νίκες".

Ολαϊτάν για Άντερλεχτ

Τι είπε ο Ολαϊτάν για Άντερλεχτ (video)
Μετά το ματς με τον Πανιώνιο το μυαλό όλων των «ερυθρολεύκων» στράφηκε στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ, στο οποίο ο Μάικλ Ολαϊτάν πιστεύει ότι αν δώσουν το καλύτερό τους σαν ομάδα μπορούν να πάρουν τη νίκη.
Δείτε το video με τις δηλώσει του νεαρού Νιγηριανού άσου του Ολυμπιακού από την κάμερα του OlympiacosTV.

Η Άντερλεχτ κέρδισε την Λιρς στο Βελγιο

Με τα γκολ των Ζιλέ και Πράετ η Άντερλεχτ κέρδισε την Λιρς στο βελγικό πρωτάθλημα με σκορ 2-0.
Για την 9η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος, η Άντερλεχτ κέρδισε την Λιρς στην έδρα της με σκορ 2-0. Αυτή ήταν η 6η νίκη της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού (στο Champions League) στην λίγκα στην χώρα της, ενώ μετρά και 3 ήττες.

Η Άντερλεχτ αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση του βελγικού πρωταθλήματος, όντας στο -6 από την πρωτοπόρο Σταντάρ Λιέγης. Τα γκολ για την Άντερλεχτ τα σημείωσαν οι Ζιλέ (64') και Πράετ (84').

Οι συνθέσεις:

Anderlecht: Proto, Gillet, Mbemba, Kouyate, N'Sakala, Tielemans, Kljestan, Praet, Bruno, Acheampong (85' Milivojevic), Suarez (77' Cyriac)

Lierse: Goris, Farag, Swinkels, Saidi, Jaager (82' Vercauteren), Bourabia, Wils (73' Diomande), Losada (73' Menga), Ghaly, Wanderson, Watt


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου