ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

22/12/2013

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό και ο Παναθηναϊκός τη SKODA Ξάνθη στα δύο παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας…

Στόχος και των δύο γηπεδούχων –φυσικά- η νίκη… Ο μεν «Δικέφαλος του Βορρά» για να διατηρήσει τη διαφορά του από τον πρώτο Ολυμπιακό στους δέκα βαθμούς αλλά και από τον τρίτο Ατρόμητο στους επτά…

Ο δε Παναθηναϊκός θέλει το… τρίποντο για να μην αυξηθεί η διαφορά που έχει στη βαθμολογία από τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο αλλά και γιατί θέλει να βάλει ένα τέλος στα κακά αποτελέσματα που έχει στην έδρα του.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-1
Ατρόμητος – Πανθρακικός 3-1
Απόλλων – Ολυμπιακός 0-5

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (15:00)
ΑΕΛ Καλλονής – Εργοτέλης (17:15)
Αστέρας Τρίπολης – Βέροια (17:15)
Πλατανιάς – Πανιώνιος (17:15)
Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη (19:30)


Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης (19:30)

Τα αποτελεσματα του Σαββατου

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1

Καλά Χριστούγεννα θα κάνει ο ΟΦΗ καθώς διεύρυνε την ευνοϊκή παράδοση του κόντρα στον Παναιτωλικό στο "Γεντί Κουλέ" επικρατώντας με 2-1 χάρη στα γκολ των Όγιος (23') και Παπάζογλου (65').
Η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση παίρνοντας προβάδισμα μόλις στο 7' με τον Καμαρά.
Οι Ηρακλειώτες παρά την απουσία του Κουτσιανικούλη βρήκαν τις λύσεις καταφέρνοντας να γυρίσουν το ματς. Ο Όγιος στο 23' έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Παπάζογλου στο 65'.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Θ. Βαρδινογιάννης
Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους
Διαιτητής:  Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Ακρίβος, Δημητριάδης, Λιαχούδης

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζορό, Μακρής, Καλάιτζιτς (Μακουκούλα 65'), Ζε Εντουάρντο, Όγιος (Βερόν 73'), Περογραμβάκης (Λαμπρόπουλος 65'), Παπάζογλου
Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Γκάλο, Μπικέ, Γκόλιας (85' Σφακιανάκης), Μελισσάς, Γοδόι, Ζούνιορ (75' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (Πασσάς 85').
Γκολ: Όγιος 23', Λαμπρόπουλος 65' - Καμαρά 7'
Κίτρινες κάρτες: Μιλιάζες 74', Παπάζογλου 82' Καμαρά 9', Μελισσάς 40',  Στεφανάκος 56', Μπικέι 82'.

Η αναμέτρηση

Ο Παναιτωλικός στην πρώτη του σοβαρή επίσκεψη στα καρέ του Φερνάντες κατάφερε να ανοίξει το σκορ έπειτα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Καμαρά (7') που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πλασάροντας εύστοχα.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν βγαίνοντας άμεσα στην αντεπίθεση.
Στο 16', ο Παπάζογλου επιχείρησε το κοντρόλ εντός  περιοχής, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά πέρασε πάνω από τον Στεφανάκου ο και κατέληξε άουτ.
Στο 20' το ευθύβολο σουτ του Μπόγιοβιτς πέρασε άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκάλο έδιωξε σε κόρνερ, προτού ο Περογαμβράκης φανεί απειλητικός για την εστία του Παναιτωλικού.
Η ισοφάριση για τον ΟΦΗ ήρθε στο 23' με τον Όγιος. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έπειτα από ασίστ του Ζε Εντουάρντο με διαγώνιο σουτ "εκτέλεσε" τον Στεφανάκο πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της κρητικής ομάδας στη 10η συμμετοχή του.

  Η ομάδα του Σα Πίντο (παρακολουθούσε τη αναμέτρηση από τις εξέδρες λόγω τιμωρίας) συνέχισε να πιέζει έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα.
Στο 27', ο Όγιος έσκαψε ωραία για τον Ζε Εντουάρντο, ο οποίος μετά την παρεμβολή του Γκόλια έπιασε το βολέ, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.
Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στη συνέχεια εξαιτίας των διαδοχικών διακοπών με τους Αγρινιώτες την ίδια στιγμή να ρίχνουν το βάρος στα μετόπισθεν.
Ο ΟΦΗ μπήκε με άγριες διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο τα σουτ των Μακρή (47'), Περογαμβράκη (51') και Μιλιάζες (54') δεν ανησύχησαν τον Στεφανάκο.

  Στο 57', ο Ζε Εντουάρντο έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά όμως ουδείς συμπαίκτης του ακολούθησε...
Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 65' όταν ο Μπούρμπος από τα δεξιά πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Παπάζογλου με τον τελευταίο από πλεονεκτική θέση να πετυχαίνει την ολική ανατροπή (2-1).
Ο ΟΦΗ στο 66' λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ μετά το λάθος του Μελισσά, όμως ο Μακουκούλα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεφανάκο σε τετ-α-τετ.
Η πρώτη τελική προσπάθεια του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο κατεγράφη στο 77' με σουτ του Θεοδωρίδη με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Στεφανάκος ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Λαμπρόπουλου εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο, ενώ στο 81' ο Μιλιάζες με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε προτού ο Μπόγιοβιτς γίνει απειλητικός για την εστία του Φερνάντες.
Ο 87' ο Στεφανάκος κατάφερε ενστικτωδώς να βγάλει σε κόρνερ την μπάλα έπειτα από κεφαλιά του Μακουκούλα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο MVP της αναμέτρησης  

Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς αποδείχθηκε λίρα εκατό για την ομάδα του Σα Πίντο στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο 35χρονος Σέρβος αμυντικός μέσος ήταν σχεδόν αλάνθαστος ανασταλτικά κάνοντας καίριες παρεμβάσεις. Με την εμπειρία του για ακόμη μία φορά έβαλε το δικό του λιθαράκι σε μία ακόμη εντός έδρας επιτυχία του ΟΦΗ.

Η απογοήτευση 

Ο Μάκης Χάβος. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού ηττήθηκε στη σκακιέρα των πάγκων από τον Πορτογάλο ομόλογο του. Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα που απέκτησε από το γρήγορο γκολ του Καμαρά, ενώ εκτός των άλλων καθυστέρησε να φρεσκάρει την ομάδα του, πραγματοποιώντας την πρώτη αλλαγή στο 75'.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 1
2 Ασίστ 0
16 Τελικές Προσπάθειες 4
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 7
7 Επεμβάσεις 23
13 Κλεψίματα 15
9 Φάουλ 22
0 Οφσάιντ 1
9 Κόρνερ 0
40 Λάθη 52
15/42 Γεμίσματα 2/8

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1

Ο Ατρόμητος κέρδισε με 3-1 τον Πανθρακικό χάρη σε δυο γκολ του Καραμάνου και ένα του Παπαδόπουλου αλλά ο MVP των γηπεδούχων ήταν ο Ναπολεόνι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Ίγκορ.
Με τον Ναπολεόνι να επιστρέφει μετά από σχεδόν ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας και σε 15 λεπτά να μοιράζει δυο ασίστ ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-1 του Πανθρακικού στο Περιστερί σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με γκολ και ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη να έχουν έναν πολύ καλό Καραμάνο στην σύνθεση τους με τον νεαρό άσο να πετυχαίνει τα πρώτα του τέρματα στην Σούπερ Λιγκ και έναν ακόμη καλύτερο Ναπολεόνι.
Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι που μέχρι το 75' στάθηκαν εξαιρετικά τα περίμεναν όλα από τους Ιγκόρ και Κάσες που ήταν σε ακόμη ένα ματς πολύ καλοί.
Η νίκη αυτή έφερε τον Ατρόμητο στους 32' βαθμούς και τον εδραίωσε στην 3η θέση στην αυλαία του πρώτου γύρου ενώ ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς να "τσιμπίσει" βαθμούς και παρέμεινε στους 21 πόντους.
Στην μάχη των δυο προπονητών ο Γιώργος Παράσχος που δεν είχε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 ενώ από την άλλη πλευρά ο Μάντζιος που επίσης δεν είχε ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου με 3-5-2.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Καιρός:
Διαιτητής:  Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Γεωργίου (68' Μπρίτο-74' Ναπολεόνι)), Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Ούμπιδες, Καραμάνος, Παπαδόπουλος (81' Γκαρσία).
Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Σαρακατσάνος (81' Χασομέρης), Μαξίμ, Χρήστου, Ρομέου, Λαδάκης (81' Έμπο), Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Ντιόγκο, Ιγκόρ, Κάσες (72' Τζάνης).

Γκολ: 24'-75' Καραμάνος, 78' Παπαδόπουλος/60' Ίγκορ
Κίτρινες κάρτες: 20' Χρήστου, 86' Μπαϊκαρά
Κόκκινες κάρτες:-


Η αναμέτρηση

Πρώτη καλή στιγμή στο 8' για τον Ατρόμητο όταν σε γύρισμα από τα αριστερά ο Σαρακατσάνος δεν μπορεί να απομακρύνει την μπάλα αλλά ο Γεωργίου που θα γίνει κάτοχος της θα σουτάρει απελπιστικά έξω.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και αυτοί για πρώτη φορά στο 14' με φάουλ του Ιγκόρ. Ο Πανθρακικός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, το εκτέλεσε με πάσα, με τον Ιγκόρ να σουτάρει και τον Τσενάμο να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.
Ο Ατρόμητος στο 22' ζήτησε πέναλτι όταν σε μια πάσα προς τον Καραμάνο ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από δυο παίκτες του Πανθρακικού αλλά ο Γιάχος έδειξε παίζεται.
Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Η πάρα από τα αριστερά στον Καραμάνο ο οποίος μέσα στην περιοχή γύρισε όμορφα, απέφυγε τον Σέρεμετ έκανε τη σέντρα σουτ η μπάλα βρήκε σε έναν αμυντικό του Πανθρακικού και κατέληξε στα δίχτυα.

  Ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά στο 2-0 στο 33' όταν ο Ιγκλέσιας πίσω από την σέντρα του έκανε την πάσα, ο διεθνής επιθετικός την κατέβασε υπέροχα αλλά το σουτ που έκανε ήταν πολύ άστοχο.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον Πανθρακικό όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Λαδάκη που έπιασε το απευθείας σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.
Πιο δυνατά οι φιλοξενούμενοι
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και με σκοπό να βάλουν το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 51' σε ανατροπή του Λαδάκη από τον Καραμάνο έπεσε άτσαλα πάνω του ζήτησαν πέναλτι αλλά και πάλι ο Γιάχος έδειξε παίζεται.
Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 60' όταν ο Ατρόμητος είχε κερδίσει φάουλ, ο Ούμπιδες το εκτέλεσε η άμυνα του Πανθρακικού έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Ιγκόρ, αυτός την πέταξε στον Κάσας, ο οποίος πέρασε υπέροχα τον αντίπαλο του, αυτός την γύρισε πάλι στον Ιγκόρ που ακολούθησε την φάση και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κομοτηνής σούταρε εύστοχα για το 1-1.

  Η ισοφάριση "ξύπνησε" τους γηπεδούχους που βγήκαν πάλι στην επίθεση και στο 63' το σουτ του Δημούτσου δεν δυσκόλεψε τον Σέρεμετ που μπλόκαρε εύκολα.
Το επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος μέσα στην περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας προσπάθησε να σουτάρει στην απέναντι γωνία αλλά ο Χρήστου έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.
Η αναγκαστική αλλαγή που... άλλαξε το ματς
Στοπ 68' ο Παράσχος πέρασε στο ματς τον Μπρίτο αντί του Γεωργίου αλλά ο παίκτης του Ατρόμητου στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Ναπολεόνι.
Με τον Ιταλό να αποδεικνύεται σε χρυσή αλλαγή για την ομάδα του Ατρόμητου. Αυτό γιατί στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 74' έβγαλε τετ α τετ τον Καραμάνο που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να κάνει το 2-1 δίνοντας προβάδισμα και πάλι στους γηπεδούχους.

  Στο 78' Ο Ναπολεόνι έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και πίσω από το κέντρο έβγαλε μια πολύ ωραία κάθετη προς τον Παπαδόπουλο ο οποίος έφυγε από κανονική θέση, έγινε κάτοχος της μπάλας και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Σέρεμετ για το 3-1.

 

Ο MVP της αναμέτρησης  

Ο Καραμάνος μπορεί να έβαλε δυο γκολ αλλά η παρουσία του Ναπολεόνι άλλαξε το ματς. Μετά από ένα μήνα αποχής επανήλθε και σε ένα 15' έβγαλε δυο ασίστ αλλάζοντας όλο το ματς. Άρα παίρνει τον τίτλο του MVP.

Η απογοήτευση

Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν ευάλωτη στις κάθετες πάσες και το πλήρωσε και με τα τρία γκολ που δέχτηκε στο ματς με τον Ατρόμητο.

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 1
2 Ασίστ 1
13 Τελικές Προσπάθειες 7
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 5
15 Επεμβάσεις 16
20 Κλεψίματα 14
9 Φάουλ 12
1 Οφσάιντ 0
4 Κόρνερ 7
45 Λάθη 50
12/27 Γεμίσματα 7/20


Τα goal και τα highlights της αναμετρησης

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-5

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με σκορ του Απόλλωνα Σμύρνης στο "Γεώργιος Καμάρας".
Παράλληλα οι "ερυθρόλευκοι" κατέρριψαν το αήττητο εκτός έδρας ρεκόρ τους που κρατούσε από το 1974, φτάνοντας τα 30 παιχνίδια δίχως ήττα μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης", μετρώντας σε αυτό το σερί 26 νίκες και 4 ισοπαλίες.
Ο Λόρι Σάντσες ξεκίνησε με τους Τζόρβα, Χατζηζήση, Δεληζήση, Άλβαρες, Κανακούδη, Κόρμπο, Τσοκάνη, Αργυρόπουλο, Γκουέλα, Μπάρκογλου και Πετρόπουλο στην βασική ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, προτιμώντας μια διάταξη 4-4-1-1.
Ο Μίτσελ από την πλευρά του είχε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού τους  Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλά, Σιόβα, Μπονγκ, Μασάντο, Σαμάρη, Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες και Ολαϊτάν, σε διάταξη 4-2-3-1.
Μετά από ένα στείρο πρώτο 25λεπτο, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις στημένες φάσεις και πέτυχε τρία γκολ στο 26', το 31' και το 41', με σκόρερ κατά σειρά τους Φουστέρ, Μανωλά και Σάμαρη, διαμορφώνοντας το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.
Οι ελάχιστες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλό στο ματς εξανεμίστηκαν με την αποβολή του Κανακούδη στο 53' και ο Σαβιόλα, που στην ανάπαυλα είχε αντικαταστήσει τον Ντομίνγκες, σημείωσε ακόμη δύο γκολ για τον Ολυμπιακό φτάνοντας το σκορ στο τελικό 0-5.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Α' Βοηθός: Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρεβέζης)
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεπρωτίας)
Παρατηρητής: Ηλίας Μαζαράκης (ΕΠΣ Άρτας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης, Κόρμπος (84' Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα (66' Έγκον), Μπάρκογλου (57' Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
Αναπληρωματικοί: Γουμαγιάς, Διαμαντής, Παπαζαχαρίας, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον, Τσιλιγκίρης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Σαμάρης (58' Μανιάτης), Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες (46' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.
Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανιάτης, Σαβιόλα, Ιμπαγάσα, Στσέποβιτς.

Γκολ: - / 26' Φουστέρ, 31' Μανωλάς, 41' Σάμαρης, 63' και 80' Σαβιόλα
Κίτρινες: 27' Κανακούδης, 29' Πετρόπουλος, 53' Κόρμπος, 68' Χατζηζήσης / 36' Τόρες, 70' Φουστέρ
Κόκκινες: 53' Κανακούδης (2η κίτρινη) / -

 

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να πρεσάρουν σωστά λίγα μέτρα κάτω από την σέντρα, απορροφώντας δίχως κόπο την πίεση των "ερυθρολεύκων". Ο Σάντσες είχε δώσει εντολή στον Μπάρκογλου να ακολουθεί την κίνηση του Σάμαρη, προκειμένου να δυσκολέψει την πρώτη πάσα για τους φιλοξενούμενους.
Τα λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν αρκετά, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε επιθετικές λύσεις στα άκρα, την ίδια στιγμή που και ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός όταν είχε την κατοχή της μπάλας.
Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα αυτή του 17ου λεπτού, όταν ο Ολαϊτάν κινήθηκε ωραία από δεξιά και γύρισε στον Ντομίνγκες, που μέσα από την μικρή περιοχή βρήκε πολλά σώματα μπροστά του με μοναδικό κέρδος ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Βρήκε την λύση στα στημένα
Αντίθετα με το 26ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου ένα στημένο του Μασάντο είχε συνέπεια να ανοίξει το σκορ στο "Γ. Καμάρας". Ο Πορτογάλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Σιόβας πιεζόμενος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με την μπάλα να καταλήξει στον Φουστέρ που με πλασέ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και δεξιά, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τζόρβα για το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 31'. Ο Ντομίνγκες από δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μανωλά να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Απόλλωνα και με αριστερό σουτ να την στέλνει στα δίχτυα για το 0-2.
Η... α λα Ζαρντίμ τριλογία των γκολ από στημένες φάσεις για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε στο 41', όταν από νέα εκτέλεση κόρνερ του Ντομίγκες από δεξιά, ο Σάμαρης έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακό σουτ πάνω στην κίνηση έδωσε στην μπάλα πορεία προς το απέναντι παραθυράκι του Τζόρβα για το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.
Με δέκα από νωρίς οι γηπεδούχοι, κεφάτος ο Σαβιόλα
Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, ο Σαβιόλα πήρε την θέση του Ντομίνγκες και στο 47' λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά η προβολή του Άλβαρες ήταν σωτήρια για τους γηπεδούχους. ο παιχνίδι για τον Απόλλωνα τελείωσε ουσιαστικά στο 53', όταν ο Κανακούδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία. Επτά λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών (αντί του Σάμαρη) στο ματς Μανιάτης, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα με σουτ εντός περιοχής και ο Κάμπελ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ.
Το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει, με τον Σαβιόλα δράστη στο 63'. Μανιάτης και Ολαϊτάν άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο πρώτος την γύρισε στον Αργεντίνο που εκτέλεσε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων παρά την προσπάθεια του να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Άρωμα... Αργεντινής είχε το 5ο τέρμα των Πειραιωτών στο ματς στο 80ο λεπτό. Ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε την φάση, Ολαϊτάν και Κάμπελ έβαλαν τις πινελιές τους και ο Σαβιόλα με δυνατό αριστερό σουτ τέλειωσε την φάση, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τον πρώτο γύρο της Super League, που τον βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ο Απόλλων αντίθετα παρέμεινε στα χαμηλά πατώματα και συνεχίζει την μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία.

MVP της αναμέτρησης

Δεν ήταν λίγοι οι διακριθέντες για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, ωστόσο ο Σαβιόλα με δύο γκολ σε 45 λεπτά συμμετοχής και την εν γένει παρουσία του ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσων.

Η απογοήτευση

Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων Κανακούδης βρήκε τον μπελά του με τον Κάμπελ, τον οποίο μετά βίας σταμάτησε μια δύο φορές στο ματς. Συν τοις άλλοις άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από πολύ νωρίς βάζοντας "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες του Απόλλωνα να διεκδικήσει κάτι στην αναμέτρηση.

Στατιστικά αγώνα

0 Γκολ   5
0 Ασίστ   3
1 Τελικές Προσπάθειες   17
0
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής   10
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής   6
0 Κεφαλιές   1
5 Αποκρούσεις   1
22 Επεμβάσεις   6
12 Κλεψίματα   16
9 Φάουλ   9
1 Οφσάιντ   2
1 Κόρνερ   12
62 Λάθη   49
2/10 Γεμίσματα   11/30


Τα goal και τα highlights της αναμετρησης



H επομενη αγωνιστικη




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου