ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα τη προετοιμασία

Ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα τη προετοιμασία
08/11/2013
O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα τη προετοιμασία του για τον αποψινο (8/11. 21:30) αγώνα Ευρωλίγκας με τη Σιένα στην Φλωρεντία. Έτοιμος ο Σπανούλης. Δείτε εικόνες από την τελευταία προπόνηση.

Πάνοπλος για το «4Χ4» (pics)
Έτοιμος να συνεχίσει την αήττητη πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει αύριο την Σιένα για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», προπονήθηκαν στο «Nelson Mandela Forum» της Φλωρεντίας το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα φέτος στην διοργάνωση η «μοντεπάσκι», χωρίς κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

inner

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είδε με ικανοποίηση και τον Βασίλη Σπανούλη να προπονείται κανονικά αφού το διάστρεμμα που απεκόμισε στη χθεσινή (6/11) προπόνηση στο ΣΕΦ αποδείχθηκε επιπόλαιο.

inner

Έτσι, η δωδεκάδα των πρωταθλητών Ευρώπης στον αυριανό αγώνα θα είναι Σπανούλης, Σλούκας, Μάντζαρης, Λο, Κατσίβελης, Περπέρογλου, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Πέτγουεϊ, Σίμονς, Μπέγκιτς και Ντάνστον.

inner

Μπαρτζώκας: "Δεν εφησυχάζουμε"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία διάθεση να υποτιμήσει την Σιένα και αποκάλυψε ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του για την αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα.
"Είναι καλύτερα ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) και θα παίξει. Δεν ήταν κάτι σοβαρό τελικά. Η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς έδειξε πως με τόσα πολλά παιχνίδια και υποχρεώσεις, πάντα οι τραυματισμοί θα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να έχουμε εναλλακτικές λύσεις και γενικά έχουμε ένα πολύ καλό τιμ που ετοιμάζει τους παίκτες όσο καλύτερα μπορεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιταλία η αποστολή του Ολυμπιακού.
Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν θα πάει χαλαρή στο ματς με την Σιένα (8/11, 21:30) στην Φλωρεντία:

"Η ομάδα δεν πηγαίνει εκεί εφησυχασμένη λόγω του 3-0 που έχει έως τώρα. Σίγουρα η Σιένα παίζει με την πλάτη στον τοίχο μετά το 0-3 που έχει και αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη.

Οι παίκτες μας είναι ενήμεροι για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν, ξέρουν ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα η Σιένα και μπορεί να βάλει προπονητικά προβλήματα στον αντίπαλο. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει καμιά διάθεση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο".

Η αλλαγή της έδρας ("Νέλσον Μαντέλα" στην Φλωρεντία) την φετινή σεζόν για την ιταλική ομάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν λέει κάτι στον Γιώργο Μπαρτζώκα:

"Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι. Σίγουρα θα έχει θερμή ατμόσφαιρα. Είμαστε σίγουροι πως μας περιμένει ένα δύσκολο απόγευμα. Είναι ένα δύσκολο ματς και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Οι παίκτες είναι ενήμεροι και ξέρουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν".

Μάντζαρης: "Ειναι επικίνδυνη η Σιένα"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα παρασυρθεί από τις 3 ήττες που έχει η Σιένα στην Euroleague, καθώς το παιχνίδι είναι κομβικό για την ιταλική ομάδα, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη.
"Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Η Σιένα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού δεν έχει νίκη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, οπότε για εκείνους το ματς έχει χαρακτήρα "do or die", τόνισε αρχικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού λίγο πριν την αναχώρηση των ερυθρολεύκων για την Φλωρεντία, όπου το βράδυ της Παρασκευής (8/11, 21:30) θα αντιμετωπίσουν την ιταλική ομάδα.
"Είναι ένα από τα τελευταία τους χαρτιά. Εμείς δεν θα παρασυρθούμε από αυτό το 0-3 που έχουν. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα και σίγουρα θα ψάξουν να κάνουν μια νέα αρχή απέναντι σε εμάς", πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο Μάντζαρης και τόνισε πως οι Πειραιώτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά:

"Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, ιδιαίτερα στην άμυνα. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ ενώ ξέρουμε πως το παιχνίδι της Σιένα περνάει αρκετά από τα χέρια του Χάκετ, οπότε θα πρέπει να μην του επιτρέψουμε να βρει ρυθμό. Στόχος μας είναι η νίκη και θα κάνοουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε".

Κρέσπι: "Είναι ενισχυμένος ο Ολυμπιακός"

Ο Μάρκο Κρέσπι επισήμανε πως ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένος σε σχέση με την περυσινή αγωνιστική περίοδο.
Ο προπονητής της Σιένα, Μάρκο Κρέσπι, ανυπομονεί για την αναμέτρηση της Παρασκευής (8/11, 21:30) κόντρα στον Ολυμπιακό.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παίζουμε εναντίον των back to back Πρωταθλητών Ευρώπης. Είναι Πρωταθλητές όχι μόνο γιατί έχουν ποιοτικούς παίκτες, αλλά και γιατί το παιχνίδι τους διακρίνεται από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα. Είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι που θα παίξουμε στο γήπεδό μας.

Ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές που έκανε το καλοκαίρι ενισχύθηκε. Το δίδυμο των Περπέρογλου-Λοτζέσκι έχει μεγαλύτερο ρόλο και έχουν την ικανότητα να σουτάρουν μετά την ντρίμπλα", είναι τα όσα ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός της Σιένα, Μάρκο Κρέσπι.

Ρότσεστι και Κάρτερ για το ματς με τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Σιένα, Τέιλορ Ρότσεστι και Τζόσουα Κάρτερ, μίλησαν για το εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό (8/11, 21:30).
Ο Τέιλορ Ρότσεστι επισημαίνει πως θα είναι λάθος για τη Σιένα να εστιάσει μόνο στον Σπανούλη στο ματς της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί στη Φλωρεντία.


Ο Σπανούλης είναι εξαιρετικός παίκτης, μπορεί να επιτεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά πρέπει να περιορίσουμε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να εστιάσουμε μόνο σε εκείνον, αφού όλοι οι παίκτες είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά και να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.

Δεν είναι δύσκολο να κάνεις τη μετάβαση από το πρωτάθλημα στην Ευρωλίγκα, γιατί πάντα υπάρχει ενθουσιασμός για τα ευρωπαϊκά ματς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζουμε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να αποδείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τον αγώνα της Παρασκευής", τόνισε χαρακτηριστικά ο 28άχρονος Αμερικανός γκαρντ της Σιένα, Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος έχει διαβατήριο από το Μαυροβούνιο.

Κάρτερ: "Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά…"

Ικανή να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό αλλά υπό… προϋποθέσεις θεωρεί τη Σιένα ο Τζόσουα Κάρτερ (σ.σ. απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου).

Ο 27άχρονος Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. "Είμαι καλύτερα, κάνω κάποιες θεραπείες και κάποια άλματα, λίγο τρέξιμο και σουτ. Ελπίζω να παίξω", ανέφερε ο Κάρτερ και πρόσθεσε:

"Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να μπούμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε ενέργεια.

Στο μπάσκετ άλλες μέρες είσαι εύστοχος κι άλλες όχι, αλλά όταν είσαι καλός στην άμυνα, πάντα έχεις πιθανότητες να νικήσεις. Αν παίξουμε δυνατά, μπορούμε να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη.

Για μας είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου μας στο γήπεδο. Μας δίνουν δύναμη κι ελπίζω το ίδιο να συμβεί απέναντι στον Ολυμπιακό".



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου