ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το λιονταρι...ξυπνησε...Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3 (pics+videos)

Το λιονταρι...ξυπνησε...Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3 (pics+videos)

 03/10/2013

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο!
 
Την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, στο γήπεδο Κονστάντ Βάντεν Στοκ αντιμετώπισε το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός μας. Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του εφετινού UEFA Champions League, η ομάδα μας νίκησε, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, με σκορ 0-3!
Για πρώτη φορά εφέτος ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με την μπλε εμφάνιση. Η ενδεκάδα την οποία παρέταξε ο κ. Μίτσελ, όπως και η διάταξη, είχε αρκετούς επιθετικούς προσανατολισμούς. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μανιάτης, αριστερά ο Μπονγκ και στόπερ ήταν οι Σιόβας και Μανωλάς.
Ο Εντινγκά και ο Σάμαρης ήταν στο κέντρο και είχαν ανασταλτικό και δημιουργικό ρόλο αντίστοιχα. Στις πτέρυγες ήταν οι Βάις και Ολαϊτάν. Ο πρώτος άρχισε αριστερά στο ματς και ο δεύτερος δεξιά και κατά τη διάρκεια του αγώνα άλλαζαν διαρκώς, ενώ ο Ολαϊτάν συνέκλινε και γινόταν και τρίτος επιθετικός.
Ο Σαβιόλα είχε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κώστα Μήτρογλου. Ο Αργεντινός έβγαινε, φυσικά, μπροστά, μαζί με τον Έλληνα στράικερ, ενώ πολλές φορές ερχόταν κοντά τους, αφήνοντας την πτέρυγα και συγκλίνοντας.
Το ματς άρχισε με την κατοχή μοιρασμένη και τις δύο ομάδες αρκετά ισορροπημένες. Στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός δοκίμασε να απειλήσει με κάποιες στημένες φάσεις, κοντά στην περιοχή. Η Άντερλεχτ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κέντρο μετά το 10’ και έγινε λίγο απειλητική. Ένα σουτ του Πράετ στο 10’ και ένα του Κλιέσταν στο 12’ ήταν οι πρώτες απόπειρες των Βέλγων να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο.
Ο Μπρούνο στο 14’ έκανε μία προσπάθεια μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε, σε αυτό το τρίλεπτο, μπλοκαρισμένος. Το «έμοιαζε» ήταν η λέξη «κλειδί». Στο 16’ η ομάδα μας βγήκε στην επίθεση. Ο Σαβιόλα άρχισε την προσπάθεια από τον κέντρο. Άλλαξε αριστερά στον Βάις. Ο Σλοβάκος προχώρησε και πάσαρε ξανά στον άξονα στον Σαβιόλα. Εκείνος προσπάθησε να περάσει στον Μήτρογλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και γύρισε σε εκείνον. Με ωραία ντρίμπλα στον Κουγιατέ μπήκε στην περιοχή και «σέρβιρε» στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Νούιτινκ, πλάσαρε από κοντά και νίκησε τον Καμίνσκι, κάνοντας το 1-0 για τον Θρύλο!
Η Άντερλεχτ θέλησε να μπει άμεσα στο παιχνίδι ξανά και αύξησε την πίεσή της. Από κόρνερ της Άντερλεχτ ο Σάμαρης τράβηξε λίγο τον Νόιτινκ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Χάγκεν υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μίτροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ρομπέρτο είπε ξανά «όχι», όπως είχε κάνει και κόντρα στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και διατήρησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ!
Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά δυσκολευόταν απέναντι στην πίεση των Βέλγων. Δεν μπορούσε πολύ εύκολα να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και δέχθηκε φάσεις. Το σουτ του Τίλμαν στο 29’ ήταν άστοχο, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Πρατ στο 31’. Στο 39’ ο Ολυμπιακός βγήκε με προοπτικές στην επίθεση. Ο Σαβιόλα άνοιξε στον Μήτρογλου, ο οποίος τη γύρισε ξανά στον Αργεντίνο σε πλεονεκτική θέση, με τον Σαβιόλα όμως να κλείνεται και να χάνει την ευκαιρία! Το φάουλ του Σουάρεζ στο 43’ πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Άντερλεχτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό να μην αλλάζει τη σύνθεσή του. Το ίδιο συνέβη και με την Άντερλεχτ. Στο 52’ ο Μπρούνο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σουάρεζ σούταρε άστοχα.
Λίγα λεπτά μετά ο Θρύλος έβαλε για τα καλά τις βάσεις για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στην εφετινή διοργάνωση! Ο Εντινγκά πίεσε στο κέντρο ακριβώς όπως δουλεύει καθημερινά στην προπόνηση! Έκλεψε, έφυγε στην επίθεση και πάσαρε καταπληκτικά στον Μήτρογλου. Εκείνος κατέβασε όπως έπρεπε την μπάλα, την έφερε στο αριστερό του πόδι και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τους περίπου 1.300 φίλους της ομάδας μας, τον πάγκο και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, στον έβδομο ουρανό κάνοντας το 2-0!
Λίγα λεπτά μετά, στο 65’, ο κ. Μίτσελ αντικατέστησε τον «τεράστιο» Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο ένα υπέροχο ματς και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Εντινγκά είχε δίπλα του τον Σάμαρη στα χαφ, ο Βάις έβγαινε από δεξιά, ο Φουστέρ από αριστερά και ο Τσόρι ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, πλέον, τον Κώστα Μήτρογλου. Λίγο πριν το 70ό λεπτό του αγώνα οι τελικές στο ματς ήταν 14-6 υπέρ των Βέλγων, η κατοχή ήταν 52%-48%, όμως το σκορ έλεγε 2-0 υπέρ του Θρύλου! Και τα καλύτερα θα έρχονταν δευτερόλεπτα μετά!
Στο 72’ ο Φουστέρ πήρε την μπάλα και βγήκε από δεξιά στην επίθεση. Πέρασε την μπάλα στην απέναντι πλευρά, εκεί όπου ο Κώστας Μήτρογλου έβγαινε με προϋποθέσεις μπροστά. Κοντρόλαρε, έφερε την μπάλα στο δεξί, το οποίο δεν είναι και το καλό του πόδι, «όπλισε» και σούταρε, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει ένα υπέροχο χατ τρικ και το 3-0 για την ομάδα μας! Λίγα λεπτά μετά πέρασε στο ματς και ο Χοσέ Χολέβας και έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ως εξτρέμ, μπροστά από τον Μπονγκ.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα μας πήρε τη νίκη μέσα στο Βέλγιο με 0-3 κόντρα στην Άντερλεχτ!
Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου, ισόβαθμος με την Μπενφίκα, πρώτη είναι η Παρί Σεν Ζερμέν με έξι βαθμούς, ενώ τέταρτη η Άντερλεχτ χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής. Επόμενο ματς για την ομάδα μας στις 23 Οκτωβρίου με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νόιτινκ, Ενσκαλά, Τίλμαν, Κλιέσταν, Μπρούνο, Σουάρεζ, Πρατ (74’ Ασεμπόνγκ), Μίτροβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Εντινγκά, Σάμαρης, Βάις, Ολαϊτάν (57’ Φουστέρ), Σαβιόλα (65’ Ντομίνγκεζ, 76’ Χολέβας), Μήτρογλου.
ΓΗΠΕΔΟ: Κονστάντ Βάντεν Στοκ
ΣΚΟΡΕΡ: - / 16’, 56’, 72’ Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τ. Χ. Χάγκεν (Νορβηγία)
ΒΟΗΘΟΙ: Κ. Τ. Χάγκλουντ, Φ. Άντας (Νορβηγία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Ν. Β. Χάφσας, Τ. Χάνσεν (Νορβηγία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ν. Ρ. Νέμπεν (Νορβηγία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’ Ενσκαλά, 50’ Μπρούνο / 24’ Σάμαρης, 28’ Μανιάτης, 36’ Μανωλάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης


 Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού



Ρομπέρτο: Στο 15' έκανε λάθος διώξιμο σε χτύπημα κόρνερ αλλά χάρη στην παρεμβολή του Μπονγκ ο Νάιτινκ δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ισπανός πορτιέρο πήρε το αίμα του πίσω -και μάλιστα εμφατικά- σε δύο φάσεις. Πρώτα στο 19', όταν με εξαιρετική επέμβαση έσωσε την εστία του σε φαλτσαριστό σουτ του Σουάρες και στο 25' όταν έπιασε το χτύπημα πέναλτι του Μίτροβιτς, απλώνοντας το κορμί του χαμηλά στην δεξιά του γωνία! Στο 53' ο Ρομπέρτο είπε ξανά "όχι" στον Μίτροβιτς, στο πλασέ που επιχείρησε αμαρκάριστος ο 19χρονος Σέρβος φορ από τα τρία μέτρα. Δικαιωματικά ο Μήτρογλου παίρνει τον τίτλο του MVP, αλλά αν δεν ήταν σε μεγάλη μέρα ο Ισπανός ίσως τα τρία γκολ του "πιστολέρο" ίσως να μην έφταναν στον Ολυμπιακό για το "διπλό". Βαθμός: 4,5.

Μανιάτης: Στο πρώτο 45λεπτο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Σουάρες, έχοντας ωστόσο πολύ λίγες βοήθειες από τον χαφ της πλευράς του. Στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά και σε αρκετές περιπτώσεις είχε έγκαιρες και καθοριστικές επεμβάσεις απέναντι στους μέσους και επιθετικούς της Άντερλεχτ. Κοίταξε πρωτίστως τα μετόπισθεν -και καλά έκανε- αφού τις λίγες φορές που επιχείρησε να βγει στην επίθεση ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στην κόντρα. Κακός στο πρώτο ημίχρονο, καλός στο δεύτερο. Βαθμός: 2,5.

Μανωλάς: Μόλις στο 4' πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μίτροβιτς που ετοιμαζόταν να απειλήσει ευθέως την εστία του Ολυμπιακού. Χρεώθηκε με μια "έξυπνη" κίτρινη κάρτα σταματώντας σε μια πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση τον Πράτ. Στις αρχές της επανάληψης λειτούργησε ξανά ως από μηχανής θεός απομακρύνοντας το παράλληλο γύρισμα του Ζιλέ, με τον Ρομπέρτο εξουδετερωμένο και τα δίχτυα ανυπεράσπιστα. Μαζί με τον Σιόβα και τον Ρομπέρτο κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό στις πολύ δύσκολες στιγμές από το 1' έως το 60'. Βαθμός: 4.

Σιόβας: Στο 34' ήταν η σειρά του Σιόβα, μετά τον Μανωλά, να κόψει τον Μίτροβιτς με σωτήριο τάκλιν πριν ο Σέρβος φορ φανεί απειλητικός για την εστία του Ολυμπιακού. Ψύχραιμος, με καλές τοποθετήσεις και αποτελεσματικός στον αέρα, ο Έλληνας διεθνής στόπερ στήριξε τις προσπάθειες των Μανωλά και Ρομπέρτο βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στο να μείνει απαραβίαστη η εστία των Πειραιωτών. Βαθμός: 4.

Μπονγκ: Τα περισσότερα προβλήματα για τον Ολυμπιακό στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού ήρθαν από την αριστερή πλευρά της άμυνας του και την αδυναμία του Μπονγκ να αντιμετωπίσει με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα τον δαιμόνιο Μπρούνο. Ο Καμερουνέζος έχει το ελαφρυντικό πως ο Βάις ελάχιστες φορές έσπευσε να τον βοηθήσει, ωστόσο και ο ίδιος είχε λάθος τοποθετήσεις και σπανίως κατάφερε να αναχαιτίσει τον 19χρονο Ιταλό άσο των γηπεδούχων στο "ένας εναντίον ενός". Προερχόμενος από τραυματισμό, ήταν μάλλον ανέτοιμος για ένα παιχνίδι με τέτοιο ρυθμό αλλά ευτυχώς η αρνητική του παρουσία δεν στοίχισε στους ερυθρόλευκους. Βαθμός: 1,5.

Εντινγκά: Με τον Σάμαρη να πελαγοδρομεί στο πρώτο ημίχρονο, τον Ολαϊτάν εκτός κλίματος και τον Βάις να μην προσφέρει ιδιαίτερα στην ανασταλτική λειτουργία, ο Κονγκολέζος διεθνής μέσος έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Συχνά έμοιαζε να παλεύει μόνος του ανάμεσα σε 2 και 3 αντιπάλους, ωστόσο έδειξε μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση σε όλο το 90λεπτο, τρέχοντας ακατάπαυστα. Από δική του κεφαλιά - διώξιμο, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που πέτυχε το 0-2 για τους Πειραιώτες στο 56'. Πολύ καλή η παρουσία του Εντιγκά στην αναμέτρηση. Βαθμός: 3,5.

Σάμαρης: Τρικυμία εν κρανίω για τον 24χρονο μέσο στο πρώτο 45λεπτο, όπου και υπέπεσε σε ένα ερασιτεχνικό πέναλτι. Δύο φορές έπαιξε με τα χέρια τον Κλιέσταν σε στημένη φάση, την τρίτη (συνεχόμενη!) φορά ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι... Ευτυχώς ο Ρομπέρτο κάλυψε την απερισκεψία του Σάμαρη, αποκρούοντας το χτύπημα του Μίτροβιτς. Δεύτερος στην μπάλα, δίχως να μπορεί να την κρατήσει στην κατοχή του με ψυχραιμία. Στην επανάληψη βελτίωσε κάπως την εικόνα του, δίχως πάντως να προσφέρει τα αναμενόμενα. Ίσως χρειάζεται κάποιες ανάσες. Βαθμός: 2.

Ολαϊτάν: Πρώτη συμμετοχή για τον Νιγηριανό άσο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μάλλον θέλει να την ξεχάσει γρήγορα. Εμφανώς τρακαρισμένος, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο του αγώνα. Επιθετικά δεν πήρε πρωτοβουλίες, ούτε κατάφερε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Αμυντικά ήταν φιλότιμος, αν και ο Ενσακαλά τον ταλαιπώρησε σε κάποιες περιπτώσεις. Επί της ουσίας δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και η απειρία του επικράτησε του δεδομένου ταλέντου που διαθέτει. Ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Φουστέρ στο 57'. Βαθμός: 1,5.

Βάις: Ήταν κινητικός, ζήτησε την μπάλα και πήρε πρωτοβουλίες, ωστόσο λίγες φορές μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά τις προσπάθειες του. Η καλύτερη στιγμή του ήταν το έξυπνο... σκριν που έκανε στον Κουγιατέ, στην φάση που ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Λίγες φορές βοήθησε ανασταλτικά, αφήνοντας συχνά εκτεθειμένο τον μπακ της πλευράς του. Βαθμός: 2,5.

Σαβιόλα: Ήταν ο παίκτης που σέρβιρε ένα μάλλον έτοιμο το γκολ, αυτό του Μήτρογλου για το 1-0 των ερυθρολεύκων στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης. Ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που προσπαθούσε να κρατήσει με ψυχραιμία την μπάλα και να ψάξει μια σίγουρη μεταβίβαση. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι περισσότερες καλές φάσεις του Ολυμπιακού. Άφησε την θέση του για τον Ντομίνγκες στο 65', έχοντας χάσει τις ανάσες του. Βαθμός: 3.

Μήτρογλου: 17', 56', 72'. Μήτρογλου, Μήτρογλου, Μήτρογλου. Για λίγο ακόμη θα μείνει στον Πειραιά αν συνεχίσει να σκοράρει με τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Πέντε φορές εκτέλεσε, πετυχαίνοντας τρία τέρματα. Όταν ένας επιθετικός κάνει χατ τρικ σε εκτός έδρας ματς στο Champions League, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Βαθμός: 5.

Φουστέρ: Αντικατέστησε τον αρνητικό Ολαϊτάν στο 57', ένα λεπτό μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των ερυθρολεύκων στο ματς. Με την είσοδο του στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός σταδιακά ισορρόπησε στην μεσαία γραμμή και σταμάτησε να δέχεται κατά κύματα επιθέσεις από τους γηπεδούχους. Πρόσφερε σημαντική βοήθεια στους συμπαίκτες του και έχει ενεργή συμμετοχή στο τρίτο γκολ του Μήτρογλου. Πήρε την μπάλα από τον "Τσόρι", με ωραία προσποίηση απελευθερώθηκε, προχώρησε και πάσαρε στον "πιστολέρο". Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Βαθμός: 3.

Ντομίνγκες: Μπήκε στην θέση του Σαβιόλα στο 65' ματς με σκοπό να κρατήσει την μπάλα, να σπάσει λίγο τον ρυθμό του αγώνα και να τροφοδοτήσει σωστά τους συμπαίκτες του. Με πολλή ψυχραιμία και καθαρό μυαλό λειτούργησε ο "Τσόρι" στην φάση του 72' που κατέληξε στο 0-3, όταν πήρε την απόκρουση της άμυνας, κράτησε σωστά την μπάλα και περίμενε την κίνηση του Φουστέρ, τροφοδοτώντας την κατάλληλη στιγμή τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Δυστυχώς λίγο αργότερα τραυματίστηκε και άφησε την θέση του στον Χολέμπας.

Χολέμπας: Πήρε την θέση του Ντομίνγκες στο 77' και κράτησε σωστά τα μπόσικα στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στον Μπονγκ.

* Η βαθμολογία είναι με άριστα το 5.

Τα ξένα ΜΜΕ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA υποκλίθηκε στο χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου, χαρακτηρίζοντας μαγικό τον άσο του Ολυμπιακού. "Στα ίσα με τη Μπενφίκα" αναφέρουν οι Πορτογάλοι.
Το προσωπικό κρεσέντο του Κώστα Μήτρογλου στις Βρυξέλλες δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία στάθηκαν στο εντυπωσιακό χατ-τρικ που σημείωσε κόντρα στην Άντερλεχτ.
"Ο Μήτρογλου εμπνέει τον Ολυμπιακό", αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Διαβάστε χαρακτηριστικά:

Uefa.com: Ο μαγικός Μήτρογλου εμπνέει τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε χατ-τρικ και τιμώρησε τους γηπεδούχους που ήταν κακοί στην τελική προσπάθεια για να εξασαφλίσει την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση.

Gazzetta dello Sport: Ήταν η μεγάλη βραδιά του Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός, που έχει και γερμανικό διαβατήριο, σημείωσε χατ-τρικ στο γήπεδο της Άντερλεχτ χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων.

Rtbf.de: Η Άντερλεχτ είχε απόλυτη έλλειψη ρεαλισμού και ηττήθηκε 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Equipe: Η Άντερλεχτ κυριάρχησε αλλά ήταν αναποτελεσματική, ο Ολυμπιακός έδειξε έναν αδυσώπητο ρεαλισμό. Οι Βέλγοι θα σκέφτονται σίγουρα το χαμένο πέναλτι μετά το άνοιγμα του σκορ από τον Ολυμπιακό.

Zerozero.pt: Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 την Άντερλεχτ με σκόρερ και των τριών τερμάτων του τον Κωνσταντίνο Μήτρογλου. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έπιασε τη Μπενφίκα στον όμιλο με τρεις πόντους.

Record: Το χατ-τρικ του Μήτρογλου φέρνει τον Ολυμπιακό στα ίσα με τη Μπενφίκα.

Ο"μπόμπερ" Μήτρογλου..ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League

Ο Κώστας Μήτρογλου έγραψε ιστορία στο Βέλγιο καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League. Διαβάστε τι άλλο κατάφερε ο άσος των Πειραιωτών.
Η πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν καλή για τον Ολυμπιακό καθώς (παρά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονό του) υπέστη βαριά ήττα με 4-1 στο "Καραϊσκάκης" από την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν το αίμα τους πίσω δύο εβδομάδες αργότερα.
Με τον Κώστα Μήτρογλου να "βομβαρδίζει" τρεις φορές την αντίπαλη εστία και τον Ρομπέρτο να "κατεβάζει τα ρολά" για 90 λεπτά αποκρούοντας ακόμα και πέναλτι, η ομάδα του Μίτσελ θριάμβευσε με 3-0 στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ", πανηγυρίζοντας την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του συλλόγου στην ιστορία του στο Champions League.

Πέρα όμως από το ρεκόρ του Ολυμπιακού, το παιχνίδι αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του Κώστα Μήτρογλου καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι Champions League.
 Για να βρούμε μάλιστα την τελευταία φορά που παίκτης των "ερυθρολεύκων" κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει να γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης τη σεζόν 2002-03, όταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είχε πανηγυρίσει χατ-τρικ στο επικό 6-2 επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη.
Ο στράικερ του Ολυμπιακού μετράει πλέον 7 γκολ στις ισάριθμες τελευταίες εμφανίσεις του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ αυτό ήταν το τρίτο του φετινό χατ-τρικ (!) μετά από αυτά στη Super League με αντιπάλους Λεβαδειακό και Skoda Ξάνθη.

H αποθέωση των παικτών του Ολυμπιακού: "Οε, οε, οε, Θρύλε θεέ" (video)

Το παιχνίδι στο "Constant Vanden Stock" έχει τελειώσει και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατευθύνονται προς τις εξέδρες όπου βρίσκονται οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι.
Δείτε τη στιγμή με τους εκστασιασμένους οπαδούς των πρωταθλητών Ελλάδας να φωνάζουν "Θρύλε θεέ", αποθεώνοντας τους παίκτες για το εμφατικό 0-3.

Συγχαρητήρια και πριμ από Μαρινάκη

Ενθουσιασμένος από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στις Βρυξέλλες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέφερε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του, ενημερώνοντας παράλληλα ότι έρχεται και πριμ!
Το 0-3 μέσα στην έδρα της Άντερλεχτ, σκόρπισε χαμόγελα στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρακολούθησε από την τηλεόραση τον αγώνα και μετά το τέλος επικοινώνησε με την αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας.
Ο κ. Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη νίκη και παράλληλα ενημέρωσε ότι θα τους ανταμείψει με πριμ!

Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση 

Τα σχόλια των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στην Άντερλεχτ.
 
Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο
«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας μου. Είναι 7θετικό να πάρουμε εκτός έδρας. Προσωπικά απόδοση είναι ακόμα χαρούμενος αλλά κυρίως για τη νίκη του Ολυμπιακού. Δεν το ξέρω και είμαστε χαρούμενος. Δεν παίζει μόνο η νίκη αλλά και το σκορ και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε και για την συνέχεια. Ναι θα θυμόμαστε το σημερινό παιχνίδι. Σημαίνει ότι κάναμε καλά τα πράγματα και πρέπει να συνεχίσουμε για την Μπενφίκα.
Κινδυνέψαμε αρκετές φορές. Είναι θετικό να κρατάω ανέπαφη την εστία μου. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο MVP, αλλά το να πάρουμε τη νίκη. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πρόκριση. Χαίρομαι που ο κόσμος μας αποθεώνει. Αυτό είναι το δώρο για εμάς. Ελπίζω να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την καθημερινή δουλειά».

Χαβιέρ Σαβιόλα
«Είμαι χαρούμενος γιατί και οι φίλοι της ομάδας είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι απόψε. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να μας υποστηρίζουν. Ίσως σε αυτούς πρέπει να αφιερώσουμε τη νίκη. Χαίρομαι για την ασίστ που έδωσα στον Μήτρογλου. Άλλες φορές συμβαίνει το αντίθετο. Σημασία όμως έχει το σύνολο και η ομάδα.
Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Εμείς όπου χρειάστηκε ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν σκοράροντας σε σωστά σημεία. Ελπίζουμε αυτή νίκη να μας βοηθήσει στη συνέχεια». 

Γκαετάν Μπονγκ
«Κάναμε αυτό που έπρεπε ως σύνολο. Κόντρα στην Παρί παίξαμε καλά, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Τώρα έγινε το αντίθετο. Κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και επιθετικά, σκοράραμε για να πάρουμε τη νίκη. Είχα τεράστια πίστη στην ομάδα και ήμουν αισιόδοξος. Μάθαμε από τα λάθη με την Παρί Σεν Ζερμέν και τα διορθώσαμε.
Σίγουρα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς. Μπορεί να μην κάναμε εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει σε μία τέτοια διοργάνωση. Τώρα θα προετοιμαστούμε με την Μπενφίκα για να το θετικό αποτέλεσμα».

Γιάννης Μανιάτης
«Ήταν μια μεγάλη νίκη η σημερινή. Από την αρχή που ήρθαμε εδώ, ακόμα και από το ζέσταμα είδα τους συμπαίκτες μου πως το θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη νίκη και είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Σήμερα, η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν παίξαμε πολύ καλά όπως στο πρώτο ημίχρονο με την Παρί, αλλά με την γαλλική ομάδα δεχθήκαμε τέσσερα τέρματα, ενώ σήμερα πετύχαμε εμείς τρία. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα προσπαθήσουμε κι άλλο. Ξαναμπήκαμε στον στόχο μας. Η Άντερλεχτ δεν ήταν κακή ομάδα. Ήμασταν τυχεροί και πήραμε τη νίκη».
Για το ματς με την Μπενφίκα είπε: «Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι. Έχει καλή έδρα η Μπενφίκα και καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει προβάδισμα για την πρόκριση στους 16».
Τέλος, για το που κρίθηκε η αναμέτρηση, σχολίασε: «Πιστεύω ότι σήμερα το παιχνίδι το πήραμε στο πέναλτι που απέκρουσε ο Ρομπέρτο που ήταν συγκλονιστικός. Έβγαλε πολλά σουτ και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, αλλά και ο Μήτρογλου που έκανε συγκλονιστικό ματς. Όλα τα παιδιά βοηθήσαμε να πάρουμε τη νίκη και κοιτάμε τη συνέχεια».

Κώστας Μήτρογλου
«Τη νίκη τη θέλαμε πολύ. Από το πρώτο λεπτό. Είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Παίξαμε και οι δύο ομάδες καλά. Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες, απλά εμείς βάζαμε τα γκολ.
Δεν με νοιάζει που σκόραρα. Θέλω να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Θα πάμε για το θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία. Κάθε νίκη είναι σημαντική και ανεβάζει τη ψυχολογία μας». 

Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στην Άντερλεχτ.
 
Για το πιο ήταν το σημείο κλειδί του παιχνιδιού, τόνισε: «Πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν καλά οργανωμένοι σε σχέση με το δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως είχαμε πάρει τον έλεγχο, παίξαμε πάρα πολύ καλά ξεκινώντας από την άμυνα, όπως είχαμε πει και εκμεταλλευτήκαμε πολύ καλά τις αντεπιθέσεις. Εδώ και λίγο καιρό η ομάδα έχει αρχίσει να πιστεύει στις δυνατότητες της. Θα πρέπει να κάνουμε δύο νίκες ακόμα, εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γι' αυτό με πολύ ταπεινότητα, γιατί έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, είπε: «Ένα ακόμα ευχαριστώ και αυτό δεν θα ήταν αρκετό. Θέλω όμως να τους ευχαριστήσω γιατί εκτός από την μεγάλη χαρά που έδειξαν ότι πήραν σήμερα, πάντα είναι στο πλευρό μας και φαίνονται να είναι πολύ περισσότεροι από ότι είναι. Τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό».

 Η συνεντευξη Τυπου

Μίτσελ: "Έπαιξαν καλά όλοι οι παίκτες"

Ο Ολυμπιακός ήταν σε άμυνα και επίθεση και πέτυχε τα τρία γκολ που του έδωσαν τη νίκη, με κορυφαίους όλους τους παίκτες του και όχι μόνο τον Μήτρογλου σύμφωνα με τον Μίτσελ. Τι είπε στην συνέντευξη Τύπου.
Ο Ολυμπιακός ήταν σε άμυνα και επίθεση και πέτυχε τα τρία γκολ που του έδωσαν τη νίκη, με κορυφαίους όλους τους παίκτες του και όχι μόνο τον Μήτρογλου σύμφωνα με τον Μίτσελ.
Μεταξύ άλλων είπε ο Ισπανός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα στην "Δημόσια Τηλεόραση":
ο να κερδίσεις εκτός έδρας με τέτοιο σκορ είναι κάτι που δεν το περιμένανε και κυρίως σε αυτή τη διοργάνωση,. Παίξαμε καλά και σε άμυνα και σε επίθεση και πετύχαμε τα τρια γκολ".
Σε ερώτηση για την πολύ καλή εμφάνιση του Μήτρογλου είπε: "Φυσικά και ήταν στην μέρα του ο Μήτρογλου, όπως ήταν και ο όλος ο Ολυμπιακός.
Αν ξεκινήσουμε με τον Τερματοφύλακα μας τον Ρομπέρτο που έκανε πολλές επεμβάσεις, αλλά και άλλους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Φουστέρ που ήρθε από τον πάγκο και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει".
"Η ομάδα έχει αρχίσει να πιστεύει στις δυνατότητες της"
Λίγο αργότερα στην συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ ανέφερε πως η ομάδα άρχισε να πιστεύει στις δυνατότητές της και πήρε τη νίκη.
Μεταξύ άλλων είπε ο Μίτσελ:
Το σημείο κλειδί του παιχνιδιού: "Πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν καλά οργανωμένοι σε σχέση με το δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως είχαμε πάρει τον έλεγχο, παίξαμε πάρα πολύ καλά ξεκινώντας από την άμυνα, όπως είχαμε πει και εκμεταλλευτήκαμε πολύ καλά τις αντεπιθέσεις. Εδώ και λίγο καιρό η ομάδα έχει αρχίσει να πιστεύει στις δυνατότητες της".


 Για το αν μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός εννέα βαθμούς όπως είχε πει την Τρίτη: "Μακάρι να καταφέρουμε να κερδίσουμε εννέα βαθμούς. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κάνουμε δύο νίκες ακόμα, εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γι' αυτό με πολύ ταπεινότητα, γιατί έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο".


 Για τον κόσμο του Ολυμπιακού είπε: "Ένα ακόμα ευχαριστώ και αυτό δεν θα ήταν αρκετό. Θέλω όμως να τους ευχαριστήσω γιατί εκτός από την μεγάλη χαρά που έδειξαν ότι πήραν σήμερα, πάντα είναι στο πλευρό μας και φαίνονται να είναι πολύ περισσότεροι από ότι είναι. Τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό".


Φαν Ντεν Μπρομ : Σκληρό και βαρύ το 3-0

Παρά την βαριά ήττα, ο Φαν Ντεν Μπρομ, τόνισε πως είναι περήφανος για τους παίκτες του

Σκληρό και βαρύ το 3-0
Ο Ολλανδός τεχνικός της Άντερλεχτ, δεν μπορούσε να χωνέψει την ήττα από τον Ολυμπιακό, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Μάλιστα ο κόουτς των Βέλγων, είπε χαρακτηριστικά, πως ο Μήτρογλου, τιμώρησε κάθε λάθος της ομάδας του.«Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι σε Βέλγιο και Ευρώπη και όμως δεν τα καταφέραμε... Τι να πω. Δεν ήταν αρκετό αυτό το ματς. Σε τόσο υψηλό επίπεδο η μπάλα μπορεί να σε τιμωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Το είδαμε πάλι απόψε. Κάναμε τόσες φάσεις και χάσαμε 0-3. Είναι σκληρό και βαρύ. Τα παιδιά αξίζουν τα εύσημα. Ακούγεται τρελό που το λέω όμως σε έναν αγώνα όπου έχουμε ηττηθεί έτσι δείξαμε την πιο καλή μας εικόνα φέτος. Ο Ολυμπιακός τιμώρησε κάθε λάθος μας. Πληρώσαμε τις... αμαρτίες μας στον αγώνα με τα γκολ του Μήτρογλου. Είναι ατυχία για εμάς όμως εάν συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο και τον ρυθμό θα πάμε καλά».

Πράετ: «Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα»

Ο 19χρονος μέσος της Άντερλεχτ στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχασε η βελγική ομάδα

Πράετ: «Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα»
Απαρηγόρητος εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο νεαρός μέσος των Βέλγων. Ο Ντένις Πράετ έκανε λόγο για άδικο αποτέλεσμα και τόνισε πως η ομάδα του είχε τουλάχιστον πέντε- έξι κλασσικές ευκαιρίες πέρα από το πέναλτι.«Είναι πολύ ενοχλητικό να χάνεις έτσι. Όποιος ξαναδεί το παιχνίδι καταλαβαίνει πως δεν ήταν δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Ήμασταν ανώτεροι για να μην πω πολύ καλύτεροι από τον Ολυμπιακό όμως υπήρξαμε άστοχοι» είπε ο 19χρονος χαφ και συνέχισε:

« Επιθετικά ήμασταν ανούσιοι και αυτό μας κόστισε. Είχαμε τουλάχιστον 5 με 6 φάσεις για να βάλουμε γκολ εκτός από το πέναλτι. Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν βάλαμε γκολ αλλά δεχθήκαμε και τρία. Διαθέτουμε πολύ δυνατούς παίκτες. Σε ένα σημαντικό διάστημα του ματς δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τώρα θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει». 
O ALEX WEB RADIO/TV λεει... Το διδαγμα απο αυτην την αναμετρηση

Αυτο που πρεπει να κρατησει η ομαδα ειναι μονο η επιτυχια για το μεγαλο σκορ εκτος εδρας στην κορυφαια διασυλογικη διοργανωση και απεναντι σε μια ομαδα που θα μπορουσε να του ειχε κανει την ζημια οχι μια..αλλα δυο και ισως τρεις φορες απο τα λαθη της αμυνας , λογω του οτι η ομαδα δεν εχει αποκτησει ακομη την χημεια μεταξυ των παικτων που της αναλογει.
Δεν πρεπει να αισιοδοξησει ο Ολυμπιακος  γιατι η συνεχεια θα ειναι πολυ πιο δυσκολη  και στον επομενο αγωνα με την Μπενφικα παλι εκτος εδρας,θα πρεπει σε αυτο το μικρο χρονικο διαστημα να μαζεψει τα λαθη που εκανε στην αναμετρηση με την Αντερλεχτ , γιατι εκει ισως να μην γλυτωσει το γρηγορο γκολ που σε αναμετρησεις τετοιες με βαθμολογικη σημασια και για τις δυο ομαδες και μεσα στην εδρα της αντιπαλου θα ειναι πολυ δυσκολο να το γυρισεις η εστω να φυγεις με ενα θετικο αποτελεσμα...
Τα σεναρια ειναι δυο...η ο Ολυμπιακος παιρνει μια ισοπαλια εξω και μια νικη μεσα και παιρνει την δευτερη θεση στον ομιλο η το καλυτερο σεναριο ...κανει δυο νικες μεσα-εξω και ολα καλα και ολα ωραια...οπως και να γινει ομως πρεπει να παιξει για την νικη και επεναλαμβανω να κλεισει κατα πολυ την ψαλιδα των λαθων του και να παιξει χωρις αγχος (οσο γινεται) και να προσπαθησει να ευχαριστηθει το παιχνιδι , αργα και μεθοδικα και το επιθυμητο αποτελεσμα θα ερθει....
Εμεις απο εδω στον ALEX WEB RADIO/TV  τον ευχαριστουμε που μας εκανε ακομη μια φορα υπερηφανους και ευχομαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για την συνεχεια...

ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ...

ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου