ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1στο 90 για να καιει...(pics+videos)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1στο 90 για να καιει...(pics+videos)

 03/11/2013
 
Παει..ντερμπυ ηταν κι αυτοκαι περασε και παει...
Ευτυχημα ηταν βεβαια που τελειωσε κανονικα χωρις να διακοπει γιατι ουτε κι εμεις το θελαμε...και ο Ολυμπιακος εφυγε με το τριποντο απο το Αποστολος Νικολαιδης με το τσουχτερο γκολ του Μητρογλου στο 90 , ενα γκολ που τους πονεσε πολυ...μα παρα πολυ....!
Διαβαστε στην συνεχεια του ποστα οσα συνεβησαν πριν και μετα το ντερμπυ και απολαυστε βιντεο και φωτογραφιες.

Η αναχωρηση της αποστολης απο του Ρεντη 
Ο αμιμητος λαος του Θρυλου ηταν στου Ρεντη προετοιμαζοντας ψυχολογικα την αποστολη για να φερουν το...διπλο στον Πειραια...και αυτοι...το εκαναν !!! 

Αναχώρηση Ολυμπιακού για το ντέρμπι


Η επιστροφη των θριαμβευτων στου Ρεντη

Φίλοι του Ολυμπιακού μετέβησαν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη προκειμένου να υποδεχθούν την αποστολή των ερυθρολεύκων και να αποθεώσουν τους πρωταγωνιστές του μεγάλου "διπλού" στην Λεωφόρο.

Καπνογόνα, χειροκροτήματα και συνθήματα συνέθεσαν το σκηνικό στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, με τους παίκτες και τον Μίτσελ Γκονθάλεθ εμφανώς ευχαριστημένους από την νίκη στο ντέρμπι και τις επευφημίες των οπαδών τους.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη στο Ρέντη...








 



Ο αγωνας 

 Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Θρύλος έκανε αυτό που έπρεπε, κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο ματς με την Μπενφίκα!

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη Λεωφόρο, απέναντι στον Παναθηναϊκό και απολύτως φυσιολογικά έφτασε στη νίκη με 1-0, παίρνοντας το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του στην Ευρώπη, εκεί όπου απέναντι στην Μπενφίκα διεκδικεί, εν πολλοίς, την Τρίτη την πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης.

Το ματς «καθάρισε» ο αρχισκόρερ του Θρύλου, Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος με σουτ στο 90’ έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας.

Ο κ. Μίτσελ επέλεξε ένα επιθετικό σχήμα, με τα πιο φορμαρισμένα του «όπλα» να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα η τετράδα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Ο Σαλίνο ήταν δεξιά, ο Χολέβας αριστερά και στο κέντρο ήταν οι Μανωλάς και Σιόβας.

Ο Σάμαρης είχε τον ρόλο του αμυντικού μέσου, μπροστά από την άμυνα. Ο Μανιάτης ήταν εσωτερικός μέσος, με τους Φουστέρ και Κάμπελ στις πτέρυγες.
 Ο Σαβιόλα και ο Μήτρογλου ήταν στην επίθεση, με τον Αργεντινό να παίζει λίγο πιο «ελεύθερα» από τον Έλληνα στραίκερ.
Μόλις στο 3’ ο Μήτρογλου βγήκε από αριστερά και προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Γύρισε παράλληλα για τον Σαβιόλα, μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος έκοψε και παραχώρησε κόρνερ.

 Με τη δεξιά πτέρυγα να παίρνει πρωτοβουλίες από νωρίς, ο Σαλίνο και ο Κάμπελ ήταν πολύ κινητικοί.

Ο Σαβιόλα πήγαινε αρκετά ανάμεσα στους Ρισβάνη και Τριανταφυλλόπουλο, προσπαθώντας να ανοίξει χώρους για τον Μήτρογλου, ο οποίος τραβιόταν και λίγο προς τα άκρα, μην μένοντας «εγκλωβισμένος» στο κέντρο της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο διάστημα του ματς ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ από την πλευρά του Κάμπελ, ο οποίος έδειχνε να έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι του Νάνο, τον οποίο έβρισκε μπροστά του. Ο Φουστέρ συνέκλινε αρκετά προς τον άξονα, βοηθώντας Σαβιόλα και Μήτρογλου.

 Ο Σαλίνο έκανε στο 15’ υπέροχη σέντρα προς το ύψος της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Μήτρογλου πετάχτηκε και πήρε γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω, αναγκάζοντας τον Καπίνο να εκτιναχθεί και να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ! Στο 16’ ο Χολέβας έκανε σέντρα από αριστερά για τον Μήτρογλου, ο οποίος στόπαρε την μπάλα, αλλά δεν πρόλαβε να γυρίσει, αφού ανακόπηκε από τον Σίλντενφελντ.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας αναγκάσει σε ρόλο… κομπάρσου στο ματς τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι έκαναν μία προσπάθεια να πιέσουν ψηλά, αλλά η κλάση των ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα της ομάδας μας βοηθούσε τα μέγιστα στο να κυκλοφορήσει η μπάλα σωστά και να μην υπάρχουν λάθη κοντά στην περιοχή του Ρομπέρτο.

Ο Σαλίνο ήταν ίσως ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο διάστημα αυτό, κρατώντας υποδειγματικά τη θέση του και δίνοντας υπερπολύτιμες βοήθειες στην επίθεση και τον Κάμπελ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιζαν ακόμη και… αντιαθλητικά σε μερικές περιπτώσεις, πηγαίνοντας με δύναμη όχι μόνο πάνω στην μπάλα, αλλά και σε πόδια, αν δεν την προλάβαιναν…

Το ημίωρο πέρασε με τον Ολυμπιακό να παραμένει ανώτερος. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, λόγω της καλής πίεσης του Ολυμπιακού. Στο διάστημα 25’-35’ ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε λίγο και μοιραία αραίωσε και η πίεση προς την εστία του Καπίνο.

 Στο 41’ ο Λαγός έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε και έφτασε στον Ρομπέρτο, ο οποίος έδιωξε με γροθιές. Η μπάλα κόντραρε στον Μανωλά και κατέληξε κόρνερ. Αυτή ήταν και η πρώτη… τελική του Παναθηναϊκού στο ματς, με πολλές… προϋποθέσεις. Στο 44’ ο Λαγός πέρασε στον Μέντες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Ρομπέρτο τον σταμάτησε. Ο Μήτρογλου έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 45’, αλλά αστόχησε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το αποτέλεσμα στο 0-0, για τέταρτη φορά φέτος για τον Ολυμπιακό, μετά τα ματς με Καλλονή, Ατρόμητο και Παναιτωλικό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Μίτσελ σήκωσε για ζέσταμα τον Βλάντιμιρ Βάις και τον Ντελβίν Εντινγκά. Λίγο μετά σηκώθηκε για τον ίδιο λόγο και ο Γιαταμπαρέ. Η ομάδα μας μπήκε στο γήπεδο δίχως αλλαγές στη σύνθεσή της.

 Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η ομάδα δεν μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 51’ ο Χολέβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά (με το αριστερό πόδι και την αντίθετη φορά). Η μπάλα κόντραρε στο τείχος και στρώθηκε στον Μήτρογλου. Ο Έλληνας φορ κοντρόλαρε και πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Σίλντενφελντ του έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ, σώζοντας τον Παναθηναϊκό. Στο 54’ ο Νάνο έκανε σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι για τον Πράνιτς, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά αστόχησε.
Στο 58’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, με τον Ρομπέρτο να παρεμβαίνει και να της αλλοιώνει την πορεία. Στο 60’ ο Μήτρογλου άγγιξε το γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Έλληνα φορ ανενόχλητο να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και τον Καπίνο ενστικτωδώς να διώχνει εκατοστά πριν την γραμμή και 0-1!

Στο 61’ ο κ. Μίτσελ απέσυρε τον Κάμπελ και έβαλε στο ματς τον Γιαταμπαρέ, φέρνοντάς τον αρχικά δεξιά, στη θέση του Κοσταρικανού. Στο 65’ ο Μανιάτης έφυγε από δεξιά με την μπάλα στα πόδια, βρήκε χώρο και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο αριστερά από το δοκάρι του Καπίνο. Λίγο μετά, στο 68’, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έριξε στο ματς τον Βλάντιμιρ Βάις, αποσύροντας τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Η διάταξη άλλαξε, με τον Μήτρογλου να μένει μόνος μπροστά στην επίθεση και τους Γιαταμπαρέ, Βάις και Φουστέρ να παίζουν από πίσω του.
Στο 70’ ο Μέντες πέρασε κάθετα στον Φιγκερόα και εκείνος μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά αστόχησε. Ο Καπίνο σταμάτησε την πορεία της μπάλας στην καλή σέντρα του Μανιάτη από δεξιά, πριν εκείνη φτάσει στον Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι! Στο 76’ ο κ. Μίτσελ δέχθηκε ένα αντικείμενο την ώρα που βρισκόταν λίγο πιο έξω από τον πάγκο του και ο διαιτητής Μάνταλος δεν δίστασε να διακόψει το ματς. Για δεύτερη φορά μάλιστα, αφού είχε κάνει το ίδιο στο 51’, για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα και τις φωτιές που είχαν ανάψει στο ένα από τα δύο πέταλα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το παιχνίδι άρχισε μετά από λίγο, με τον διαιτητή του αγώνα να τονίζει στους γηπεδούχους ότι δεν θα διστάσει να διακόψει οριστικά το ματς αν γίνει το παραμικρό.

Η ώρα περνούσε. Το παιχνίδι κυλούσε με το αποτέλεσμα στο 0-0 και πολλοί νόμισαν ότι κάπως έτσι θα… ολοκληρωθεί κιόλας. Ο Κώστας Μήτρογλου είχε διαφορετική άποψη. Και την κατέθεσε… φαρδιά-πλατιά στο φινάλε!

Στο 90’ πήρε την μπάλα στο κέντρο και προχώρησε προς την εστία του Καπίνο. Ο Σίλντενφελντ… κρεμόταν επάνω του, αλλά ο «πιστολέρο» δεν έπεφτε με τίποτα! Συνέχισε, μένοντας όρθιος και πάσαρε στον Φουστέρ!

Εκείνος κοντρόλαρε, πήγε να γυρίσει προς την εστία για να τελειώσει μόνος του την φάση, αλλά είδε την κίνηση που έκανε ο Μήτρογλου και του πέρασε την μπάλα.
 
 Ο Έλληνας φορ την έφερε στο καλό του, αριστερό πόδι και μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Καπίνο και έφερε το αποτέλεσμα εκεί που έπρεπε να είναι, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σε όλη τη διάρκεια του ματς: Υπέρ του Ολυμπιακού!

Λίγα λεπτά απέμεναν, προκειμένου ο Θρύλος να πάρει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, κάνοντας μία επαγγελματική εμφάνιση και παίζοντας όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει του, κατά γενική ομολογία, κατώτερου αντιπάλου του. Ο Εντινγκά πέρασε αμέσως στο ματς, με τον κ. Μίτσελ να «σφίγγει» το κέντρο του για τα εναπομείναντα λεπτά και να «κλειδώνει» τη νίκη. Μετά από περίπου πέντε λεπτά ο διαιτητής Μάνταλος σφύριξε για τελευταία φορά και ο Θρύλος έστρεψε ήδη το βλέμμα του στο ματς της Τρίτης με αντίπαλο την Μπενφίκα, για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League!
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός (72’ Αμπεΐντ), Πράνιτς, Φιγκερόα (85’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (61’ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90’ Εντινγκά), Σαβιόλα (68’ Βάις), Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης»
ΣΚΟΡΕΡ: - / 90’ Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Μάνταλος (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής), Αντ. Καρατζίκας (Αθηνών)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αν. Παππάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22’ Ζέκα, 24’ Πράνιτς, 30’ Λαγός, 67’ Τριανταφυλλόπουλος / 37’ Ρομπέρτο, 90’ Σαλίνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

 H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού


Ο Σαλίνο είχε την πιο συνεπή παρουσία για τους φιλοξενούμενους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καθοριστικός ήταν ο σκόρερ Μήτρογλου, δεν σταμάτησε να προσπαθεί ο δημιουργός Φουστέρ, επενέβη αποτελεσματικά ο Ρομπέρτο όταν χρειάστηκε. Αντίθετα πρόσφεραν λίγα πράγματα οι Σαβιόλα και Κάμπελ, ενώ δεν βοήθησαν ουσιαστικά ούτε οι αλλαγές, Γιαταμπαρέ και Βάις.

Ρομπέρτο: Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του στο ντέρμπι, αλλά οι παίκτες του είτε αστόχησαν, είτε έπεσαν πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ. Στο 58' ο Ρομπέρτο κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο πολύ δυνατό και γωνιακό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ στο 75' βγήκε σωτήρια και απομάκρυνε με τα πόδια προ του Ρισβάνη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Σταθερός και στις εξόδους του ο Ρομπέρτο, που πραγματοποίησε μια αρκούντως ικανοποιητική εμφάνιση στην Λεωφόρο.

Σαλίνο: Μακράν του δευτέρου, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι. Άψογος ανασταλτικά, δεν είχε πρόβλημα ούτε με την μπάλα στον αέρα, ενώ με τα συνεχή του ανεβάσματα δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Νίκησε κατά κράτος τον Ζέκα (του πήρε και κάρτα) και αποτέλεσε ουσιαστικό στήριγμα για τον Κάμπελ. Στο 15' με το αριστερό είχε εξαιρετική σέντρα στον Μήτρογλου, στην καλύτερη ευκαιρία των ερυθρολεύκων στο πρώτο ημίχρονο. Με λιγότερες επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά το ίδιο αξιόπιστος ανασταλτικά και στην επανάληψη. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κάλυψε σωτήρια την μπάλα μπαίνοντας μπροστά από τον Μπεργκ (πήρε και φάουλ), σε μια φάση που ο Σουηδός είχε την δυνατότητα να απειλήσει ευθέως. Συνολικά ο πιο συνεπής παίκτης των Πειραιωτών σε όλο το 90λεπτο της Λεωφόρου. Η καλύτερη εμφάνιση του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μανωλάς: Μέχρι και το 57' έβγαζε το ματς δίχως προβλήματα, ωστόσο σε εκείνο το λεπτό το επιπόλαιο γύρισμα του στον Ρομπέρτο λίγο έλειψε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες την εστία της ομάδας του. Στο 70' βρέθηκε αρχικά εκτός θέσης όμως με την προβολή του στον Φιγκερόα, δυσκόλεψε την προσπάθεια του Αργεντίνου στράικερ να απειλήσει με γκολ. Στις υπόλοιπες φάσεις που ενεπλάκη στο ματς λειτούργησε αποτελεσματικά και έγκαιρα, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες από τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού.

Σιόβας: Μπήκε χαλαρά στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά όσο πέρναγε η ώρα ήταν όλο και καλύτερος. Πολύ αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι απέναντι σε καλούς κεφαλοσφαιριστές όπως οι Μπεργκ - Φιγκερόα, καθάρισε σχεδόν όλες τις επικίνδυνες φάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας. Είχε μια - δυο επιπόλαιες προωθήσεις, ωστόσο απέφυγε κάποιο σοβαρό λάθος. Πολύ ψύχραιμος και με σωστές απομακρύνσεις της μπάλας στο διάστημα της επανάληψης που ο Παναθηναϊκός πίεσε για ένα γκολ.

Χολέμπας: Καλό ματς για τον 29χρονο διεθνή άσο στην Λεωφόρο. Αμυντικά κράτησε σωστά την θέση του, πήγε με δύναμη στις φάσεις και ανέβηκε επιθετικά την πλευρά συνεισφέροντας στην κυκλοφορία της μπάλας και την ισορροπία στις πλευρές του Ολυμπιακού. Απέφυγε τα ρίσκα, περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του και είχε σταθερά θετική παρουσία σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι.

Μανιάτης: Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός του Ολυμπιακού και το επιβεβαίωσε με την παρουσία του στην Λεωφόρο. Με σωστές τοποθετήσεις ανασταλτικά, πολλά χιλιόμετρα, διάθεση να βοηθήσει στην επίθεση και σωστό κράτημα της μπάλας, ο Μανιάτης είχε σταθερά καλή παρουσία στο ματς.

Σάμαρης: Του πήρε λίγα λεπτά μέχρι να μπει στο πνεύμα του αγώνα αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοση του. Κάλυψε σωστά χώρους, κράτησε την μπάλα ψύχραιμα, ωστόσο είχε δυσκολίες στην προώθηση του παιχνιδιού. Στην επανάληψη πάταγε καλύτερα και στα δύο μισά του γηπέδου, προσφέροντας στην ομάδα του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Με δεδομένο πως ήταν η παρθενική συμμετοχή του σε ντέρμπι "αιωνίων" και σε μια τόσο δύσκολη έδρα, η εμφάνιση του 24χρονου μέσου κρίνεται θετική.

Φουστέρ: Πάλεψε από την αρχή μέχρι το τέλος στο ματς και η επιμονή του δικαιώθηκε δια ποδός Μήτρογλου στο 90'. Έτρεξε, πρέσαρε, επιχείρησε να παίξει κάθετα, έψαξε τους συμπαίκτες του, έκανε τα λάθη του αλλά δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια του. Η ψυχραιμία του στην φάση του 90' και την ασίστ στον μετέπειτα σκόρερ Μήτρογλου, είναι παροιμιώδης. Με σπριντ από την... αντίπαλη περιοχή πρόλαβε και κάλυψε την γκάφα του Σαβιόλα στην επανάληψη, σε μια φάση που από το πουθενά μπορούσε να βγάλει γκολ ο Παναθηναϊκός. "Γεμάτη" παρουσία από τον Ισπανό άσο στην Λεωφόρο.

Κάμπελ: Διάθεση είχε, το ίδιο και θέληση αλλά υστερούσε στην τελική απόφαση. Έδωσε βοήθειες ανασταλτικά στον Σαλίνο, ήταν κινητικός, χωρίς όμως να δώσει το κάτι παραπάνω. Ίδια η εικόνα του και στην επανάληψη, όπου παρά τις προσπάθειες του δεν είχε αποτελεσματικότητα. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Γιαταμπαρέ στο 61'.

Σαβιόλα: Ο ρόμβος του Παναθηναϊκού στο κέντρο είχε σκοπό να μην επιτρέψει στους ερυθρόλευκους την δημιουργία παιχνιδιού από τον άξονα και να κρίνουμε από την παρουσία του Σαβιόλα στην Λεωφόρο, τα κατάφερε καλά. Ο Αργεντίνος σε κανένα σημείο του ντέρμπι δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την κλάση του, τις λίγες φορές που πήρε την μπάλα στα πόδια του δεν έδωσε το κάτι παραπάνω και ποτέ επί της ουσίας δεν φάνηκε απειλητικός για την άμυνα των πρασίνων. Σωστή και η δική του αλλαγή με τον Βάις να μπαίνει στην θέση του στο 66'.

Μήτρογλου: Ο Σίλντεφελντ είχε αναλάβει κατά κύριο λόγο την επιτήρηση του και πλην της φάσης του 15' (είδε τον Καπίνο να του στερεί το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση), ο Μήτρογλου δεν είχε τις ευκαιρίες να φανεί απειλητικός. Συχνά βγήκε εκτός περιοχής και μοίρασε σωστά την μπάλα στα πλάγια, βάζοντας στο παιχνίδι τους μεσοεπιθετικούς συμπαίκτες του. Στο 51' πήρε την καραμπόλα από το φάουλ του Χολέμπας αλλά η... φτέρνα του Σίλντεφελντ του στέρησε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει. Εννιά λεπτά αργότερα από το ύψος της μικρής περιοχής ο Καπίνο επενέβη σωτήρια στην καρφωτή κεφαλιά του Έλληνα διεθνή επιθετικού, που για τρίτη φορά στο ματς στερήθηκε ένα γκολ. Οι τρεις χαμένες ευκαιρίες είναι πολλές για τον Μήτρογλου, που ήταν μάλλον δύσκολο να αστοχήσει ξανά. Με την τέταρτη προσπάθεια του ευστόχησε από την ασίστ στον Φουστέρ, χαρίζοντας την νίκη στον Ολυμπιακό στο 90ο λεπτό του ντέρμπι. Πολύ καλή συνολικά η παρουσία του και καθοριστικός για την ομάδα του.

Γιαταμπαρέ: Πέρασε στο ματς αντί του Κάμπελ στο 61', πήρε πρωτοβουλίες αλλά σπανίως τις ολοκλήρωσε με ουσιαστικό τρόπο. Σίγουρα ο Μίτσελ θα περίμενε κάτι παραπάνω από τον 24χρονο άσο.

Βάις: Πήρε την θέση του Σαβιόλα στο 66' και δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από τον Αργεντίνο συμπαίκτη του στην μισή περίπου ώρα που αγωνίστηκε στο ντέρμπι. Πήγε στο "ένας εναντίον ενός", στοιχείο που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο, δίχως όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.

Εντινγκά: Αντικατέστησε τον Φουστέρ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Τα highlights της αναμετρησης


 Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Πρωτη δηλωση του Μιτσελ:«Αφιερωμένο στον κόσμο του Πειραιά»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ντέρμπι, ο κ. Μίτσελ αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Πειραιά!
Ο κ. Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκαναν αυτό που έπρεπε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κέρδισαν τον Παναθηναϊκό με 1-0 και μετά το τέλος του ματς, στις πρώτες του δηλώσεις στη NOVA, ο Ισπανός τεχνικός αφιέρωσε το «διπλό» στον Πειραιά και τον κόσμο του!
«Είναι μία εξαιρετική νίκη, ήταν ένας αγώνας που σταματούσε συνέχεια, δεν είχαμε μία συνέχεια στο παιχνίδι μας. Σήμερα κερδίσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχουμε συνηθίσει εμείς. Αλλά θέλω να πω ότι αυτή η νίκη είναι για τον κόσμο του Πειραιά γιατί είπανε πολύ άσχημα σχόλια για τον Πειραιά», ήταν η τοποθέτησή του.

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού, στη Συνέντευξη Τύπου  μετά το διπλό της ομάδας μας στη Λεωφόρο.
Αναλυτικά:
Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη πέρα από τους τρεις βαθμούς;
«Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ξέρουμε για τη μάχη που υπάρχει πάντα, ξέρουμε για τον ανταγωνισμό κι έπρεπε να παλέψουμε για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό σήμερα. Δεν είναι μια οποιαδήποτε νίκη για το πώς έγινε τελικά η νίκη, για το πού έγινε η νίκη και το πώς το κάναμε εμείς. Θέλαμε σήμερα να παίξουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, για το καλό παιχνίδι που έκανε ο Παναθηναϊκός κι επειδή ο αγώνας σταματούσε κάθε πέντε λεπτά. Για μια ακόμη φορά ήμασταν σταθεροί στην άμυνα κι εκμεταλλευτήκαμε και τον Κώστα Μήτρογλου στην επίθεση».
Στην καρδιά σας, έχοντας κερδίσει τόσα στην καριέρα σας, τι θέση έχει αυτή η νίκη;
«Είναι μία φανταστική νίκη, όλα αυτά που ήταν γύρω από το ντέρμπι αυτή την εβδομάδα ήταν εξαιρετικά. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος, πολύ περήφανος για τους παίκτες μου γιατί έπρεπε να παίξουν με έναν διαφορετικό τρόπο και το κάνανε τέλεια. Οι δύο στόπερ ήταν εξαιρετικοί και ο Μανωλάς και ο Σιόβας και οι δύο μπακ, Χολέβας, Σαλίνο δεν επέτρεψαν πολλά στον αντίπαλο. Όταν λέμε ότι πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα σήμερα ήταν ένα καλό παράδειγμα. Η καρδιά μου όντως είναι πολύ ευχαριστημένη, αλλά και πριν έρθω εδώ στη συνέντευξη Τύπου, σκέφτομαι την Τρίτη».
Περίμενατε τη νίκη στο 90' έτσι όπως πήγε το παιχνίδι ή ότι ο Μήτρογλου θα σκόραρε;
«Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή, εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μπορεί και να το περιμέναμε. Είχαμε μεγάλο ρίσκο επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν επικίνδυνος στην αντεπίθεση, αλλά εμείς δεν είπαμε όχι στη νίκη και στο τέλος το καταφέραμε. Αλλάξαμε τους παίκτες που έπαιξαν στα πλάγια με τον Βάις και τον Γιαταμπαρέ και περιμέναμε από τον Νταβίδ αυτό που κάνει πάντα, να κλέψει και να δώσει στον Μήτρογλου. Δεν μπορώ να πω άλλα λόγια για τους παίκτες, μόνο συγχαρητήρια».
Επειδή αναφερθήκατε και στον αγώνα της Τρίτης. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό; Έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού;
«Δεν θα δώσουμε πληροφορίες μήπως μας παρακολουθεί ο προπονητής της Μπενφίκα. Αν έχεις περιέργεια, μετά τη συνέντευξη μπορούμε να μιλήσουμε. Εμείς όμως έχουμε ένα τρόπο δουλειάς και δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε. Είμαστε καλοί στο Champions League και πρέπει να συνεχίσουμε».
Γιατί δεν επιτεθήκατε τόσο πολύ από τα πλάγια; Για να διασπάσεις τον ρόμβο κυρίως επιτίθεσαι από τα πλάγια.
«Προσπάθησαν οι παίκτες μας, αλλά δούλεψε καλά και ο Παναθηναϊκός στα πλάγια. Δεν θα έλεγα ότι οι παίκτες μας έπαιξαν άσχημα, αλλά θα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μια πολύ καλή δουλειά στα πλάγια και δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μέσα στο ρόστερ μας μπορούμε να αλλάξουμε παίκτες, έχουμε διαφορετικές επιλογές ακόμα και για να αλλάξουμε το σύστημα. Με τον Βάις καταφέραμε να δώσουμε περισσότερο βάθος στο παιχνίδι μας και με τον Γιαταμπαρέ δώσαμε περισσότερη ώθηση. Ο Φουστέρ έμεινε λίγο πιο ελεύθερος, όντας ένας παίκτης που αντέχει πολύ πάντα σε όλο τον αγώνα και βρήκε τη στιγμή να κάνει την κατάλληλη φάση».

Ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα που ζήσατε στο ντέρμπι και για τις διακοπές που υπήρχαν στο παιχνίδι;
«Σίγουρα ήταν αρνητικό για τις δύο ομάδες, γιατί δεν μπορούσε καμία ομάδα να ελέγξει το παιχνίδι. Ήταν αρνητικό, αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη στο τέλος».
Μιλήσατε μόνο για την άμυνά σας και όχι για την επίθεσή σας. Ο Παναθηναϊκός στο μοναδικό παιχνίδι που έκανε φάσεις ήταν στο σημερινό. Πόσο ευχαριστημένος μπορείτε να είστε από τη συνολική εικόνα της ομάδας σας;
«Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε ένα διαφορετικό επίπεδο σήμερα. Είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με μία απόκρουση του Ρομπέρτο και με μία φάση που η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Αλλά όταν παίζεις με μία ομάδα που παίζει με δύο επιθετικούς σαν το Φιγκερόα και τον Μπεργκ που ψάχνουν πολύ καλά την πλάτη της άμυνας, πιστεύω ότι οι αμυντικοί μας ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ σταθεροί. Αυτοί οι δύο επιθετικοί, αν δεν κάνω λάθος, δεν έκαναν κανένα σουτ στο τέρμα και είναι δύο παίκτες που είναι πολύ δύσκολο να τους μαρκάρεις. Γι` αυτό και ήθελα να πω για την καλή δουλειά που έκαναν και οι δύο στόπερ, αλλά και οι Μανιάτης και Σάμαρης».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Διαβάστε τις δήλωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης και Νταβίδ Φουστέρ, μετά τη νίκη στη Λεωφόρο!
Αναλυτικά:
Γιάννης Μανιάτης
«Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς το πιστεύαμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό ότι θα πάρουμε το παιχνίδι και γιʼ αυτό και κερδίσαμε. Δεν ήμασταν πολύ καλή σήμερα, δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά είχαμε περισσότερο άγχος, γιατί θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι. Υπήρχε πίεση από όλους τους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι παίκτες έπαιζαν για πρώτη φορά αυτό το ντέρμπι, αλλά ένα ντέρμπι είναι διαφορετικό από όλα τα παιχνίδια. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι ότι κερδίσαμε 0-1 στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πολύ σημαντική νίκη και για την ψυχολογία μας.
Αυτή την στιγμή πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, να το αφήσουμε πίσω. Σίγουρα είναι μία μεγάλη νίκη, πήραμε τους τρεις βαθμούς, κερδίσαμε και συνεχίζουμε και την Τρίτη στο ChampionsLeague που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτός ο μήνας είναι πάρα πολύ δύσκολος για εμάς, είμαστε προετοιμασμένοι πολύ καλά. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχουμε μία ομάδα που έχει βάθος και όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα θα υπάρχει κούραση στο παιχνίδι της Τρίτης, αλλά με την βοήθεια του κόσμου μας και οι ποδοσφαιριστές που θα μπουν και οι έντεκα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν τη νίκη με την Μπενφίκα».
Για το ότι έχει εκτός το ματς με την Μπενφίκα, αλλά και τον ΠΑΟΚ: «Αυτό σας είπα ότι είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είμαστε έτοιμοι και για τα τρία αυτά παιχνίδια. Ο προπονητής μας είναι έτοιμος. Πιστεύω θα είμαστε καλά διαβασμένοι. Σας είπα είναι ένας δύσκολος μήνας. Έχουμε και την Εθνική ομάδα με τα δύο παιχνίδια. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Σίγουρα η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, άσχετα άμα σήμερα δεν έδειξε τον καλό της εαυτό. Η ψυχολογία είναι πολύ ανεβασμένη και πραγματικά μπορούμε να κερδίσουμε και τα εναπομείναντα παιχνίδια με την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ και να κυλίσουν όλα καλά στη συνέχεια».
Για το ότι φορούσε το περιβραχιόνιο στο ντέρμπι: «Σίγουρα για μένα είναι πολύ σημαντικό που φοράω το περιβραχιόνιο γιατί αντιπροσωπεύω όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αντιπροσωπεύω την ομάδα μου. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και τα παιδιά με εμπιστεύονται πάρα πολύ, ακόμα και οι ξένοι. Βέβαια, αρχηγός μας είναι ο Αβραάμ να το τονίσω αυτό. Τώρα έλειπε το παιδί. Επανέρχεται. Είναι ο αρχηγός μας, τον σεβόμαστε, τον περιμένουμε. Από εκεί και πέρα για μένα είναι τιμή και αυτό που θέλω είναι να το αφιερώσω, είναι σε αυτό που είπα στα παιδιά πριν το παιχνίδι, είναι να παίξουμε για τους εαυτούς μας, τη φανέλα μας, τον κόσμο μας και τον πρόεδρό μας. Παίξαμε, κερδίσαμε και τους το αφιερώνουμε».
Νταβίδ Φουστέρ
«Ήταν μία δύσκολη νίκη. Πολύ δουλεμένη νίκη. Πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να παίξουμε και τα 90 λεπτά, γιατί δεν θα είχαμε μία καλή ατμόσφαιρα και επίσης αυτά τα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, οπότε έπρεπε να δουλέψουμε ως το τέλος. Πήραμε μία πολύ καλή νίκη και θα κοιτάξουμε αλλιώς τις επόμενες μέρες».

Για την συνεργασία του με τον Μήτρογλου: «Φέτος αισθάνομαι καλά. Νιώθω ότι είμαι σε μία πολύ καλή στιγμή. Σε ένα υψηλό επίπεδο στο παιχνίδι μου. Βρίσκω τον Μήτρογλου και σίγουρα η συνεργασία μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Για το ματς με την Μπενφίκα: «Την ενέργεια σε αυτούς τους αγώνες την βρίσκει από παντού. Ήταν όντως πολύ κουραστικό το σημερινό παιχνίδι, αλλά όλοι οι παίκτες θα είμαστε έτοιμοι για την Τρίτη. Θα κάνουμε μία καλή αποθεραπεία και θέλουμε να δώσουμε ακόμα μία νίκη στους φιλάθλους μας».

Κώστας Μανωλάς:
«Ζούσαμε γι αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε να κερδίσουμε και το καταφέραμε στο τέλος. Τώρα έχουμε δυο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να τα πάρουμε και τα δυο. Όλα θα πάνε καλά.
Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη ποιότητα. Στην Ελλάδα είμαστε οι καλύτεροι, αλλά και στην Ευρώπη μπορούμε να σταθούμε».

Για το ματς με την Μπενφίκα: «Είναι σημαντικό να κερδίσουμε την Μπενφίκα στο γήπεδο μας, αφού αν τα καταφέρουμε είμαστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Αν αποδώσουμε όπως μπορούμε θα κερδίσουμε».

Τέλος για το ματς με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Ντέρμπι τίτλου δεν υπάρχει. Στο τέλος ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής γιατί έχει την καλύτερη ομάδα».

Συγχαρητήρια και πριμ

Την ικανοποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έφερε η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 
Ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ, μέσω του αντιπροέδρου των νταμπλούχων, Γιάννη Βρέντζου, έδωσε συγχαρητήρια σε Μίτσελ και παίκτες, όπως, επίσης, και μήνυμα πως θα δώσει έξτρα πριμ για το μεγάλο διπλό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ειδικά αν έρθει η νίκη και στην αναμέτρηση της ερχόμενης Τρίτης κόντρα στην Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ. 


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου