ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτός είναι ο Θρύλος των Αγγελόπουλων και του Ντούντα…

Αυτός είναι ο Θρύλος των Αγγελόπουλων και του Ντούντα…
 29/9/2010
ΜΕ ΑΜΥΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΩΤΙΑ , Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ ΤΗΝ ΟΥΛΚΕΡ ΜΕ 77-63…Η σφραγίδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει αρχίσει να αφήνει το αποτύπωμα της στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που επικράτησε της Ούλκερ με 77-63, συντηρώντας μια διαφορά της τάξης των δέκα πόντων σταθερά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Το τελικό σκορ αδικεί τους ερυθρόλευκους που έστειλαν την διαφορά ακόμα και στο +22 αλλά στα δύο τελευταία λεπτά ήταν λογικό να χαλαρώσουν και να μειώσουν οι Τούρκοι. Ο «Σοφός» δοκίμασε πολλά σχήματα και έκανε πολλές αλλαγές αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν το ελεύθερο αλλά με σύστημα μπάσκετ στην επίθεση καθώς και η πίεση σε όλο το γήπεδο στην άμυνα. Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης ήταν οι Νίλσεν, Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδης ενώ για όσο αγωνίστηκε έδειξε σε μεγάλα κέφια ο Μίλος. Πολύ καλοί στην άμυνα Χαλπερίν και Λούκας.

Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησαν να δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της φιλοσοφίας Ίβκοβιτς. Ελευθερία στο επιθετικό παιχνίδι αλλά με σύστημα και πίεση ακόμα και σε ολόκληρο το γήπεδο στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός ακόμα και στα σημεία που οι Τούρκοι πίεσαν και πέρασαν μπροστά στο σκορ έδειξε τρομερή ψυχραιμία και ετοιμότητα, για την εποχή, και όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα αλλά έστειλε και πάλι την διαφορά στο +13 για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 39-26. Παρά τις αρκετές αλλαγές και το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής σε πολλούς παίκτες , ο Μάτ Νίλσεν ήταν εξαιρετικός σε όλα του τα καθήκοντα και με δύο απίστευτες τάπες ενώ μεγάλα κέφια δείχνει να έχει και ο Μίλος.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με πιεστική άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση. Ο Ματ Νίλσεν συνέχισε να έχει καλή απόδοση ενώ ήταν εξαιρετικός και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο Τεόντοσιτς κάθε φορά που έμπαινε στο παιχνίδι ανέβαζε ταχύτητα την ομάδα ενώ ο Παπανικολάου έδειχνε πιο έτοιμος από ποτέ με πρωτοβουλίες στην επίθεση και εξαιρετική απόδοση στην άμυνα. Ότι συνέβαινε με το Μίλος, γινόταν και με το Σπανούλη που έδειχνε απίστευτη διάθεση να κυνηγήσει κάθε φάση. Με αυτό τον τρόπο η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +22 και μόνο στα τρία τελευταία λεπτά που λογικά βγήκε κούραση και χαλάρωση οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν και να διαμορφωθεί το τελικό 77-63. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά με Μίλος, Κέσελ, Παπαλουκά, Σπανούλη να παίζουν λίγο, Μπουρούση και Έρτσεγκ στην Αθήνα και Βασιλόπουλο εκτός…

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-26, 61-44, 77-63

Ολυμπιακός(Ίβκοβιτς): Νίλσεν 14, Τεόντοσιτς 9 (1), Παπανικολάου 7, Νεστέροβιτς 8, Σπανούλης 2, Γλυνιαδάκης 6, Λούκας 3 (1). Παπαλουκάς 2, Χαλπερίν 8, Μαυροκεφαλίδης 18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου