ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Μίλησε» ο νόμος του Σπανούλη (video)

«Μίλησε» ο νόμος του Σπανούλη (video)

20/05/2014

 «Μίλησε» ο νόμος του Βασίλη Σπανούλη! Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ευστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή της παράτασης, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 93-90 του Πανιωνίου και πέρασαν στους τελικούς της Α1.

Kill(er) Bill!
Τι κι αν βρέθηκε στο -13 (58-45); Τι και αν οδήγησε το ματς στην παράταση σε... νεκρό χρόνο; Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Πανιωνίου με σκορ 93-90 και να περάσει στους τελικούς της Α1 (3-0 η σειρά). Και πιθανώς να μην το είχαν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι», αν ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε ευστοχήσει σε δύσκολο τρίποντο στην εκπνοή του έξτρα πενταλέπτου, που ουσιαστικά χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες, αλλά στο τέλος έφτασε στο στόχο της και κόντρα στον Παναθηναϊκό (που εξίσου πήρε τη σειρά 3-0 με τον ΠΑΟΚ) θα διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα με τους αγώνες να ξεκινούν την Πέμπτη.


Ο Kill Bill είχε 22 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Γιώργος Πρίντεζης που βοήθησε τα μέγιστα στην παράταση με προσωπικό... κρεσέντο. Απ’ τους «κυανέρυθρους» 25 είχε ο ΜακΚόλουμ και από 17 οι Μίλμπουρν, Λάνφκγορντ.

Το ματς:

Ντέρμπι με τα όλα του το παιχνίδι απ’ την αρχή. Ναι μεν ο Πανιώνιος προηγήθηκε 6-2, αλλά ένα γρήγορο 0-7 του Ολυμπιακού, έβαλε σε θέση οδηγού τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης, χάρη στο τρίποντο του Σλούκα (6-9). Οι μεν φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, οι Νεοσμυρνιώτες παρέμεναν… κολλιτσίδα με το τρίποντο του Ντούμπνιακ στο φινάλε να διαμορφώνει το 16-16 στο 10’.

Η είσοδος των Περπέρογλου και Σίμονς έδωσε μια… επιθετική πνοή στην ομάδα του Μπαρτζώκα, ενώ το τρίποντο του Λοτζέσκι έγραψε το 21-29, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει για πρώτη φορά στο +8. Ο Λάνγκφορντ το πήρε προσωπικά, κέρδισε αρκετές βολές με τον Πανιώνιο να τρέχει μεγάλο σερί (11-1) και να ανακτά μέσα σε αποθέωση το προβάδισμα (32-30). Εκατέρωθεν καλάθια στα τελευταία δύο λεπτά, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 39-37.

Η εκκίνηση των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος (με τρίποντο Μάντζαρη και λέι-απ Σπανούλη) έδειξε προς στιγμήν πως… κάτι αλλάζει (41-42). Τελικά άλλαξε για τον… Πανιώνιο! Οι Αμερικανοί του πήραν «φωτιά», οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σαφές επιθετικό πρόβλημα και το 51-43 έμοιαζε φυσιολογική εξέλιξη με βάση την εικόνα του ματς. Το τρίποντο του Λάνγκφορντ στο 27’ «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 13 πόντους (58-45) με τον Μπαρτζώκα να ψάχνει λύσεις. Και για καλή τύχη των φιλοξενούμενων, κατάφεραν στο τελευταίο δίλεπτο να «μαζέψουν» τη διαφορά, να κάνουν σερί -με αιχμή δόρατος τον Περπέρογλου- και να κλείσουν στο -5 την περίοδο (60-55).

Ο Πανιώνιος δεν άφηνε το πόδι απ’ το γκάζι, ο Ολυμπιακός συνέχιζε «υπνωτισμένος» και οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στο +11 (66-55). Αν και η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν έπαιζε καλά, εντούτοις είχε την ποιότητα για να… επιστρέψει. Και στο 35’ το ‘κανε με τον Πρίντεζη να μειώνει στους 4 (68-64). Ο Σίμτσακ έβαλε εκ νέου σε θέση ισχύος την ομάδα του (74-66), αλλά εκεί «μίλησε» ο Σπανούλης που με προσωπικούς πόντους έφερε το παιχνίδι στην… μία φάση (με τον Πανιώνιο να κάνει αρκετές λάθος επιλογές) για το 78-77. Ο Λάνγκφορντ ευστόχησε μόνο στη μία βολή και σχεδόν με… buzzer beater ο Μάντζαρης (διαμαρτύρεται ο Πανιώνιος για βήματα στον Σπανούλη) έστειλε το ματς στην παράταση (79-79).

Το σκορ εναλλασσόταν στο έξτρα πεντάλεπτο, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να μην μπορούν να βρουν λύση στο μαρκάρισμα του Πρίντεζη, ο οποίος σκόραρε… μόνος του και έδωσε αέρα στην ομάδα του (86-69). Ο «Πριντ» έχασε μια καθοριστικά βολή και έδωσε την ευκαιρία στον ΜακΚόλουμ να ισοφαρίσει σε 90-90, με τον Ολυμπιακό να ‘χει την τελευταία επίθεση. Εκεί όπου τελικά «μίλησε» ο Σπανούλης που με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 93-90.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 39-37, 60-55, 79-79, 90-93

Πανιώνιος (Γ. Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 25, Ντούβνιακ 8, Κάρτερ 4, Μίλμπουρν 17, Αθανασούλας 3, Μπατής 4, Λάνγκφορντ 17, Μισέλ 1, Σίμτσακ 6, Σαλούστρος 5

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 1, Ντάνστον 5, Σπανούλης 22, Περπέρογλου 10, Παπαπέτρου 1, Σλούκας 8, Κόλινς 3, Σίμονς 11, Λοτζέσκι 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 8

Το buzzer-beater του Σπανούλη με Πανιώνιο από sxplVII


ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου