ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0 (pics+video)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0 (pics+video)

11/11/2013

Στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον ΠΑΟΚ και τον νίκησε άνετα με σκορ 4-0.
Ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι είχε στο πρόγραμμά του ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής αυτή τη φορά. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η ομάδα μας έκανε ξανά αυτό που ξέρει καλά: Επικράτησε και μάλιστα άνετα με σκορ 4-0 .

Ο κ. Μίτσελ έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που αντιμετώπισε την Μπενφίκα την περασμένη Τρίτη. Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Ο Σαλίνο δεξιά στην άμυνα και αριστερά ο Χολέβας. Στόπερ ήταν ο Κώστας Μανωλάς με τον Δημήτρη Σιόβα. Στο κέντρο έπαιζαν ο Μανιάτης με τον Σάμαρη. Ο Φουστέρ με τον Κάμπελ ήταν στις πτέρυγες, ο Σαβιόλα έπαιζε ελεύθερος επιθετικός, πλαισιώνοντας τον μοναδικό «καθαρόαιμο» σέντερ φορ, τον Κώστα Μήτρογλου.

Στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά. Πήρε άμεσα την κατοχή, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο. Με «όπλο» τη διάθεση του Φουστέρ και του Σαβιόλα να πιέσουν, αλλά και τις σωστές τοποθετήσεις των κεντρικών μέσων, η ομάδα μας είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούσε προϋποθέσεις για να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε άμεσα σε παθητικό ρόλο στο ματς.
Ιδιαίτερα κινητικός ήταν ο Κάμπελ, ενώ και ο Σαλίνο, στη δεξιά πλευρά, έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες.
Ο Μανιάτης έκανε ένα σουτ στο 16’, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Λίγα λεπτά μετά, στο 20’, ο Κάμπελ με ωραία σέντρα από αριστερά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μήτρογλου. Εκείνος κοντρόλαρε και σούταρε απευθείας, αλλά ο Χακόμπο μπλόκαρε. Στο 24’ ο Κάμπελ έκανε ωραία ενέργεια και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για σουτ. Ο Κατσουράνης απομάκρυνε προσωρινά, η μπάλα όμως έφτασε στον Χολέβα, ο οποίος σούταρε συρτά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε. Οι τελικές προσπάθειες ήταν ήδη υπέρ της ομάδας μας και στο 30’ ο Σαβιόλα υποδέχθηκε υπέροχα σέντρα του Κάμπελ, με το αριστερό και εξωτερικό φάλτσο (!) και σούταρε μέσα από την περιοχή. Ο Κατσικάς έβαλε σωτήρια κόντρα και αποσόβησε το γκολ. Αυτό εντέλει ήρθε στο 36’! Ο Κάμπελ πήρε την μπάλα από δεξιά και κινήθηκε πάνω στη γραμμή. Την έφερε στο αριστερό του πόδι και σέντραρε εκεί όπου ο Κώστας Μήτρογλου δεν θα μπορούσε να μην κινηθεί! Το έκανε, την υποδέχθηκε με το αριστερό του πόδι και με απευθείας προβολή, στην κίνηση, νίκησε τον Χακόμπο και έκανε το 1-0, μέσα σε αποθέωση!
 
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ υπέρ του Θρύλου. Οι τελικές ήταν 5-0 υπέρ του Ολυμπιακού (4 από τις 5 πήγαν στην εστία), στατιστικό ενδεικτικό της ανωτερότητας της ομάδας μας στο πρώτο μέρος. Η κατοχή 64% έναντι 36%, αριθμός επίσης ενδεικτικός του ότι ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ… περίμενε.
 
Η επανάληψη άρχισε με τον Θρύλο απαράλλαχτο. Μαζί με την ενδεκάδα, σταθερή διατηρήθηκε και η επιθετική διάθεση των παικτών του κ. Μίτσελ. Στο 51’ ο Χολέβας γέμισε με φάουλ από δεξιά και ο Κατσικάς απομάκρυνε προσωρινά. Η μπάλα στρώθηκε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά αστόχησε για λίγο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει κινδύνους στον Ολυμπιακό. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν με κάθε ευκαιρία.
Το έκαναν ξανά στο 60’ και έτσι απλά έφτασαν στο 2-0. Μέχρι εκείνο το σημείο οι τελικές είχαν φτάσει στο 7-1 για τον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το λεπτό λοιπόν ο Κάμπελ πήρε την μπάλα από αριστερά και έκανε πολύ ωραία ενέργεια. Σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κατσικά και του στρώθηκε ξανά. Ο Κάμπελ την πέρασε στον Σαβιόλα, ο οποίος από κοντά, πλασαρισμένος στην κατάλληλη θέση σούταρε και την έστειλε στα δίχτυα του Χακόμπο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το 2-0 ήταν γεγονός και ο Ολυμπιακός πλέον είχε σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη και μάλιστα επικρατώντας κατά κράτος του αντιπάλου του, ο οποίος δεν φάνηκε καν μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Ο Κάμπελ ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, κάνοντας εξαιρετικές επελάσεις από δεξιά και δημιουργώντας διαρκώς κινδύνους για την εστία του Χακόμπο με τις μπαλιές του προς την περιοχή.
Το παιχνίδι έδειξε να τελειώνει… οριστικά όταν ο Θρύλος έβαλε και τρίτο γκολ! Δεν άργησε να έρθει αυτό. Στο 74’, έπειτα από ωραία ενέργεια του Κάμπελ (ξανά) η ομάδα μας κέρδισε κόρνερ από δεξιά. Το εκτέλεσε ο Χολέβας και από το εξαιρετικό αριστερό του πόδι η μπάλα έφυγε συστημένη προς το κεφάλι του Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας του Χακόμπο, στέλνοντας τους φιλάθλους στο γήπεδο Καραϊσκάκη στα ουράνια! Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει πλέον οριστικά τον προσανατολισμό του στο γήπεδο και όλα έδειχναν ότι η νίκη μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη έκταση! Από τη σέντρα-σουτ του Χολέβα στο 79’, ο Φουστέρ δεν πρόλαβε για… χιλιοστά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 4-0.
 
Ό,τι δεν έγινε σε εκείνο το σημείο έγινε… λίγο μετά. Στο 80’! Πρωταγωνιστής; Ποιος άλλος… Ο μεγαλειώδης Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος με μία φανταστική προσπάθεια διέλυσε την άμυνα του ΠΑΟΚ!
Ο Ρομπέρτο γέμισε. Ο Κάμπελ κατέβασε και προχώρησε προς την εστία. «Τσίμπησε» την μπάλα από τον Κατσουράνη και υπό την πίεση του Κατσικά είδε τον Χακόμπο να βγαίνει. Η έξοδος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ήταν εντελώς άστοχη και ο Κοσταρικανός πεσμένος, πλάσαρε άνετα προς την εστία, για το 4-0! Ένα λεπτό μετά, στο 81’, ο Χολέβας έκανε υπέροχη κούρσα από αριστερά και γύρισε παράλληλα, με τον Φουστέρ να πλασάρει πάνω στην κίνηση και να βλέπει την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Χακόμπο!
Στα λεπτά που απέμεναν τίποτα δεν άλλαξε, με τον Θρύλο να κλείνει με ιδανικό τρόπο ένα σερί δύσκολων αγώνων και να αυξάνει στους 6 βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Superleague!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης (78` Μασάντο), Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα (64’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (77` Μπονγκ).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Κατσικάς, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (46’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (63’ Βούκιτς), Λίνο, Λαζάρ (70’ Νίνης), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 36’ Μήτρογλου, 60’ Σαβιόλα, 74’ Φουστέρ, 80’ Κάμπελ / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αν. Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρ. Ακρίβος (Αθηνών), Κ. Ποντίκης (Πρέβεζα)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87` Σάμαρης / 23’ Λαζάρ, 68’ Αθανασιάδης, 77` Νίνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: 81’ Φουστέρ / -

Tα highlights της αναμετρησης

H κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην νίκη των ερυθρολεύκων επί του ΠΑΟΚ με σκορ 4-0 στο Φάληρο, για την 11η αγωνιστική της Super League. Απολαυστικός ο MVP Κάμπελ, βρήκε δίχτυα το επιθετικό δίδυμο και ο Φουστέρ, σε ένα ματς που μάλλον δεν υπήρχε παίκτης που υστέρησε.


Ρομπέρτο: Ποια κριτική; Πλάκα κάνουμε; Με την πρώτη τελική του ΠΑΟΚ κοντά το 60'; Προσβολή για τον Ισπανό γκολκίπερ θα ήταν να τον βαθμολογήσουμε. Κανονικά θα έπρεπε να μείνει στο γήπεδο μετά το ματς, να τον προπονήσουν λίγο οι γυμναστές με κάνα σουτάκι...

Σαλίνο: Χωρίς πολλά πολλά πήρε τα μέτρα του Στοχ από το ξεκίνημα του αγώνα, τον εξαφάνισε και ανάγκασε τον Στέφενς να αλλάξει στην ανάπαυλα τον Σλοβάκο με τον Ολίσε. Ανέβηκε επιθετικά την πλευρά και θα μπορούσε να έχει καλύτερη συνεργασία με τον Κάμπελ σε 2-3 περιπτώσεις. Το ίδιο αποτελεσματικός απέναντι και στον Ολίσε, τον οποίο και εξουδετέρωσε πλήρως. Αψεγάδιαστο ματς αμυντικά, μετρημένος επιθετικά ο Βραζιλιάνος μπακ.

Μανωλάς: Στο 29' έβαλε σωτήρια το σώμα του μπροστά από τον Σαλπιγγίδη που έβγαινε απέναντι στον Ρομπέρτο σώζοντας τον Ολυμπιακό από μια δύσκολη κατάσταση. Δύο λεπτά αργότερα πρόλαβε και πάλι να κόψει την σέντρα του Λίνο που είχε προορισμό τον Έλληνα διεθνή φορ του ΠΑΟΚ. Στην επανάληψη δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην γραμμή κρούσης των φιλοξενούμενων και κυριάρχησε σε χόρτο και αέρα. Αν κάπου χρειάζεται βελτίωση είναι στις μεταβιβάσεις του.

Σιόβας: Στο 32' είχε σωτήριο τάκλιν προ του Σαλπιγγίδη στην κάθετη πάσα του Στοχ. "Καθάρισε" φάσεις στον αέρα, δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα όταν η μπάλα κυλούσε στον αγωνιστικό χώρο. Ψύχραιμος στις μεταβιβάσεις του, ρίσκαρε 1-2 φορές όταν παρασύρθηκε και βρέθηκε μακριά από τον χώρο ευθύνης του. Έβγαλε το ματς δίχως σκοτούρες.

Χολέμπας: Νευρικό ξεκίνημα για τον διεθνή αριστεροπόδαρο μπακ, που ανέβαζε την απόδοση του όσο κυλούσε ο χρόνος. Αποτελεσματικός απέναντι στον Λούκας κατά κύριο λόγο, αλλά και τον Σαλπιγγίδη όσες φορές πήγε στην πλευρά του, δεν επέτρεψε ρήγματα από τον χώρο ευθύνης του. Επιχείρησε κάμποσες φορές να ανέβει από αριστερά στην επίθεση, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Μετά την είσοδο του Μπονγκ στο ματς αγωνίστηκε ως εξτρέμ και είχε ένα εκπληκτικό σόλο στο 82', όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και γύρισε στον Φουστέρ που πάνω στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι. Από δικό του κόρνερ ο Ισπανός άσος σκόραρε στο 74'.

Μανιάτης: Δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του, δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί μαζί με τον Σάμαρη στους Τζιόλη και Λάζαρ. Κάλυψε χώρους, έδωσε σημαντικές βοήθειες ανασταλτικά και προτίμησε μεταβιβάσεις χωρίς ρίσκο. Την προσπάθεια του αναγνώρισε και ο κόσμος που φώναξε ρυθμικά το όνομα του την στιγμή της αντικατάστασης του από τον Μασάντο στο 78'.

Σαμάρης: Ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας κάποιες επιπόλαιες μεταβιβάσεις στην μεσαία γραμμή, αδυναμία που διόρθωσε σε σημαντικό βαθμό στην διάρκεια του αγώνα. Στην επανάληψη κράτησε και μοίρασε πιο σωστά την μπάλα, ενώ είχε σημαντική συνεισφορά στο ανασταλτικό κομμάτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με αντίπαλο τον αργό Τζιόλη και τον νευρικό Λάζαρ, ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Φουστέρ: Η διάθεση και η μαχητικότητα τον συντροφεύουν πάντα, το ίδιο και η προσπάθεια του στον αγωνιστικό χώρο όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Η πρόθεση του να παίξει την μπάλα γρήγορα και με την μια τον οδήγησε κάμποσα λάθη, με την συνεισφορά του δημιουργικά να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο. Αλλαγμένος στην επανάληψη, πιο σίγουρος στο παιχνίδι του και σκόρερ του τρίτου ερυθρόλευκου τέρματος στο ματς, νικώντας την αεροπορία του ΠΑΟΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας στο 74'. Οκτώ λεπτά αργότερα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα αλλά ο κεραυνός του με το αριστερό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χακόμπο. Με το σκορ στο 4-0, βρέθηκε να μαρκάρει μέχρι και στο... κόρνερ.

Κάμπελ: Στο 15' έκλεψε την μπάλα από τον Λίνο, προχώρησε και έψαξε τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή αλλά ο Σκόνδρας απομάκρυνε την ύστατη στιγμή. Στο 20' βρήκε με εξαιρετική διαγώνια πάσα τον Έλληνα διεθνή στράικερ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά η φάση δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Πήρε την κίτρινη του Λάζαρ στο 23'. Ένα λεπτό αργότερα "χόρεψε" τον Λίνο αλλά το γύρισμα του στην μικρή περιοχή πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 36' όμως η εκπληκτική σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι ήταν "βούτυρο στο ψωμί" του Μήτρογλου, που με προβολή πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0. Συνέχισε απτόητος και στην επανάληψη και στο 60' γλίστρησε σαν... χέλι ανάμεσα σε Τζιόλη και Λίνο σερβίροντας την ασίστ στον Σαβιόλα για το 2-0. Στο 80' από θέση φορ γελοιοποίησε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Κουτούλουγαν μεταξύ τους από την αρχή έως το τέλος της φάσης οι Κατσουράνης, Κατσικάς, Χακόμπο, ο δεύτερος γκρέμισε τον Κοσταρικανό που όντας πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Μάρκαρε, πίεζε και συνέχισε να εκθέτει τους αντιπάλους του έως το τέλος του αγώνα. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ.

Σαβιόλα: Πήρε μπάλα, έψαξε τους συμπαίκτες του, προσπάθησε να σκοράρει αλλά και πάλι δεν ήταν αποτελεσματικός. Στο 30' βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια εντός περιοχής αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Φουστέρ που περίμενε λίγο πιο πίσω, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση ανεπιτυχώς. Εμφανώς βελτιωμένος στην επανάληψη όπου πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά και την ασίστ πάρε - βάλε του Κάμπελ, γράφοντας το 2-0 στο 60'. Αντικαταστάθηκε στο 64' από τον Ντομίνγκες.

Μήτρογλου: Μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, έβγαινε από την περιοχή να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, κάλυψε μέχρι και τον Φουστέρ σε μια προώθηση του Ισπανού άσου. Ωστόσο έδειχνε να τα χαλάει στην τελική προσπάθεια, ενώ είχε μια δύο ενέργειες τραβηγμένες από τα μαλλιά, όταν βάλθηκε να περάσει μόνος του όλη την αντίπαλη άμυνα. Στην πρώτη ασίστ του Κάμπελ αστόχησε, ωστόσο το δολοφονικό του ένστικτο δεν ήταν δυνατόν να μείνει ανενεργό. Στο 36' κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, είπε "ευχαριστώ" στην εκπληκτική μεταβίβαση του Κάμπελ και πάνω στην κίνηση με προβολή εκτέλεσε τον Χακόμπο. Κινητικός και στην επανάληψη, όπου σταδιακά η κούραση από τα συνεχόμενα ματς έκανε την εμφάνιση της στις ενέργειες του. Άφησε την θέση του στον Μπονγκ στο 77'.

Ντομίνγκες: Πήρε την θέση του Σαβιόλα στο 64', προσφέροντας ηρεμία και καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Άνετος με την μπάλα στα πόδια, με σίγουρες πάσες και κρατήματα, έκανε αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός εκείνη την στιγμή στο παιχνίδι.

Μπονγκ: Αντικατέστησε τον Μήτρογλου στο 77' και πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, απελευθερώνοντας τον Χολέμπας από τον συγκεκριμένο ρόλο. Μπήκε στο ματς όταν όλα είχαν κριθεί, οπότε είναι μάλλον περιττό να βαθμολογηθεί.

Μασάντο: Ο Μανιάτης βγήκε και ο Πορτογάλος μπήκε στο παιχνίδι, δίνοντας ένα ζευγάρι φρέσκα πόδια στους ερυθρόλευκους από το 78' και μετά. Κράτησε και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, κρατώντας τον ρυθμό εκεί που ήθελε η ομάδα του. Ισχύει ό,τι και για τον Μπονγκ.

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Είναι οι οκτώ μέρες που ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα. Είναι οι καλύτερες μέρες σας στον Ολυμπιακό;
Ναι. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ευχαριστημένος, ικανοποιημένος και περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Καθημερινά τους ζητάμε πολύ σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και να την ακολουθήσουν, το κάνουν και για αυτό τα πάνε καλά. Τα συγχαρητήρια τα αξίζουν σε εκείνους. Το λέω χωρίς να φανώ μετριόφρων. Εκείνοι δουλεύουν καθημερινά και εκείνοι τα καταφέρνουν.

Ήταν πιο εύκολο το παιχνίδι απ' ό,τι το περιμένατε; Θα πρέπει τώρα ο Ολυμπιακός να «προσπαθήσει» πολύ για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα;
Θα υποτιμούσαμε τον αντίπαλο αν λέγαμε κάτι τέτοιο και θα ήταν έλλειψη σεβασμού. Στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε το ματς πολλές ευκαιρίες, αλλά οι δύο-τρεις που υπήρχαν ήταν δικές μας. Και η αλήθεια είναι ότι για να αντέξουμε αυτόν τον ρυθμό, όπως κάναμε και με την Μπενφίκα, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Σήμερα για παράδειγμα δεν δεχτήκαμε ούτε ένα σουτ στην εστία μας απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος είναι ο πιο αξιόλογος που έχει παίξει απέναντί μας.

Τα φώτα πηγαίνουν σε παίκτες που είτε πετυχαίνουν γκολ όπως ο Μήτρογλου, είτε βγάζουν γκολ όπως ο Ρομπέρτο. Τι έχετε όμως να πείτε για δύο παίκτες που φαίνονταν να είναι δεύτερα βιολιά, όπως ο Χολέβας και ο Σαλίνο;
Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν ασχολούμαστε με τα πρωτοσέλιδα που αναφέρονται στα γκολ ή στις αποκρούσεις. Εμείς μιλάμε και ασχολούμαστε με όλη την ομάδα. Για να βάλει ένα γκολ ο Μήτρογλου, θα πρέπει ο Σαλίνο να αμυνθεί, θα πρέπει ο Φουστέρ, ο Μανιάτης, ο Σάμαρης να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Για αυτό στην ομάδα μας ξέρουμε να ασχολούμαστε όχι μόνο με τα πρωτοσέλιδα, αλλά και με τις επόμενες σελίδες που αναφέρονται όλοι οι ποδοσφαιριστές μας.

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να μοιάζει με υπερομάδα; Πέτυχε τέσσερα γκολ, είχε δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες; Έχετε βρει την κατάλληλη χημεία, υπάρχει ταβάνι σε αυτή την ομάδα;
Το να συνεχίσει η ομάδα να κρατήσει αυτό το επίπεδο, θα είναι μία πρόοδος και αυτό θα θέλουμε. Όλη αυτή η αλλαγή και η βελτίωση οφείλεται στην πολλή δουλειά που κάνουν οι παίκτες από τις 7 Ιουλίου και χάρη σε αυτή τη δουλειά βλέπετε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα. Ένα παράδειγμα είναι οι φάσεις με τα στημένα. Είναι τα κόρνερ και τα φάουλ, που οι παίκτες μας το βλέπουν σαν διασκέδαση. Μας χαρίζει γκολ ένα φάουλ ή ένα κόρνερ. Και σήμερα μας χάρισαν άλλο ένα.

Τον Ολυμπιακό τον χαρακτηρίζει το πάθος. Ακόμα και στο 4-0 ο Φουστέρ πήγαινε να μαρκάρει στο κόρνερ;
Αυτό που συνέβη τον τελευταίο μήνα, είναι σαν να θες να χτίσεις ένα σπίτι. Πρώτα βλέπεις το οικόπεδο και δεν φαντάζεσαι τι παράθυρα θα βάλεις. Όταν προχωρήσεις το σπίτι μετά από τέσσερις μήνες, θα δεις και τα παράθυρα που θα βάλεις. Αυτό συμβαίνει με εμάς μετά από τέσσερις μήνες δουλειάς. Δεν γνωρίζω καμία ομάδα στον κόσμο που με 13-14 ποδοσφαιριστές παίζει καλά από την πρώτη μέρα. Αν γνωρίζατε τις κριτικές που κάνουν στην Ρεάλ Μαδρίτης θα καταλαβαίνατε τι σας λέω. Ένα πράγμα που τόνισα στους παίκτες μου πριν από την Μπενφίκα για παράδειγμα ήταν ότι έπρεπε να παίξουν παθιασμένα. Και αυτό έκαναν.

Υπήρχε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό σας στην αρχή της χρονιάς. Τώρα βλέπουμε έναν Μίτσελ πιο παθιασμένο. Το πέρασμά σας από την Ρεάλ σας βοήθησε να περάσετε αυτό τον σκόπελο. Και πώς βιώσατε εσείς αυτό το διάστημα;
Σας διαβεβαιώνω ότι πάντα υπήρξα παθιασμένος, γιατί διαφορετικά δεν θα γινόμουν ποδοσφαιριστής. Ίσως σε κάποιο ματς να πανηγύρισα λιγότερο, γιατί δεν το απαιτούσε η περίσταση. Όμως η αλήθεια είναι ότι περνάω καλά, είμαι χαρούμενος. Είναι σαν να πηγαίνεις στα μπουζούκια (γέλια). Το διασκεδάζω πολύ. Δεν ξέρω αν το παρελθόν μου ως ποδοσφαιριστής με βοηθάει, αλλά ξέρω ότι με βοηθάει το πάθος μου για το παιχνίδι. Μετέτρεψα σε επάγγελμα κάτι που έκανα με τους φίλους μου στους δρόμους. Τι ωραίο που είναι. Τώρα έχω μεγαλώσει αρκετά για να παίζω μπάλα με τους φίλους μου στους δρόμους. Είμαι όμως προπονητής και το διασκεδάζω, είτε κερδίζω, είτε χάνω.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον MVP, τον Κάμπελ.
Θέλαμε σήμερα να είναι το παιχνίδι του Κάμπελ. Θέλαμε να τον προωθήσουμε και αντιμετωπίσει μόνος του τον Λίνο, μας βγήκε όπως έπρεπε το πλάνο, αλλά εκείνος έκανε κάτι παραπάνω. Όλα βγήκαν καλά για τον Κάμπελ. Εκτός του ότι βοήθησε στα άκρα, μετά τον φέραμε λίγο προς το κέντρο, έτσι πέτυχε το γκολ και είχε συμμετοχή και στα άλλα.

Τα σχόλια των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Χαβιέρ Σαβιόλα:
«Είναι αλήθεια πως τελειώσαμε με τον ιδανικό τρόπο μια δύσκολη εβδομάδα. Ήταν τρία δύσκολα παιχνίδια και η ομάδα είχε όρεξη και κουράγιο για να πάρει τη νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι.
Αφιερώνω το γκολ καταρχήν στην οικογένειά μου που με στηρίζει και κατά δεύτερον στον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας».

Κώστας Μήτρογλου:
«Εμείς είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, ξέραμε πως θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι και είχαμε προετοιμαστεί καλά. Κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας, για να πετύχουμε αυτή τη νίκη.
Όχι ακόμα είναι πολύ νωρίς, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε το ίδιο δυνατά και στις υπόλοιπες αγωνιστικές».

Τζόελ Κάμπελ:

«Είναι πολύ σημαντικό που ολοκληρώσαμε μια τριάδα αγώνων με νίκες. Είμαστε μεγάλη ομάδα και συνεχίζουμε».

Για το αν ήταν εύκολο: «Όχι, δεν ήταν εύκολο αλλά ο Ολυμπιακός παίζει καλά απέναντι σε μεγάλες ομάδες».
Για το αν είδαμε τον καλύτερο Κάμπελ της φετινής σεζόν: «Δεν θέλω να το βλέπω έτσι και δεν θα το δω έτσι. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, γιατί πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά περισσότερα».

Μαρινάκης: "Ευχαριστώ για την Ολυμπιακή εβδομάδα"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν χαρούμενος στα αποδυτήρια και ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές για την Ολυμπιακή εβδομάδα, όπως την χαρακτήρισε, και αφορά το "τρία στα τρία" κόντρα σε Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ. "Θέλω σκληρή δουλειά και πάθος σε κάθε παιχνίδι", ήταν το μήνυμα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων: "Θέλω να σας ευχαριστήσω για την Ολυμπιακή εβδομάδα, καθώς κερδίσατε τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο, την Μπενφίκα στο Champions League, και με το επιβλητικό 4-0 τον ΠΑΟΚ. Κάνατε τον κόσμο μας υπερήφανο και δώσατε σε όλους μας μεγάλη χαρά.

Έτσι θέλω να βλέπω την ομάδα. Προσοχή, όμως. Δεν έχει τελειώσει η σεζόν, ούτε έχουμε πάρει το Πρωτάθλημα, ούτε έχουμε περάσει ακόμη στους "16" του Champions League.

Αυτό που θέλω από εσάς είναι σκληρή δουλειά, να βάλετε το κεφάλι κάτω και να βγάζετε πάθος και θέληση σε κάθε παιχνίδι. Προχωράμε δυνατά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους σας. Συνεχίστε έτσι!".

Όσον αφορά το μεγάλο πριμ που γραφόταν το τελευταίο διάστημα, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κέρδιζε και τα τρία απαιτητικά παιχνίδια της εβδομάδας (κάτι που έκανε με εμφατικό τρόπο), να πούμε πως επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση τον Ολυμπιακό. Βέβαια, δεν αποκλείεται να έχει γίνει κάτι και να έχει μείνει μεταξύ των παικτών και του προέδρου. Άλλωστε, δεν είναι καιρός για προκλήσεις και στο μεγάλο λιμάνι ξέρουν το "λούκι" που περνάει καθημερινά όλος ο κόσμος. Για αυτό, ό,τι κι αν έχει γίνει, θα μείνει μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου