ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός U20 - Μπενφίκα U20 0-1

Ολυμπιακός U20 - Μπενφίκα U20 0-1

07/11/2013
 
Οι Νέοι του Ολυμπιακού ηττήθηκαν από τους αντίστοιχους της Μπενφίκα (0-1) στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πλέον οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, μειώθηκαν πολύ. Δείτε την βαθμολογία.

 Η Μπενφίκα επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στο «Καραϊσκάκη» για το Champions League των Νέων παίρνοντας ρεβάνς για τους… άνδρες.

Πήρε ρεβάνς… στους Νέους η Μπενφίκα
Το αίμα της πίσω για την ήττα των Ανδρών από τον Ολυμπιακό πήραν οι Νέοι της Μπενφίκα. Τα… «αετόπουλα» της Λισαβόνας επικράτησαν 1-0 στο «Καραϊσκάκη» για το Champions League Νέων χάρη σε γκολ του Γκέδες με πλασέ από το ύψος του πέναλτι στο 70’.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, με τον αθλητικό διευθυντή, Πιέρ Ισά. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες (η είσοδος ήταν ελεύθερη).

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Μπενφίκα στην κορυφή με 10 βαθμούς, έναντι 5 της Παρί Σεν Ζερμέν και 4 της Άντερλεχτ, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 2.
Πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται να μοχθήσουν για το "2 στα 2" στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του Γ' ομίλου της διοργάνωσης, όπου και αντιμετωπίζουν την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία και την Άντερλεχτ στο Φάληρο. Ακόμη και έτσι όμως οι Πειραιώτες δεν εξασφαλίζουν κάτι, καθώς χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων και στα άλλα παιχνίδια του ομίλου.

Καλύτερη η Μπενφίκα, ισορρόπησε ο Ολυμπιακός
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν φανερή υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Σταδιακά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και με κινητήριο μοχλό τον πολύ δραστήριο Γιάνκοβιτς είχε κάποιες καλές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία (σουτ του Λάτσι στο 14' και το 20'), δίχως ωστόσο να φτάσει κοντά στο γκολ.

Στο 32' ο Στρέζος είπε "όχι" στην κεφαλιά του Νούνιες, την στιγμή που η Μπενφίκα έπαιρνε ξανά τα ηνία του ματς. Ένα λεπτό αργότερα οι "αετοί" της Λισσαβώνας είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του Ροκίνια, που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.
Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Γκούτσιος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο και στην θέση του μπήκε ο Καναβέτας. Αναγκαστική αλλαγή για τον Μπερντ Στορκ, που δεν είχε στην διάθεση του δύο ακόμη σημαντικούς παίκτες των Νέων. Τον επιθετικό Νίκο Βέργο και στον στόπερ Πραξιτέλη Βούρο.

Δεν άντεξε στην πίεση
Ανάλογη η εικόνα του αγώνα και στην επανάληψη, με τους εξαιρετικούς Ροκίνια και Μπαλντέ να αναστατώνουν διαρκώς την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 63', ο Μακροστέργιος πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή μετά από το πλασέ του Γκουέδες και στο 70', ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Μπαλντέ σε μια από τις πολλές πλαγιοκοπήσεις του έκανε το γύρισμα από αριστερά, η ερυθρόλευκη άμυνα δεν απομάκρυνε σωστά και ο Γκουέδες δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ρίσκαρε για την ισοφάριση, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 1-0 για την Μπενφίκα, που εξασφάλισε την πρόκριση της καθώς έφτασε τους 10 βαθμούς στον όμιλο, ενώ αντίθετα λιγόστεψαν οι πιθανότητες των Πειραιωτών για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του Φαληρικού γηπέδου δεν σταμάτησε στιγμή να ενθαρρύνει τους πιτσιρικάδες του Μπερντ Στορκ.

Ολυμπιακός Κ20: Στρέζος, Γκούτσιος (46’ Καναβέτας), Σωτηράκος, Βλάχος, Μακροστέργιος, Παπασάββας, Νασιακόπουλος (78` Γαρεφαλάκης), Σιώπης, Πασαλίδης (68’ Ιγνατίδης), Γιάνκοβιτς.

Μπενφίκα Κ20: Φερέιρα, Αλφαϊάτ, Νούνες, Λίμα (90’+ Καρβάλιο), Ρεμπόσο, Κόστα, Μπαλντέ (90’ Νασιμέντο), Γκούτσο, Γκέδες, Ρόσα, Σάντος (83’ Περέιρα).

ΓΗΠΕΔΟ: "Γ. Καραϊσκάκης"
ΣΚΟΡΕΡ: - / 70’ Γκουέδες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Αναστασίου (Κύπρος)
ΒΟΗΘΟΙ: Ν. Καλησπέρας, Μ. Δημητριάδης (Κύπρος)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Χ. Ανδρονικίδης (Κύπρος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27’ Βλάχος, 78’ Παπασάββας/ -
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μπενφίκα 10
2. Παρί Σεν Ζερμέν 5
3. Άντερλεχτ 4
4. Ολυμπιακός 2


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου