ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Εθνική Ρουμανίας

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Εθνική Ρουμανίας


15/11/2013

Ο Τζούστιν Γκάφιουκ, διακεκριμένος Ρουμάνος δημοσιογράφος, αναλύει την αντίπαλο της Εθνικής μας στα μπαράζ. Ποιες είναι οι αδυναμίες της, ποιοι είναι οι παίκτες-κλειδιά, πώς θα παίξει στο "Καραϊσκάκης"; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για τη ρουμανική ομάδα.

Λίγες ώρες πριν την πρώτη σπουδαία μάχη της Εθνικής Ελλάδος με τη Ρουμανία για μία θέση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, το Sport24.gr αναλύει την αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Με τη βοήθεια του Τζούστιν Γκάφιουκ, δημοσιογράφου της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας στη Ρουμανία, "Gazeta Sporturilor", μάθαμε πράγματα για τη ρουμανική ομάδα, που εδώ στην Ελλάδα πιθανότατα μόνο ο Φερνάντο Σάντος και οι συνεργάτες του να έχουν ήδη μελετήσει.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο κ. Γκάφιουκ μάς είπε πως ο Βίκτορ Πιτσούρκα δεν έχει αλλάξει το 4-2-3-1 τα τελευταία δύο χρόνια. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ομάδα του να βρεθεί σε πολύ ειδικές καταστάσεις. Οπότε, με 4-2-3-1 περιμένουμε να δούμε τη ρουμανική ομάδα να παρατάσσεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Όσο για το ποιοι θα είναι οι 11 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα, τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα; Το ρεπορτάζ λέει πως μόνο η θέση του τερματοφύλακα "παίζει" αυτήν τη στιγμή, αφού ο Ταταρουσάνου προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού και πιθανόν να πάρει τη θέση του Λόμποντς, κάτι που μάλλον θα αποφασιστεί στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Γκάφιουκ, ο Ταταρουσάνου αποτελεί την πρώτη επιλογή, ενώ οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι: Ματσέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατς στην άμυνα, Μπουρτσεάνου και Λάζαρ ως αμυντικά χαφ, Τόρζε, Κότσις και Τανάσε η τριάδα πίσω από τον επιθετικό, και μοναδικός προωθημένος ο Μάρικα.
Της αμύνης τα παιδιά
Ο προσανατολισμός της ρουμανικής ομάδας θα είναι αμυντικός, καθώς ο Πιτσούρκα προτιμά να εξασφαλίζει το "μηδέν" στην άμυνα και μετά να επιδιώκει να βρει το γκολ. Αλλά ακόμα κι αν ήθελε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, να κάνει δηλαδή την ομάδα του πιο επιθετική, θα ήταν αρκετά δύσκολο λόγω των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, καθώς τα τελευταία χρόνια η Ρουμανία δεν έχει "βγάλει" καλούς επιθετικούς.
Άλλωστε, το μεγαλύτερο προσόν αυτής της ομάδας είναι η καλή της αμυντική λειτουργία, κυρίως όσον αφορά στους αμυντικούς μέσους και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον Αλεξάντρου Μπουρτσεάνου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δυναμικός και θεωρείται σπουδαίος "κόφτης".
Ένα ακόμα δυνατό χαρτί των αντιπάλων μας είναι η δεινότητα του Τσιπριάν Μάρικα, ο οποίος όταν δέχεται καλές πάσες από τους συμπαίκτες του, μπορεί εύκολα να τις μετουσιώσει σε γκολ και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Πρόβλημα στα στημένα
Ποιες είναι όμως οι αδυναμίες τους; Αυτές έγκεινται κατά βάση στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που θα αποτελείται λογικά από τον Ντορίν Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης και τον Γκάρντος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Βλαντ Κίρικες. Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι δυο τους θα συνεργαστούν στο κέντρο της άμυνας, γεγονός που φυσικά μπορεί να εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα. Όπως άλλωστε και την αδυναμία των Ρουμάνων στα στημένα, καθώς τα τελευταία χρόνια παραμένει γι' αυτούς άλυτο πρόβλημα το να μην δέχονται γκολ από κόρνερ και φάουλ.
Ένας ακόμα τομέας στον οποίο υστερεί η ρουμανική ομάδα είναι αυτός της ψυχολογίας. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάφιουκ, αν οι Ρουμάνοι δεχθούν πρώτοι γκολ, τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει πολύ και τον Τύπο, αλλά και τους φιλάθλους στη Ρουμανία, που το αποδίδουν σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και σε εύθραυστη ψυχολογία.
Τέλος, όταν ρωτήσαμε τον κ. Γκάφιουκ αν οι τραυματισμοί των Κίρικες και Πίντιλι ανέτρεψαν τα σχέδια του Πιτσούρκα, μας απάντησε πως δεν επηρεάστηκε καθόλου. Απλά θα αντικαταστήσει τον Κίρικες με τον Γκάρντος, τον οποίο θεωρεί πως βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο ίδιο επίπεδο με τον αμυντικό της Τότεναμ, καθώς είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι έχει κάνει σπουδαία πρόοδο με τη Στεάουα, και τον Πίντιλι με τον Κοστίν Λάζαρ, μία απόλυτη λογική λύση, με τον μέσο του ΠΑΟΚ να αγωνίζεται δίπλα στον Μπουρτσεάνου, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και με τον Πίντιλι.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου